Egy dolgot ne feledjetek, ha valakinek már rángat, a vezérlése próbál x naftához alkalmazkodni, esetleg rosszabb nafta miatt lerakódásai vannak... ilyenkor ha jó nyálat kezdesz tankolni, vagy adalékot teszel hozzá, az nem egy tank alatt fogja megoldani a problémát, már ha tényleg ez a probléma... tuti, hogy menni kell vele sokat, és leöblíteni vagy 4-5 tank anyagot, hogy beálljon valami pozitívum végleg...
Ahol lakom benzinkutak serege van 1 km-en belül, úgy mint JET, MOL, SHELL, OMW. Szóval a választás adott, ráadásul ezek a JET kivételével 1 árban mozognak. A JET olcsóbb a többinél, de az itteni kúttal volt régen egy elég csúnya vizezési ügy, azóta ott sose tankolunk! Ha azt mondjátok hogy az OMW-től nem csinálja, akkor azt tankolok, bár nekem is még messze van a tankolás, de nem hinném hogy ez lenne a megoldás...
a Sogorom az 1,4 pdti poloval!!sima étoljjal járt egész nyáron!!! én mutattam neki,h a tdi golfja elmegyel ezzel ,mivel az én astrám nagyon szerette!! de mindenhol azt mondják a pdtdi nem birja..eddig 20 vagy 30 ekm-t ment el vele!! és semmi baja.. én azért a ceedbe nem önteném bele!! csak az "olcsobb vackokba"
Ergó csak az OMV ad rendes naftát? Mondjuk az OMV nem a MOL-tól vásárol, a többi meg tudtommal igen, bár a Shell-re nem tenném le a nagy esküt, de kagylósba nem megyek, mert nagyon elásták magukat nálam többször is a kútjaik...
Most akkor tehát mégis ki lehet jelenteni, hogy az üzemanyag minőségén sok múlik, és az OMV a nyerő, a többi pancs? Nem vágom... azért holnap tesztelek, de ha nem rángat, lehet, hogy a relative jobb üzemanyag teszi, noha nem prémium, csak síma alap lötyi... ha ez igaz, akkor nekem azt a néhány HUF + megéri, amivel az átlag OMV drágább, főleg, ha mondjuk a SPURI-val sikerül letolni a fogyit kicsit... :)
OMW vel nekem soha se csinálta...aztán mondom nem is a gázolajjal volt a gond,megint beletankoltmam a szokott esso bol...300km ig semmi gond,már megnyugodtam,h ok minden...de akkor megnit berángatott!! akkor megint omw megint jo..kiprobáltam a shellt kb 400km és azzal is rángat,de azzal kicsit lejebb ment a fordulatszám ahol rángatott...
Én OMV sprint dízelt nyomatok, próbáltam már előcsalni ezt a rángatást, de sehogyse sikerült, most a pontos leírás alapján megpróbálom újra holnap, csak el ne feledjem... mivel országutazni fogok, ezért lesz rá lehetőségem lazán... :) Az eredményről majd beszámolok... :)
Ebben az egészben csak azt nem értem, hogy miért egy ilyen dízeles viszonylatban relatív magas fordulatszámon kell a rendszernek ezen meditálni, hogy mi legyen?
Egy barátom OFF dízel Octavia RS-ében is elég nagy a gyári teljesítmény, de ott ezt az egész bekapcsoljak, ne kapcsoljakot le tették 1500-ra, így gyakorlatilag nem érződik.
Ezen én is elgondolkoztam csak nem ilyen szakszerüen.Mert egy erőteljes gáz fröcsnél nem csinálja.Lehet hogy vezérlés nem elégérzékeny?Hülyeség akkor bocs.
Na akkor most megdölt amire eddig gondoltam. Méghozzá hogy érdemes lenne egy BOX-os autót megnézni az csinálja e. Abból esetleg lehetett volna következtetni, de mivel neked BOX-os és csinálja, ezért ez itt zsákutca.
Nekem is szokott néha rángatni hasonlóan, ahogy (CRDi 1,6 22.000 km) leírtátok! Szerintem nem az üzemanyagrendszerrel van a gond még csak nem is a gázolajjal, van egy tippen de tényleg csak tipp.
A VGT turbót egy vákumos rendszer vezérli, amit pedig az elektronika.
