Keresés

Részletes keresés

achenobarbus Creative Commons License 2002.08.09 0 0 489
Udv!

Ugy emlekszem az enyem is kiemeli mindaket megszakitot (-> mindaket gyertya szikrazik), talan van valami logika benne... majd az okosabbak megirjak.
A szabvany hatso 3.50*18. Az en gepembe hatra be
se fer szelesebb. Elol 3.25*18, bar most 3.5-s van fent, mert ezt kaptam ajandekba :-)

uff,
ocs.

Előzmény: meno-mano (487)
achenobarbus Creative Commons License 2002.08.09 0 0 488
Udv meno-mano!

Hat Vetro Laci mar kinotte a srackort :-) Telefonja nincs, Velencen lakik, ha kell majd megnezem pontosan a cimet. Olyan igazi sufni-tuning mester, aki az utszelen fotengely cserel, ha kell, de megy tovabb :-)

uff, ocs.

Előzmény: meno-mano (486)
meno-mano Creative Commons License 2002.08.09 0 0 487
Mar megint en;Fuzvik csak nagy ford.szamon hagy ki
amikor megtepnem,gyertyak o.k,hja amugy nekem is
ket szikrat adnak a gyertyak. Miert?
Amugy hatsogumiugyileg segitsegre szorulok milyen
meret az ok mert a mostanit eleg keskenynek tala-lom es kopott is.
Előzmény: fuzvik (475)
meno-mano Creative Commons License 2002.08.09 0 0 486
Hali,sracok!mar egy hete nem voltam forum kozelben
ugyhogy hajra;Varadon nekem egy BOBI nevu tag ja-
vitja a gepet eleg jo a ficko(persze azokhoz ke-
pest akiknel eddig volt )de ha megse olyan jo kene
a srac cime ha nem gond.Koszi udv.
Előzmény: motorkami (473)
hygy Creative Commons License 2002.08.09 0 0 485
Hello!

Hat szerintem nem eleg ha 400V-ot kibir, nem szamoltal a fellepo tranziensekkel, egy ilyen eldurranthatna egyet. Lehet ezert is tettek be a kettot. Es ne az egyen aramu ellenallasa t nezd ilyekor mert az egy dolog. Valtakozo aramon is lenyeg. Mert itt mindenfele tranziensek lepnek fel. Es szarabb cuccokbol elvileg atuhtet olyankor.

bye
HyGy

Előzmény: Dzsudzsi (484)
Dzsudzsi Creative Commons License 2002.08.09 0 0 484
Hali!

Én is egyetértek fuzvikkal! Elég oda egy FET is, kettő az tiszta overkill. Vagy marad a kettő, de akkor kisebb fajta. Sőt lehet hogy kisebből is elég egy.

Nemrég megmértem a 12V-os trafó ellenállását, 4ohm fölött volt picivel. A ladáé valahol 0.4 ohm körül van. Az a lényeg, hogy 400-voltot kibirjon.

Cső!
Dzsudzsi

hygy Creative Commons License 2002.08.09 0 0 483
Hja ezt nekem eccer a skodaba jaccotta el hatul a motor mikozbe a karbit csesztettem. :) De szerencsere nagyon hamar sikerult eloltani.

HyGy

Hja akkor ezt a lehetoseget kihagyom.

:)

Előzmény: fuzvik (482)
fuzvik Creative Commons License 2002.08.09 0 0 482
Hali!

Hygy:
Szerintem ne próbálkozz ezzel az egyáramkörös dologgal, mert én jártam már ugy, hogy véletlenül fel volt cserélve a két trafó, akkor ugye ez a helyzet áll elő, hogy lent gyújt, hát nekem egész egyszerűen kigyulladt a karburátor és akárhogy locsoltam nem akart elaludni!(eléggé szét volt kapva szerencsére a moci, és a tank sem volt rögzítve, ugyhogy eszeveszett sebességgel ledobtam róla a tankot- szerencsére nem horpadt be-).

Azthiszem sikerült elvennem a kedved...

Ja, ugy mégpoénosabb lett volna a dolog ha rajta van a légszűrőház, és benn meggyullad a filter.

hygy Creative Commons License 2002.08.09 0 0 481
Hello!

Aha telleg igazad van van ott egy. Es ehhez mit szoltok? Ez kicsit jobbnak tunik. :) bar annyira meg nem volt idom megnezni.

http://www.celtia.hu/ladaklub/muszaki/musz_elektron_gyu.html

A masik meg hogy szerintem nem kell a teljes aramkorbol kettot epiteni, szerintem nem gaz az hogy ha lent van a dugo akkor is szikrazik egyet a masik gyertya is. Tehat igy elvileg mind a ket gyertyat egy aramkor meg tudja hajtani. :) Vagy csak az aramkor egy reszebol kellene kettot epiteni. De vegul is lehet teljes ket armakort is epiteni, de az telleg dragabb.

