Keresés

Részletes keresés

UserXyz Creative Commons License 2022.02.02 0 0 14569

 

Nyilván nem velem fogjátok kezdeni a pereskedést, mert a tények az tények, s azok ellenében semmilyen bíróság nem fog igazat adni annak aki nem tudja megcáfolni ezeket.  

 

Na itt az első ”hiteles mérési eszközökkel végzett hiteles mérési eredmény” amit ti végeztettetek el a gyártónál és amit megosztottam. 

 

Azt lenne célszerű kommentálni, magyarázatot adni rá, nem a múlttal jönni, meg ellenőrizhetetlen titeket jó színben feltüntető adatokkal.  

 

Egyáltalán utánaszámoltatok, hogy a 8.22% az 1.8 cm egy 22cm-es matracon és én csak 70kg vagyok míg a matrac súlykorlátja 130kg és kb. FÉL ÉV-et volt használva?

Jól megítéltétek akkor ezt a panaszt?  Van ám tapasztalatotok , tudtok ám számolni és felmérni, hogy valós és jogos e a panasz. 

 

A látszat ellenére – mindig ehhez hasonlóval jönnek – én nem sértem meg a ti jó hírneveteket, s semmi mást sem. Ez csak azoknak szól az ezzel való fenyegetőzés, aki nincsenek tisztában a jogaikkal, meg aki belátják, hogy erre nekik nincs idejük.  Én leírtam a tapasztalataimat, saját méréseimet , most legutóbb pedig a hivatalos mérési eredményeket osztottam meg.

 

Pontosan erre való ez a topik.  
Véleményeket, tapasztalatokat megosztani egymással, jókat és rosszakat egyaránt,  segíteni másoknak a döntés meghozatalában.

 

Ez egyébként , hogy két felhasználóval is leuraljátok a topikot és saját szájatok íze szerint alakítjátok mesteri. Gratulálok.

 

Szóval én trollkodom (most már a hivatalos gyártói bevizsgálási jegyzőkönyvvel)  és mindenki más is akinek panasza van/volt olyan termékkel kapcsolatban ami hozzátok kapcsolódik. Szép.
Nyilván ha meg tőletek független termékről érkezik valami negatív, akkor meg vagy nem kommentáljátok, vagy épp csak okosan. De mivel nekik nincs itt képviselőjük, így azok maradnak is.

 

A megoldás pedig az, hogy fejlesztitek a panaszkezeléseteket, utánajártok, módosítotok akár a gyártási folyamaton, garanciában cseréltek (másra) és nem hagyjátok eszkálálódni az ügy(ek)et.

Eddig látom mindegyiket sikerült itt elsimítani vagyis nem látom.     
Az emberek nem unatkozásból , nem jó kedvükben fejtik ki itt a véleményüket, panaszukat (vagyis legtöbbször csak próbálnák) 300ezrekbe kerülő matracokról amivel legalább 5-8 évre terveztek, de már akár  1 év után sem tudnak rajta pihentetően aludni.

 

Én ezt részemről lezárnám, ha ennek itt nyoma is marad, megmarad.  

 

De azért még váram a reakciót, hogy pl. ez teljesen normális, hogy fél év után kb. fele súlykorlátnál ekkora 1.8 cm-es gödrösödés jelentkezik az adott zónában, ezen matracoknál.

De nyilván ilyet nem lehet leírni.  Az egyetlen amit kitalálhatnak, csak nem lehet bizonyítani, de ahhoz illik, hogy mind trollok vagyuk, hogy akár mi tettük tönkre egy 300ezres matracot úgy, hogy nem megfelelően használtuk, biztos ugráltunk a 3-as zóna környékén és utána idejöttünk fröcsögni mert nincs jobb dolgunk.  

 

De hiszen ezzel a matraccal nincs is semmi gond. A felpuhulás, gödrösödés nem éri el a garanciában meghatározott 15% -ot. Nincs itt kérem semmi látnivaló. Kérem a következőt. 

Előzmény: Alváskultúra (14567)
Alváskultúra Creative Commons License 2022.02.01 -3 0 14567

Kedves Moderátorok,

 

mint a Levital matracok szabadalom-társtulajdonosa hadd mondjam el: mi nem szoktunk feljelentgetni, pereskedni és valószínű, hogy nem yuserxyz fórumtárssal fogjuk ezt az irányt elkezdeni. Több, mint 100 000 értékesített matrac és több, mint 100 000 elégedett vásárló után -az objektív bevizsgálási eredményeken kívül- talán van némi tapasztalatunk, hogy megítéljük a panaszok valódiságát, jogosságát; mindig minden panasz esetén eddig helyt álltunk, megoldást találtunk. A Fogyasztónak vannak jogai és ingyenes jogorvoslati lehetősége: Fogyasztóvédelem, Békéltető Testület, Bíróság és amennyiben ez sem vezet eredményre, úgy független vizsgáló állomások. Nem gondolnám, hogy egy topikban userxyz típusú Vásárló -a jó hírnév megrontásán kívül- megoldásra lelne. Egy fórum, egy topik szerintem nem erre való. Amennyiben egy 17 éve jól működő topikot erre a alaptalan-sárdobálós szintre szeretnénk süllyeszteni, fájó szívvel bár, de: ám legyen. 

