Keresés

Részletes keresés

Gesek Creative Commons License 2011.10.16 0 0 1109

Koszonom szepen!

Előzmény: comad (1106)
fidervájsz Creative Commons License 2011.10.16 0 0 1108

Közben valószínű, hogy megfejtettem az általam feltett kérdést!

Nyugati levéllábú poloska.

Tűlevelű növények kártevője, 2004-ben jelent meg Mo-on, észak-amerikai eredetű (mint sok más "hasznos" dolog!).

fidervájsz Creative Commons License 2011.10.16 0 0 1107

Állítólag ez gyilkos poloska.

Szerintetek?

Mit lehet róla tudni?

Hasznos? Káros? Kiirthatatlan?, Büdös? Veszélyes?

Üssem agyon, ha látok ilyet?

Már háromat fogtam a lakásomban. Bejöttek, vagy bent tenyésznek?

Mitől gyilkos a neve, ha egyáltalán tényleg az a neve?

Kösz!

comad Creative Commons License 2011.10.16 0 0 1106

Talán Emmelina monodactyla.

Előzmény: Gesek (1105)
Gesek Creative Commons License 2011.10.16 0 0 1105

Na szoval mi ez itt?

Simi32 Creative Commons License 2011.10.15 0 0 1104

Köszönöm a válaszodat, és bocsi, hogy a nicked alapján ellenkező neműnek véltelek....:-))

Szép hétvégét kívánok.

Előzmény: Ormótlan (1102)
Ormótlan Creative Commons License 2011.10.15 0 0 1103

Igen, ill. hajnalkát (a folyófű ugye az a kis fehéres-rózsás tölcséres virágú "gaz", amit szulák néven ismer a köznyelv.

Előzmény: Törölt nick (1100)
Ormótlan Creative Commons License 2011.10.15 0 0 1102

Igen, a látszat ellenére van szárnya (be van hajtogatva a picike szárnyfedők alá), és igen, alapvetően remek repülő. Azonban nem nagyon szokott repkedni, ennek ellenére jellemzően sétafikál. A méretéből adódóan elég mély hangon búghat repüléskor.

Amúgy a holyva avarban, kövek alatt telel, szóval félteni őt se kell. :-)

Előzmény: Simi32 (1101)
Simi32 Creative Commons License 2011.10.14 0 0 1101

Ahol az általam nevezettek élnek, télire 12 fokot tudok biztosítani a számukra. Ezek szerint a bence frankón túléli, de vajon a holyvák, hogy bírják ezt a hűvöset ? Ez az első tél, amikor minimális lesz a fűtés.

Élelmet ezután is fognak találni, ahogy eddig sem haltak éhen... :-))

Meg sem merem kérdezni, hogy a bűzös holyva tud repülni ?

Csak mert még nem láttam sem repülni sem függöleges irányba közlekedni. Viszont ! Korábban éjszaka többször is hallottam "szárnyhangokat" az ágyam környékén. Többször is a "hangadó" keresésére indultunk, aminek az lett az eredménye, -mivel senkit sem találtunk- hogy csak képzelődöm. Hiába mondtam, hiogy biztosan hallottam nem hittek nekem.

Előzmény: Ormótlan (1093)
Törölt nick Creative Commons License 2011.10.14 0 0 1100

Csak folyófüvet eszik?

Előzmény: Ormótlan (1099)
Ormótlan Creative Commons License 2011.10.13 0 0 1099

Igen, ő lesz. Bábozódni készül, remélem, elengedted, hogy beássa magát! :-)

Előzmény: Törölt nick (1098)
Törölt nick Creative Commons License 2011.10.11 0 0 1098

Asszem megvan: Agrius convolvuli.

Előzmény: Törölt nick (1097)
Törölt nick Creative Commons License 2011.10.11 0 0 1097

ezmiez?

Vagyis ki  ez a húsos jószág?

Ormótlan Creative Commons License 2011.10.11 0 0 1096

Nórával egyetértek, minden bizonnyal kenyérbogár lesz. Én pl. azért nem veszek Pennyben lisztet, mert régebben onnan többször hoztam haza kenyérbogárral fertőzöttet...  Sajna elég sokmindent megesznek, így nem könnyű kitalálni, mit dobálj ki.  :-(

Előzmény: greenlemon (1094)
CBNora Creative Commons License 2011.10.10 0 0 1095

Keress rá a kenyérbogárra, hátha az.

