Keresés

Részletes keresés

kiss_atti Creative Commons License 2019.08.02 0 2 30323

egy hozzáértő, igényes és nem vastagon árazó rendes vállalkozást 

---

Kevés humorral

a régi viccet idézném: " Uram, mi gyorsan, olcsón és jól dolgozunk. Ön ebből a háromból kettőt választhat."

Én a mi cégünket hozzáértő és igényesen dolgozó vállalkozásnak tartom - hozzátéve, hogy "mindenkinek lehet rossz napja" alapon mi is követhetünk, és követünk is el hibákat ( ezeket nyilván javítjuk), de az esetek 99%-ában azért büszkén állok az elvégzett melónk mellé. 

"Sajnos" ez azzal jár, hogy a lehetséges Ügyfeleink egy része lehúzós, drága köcsögöknek titulál bennünket, aki tutti át akarja verni, mert "van ez sokkal ocsóbban is".  Nyilván van, de nem "ez", hanem "hasonló". Az "ez" ugyanannyiba kerül másnál is.

És engem fel tud hívni a tavaly februári Ügyfelem, akinek egy családi házat szereltem ,  hogy mit csináljon a más - itteni "kolléga" - által szarul beépített bejárati ajtajával, aminek az alját ki kellett bontania, és elmondom neki, és  adok neki hozzá - ingyen, nem mintha egy ökör ára lenne, de akkor is ingyen - műanyag ékeket, és felajánlom, ha nem boldogul, akkor vagy hívjon fel, vagy írjon mailt, stb, stb.

Én azt mondom, hogy semmit nem ér a netről tájékozódni, keresni kell rokont, barátot, ismerőst, akinél az elmúlt 1-2 évben projekt volt és tőlük kérni véleményt, a vállalkozótól meg referenciát.

Előzmény: Törölt nick (30322)
Törölt nick Creative Commons License 2019.08.02 0 1 30322

Így utólag okoskodav...

A méret- és minőségi hiba látszott már az árú átvételekor is.
Akkor kellett volna helyből reklamálni >> nem engedni már a beépítést se.

A profilokról és az árakról is van infó bőven a neten, páróra google-zás után már előre is "okosabb" az emberfijja.
A gány beépítőt is rögtön az elején elkell hajtani... de a gány felismerése is kíván némi ismeretet >> megintcsak google.

Sajnos olyan világban élünk, ahol vállalkozók zöme képzetlen-igénytelen és/vagy becstelen is.
Emiatt az ügyfél kénytelen magát kiokosítani előre, mert kicsi az eséye, hogy
kifog egy hozzáértő, igényes és nem vastagon árazó rendes vállalkozást manapság.

Előzmény: V.Gy. (30321)
V.Gy. Creative Commons License 2019.08.01 0 0 30321

2-3 centivel szélesebb volt lent a keret, mint fönt?

Igen. Ennyit kellett a beépített ajtó kibányászása után a küszöbből kivágni és úgy visszaépíteni az ajtót. De még így se százas, mert a 10 mm-es gumiszigetelőkre nem fekszik fel rendesen 8-10 mm átfedéssel, tehát az ajtó a kerethez nem igazán passzol. Fájintos egy gyártósor az ilyen, ahol ez megtörténhet. (de hát honnan lehetne ezt előre tudni?? én megszívtam, mint a torkosborz, és a mai napig nem tudom magamnak se megmondani, hogyan kerülhettem volna el!)

Előzmény: Házas Ember (30319)
Roland Félix Creative Commons License 2019.08.01 0 0 30320

Itt nem olcsó gagyira gondoltam!Attól,hogy még bemegyek a márka kereskedőhöz és ott mit mutogat az egy dolog és mit kapok az egy másik!Gyártóként volt részem az Emmi-nél ahol sok ablak ajtót vizsgáltak,olyan műanyag ablakok amiknek neve volt nagyon csúnyán megbuktak mind víz,szél,légzárás szempontjából!Sokszor az emberek csak a reklámnak felülnek hátérbe szorítanak más anyagokat  hiányos információk alapján  olyan döntéseket ami később nagy bosszúságot tud okozni!

