Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2005.02.07 0 0 1352

Tapasztalat?

Előzmény: aknot (1351)
aknot Creative Commons License 2005.02.07 0 0 1351
Gyalog! (gyönyör? helyeken vezet az út!) (o:
Előzmény: Törölt nick (1350)
Törölt nick Creative Commons License 2005.02.05 0 0 1350

Büszkén jelentem, végigolvastam a topicot!
Most már csak azt szeretném megkérdezni, hogy érdemes a Lutonról bejönni a Citybe?
vicc volt, vicc volt, vicc volt!
valaki már említette, de nem állom meg, hogy leírjak (vagy le ne írjak?) egy ajánlatot azoknak, akik szeretik az impresszionistákat: a Tate Galleryben nyílik feb. 10-én egy csúcs kiállítás, én már láttam novemberben Párizsban!
http://www.tate.org.uk/britain/exhibitions/turnerwhistlermonet

http://www.impressionniste.net/turner_whistler_monet_tate_britain.htm

10 font a belépő, Párizsban 10 euró volt...

kAos Creative Commons License 2005.02.03 0 0 1349
Kosz! A dolog meg mindig nem mukodott, de legalabb kezi vezerlessel ratalaltam.
Előzmény: Törölt nick (1348)
Törölt nick Creative Commons License 2005.02.03 0 0 1348

www.ef.com

bocsesz

Előzmény: Törölt nick (1347)
Törölt nick Creative Commons License 2005.02.03 0 0 1347

Szia!

http://www.ef.com/master/default.asp

ha erre gondoltál, bár az előző linkben is ott voltak az árak, kicsit lejjebb.

Előzmény: kAos (1346)
kAos Creative Commons License 2005.02.03 0 0 1346
Hello. Innen hogy jutottal tovabb (az arlistahoz szallassal)? Ha kivalasztom Mao-t es egy korosztalyt eloranyit egy nem letezo lapra (...) Merthogy engem is erdekelne ilyen lehetoseg (nyelviskola felnotteknek, lehetoleg szallassal, nyarra, akar 1-2 honapra is), ha valakinek meg volnanak tapasztalatai/linkjei... Kosz!
Előzmény: Törölt nick (1336)
bluekiwi Creative Commons License 2005.02.03 0 0 1345

Tudo,

Kozben megkerdeztem egy kolleganomet akinek a rokonai most voltak a mar emlitett iskolaban harom hetet. Mar egy hetet is be lehet fizetni. Ar: 22£/het. 15 ora/het.

Szallasrol persze neked kell gondoskodni.

Snakeins Creative Commons License 2005.02.03 0 0 1344

A StudyTours szervezte, de ez még 99-ben volt.

Most viszont sokkal jobb a font/forint árfolyam; akkor 425-450t volt a font, most cirka 380, tehát majd 20%-kal olcsóbban kijöhetsz, int én anno.

Nem is szólva a repülőjegyről.

Vacsorát a boszorka főzött, javára legyen, hogy piszok jókat, reggelit is ő csinált, meg szendvicseket napközbenre. Ezek sem voltak éppen rosszak, de a lazackrém még mindig a legroszabb rémálmaim toplistáján szerepel. Azt hittem, kőrözött, beleharaptam, és azt hittem, ott halok meg. (folpackban volt, a szagát nem éreztem)

Ez benne volt az árban, amit itt fizettem, de mivel én rengeteg fizetős múzeumot, kiállítást, nevezetességet megnéztem, buszos kirándulásokon voltam, kombinált bérletem volt mind a 6 zónára, ajándékok, etc. az egész út több, mint fél millla volt, (540e, nagyjából) hogy ebből mennyi volt konkrétan a suli, ill a szállás az étkezéssel, már meg nem mondom, de szerintem cirka a fele.

Amikor hétvégén egész napra elmentem, akkor nem főzött, olyankor maradt a jó öreg meki, vagy Burgerking, opcionális) vagy amit inkább ajánlok; a hotdogosok.

Egy mekiszendvics, ill egy hotdog is kb 2 font, de a hotdog isteni finom volt, és vagy 3xos adag, mint egy ványadt hamburger.

De itt a topikon voltak ésszerű ötletek az étkezésre, javaslom, olvass vissza, sok okos ötletet találsz.

