Én azt tartom blődnek, hogy mindenhol mint Master of Wine aspiráns mutatkozik be és így is írnak, beszélnek róla. Pedig a Master of Wine Institute határozottan figyelmeztette már, hogy ne használja a nevüket ilyen kontextusban és értelemben. Erre ők nagyon érzékenyek, mert azért egy nagyon értékes globális márkáról van szó... és olyan hogy "master of wine aspiráns" cím nem létezik.
Olyan ezt mintha egy csengődi bortermelő "Tokaji bor aspiráns" néven palackozna csengődi bort.
Maga amit mond a cikkben az nem hülyeség ám. Persze a stílus meg az önfényezés az tényleg bicskanyitogató.
Amiről persze még Attila sem beszél, hogy azok a fiatalok akik tíz év múlva a borfogyasztók derekát fogják adni, bizony valószínűbb, hogy nem élmény alapú választásokat fognak tenni hanem érték alapút. Attila generációja az amelyik élmény alapú választásokat hoz jellemzően, gondolom ezért nem jut eszébe neki sem, hogy nő fel egy generáció amiknek az értékek, az érzések fontosabbak lesznek. A legfontosabb téma pedig, hogy milyen értékek mentén fognak dönteni a fogyasztók. Mert ugye érték az alt-righ-os trumpos seggfejség s, még ha szar is....
Ahogy elokerulnek a 18asok,majd érdeklődve figyelem a keserű ízeket a leírásban. Lehet volt vmi tavaly, ami ezt okozza, mert különböző tajegysegeknel érzem. Vagy a kénnel nem stimmelt vmi orszagosan:)
Spar borkatalógus: Ráspi borok (csak az Intersparokban) - nekem fura, hogy itt is találkozom velük.
És kedvenc Weningeredtől az Organic, a szokásos 1599Ft-os áron. Szerintem a Várban a Spar standon kóstolható majd :)
Tudom, én vagyok a vidéki ember paraszt gyereke, egy igénytelen surmó, de ze a szívlapát kategória nálam. Persze, személyesen nem ismerem a professzor urat, tévedhetek, és egy jó arc valójában, ha éppen nem egy ilyen oldalon nyilatkoztatják. De amiket eddig olvastam tőle/róla...
Mire gondolsz? Danubianától mi csak az Irsait vesszük (korábban volt pezsgője is, az egész jó volt) és abból a prémium a jobb.
Csak láttam, hogy 1300Ft-ot adtál egy Hilltopért. Ebből a fajtából vagy olcsón veszel tőlük vagy Frittmann (és egyéb kunsági termelők), a bevált receptem a klasszikus kategóriában.
Mostanában több élvezetes Nyakas-tételt kóstoltam, gondoltam, megnézek egy másik óriást is.
Hát, ez elég vérszegény darab illatban és ízben egyaránt, de - ha valami jót akarnék írni - legalább nem pacsulis. A savak frissítenek, de nem szépek, korty közben és végén is a műfajhoz és beltartalomhoz kevéssé passzoló kesernye jelenik meg.
Pénzt én nem adnék ezért a borért. Mondjuk szerintem a sárgamusi és tramini házasítás eleve gáz. Két erősen bukéfajta. Szerintem az Imre a 2016-os jégverés kármentéseként borogatta össze a két fajtát. Főleg, ha bármelyik aromaszegény lett a jégverés miatt.
Amúgy a 13vv% szeszt nézegettem egy darabig. 2016-ban lehetett ilyen potenciállal szüretelni, de nem volt egyszerű. Nekünk összesen 235 liter traminink termett ilyen potenciállal, ami a fele volt a szokásosnak.
Jónás Csaba mindig is ilyen volt. Ha egy borért lelkesedik akkor azt nagyon tudja szeretni. Én ezt kimondottan pozitívumnak tartom nála, mégha teljesen biztos vagyok benne,hogy egy legjobb esetben is középszerű borért lelkesedik... mint esetünkben.
Traminit és musit még csak csak lehetett éretten szüretelni ha 2016-ban. De a szüret időpontját poén lenne tudni. Amúgy szerintem javították a mustot nagyon sokan.
"talán a Mitiszol ami más még, de az meg olyannyira ortodox, hogy pl. egy Bakonyi Péter már nem fér bele a maga organikus, bio alapanyagával (talán még az ökörszarvat is elássa holdtöltekor) mert deklaráltan használ fajélesztőt ..."
ezt pozítvként értékelni nehéz :)
először egy cikkat javaslok elolvasni a tavalyiról:
a végén igyekeznek leírni a kólönböző márkák értelmét, jelentését.
pontosítva a cikket: a Terra Hungarica borászmozgalom az ami saját szabályai szerint nem fogadja el a hozzáadott élesztőt így az említett borászod ezért nem lehet tagja.
a Mitiszol Fesztiválon a TH tagok alapvetésként vesznek részt, de ezen felül is vannak nem TH tag kiállítók akik viszont ellenőrzött ökológiai gazdálkodást folytatnak alapvetésként. a skála széles de ez utóbbi alap.