Előzmény: greenlemon (1094)
greenlemon Creative Commons License 2011.10.10 0 0 1094

Segítségeteket kérném!! 1-2 éve megjelentek lakásomban furcsa apró bogarak és arra szeretnék rájönni, hogy mik lehetnek ezek... akkor talán több esélyem lenne felvenni velük a harcot!! Jellemzőjük: apró vörösesbarnás bogarak, amelyeket eddig a borsmentateámban, levendulával töltött párnámban, kamilla teában, abonettben találtam meg. 
Aki tudja ezek alapján, hogy mik lehetnek ezek a kb. 2 mm-es bogarak az kérem segítsen!!
Üdv,
Orsi 

Ormótlan Creative Commons License 2011.10.09 0 0 1093

Büdös bence, büdös panna, kinek ízlése szerint a név, a bogyómászó poloskára gondolsz, Dolycoris baccarum a tudományos neve. :-)  Egy évet él, azok, akik most telelni elvonulnak, azok az idén születettek, ők jövő nyáron fognak szaporodni, majd ezt követően elpusztulni.  Ha nem kerül ki a lakásból, akkor elpusztul, enni neki is kellene ugyanis. Igazán a meleg lakásban amúgy is elpusztulna, hiszen a hibernáció kell ahhoz, hogy kaja nélkül átvészeljék a telet. Ha meleg van, nem lassulnak le az életfolyamataik s így éhen halnak. Gondolom, etetni nem akarod őket :-)))

Amúgy én is nő vagyok. :-)))

Előzmény: Simi32 (1092)
Simi32 Creative Commons License 2011.10.09 0 0 1092

Köszönöm a válaszodat, ígérem legközelebb úgy teszek vele amint mondtad. Főleg, hogy megtapasztaltam, hogy nem kell félni tőle, mert biztosan nem fog rámfutni. Tudod vannak nők...akik ilyenek mint én, hidd el, nem tehetek róla.

Még egy kérdésem lenne.

Meddig él a büdös bence  ?

Úgy tudom ősszel elbújik a lakásban, és tavasszal (vagy éppen ha megzavarják) előkerül. Az lenne a kérdésem, hogy ez több éven keresztül lehetséges, ha nem kerül ki a lakásból ?

Köszönöm előre is !

Előzmény: Ormótlan (1091)
Ormótlan Creative Commons License 2011.10.09 0 0 1091

Úgy látom, ő egy szerencsétlen sorsú bűzös holyva volt, de ez nem a "lefújtam" topic, ha nem szereted, pohár ráborít, papír alácsúsztat és kertbe kitesz. Senkit nem bántanak...

Ha távol akarod magadat tartani tőlük, akkor javaslok egy űrállomást lakhelyül, ott csak az van, amit szándékkal felvisznek... Itt lenn ez a bolygó az ízeltlábúaké, aki nem csak érdekesek és szépek, de egyúttal számunkra lakhatóvá is teszik a sárgolyót...  Inkább érdemes megfigyelni és csodálni őket, jobban jársz, mert családi házba mindenféle állat be fog tévedni.

Előzmény: Simi32 (1088)
Ormótlan Creative Commons License 2011.10.09 0 0 1090

Katonalégy lárvája, ártalmatlan jószág!

Előzmény: Golyókapkodómanó (1087)
Simi32 Creative Commons License 2011.10.08 0 0 1089

Egy másik kép róla !

Simi32 Creative Commons License 2011.10.08 0 0 1088

Sziasztok !

Biztos van aki tud segíteni, előre is köszönöm.

Egyik éjjel felkeltem, és egy ugyanilyen jövevény sétált át a verandánkon. Lefújtam, mert nem szeretem az ilyeneket a lakásban. Jó egy hétre rá, a szoba közepén ballagott még egy ilyen. Nos, ezt a harmadik példányt egy pók tette ártalmatlanná, és egyben fotózásra alkalmassá.

Eddig hárman voltak a lakásban (családi ház) hányan lehetnek még ?

