LÁNG börzén szokott lenni egy eladónál, legutóbb 2 darab is volt nála, illetve a bigboy boltban volt néha, muvel ők használt dolgokkal is foglalkoztak, a bolt már bezárt, de a temofeszten még árulni fogják a megmaradt dolgaikat.
Bakker most látom csak fordítva ragsztottam fel az oldalfalat! :-( Azt hiszem ideje befejeznem a modellezést! Mindezt úgy hogy előttem volt a rajz. Köszönöm a kiigazításodat, az előző hozzászólás sztornó.
Bakker igazad van :-) Az előző hozzászólás sztornó :-) Fordítva ragasztottam össze :-( Köszönöm, a kiigazítást ...... Azt hiszem itt az ideje befejeznem a modellezést. Előttem volt a rajz amikor összeállítottam....
Nekem a régebbi típus van, de semmi gondom vele, ami a futását illeti.
Egyetlen problémám, hogy az egyik ütközője hiányzik. Ha esetleg van valakinek, hozzá való tölcsres ütközője, és megválna tőlle, azért hálás lennék! 2 darab kell!
Igen ez a modell így tökéletes! Gratulálok hozzá! Nagyon szép lett! Köszönöm, hogy feltetted ide. Megkérnélek, lemérnéd a szekrény hosszát. Nagyon érdekelne.
Elkészültek a fotók... az első sorozaton a nem kúpostetejű Bak kocsi csiszolás előtti állapotban.
Illetve a tetején a nekem nagyon tetsző olvadás nyom :-)
A következő képek a kúpostetejű mindenki által jobban ismert kivitel szintén összeállítás utáni állapotban. Sajnos nem jó ezekhez a modllekhez a liliput forgóváz :-(
Ha valaki tud N-es diamond forgóvázat szívesen megvásárolnám. (az áldott idők amikor még a börze tele volt a Mecchano által gyártott amerikai kocsikkal......)
Régi Liliputot ne vegyél, ha érdekel meg mutatom, hogy működik.... Az új Liliput az jó, a Borzsavölgyi vasúton biztos futott belőle három, egy tuti itt maradt kis hazánkban, fotót még nem láttam róla, nagy buli lenne, ha egy ilyen előkerülne. Az új Liliput megbízhatóbb mint elődjei, és szebben is fut. Az ős Liliputnak műanyagból voltak a csatlói, szóval jobb az új.
0.5-össel is lehet szépen dolgozni, csak nem kell elmeríteni a ragasztóban. Én ismerek olyat, aki képes a 2mm-es sztirolból készült, bordákkal merevített kasztnit is elhúzatni az ecettel :P
Köszönöm a tanácsodat! Már így tettem :-) Az alvázat alapon 1,5 lapból készítettem, a tetőt a második kocsin pedid már két 1.5 lapból összeragasztva :-) a CD tok nagy ötlet! Akár páncél vonat is lehet belőle, már mint merevség szerint....
Viszont..... ez az én gyengeségem. Hihetetlen lett a vékony tető a ragasztás után... olyan beszívódások és göröngyösségek alakultak ki mint amiket a valóságban lehet (lehetett) látni a keskeny kocsik tetején.... Tudom az én perverzióm, de imádom ha a járművek nem fővizsga utáni állapotot mutatnak :-)
Sokat dolgoztam már 0,5-s sztirollal. Ha belejön az ember nem is olyan nehéz vele dolgozni. Pl. N-s Bhv kocsit építettem belőle minden külön merevítés nélkül. Igaz ragasztáskor oda kell rá figyelni de minden megoldható.
A Bak kocsit ha feles sztirolból csinálnám akkor biztos hogy a falak merevségét úgy biztosítanám hogy az oldalfalak belső oldalára CD tok átlátszó részéből ragasztanék be egy darabot. Megoldva így az üvegezést és az oldalak merevségét is. A kocsi alvázát és tetetjét biztos hogy 1mm-s lapból kell építeni. A tetőt azért mert jobban csiszolható az alvázat azért hogy véletlenül se tudjon csavarodni.