Róma-szenvedély topik mellékleteként nyitottam ezt a topikot, hogy minden, ami reptérről bejutás, buszjegy és RomaPass, szállás és hasonlók itt legyen. Az összes infó részletesen megtalálható a http://roma-szenvedely.eu/ oldalon is. Az "őstopik" így remélhetőleg megmarad azon témáknak, melyek Róma történelméről, felbecsülhetetlen kincseiről és a Róma iránti szenvedélyről szólnak. Ha itt megtudtál minden gyakorlati tanácsot, nézz be oda is, hogy megtudd, más mit szeret Rómában.
Én is úgy vagyok vele hogy ha lehet előre megveszem, azzal már nincs gond. Viszont egyszer a CIA-n megszívtuk mert a Terrára volt jegyünk, az pont nem jött, a másik 2 busz meg igen... szóval ácsorogtunk több min fél órát egy késői érkezés után. Itt viszont mindenképp a sitbus a nyerő, így végül is nincs vesztenivaló, főleg ha nem nézik melyik időpontra szól a jegyed!
Tavaly téli utunk során (Ciampino), a reptéren egyszerre igen sokan szerettek volna bejutni a városba. Késett is a repülő vagy jó fél órát.A buszban ülve néztem, hogy sorban megnézte a az emberke, és akinek előre váltott jegye volt az még felszállhatott a többiek csak a későbbi busszal mehettek el. Tavasszal pedig iszonyú hosszú sor állt a jegyekért sorban az FCO-n. De visszafelé is láttam már, hogy volt aki nem tudod eljönni az éppen beérkező busszal, mert túl sokan voltunk, és az előre váltott jegyesek mindig előnyt élveznek. Ez inkább annak problémás aki a Vatikán környékén foglal szállást mert neki nincs sok busz opciója, csak a sitbusshuttle. Én parázós vagyok mindegy hol a szállásom szeretem előre bebiztosítani a helyemet.
Szia, mi is november 16-án utazunk Rómába, de egy kicsit tovább maradunk, 20-án este jövünk vissza. Nagyon sokszor jártunk már Olaszországban, de Róma eddig kimaradt...így próbálunk most ebbe az 5 napba minél több programot belezsúfolni. Reméljük, hogy szép időnk lesz! :-)
Szerintem a busznál érdemes megvenni a jegyet, az a legegyszerűbb. Én nem úgy láttam, hogy bárki figyelne az előre váltott jegyekre, de lehet, hogy nincs igazam. Ha megtelt elmegy, de gyakorlatilag rögtön jön a következő, nem sok időt veszitesz. A busznál történő vásárlás már több útnál bevált, és mindig SIT volt.
Geodonak speciális humora van, mi itt jól ismerjük és bírjuk a humorát. Nem akart bántani, de nem tudta kihagyni a poént, én sem tudtam volna kihagyni.
Szóval a lényeg. A légitársaság neve Ryanair. Rainaeir nevű légitársaság nincs, ezért nem utazik vele senki.
Osztán miért? :-) Tök könnyű átugrani azt a jelet. Meg... szerintem az a tábla még I. Constatinus idejéből maradt vissza. A kiegészítőkön 99%-ban már minimum rövidítik a napokat vagy kiírják.
:-) Abszolut kívülálló vagyok. Se jogsi, se kocsi. Pár kresztáblát felismerek. Csak annyit akartam mondani, hogy campert vétek kinthagyni az utcán őrizetlenül. Bárhol. Fogalmam sincs mi az a zöld zóna, és miről lehet felismerni. A ZTL-ről van fogalmam... Róma megoly sűrű belsejében van egy csomó utca, ahova bizonyos időszakokban akárki/-mi nem hajthat be. Többnyire szűkebb utcák. Amúgy még Euro nullásokkal is hajt a nép tökön, babon át mindenhova. Nagyon sok ócskaság kering mindenhol. Szmogok idején páros-páratlan hajkurászás az menö a Nagy Vasúti Gyűrűn belül. Néha tán kívül is. Amúgy meglehetős lazaság van.
Szerintem a Colesseótól 3 km már gyűrűn kívül van. Kb. a viale Cristoforo Colombo eleje. Bármilyen mélygarázs vagy jól elkerített, őrzött parkoló megteszi az utcához képest. Jó utat!
Köszi mindkettőtöknek! Azért venném meg előbb a jegyet mert akkor talán van esély elérni a buszt, ha még a jeggyel is kell vacakolni akkor biztos nem... Végül is ha sok idő elmegy a leszálláskor akkor meg ott a következő 18.00-kor. Az mindenképpen megnyugtató hogy a következőre is fel lehet szállni vele!
Ahogy néztem a mi szállásunk max. 5 percre lehet gyalog a sitbus megállótól így nem kell külön buszoznunk, szóval marad ez a verzió!
Mondjuk tegnap miután leszállt a gép itthon, kb. 10 percet gurult még, majd az említett buszozás, a kettő együtt már megolt 20 perc!
