Hát, igen a határozót összekeverik a jelzővel. A kérdést kell feltenni, hogy mi módon? van-e nyitva az a bolt, vagy milyen? bolt az. Na, de tényleg hagyjuk, mert kiutálnak minket a fórumról. :-))
Vagy, amit l-lel heLettesíthetünk. Így tanította az egyszeri magyartanár azoknak, akik nem tudták megtanulni, hogy j-e, vagy ly. Mellesleg én az ilyen faramuci dolgokat az akadémia helyében kivenném a nyelvtanból. Ahogy eléggé szégyenletesen elfogadták, hogy a frisseséget lehet frissességként is írni. Na, erről ennyit!
Én tudom, miért nem mondtad Kunhalmiéknak? Azt is hogy a tekercs váltóáramnál nem csak ohmikus ellenállásként működik, nevezhetjük áram ,vagy teljesítmény korlátozónak is. P = U X I
Véletlenül rá is van írva, hogy PFC-tekercs, azaz passzív PFC, ebben az esetben. Egyes PC-tápokban is lehetett ilyen megoldással találkozni, illetve volt régebben egy Vestel-Orion TV típus is, ahol ilyen fojtóval oldották meg a PFC-t.
A Graetz-híd előtt van beiktatva sorosan, ezáltal kiegyenlíti az egyenirányító áramimpulzusait, amit a nagykapacitású puffer csúcstöltése okoz. Pufferen kb. 320 V DC áll elő, amit MOSFET-ek kapcsolnak PWM-módban a kefés DC-motorra. Tehát ehhez a részéhez (motortáp) nem is kell trafó.
A képen látható trafó a vezérlést táplálja.
Ez egy hasonló panel, amin a felépítés is kivehető nagyjából, de itt a vezérlést egy kis tápegység látja el:
Pontosabban nem a teljesítményt csökkenti, hanem az áramot korlátozza. A kisülőcsőben az ív negatív ellenállása miatt megugrana az áram, de a fojtó megfogja.
A fojtótekercset pontos jével írjuk. Minden mást, ami a folyóval, folyással rokon, azt elipszilonnal. Ha valakit fojtogatsz, az pontos jé. Folyik . fojt
Régebben egy vagy több motorkerékpárnál már mértem tekercseket elektromos alkatrészeket de most nememlékszem,ha 1-et mutat az ellenállásmérő az a végtelen ellenállás és szakadás van?és milyen értéket kell látnom kb-ra ami jó?
És akkor mi alakítja át a 220-at,maga a nyák panel?
helo szakértők Ki szeretném cserélni egy 26v-os motorral rendelkező futógép trafóját,2 vezeték jön ki belőle,a felirat rajta G.D POWER PFC XT6600-1 AC 220V classB
Gondolom a kimenő VOLT a lényeg de nem értek hozzá,vagy a jelölésbe van rejtve valami?
Kösz a meglátásod, nekem sem szemét, ha lenne nagyfrekis műszereim, megcsinálnám. (Volt pedig a melóhelyemen komplett ROHDE & SCHWARZ mérőpult, de le kellett adnom a többi műszeremmel együtt, kilépésem előtt).
Azóta megtudtam, lenyúlták a hiénák, eladták Fridrichschafenben jó pénzért............................................
Van aki itt lefikáz mindent, pláne ha kínai, de ma már mindent kínában gyártatnak a nagymenő, híres gyártók, és ott is van végmeó!!!!!!
Azért nincs ilyen kalkulátor, mert nem nagyon van mit kalkulálni. Ha az osztón I áram folyik és az osztó feszültségei alulról felfelé számozva U1, U2, U3 ...Un, akkor az ellenállások U1/I, (U2-U1)/I, (U3-U2)/I ..., hiszen minden ellenálláson az I áram folyik.
Ha a komparátorok bemenő ellenállását végtelennek tekintjük, akkor a feszültséglépcsők (azaz két szomszédos osztópont különbsége) maguk az ellenállás értékek egy konstans erejéig (1/I) határozatlanul, hiszen akkor is ugyanaz az osztásarány ha minden ellenállást megduplázol, megháromszorozol ... stb.
Példa: U1=1V, U2=3V, U3=6V, akkor egy megoldás 1kOhm, 2kOhm, 3kOhm ... de ugyanúgy a 2kOhm, 4kOhm, 6kOhm is. Egy program csak annyit csinálna, hogy kiszámolná mennyi 1-0, 3-1, 6-3, ami legrosszabb esetben is zsebkalkulátoros feladat.
Az is nyilvánvaló, hogy tetszőleges feszültségértékekhez a neki megfelelő tetszőleges ellenállásérték tartozik ami nem biztos hogy szabványos.
Csodás tartozékokat árulnak a dzsunkások erre a frekire, lévén RC modell freki is egyben. Helix, logper, leaf, gomba antennák, fél gyufásdoboznyi szélessávú videó vevő mobiltelefonra. Mindehhez nem kell egy udvart teleaggatni drótokkal.