Előzmény: V.Gy. (30318)
Házas Ember Creative Commons License 2019.08.01 0 1 30319

2-3 centivel szélesebb volt lent a keret, mint fönt?

Ez nem semmi...

Előzmény: V.Gy. (30318)
V.Gy. Creative Commons License 2019.08.01 0 1 30318

De tanuló pénzt általában mindig megfizeti az ember!

Azt meg, bizony! Én meg is fizettem jó bőven. Sajnos rám Kalathermes ultragagyi nyílászárókat sózott egy másik cég nevében egy üzletkötő, bedőltem neki, de hát honnan tudhattam volna, hogy szart veszek százezrekért? Na azóta is zokogok, ha rájuk nézek, mármint a hulladék nyílászárókra. Ajtó, ablak, redőny - hulladék gagyi szar mind. Az ajtómat ki is kellett venniük (teljes beépítés után), hogy úgy-ahogy ajtóvá kalapálják, de nem lett nem hogy tökéletes, de elég jó sem. Már a gyártásnál el volt cseszve (lent 2-3 centivel szélesebb keret, rés volt az ajtó meg a keret között, úgy hagyták itt a beépítéskor). A redőnyök pár grammos ultragagyi műanyag, a tűző nap kicsit át is világítja, le se jön magától néha, nincs súlya, a madzagja visszahúzza a teljes leeresztésből. Még a beépítők is rosszak voltak, ki is rúgták, aki az ajtómat rakta be (nem az én ajtóm miatt, hanem mert mindenhol olyan munkát végzett). Drágán szart akarsz? Go Kalatherm! Ez itt az anti-reklám helye volt, szándékosan. Mert megérdemlik! (talán egyetlen dolog, ami stimmel, az ablakok hőszigetelése mintha hozná a megadott értéket, abban tán nem gagyik, tán a gáz bent is van az üvegben)

Na de kérdem én, honnan tudhatja az ember előre, mit rendel? (pláne mint nálam, hogy egy egész más cég a saját neve alatti "saját-gyártású-szuper-cuccoknak" árulta a kalatherm szarát?)

Persze ma már tudom, láttam ismerősnél és rokonnál is frissen berakott és nekem is tetsző nyílászárókat, olyan ajtót, hogy ihaj, az én gagyimnál jóval olcsóbban, na olyanokat mernék rendelni. Illetve be kell menni bemutatóterembe, és igenis megtapogatni mindent, hogy nem gagyi szar könnyű műanyag-e, hogy tetszik-e, és hogy ugye akkor pont ilyet kapok-e?

Sajnos én jól megsz.tam, több százezer kihajítása után vagyok ilyen bölcs. Ti ne így legyetek. Legyetek előre bölcsek, és gondosan rendelők, megnézők, megfontolók, megtapogatók, ismerősöknél megnézők. Tudni kell, mit rendel meg az ember. Látni kell előtte, nem csak papíron. És meg kell tapogatni. Én ma már csak így rendelnék nyílászárót. (csak nekem már késő bánat, eb gondolat)

Mert a nyílászárókat egy életen át, de legalábbis igen sokáig fogjuk nézegetni és kezelni... És nem jó, tényleg nem jó, minden egyes nap többször úgy átmenni a bejárati ajtón, vagy ablakot nyitni, redőnyt leengedni, hogy az embert a sírógörcs kerülgeti miatta. Higgyétek el nekem. Nem jó.

Legyetek előrelátóbbak, okosabbak-ügyesebbek, mint én voltam.

Előzmény: Roland Félix (30317)
Roland Félix Creative Commons License 2019.07.31 0 0 30317

És a 200000Ft ajtó jobb lesz?Szerintem nem biztos!De tanuló pénzt általában mindig megfizeti az ember!

Előzmény: Kedii (30316)
Kedii Creative Commons License 2019.07.31 0 0 30316

A bejárati ajtó  előtt egy 10 nm terasz van ami felett tető van, aztán tessék csak befolyik az eső. 

