Keresés

Részletes keresés

1zsakkrumpli Creative Commons License 2019.06.05 -2 0 160030

Szerintem ez egy egyedi gyártású palack.

Előzmény: endrepp (160029)
endrepp Creative Commons License 2019.06.05 0 0 160029

Lehet, szerinted ez egy tölthető, szabványos palack?

Én ezeken a színkódokat tanultam anno, most látom már bonyolultabb, a palack testet és a vállat külön festik meg.

Alacsonyabb az égéshője a propánnak (93300kj/m3), mint a propán-butánnak (119000kj/m3), mi értelme van használni?

 

Előzmény: 1zsakkrumpli (160028)
1zsakkrumpli Creative Commons License 2019.06.05 -2 0 160028

Szerintem propán.

Előzmény: endrepp (160027)
endrepp Creative Commons License 2019.06.05 0 0 160027

A piros palack mit rejt? Színe alapján hidrogén. ??

Előzmény: adrian6 (160026)
adrian6 Creative Commons License 2019.06.05 0 0 160026

Nagyon pöpec valami hasonlót keresek én is! Ha esetleg valaki tud valamit szóljon!

Előzmény: vandox4 (160013)
szü(r)cs Creative Commons License 2019.06.05 0 1 160025

Az a tény, hogy "mi" többnyire tisztában vagyunk a metil-alkohol fogalmáról, az számomra megnyugtató és főképp indokolt. A bosszantó, hogy a mondanivalód nem jut el a "tömeghez" és a köztudatot manipuláló firkászok, pribékek (vissza)élnek a szenzációhajhász kisstílű kényszeredettségükkel. Az Árpád Pálinka főzőmesterét meg végképp szánom, mert nyilatkozatával és az otthonfőzéssel kapcsolatos álláspontjával többet vesztett mint amennyit profitált belőle(egy átlagos otthonfőző számára is nevetséges szakmailag.)

Előzmény: cloaked (160014)
sogi01 Creative Commons License 2019.06.05 0 5 160024

                                                        vf1 linkgyüjteménye  

                            

 

                                               linkás jóreggelt!   

Hogyan készítsünk jó pálinkát?  Cefrézési, főzési ismertetők, főzőberendezések, tanácsok,videók, tesztek, gyakran ismételt kérdések a következő linkeken: 

 

                                                    A tudás forrása

                                              http://snapszmester.hu/

                                                             Benne

                                       Snapszmester és Nabiti összefoglalója

                                            Miklós1 féle pálinkafőzési 1x1

                                               

                                                Magánfőzés jogszabályai

          

      Szárított fajélesztők hatása                                  Hagyományos kisüsti eljárás

Miklós1 összegzései a ph beállításról                Miklós1 összegzései a cefre elkészültéről 

 Kationcserélő műgyanta használata                          Firekiller tűzvédelmi tanácsa

 

Előzmény: sogi01 (160011)
vandox4 Creative Commons License 2019.06.04 0 0 160023

Már csak azon gondolkodom, melyik úton érdemesebb elindulni(?), a régin vagy az újon. Ez a nagyságrendileg szélesebbkörű, viszont az új könnyebben szerkeszthető modernebb. A legjobb lenne, ha a kettő egy lenne.

Aztán beszélhetnénk cloakeddel...

 

Előzmény: Figyelget (160022)
Figyelget Creative Commons License 2019.06.04 -1 0 160022
Mindenképpen érdemes az állandó,könnyű elérhetőségre. Pártolom az ötleted.
Előzmény: vandox4 (160019)
vandox4 Creative Commons License 2019.06.04 0 0 160021

Természetesen az készítő engedélye után csak.

(Ez kifelejtettem)

Előzmény: vandox4 (160019)
1zsakkrumpli Creative Commons License 2019.06.04 -2 2 160020

Szerintem is, ez egy nagyon-nagyon jó anyag!

Előzmény: vandox4 (160019)
vandox4 Creative Commons License 2019.06.04 0 0 160019

Ilyen összetetten még sehol nem olvastam:), az jutott eszembe, mivel ez is sokszor kérdés, nem-e lenne érdemes linkelni?

Előzmény: Figyelget (160018)
Figyelget Creative Commons License 2019.06.04 -1 0 160018
Nagyon jó, sokat lehet tanulni belőle! Gratulálok és köszönet érte.
Előzmény: cloaked (160014)
1zsakkrumpli Creative Commons License 2019.06.04 -2 1 160017

Szép munka!

Előzmény: cloaked (160016)
cloaked Creative Commons License 2019.06.04 0 1 160016

Nem is akarom tudni, mennyi... :D

Előzmény: Jocó0423 (160015)
Jocó0423 Creative Commons License 2019.06.04 0 0 160015

Klassz munka. Gondolom jó pár munkaórád van benne.

