Ide szeretnénk gyűjteni minden hasznos(nak látszó) információt, tapasztalatot, kérdést, ami szükséges lehet a görögországi 246 kilométeres ultrafutóverseny teljesítésében. http://hu.wikipedia.org/wiki/Spartathlon
Megtaláltam, akkor ezek szerint aktív, de még mennyire!
Szokott lenni még egy idősebb sporttárs is. Az arca megvan, de a neve csak nem akar előjönni, de biztos másoknak is ismerős lesz. /ha egyszer eszmbe jut/
Ő az egyetlen aki ott volt az összes Budapest Maratonon! Így valakinek nem ugrik be?
Kocstól Tatáig kísértem Ossó Zolit. Kitűnő állapotban van, az utolsó 10 km-e 48.30 volt. Sokáig a 3. helyen futott, 5 kilivel a cél előtt előzte meg Bogár Jani, miután szóltam Gyöngyinek, hogy Kruglikov Kocsnál már több, mint 30 perccel vezet előtte. Kruglikov ugyanazt csinálja, mint tavaly, a két rövid szakaszt nyomja, Janinak nagyon össze kell szednie magát, hogy meg tudja őrizni a 2. helyet. Ossó Zoli 4. helye biztos, csak akkor érheti utol a német, ha Zolival történik valami. A lengyel nyer, Barakonyi Lajos 6. helye sincs veszélyben, hacsak Lőw Andris nem csinál csodát, de szerintem inkább megint Lajossal megy végig. Bajcsy Sanyival, Zahorán Janival és Timkó Zolival beszéltem még, mindnyájan jól vannak, nem hiszem, hogy gondjuk lenne a teljesítéssel. Bozó Pali váltóban megy. Pék Imi küszködik, de ő hihetetlenül szívós. A verseny legnagyobb egyénisége Ossó Zoli, csak a 3 profi előzi meg. A 24 órás kivételével az összes hazai szupermaratonról van 1. vagy 2. helye, nyert már Duna mentit, Tisza-tó kört, Balaton kört, 50-est, 12 órást, 100-ast, volt 2. helye a Fertő-tó körön és a Békéscsaba-Aradon, egyéb helyzéseinek se szeri se száma, és mindezt 2000 óta, napi 8 óra fizikai munka mellett. Csak a legnagyobb elismerés hangján lehet beszélni a teljesítményéről!
Az bizony. 10 percen belüli különbségeket jósolok, hogy kinek a javára az még alválik, -mindenbizonnyal átveszi a 2. helyet az orosz-, de nem lesznek távol egymástól az utolsó nap előtt.
Az pedig Krouglikovnak kedvez, ő a gyorsabb!
Eddig BogárJanié volt a pálya, de hátralévőkön már a medve érzi jobban magát.
Bogár azért a legmegbízhatóbb, mert pontosan azt az eredményt produkálja, ami benne van. Nem nyafog, nem lelkizik, hanem hozza a formáját. Pontosan ismeri a saját felkészültségét, korlátait, a neki leginkább megfelelő taktikát és aszerint fut.
Vicces dolog kamikaze-nak nevezni, de az első napon 3 órás maratonnal kezdett. Az egyéni csúcsa 2:19. Mostanában 2:30 körülieket fut maratonon. Akkor miről beszélünk? Én tavaly 3:11-es részidőt futottam, 3:02-es aktuális maratoni tudásra és azt is lábon kihordtam, bár egy kicsit necces volt, elismerem.
Janit két nála jobb formában lévő futó fogja megelőzni. De biztos, hogy nem adja oda tálcán a második helyet Kruglikovnak. Nagy meccs lesz.
Bringával kellett volna Győrig menned, úgy még a Krugli medvét is megszorongathattad volna. Biztos túl pihent voltál. Tavaly vhol azon a részen szurkoltatok, lehet, hogy neked is hiányzott a pumpás madárijesztő, vagy a vizsla.
Tied a pálma, amit a köv. hurrikán a földig hajt, addig majd én előtted. Mint a YT50-en, ma is Győrtől 40km-ig jutottam, majd kiszálltam, továbbra is a marathon a mumusom.
Hát igen. Ossó Zoli tegnapi futása hirtelen nagy reményeket ébresztett, de Kruglikov azért megmutatta mit tud, és ugyanez lesz, holnap is. Bogár Jani, nagy nagy bajban van!
Érdekes lesz még holnap a harc a második helyért, a 60 perces hátrányából 37-et ma ledolgozott Kruglikov Bogár Janival szemben. Remélem kitart még ez a különbség még 2 napig....
És most szorítsunk az amatőrökért: Lőw Andrisért, Ossó Zoliért, Sándor Csabiért meg Barakonyi Lajosért, a következő fél órában már nekik kellene jönni + a németeknek, Gunzelmannak és Neubertnek.
A 2. napi szintidő 14:45 volt. Az utolsó belül érkező a lista szerint 14:44:20-szal ért be, ez korrekt. Ja, ez van vagy 40 másodperc is, akkor nem is centizte úgy ki mint gondoltam. Csató Józsi is így ért be Spártában.
A dán hölgyek 15:45-re teljesítették. Én maximálisan elismerném az ő teljesítményüket. Sokkal nagyobb futók mint az, akiről az újságok írnak.
A nap híre: FELKERÜLT AZ EREDMÉNYLISTA! Mármint a tegnapi a BB honlapra!
Hát bizony hatalmas gratula az amatőröknek: versenyben maradt a gyilkos 116 után TÉZÉ, Zahorán Jani, Bajcsy Sanyi, Pék Imi, Tresó Gabi, Gönczi Tamás és Kerékgyártó Péter is, aki ha jól látom időjóváírását is felhasználva maradt 10 másodperccel szintidőn belül.
És akik szerintem a legnagyobb hősök lehettek:
A két dán hölgy - szintidőn kívül ugyan - , de szintén teljesítette a hosszú etapot. Remélem sikerrel végigjutnak a teljes távon! És ismét előjön a régi kérdés: igazságos-e, hogy az amatőr férfiak és amatőr nők teljesítményéhez ugyanolyan szintidőt írnak elő? Szerintem abszolút igazságtalan. A dánok magukhoz képest nem feljesítettek kevésbé jól mint a felsorolt srácok. Másrészt nem volna szabad egybemosni a versenyt feladókat és a szintidőn túl TELJESÍTŐKET. Ez a két csoport nálam minőségileg más kategória.
Ha nem jön közbe semmi, akkor sok új teljesítője lesz a versenynek. Lassan kopogtat egy új generáció a magyar ultrafutásban. Ossó Zoli is élete legnagyobb sikere felé közelít /remélem/.
tényleg jó lenne, ha írna is valamit, itt izgul érte a teljes Futóbolond túrafutó különítmény. Kár, hogy csak az első néhány futóról vannak információk, róluk megtudunk mindent a hírekből is. Sokkal jobban érdekelnének azok, akikkel együtt futunk a versenyeken, egymáshoz sokkal közelebb, nem csak az eredményhirdetésen látjuk őket. Kerékgyártó Peti, Pék Imi, Zahorán Jani....