Keresés

Részletes keresés

barkócza Creative Commons License 2019.09.06 0 0 69902

Kandidátus.

 

(Annak idején ezen röhögtek, hogy a kandidátus jelölt az a jelölt jelölt. Mint a sampinyon gomba. Meg az emissziókibocsátás.)

Előzmény: BZoltan (69901)
BZoltan Creative Commons License 2019.09.06 0 0 69901

Mister of Wine lennék :D esetleg Maste of Wine perspiráns.

Előzmény: Hepci (69900)
Hepci Creative Commons License 2019.09.06 0 0 69900

Mi lenne, ha én is Master of Wine-aspiráns lennék?

Nyilatkoznek is az igenytelenferfi.hu-nak... bermudában, természetesen.

Előzmény: BZoltan (69899)
BZoltan Creative Commons License 2019.09.06 0 0 69899

Én azt tartom blődnek, hogy mindenhol mint Master of Wine aspiráns mutatkozik be és így is írnak, beszélnek róla. Pedig a Master of Wine Institute határozottan figyelmeztette már, hogy ne használja a nevüket ilyen kontextusban és értelemben. Erre ők nagyon érzékenyek, mert azért egy nagyon értékes globális márkáról van szó... és olyan hogy "master of wine aspiráns" cím nem létezik.

 

Olyan ezt mintha egy csengődi bortermelő "Tokaji bor aspiráns" néven palackozna csengődi bort.

 

Maga amit mond a cikkben az nem hülyeség ám. Persze a stílus meg az önfényezés az tényleg bicskanyitogató.

 

Amiről persze még Attila sem beszél, hogy azok a fiatalok akik tíz év múlva a borfogyasztók derekát fogják adni, bizony valószínűbb, hogy nem élmény alapú választásokat fognak tenni hanem érték alapút. Attila generációja az amelyik élmény alapú választásokat hoz jellemzően, gondolom ezért nem jut eszébe neki sem, hogy nő fel egy generáció amiknek az értékek, az érzések  fontosabbak lesznek. A legfontosabb téma pedig, hogy milyen értékek mentén fognak dönteni a fogyasztók. Mert ugye érték az alt-righ-os trumpos seggfejség s, még ha szar is....

Előzmény: Törölt nick (69893)
naivkezdo Creative Commons License 2019.09.06 0 0 69898
Ahogy elokerulnek a 18asok,majd érdeklődve figyelem a keserű ízeket a leírásban. Lehet volt vmi tavaly, ami ezt okozza, mert különböző tajegysegeknel érzem. Vagy a kénnel nem stimmelt vmi orszagosan:)
Előzmény: Hepci (69887)
Hepci Creative Commons License 2019.09.06 0 0 69897

Megkóstolok bármit, amit az úrilányok megkívánnak. :D

Előzmény: loading (69896)
loading Creative Commons License 2019.09.05 0 0 69896
Spar borkatalógus: Ráspi borok (csak az Intersparokban) - nekem fura, hogy itt is találkozom velük.
És kedvenc Weningeredtől az Organic, a szokásos 1599Ft-os áron. Szerintem a Várban a Spar standon kóstolható majd :)
Előzmény: Hepci (69894)
Hepci Creative Commons License 2019.09.05 0 0 69895

Hétköznapi sztori: Zsófi felszopta Attit.

Előzmény: Törölt nick (69893)
Hepci Creative Commons License 2019.09.05 0 0 69894

Úgy érted, hogy egyre nehezebben tolerálom a gyenguci és/vagy hibás borokat?

Ebben lehet valami, de azért elég jól tudok emlékezni ízekre - amikor először vettük ezt a Danubiana cuccot (6-8 éve), határozottan jobb volt.

Előzmény: dezso (69892)
Törölt nick Creative Commons License 2019.09.05 0 0 69893

Igényes férfi.

https://igenyesferfi.hu/interjuk/fiath-attila-elore-nezek-de-a-jelenben-elek.php?fbclid=IwAR0ce_gYtpYsHqbvRdanuFzMPaYdjN7AeGGkfUTo1L9jGQyWqJgv3Qy4KGs

 

Tudom, én vagyok a vidéki ember paraszt gyereke, egy igénytelen surmó, de ze a szívlapát kategória nálam. Persze, személyesen nem ismerem a professzor urat, tévedhetek, és egy jó arc valójában, ha éppen nem egy ilyen oldalon nyilatkoztatják. De amiket eddig olvastam tőle/róla...

dezso Creative Commons License 2019.09.05 0 0 69892

Nem lehet, hogy a te evjaratod lesz egyre, hm, erettebb?

Előzmény: Hepci (69889)
Toilet Duck Antilimescale Creative Commons License 2019.09.05 -5 0 69891

Sosem fogom megtudni.-;)

Előzmény: Hepci (69870)
loading Creative Commons License 2019.09.05 0 0 69890

Mire gondolsz? Danubianától mi csak az Irsait vesszük (korábban volt pezsgője is, az egész jó volt) és abból a prémium a jobb.

Csak láttam, hogy 1300Ft-ot adtál egy Hilltopért. Ebből a fajtából vagy olcsón veszel tőlük vagy Frittmann (és egyéb kunsági termelők), a bevált receptem a klasszikus kategóriában.

Előzmény: Hepci (69889)
Hepci Creative Commons License 2019.09.05 0 0 69889

Kóstoltad mindkettőt?

Danubianából a chardonnay-sauvignon blanc küvét szoktuk venni, de szerintem az is évről évre rosszabb (vagy mégis van évjárathatás :D).

