Keresés

Részletes keresés

Tapaszfy25 Creative Commons License 2018.08.21 0 1 1933

A klinika választás olyan dolog,hogy kinek mi a szimpatikus , és ugyanannyi pénzért mit adnak. Nehezen én is rászántam magam műtétre. A Sasszem csak szept. közepére adott időpontot alkalmasságira.Ami közel 1 hónapos várakozást jelent. Ezzel szemben a Budai aug. 31-re adott. FEMTO-t szeretnék.Sasszem 2 szemre 490ezer , +ad 10ezeret napszemüvegre. Budai akciósan Diamond FEMTO 600 helyett 500 ezer + ad 30 ezeret napszemüvegre + 5ezret vonatra.

Mindenki nyilván  a saját portékáját dicséri. Én a Budait választom a lézerjük miatt.Precízebb mint a hagyományos , így gyorsabb a gyógyulás.Videó is van róla és nem ők csinálták. Ez győzött meg. semmi más.

 

Előzmény: nóném1 (1932)
nóném1 Creative Commons License 2018.08.21 0 0 1932

Az említett blogról már volt szó, az a blog nem más, mint egy marketingblog.

Jól láthatóan a Budait reklámozzák rajta. 

Írod, hogy vannak benne összehasonlítások. Azt hiszem, ha én a helyükben lennék, minden összehasonlítást úgy csinálnék meg, hogy objektívnek, szakmainak tűnjön, de valahogy mindig pont én jöjjek ki belőle a legjobbnak. :))) És így is van, úgy látszik, mintha mindig ők jönnének ki a legjobbnak, pedig a piacon vannak kétszer, háromszor akkora klinikák is. A múltkor olvastam, hogy a Sasszem például százezer sikeres műtétnél jár. Azért az nem kis szám egy ekkora piacon, mint Magyarország.

Előzmény: SaraAnna (1927)
nóném1 Creative Commons License 2018.08.21 0 0 1931

Szia, pontosan mire gondolsz, amikor a femto pluszról írsz? Pluszos dioptria, vagy hd, vagy...?

Előzmény: Leil (1930)
Leil Creative Commons License 2018.08.17 0 0 1930

Volt valakiknek femto plusz műtétje?

miledy Creative Commons License 2018.08.16 0 0 1929

Sziasztok!

Nekem 5 napja volt mütétem az Optimumban. Teljesen elégedett vagyok, csak ajánlani tudom mindenkinek. Dr. Palotás Csilla a szakma csúcsa! Keressétek és hallgassátok meg a szakvéleményét.

SaraAnna Creative Commons License 2018.08.16 0 0 1928

Sziasztok!

 

megvan a facebook csoport!

https://www.facebook.com/groups/186491561753013/about/

 

Használjuk szerintem!

 

 

SaraAnna Creative Commons License 2018.08.16 0 0 1927

Sziasztok!

 

Borzasztó olvasni ezt a jópár panaszt! A contoura kezeléstől engem óva intettek anno, mert nagyon furcsa módon csinlája meg a látásjavítást, nem is nagyon értettem pontosan. De amíg a többi klinika azért többé kevésbé ugyanazt a kezelést csinálja (femto, lasik, prk), addig a conturáról én nem nagyon hallottam máshonnan.

 

Jó hogy megosztjátok a tapasztalatotokat ezzel kapcsolatban, kíváncsi lennék, hogy van-e olyan akinek minden rendbne ment azzal a kezeléssel.

 

A másik, hogy találtam egy blogot, ami a többi kezelést szerintem jól összehasonlítja. persze szubjektív, de azért belinkelem, mert az árakat is összehasonlítja, meg 3 klnikán személyesen is volt. Ha jól látom facebookon is sokan kommentelik.

 

https://tisztanlatok.blog.hu

 

Amúgy lehet jó lenne egy facebook csoport a lézeres látásjavításokra - még nem találtam ilyet ami kifejezetten magyar - ott sokkal jobbban lehet keresni, válaszoni egymásnak, ilyesmi.

