Ez még nekem is új, ritkán grebbelek mplayerrel, az adatokat meg más grebberek is le tudják építeni a netről.
Amennyire tudom a winamp5pro-val is lehet grebbelni.
Tényleg, honnan jött ez a winamp öt? A kettő+háromból? Mert a winamp oldalán nem nagyon látom, még a betak között sem.
most sajnos nem emlékszem az előzményekre, ezért kérdem: Nerot használsz? én abban tudnék leginkább segíteni, persze innen szedtem össze azt amit tudok. elég sok audio CD-t megírtam már vele MP3-ból.
Van egy plugin a Mediaplayerhez (több is, de nekem ez jött be): InterVideo X Pack. Asszem a Microsoft oldalán fent van, csak serial kell hozzá (talán ez nem gond).
A lényeg, hogy MP3-ba lehet onnantól grabbelni Mediaplayer alatt is.
Én csak azért használom, mert lusta vagyok, nem szeretem beírogatni a CD-k adatait, ez meg egyszerűen minden adatot letölt a netről, és még rendezi is a Dokumentumok/Zene/Albumnév könyvtárakba.
Persze, aki maga szereti csinálni...
Egy másik alternatíva:
a mediaplayerrel is tudsz grabbelni, (kivéve néhány extra esetet) igaz nem mp3-at gyárt, de a minősége semmiben sem marad el a normál mp3-tól.
Elég, ha elindítod a windowsmplayert, a beállítások között a cd-írásra vonatkozó fül alatt értelemszerűen beállítod a megfelelő értékeket. Azután csak berakod a cd-t és a baloldali gombsoron kiválasztod a másolás cd-ről-t. Ha akarod, kitöltöd a számokra vonatkozó adminisztrációs adatokat, vagy simán elindítod a jobbra fent található kis piros gombbal a másolást.
Ha valami esetleg nem megy, akkor meg tessék aktívan használni a helpet, ez szvsz mindig is erőssége volt a winnek. Sajnos így 'távsegítséggel' ennél sokkla többet nem lehet ezügyben tenni, a gyakorlatot neked kell megszerezni., Ja a wma formátumot általában támogatja a winamp is, de ha nem akkor 3 perc alatt lehet tenni alá plugint. A mplayer meg ugye natív módon el van vele.
Ha valami gond van azért nyugodtan kérdezz.
"Nagyon remélem, hogy nem magukat az audio trackeket másoltad szédéröl egyenesben a winchire, mert ez igy halott ügy."
Biztos, hogy szar lehet hülyéknek elmagyarázni dolgokat, de hogyan tudom a "szédéről" a winchesterre menteni a számokat? A hülyegyerek (én) ugyanis beteszi a CD-t, megnyitja, lát néhány tracket, néhány szimpatikusabbakat kimásol a winchesterre és azokat nem tudja átkonvertálni mp3-ba, még az Audiograbber segítségével sem. Persze a hülyegyereknek már azért gyanús, hogy egy ilyen track csupán 44 bájtot foglal? De akkor hol vannak az "igazi" fájlok, amikat ki kell másolni? - teszi fel a hülye kérdést a hülyegyerek.
> Hogyan lehet a CD-ről gépre másolt audio-fájlokat mp3-ra konvertálni?
Nagyon remélem, hogy nem magukat az audio trackeket másoltad szédéröl egyenesben a winchire, mert ez igy halott ügy.
Ismerkedj meg Audiograbber 1.82-vel például, de van csomo ilyen program a www.honositomuhely.hu Audio: Grabberek: menüpont alatt magyarositva.
> Előfordulhat később olyan, hogy ezért (vagy a nem márkás CD esetleges rossz minősége miatt) elb@szódik a CD?
Egyet tudok, ha csucson járatok valamit, az hamarébb használodik el, legyen szó akár magárol a szédéröl, akár a szédéírórol vagy akár más technikai cuccrol. Olcsobb szédé még nem feltétlenül azért olcsobb, mert kifelejtették belöle a csicsát még a marketing, valamint a jógdijat, vámról nem is beszélvén, hanem esetleg azért, mert kevésbé "igényes" anyagbol gyártják le. Lásd "kispöcs" hangszorokat müanyagbol, pillanatnyi behalás elött űrlaboratoriumi körülmények között leadott, 300 W telyesitménnyel.
Mindig a gyártóra kellene figyelni, nem a márkára. sajnos a boltban, nem nagyon tudják (vagy nem akarják) megnevezni a szédé gyartót. Jó a Mitshubishi Chemical, még a Tayo Yuden.
Ha már egyszer megírtad, és jó akkor naaad ööm é bódottáá..
A cd meg élete folytán folyton folyvást romlik, karcosodik, esetleg itt-ott lehámlik a hátoldala, vagy csak simán rohadni kezd a szélétől befelé. Nekem a sony cd-k szerettek oldalról foltosodni. (mert ugy az ember fogja a szélét az izzadt kezével, és ha a lakkozás nem fed tökéletesen akkor az alumínium pusztulni kezd az igen korrozív izzadtág hatására)
Konvertálásra meg van program rogyásig, triviális példa az audiograbber 1.82. honositomuhely.hu-n is szok lenni.
Hogyan lehet a CD-ről gépre másolt audio-fájlokat mp3-ra konvertálni?
Visszatérve a sebességre: én már 3-4 CD-t megírtam 52x-es sebességgel, mégpedig azért, mert nem tudtam, hogy ez rossz. Egyszerűen csak elindítotam a CD-írást, aztán az író megírta. A hifi pedig lejátszotta problémamentesen. Előfordulhat később olyan, hogy ezért (vagy a nem márkás CD esetleges rossz minősége miatt) elb@szódik a CD?