Igazából az lenne a kérdésem, hogy miféle jószág, hogy került a lakásba, és mit lehet róla még tudni ? Hogy lehetne őket elűzni és távol tartani ?

Elég méretes volt mindegyik, legalább 2 cm és elég lassú járású.

Golyókapkodómanó Creative Commons License 2011.10.08 0 0 1087

Lemaradt...

Golyókapkodómanó Creative Commons License 2011.10.08 0 0 1086

Üdv!

Van valakinek fogalma róla milyen állat lehet ez pontosan?

comad Creative Commons License 2011.10.06 0 0 1085

Sziasztok! Mivel futottam össze a délután?

Ormótlan Creative Commons License 2011.10.05 0 0 1084

Nem, hanem ájtatos manók, ők nem sáskák, azért is nem az igen félrevezető imádkozó sáska nevet használom rájuk. Manócskák fognak jövőre kikelni, akik igen sok káros rovartól szabadítják meg az emberek közelségét. :-) Egyik kedvenc rovarom!

Előzmény: 19ZsErika (1083)
19ZsErika Creative Commons License 2011.10.05 0 0 1083

És ebből kis sáskák kelnek ki?

Ormótlan Creative Commons License 2011.10.05 0 0 1082

Nem báb, hanem az ájtatos manó petetokja. :-)

Így készül:

Előzmény: 19ZsErika (1081)
19ZsErika Creative Commons License 2011.10.05 0 0 1081

Ez minek a bábja? link: 

Ormótlan Creative Commons License 2011.10.01 0 0 1080

A legjobb, ha megkeresed a forrást, s azt szünteted meg.

Én nagyon szeretem és tisztelem az állatokat, beleértve az ízeltlábúakat is, és elsősorban a megelőzés és nem az irtás híve vagyok, de ha már betelepültek, akkor muszáj megszüntetni a gócpontot s összeszedni a lepkéket is, különben mindenedet felzabálnak előbb utóbb. Ezt a legkönnyebben a Bábolna Bio feromonos csapdájával lehet elérni, ez minden nagyobb áruházban kapható, arra ügyelj, hogy külön típus van élelmiszermolyra és ruhamolyra, nehogy rosszat vegyél. Sajnos nagyon ocsmány módon, hosszas agóniával járó halált okoz a lepkéknek. A cucc maga veszélytelen,  mérget nem tartalmaz, tehát nyugodtan lehet élelmiszer közelébe is tenni. A csomagban van egy széthajtható papír"sátor", aminek a belső felülete ragacsos, ezt egy lehúzható fólia védi. Van még egy csomag benne, amiben a feromont tartalmazó kis gyűrű van, ezt a felállított csapda közepére kell lógatni (minden szükséges holmi benn van a csomagban). Olyan helyre kell tenni, hogy a lepkék vannak, konyhaszekrénybe vagy ilyesmire. Lényeg, hogy ne legyen huzatos helyen, mert akkor elmegy hamar a feromon hatása. A szagra a lepkék odarepülnek és ráragadnak a ragacsos papírra, s ott pár napon át haldokolnak.  :-((( Nagyon utálom, de tényleg nem tudod mással megszüntetni a fertőzést.

Természetesen a legelső az legyen, hogy kipakolsz minden kaját, magvakat, gabonát, aszalványt, teát, fűszert, ilyesmit, mert ezekben lehetnek. Átnézel minden csomagot egyenként, s amiben vannak, azt kidobod. Ami nem molyos, azt persze nem. Ha végeztél ezzel, akkor javaslom, hogy minden ilyen jellegű élelmiszert légmentesen zárható dobozban tarts, s akkor nem mennek bele legközelebb.

Amit különösen szeretnek,  az pl. a zabpehely, búzadara, a barna rizs, a gyömölcstea, a mazsola, dió, ételízesítők - nátriumglutamátos fűszerkeverékek (fűszersók, hús-sók). Ha látsz hernyókat, azokat érdemes mielőbb agyonnyomni, a repülő lepkéket is kapd el és végezd ki. Mivel szárnyuk van, nem csoda, hogy elrepkednek a konyhából máshova is, új lakhelyet kutatva. A legtöbbször szerintem eleve fertőzött élelmiszerrel kerül be a lakásba, de simán be is tudnak repülni az ablakon.

Előzmény: fetomy (1079)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!