HyGy

Előzmény: fuzvik (480)
fuzvik Creative Commons License 2002.08.08 0 0 480
Ld: 458
FET-es elektronikus gyújtás leírás és rajz
hygy Creative Commons License 2002.08.08 0 0 479
Hallo!

Kimaradtam valami elektronikus gyujtas kapcsolasirajzbol vagy mi?

mert neztem vissza fele is de nem latok se linket se leirast!

HyGy

Előzmény: fuzvik (477)
fuzvik Creative Commons License 2002.08.07 0 0 478
Megint én..

j.t.maston:
Most látom milyen hülyeséget írtam:
A szénkefe nem Skoda önindító, hanem ablaktörlőmotoré!!!!!
Önindító....
De hülye vagyok...

Ha végképp nem sikerül szerezned, írj egy mailt a
címeddel.

Hogy jóvátegyem, beszámolok mai légszűrőkereső akciómról.(Jawa 559,360)
Szóval a 250-es légszűrőjébe Skodri 105s(110s,120s,130s)légszűrő,a 350-es be pedig a kispolszkié( némi alakítgatás, fűrészelés után)
"passzol"-(ez azért túlzás, de jobb megoldás
híján....
Akinek nem tetszik szerezzen eredetit!
Ha valakit érdekelnek a részletek írjon.

Motoros üdv mindenkinek!

fuzvik Creative Commons License 2002.08.07 0 0 477
Hali!

Csak annyit tennék hozzá az elektronikus gyujtáshoz, hogy a 180 és 470 Ohmos ellenállások értelemszerűen felére csökkenek, és elég hozzá egy fet.
Nem is igazán értem, hogy a fetekkel miért nincs sorban egy-egy munkaellenállás, mert igy szerintem csak az egyik dolgozik, miközben a másik akár be se lenne kötve.
De javitson ki valaki ha rosszul tudom!

Ennyi.
Viktor

Pandakutya Creative Commons License 2002.08.05 0 0 476
Üdv mindenkinek!

Vadiuj Jawas wagyok, ket hete pattantam at ETZ-rol egy 638-asra. Egyenlore nem bantam meg, de a topicot nezegetve kicsit elrettentem...

meno-mano,

Veszpremben ket bolt van ahol keleti motorokhoz alkatreszt kapsz. Az egyiket (ez a jobb) a buszpalyaudvartol kb. 50 meterre talalod, ott barki megmondja Neked hol van. A masik a buszpalyaudvartol kb 5 percre az Aral kuttal szemben. Egyebkent azt pontosan nem tudom Jawa alkatresszel hogy vannak ellatva, mivel mint irtam ez az elso Jawa-m. Ha leirod hogy mi kell megkerdezhetem hogy van-e es hogy mennyibe kerul.

fuzvik Creative Commons License 2002.08.03 0 0 475
Udv Janecek-Wanderer hivek!
Namostakkornekiugrok:

Meno-mano:
4.-ben akkor all le ha nagyobb fordulaton porgeted, vagy egyatalan ha 4-es ben van?
Gyertyak hoerteke jo?

j.t.maston:
Szeged, "ROLLER AUTO ÉS MOTOR ALKATRESZ"
A telefonszamot elvesztettem, de a tudakozo megmondja..
Mindenkeppen hivd fel oket ha mesz, mert en hivtam nem regen tobbszor is de nem vettek fel.
Nyari szunido?
Ha nincs: önindito, furogep szivattyu
-kefe vagy autosbolt.
Nem hiszem hogy ne talalnal olyat amit ne lehetne bereszelni(De nehogy bronzot vegyel!)
Kapasbol szerintem a Skoda oninditoba valo egy kis alakitgatas utan belemegy.(DE passzos legyen am, mert ha lotyog, eltorhet.)

Nekem 6v-os 360 hoz van gepkonyvem.(Magyar)

A 440-es re nem sok visszajelzest kaptam....!!!
Bocs motorkami

achenobarbus Creative Commons License 2002.08.02 0 0 474
hello, meno-mano!

Ki varadon a legjobb szaki Jawa-ugyileg? En ugy tudom az egyik a Turbo-Csuzli-Vetro Laci :-)

uff, ocs.
da szinten nagyvaradrol :-)

Előzmény: meno-mano (472)
motorkami Creative Commons License 2002.08.02 0 0 473
Hölgyeim és Uraim!

Csak emlékeztetöül. Augusztus 9-11-ig VII. Nemzetközi Zala menti Veterán Auto-Motor Talakozo és Turaverseny Zalaegerszegen. Részvételi dij szŕllŕssal, kajŕval együtt 7500 Ft, kiséröknek 6500 Ft. Kérdésekre szivesen valaszolok a voros.kalman@drotposta.hu cimre irjatok! A forumot net hiŕnyŕban ritkŕn olvasom!