Na most vannak olyan gáz-és fordulatszámállások, bizonyos sebbességnél és bizonyos sebesség fokozatokban, - mint azt alább írta is valaki - amikor pont "úgy jönnek össze a körülmények" 2000 RPM körül, hogy kapcsolna a turbó nyitna a vákumszelep, aztán gázlevétel vagy fene tudja mi okán hirtelen mégsem történik meg ez a folyamat, majd aztán ismét - de ezt tizedmásodpercekben zajlik "realtime" - és ez okozza a rángatást.
Bocs hogy ilyen hülyére sikeredett, de szerintem értitek mire gondolok. Kicsit ahhoz tudnám hasonlítani, mint amikor a hegyi troll beszabadul a procelánboltba, valami ilyesmi történik a CRDI-nél 2000 RPM körül, csak a nyomorult cumputer, ha nincs határozott gázadás, vagy ezek a körülmények így alakulnak ki, mint ahogy leírtam, nem "tudja" hirtelen "eldönteni" azt, hogy most akkor "toljon, vagy ne toljon".
Ez széria probléma lenne?Ezt tapasztaltam ma én is ,le esik a fordulat egy picit és hirtelen gázadásnál olyan mint ha megtorpana.HDI-nél nem volt ilyen.Rádio problémák is állítolag csak magyaro. vannak.
Az adatgyűjtés nekem is tetszik, bár a KIA a rendszámokkal nem sokat fog tudni kezdeni. Egy motorszám lehet, hogy hasznosabb lenne?! Abból már ők is utána tudnak nézni, hogy van-e valami közös az adott motoroknál. Nem?
Ez a egr lezárás nem jo ötlet!!! ill jo ötlet,az 1,5 M ignisemnél megcsináltam,de a 4,5 M cee'det nem fogom tuningolni...azért vettem nagyobbat hogy alapból menyen!
Persze. Egy kis klingeritlapra a megfelelő helyre zárásként. :-) Azóta semmi rángatás. De minden infót megtaláltok a honlapunkon, nem szégyen ám átnézni egy öregebb koreaihoz tanulni a hibákból! :-)
Az hogy miért nem rángat többeknél, akiknek dízele van, annak több oka lehet, amit nem biztos hogy ki lehetne deríteni. Egyik infó szerint a probléma később enyhülni fog, de ez akkor sem természetes. Mivel nem nagy dolog ezt a jelenséget előidézni, azt lehetne tenni, hogy akinek dízele van, azt a már többször leírt módon probálja ki az autójával. Nem kell hozzá nagy gyakorlat, nekem is simán sikerült, de érdemes többször megcsinálni. A lényeg a folyamatosság. Kíváncsian várom a tapasztalatokat.
Van egy ötletem!! Akinek rángat az autója privátba gyűjtsük össze a rendszámát, nevét,és hogy hol vette meg a pontos tipust... Írunk egy szép levelek a kia hungáriának konkrétumokkal! Esetleg azt is összeszedhetnénk,h kit melyik szervizből hajtottak el ezzel a problémával,amit már nem lehet egyedinek nevezni!!! na hogy tetszik?
Az asrtáim,az unom nem rángatott,a golfunk, a polonk...egyik sem rángat,pedig nem gázolajjal járunk!!!Floriolal nyáron!! De egyik sem 115 Le... Mutass még egy 1,6 os 115 Le -s diezelt és azzal hasonlitsuk össze! Én sem karok 350 es gázolajjal járni,mert ezért vettem diezelt, 4-5 év latt visszajön az árkülönbözet...ja de így már nem!!! Engem is felháborít a szervizek hozzáállása!!!
Durva is lenne 1 hetes autónál 850km után koromról beszélni... Amúgy én meg Shellt tankoltam és azzal is csinálja. Magyarán nem kútfüggő és szvsz nem is üzemanyag. Nekem is valami vezérlési probléma kezd kirajzolódni, bár nem értek hozzá az tény. De tény az is, hogy a probléma nem egyedi...
Sziasztok!Most nyomtam 3 nap alatt 2000km.M3 160+ 950 km 5,8 as fogyi egy tank téligumival,89es átlag.nyári gumival kb 1l-el kevesebb lenne.Eddigi max190.... spuri,7000km van benne és nem rángat.