Keresés

Részletes keresés

Kis_Joe Creative Commons License 2002.03.17 0 0 2
Kivel lesz a következő meccse a Brazíl válogatottnak?
Patrick_Kluivert_9 Creative Commons License 2002.03.08 0 0 1
Romario államfői nyomásra lett vb-utazó

2002.02.27. 15:04:24


A szerdai brazil lapok szerint Luis Felipe Scolari, a labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya engedett a külső nyomásnak, és Romario játékára is számít a május 31-én kezdődő koreai-japán közös rendezésű világbajnokságon.

Fernando Cardoso államfő hétfőn kijelentette: reméli, hogy a harminchat éves csatár is tagja lesz a vb-keretnek. Az O Globo című újság úgy tudja, hogy Ricardo Teixeira, a szövetség elnöke kedden együtt vacsorázott Luis Felipe Scolari szövetségi kapitánnyal és Romarióval. "Teixeira megkérdezte tőlem, hogy lenne-e kedvem újra pályára lépni a válogatottban" - mondta a futballista. "Azt feleltem, hogy rajtam semmi sem fog múlni."

Scolari nem kívánt nyilatkozni az ügyben. A szakvezető azért nem kedveli Romariót, mert a pályán kívüli viselkedését nem tartja elfogadhatónak. A játékos rendszeres vendége az éjszakai mulatóknak. Carlos Melles sportminiszter is kiállt Romario mellett. "A nép szava Isten szava, oda kell rá figyelni. A szurkolók imádják Romariót, tehát ott a helye a csapatban."

Egy közvélemény-kutatás szerint a futballrajongók hatvan százaléka azt szeretné, ha Romario játszana a világbajnokságon.


Ez pedig egy jó hír!

Riquelme Creative Commons License 2002.03.08 0 0 0
Brazil focisuli izlandi amatőröknek

2002.03.08. 11:47:45


Brazília labdarúgó-válogatottja világbajnoki felkészülési mérkőzésen Cuiabában 6-1-re győzött Izland ellen. Brazília ezzel a győzelemmel harmadik felkészülési találkozóját is megnyerte, korábban Bolíviánál (6-0), és Szaúd-Arábiánál (1-0) bizonyult jobbnak.

Eredmény:
Brazília-Izland 6-1 (2-0)
gól: Anderson Polga (4., 73.), Kleberson (19.), Kaka (49.), Gilberto Silva (51.), Edilson (63.), illetve Steinsson (75.)

A hazaiak európai légiósaik nélkül szerepeltek, de így is óriási fölényben játszottak a hűvös időjáráshoz szokott észak-európai válogatottal szemben. Olyan nagy volt a különbség a két csapat között, hogy Galvao Bueno népszerű szakkommentátor "vérfürdőről, mészárlásról" beszélt.

A 45 ezer néző csaknem fele már félórával a mérkőzés vége előtt elhagyta a stadiont, a többiek óriási ünneplést rendeztek az izlandi szépítő gólnál.

A szurkolók egy csoportja a találkozó lefújása után kifütyülte kedvenceit. Az interneten többen kritizálták a szövetséget is, mondván: "a pingvinekkel kötött le meccset, csak azért, hogy provokálja a drukkereket".

Az izlandiak - a brazilokhoz hasonlóan - idegenben játszó válogatottjaik nélkül léptek pályára, az együttesben egyetemistákon kívül egy-egy telefonszerelő és bankár is szóhoz jutott.

A május 31-én kezdődő koreai-japán közös rendezésű vb-n a brazilok Törökországgal, Kínával és Costa Ricával szerepelnek egy csoportban.

A magyar válogatott szeptember 7-én, Reykjavikban találkozik Izlanddal. A svédek elleni október 12-i idegenbeli Eb-selejtező főpróbáján az izlandiak várhatóan legerősebb csapatukat szerepeltetik.


A srácok jók voltak,De az izlandiak?....

Riquelme Creative Commons License 2002.03.08 0 0 topiknyitó
Ide várom a Brazíl faneket!!

Riveres,Bocás mind2 jöhet.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!