Én mindig Sitbusszal megyek, és online veszem a jegyet. Volt már hogy korábbival el tudtunk menni, volt hogy csak későbbivel, de mindig felszállhatsz az előre váltott jegyeddel. Azért szeretem előre megvenni, mert akkor már nincs vele ott semmi macera. Volt hogy kilométeres sor állt a jegyért, de volt már hogy üres volt a pénztár. Első római út esetén lehet érdemesebb előre venni. Elég magát a megállót betájolni. :)
Hivatalos lakóautó parkolókban akarunk megállni Róma és Nápoly környékén, 18-20 euro nem olyan nagy érvágás, egy normál őrzött parkoló se sokkal olcsóbb. Kinéztünk egy jó helyet a Colosseumtól 3 km-re, ami bár a zöld zónában van, de azt írják bemehetek az euro1-es kocsinkkal is odáig. Egy 2x5 sávos út mellett van, ZTL zóna határt jelző táblát sehol sem láttam a street view-en az odáig vezető úton. Lehetséges, hogy a zöld zónában lévő több sávos utakra nem vonatkozik a behajtási tilalom?
1., ha időben leszálltok, 2.,csápra érkeztek tehát nem buszoztatnak, és 3.,nagyon az elején kiszálltok a gépből, majd elsőre kitaláltok a terminálból, utána az érkezési csarnokból, akkor is min.15 perc eltelt, futva kb. 3-5 perc a transzferes megálló, és vagy van hely, vagy nincs, vagy nyitva van a csg.tároló alul, vagy nincs, vagy ott lesz a busz, vagy épp kitolat a parkolóból. Nincs sok idejük a fordulóknál, gyakran tartják az indulási időt, és olyan is van, hogy megtelt, és pár perccel előbb indulnak. Van esély, hogy késik a gép, vagy leszállt de még nincs nyitva az ajtó, és szerintem fapadost napközben buszoztatnak FCO-n, akkor 17.20-kor kb. még a buszban állsz a kerozinos reptéri betonon.
Ha online akarsz jegyet venni, azt felhasználhatod későbbi buszra is, de a társaság jegykezelőjének mutasd meg ahogy odaértél. Én is Vatikánnál/ Prátiban szállok meg gyakran, de most pl. azért nem foglalok előre, mert akkor kötve vagyok és várok, vagy duplán fizetek ha másik társaságnál előbb lenne hely. A via Crescenziótól úgyis kell legalább 2-3 megállónyit buszozni, a Terminitől metrózni sem sokkal több időben.
Sziasztok! FCO-ra érkezünk 17.00-kor T2-re és a 17.20-as Sitbus elérése lenne acél. Feladott csomagunk nincs. Elég lehet ez az idő a leszállás és busz indulás között? Mennyire pontos a menetrend? (Vatikáni szállásunk lesz ezért választanám ezt a társaságot mert ez megáll a Via Crescenzion)
Technotown: egy elsősorban gyerekeknek és fiatalfelnőtteknek szóló, űrkorszaki technológiára szakosodott interaktív múzeum. A Villa Torlónia mentén egy középkort idéző épületben lehet élményeket szerezni a robotok, hanghatások haromdimenziós kepalkotasok világából.
Van még itt egy 2014-es összefoglalóm, sajnos van benne pár elavult infó, mint pl. a Trevit azóta felújították, az őrségváltás a Quirinalén csak vasárnap van, nagyobb részben ötletnek jó, de utána kell nézni.
Voltam már november 1-én, egyházi jellegű helyek temetők környéke érintett inkább, de a látnivalók meg a Város nyitva van.
Az őszi szünetben megyünk gyerekeinkkel (6,8 évesek) Rómába. Szállást valahol a Vatikán, Angyalvár környékén foglalok, hogy gyalog könnyen megközelíthessük a látnivalókat.
Tudtok-e ajánlani Rómán belül olyan gyerekeknek való múzeumot, vagy nagyobb játszóteret amit érdemes lenne megnézni?
Az ottani vidámparkok honlapját és a állatkertét megnéztem, az nem varázsolt el elsőre.
Illetve volt-e valaki közületek a Fűvészkertben, ha igen milyen élményei voltak?
Én most azt látom hogy 11.01-én is szinte minden nyitva van, így nem kell nagyon sakkozni a programokkal.
A téli időszámításban vasár- és ünnepnapokon 9-től du. 4-ig, a nyáriban du. 6-ig nem hajthat be semmilyen gép. Tehát hétfőtől szombatig szabad, ha nincs ünnep.
Csak annyit mondok, Rómában lakóautót a nyílt utcán sehol sem érdemes őrizetlenül hagyni. Belváros, külváros, zöld zóna vagy nem, belenyúlnak, törik. Több ismerős póul járt. Már az első fényes nappalon. Az egész városban minden második magas ház alatt fizetős garázs van. Ilyenekbe kell beállni, megegyezni velük a díjról, mikor zárnak, ha zárnak. Így biztos.
December második hétvégéjén Európa minden országában egyszerre változik az éves hivatalos vasúti menetrend. Nincs még adatbázis. Előtte nagyjából 1-2 héttel már látható minden változás utáni vonat a menetrendben. A Leonardo (amióta így hívják) ugyanúgy jár minden új menetrendi időszakban. Úgyhogy 100% biztos, hogy a mostani Leonardók legalább 90%-a ugyanúgy fog járni. Nézz rá a mostanira és tudsz mindent.
Januárban utzaunk Rómába Wizz-zel. Az lehetséges hogy a Leonardo expressz naponta csak kétszer jár januárban ?On line jegyvásárláson néztem. Azt írják egész évben reggeltől estig megy.
De hát látszik is, meg bele is van írva a cikkbe, hogy ez nem szobor, nem művészet, hanem egy speciális hirdetőoszlop. Filmet reklámoz. És simán el tudom képzelni, hogy illegális, nem engedélyezett. Tehát igazi római cucc.