Kalman

meno-mano Creative Commons License 2002.08.01 0 0 472

HALIHO SRACOK!
ELEG NAGY A PANGAS ERREFELE,MI VAN MINDENKI MOCI
ZIK?HYGY KOSZI DE MAR ELVITTEM A KORNYEK LEGJOBB
SZAKIJAHOZ(REMELEM)ES UGY NEZ KI HOGY NEMCSAK A
GYUJTAS A GOND.A TAG FELULT A GEPRE ES 1 FEL ORAS
PROBAUT UTAN HOSSZAN NYILATKOZOTT(ugy jart mint en
4-be leallt)DE MAR DOLGOZIK AZ UGYON.
MARA ENNYI! CSOKUTYA.P.S(Veszpremi cimek kellenek
sracok,szanjatok meg)
Előzmény: hygy (470)
fda Creative Commons License 2002.08.01 0 0 471
Sziasztok!

Meg tudná valaki mondani, hogy mennyiért lehet hozzájutni 1 pár új, vagy újszerű Jawa 350 Twin Sport karburátorhoz? Ja, és hogy hol?

FDA

hygy Creative Commons License 2002.07.31 0 0 470
Hali!

Meno-mano: Allitsd be te a gyujtast. :) Nem olyan bonyolult. Kezded a jobb hengerrel. (A jobbik az amelyik jobb oldalon van ha rajta ulsz a motoron) szal gyertyak kiteker, oldal dekni leszed, 10-es villaskulcsal az ora jarasaval ellentetes iranyban tekered a 10-es csavart ezzel ugye forgatod a fotengelyt beallitod a jobb hengernel a felso holtpontot aztan bedugsz mondjuk egy fozo kanal nyelet arra feljelolod a holtpontot egy kessel, aztan vissza mersz 3milit, es utana addig tekered tovabb a villas kulcsot hogy az uj jelednel legyen a kes ele. Aztan ha ez megvan kell egy proba lampa. Azt rateszed az egyik vegen valahova a foldre a motoron (egesz alvaz az en a bukocsore szoktam :P) aztan rateszed a folso megszakito erintkezojere. Meglazitod a ket csavart ami a nagy alaplemezt mozgatja es kb addig allitod hogy eppen kialudjon a lampa ennel a dugo helyzetnel. Aztan picit vissza mozditasz hogy eppen kigyulladjon a probalampad. Meghuzod a csavarokat majd ugyan ezt megcsinalod a masik hengerrel a masik megszakitoval is. Hja es elotte allitsal megszakito hezagot. A 0.4-esne nem szabad atmennie a 0.3-as hezagolonak pedig konnyen at kell.

bye

Előzmény: meno-mano (469)
meno-mano Creative Commons License 2002.07.30 0 0 469
Udv motoros testverek !
Nagyon koszi mindekinek a segitseget.Ujult erovel
szedtem szet a gepet;legszurocsere, kipufogotisz-
titas megvolt most mar csak egy szaki kell aki be
allitja a gyujtast aztan resszkessetek Varadiak!
Juteszembe aug.19 korul Veszprembe utazom ha van
valaki aki tudna ajanlani 1par szakuzletet ahol
elkolthetem a zsebpenzt alkatreszre nagyon megko-szonnem.Bocsi a szajtepesert!P.S(esetleg Gyor is lehet)
Előzmény: j.t.maston (461)
megalight Creative Commons License 2002.07.30 0 0 468
Főleg a váz hiányzik. Azt viseli meg leginkább egy kerti traktorrá alakítás. :(( + még sok egyéb apró kiegészítő.
Előzmény: hygy (467)
hygy Creative Commons License 2002.07.30 0 0 467
Hali!

Hat vegyel hozza ami nincs meg es ossze lehet hozni, bar mondjuk a muszaki az mas dolog. Az biztos nehezebb lenne ra ha nincsenek meg a papirok.

HyGy

Előzmény: megalight (466)
megalight Creative Commons License 2002.07.30 0 0 466
Hali! Gépkönyv van csak az a gáz, hogy németül írták a jóemberek. Azért pár dolgot így is ki lehet gyökölni belőle. Ha érdekel el tudom hozni Pestre. A nagyfater nagy motoros volt, volt is vagy 4 JAWA-ja (350-250) ezeknek is megvannak a gépkönyvei, már magyarul. Ilyenkor áll meg az eszem mikor látom a fotóitokat a régi gépekről. Az öreg nagy részt szétszedte őket. Most aztán van a garázsban pár alkatrész, de abból sajna már nem tudok mocit faragni. :((
Előzmény: j.t.maston (465)
j.t.maston Creative Commons License 2002.07.29 0 0 465
Megalight!
Neked van gépkönyved? Ha pest közelében laksz valahol nem másolhatnék le belőle pár oldalt?
A keverékről: a MOL-os 40-es cirka oké, de vigyázz, mert a kutaknál nem viszik túlzásba a pontosságot: a szentendrei úti ÖMV-nél kb 1:80 lehet a keverési arány, majd besült a dugattyú mire hazaártem, hát csak öntöttem bele a 2T olajat úgy saccra, kipróbáltam, még többet és többet, stb. 1:60 arányt töltöttem még hozzá, és így lett jó, rendes hangja és hűtése, de még nem füstöl. Drágább, de megbízhatóbb a házi keverés: mikor mégy kútra, viszel magaddal egy féllityis kólásüvegben olajat, azt hozzálötykölöd, fék előre-hátra, rázod és kész a turmix. Garantáltan tápláló és mégcsak nem is hízlal.