Köszi, de nem segített. :-(
Elfelejtettem írni, hogy az EAC elindul, látja is a két meghajtót, de azt írja ki a bal alsó sarokban, hogy "Nincs Audio CD a meghajtóban". Pedig ott van, de nem látja. És több féle CD-vel is próbáltam. Más grabbelő progi simán megcsinálja.
Most egyenlőre úgy oldottam meg, hogy az Easy CD-DA Extractorral legrabbeltem egy fájlba a lemezt, majd a BlindWrite progival elkezdtem készíteni egy lemezképet. A létrehozott cue fájlt meg kicsit átjavítottam, hogy az mp3-ra hivatkozzon.
Végső megoldásnak így is jó, de az EAC egyszerűbb lenne.
Ja, meg minek 52-vel írni, amikor a nyersanyag (ami bírja) drágább, egy cd előállítása nem 1/52-ed része az egyszeres írásnak :) szóval a nyolc az egy normális sebesség, hacsak nem vagy őstermelő:)
Nyolcvan perces audio-cd nem kapható? (amúgyis a cd-k jelentős része pont a külső pereménél kezd pusztulni, minek táncolni a beretva élén?)
A márkát illetően nekem eddig a ~100ft/db noname bulk cd-k sem okoztak 8-16*-os sebességen írva adatvesztést, de volt már hámló verbatim és tdk is a kezemben (~320ft/db áron) Az audio persze más tészta, de sok esetben a zsenge player/hifi-cucc úgyis elkeni a hibákat, szvsz itt se kell súlyos összegeket áldozni extra cd-k-re, de ha jól esik...
Ha S.O.S., akkor gyorsan válaszolok... :o)
Beledzsalogótá' az EAC egyetlen komoly hiányosságába. Ha ui. feltelpítesz vmilyen virtualcd proggit 100 darab cd-rom egységgel (pölö Alcohol), akkor az EAC kiakad. Ha jól emléxem, akkor 6 új meghajtó fölött már nem tucc következő alkalommal belépni.
Megódás: bemész a regedit-be. HKEY_USERS. CTRL-F-el rákeresel az 'AWSoftware'-szóra; amikor megvan, akkor a Drive Options-nél kegyetlenül kitörlöd az alsókat, és csak max. az első 6-ot hagyod meg.
Mosmá' mehecc, és kűdheted az EAC-ot... :o)
Ha valaki jobban beszél (és ír !) angolul (vagy németül), mint én / tehát a topik 101 %-a :o) /, akkor írhatna egy levelet Jörg mesternek erről a hibáról a komplett fórum nevében.
Thanx előre is minden EAC-"imádó" nevében is... :o)
Sziasztok!
Egy S.O.S. kérdésem lenne!
Valamilyen okból nem működik nálam az EAC egyik verziója sem! :-((
Létezik másik olyan program, amivel be tudok grabbelni egy koncert lemezt, hogy egy mp3 fájl legyen, plusz egy CUE fájl? Néztem pár grabbelőt, de egyik sem készít cue-t. :-((
Előre is köszi!
A "Kérdés Windows gurukhoz" című topikból küldtek át ide, hogy itt tegyem fel súlyos amatörizmusomról árulkodó kérdéseimet.
-Ha a CD-íróm 52x sebességgel tud írni, akkor érdemes 52x-el íratni vele a CD-ket?
(Néhány ember szerint így nagy a hibalehetőség, bár a napokban életem első három CD-jét így írtam és sikerült - egyébként a magyar nyelvű Nero program segítségével, amely egyből konvertálja az MP3-makat.)
-Jó minőségű CD-k a Performance márkájúak?
-Hogy lehet egy audio CD-re 74 percnél több zenei anyagot írni? Egyáltalán lehet-e?
(Egy kezdő számára nevetségesnek tűnik, hogy egy modernnek nevezett CD-re mindössze 74 percnyi zene fér, ennél még egy 90 perces kazettára is többet lehet venni. Arról nem is beszélve, hogy a CD-re 700 MB anyag fér és 74 perc zene nem 700 MB...)
-Ha audio CD-ről a gépre másolom az anyagot, akkor a CD nélkül miért nem játsza le a gép a számokat??? A gépről ezeket simán át lehet írni egy üres CD-re?
Ebben a topikban is csak azt tudom mondani, előre is köszönöm a türelmes és érthető válaszokat!
Köszi a válaszokat. Mélt megkaptam ;-)
Eddig nem volt gondom írással, csak most ez az album fogott ki rajtam.
Nero 5.5.9.17 (Plextor)
De van egy 5.5.8.7 is (LG)
750 mega wav-ban? Az teljesen korrekt lehet, ugyanis audio írásnál nem 2048 byte egy szektor, hanem 2352. A kb. 333000 szektoros 74perces CD-re így tehát adatból 681984000 byte (kb. 650MB) fér el, audioból 783216000 byte (kb. 747MB). Ha nem ezt kérdezted, akkor bocs, félreértettem.
A Feurióban hol adhatom meg azt, hogy a vinyóra feltett wav-ból írjon nekem audiót?
A JuventusMix5-tel kapcsolatban nincs senkinek 5lete? Szereztem egy 800Mb-os lemezt. A Nero asszonta, hogy csak 660Mb. Beraktam egy 700-as lemezt, de a szimuláció már hibát adott. Aztán beraktam a 800-ast, a szimuláció elment úgy 30%-ig, majd hibával kilépett. Egyáltalán hogy lehet lemásolni ezt a lemezt? Mp3-ban megvan, de...
Többször keresték már a topicban (én is kutattam utána egy ideje), ezért leírom: szombaton a törökbálinti Corában sok-sok csomag Verbatim Vinyl írható CD-t láttam. 5 lemez egy csomagban, az ára 1990 HUF.