Előzmény: loading (69888)
loading Creative Commons License 2019.09.05 0 0 69888

Nagyon bőkezű vagy, igazán beleférhetne a Györgykovács bor. Ennél a Danubiana Irsai prémium (Aldi) 799Ft-ért jobb vétel.

Előzmény: Hepci (69887)
Hepci Creative Commons License 2019.09.05 0 1 69887

Hilltop (Kamocsay Ákos) Irsai Olivér 2018

Mostanában több élvezetes Nyakas-tételt kóstoltam, gondoltam, megnézek egy másik óriást is.

Hát, ez elég vérszegény darab illatban és ízben egyaránt, de - ha valami jót akarnék írni - legalább nem pacsulis. A savak frissítenek, de nem szépek, korty közben és végén is a műfajhoz és beltartalomhoz kevéssé passzoló kesernye jelenik meg.

3 pont (1300 Ft, Spar)

bandika Creative Commons License 2019.09.05 0 0 69886

BTW Bakonyi Péter: 3 hete voltunk nála, még mindig jó fej, és még mindig jók a borai. Különösen a hárs és a CF.

BZoltan Creative Commons License 2019.09.05 0 0 69885

Hmmm :) Az azért frankó lenne ha nekem az lenne az szokásos, hogy 250g/l maradékcukros bort csinálunk a traminiből :)

Előzmény: Jocó0423 (69884)
Jocó0423 Creative Commons License 2019.09.05 0 0 69884

Őőőő nem kekeckedésképp de most 26vv%-nak a fele vagy a 470 liternek? :)

Előzmény: BZoltan (69883)
BZoltan Creative Commons License 2019.09.05 0 0 69883

Ami ugye 6000+ ha nem vagy törzsvásárló :)

 

Pénzt én nem adnék ezért a borért. Mondjuk szerintem a sárgamusi és tramini házasítás eleve gáz. Két erősen bukéfajta. Szerintem az Imre a 2016-os jégverés kármentéseként borogatta össze a két fajtát. Főleg, ha bármelyik aromaszegény lett a jégverés miatt.

 

Amúgy a 13vv% szeszt nézegettem egy darabig. 2016-ban lehetett ilyen potenciállal szüretelni, de nem volt egyszerű. Nekünk összesen 235 liter traminink termett ilyen potenciállal, ami a fele volt a szokásosnak.

Előzmény: Hepci (69882)
Hepci Creative Commons License 2019.09.05 0 1 69882

Úgy érzem, meg tudom tartóztatni magam attól, hogy 5000+ Ft elköltése árán csekkoljam J. Csaba pontozásának realitását...

Előzmény: BZoltan (69881)
BZoltan Creative Commons License 2019.09.05 0 0 69881

Jónás Csaba mindig is ilyen volt. Ha egy borért lelkesedik akkor azt nagyon tudja szeretni. Én ezt kimondottan pozitívumnak tartom nála, mégha teljesen biztos vagyok benne,hogy egy legjobb esetben is középszerű borért lelkesedik... mint esetünkben.

Előzmény: Hepci (69879)
BZoltan Creative Commons License 2019.09.05 0 0 69880

Igazán ez sosem volt divat. Drága, kockázatos és szakmailag a legnagyobb kihívás egészséges szőlőt szüretelni teljes érettségben.

Előzmény: naivkezdo (69877)
Hepci Creative Commons License 2019.09.04 0 0 69879

7-8 pont körülre taksálta, ilyen magyar száraz fehérborra alig emlékszem.

Ráadásul egy tramini-muskotály küvé ott nekem nehezen elképzelhető 6 pont fölött, akármilyen jó évben.

Előzmény: BZoltan (69876)
Hepci Creative Commons License 2019.09.04 0 0 69878

Erre koccintsatok majd egy Strekov-gyümölcsecettel. :)

Előzmény: BZoltan (69875)
naivkezdo Creative Commons License 2019.09.04 0 0 69877
Nem divat már?
Előzmény: BZoltan (69865)
BZoltan Creative Commons License 2019.09.04 0 0 69876

Traminit és musit még csak csak lehetett éretten szüretelni ha 2016-ban. De a szüret időpontját poén lenne tudni. Amúgy szerintem javították a mustot nagyon sokan.

Előzmény: Hepci (69870)
BZoltan Creative Commons License 2019.09.04 0 0 69875

"Ilyen csúsztatást a politikusoktól szoktam hallani :))"

 

Sejtettem én, hogy észreveszed :D

 

Előzmény: shiraz3 (69869)
shiraz3 Creative Commons License 2019.09.04 0 0 69874

"talán a Mitiszol ami más még, de az meg olyannyira ortodox, hogy pl. egy Bakonyi Péter már nem fér bele a maga organikus, bio alapanyagával (talán még az ökörszarvat is elássa holdtöltekor) mert deklaráltan használ fajélesztőt ..."

ezt pozítvként értékelni nehéz :)

 

először egy cikkat javaslok elolvasni a tavalyiról:

https://www.mitiszol.hu/post/mitiszol-nyolcadszor-borsmenta

a végén igyekeznek leírni a kólönböző márkák értelmét, jelentését.

 

pontosítva a cikket: a Terra Hungarica borászmozgalom az ami saját szabályai szerint nem fogadja el a hozzáadott élesztőt így az említett borászod ezért nem lehet tagja.

a Mitiszol Fesztiválon a TH tagok alapvetésként vesznek részt, de ezen felül is vannak nem TH tag kiállítók akik viszont ellenőrzött ökológiai gazdálkodást folytatnak alapvetésként. a skála széles de ez utóbbi alap.

 

 

Előzmény: joskabacsi (69871)
Hepci Creative Commons License 2019.09.04 0 0 69873

:D

Előzmény: joskabacsi (69871)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!