Üdv Érdekes problémám lenne hátha tudna valaki segiteni. Az a baj hogy nem kapcsol a klimám ventillátorszabályzó hőmérséklet szabályzó klim gomb működik. a kuplungpedál melleti fedél alatt a klima biztositéka jó. A relé nemhúz be ha külön áramforrásra csatlakoztatom a relét akkor működik tehát az jó, ha a relé lábainál a nagy biztositéktartóba rövidrezárom a két lábat akkor a kompresszor is behúz. tehát nem kap áramot a relé hogy betudjon húzni ötletek valakinek?
De szeretnék élőben én is ilyen gombot látni a kocsimban
... :D kérdésedre a válasz igen! Amelyikben benne a gomb az tudja is :) ha csak az előző tulaj nem tette be utólag a gombot :) de ha igy is tett az az autó még DSC mentes :)
Igen tudom, hogy az ESP-t a mazda DSC-nek hívja, a fórum társak már mondták. Én arra lennék pontosan kíváncsi, hogy amelyikbe benne van a gomb (dsc off) abban az autóban benne van az dsc funkció is?
Azért kérdezek ilyen látszólag butaságnak tűnő dolgokat ,mert sokszor az eladó sem tudja ,hogy az általa eladni kívánt autó mit tud. Például sok hirdetésnél nem láttam oda írni a hirdetésbe ,hogy esp-s de a képen vagy élőben lehetett látni ,hogy a gomb az benne van.
Azért az óvatosság nem árt! Pár évvel ezelőtt Ausztriában jártunk így. Wels után az autópályában van egy jobb íves lejtő, ami átmegy egy balos emelkedőbe. A legalsó ponton gyűlik össze a víz, olyan 100m hosszban. Abba rongyoltunk bele zuhogó esőben 120-szal. Mind a négy kerékkel felúsztunk. Fiam vezetett, friss jogsival és szépen oldotta meg. De engem a hideg is kirázott...
Ez van, engem zavar, hogy százötvenezer km alatt behalt az egyik úgy, hogy abszolút normálisan bántam az autóval. Hogy őszinte legyek, nem is az zavar, hogy egy behalt, hanem az, hogy innentől most hiába jó az autó már lassan harmincezer óta, már szinte várom, hogy mikor hal be a többi is és az nem lesz vicces. Egyszerűen gusztustalannak találom ennek az alkatrésznek az árképzését. A lendkerék nem izgat, az egy aránylag tervezhető kiadás, megvolt és tudom, hogy nem kell már cserélni addig, amíg még nálam van az autó.
HA nem mész vele tartósan 160körül-felett, akkor semmi bajod nem lesz... 1,6mm a minimum minta EUban. Viszont ebben az esetben vigyázz ha esik az eső akkor lassíts 120-130körülre. vagy ameddig nem érzed biztonságosnak.
Zivatar esetén van jelentősége leginkább hogy legyen jó gumid.
Megsúgom, a nyári gumijaim kopásjelzője a hátsó gumikon már lekopott, vagy legalábbis elérte, és azon is fut. Szakadó esőben tavaly sem úszott fel 140ig, ott elkezdte riszálni a farát, ekkor lassítottam 130körülre, de nekem kombim van!
Idény nyárra persze cserélem, mert hülye nem vagyok!
Voltam futóművesnél majdnem tökéletes lett a jobbra húzásom, és a kátyú utáni javítás... Sajnos mivel megyek a héten Párizsba, ezért nem hagyhattam ott az autót, így a bölcső még nincs a helyén.
A JE kerekem +0,15 dőlése megszűnt mikor hosszbekötőt cseréltem, majdnem gyári értéken van a pozíciója.
A BE kerék 1,5 dőlésen van, ami miatt lezabált 3gumimat (ezért nem cseréltem eddig gumikat)
Ha hazajövök, akkor nekilátnak a bölcső helyre tételének, de már így is fényévekkel jobb az autó karaktere mint előtte. 3szor ment el vele a srác kipróbálni mit mutat, és háromszor esett neki.
Mértek végre először keréktávolságot, és pontos pozíciót, valamint tengelytávot.
Slussz poén: a téli kerekek szélét is zabálja az autó.... a srác szerint próbálkozzak 2,2bar feletti értékkel. Megtörtént. 2,6Bar elől, 2,7BAr hátul, és minden kerék kisimult, a JE mindig laposnak tűnt.
Véleményem szerint lehet hogy a dízel kombimhoz kicsi a 195/ R15 Yokohama, túl nehéz a kasztni ennek a méretnek.
Szerintetek? Nem lenne jobb 205/55R16 télire is? vagy legalább a 15-ös acélkerekeken 205-ös gumi?