Hiseces parasztvakító vackokat gyorsan kizártam, gondoltam duplázom a tétet és 200.000,- szánok a bejárati ajtós projektre. Ez csak elég már egy jobb  alap biztonsági szintű műanyagért? Vagy tévedek? 

Előzmény: Házas Ember (30315)
Házas Ember Creative Commons License 2019.07.31 0 0 30315

Mi ilyen bejárati ajtót vettünk (Budaörsről):

https://ablakdiszkont.hu/termek/boszporusz-8

Olcsó, elég sokat kellett állítgatni a tökéletes záráshoz, de a célnak megfelel. 5 ponton zár, a keret elég stabil (két eléggé vastag acélmerevítés megy végig a keretben, megszenvedtünk, mire kifúrtuk a rögzítéshez minimálisan szükséges 6 helyen).

Ha nem szánsz rá többet, akkor ez is jó lehet.

Azért írom így, mert a beszerelés, beállítás, első próbálgatások után azt mondom, hogy a mai fejemmel inkább tennék még hozzá 15 - 25 eFt-ot és vennék egy kicsit jobbat.

A most meglévő ajtódat nem tudnád egy ilyen előtetővel megóvni a közvetlen ázástól?

https://hazravalo.hu/Eloteto-polikarbonat-300x100-fekete-keret-attetszo-

Előzmény: Kedii (30311)
kiss_atti Creative Commons License 2019.07.31 0 1 30314

Nem normális,

de nem is normális esők vannak mostanában.

Szóval: a teraszajtó egy nagy üvegfelület, ami nagyobb szélnyomással néz(het) szembe. Mivel ezek nem tengeralattjáró ablakok, így van olyan eset, amikor a viharos szél tizedmilliméterekre benyomja a szárnyat , ezáltal a tokra jut a csapadékvíz, onnan viszont - a profil kiképzésének hála - kifelé távozik.  ( Normál esetben)

Én megnézném, megnézetném, hogy a vasalat rendesen rázárja-e a szárnyat a tokra ( általában az excenteresen állítható gógákon még lehet állítani, hogy feszesebben záródjon a szerkezet), ha igen, akkor az évi 2-3 ilyen vihart el "kell" viselni, baj nem történik.

Előzmény: larson39 (30313)
larson39 Creative Commons License 2019.07.31 0 0 30313

Sziasztok,

Normális, hogy az új erkélyajtó profiljába bekerül az esővíz?

76mm-es Salamander.

Persze van kifolyó nyílás, de normális, hogy ki-be jár a víz?

kiss_atti Creative Commons License 2019.07.29 0 0 30312

https://www.google.com/search?biw=1366&bih=625&tbm=isch&sa=1&ei=TSM_Xb2MPPCclwSx3YPABw&q=%C3%BCvegezett+m%C5%B1anyag+bej%C3%A1rati+ajt%C3%B3&oq=%C3%BCvegezett+m%C5%B1anyag+bej%C3%A1rati+ajt%C3%B3&gs_l=img.12...25880.30837..32975...0.0..0.80.639.9......0....1..gws-wiz-img.......0.1OlHTRCLNws&ved=

Amelyik tetszik, tulajdonképpen azt tudod megrendelni,

Érd kifejezetten hemzseg az ablakos cégektől, én régen a Bói-t ismertem, nem volt velük baj.

Ha biztosra szeretnél menni, valami min 74-76 mm-es profilból rendeld, magyar gyártó legyen és ami nagyon fontos:

kösd ki, hogy alu saroktuskókkal kéred gyártani.

Előzmény: Kedii (30311)
Kedii Creative Commons License 2019.07.29 0 0 30311

Sziasztok!

Most vettünk egy nem régen épült házat, amiben bejárati ajtót kell cserélnem. A korábbi tulaj egy zárt lépcsőházba valóval oldotta meg az építkezés végén a megcsappant büdzsé felett elpityeredve magát  költséghatékonyan a dolgot.  Ami azon kívül hogy patinásan rozsdásodik 2 év után, egy belső medence élményét is nyújtja, azzal hogy a küszöbnél egy nagyobb esőnél be is folyik az előszobába a víz egy kellemes tócsává összeállva. 