 

Ezek a bejegyzések nem objektív vélemények, nem alátámasztott tények, nem hitelesített mérési eszközökkel végzett hiteles mérési eredmények; nem vezetnek sehova, nincs céljuk, nincs irányuk, nincs megoldási javaslatuk azon kívül, hogy (vélt vagy valós okokból) rosszindulatot közvetítsenek egy termék és/vagy egy cég/márka felé.

 

Könnyedén vissza is fizethetnénk a vételárat csak, hogy pontot tegyünk az ügy végére, de: nem fogjuk. 

 

Persze lehetne kérnem, hogy töröljétek a bejegyzést -beírja újra. Vagy törölni a usert-t. Regisztrál újra. 

 

Én több, mint egy évtizede adok tanácsokat ebben a topikban és valóban egy megoldás létezik az ilyen jelenség ellen: 

 

Dont feed the troll. Ne etesd a trollt.

 

Vagy van esetleg jobb megoldás?

 

Üdvözlettel:

 

Pálinkás László

 

 

UserXyz Creative Commons License 2022.02.01 0 0 14566

 

2013 óta használtam egy Dunlopillo Aerial Senso Premium kétoldalas memóriahabos matracot. Egyik oldalt 4cm másikon 6cm memóriahabbal. Német minőség. Valahol a fehérvári úton vettem.  300 körül lehetett.

2021 márciusában 8 év után már úgy éreztem itt az ideje egy új matracnak.

A választásom sajnos a Levital Perfect Contour ra esett.
Magyar minőség, magyar ”szabadalom”. 280 ezer.
Használtam kb. fél évig.

Legújabb matracom 2021 november. Irisette Gel Active Classic KS . Német minőség. 500ezer.

Elsőként a házi mérési eredményeim után utasították el a garanciális igényem.
(Futtattak velem pár kört, nyilvánvaló volt, hogy nem éri el a gödrösödés a 15%-ot -  3.3cm-t -, de azért megcsináltatták velem.)

A saját mérési eredményeim terhelve : (nem azonos az idétlen házi méréssel amit mondtak, hogy csináljak meg:


A lényeg : ” 4.5 kg hatására a matrac azon része aminek a derekat/medencét tartania kellene 28mmrrel lejebb került fél év után az újkori állapotához képest (ahhoz a részhez képest ami nincs szinte sose terhelve) „
https://forum.index.hu/Article/viewArticle?a=159952452&t=9123649

Miután nem hagytam annyiban, még 1 hónapnak kellett eltelnie, hogy kiderüljön, ráadásul itt a fórumon, hogy ja ők - a gigamatrac - amúgy be tudják ám vizsgálni a matracot, ha kérem. Hát én már az első emailben (ami azelőtt kb. 2 hónappal volt) kérdeztem, hogy be lehet e vizsgáltatni valahol, de arra akkor nem kaptam választ.)  

A gyártó mérési eredményei és magyarázatuk:

Ott ahol fekszem és a derekam szokott lenni ott a legnagyobb a süllyedés 8.22%.  (Azt nem tudom ezt mekkora súllyal tesztelik, mert a garanciában a terheletlen állapotról hadoválnak). Ez a matrac 22 cm-es.  Ennek 8.22%-a  1.8 cm.  Tehát 1.8 cm, de még akár 3.2 cm is lehetne süllyedés ez a matrac akkor sem lenne garanciális.  Itt nem az a lényeg, hogy számodra kényelmetlen már a matrac, hogy nem tartja a derekad és emiatt rosszul alszol, kialvatlan vagy, sőt még akár fájó derékkal is ébredsz. Hanem a lényeg, hogy X éve amikor bejöttek a memóriás stb. matracok megállapították, átvették korábbról , hogy ezen típusú matracoknál legyen ez a határ. Ezt kb. mind cég alkalmazza, nyilván csak olyan esetben éri el ezt a határt amikor tényleg gyártási hiba áll fenn.

