Igen mozgatom, meg elötte fujok bele sterimart is. De igy se jön szinte semmi. Éjjel is hallotam ahogy szörcsög, de olyan mintha nem az orrába menne a trutyi, hanem lenyelné...... mert nem is látok semmit az orrába, nem is folyik sehogy. Lehet hogy késöbb indul be jobban az orr folyás.
Remélem minden simán fog menni, és nincs semmi komoly! De ha mozgatja akkor azért edződik is.
Örülök, hogy javultok. Az orrszívót mozgatod az orában, mikorben szívsz? Csöppentesz bele sós vizet?
Karsa annyit azért még nem mászik, egyes céltárgyakra (dominó, fiúk legóépítménye, laptop) indul be, de szép lassan majd nőni fog a táv. Egyelőre inkább ül.
A karja szerintem ügyetlenebb, valahogy mintha merevebb lenne, nem szereti a törzsétől elválasztani. Szerintem a Dévény lesz a megoldás, csak kisBulcsú miatt csúszott (az ő spéci tornáját akartuk megszervezni előbb). De van már telefonszámom, holnap hívni is fogom. :-)
Viszont azt hiszem a nurofen+germicid-c= jó hatás!!!!! Tegnap este óta semmi kül, csak szörcsög, de az orrszívóval sem jön semmi. Majd az késöbb gondolom.
Közben éjjel azon gondolkoztam hogy ha már mászik Karsa, akkor erősödni fog a jobb keze is. Mivel többet lesz használatba, igy javulhathat a dolog!!! Szerintem. Igy hagyd hogy másszon egésznap! Hátha bejön.
De jó ez a mászás! Átmászni az új évbe...Visszagondolva: Zádor is kevésbé használta a bal kezét, azt hiszem. Utána meg a jobb lábát, mikor elkezdett vezetve járni.
Köszi kérdésed, ma egésznap lázasodott, most este 1/2-7--óta nem kapott semmit, és még nincs semmi, tegnap ilyenkor már uszott a lázba. Én kitartóbb vagyok mint a láz, mert 30.-án reggel keltem és azóta még nem aludtam semmit. De ez legyen a legkevesebb. Viszont iszik a Norbi folyadékot!!!! Na sajna nem vizet, hanem 100%-os narancslét, de iszik!!!!!!!!!
Én alakulgatok azt hiszem csak most megint elkezdett fájni a torkom. Remélem ez csak vmi utó munkálat, és nem vissza fertőztem magam.
Mászás: Norbi azóta mászik igaziból, amióta magától feláll. Ez pedig csak 2 hónapja van. Addig csak csuszott-mászott mint egy reumás csiga. Most meg tiszta Villám Jack!
Nagy gratula a mászásért! Megy ez csak nem előirásból! Majd ő tudja mit mikor, hogyan. A nyulkálás, meg majd mondanak vmi okosat!
Nálunk a köhögés és némi takony maradt, szemcseppentésnek végre vége. Ja, és Karsa elkezdett mászni 8 hónaposan. Viszont még mindig nem forog. :-O És a jobb karját se nagyon használja, ha azzal nyúl mégis, rögtön átteszi a balba. Szóval azért lesz még pár menetünk emiatt. De a mászásnak ÚÚÚGY örülök!!!
a dokinkat nem tudom elérni, a védőnöt se.....(erre most nem is mondok semmit)
Viszont kinomba felhivtam a gyerekügyeletet, és mondták a nurofent a panadolt és a germicid C-t. Már be is adtam neki a nurofent lement a láza és olyan rossz lett mint egy kisördög. Most aludt el. popsiban volt 39,1.... már leszámolva irtam az eredményt....
A kúpban elvileg van fájdalomcsillapító is. Bár Norbi nagy gyerek, lehet, hogy neki már más kell? Vagy már nem a "baba" kúpot adtad? Popsiban 38,6? Mert az akkor még nem is vészes, ha még ebből visszaszámolsz. De ha hirtelen ment fel, és még emelkedik, akkor lehet, hogy a mandulája. Akkor viszont antibiotikum kéne hamar.
Nurofen biztos mehet. Kúp is. Aztán holnap doki, ha köhögne, vagy ha az lenne a gond, hogy nem szakad fel. Nem jött jókor... beszéld meg a dokitokkal az összes verziót, nehogy elsején legyél tele kérdésekkel!
Ne hibáztasd magad, nem tehetsz róla, hogy elkapta!
Zorka pont így volt 1. beteg. A szülinap másnapján.
Mit tudok neki adni már gyógyszert, mert 38,6 a láza!!!!!!!!!!!!!! Elkapta tölünk!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Basszus, olyan pipa vagyok, meg tehetettlenül érzem magam hogy csak na!!! kúpot adtam neki...., de mást, kell?? vagy mi? mert ha ugyan ez mint a mienk akkor fájhat a torka......