Ryan111 Creative Commons License 2018.08.12 -1 1 1926

Szia,

 

Nekem -1,75 és -1,5-ös szemeim voltak, de elvileg a szemtengelyferdülés miatt volt igazán rossz a látásom, monitorhoz is kellett a szemüveg.

Mindkét szemem műtötték, szó sem volt róla hogy csak az egyiket. Minden klinikán azt mondták, hogy olvasó szemüveg kellhet 40 év felett majd.

Kivéve a Visumax HD-nél, ami elvileg annyival tud többet mint a sima visumax, hogy olvasószemüveg később kell majd, ha tényleg 40 felett előjön ez a probléma.

Nekem közelre monitorhoz egyből jó lett a szemem élesen láttam, csak gyorsan fáradt a szemem, de 1-2 hét alatt megszokta. De ez eléggé egyén függő ahogy olvastam a fórumokat.

Előzmény: Katyus71 (1924)
Ryan111 Creative Commons License 2018.08.12 0 0 1925

https://lezereslatasjavitas.blog.hu/2018/02/06/mit_jelent_a_150_-os_latas

Persze ahogy az én vizsgálatomkor is, nem neked kell előre vagy hátra állni, hanem monitoron egyre kisebbek lesznek a betűk.

 

Előzmény: semmiközöd (1923)
Katyus71 Creative Commons License 2018.08.12 0 0 1924

Sziasztok!

 

A műtét tényét már elhatároztam, és elvileg a helye is meg van. Arról kellene még döntenem, hogy csak a jobb vezérszemem korrigáltassam-e, vagy mindkettőt, ami olvasószemüveg használatot jelentene. A félszemű helyzetet most kontaktlencsével próbálom kialakítani. Tapasztalatom, hogy távolra és nagyon közelre általában jó, bár néha vannak homályos pillanatok, de van egy köztes távolság ahol problémáim vannak. Bal szemem -1,5, jobb szemem -1,25 dioptriás. Munkám egész nap számítógéphez kötött. Vannak tapasztalataitok, hogy mennyi időre van szüksége az agynak, hogy ezt új helyzetet feldolgozza?

 

Segítségetek előre is köszönöm! :)

semmiközöd Creative Commons License 2018.08.11 -1 0 1923

Engem érdekelne némi régebbi műtét utáni jelenlegi helyzet.

 

Meg az is, hogy mégis mi a francot jelent a 200 %-os látás? Esküdni mernék rá, hogy nem létezik ilyen. Miért nem elég a reális 100?

Adrienn Csizik Creative Commons License 2018.07.27 0 0 1922

Szia!

 

Szinten ugyan ezek a "tuneteim" :(

Ugyan az a szemeszet, de en meg "csak" az egy honapos kontroll elott allok...

Mindenki hulyenek nez a szivarvanyos latasom miatt, de ezek szerint ez nem egyedi...

En contoura-n voltam ami a femto-nal is jobb... aha persze... mihhez kepest :(

Nekem ugyan kicsi volt a dipotriam, de a fenyekkel elotte is gondom volt...

Mindezt elmondtam eloszor a budai szemeszeti kozpontban ott azt mondtak h a femto erre nem nyujt megoldast aztan ratalaltam erre az eljarasra es itt mar persze azt igertek h nem h jo hanem csucs szuper lesz... 

hat mit ne mondjak az akcios fel millio ft feletti kifizetett osszegert nem ezt vartam :(

 

igy kell leelnem az eletem? :(

 

El vagyok keseredve mert ha ez igy marad en nem tudom mit csinalok :(

nem hiszem h tonkre tehetnek eleteket buntetlenul :(

nagyon remelem es bizom abban h ez valtozni fog...

 

Adrienn

 

Előzmény: metzgerga (1789)
Adrienn Csizik Creative Commons License 2018.07.27 0 0 1921

Szia Ria!

Kedves Fórumozók!

 

2018.07.03-án volt Contoura Vision kezelésem mindkét szememen.

Azóta sajnos nagyon nem látok jól :(

A fények iszonyatosan zavarnak este, nagyon hamar elfárad a szemem és kellemetlen rossz az egész.