De nyilván soha senki nem próbált meg még egy 14% os gödrösödéses matracon legalább 2 hétig aludni, hogy ezt a ”szabványt” ezen teszt után azonnal felülvizsgálják és olyat alkalmazzanak helyette ami megfelel a valóságnak. Vagy ha évente előfordul pár ilyen eset akkor megfelelő hozzáállással kezeljék. (Pl. csere másfajta matracra.)  Nyilván ha van kapcsolatod vagy ha jó a cég vagy ritkán fordul elő az ilyen akkor garanciában cserélnek, amúgy meg (pl. ha sok az ilyen eset s minden fillér számít ) mossák kezeiket, hogy nem tehetnek semmit ez van leírva.

Továbbá jól látszik, hogy ahol nem igazán éri terhelés a matracot az 1-es és 5-ös zóna, ott tartja magát a matrac. Tehát az elején a többi zóna is jó volt, csak hát pár hónap után a terheléstől megadta magát.
(Az én súllyal mért tesztemben az én B pontom az itteni 1es és 5ös zónának fele meg.)

Ezekután mindenki maga döntse el, hogy fél év használat után egy 70 kg-os ember alatt ez a 1.8 cm-es gödrösödés a matrac azon pontján ami az alvás és terhelés megtartása szempontjából kulcsfontosságú: elfogadható e vagy sem.

További infó, hogy a matrac nem igazán volt ”ágytornára” használva, ilyen terhelés nem kapott. Szóval ha kapna akkor valószínűleg még rosszabb de garancián belüli gödrösödés érné.

 

A két elutasítás:  (tévesen 5kg-ot írtam az emailben de a súly csak 2.25kgos volt)  

 

INDOKLÁS:

  1. elutasítás (2021. november 11.)

Az ügyfél a saját levele alapján lézeres távolságmérővel mérve megállapította, hogy egy 5kg-os súllyal mérve a matrac 1 cm-el mélyebre süllyed azon a helyen, ahol a matrac használva van, mint ott, ahol nem. Ez alapján megállapításra került, hogy a matrac vastagsága 22 cm alapján a felpuhulás mértéke 4,55%. A jótállási jegyben szerepel:

"A mérhető igazodás/felpuhulás megengedett mértéke terheletlen állapotban:

...

Hab matracok esetében matracbelsőn mérve 15%

…”

Ezt a mérést figyelembevéve a matrac felpuhulása nem éri el a jótállási jegyben foglalt értéket, így nem tekinthető garanciálisan cserére szoruló terméknek.

  1. elutasítás (2022. január 12.)

A gyártó által megküldött hivatalos gépi bevizsgálás alapján megállapításra került, hogy a matrac legnagyobb süllyedése 8,22%. A jótállási jegyben szerepel:

"A mérhető igazodás/felpuhulás megengedett mértéke terheletlen állapotban:

...

Hab matracok esetében matracbelsőn mérve 15% …”

Ezeket összevetve a matrac nem tekinthető garanciálisan cserére szoruló terméknek.

 

A levelemhez csatolom még a gyártó által küldött bevizsgálás eredményét.

UserXyz Creative Commons License 2022.02.01 0 2 14565

Igen én tapasztaltam. 

Nekem levital perfect contour matracom volt. 

 

Neked milyen van? 

 

Fél évet sem bírt ki.  Én 70 kg vagyok. Nekem derékfájdalmaim lettek tőle már. 

 

Garanciában nem tudsz lépni semmit. Nekem kétszer is elutasították. Azt is mindjárt megosztom. 

Ha nincs meg terheletlenül a 15% , ami kb. 3.3 cm gödrösödés. 

 

Bevizsgáltattam ott ahol gyártották.  

Az eredmény a következő hozzászólásomban teszem közzé. 

 

Előzmény: KDandan87 (14542)
GIGAMATRAC (X) 2022.01.13 0 0 14562

Kedves Fistic,

 

Néhány opciót érdemes megnézni. A kanapé párnázó rétegétől és a vállalt magasságtól függ illetve, hogy folyamatosan nyitva tartjuk vagy a kanapé funkciót is használnánk.

 

Amennyiben a várt kényelmet  egy fedőmatrac is meghozza, mindenképp egy 6 cm-es vastagságú és egy magasabb sűrűségű, minimum 60 kg/m3, vagy annál magasabb sűrűség tudja megfelelő minőségben kiszolgálni, pl.:

Aloe Fedőmatrac memoryfoam 6 cm - GigaMatrac Factory&Outlet. Matrac, ágykeret, ágyrács outlet

SwissTech Visco Topper - GigaMatrac Factory&Outlet. Matrac, ágykeret, ágyrács outlet

Tempur Topper 7 memory foam fedőmatrac - GigaMatrac Factory&Outlet. Matrac, ágykeret, ágyrács outlet

Ebben az esetben a kanapé funkciót is könnyebben tudjuk használni, mert könnyebb a tárolása a fedőmatracnak.