Nem tudom! :( A filmeket nem nézi, csak ha zene van. Inkább a reklámokat nézi. De az nagyon lelkesen és ami tettszik neki azt megtapsolja. De este van az inkább, hogy nézi a filmet, de nem folyamatosan, inkább ugy helyes hogy bele-bele néz és közben játszik valamivel. És amikor jön a reklám zene, na akkor fel is áll, hogy jobban lássa. :)
De ha nappal kikapcsolom, akkor viszont jól elvan, igaz néha oda néz a tv-re látja nincs bekapcsolva, és nem foglalkozik vele.
Érdekes ez a tévé. Én is szelektálok, de Zorkának muszáj néznie napi gyakorisággal. Mivel nem alszik nappal. Ha azt akarom, hogy legalább relaxáljon kicsit, akkor beteszek vmit. Tehát nálunk pont fordítva van, akkor higgad le. Sőt, ebédhez is kell, különben eszébe jut, hogy mit is lehetne játszani evés helyett és otthagyja az asztalt. Zádort nem nagyon érdekli, de reggelente, amíg pakolok, reggelit készítek, addig nézi a járókából a BBC Prime- ot. Főleg, ha énekelnek. Ezeken kívül max. vmelyik sport adó megy, Zorka tanulgatja a játékszabályokat. Én szinte semmit nem nézek, olvasok. Este, ágyban, onnan meg nem is látom a tévét.
A szőrösszívű anya meglágyul, ha a gyermekét enni látja :-) Tegnap pl. az volt az ebéd, hogy megevett majdnem egy egész szelet sonkát. Olyan vastagságút, amin átlátni, ha fény felé fordítom. A kenyérrel kb. másfél éve nincs barátságban. Néha eszik úgy, ha holdakat, napocskákat csinálunk belőle.
Biztos, hogy nem pörgeti túl a tévé Norbit? Az enyéim nagyon pipettával adagolva kapják (gyakorlatilag DVD, egy-két rövid mese, szülői felügyelettel, meg-megállítva, kommentálva). De másfél éve ez sem volt, a férjem vezette be, mert ugye kényelmesebb, mint mesélni. :-( A legnagyobbat biztos fölpörgeti a tv. Egy időben anyósom hagyta magát rábeszélni, hogy ott lássa az esti mesét, de a saját kárán (=kezelhetetlen, hisztis kölyök) rájött, hogy igazunk van: tilos és kész. Azóta, ha átmegyünk és megy a tévé, a gyerekek első dolga lekapcsolni.
Tévénézés gyakorlatilag felvételről, este tíz után, zsinór nélküli fülhallgatóval van (az egyik legjobb karácsonyi ajándék volt pár éve!). És leginkább a férjem műveli, én inkább neteznék meg olvasnék. Így nagyjából csönd van, ami a panelban nem hátrány a denevérfülű nagyok mellett.
Már a MedLombon is kapacitáltalak, hogy gyere. Nagyon örülök, hogy jelentkeztél, és csatlakozom: képet, képet, képet!!
Ancsúr,
A köhögést meglátjuk, ma nappal volt rendesen, meg alvás után Csongornál. Kapnak köptetőt is, mert hurutos, akkor meg hadd szóljon.
A gyógyszerről inkább magánban, jó?
Nutellás kenyér? Hát én szőrösszívű anya vagyok, mert az enyéim sosem ettek. A mogyorókrémmel összeragasztott keksz is csemege számukra, jutalomfalat. ;-)
Zádornak most teljesen megkavarodott az alvása. Éjjel most nem kelt egyszer sem, viszont ma ebéd után akármit csináltunk, nem aludt el. Én is félek, hogy az estékkel is gondok lesznek, pedig nekem az a nap fénypontja, hogy van 1-2 szabad órám.
Ha lekapcsoljátok a tévét, alszik is egyből? És ha utána vissza? Fogtok, tudtok majd külön szobába költözni?
Párom vonalán érdekes öröklés alakult allergia terén, mindenkinek jutott belőle, nem maradt ki egy generáció sem.
És azt ki írta fel Neked? Vérvétel nélkül? Mennyit szedtél belőle? Milyen más kezelések, időtartam után kaptad? Utána sem kellett vérvétel? Ha igen, nem volt gond a májenzimekkel?
Látom, téma az öröklés. Szerintem ez eléggé lutri, végül is kevercsek vagyunk, és mint kiderült, az ún. "szemét" DNS-ben is lehetnek hasznos információk. Arról nem is beszélve, hogy az ember nem a pedigréje alapján választ párt (azt hiszem, mi a férjemmel mindketten hoppon maradtunk volna ;-)).
Én is helyzetjelentek: Karsa is csúnyán köhögött néha az elmúlt éjjel, meg néha nappal is, kapott Nurofent (ld. még gyulladáscsillapító hatás), megy a hidegpárásító (volt kettő, de érdeklődő gyermekeim tönkretették az egyiket, így most abban a szobában van, ahol jobban kell, demajd veszünk egy másikat is). A szemek jobban vannak - szerintem bennük lehetett, és a másik betegség miatt legyengült immunrendszerük nem bírt a bacival. Ma nem mentünk sehova, talán holnap sem - kivéve a férjemet, aki este fektetés után elmegy az éves évfolyamtalálkozójukra.