A műtét után bevérzett mindkét szemem.

A kontrollon csak annyit mondtak hogy ez normális majd elmúlik stb.

Többféle műkönnyet is vásároltam, sajnos tartósítószer allergiám van ezért macerásabb a dolog de van létezik és persze használom...

 

Érdeklődnék, hogy kinek mi a tapasztalata és hogy valóban így kell leélnem az életem a továbbiakban???

Azonnali éleslátást ígértek, helyette szenvedek :(

 

Hova lehet fordulni ilyen esetben?

 

Ria te hol voltál magán dokinál kivizsgáltatni?

 

Köszi a válaszokat!

Előzmény: riavalkyrie (1916)
Kannukai04 Creative Commons License 2018.07.21 0 2 1920

Sziasztok!

 

2 hete volt a szemműtétem, ezt szeretném megosztani veletek. 

Multifokális szemüvegem volt, +4,25 és +2.25 dioptriával. A Margitszigetre mentem a Focus Medicalba. Az előzetes vizsgálaton közölték velem, hogy alkalmas vagyok a műtétre, de túl nagyok a dioptriáim. Ráadásul enyhe kancsalságot is találtak, amit még soha nem vettem észre. A normál látásomat vissza tudják adni, de kb. 1-es olvasószemüvegre szükségem lesz a műtét után is. Nem esett jól, de így is belementem.

Eredetileg a Visumax LBV kezelést szerettem volna, így maradt a HD.

A műtétet már sokan leírták, izgalmas volt, nem fájt, kb. 10 perc alatt mind a két szemem készen volt. Szinte sokkos állapotban jöttem ki, annyira izgultam.

Azonnal láttam, csak kicsit ködös volt a kép. 

Egy órán át nagyon égett, de elmúlt, azóta sincs semmi fájdalom. Hazafelé már rácsodálkoztam, hogy mindent látok. A közeli aznap még nem ment, másnaptól már az is kitisztult. Ahogy ígérték, 1-es olvasószemüveggel minden tiszta. Erős fényben szabad szemmel is jól látom a betűket, kevésbé jó megvilágításban szükségem van szemüvegre.

Szóval nekem happy end. Imádom, hogy nem kell szemüveg vagy kontaktlencse minden pillanatban. Azok nélkül létezni sem tudtam.  Persze csalódás, hogy olvasáshoz mégis kell, de ezt előre tudtam, így mentem bele a műtétbe.

Negatívumot nem tudok mondani. Nem fáj, nincs szellemkép. Az éjszakai autózást is kipróbáltam már, ott sem volt semmi zavaró, nincs fényudvar.

Csak ajánlani tudom mindenkinek. 

nóném1 Creative Commons License 2018.07.16 0 0 1919

Most már eltelt egy hónap, mi a tapasztalat? Azért tüntél el, mert - mint általában - megjavult a látásod, vagy csak nem fórumozol?

Előzmény: Mini50x (1910)
nóném1 Creative Commons License 2018.07.16 0 0 1918

Szia, érdekes ezt a kettősséget olvasni: egyrészt nem tökéletes a látásod, másrészt ahogy írod, azért mégiscsak jobban látsz műtét után szemüveg nélkül szabadon, mint előtte szemüvegben. Ezzel az utóbbi mondatrésszel azért sokan kibékülnének :)))

 

"Úgyhogy most elvagyok így ahogy vagyok, elégedetlenül. A szemüvegemhez képest azért jobb lett a látásom, de egyáltalán nem tökéletes sajnos."

 

Elképzelhető, hogy a klinikák versenyében a tökéletes látás igérete eléggé megemeli az elvárásszintet...

Előzmény: viki59 (1917)
viki59 Creative Commons License 2018.07.11 0 0 1917

Szia!