 

Amennyiben franciaágyként fog működni, és vállaljuk a magasabb fekhelyet akkor már nyitottabb a kérdés, mert a megszokott matrac magassági méretekkel is tudunk kalkulálni és így a választás is pontosabb. Ebben az esetben célszerű a mutatótermeket felkeresni és próbálni.

 

Tisztelettel:

 

Gigamatrac online szaktanácsadás

www.gigamatrac.hu

Előzmény: fistic (14560)
the crow Creative Commons License 2022.01.12 0 0 14561

Köszönöm, 90*200-as méretet vadászok és a Original Multi 40.000-rel drágább mint az Indiviuality. És tetszik, hogy a két oldal keménysége különbözik.

Előzmény: Alváskultúra (14557)
fistic Creative Commons License 2022.01.12 0 0 14560

A képen látható csodát kellene kihúzás után alkalmassá tenni két személy alvására. Jómagam egy memória matracra gondoltam, de bármilyen tanácsot szívesen veszek. Tudnátok tippet adni?

Alváskultúra Creative Commons License 2022.01.09 0 0 14558

Szia,

 

egy db 180x200cm méret van készleten, új, szállítási sérült, huzat kicsit piszkos (csomagolássérült)

 

Üdv,

 

Pálinkás László

Előzmény: the crow (14556)
Alváskultúra Creative Commons License 2022.01.09 0 0 14557

Szia,

 

amennyiben az említett termék nem elérhető és nem ragaszkodsz az emlékezőhab oldalhoz, úgy a lágyabb matracok közül a Hilding Original Multi matrac szerintem erősen hasonlíthat akár a Makarena, akár az Individuality matracokra. Persze érdemes lenne kipróbálni valahol.

 

Üdvözlettel:

 

Pálinkás László

Előzmény: the crow (14556)
the crow Creative Commons License 2022.01.08 0 0 14556

Hilding matracot keresek. A Macarena típus állna közel, de a hazai kínálatban ez nem szerepel. A g..matrac kínálatában van az individuality multi S/M ami jó lenne, de az pár hónapja nem elérhető. Ha valaki tudná, hogy hol kaphatok ilyet, szóljon.

Alváskultúra Creative Commons License 2021.12.28 0 0 14555

Szia Laciun06,

 

én voltam már egy pár vásáron, néhány gyárban, Isztambulban, Ankarában, stb. Én eddig még nem hallottam erről a márkáról, ami persze semmit nem jelent, hiszen egy no name vagy feltörekvő gyártó is csinálhat minőségi terméket. Ez innentől kezde hit kérdés és rajtad múlik, hogy megbízol-e a termékben. Kicsit hasonlóak a nemrégiben a barátságosabb árkategóriában megjelent Ergo matracok is esetleg annyi különbséggel, hogy biztosan lehet tudni, hogy az Isbir Holding vásárolta fel a márkát a gyárral együtt, tehát van egy stabil, többnyire német részvényesi tulajdonban álló rési és erős vállalat a márka mögött...

 

Üdvözlettel:

 

Pálinkás László

Előzmény: Laciun06 (14554)
Laciun06 Creative Commons License 2021.12.27 0 0 14554

Sziasztok!

 

A "Bambi" matracmárkát ismeri itt valaki?

 

 

Ez is egy török márka, az egyik webshopban elég nagy "akcióval" árulják őket, persze a felől nincsen kétségem, hogy az eredeti áron sosem voltak árulva ezek a matracok. Nem igazán találok róluk semmit itthon, és nem tudom mennyire jó márka vagy sem, mert külsőre eléggé rendben vannak a matracaik, és igényesnek is tűnnek, sőt párommal kipróbáltuk, és teljesen jónak tűnt, de hát azt, hogy mi van belül tudja a fene sajnos.

 

HahnG Creative Commons License 2021.12.25 0 0 14553

Kedves László!

 

Én is nagyon boldog Karácsonyt kívánok Neked és az egész csapatnak - no és persze minden kedves fórumozónak!

 

Üdv,

 

Gábor

Előzmény: Alváskultúra (14552)
Alváskultúra Creative Commons License 2021.12.21 0 0 14552

Kedves Gábor,

 

boldog Ünnepeket Nektek és minden matrac keresőnek, fórum olvasónak:-)

 

Üdvözlettel:

 

Pálinkás László

Előzmény: HahnG (14551)
HahnG Creative Commons License 2021.12.20 0 0 14551

Sziasztok!

 

Már jó régen írtam ide, talán lassan 10 éve. Azt hiszem, akkor is mást gondoltunk valamiről Lászlóval. :) Ez persze nem baj, mert mi legalább gondolkodunk ilyen dolgokon és bár szerintem a szakmai véleményünk több dologban egyezik, mint amiben nem, most úgy néz ki, hogy találtunk valamit, amiben nem értünk egyet.