A faajtót a kezelési igénye miatt, (semmi érzékem hozzá)  az aluminium ajtót meg az ára miatt elvetettem.

Biztonsági műanyag ajtóra nincsen szükségem, egy szántóföld felé néz a terasz hol a madár sem jár, tele ablakokkal, ezen felül egy kupac téglát is tartok a kertben, mert jó lesz az még valamire.  Nem is nagyon hiszem, hogy van az a híg eszű betörő, aki az utcafronton kívánna invítáció nélkül látogatását tenni nálam.

Kizárásos alapon műanyag lesz, abból egy jobb fajta kellene, ebben kérem a ti segítségeteket. Melyik gyártó, melyik terméke ajánlott Érd környékén?

Igénytelen vagyok, tényleg csak annyi kell, hogy ne vetemedjen, ne fújjon be a szél és ne jöjjön be a hideg, meg valami alap biztonsági zár, hogy a biztosító is fizessen, ha mégis sikerrel járna pájszerrel valami agyhalott rablovics úr.

Egyszerű fehér remek lenne, de tényleg. Az lenne a non plus ultra, ha üveges lenne, mert a korábbi tulaj nagyzoló elképzeléseinek a tervezői asztalon történő lecsapodása egy tök sötét előszobát eredményezett. 

A Nívóval ne fáradjatok, most jött meg az ajánlatuk, 205*90 cm kültéri ajtó náluk jelenleg 380 ezret kóstál a legfapadosabb zárral. 

Ennek a felét szánnám rá, ugyanis volt még pár remek ötlete a korábbi tulajnak, amik azonnali  zsebbe nyúlásért kiáltanak. 

Házas Ember Creative Commons License 2019.07.28 0 1 30310

Köszi szépen a linket, az ajtószárnynak a zsanérnál lehetséges excentrikus állítása lesz a megoldás a problémámra. 

Előzmény: Törölt nick (30309)
Törölt nick Creative Commons License 2019.07.28 0 0 30309
Előzmény: Házas Ember (30308)
Házas Ember Creative Commons License 2019.07.26 0 1 30308

Ablak és ajtóbeépítési projekt befejezve :-)))

Életem Értelme (a továbbiakban ÉÉ) úgy gondolta, hogy ahol eddig a bejárati ajtó volt, ott legyen egy 180 x 150-es ablak. Úgy is lett

Ahol pedig eddig ablak volt, oda az én ÉÉ-m a bejárati ajtót álmodta meg

Ezt is megcsináltuk.

Összességében 6 nap alatt körbefalaztunk/körbeszigeteltünk és beraktunk 7 ablakot, 1 kétszárnyú erkélyajtót és 1 bejárati ajtót, vagyis a legalacsonyabb árajánlatot is nézve is megspóroltunk egy havi mérnöki fizetésnek megfelelő összeget :-)

Sajnos a bejárati ajtó minősége eléggé az ablakok minőségi színvonala alatt volt :-(( Eleve a kidolgozása egy kategóriával az ablakok színvonala alatt van, az ablakok peremei sorjásak, elnagyoltak.

A következő negatív meglepetés az volt, hogy a hozzá adott kilincsek között lévő négyszögletes összekötő vas és a zárcímeket összefogó csavarok 1 cm-el hosszabbak voltak a kelleténél. Egy darabig eléggé hülyén néztünk a kilincsre, aztán fogtunk egy flexet és levágtuk a szögletes vasból és csavarokból a felesleges részeket.

(Mivel nem vagyunk profik, ezért lehet, hogy ez csak nekünk volt újdonság ez a dolog és ma már minden kilincshez a vevőnek kell méretre vágnia a vasat és a csavarokat, de akkor is fura volt a dolog.)

A legnagyobb gond viszont az, hogy maga az ajtólap kb. 5-7 mm-el el van propelleresedve. A kilincs feletti részen az ajtó felső sarka 5 mm-el eláll a kerettől a szoba felé, a mellé rakott vízszintező jól mutatja az elcsavarodást. Magasságban tudjuk állítani az ajtólapot, meg az ajtólap zsanérokhoz képesti dőlését is tudjuk állítani a keret síkjában, de arra még nem jöttünk rá, hogy a legfelső zsanérnál hogy lehetne a keret síkjához képest kifelé, vagy befelé (a szoba, vagy a külvilág felé) állítani az ajtólap dőlését.

