Az a tény, hogy "mi" többnyire tisztában vagyunk a metil-alkohol fogalmáról, az számomra megnyugtató és főképp indokolt. A bosszantó, hogy a mondanivalód nem jut el a "tömeghez" és a köztudatot manipuláló firkászok, pribékek (vissza)élnek a szenzációhajhász kisstílű kényszeredettségükkel. Az Árpád Pálinka főzőmesterét meg végképp szánom, mert nyilatkozatával és az otthonfőzéssel kapcsolatos álláspontjával többet vesztett mint amennyit profitált belőle(egy átlagos otthonfőző számára is nevetséges szakmailag.)
Hogyan készítsünk jó pálinkát? Cefrézési, főzési ismertetők, főzőberendezések, tanácsok,videók, tesztek, gyakran ismételt kérdések a következő linkeken:
Már csak azon gondolkodom, melyik úton érdemesebb elindulni(?), a régin vagy az újon. Ez a nagyságrendileg szélesebbkörű, viszont az új könnyebben szerkeszthető modernebb. A legjobb lenne, ha a kettő egy lenne.
Ez egy kétrészes(nek szánt) írásom első része, ami az italok természetes metanoltartalmával foglalkozik, így a pálinka és a metanol viszonyával is. Itt már a legtöbb mindenki tudja, hogy előpárlatos pálinkától nem lehet megvakulni, de a további részletekből keveset lehet magyarul megtalálni. Ha valaki hibát talál, szóljon :)
A hasonlat nem rossz, de látod mégis volt aki eleinte úgy főzögetett vele, mire rájött, hogy nem az igazi, de már nem akart másikat venni, mert a méret neki egyébként megfelelt. Így keresett meg, hogy "nem-e lehetne-e" valamit csinálni vele? Megbeszéltük és Ő hozta rá a lézerrel méretre vágott, 2-es saválló lapot.
......Végül is így lehetett és egész jó lett...meg van elégedve vele...
Hogyan készítsünk jó pálinkát? Cefrézési, főzési ismertetők, főzőberendezések, tanácsok,videók, tesztek, gyakran ismételt kérdések a következő linkeken:
Ha bele vágsz, keresd vissza mindenképpen a hozzászólásom, mert könnyű gyenge hatásfokút készíteni, konkrétan a csapda, hogy a köpenycső és a belső cső között túl nagy a hézag, 2mm elég, és függőlegesen kell elhelyezni, nem dötnve. A homedestiller.orgfórumon szanaszét szedték ezt a témát.
Ez nagyon szép, de az az érzésem, hogy ha veszek egy Fordot, abba előbb Ferrari motort, majd váltót, majd futóművet és kasznit, akkor előbb-utóbb lesz Ferrarim, egy Ferrari árának duplájáért :)
Igen néztem én is ezt a fajtát is, és talán könnyebb el is készíteni, de a tányéros mellett az szól szét szedhető és könnyű tisztítani. Emiatt gondoltam , hogy rákérdezek hátha használ valaki.
Érdeklődöm esetleg használ valaki tányéros hűtőt csőkígyós helyett? Véleményére lennék kíváncsi. A másik esetleg cefre hűtésre használ valaki átalakított hűtőgépet? Köszönöm