 

Mindentől függetlenül csak arra szeretnék reagálni, amit a cikkből László kiemelt. Nem vitatkozni szeretnék, csak néhány megjegyzéssel kiegészíteni a leírtakat, hogy jobban érthető legyen, hogy mit - és, hogy miért - írok.

 

Továbbra is tartom azt a gondolatomat, hogy a vlies nagyon sokszor csak matracvastagságot növel és némi kényelmet ad. Ahogy László is írja, vannak vastag és funkcionális huzatok, amelyek steppeletlenek. Én ezekből a jó minőségű huzatokból szeretnék többet látni a hazai piacon (is). Nem csak egy Tempur vagy egyéb jól csengő márkák engedhetik ezt meg maguknak, hanem a magyar gyártók is. 

 

A szellőzés és a nedvességelvezetés remek dolog, de saját tapasztalatom szerint - és én is túl vagyok néhány tízezer matrac eladásán - a vastag steppeletlen huzatok nem maradnak le ezektől a vlies-zel megsegített matracoktól. Lehet őket mosni is. Sőt. Még egyszerűbb is őket mosni szerintem, mint a nagyon vastag, vattával megtömött darabokat. (Persze a legjobb megoldás a matracvédő, azt orrba-szájba lehet mosni.)

 

Nyilván ti is tudjátok - aki egy kicsit mazsolázik matrac témában a neten az könnyen megtudja, hogy én egy kis "szaküzletet" vezetek. Egy olyat, ahol nem kell, hogy feltétlenül meghasson, hogy mi az "átlag" itthon, vagy akár Nyugaton. Engem nem az átlag érdekel, engem az érdekel, hogy hogyan lesz valami jó vagy jobb. És én - sok más gyártóhoz hasonlóan - nem a vastagon steppelt matracokban látom az értéket. Én inkább fizetek többet egy nem töltött huzatért és adom azt el. Vagy éppen fogok egy vékonyabb huzatot és kísérletezem azzal.

 

Nagyon fontos emellett leszögeznem, hogy nem azért "domborítom" a steppeletlen huzatokat, mert nekem csak az jutott. Azért árulom ezeket, mert ebben hiszek. Mert, hiszem, hogy ezek jobbak. Nyilván, aki kicsit is ismer, azt pontosan tudja, hogy ha akarnám, akkor holnaptól árulhatnék én is vastagon steppelt huzatú matracokat. Vagy akármit. Minden kapcsolatom megvan hozzá. Csak nem akarom. Ez fontos dolog, hogy ha meg akarjuk érteni a szemléletemet. Azért árulok valamit, mert hiszek benne. Nem pedig azért marketingezek valamit, mert az jutott. 

 

Fenntarthatósági szempontból ugyancsak nem értek egyet azzal, hogy túl sok vlies-t használjunk. Persze, ahogy László írja, ez egy szakmai döntés. Csak ebben az esetben nekem úgy látszik, hogy élesen eltér a szakmai véleményem egy csomó gyártótól. (De abban biztosan egyetértünk Lászlóval, hogy a hazai piacon - meg úgy általában is - a "szakmai" döntések igen jelentős része inkább árazás-technikai vagy pedig üzletpolitikai döntés, nem pedig "matrac szakmai", már ha beszélhetünk egyáltalán "matrac szakmáról" Magyarországon. Legalábbis szerintem.)

 

Az utolsó bekezdés, amelyet kiemeltél: "Vannak olyan matrachuzatok, ahol egy vastagabb töltet kerül rögzítésre a huzat belsejében, majd a matrac bizonyos pontjain ezt az anyagot mélyen lesteppelik. Én azt ajánlom, hogy ezt a fajta steppelést kerüljük el". Ebben az esetben is tartom, amit írtam. Ez abból a saját tapasztalatból építkezik, hogy a vásárlók egyre érzékenyebbek. Egyre jobban megérzik, ha a tűzés miatt a matrac egyik pontja centikkel lejjebb helyezkedik el, mint a másik. Ettől óva intek mindenkit. Természetesen én is találkoztam már nagyon drága matracokkal, ahol így történik a tűzés. Én nem ajánlanám senkinek. Persze, mindig minden cikkemben ott van, hogy próbálni, próbálni, próbálni. Biztosan lesz, akinek ez jön be. Árultam ilyen matracot - szerintem te is árultad, török volt, rugós volt és baromi puha - sokszor kaptuk meg, hogy zavaró ez a megoldás.