Funkcionálisan működik az ajtó (kilinccsel csukható, nyitható, be is zárható és ki is nyitható is), de kicsit kézzel rá kell segíteni az ajtólap kilincs feletti részén. Valószínűleg pár hét után a gumitömítések engednek annyit, hogy jól működjön, de a sok hibátlanul működő ablak után fura a hasonló vasalattal szerelt  bejárati ajtó gyengébb működése.

Az egy hetes munka konklúziója az, hogy akinek megvannak a megfelelő szerszámai (a vasipari és kőműves munkákhoz is), van megfelelő affinitása a pepecselős falazáshoz, állítgatáshoz, van segítsége az egyszemélyben kivitelezhetetlen beállításhoz, annak nem lehetetlen elvégezni a feladatot.

Nem azt mondom, hogy pár youtube videó megnézése után ezt bárki meg tudja csinálni, de aki rakott már falat (akár ytongból is), vésett már ablaknyílást, annak nem lehetetlen ezt saját kezűleg megcsinálni.

Törölt nick Creative Commons License 2019.07.25 0 0 30307

3-5% mivel volt infláció

Előzmény: mrkiki (30305)
Törölt nick Creative Commons License 2019.07.25 0 1 30306

:-)

Előzmény: Házas Ember (30301)
mrkiki Creative Commons License 2019.07.24 0 0 30305

Sziasztok!

Kb fél évvel ezelőtti ajánlat ára és mai árak között kb mekkora különbségre lehet számítani? 

Nem akarom felhívni megint az összes céget és napokig várni az újabb ajánlatokra a régi kalkuláció alapján.

Ezekről valami tapasztalat?

- Salamander SL73 AD 5 kamrás

- Salamander BE73 AD 5 kamrás

Köszönöm

zsigusz83 Creative Commons License 2019.07.23 0 0 30304

Ez szép és jó amit írsz, és senkit sem szeretnék lebeszélni a barkácsolásról (én is szeretek barkácsolni), de majd félév-év használat után gyere vissza és akkor alkoss véleményt a nyílászáróidról, mennyire tökéletesek (Mert a leggagyibb kínai vacak is működhet pár percig újonnan). Ne érts félre, de a családban is megjárták az olcsó profilokkal, csak az a pár nyílászáró sz@r és/vagy lóg amit minden nap sokszor használnak :(

A nehézség pedig relatív, a mi egyik ajtónkat 4 masszív gyerek alig bírta behozni a kertbe, pedig nem ma kezdték a cipekedést... Annál a csapatnál addig mi voltunk a súlyrekord (több éve csinálják) :)

Előzmény: Házas Ember (30303)
Házas Ember Creative Commons License 2019.07.23 0 1 30303

Ma inkább szopás volt, nem előrehaladás, pedig ma a szomszéd is jött segíteni, hárman voltunk.

A második 180 x 150-es ablak is a helyére került délelőtt a tegnapi technológia alapján, addig minden OK volt (180 x 150-es ablakból már csak 1 db van hátra).

Viszont a hátsó fronti emeleti ablak el lett mérve :-( Azt tudtuk, hogy ott egy 110 x 140-es ablak volt eredetileg, de azt gondoltuk, hogy egy 120 x 150-es ablak vidáman el fog férni. Sajna nem nagyon akart beférni, ezért nekiálltunk kibővíteni a nyílást.

A megdöbbenés akkor jött el, amikor a vésésnél kiderült, hogy az eredeti ablak feletti, korábban többször is beton áthidalónak vélt valami nem áthidaló, hanem egy házilag öntött beton szőlőkaró :-(((( Abból is egy többszörösen repedt példány :-(((

Ez az ablak kb. 4.5 méter magasan van, szóba se jöhetett, hogy felállványozzuk a házat egy áthidaló csere miatt, ezért a szőlőkaró maradt, alá tettünk két kerámia áthidalót, ami alá meg kellett rakni téglából két pillért.

