Ugy emlekszem az enyem is kiemeli mindaket megszakitot (-> mindaket gyertya szikrazik), talan van valami logika benne... majd az okosabbak megirjak.
A szabvany hatso 3.50*18. Az en gepembe hatra be
se fer szelesebb. Elol 3.25*18, bar most 3.5-s van fent, mert ezt kaptam ajandekba :-)
Hat Vetro Laci mar kinotte a srackort :-) Telefonja nincs, Velencen lakik, ha kell majd megnezem pontosan a cimet. Olyan igazi sufni-tuning mester, aki az utszelen fotengely cserel, ha kell, de megy tovabb :-)
Mar megint en;Fuzvik csak nagy ford.szamon hagy ki
amikor megtepnem,gyertyak o.k,hja amugy nekem is
ket szikrat adnak a gyertyak. Miert?
Amugy hatsogumiugyileg segitsegre szorulok milyen
meret az ok mert a mostanit eleg keskenynek tala-lom es kopott is.
Hali,sracok!mar egy hete nem voltam forum kozelben
ugyhogy hajra;Varadon nekem egy BOBI nevu tag ja-
vitja a gepet eleg jo a ficko(persze azokhoz ke-
pest akiknel eddig volt )de ha megse olyan jo kene
a srac cime ha nem gond.Koszi udv.
Hat szerintem nem eleg ha 400V-ot kibir, nem szamoltal a fellepo tranziensekkel, egy ilyen eldurranthatna egyet. Lehet ezert is tettek be a kettot. Es ne az egyen aramu ellenallasa t nezd ilyekor mert az egy dolog. Valtakozo aramon is lenyeg. Mert itt mindenfele tranziensek lepnek fel. Es szarabb cuccokbol elvileg atuhtet olyankor.
Én is egyetértek fuzvikkal! Elég oda egy FET is, kettő az tiszta overkill. Vagy marad a kettő, de akkor kisebb fajta. Sőt lehet hogy kisebből is elég egy.
Nemrég megmértem a 12V-os trafó ellenállását, 4ohm fölött volt picivel. A ladáé valahol 0.4 ohm körül van. Az a lényeg, hogy 400-voltot kibirjon.
Hygy:
Szerintem ne próbálkozz ezzel az egyáramkörös dologgal, mert én jártam már ugy, hogy véletlenül fel volt cserélve a két trafó, akkor ugye ez a helyzet áll elő, hogy lent gyújt, hát nekem egész egyszerűen kigyulladt a karburátor és akárhogy locsoltam nem akart elaludni!(eléggé szét volt kapva szerencsére a moci, és a tank sem volt rögzítve, ugyhogy eszeveszett sebességgel ledobtam róla a tankot- szerencsére nem horpadt be-).
Azthiszem sikerült elvennem a kedved...
Ja, ugy mégpoénosabb lett volna a dolog ha rajta van a légszűrőház, és benn meggyullad a filter.
A masik meg hogy szerintem nem kell a teljes aramkorbol kettot epiteni, szerintem nem gaz az hogy ha lent van a dugo akkor is szikrazik egyet a masik gyertya is. Tehat igy elvileg mind a ket gyertyat egy aramkor meg tudja hajtani. :) Vagy csak az aramkor egy reszebol kellene kettot epiteni. De vegul is lehet teljes ket armakort is epiteni, de az telleg dragabb.
j.t.maston:
Most látom milyen hülyeséget írtam:
A szénkefe nem Skoda önindító, hanem ablaktörlőmotoré!!!!!
Önindító....
De hülye vagyok...
Ha végképp nem sikerül szerezned, írj egy mailt a
címeddel.
Hogy jóvátegyem, beszámolok mai légszűrőkereső akciómról.(Jawa 559,360)
Szóval a 250-es légszűrőjébe Skodri 105s(110s,120s,130s)légszűrő,a 350-es be pedig a kispolszkié( némi alakítgatás, fűrészelés után)
"passzol"-(ez azért túlzás, de jobb megoldás
híján....
Akinek nem tetszik szerezzen eredetit!
Ha valakit érdekelnek a részletek írjon.
Csak annyit tennék hozzá az elektronikus gyujtáshoz, hogy a 180 és 470 Ohmos ellenállások értelemszerűen felére csökkenek, és elég hozzá egy fet.
Nem is igazán értem, hogy a fetekkel miért nincs sorban egy-egy munkaellenállás, mert igy szerintem csak az egyik dolgozik, miközben a másik akár be se lenne kötve.
De javitson ki valaki ha rosszul tudom!