 

Még egy gondolat. Lehet, hogy valahol félreérthetően fogalmaztam, mert nekem nincs gondom azzal, hogy a huzatban műszál van. Sőt... Én csak azt mondom, hogy ne használjunk többet, mint amennyit muszáj.

 

Kicsit sajnálom, hogy ilyen körülmények között került elő ez a cikk, dehát ez van. A téma egyébként nagyon fontos és hasznos, úgy gondolom, hogy a közeljövőben nagyon nagy változások lesznek huzat fronton. 

 

No, csak jó volt valakivel megint nézőpontot ütköztetni. 

 

Üdv,

 

Hahn Gábor

 

Előzmény: Alváskultúra (14550)
Alváskultúra Creative Commons License 2021.12.19 0 1 14550

Kedves Vebber,

 

ez valóban egy hosszú cikk rengeteg RENGETEG!!!! téves és félrevezető információval. Tényleg csak egy-két példa:

 

Miért van a vlies töltőanyag a matrachuzatban?

Nagyon röviden és tömören: azért van benne, hogy a huzat jobban bírja a strapát és lágyabb, puhább tapintású legyen.

Valóban kapunk egy felületi komfortot, de a legfontosabb feladata a nedvességszabályozás, az éjszakai testpára befogadása és gyors elpárologtatása. Természetesen ez egy plusz munkafolyamat, plusz 2 alapanyag, plusz idő és plusz pénz. Persze vannak steppeletlen matrachuzatok, de ezek nagyon vastag és funkcionális alapanyagból vannak (lásd pl: Tempur)

 

Tehát az megbeszéltük, hogy kell bele valamennyi vatta. De nem mindegy, mennyi. Nagyon sok matracos azt játsza, hogy telerakja ilyen töltőanyaggal a matracot, hogy megemeljék a magasságát.

Az átlagosan Nyugaton is elfogadott érték mosható matrachuzatok esetében a flíz mennyisége 300gr/m2, szinte bármelyik német márka mosható termékeiben ezt az értéket találjuk. És igen műszál. A világon mindenhol. És ez így jó, így lesz mosható, alaktartó, csomósodás-mentes. Mosható matrachuzatokban ne keressünk nagyon természetes anyagokat. Nem azért mert bárki is spórolna, hanem mert nem alkalmasak a mosásra. Persze van tencel, Lyocel, bamboo, corn, minden is van:-), de inkább csak jelzés-értékkel.

 

Tehát az megbeszéltük, hogy kell bele valamennyi vatta. De nem mindegy, mennyi. Nagyon sok matracos azt játsza, hogy telerakja ilyen töltőanyaggal a matracot, hogy megemeljék a magasságát.

Hogy ki milyen és mennyi töltőanyagot használ azt szerintem bízzuk a gyártókra. Persze természetes, hogy ha valaki csak steppelés és töltet nélküli huzatot árul, akkor azt fogja domborítani. Hogy pl egy rugós matrac esetében ki milyen komfortréteggel, milyen steppelésű vagy tűzésű huzatot használ az minden esetben egy szakmai döntés és a legutolsó esetben sem általánosítanék, hogy ez vagy a megoldás jobb vagy rosszabb.

 

Vannak olyan matrachuzatok, ahol egy vastagabb töltet kerül rögzítésre a huzat belsejében, majd a matrac bizonyos pontjain ezt az anyagot mélyen lesteppelik. Én azt ajánlom, hogy ezt a fajta steppelést kerüljük el

Ez szerintem egyszerűen hülyeség! A világ legjobb minőségű, a felső kategória legismertebb termékei, a tradicionális boxsping és kontinental ágyak-matracok kivétel nélkül KIVÉTEL NÉLKÜL ezzel a tűzött megoldással készülnek. A képen egy kb 15 000 000 forintos (tizenötmillió) matrac van és mondjuk nem tíz éve kezdték, hanem 1850 körül, amikor Petőfi Sándor még a pusztában kardozgatott). Annyira azért csak nem lehetnek tapasztalatlanok és idióták...

 

Ez tényleg csak pár gondolat, végig lehetne menni a cikken, de így vasárnap délelőtt szerintem ennyi ízelítő mindenkinek elég lesz ebéd előtt:-))

 

Kellemes vasárnapot mindenkinek!!

 

Üdvözlettel:

 

Pálinkás László

Előzmény: Vebber (14544)
Alváskultúra Creative Commons License 2021.12.19 0 0 14549

Kedves Laciun06,

 

érdemes lenne rászánni egy kis időt és kipróbálni a szóba jöhető termékeket. F120 keménységét sajnos nem ismerem, de amennyiben lehetőség lenne próbálgatni, úgy nem is fontos. Amennyiben személyesen is el tudnak menni, úgy érdemes lenne azokat a termékeket próbálni, amik készleten vannak (leginkább Isbir termékek a zsákrugós kategóriában)

 

Másik lehetőség, hogy keresünk a teljes szortimentől egy tökéletes megoldást függetlenül attól, hogy van-e készleten (így jelentősen bővülnek a lehetőségek: Isbir, Swisstech, Billerbeck, Sealy, Ergo, stb) és segítünk abban, hogy egy ideiglenes matrac 30-án kiszállításra kerüljön, amíg a megrendelt termék megérkezik.