Aki régi házat vesz felújítás céljából, az nyilván fel kell, hogy készüljön minden rosszra, de ez egy "Ahová lépek, ott szörny terem" film, nem pedig egy tervezhető házfelújítás.

Holnapra semmi fix terv sincs, mostmár úgy vagyunk vele, majd ahogy sikerül, úgy lesz. A meló felével megvagyunk, ez a hét erre volt szánva, a héten kész is lesz.

Viszont továbbra is maximálisan elégedettek vagyunk az Ablakdiszkonttól rendelt Kömmerling 76MD profillal, mondjuk odafigyelünk a beépítés pontosságára, a függőlegesek, vízszintesek beállítására, a purhab mellett csavarokkal is alaposan rögzítjük a kereteket, de eddig minden ablak, ajtó külön állítgatás nélkül azonnal nagyon pöpecül működött, precizen záródik, nyílik.

Aki nem tud több pénzt rászánni egy nevesebb, szebb profilra, az nem jár rosszul a Kömmerlinggel sem.

Házas Ember Creative Commons License 2019.07.22 0 1 30302

Ma csak részben tudtuk teljesíteni a kitűzött feladatot, két ablakot beraktunk, de nem 2 db 180 x 150-es ablakot, hanem csak egyet, meg egy 120 x 150-est.

Sajnos a 180 x 150-es utcafronti ablakok helyén túl nagy volt az előző ablak, ezért xps-el körbe kellett rakni a helyét, alulra meg még 5 cm-es ytongot is kellett rakni. Ilyen ytong nem volt a háznál, ezért el kellett menni a tüzépre, ezzel jól elment az idő.

Délután viszont odasüt a nap az utcafronti ablakokra, nekünk meg nem volt kedvünk a tűző napon dolgozni, ezért a hátsó fronton cseréltünk ki egy 120 x 150-es ablakot. A hátsó ablaknál meg az volt a gond, hogy széltében kicsi volt a nyílás, ott meg egy 5 cm-t le kellett vésni a téglákból :-((

Az utcafronti ablaknál a purhabot a körbevágás után, meg az ytong kilógó részét be is kentük Mapei Mapegummal, hogy víz és UV álló legyen a felület.

Holnap a hátsó ablak Mapegumozása után jön egy 180 x 150 és egy 120 x 150-es ablak cseréje. Ytong mostmár bőven van itthon, semmi sem állhat a haladás útjába :-)

Házas Ember Creative Commons License 2019.07.21 0 1 30301

Köszönöm szépen, így már értem a dolgot, valóban megfeledkeztem a párkányfogadóról. Az 1-1 centi beépítési hézag meg általában valóban szükséges, ha másért nem, akkor azért, hogy a nem megfelően vízszintezett nyílásokban az ablakokat vízszintbe lehessen rakni.

Abban viszont nem értünk egyet, hogy a beépítés akkora mutatvány lenne annak, aki látott már vízszintezőt és ütvefúrót. Mi is magunk rakjuk be az ablakokat, mert a beépítésre olyan árajánlatokat kaptunk, hogy a betonkeverő adta nekünk a másik pofont :-( 

Ha lúd, legyen kövér alapon első nekifutásra az emeleti kétszárnyú (2x90x210) erkélyajtót raktuk be. A legnehezebb része az volt a dolognak, amíg felvittük a dögnehéz háromrétegű üveges ajtószárnyakat az emeletre :-((

A vízszintezéshez, kiékeléshez (egy építkezésnél egyébként alapból rendelkezésre álló dolgokon felül) mindössze 4 db kínából rendelt kocsiajtó nyitó párnát vettünk,  ezekkel állítottuk be a keretet.