Nekem 2 hónapja volt a műtétem. Én is így vagyok vele, ahogy Te. A jobb szememet csinálták meg közellátóra, balt távolra. Folyamatosan a jobb szememmel fényudvart látok, és fekete foltokat. Azt mondta a doktornő a 2 hónapos kontrollon, hogy fogadjam el, mert ez ilyen marad.Eddig mindig azt mondta, hogy türelem, az agynak meg kell szoknia ezt a helyzetet. Most már mást mondott és eléggé elkeseredtem. Elég sok pénzt kiadtam ezért a műtétért. Azt gondoltam és azt is ígérték, hogy tökéletes lesz mindkét szeme. Sajnos nem így lett. Ja és még annyi volt a válasza, ha a távollátó szemem megjavulna, akkor az olvasóm romlana el. Ledöbbentem ezen a kijelentésén. Úgyhogy most elvagyok így ahogy vagyok, elégedetlenül. A szemüvegemhez képest azért jobb lett a látásom, de egyáltalán nem tökéletes sajnos.

Előzmény: Mini50x (1910)
riavalkyrie Creative Commons License 2018.07.06 0 0 1916

Szisztok!

 

Nekem egy éve nyáron volt a műtétem (femto) és 4-6 hónapig alig láttam... Mára a szellemképek lekicsinyedtek és NÉHA éles (30 napból 2-n). Elvileg "midnen rendben van vele". Aztán elmentem 2 magándokihoz... na ott kiderült, hoyg ez sose fog rendbe jönni.

 Elvielg a szemem extrán kiszáradt a műtét következményeitől és rendbehozhatatlan. Na én ezt nem akarom elfogadni. Így írok ide :) Van olyan, akinek volt ilyen baja? Tényleg nem regenerálódtak neki se az elhalt idegek? 

 Elvielg rendkívül ritka, hoyg rossz legyen a látásod ez után a műtét után, de úgy fest, pont én lettem a szerencsés kivétel. Folyton begyullad, csontszáraz, a cseppek, krémek, borogatás, pihentetés snafu. Amikor nem látod, hányas buszra szállsz fel, pedig 10 méterre van előtted...

Előre is köszi ha valaki esetleg meg tudná velem osztani a tapasztalatát (a klinika nevét direkt nem írom! Nem pesti).

 Tippeket is szívesen olvasok.

 

Üdv

Ria

Zajoncful Creative Commons License 2018.06.25 0 0 1915

Sziasztok, szép napot.  

Tudnátok nekem  Budapesten olyan szemspecialistát mondani akivel Ti is megvagytok elégedve?   Esetleg személyes tapasztalat? Köszönöm.

zafrin Creative Commons License 2018.06.24 0 0 1914

Szia Balazs! Javult mar azota valamit a szemed? En -3, -4-rol indultam, sose tudom, hogy mennyi cylinderrel pluszban. :) 

Az egy hetes kontrollon 20%-al volt lemaradva a bal szemem a jobbhoz kepest, amit termeszetesen en is erzekeltem, nem csak a muszer. Mondtak, hogy fel fog az zarkozni, nyugodjak meg. Nyilvan nem hittem el, de mivel ket szemmel kb jol lattam, igy kulonosebben nem aggodtam. Aztan eltelt par het es egy pislogas utan, szo szerint egyik pillanatrol a masikra kielesedett a bal szemem. Most is van kulonbseg, erzesem szerint olyan 5% lehet, de igy mar majdnem tokeletesen latok ket szemmel. Mondtak azt is, hogy az elso 2-6 honapban ingadozhat a lataselessegem. Hat, ez is igy van. 

Remelem, tudtam megnyugtato dolgot mondani. :)

(1 het mulva 2 honapos kontroll, utana jelentkezem.)

Előzmény: Lyapunov (1913)
Lyapunov Creative Commons License 2018.06.15 0 0 1913

Sziasztok!

 

Ezen a héten kedden volt femto műtétem a St. James klinikán. A műtét gond nélkül lezajlott, mondjuk tény, hogy az utána következő 2-3 óra az érdekes volt, legalábbis ami a fényérzékenységet, meg a könnyezést illeti.