 

A másodikat én jobb megoldásnak gondolnám, nagyobb mozgástérrel, pontosabban eltalálva a legmegfelelőbb komfortot.

 

Üdvözlettel:

 

Pálinkás László

Előzmény: Laciun06 (14546)
GIGAMATRAC (X) 2021.12.18 0 0 14548

Kedves Webber,

 

Mint reklám link partner megtehetem/megtehetjük az "önreklámot"!

 

Hogy mi a konstruktív hozzászólás egy matrac vagy huzat ajánlásakor: mindenkinek más és más, sokszor a kevesebb a több.

Rengeteg tényező befolyásol egy matrac/huzat választást, ahogy az Ön esetében is, aztán megtörténik a döntés ami vagy jó vagy nem. De nem a huzat anyaga lesz az elsődleges szempont!

 

Alapvetően egy matrac minőségét már a bemutatóteremben a termék látványa (a huzat anyaga) is egy valamilyen mércére állítja. Akárhonnan is megközelítjük egy bizonyos minőségi szint felett: legyen szó egy normál habról, aminek magas a sűrűség tartama vagy latex, vagy egy HR hab, de tovább megyek egy zsákrugós matrac esetén is, a matrac huzat anyagát minden esetben a magasabb minőségből oldják meg: Pl: egy tencel, viszkóz, vagy egyéb más funkcionális szövetből. Itt mindegyiknek meg van a maga sajátossága. Aztán jön a töltőanyag ami szintén egy fontos pl., ha izzadékonyak vagyunk.

És innen aztán nincs vége, mert ahány matrac annyi féle. 

 

 

Lényegében, bárki bármit leír, akár Ön vagy én is, a felelősségteljes döntést, szerintem, csak úgy tudjuk meghozni, ha elmegyünk, megtapogatjuk, kipróbáljuk, és utánaolvasunk amit az eladó mondott. Legyen szó bármelyik kereskedésről, de igen nálunk a Gigamatracnál sok, az üzleteinkben akár 100 féle matrac egyidejűleg kipróbálható. Ezt szerintem Magyarországon nem sok kereskedő mondhatja el magáról. És miért ne húzna haza a szívem?

 

Tisztelettel:

 

Gigamatrac online szaktanácsadás

www.gigamatrac.hu

 

Előzmény: Vebber (14547)
Vebber Creative Commons License 2021.12.18 0 0 14547

Az újabb önreklám mellett -aminek nem ez a helye-, érdemben is hozzászólhattál volna valamit.

Pl. amennyiben a reklámod alapján nálatok is vannak, talán leírni, melyikkel mik a tapasztalatok?.

Már csupán azért is, hogy konstruktív lett volna az a hsz.

 

Melyik nem nyúlik, melyik nem bolyhosodik, stb.

Előzmény: GIGAMATRAC (14545)
Laciun06 Creative Commons License 2021.12.18 0 0 14546

Sziasztok! (Habár választ a hozzászólásomra főleg Pálinkás Józseftől várok.:) )

 

Matracot keresünk.

 

Még tavaly tavasszal vettünk egy Isber Hypersense matracot. Nem bánjuk alapvetően, de úgy érezzük azért, hogy egy picit valószinűleg kevésbé kemény matracot kellett volna választanunk, de ennek ellenére jól aludtunk benne, de mostmár magunk mögött is hagytuk egy másik lakásban.

 

Viszont most újra matracra lenne szükségünk. Jelenleg egy Jysk F120-as matracot használunk, és alapvetően nagyon szeretjük, de ez egy picit puha nekünk, habár már lassan 3-4 éves, vagyis biztosan ez is hozzájárul ehhez, és lehetséges, hogy az ágyrács sem a legmegfelelőebb hozzá ami a jelenleg az ágyunkban van.

 

Viszont a problémánk, hogy a matracra szükségünk lenne házhozszállitva december 30.-án.

 

Vagyis a kérdésünk a következő lenne:

- Milyen matracot tudnátok ajánlani a fentiek figyelembe vételével? Vagyis az Isbir Hypersense-től legyen puhább, a Jysk F120-től keményebb. Valószinűleg egy IKEA ágy lenne alatta, de ahogy láttam vannak normális ágyrácsaik.