Vadiuj Jawas wagyok, ket hete pattantam at ETZ-rol egy 638-asra. Egyenlore nem bantam meg, de a topicot nezegetve kicsit elrettentem...
meno-mano,
Veszpremben ket bolt van ahol keleti motorokhoz alkatreszt kapsz. Az egyiket (ez a jobb) a buszpalyaudvartol kb. 50 meterre talalod, ott barki megmondja Neked hol van. A masik a buszpalyaudvartol kb 5 percre az Aral kuttal szemben. Egyebkent azt pontosan nem tudom Jawa alkatresszel hogy vannak ellatva, mivel mint irtam ez az elso Jawa-m. Ha leirod hogy mi kell megkerdezhetem hogy van-e es hogy mennyibe kerul.
Meno-mano:
4.-ben akkor all le ha nagyobb fordulaton porgeted, vagy egyatalan ha 4-es ben van?
Gyertyak hoerteke jo?
j.t.maston:
Szeged, "ROLLER AUTO ÉS MOTOR ALKATRESZ"
A telefonszamot elvesztettem, de a tudakozo megmondja..
Mindenkeppen hivd fel oket ha mesz, mert en hivtam nem regen tobbszor is de nem vettek fel.
Nyari szunido?
Ha nincs: önindito, furogep szivattyu
-kefe vagy autosbolt.
Nem hiszem hogy ne talalnal olyat amit ne lehetne bereszelni(De nehogy bronzot vegyel!)
Kapasbol szerintem a Skoda oninditoba valo egy kis alakitgatas utan belemegy.(DE passzos legyen am, mert ha lotyog, eltorhet.)
Nekem 6v-os 360 hoz van gepkonyvem.(Magyar)
A 440-es re nem sok visszajelzest kaptam....!!!
Bocs motorkami
Csak emlékeztetöül. Augusztus 9-11-ig VII. Nemzetközi Zala menti Veterán Auto-Motor Talakozo és Turaverseny Zalaegerszegen. Részvételi dij szŕllŕssal, kajŕval együtt 7500 Ft, kiséröknek 6500 Ft. Kérdésekre szivesen valaszolok a voros.kalman@drotposta.hu cimre irjatok! A forumot net hiŕnyŕban ritkŕn olvasom!
HALIHO SRACOK!
ELEG NAGY A PANGAS ERREFELE,MI VAN MINDENKI MOCI
ZIK?HYGY KOSZI DE MAR ELVITTEM A KORNYEK LEGJOBB
SZAKIJAHOZ(REMELEM)ES UGY NEZ KI HOGY NEMCSAK A
GYUJTAS A GOND.A TAG FELULT A GEPRE ES 1 FEL ORAS
PROBAUT UTAN HOSSZAN NYILATKOZOTT(ugy jart mint en
4-be leallt)DE MAR DOLGOZIK AZ UGYON.
MARA ENNYI! CSOKUTYA.P.S(Veszpremi cimek kellenek
sracok,szanjatok meg)
Meno-mano: Allitsd be te a gyujtast. :) Nem olyan bonyolult. Kezded a jobb hengerrel. (A jobbik az amelyik jobb oldalon van ha rajta ulsz a motoron) szal gyertyak kiteker, oldal dekni leszed, 10-es villaskulcsal az ora jarasaval ellentetes iranyban tekered a 10-es csavart ezzel ugye forgatod a fotengelyt beallitod a jobb hengernel a felso holtpontot aztan bedugsz mondjuk egy fozo kanal nyelet arra feljelolod a holtpontot egy kessel, aztan vissza mersz 3milit, es utana addig tekered tovabb a villas kulcsot hogy az uj jelednel legyen a kes ele. Aztan ha ez megvan kell egy proba lampa. Azt rateszed az egyik vegen valahova a foldre a motoron (egesz alvaz az en a bukocsore szoktam :P) aztan rateszed a folso megszakito erintkezojere. Meglazitod a ket csavart ami a nagy alaplemezt mozgatja es kb addig allitod hogy eppen kialudjon a lampa ennel a dugo helyzetnel. Aztan picit vissza mozditasz hogy eppen kigyulladjon a probalampad. Meghuzod a csavarokat majd ugyan ezt megcsinalod a masik hengerrel a masik megszakitoval is. Hja es elotte allitsal megszakito hezagot. A 0.4-esne nem szabad atmennie a 0.3-as hezagolonak pedig konnyen at kell.
Udv motoros testverek !
Nagyon koszi mindekinek a segitseget.Ujult erovel
szedtem szet a gepet;legszurocsere, kipufogotisz-
titas megvolt most mar csak egy szaki kell aki be
allitja a gyujtast aztan resszkessetek Varadiak!