Nyilván először pár lyukat nem jó helyre fúrtunk, egy rögzítócsavart beletörtünk a falba és persze jóval többet szöszöltünk a dologgal, mint a profik, de bruttó 4 óra alatt (a purhab megkötését is beleszámítva) bent voltak az ajtószárnyak a helyükön :-))

A keret stabil, a függőlegesek és a vízszintesek a purhab megszilárdulása után is megvannak, a szárnyak szépen nyílnak, csukódnak, amelyiknek bukni is kell, az bukik. Holnap jön két két 180x150-es ablak kiszedése a helyéről és az ablaknyílás kiépítése, holnapután pedig építjük be a két ablakot.

Lehet drukkolni, hogy sikerüljön (a profiknak pedig lehet drukkolni, hogy ne sikerüljön, mert akkor az esetemet fel lehet használni elrettentő példának :-))))

Előzmény: gabeeen (30298)
kiss_atti Creative Commons License 2019.07.21 0 0 30300

Így van.

( persze csak akkor, ha olyan nyilatkozik és segít, aki ért hozzá)

Előzmény: gabeeen (30298)
Törölt nick Creative Commons License 2019.07.21 0 0 30299

FALSÍKRA kirakott ablak esetén NINCS szükség erre a kávabélelésre a habbal.
Fölösleges.

Egyéb estben pedig 
- vagy eleve nagyobb falnyílást kell készíteni a névleges ablak méretnél >> előre kell gondolkodni
- vagy valóban csak kisebb ablak fér be, ha utólag találják ki, hogy lesz káva bélelés is habbal

Előzmény: Házas Ember (30297)
gabeeen Creative Commons License 2019.07.21 0 0 30298

Ha már adott a pl. 150 x 90cm ablaknyílás és ebbe akarsz alul és kétoldalt még 5cm kávaszigetelést, akkor az ablakodat 140 x 85 cm-es méretben kérd.

Mekkora szerelési hézag is lesz ha 1400 x 850mm-es falrésbe ugyanakkora ablakot rendelsz?

Nulla miliméter? Na látod ezért kell annak gyártásba mérni aki a beépítést végzi majd, és ez csak egy egyszerű kis méretű ablak amiről szó van. Ebbe a falrésre 1380mm x 800mm +pf gyártási mérettel készül a nyílászáró.

Előzmény: Házas Ember (30297)
Házas Ember Creative Commons License 2019.07.20 0 1 30297

Nem pontosan értem, hogy mit akarsz mondani, légy szíves magyarázd el úgy, hogy érthető legyen.

Ezt a képet olyan helyről szedtem, ahol úgy hirdetik magukat, hogy profik a szigetelésben. Itt jól látszik, hogy a kávaszigetelés bizony levesz a beépíthető ablak méretéből, ha már az elkészült ablaknyílásba rakják be a szigetelést.

De itt is körben megy a kávaszigetelés, csökkentve az ablaknyílás méretét (szintén profi honlapról szedve a képet).

Előzmény: kiss_atti (30294)
Házas Ember Creative Commons License 2019.07.20 0 4 30296

Nem várt problémák adódtak ablakbeépítés közben. A redőnytok lebontásakor derült ki, hogy mások is laknak ott.

Egy pár házi rozsdafarkú rakott oda fészket, éppen 3 csemetét nevelnek.

http://madarpark.hu/a-hazi-rozsdafarku/

Csináltunk nekik egy helyet, ahol etethetik tovább a fiókákat, tetszik nekik, nagy lendülettel hordják a tücsköt és a bogarat :-))

Bz81 Creative Commons License 2019.07.20 0 0 30295

Sziasztok! Huzatzárat szeretnék az erkélyajtómra szerelni. Tudnátok abban segìteni hogy dél budai régióban hol tudnak olyat venni? Intetnetről postazva annyira nem szeretném.köszönöm

kiss_atti Creative Commons License 2019.07.18 -1 0 30294

Ha már adott a pl. 150 x 90cm ablaknyílás és ebbe akarsz alul és kétoldalt még 5cm kávaszigetelést, akkor az ablakodat 140 x 85 cm-es méretben kérd.

---

Értékelem a segítő szándékot,

de ha nem értesz hozzá, akkor légyszi ne terjeszd a butaságot. Köszönöm.

Előzmény: Házas Ember (30292)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!