- Árban elég rugalmasak vagyunk, mivel 1 gerincünk van, és szerencsére megtehetjük, hogy alapvetően ne a keret alapján válasszunk.

- 180cm széles matracban gondolkodunk.

GIGAMATRAC (X) 2021.12.17 0 0 14545

Üdv mindenkinek,

 

Egy jó kis cikk a huzatokról.

A Gigamatracnál a többsége ki is meg is tekinthető!

 

Tisztelettel:

 

Gigamatrac online szaktanácsadás

www.gigamatrac.hu

Vebber Creative Commons License 2021.12.16 0 0 14544

Tartalmas cikk matrachuzat anyagokról:

https://matracpedia.hu/wiki/matrachuzatok/

Alváskultúra Creative Commons License 2021.12.14 0 0 14543

Kedves Kdandan87,

 

mint minden terméknél, itt is előfordulhat és fordult is már elő garanciális probléma. Minden matrac a használatba vétel után átmegy egy alakulási folyamaton, igazodik a használójához, formálódik. Ez eddig normális is. Amennyiben ez kényelmetlenséget okoz, úgy érdemes garanciális bejelentést tenni és akkor kivizsgálásra kerül, hogy valóban a termékkel van-e a probléma.

 

Üdvözlettel:

 

Pálinkás László

Előzmény: KDandan87 (14542)
KDandan87 Creative Commons License 2021.12.13 0 0 14542

Kedves Mindenki!

 

Tapasztalt-e bárki Levital matracnál problémát? Sajnos a miénk 10 hónap után mind a két oldalon szabályosan megsüllyedt. A feleségem 55kg én 98kg, bőven a súlyhatáron belül használjuk, ráadásul a kisebb terhelésű oldalon is jelentős a változás. Az ágyrács fix bordás és bőven több mint 70%-os az alátámasztása, illetve szintén 10 hónapos. Letettük a padlóra, hogy ott mit mutat, de teljes alátámasztás mellett is már érezhető "gödör" van benne.

 

Ez matrac sajátosság, vagy garanciában gyorsan lépni kéne valamit?

 

Sajnos már nem pihentető rajta aludni...

 

Köszönöm!  

Alváskultúra Creative Commons License 2021.12.09 0 0 14541

Kedves Hamburdfun,

 

szerintem a világon sehol nem ismerik, de lehet, hogy tévedek. Minden esetre én még soha nem hallottam erőről a márkáról. Szerintem ebben az országban más sem -de ezt nem tudhatjuk biztosan... A spanyoloknak még az alváskultúráját sem ismerem, azt hiszem Spanyolország talán nem a matracairól a leghíresebb. Ettől persze még lehetnek jók.

 

Üdvözlettel:

 

Pálinkás László

Előzmény: hamburgfun (14540)
hamburgfun Creative Commons License 2021.12.09 0 0 14540

Kedves Mindenki! Kedves Pálinkás László!

 

Érdeklődnék, hogy valaki ismeri-e a Dolce Confort táskarúgós matracait illetve kíváncsi lennék Pálinkás úr véleményére az említett gyártóval kapcsolatban.

 

Előre is köszönöm.

 

 

GIGAMATRAC (X) 2021.12.06 0 0 14539

Kedves Drawdog,

 

Várjuk Önt az üzleteink valamelyikében.

 

Tisztelettel:

 

Gigamatrac online szaktanácsadás

www.gigamatrac.hu

Előzmény: drawdog (14538)
drawdog Creative Commons License 2021.12.06 0 0 14538

Még egyszer köszönöm a választ! Hétvégén ellátogatunk valamelyik üzletükbe és kipróbáljuk, talán tényleg nem lesz akkor különbség a két oldal között, mint amekkorát feltételezek.

Előzmény: GIGAMATRAC (14537)
GIGAMATRAC (X) 2021.12.06 0 0 14537

Kedves Drawdog,

 

A műszaki információ lemaradt, bocs!

 

Íme:

 

Tisztelettel:

 

Gigamatrac online szaktanácsadás

www.gigamatrac.hu

Előzmény: drawdog (14535)
GIGAMATRAC (X) 2021.12.06 0 0 14536

Kedves Drawdog,

 

A Signum Infinity szerintem jó lehet, bár nem "mono", ahogy fogalmazott, de mind a két oldala köszönhetően a HR habnak komfortosnak tartott.

Az alábbiakban egy kis érdekesség a paraméterek, a hat értékbeli keménységkülönbség ellenére is megérne egy próbát, amennyiben van rá lehetősége az üzleteink valamelyikében.

 

 

Tisztelettel:

 

Gigamatrac online szaktanácsadás

www.gigamatrac.hu

Előzmény: drawdog (14535)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!