Saját tapasztalatom Oszi által leírtak. Hideg reggel beindul, leáll, majd ha a hátsó kis utakon 80körül megyek akkor végig megy, ha pályázok, akkor nem megy.
ha nagyon finomkodsz akkor vissza hullhet a motor és menet kozben is barmikor beindithatja a webastot ( nem csak hideginditasnal van jeletosege hanem menet kozben is ha tulsagosan vissza hull a motor),hogy tartani tudja az uzemi hofokot.
ha csak 60-80km/h val gurulgatsz 5.fokozatban kb 1000-1500 fordulat kozott és kint hideg van siman mehet szinte folyamatosan a kalyha mivel nincs mitol bemelegedni
" kíméletes közlekedés mellett is 6.8-7 litert eszik"
miért, mennyit kellene ennie??? :) és kinek mi a kiméletes közelekedés? ha nem használod a féket akkor sok,de ha csak gurulgatsz és sokat fékezgetsz akkor normál.Nekem most,hogy finomabban használom xx.ker - xv.ker között 7,7 :P
Biztonságod érdekében nem érdemes megvárni, míg a gumik kopásjelzőig kopnak ( >>> megnövekedett fékút, fokozódó aquaplaning veszély) A nyári gumikat 2,5-3 mm, a téli gumikat pedig 4 mm profilmélység elérésekor ajánlatos újakra cserélni."
200-400ekm is elmész egy befecskendezővel ha időben cseréled a szűrőt és lehetőleg nem kannaból tankolod a kitudja milyen gazolajat.
hugom autojaban közel 300ekm van és még a gyári befecskendezők vanak az autoban.én csereltem 4-et igaz nem kellet volna ,mert semmi sem valtozott töle és aki megvette az enyemeket honapokkal késöbb megköszönte,hogy soha nem volt olyan jo az autoja azelott :)
szakadjunk mar el a draga befecskendezotol :) ha azzal dobaloznal,hogy csapagyas lesz a 20000km-enkent cserelt 10w-40es olajtol amit raknak,raktak a szervizekbe a 2006elotti 6-osokba akkor azt mondom,hogy igazad van de a "draga befecskendezo" mizeriaval meg a "draga lendkerek" dumava nem tudok egyet erteni.
2009-es a gumi, gyári gumija az autónak. A kopásjelző azért még messze van, de ahány helyen olvasok ezután, mindenhol mást írnak, mikor is érdemes cseréni. Nyáron haza is fogunk utazni (összesen 3000 km) és nem akarok olyan gumival ami már csereérett. Ellenben feleslegesen sem szeretném lecseréni. :)
adott a Mazda CX-9em. Annak ellenére, hogy alapvetően nem engedi, hogy bezárjam a külső kilincs gombbal az autót, ha benne van a kulcs, tegnap este megtette. A kulcs az autóban hever, kinyitni nem hajlandó. Sajnos azthittem a zsebemben van a kulcs.
Van valakinek ötletel, hogy mit lehet tenni? Potkulcs nincs kéznél.
A webasto működése aggaszt az autómban. Ősszel vettem egy 2005-ös 2.0 dízel mazdát és előtte nem volt tapasztalatom webasto terén. Nem tudom, hogy miként működik ideális esetben, de az rendben van, ha esetenként feltűnően sokáig megy? Pestről egy kb. 40 perces út után hazaérve még mindig megy. Ez lehet összefüggésben azzal, hogy kíméletes közlekedés mellett is 6.8-7 litert eszik az autó (nem a computer szerint, hanem kiszámolva)?
Electronic Stability Program, de ismeretes mintDSC (BMW) Dynamic Stability Control VSC (Toyota) Vehicle Stability Control VDC (Alfa Romeo) DSTC (Volvo) Dynamic Stability and Traction Control ETC (Vergilius) Et CeteraOkos elektronika, ami sok érzékelő jeleit kombinálva megérzi, ha autónk megcsúszni vagy megpördülni készül, és gázelvétellel, illetve egy vagy több kerék különálló fékezésével segít megúszni a bajt. Tovább »
szerintem első körben a legolcsóbb megoldás talán:
(Fiat Ducato Maxinál bevált) vedd le a zárókupakot a lámpa hátuljáról, állj vele napos helyre, hogy fény érje a lámpatestet, hagyd hogy elpárologjon belőle az összes pára, ez kb félnap alatt szép napos időben menni is fog, utána tedd vissza a zárófedelet és ellenőrízd hogy minden fedél a helyén van-e, én egyszer így megcsináltam a lámpát, azóta nem párásodik, pedig volt benne anyag rendesen :)