sano

Előzmény: megalight (464)
megalight Creative Commons License 2002.07.29 0 0 464
Üdv mindenkinek! Végre találtam olyanokat akik hajtanak még hasonló gépeket. Nekem egy 350-es 634-es(asszem) gép áll a garázsban. Meg tudná mondani valaki, hogy a kutaknál kapható keverék benzint lehet-e vele használni 1:40 vagy inkább keverjem házilag a gépkönyv szerinti 1:33-ra. Ez elég macerás, lenne. Addig is bújom a régi leveleket, hátha volt már róla szó!
j.t.maston Creative Commons License 2002.07.29 0 0 463
Kösz, de a baj az, hogy 12V-oshoz való itt pesten is van, de annak teljesen más a formája.

sano

Előzmény: hygy (462)
hygy Creative Commons License 2002.07.29 0 0 462
Hali!

Na most sokra valaszolok:

- Ize itt pecsen lehet kapni szenketet a 12V-os javahoz. Az kell?

- Hja ha jol el van talalva a gyujtas akkor telleg nagy a kulonbseg. Jelenleg en is kiserletezek. :) De mostanaba nem akar az igazira sikerulni.

- Elektronikus gyujtas. Elvileg mi a szocimotoros listan tervezunk egy ilyen gyujtast. (mikrokontroller vezerlesu, majd meglatjuk mi lesz belole) Ami ladas gyujtas kint van azzal az a baj hogy nem latom benne az elogyujtas szabalyzast. Igy teljesitmeny javulast nem fogsz elerni igazan nagyot inkabb kb 4% koruli fogyasztas javulast meg konnyebben indul.

- Nekem olyan 5 korul eszik. A vegsebessegben (nekem volt mar 140) belejaccik a gyujtas (leginkabb) aztan a kipufogorendszered mennyire van elkokszolodva, hetvegen leszedtem az 1-ik csonkot a blokkbol, es kb 2mm vastagon korben el volt kokszosodva. Ha szetszedted akkor egesd ki de csak finoman a kromnak ne legyen baja. Ha 4-be leall talan kicsi az uszoszint? Vagy dugult a kipufogo rendszered. Az mz is ha szarul van beallitva nem megy rendesen...

- Telleg szep hangja tud lenni a ket hengernek. :)

bye,
HyGy

Előzmény: j.t.maston (461)
j.t.maston Creative Commons License 2002.07.28 0 0 461
Meno-mano!
Én úgy vettem az állítólag "felújított" gépemet, hogy a karbi és a légszűrő közé simson gumicső volt beszuszakolva, le is fojtotta rendesen. Nézd meg a légszűrőt és a karbi felé menő járatokat! Az ilyesmi a fogyasztásban is ludas lehet, mert túl dús lesz a keverék... A motorba egy 260-as és egy 225-ös gyertya volt, hidegen az egyik henger ment, melegen a másik... Némi átnézéssel és _JÓ_ gyújtásbeállítással igazán meggyőző erőt sugároz -> egy számítógépházat vittem a héten pesten, és a piros lámpánál az üllői úton Shadow és egy Virago állt mellettem, próbáltam úgy gyorsulni, hát majdnem sikerült, csak a gépház esett le az egyik középső sávba. Dudakoncert, anyázás, de megúsztam... Jó dolog a Jawa, talán kissé macerás motor, de a két henger duruzsoló rotyogása kárpótol érte (legalábbis engem)

kérdésem továbbra is él: Nincs valakinek egy pár eladó szénkeféje, vagy nem tudtok boltot ahol lehet szerezni?

sano

Előzmény: meno-mano (459)
Pritamin Creative Commons License 2002.07.28 0 0 460
3,5 literes fogyasztás elérhető, de csak a 634-es (6 V-os) típustól visszafelé hosszú úton 85-90 Km/h sebességgel. A 12 V-os blokknak más az öblítési rendszere, meg jobban is van pörgetve azonos sebességnél.
Előzmény: meno-mano (459)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!