A másnapi konrollon azt mondták, hogy minden szép és jó, viszont egyelőre még nem látok teljesen tökéletesen. Műtét előtti a bal szemem - 5.5, a jobb - 6.75 volt. Most a bal - 0.5 a jobb - 1. Látok, de azt hittem jobb lesz.

Nyugtassatok meg, hogy tényleg jobb lesz,  nem marad így...

Más is járt így? Remélem nem volt felesleges....

 

Köszönettel : Balázs 

Ryan111 Creative Commons License 2018.06.14 0 0 1912

Ismerős szeme a lézerműtét után vissza romlott, túl fiatalon csináltatta meg, folyamatosan romlott évente picit a szeme, és persze a műtét után is, nem kell neki szemüveg, de annyira tetszett neki az éles látás, hogy kontaktlencsézik. Az én információs füzetembe is az van, hogy lehet utána lencsézni.

Megpróbálhatsz más műkönnyet is, hogy javuljon szemszárazság és ezáltal az élesség. Hátha nem olyan jó a szemednek a mostani. Én Systane Ultrát használok, de amikor nem voltam elégedett az élességgel használtam egy doboz Optive-ot, és Vidisic szemgélt is. Szemgélre azt mondta a doki, hogy inkább csak lefekvéskor, a másik meg hogy nem száraz már a szemem inkább hagyjam el, mert tartósítószer van benne. Tobradex után egy tubussal azt is elhasználtam, napi 3x, műkönny mellett, amíg azt nem mondták hogy csak este használjam a gélt. Aztán hogy az optive meg vidisic segített-e hogy kiélesedett a látás nem tudom.

Most elégedett vagyok a szemeimmel, és systane ultrát használok napi 3x, nem érzem száraznak de használom.

Előzmény: kataeva9 (1911)
kataeva9 Creative Commons License 2018.06.13 0 0 1911

Szia! Köszi a választ ismét. Győrben műtötték a szemem. Kaptam tobradexet, folyamatosan kellett csökkentenek az adagot. A 3. heten már csak napi 1 csepp kellett, utána mar csak műkönny. Mintha picit jobb lenne, kb 1 hete cseppentettem utoljára, nem tudom mennyi idő alatt ürül ki. De a jobb továbbra sem éles. Estére kifejezetten zavaró. Nem kaptam a nyilatkozatban semmit, hogy mennyi alatt műtenek újra. Azt írták örök garancia van rá. De nem tudom ez mit takar. most hogy olvasom itt a hozzászólásokat, nekem is furcsa, hogy nem volt több kontroll. Nem tudom miért, mert nem egy sufni tuning gagyi klinika, ahol csinálták. Az igaz, hogy kontaktlencset mar nem leget hasznalni a műtét utan?

Előzmény: Ryan111 (1909)
Mini50x Creative Commons License 2018.06.12 0 0 1910

Sziasztok, nekem öt napja volt Visumax Lbv mutetem a Focusban, az egyik szememet rövidlátásra, a másikat távol látásra igazították.  Egyelőre az eredmény az, hogy semmilyen irányban nem jó, olyan, mintha szellemképés tévét néznék... csepegtetek rendesen, holnap után kell visszamentem ellenőrzésre. Van valakinek erről szemelyes tapasztalata? Mire számíthatok, mennyi idő múlva lesz tényleg ‘sasszemem’ ? Jelenleg kifejezetten rosszabbul látok.  Tudom, hogy az agyomnak meg kell tanulnia összerakni a két különböző képet, de mégis ez mennyi idő?

Ryan111 Creative Commons License 2018.06.09 0 0 1909

Hol csináltattad a műtétet? Fura hogy műtét után egy nappal rá néznek és utána csak 3 hónap múlva. Nekem egy napos, egy hetes, egy hónapos, két hónapos kontrollom volt, és majd fél éves kontrollom lesz. Ha kaptál tobradex vagy valamilyen antibiotikumos cseppet biztos kaptál, többek közt ezek miatt kell ennyi kontroll vizsgálat, hogy mérjék a szemnyomást mert ezek a cseppek növelhetik. Megmondják hogy csökkentsem a csepegtetést vagy hogy hagyjam el. Ha jól emlékeszem nekem úgy jött ki, hogy a két hónapos vizsgálat előtt egy héttel kellett elhagynom a tobradexet, és csak műkönnyet használni. Kb. innentől lett teljesen éles a látásom.