Előzmény: cloaked (160014)
cloaked Creative Commons License 2019.06.04 0 8 160014

Ez egy kétrészes(nek szánt) írásom első része, ami az italok természetes metanoltartalmával foglalkozik, így a pálinka és a metanol viszonyával is. Itt már a legtöbb mindenki tudja, hogy előpárlatos pálinkától nem lehet megvakulni, de a további részletekből keveset lehet magyarul megtalálni. Ha valaki hibát talál, szóljon :)

 

Tegyük tisztába a metil-alkoholt!

vandox4 Creative Commons License 2019.06.04 0 0 160013

Nemrég volt beszédtéma, láttam valamit, gondoltam megosztom, nem tudom mennyire használható;. Maszek.

rézműves1 Creative Commons License 2019.06.04 0 0 160012

A hasonlat nem rossz, de látod mégis volt aki eleinte úgy főzögetett vele, mire rájött, hogy nem az igazi, de már nem akart másikat venni, mert a méret neki egyébként megfelelt. Így keresett meg, hogy "nem-e lehetne-e" valamit csinálni vele?   Megbeszéltük és Ő hozta rá a lézerrel méretre vágott, 2-es saválló lapot.

......Végül is így lehetett és egész jó lett...meg van elégedve vele...

 

 

 

Előzmény: szenyor Lopez (160008)
sogi01 Creative Commons License 2019.06.04 0 3 160011

   vf1 linkgyüjteménye  

                            

 

                                               linkás jóreggelt!   

Hogyan készítsünk jó pálinkát?  Cefrézési, főzési ismertetők, főzőberendezések, tanácsok,videók, tesztek, gyakran ismételt kérdések a következő linkeken: 

 

                                                    A tudás forrása

                                              http://snapszmester.hu/

                                                             Benne

                                       Snapszmester és Nabiti összefoglalója

                                            Miklós1 féle pálinkafőzési 1x1

                                               

                                                Magánfőzés jogszabályai

          

      Szárított fajélesztők hatása                                  Hagyományos kisüsti eljárás

Miklós1 összegzései a ph beállításról                Miklós1 összegzései a cefre elkészültéről 

 Kationcserélő műgyanta használata                          Firekiller tűzvédelmi tanácsa

Előzmény: sogi01 (159991)
endrepp Creative Commons License 2019.06.03 0 0 160010

Ha bele vágsz, keresd vissza mindenképpen a hozzászólásom, mert könnyű gyenge hatásfokút készíteni, konkrétan a csapda, hogy a köpenycső és a belső cső között túl nagy a hézag, 2mm elég, és függőlegesen kell elhelyezni, nem dötnve. A homedestiller.orgfórumon szanaszét szedték ezt a témát.

Előzmény: lacci40 (160009)
lacci40 Creative Commons License 2019.06.03 0 0 160009

Köszönöm

 

Előzmény: endrepp (160007)
szenyor Lopez Creative Commons License 2019.06.03 0 1 160008

Ez nagyon szép, de az az érzésem, hogy ha veszek egy Fordot, abba előbb Ferrari motort, majd váltót, majd futóművet és kasznit, akkor előbb-utóbb lesz Ferrarim, egy Ferrari árának duplájáért :)

Előzmény: rézműves1 (160002)
endrepp Creative Commons License 2019.06.03 0 0 160007

A csőhűtő egy 1.5m-es D15mm csőből áll nálam, tr bilincsekkel lecsatolom, radiátor pucoló kefével végig súrolom, pont ezért váltottam erre.

Előzmény: lacci40 (160006)
lacci40 Creative Commons License 2019.06.03 0 0 160006

Igen néztem én is ezt a fajtát is, és talán könnyebb el is készíteni, de a tányéros mellett az szól szét szedhető és könnyű tisztítani. Emiatt gondoltam , hogy rákérdezek hátha használ valaki.

Előzmény: endrepp (160004)
1zsakkrumpli Creative Commons License 2019.06.03 -2 0 160005

Gyere, várunk. :)

Előzmény: vandox4 (159997)
endrepp Creative Commons License 2019.06.03 0 0 160004

Bár nem válasz a kérdésedre, de egy újabb alternatíva, csőhűtőt használok, a spirálosnál nekem jobban bevált, régebben leírtam részletesen.

Előzmény: lacci40 (160003)
lacci40 Creative Commons License 2019.06.03 0 0 160003

Érdeklődöm esetleg használ valaki tányéros hűtőt csőkígyós helyett? Véleményére lennék kíváncsi. A másik esetleg cefre hűtésre használ valaki átalakított hűtőgépet? Köszönöm

rézműves1 Creative Commons License 2019.06.03 0 0 160002

Hacsak nem akarsz rá egy ilyet barkácsolni...ezzel már egészen jól használható...:):)...

 

Előzmény: szenyor Lopez (160001)
szenyor Lopez Creative Commons License 2019.06.03 0 0 160001

Köszi a hozzászólásokat a lidl-s pálinkafőző kapcsán. Akkor nem csapok le a nagy vételre :)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!