Azon én is elgondolkoztam, hogy hogyan cipelték fel a Bükk900-ban szereplő "járatlan" csúcsokra a kopjafa oszlopokat, no meg a szerszámokat (csákány, ásó), amivel felállították őket... Persze azon is el lehet töprengeni, hogy mi munka volt felcipelni és beásni a határköveket az Északi-Zöldön, mondjuk a Szurok-hegyen vagy a Hrabokon végighúzódó szakaszon. Embertelen...
Na, ez az, éreztem, hogy valami nem stimmel itt, mert bár igaz, hogy utoljára 13 éve voltam a Bükk 900-ason, de a Semmi-bérc nagyon nem rémlett, hogy benne lenne az útvonalpontokban.
Gratula! Jó volt így olvasva, fejben végigkövetni a "pályát". Az útvonal ua. mint ősszel, de egyébként... Kemény. Nem sajnálom, hogy kihagytam. A Magas Börzsöny odatett nekem rendesen, de ott összehasonlíthatatlanul kedvezőbbek voltak a hóviszonyok. Egyetért kolléga?
a Zempléni LeFaGySz útvonaláról.... avagy a "Király" már megácsolta a színpadot...
megbízható forrástól (Kujomi) úgy értesültem, hogy:
- Nagy-Milic térségében 60 centis csalánmezőtől nem lehet látni a határkövek tetejét... a gerincrész határozottan emlékeztette a Mátrai LeFaGySz, Múzsla gerincére, már pedig az is egy jól sikerült koncert helyszíne volt.....
- Csataréti Eh-tól (tszf.700 m) felfelé a csalán kb 40 centis...
- lent a völgyekben pedig "csak" 15-25 centis példányokat talált...