Műtét óta ugyanannyit kell csepegtetned?

 

Ha nem érzed jónak akkor szerintem nyugodtan kérj egy időpontot kontrollra soron kívül, hogy megnyugtassanak. Újra műteni lehet, de nem tudom hogy kaptál-e egy vállalási dioptriát a beleegyező nyilatkozatodban. Nekem ez -0,5 volt, tehát ha ennél rosszabb lesz a végeredmény és kérem akkor újra műtenek. Ha nem lesz rosszabb ennél akkor is kérhettem volna gondolom a műtétet egy idő után de nem garanciába tehát újra fizetősen.

Előzmény: kataeva9 (1907)
zafrin Creative Commons License 2018.06.07 0 0 1908

Szia! Nekem azt mondtak a budaiban, hogy termeszetesen lehet ujra muteni, de 3 honapot minimum varni kell vele. 

Előzmény: kataeva9 (1907)
kataeva9 Creative Commons License 2018.06.05 0 0 1907

Köszönöm szépen a választ! Egy kontroll volt csak, az eleő napon, legközelebb csak 3 hónap múlva. Akkor várok türelemmel. Ha mégsem javul, mi a teendő? Lehet újra műteni?

Előzmény: Ryan111 (1906)
Ryan111 Creative Commons License 2018.06.05 0 0 1906

Szia kataeva9,

 

Nekem nem voltak ekkora dioptriáim -1,5 és -1,75, de nekem is hasonló volt műtét után. Reggel mindig jobb volt aztán szépen lassan elmúlt a tökéletes élesség, hol egyik hol másik volt jobb aztán csak a jobb volt rosszabb kicsit.

Ezt a szem szárzság, és a tobradex csepp is okozhatja. Ahogy múlik a szárazság és elhagyhatod a tobradex-et javulnia kell. Nekem kb. 2 hónap kellett hogy minden oké  legyen. Fórumok szerint sokaknak kell idő a műtét után hogy kiélesedjen, valakinek több is mint 2 hónap.

Ha kontrollokon nem volt gond akkor szerintem csak türelem kell.

Előzmény: kataeva9 (1904)
Franciakrémleves Creative Commons License 2018.06.05 0 0 1905

Sziasztok!

Van akinek már több éve zajlott a műtétje (5-10 év) negyvenes- ötvenes körosztályt képviseli és tud arról írni, romlot-e a szeme a műtét óta? Főleg erős rövidlátók tapasztalatai érdekelnének.

Nekem kontaktlencsém van, a jobb szemem mínusz 7, a bal mínusz 5,5 dioptria. A kontaktológusom mindig lebeszél a műtétről. Egyre több gondom van a lencsével és olyan jó lenne úgy ébredni, hogy tisztán látok!

Köszönöm a válaszokat

kataeva9 Creative Commons License 2018.06.04 0 0 1904

Sziasztok! Csütörtökön lesz 3 hete, hogy femto lasik módszerrel műtötték a szemem. A jobb -7.50 a bal -6,5 dioptriás volt. 10 eves korom óta szemüveges, 17 éves korom óta kontaktlencsés vagyok. El tudjatok képzelni, hogy vártam, hogy megszabadulnak mondjettőtől, mert konkrétan semmit nem lattam nélkülük. El vagyok keseredve, mert sajna nem latok jól. Monden úgy csepegtett, ahogy kellett. Használtok mas mükönnyet is. A jobb szemem lényegesen rosszabb. Reggel mikor felkelek, majdnem tökéletes mindegyik. Par ora elteltével rosszabb lesz. Főleg a jobb. Várható javulas? Ha nem lesz jobb mi lesz? Újra lehet műteni? Az örök garancia erre is vonatkozik? Köszönök minden segítséget!!!

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!