Juteszembe aug.19 korul Veszprembe utazom ha van
valaki aki tudna ajanlani 1par szakuzletet ahol
elkolthetem a zsebpenzt alkatreszre nagyon megko-szonnem.Bocsi a szajtepesert!P.S(esetleg Gyor is lehet)
Hali! Gépkönyv van csak az a gáz, hogy németül írták a jóemberek. Azért pár dolgot így is ki lehet gyökölni belőle. Ha érdekel el tudom hozni Pestre. A nagyfater nagy motoros volt, volt is vagy 4 JAWA-ja (350-250) ezeknek is megvannak a gépkönyvei, már magyarul. Ilyenkor áll meg az eszem mikor látom a fotóitokat a régi gépekről. Az öreg nagy részt szétszedte őket. Most aztán van a garázsban pár alkatrész, de abból sajna már nem tudok mocit faragni. :((
Megalight!
Neked van gépkönyved? Ha pest közelében laksz valahol nem másolhatnék le belőle pár oldalt?
A keverékről: a MOL-os 40-es cirka oké, de vigyázz, mert a kutaknál nem viszik túlzásba a pontosságot: a szentendrei úti ÖMV-nél kb 1:80 lehet a keverési arány, majd besült a dugattyú mire hazaártem, hát csak öntöttem bele a 2T olajat úgy saccra, kipróbáltam, még többet és többet, stb. 1:60 arányt töltöttem még hozzá, és így lett jó, rendes hangja és hűtése, de még nem füstöl. Drágább, de megbízhatóbb a házi keverés: mikor mégy kútra, viszel magaddal egy féllityis kólásüvegben olajat, azt hozzálötykölöd, fék előre-hátra, rázod és kész a turmix. Garantáltan tápláló és mégcsak nem is hízlal.
Üdv mindenkinek! Végre találtam olyanokat akik hajtanak még hasonló gépeket. Nekem egy 350-es 634-es(asszem) gép áll a garázsban. Meg tudná mondani valaki, hogy a kutaknál kapható keverék benzint lehet-e vele használni 1:40 vagy inkább keverjem házilag a gépkönyv szerinti 1:33-ra. Ez elég macerás, lenne. Addig is bújom a régi leveleket, hátha volt már róla szó!
- Ize itt pecsen lehet kapni szenketet a 12V-os javahoz. Az kell?
- Hja ha jol el van talalva a gyujtas akkor telleg nagy a kulonbseg. Jelenleg en is kiserletezek. :) De mostanaba nem akar az igazira sikerulni.
- Elektronikus gyujtas. Elvileg mi a szocimotoros listan tervezunk egy ilyen gyujtast. (mikrokontroller vezerlesu, majd meglatjuk mi lesz belole) Ami ladas gyujtas kint van azzal az a baj hogy nem latom benne az elogyujtas szabalyzast. Igy teljesitmeny javulast nem fogsz elerni igazan nagyot inkabb kb 4% koruli fogyasztas javulast meg konnyebben indul.
- Nekem olyan 5 korul eszik. A vegsebessegben (nekem volt mar 140) belejaccik a gyujtas (leginkabb) aztan a kipufogorendszered mennyire van elkokszolodva, hetvegen leszedtem az 1-ik csonkot a blokkbol, es kb 2mm vastagon korben el volt kokszosodva. Ha szetszedted akkor egesd ki de csak finoman a kromnak ne legyen baja. Ha 4-be leall talan kicsi az uszoszint? Vagy dugult a kipufogo rendszered. Az mz is ha szarul van beallitva nem megy rendesen...
- Telleg szep hangja tud lenni a ket hengernek. :)
Meno-mano!
Én úgy vettem az állítólag "felújított" gépemet, hogy a karbi és a légszűrő közé simson gumicső volt beszuszakolva, le is fojtotta rendesen. Nézd meg a légszűrőt és a karbi felé menő járatokat! Az ilyesmi a fogyasztásban is ludas lehet, mert túl dús lesz a keverék... A motorba egy 260-as és egy 225-ös gyertya volt, hidegen az egyik henger ment, melegen a másik... Némi átnézéssel és _JÓ_ gyújtásbeállítással igazán meggyőző erőt sugároz -> egy számítógépházat vittem a héten pesten, és a piros lámpánál az üllői úton Shadow és egy Virago állt mellettem, próbáltam úgy gyorsulni, hát majdnem sikerült, csak a gépház esett le az egyik középső sávba. Dudakoncert, anyázás, de megúsztam... Jó dolog a Jawa, talán kissé macerás motor, de a két henger duruzsoló rotyogása kárpótol érte (legalábbis engem)
kérdésem továbbra is él: Nincs valakinek egy pár eladó szénkeféje, vagy nem tudtok boltot ahol lehet szerezni?
3,5 literes fogyasztás elérhető, de csak a 634-es (6 V-os) típustól visszafelé hosszú úton 85-90 Km/h sebességgel. A 12 V-os blokknak más az öblítési rendszere, meg jobban is van pörgetve azonos sebességnél.