Előzmény: Törölt nick (1343)
Törölt nick Creative Commons License 2005.02.03 0 0 1343

Köszi!

megnéztem a SuperStudy honlapját, hasonló az árszínvonal, csak itt a kaja teljesen benne van. még megkérdezném, hogy volt itt az étkezés megoldva? milyen irodánál szervezted meg Mo-n?

Előzmény: Snakeins (1341)
bluekiwi Creative Commons License 2005.02.03 0 0 1342

Draga a szallas, ez koztudott teny. Nagyjabol 80-100£/het realis.

En is ezert mondtam, ha megvan ra ez a kereted, ez jo megoldasnak tunik.

Előzmény: Törölt nick (1339)
Snakeins Creative Commons License 2005.02.03 0 0 1341

Engem családhoz helyeztek, itthon a szervezőiroda ajánlotta fel, olcsóbb is volt, mit az egyéb szállás, és gondoltam naivul, biztos jól összeismerkedem velük, és sulin kívül is tudom gyakorolni a nyelvet. haha

Kifogtam egy indiai boszorkányt, aki fele annyit sem tudott angolul, mint én, rettentő házsártos és undok volt, szerencsére alig találkoztam vele.

Mrs. Ghupta -ááááááááááááááááááÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁáááá

Előzmény: Törölt nick (1339)
Snakeins Creative Commons License 2005.02.03 0 0 1340

Én Harrow-on-the-Hill (észak-London, Wembley után közvetlenül) jelentkeztem 2 hétre.

Ez a legtöbb suliban a minimum, de szinte mindenütt van 2 hetes kurzus, igaz, nekem 3 hét lett belőle, ezt már ott kint, az első hét után döntöttem el, és szó nélkül meghoszabították.

A tanárok: 3 tanár volt, egy, aki a szókincsfejlesztéssel foglalkozott, egy a kiejtéssel, egy a nyelvtannal. Mindnyájan britt állampolgárok, erről beszéltünk is egy órán, bár ez nem előfeltétel, hogy ott taníthasson valaki.

Én az első hét után kurzust cseréltem, mert délutánosra tettek előszőr, én pedig várost is akartam nézni, és kinti ismerőseimel találkozni, ezért átkértem magam délelőttösre, ami 8-12-ig tartott, és utána rengeteg időm maradt császkálni a városban, így összesen 5 tanárt ismertem meg, nagyon aranyos volt mindenki, az igazgatónő is, a diáktársak is, akik között a 30,5 évemmel már nem számítottam fiatalnak, de sokan voltak 40 év fölött is,és ők sem érezték magukat kirekesztve, nem számított, kinek mennyi a kora, a korosztályok teljes természetességgel vegyültek, akárcsak a nemzetek képviselői, nem volt  klikkesedés.

A sulinak külön -  nem is tudom, mi ennek a funkciónak a magyar neve, én jókedv felelősnek hívtam - szóval ilyen mókamestereféle volt, aki kezelte a könyvtárat, szervezte a vetítéseket, közös mozilátogatásokat, hétvégi kirándulásokat, tanácsokat lehetet tőle kérni közlekedésre, múzeumokra. látnivalókra vonatkozólag, partykat, pubozásokat hozott össze, szóval mindent összevetve remek volt!

SuperStudy volt a suli neve, viszonylag kicsinek számít Londonban, de amennyire tudom, a legtöbb eféle suli hasonló elveken működik, rendkívül rugalmasak.

Amikor jelentkeztem, az igazgatónő beszélt velem személyesen, felmérte, kb milyen szinten vagyok, majd leültetett egy kis szobában, a szerinte megfelelő szintem szerinti tesztsort íratott velem időre (3/4óra), aztán beosztott a megfelelő kurzusra.

Kb 15-20 fős csoportok voltak, abszolút nemzetközi; nagyon sok volt az olasz, aztán a spanyol, japán, és néhány német. (csehek, lengyelek, oroszok, indiaiak, és rengeteg más náció képviselői is jelen voltak a suliban)

Abban a suliban tudtommal csak egy magyar volt rajtam kívül, de vele nem találoztam, csak az osztálybeosztások névsorában találkoztam a nevével.

Hát, hirtelen ennyi jutott az eszembe, néha nagyon visszavágyom, de ahogy Bluekiwi is megjegyezte, 2 hét szinte semmi, min 1 hónap kellene, azt pedig nehéz megszerveznem .:-(

Előzmény: Törölt nick (1333)
Törölt nick Creative Commons License 2005.02.03 0 0 1339

de gond a pénz! :((

csak még amikor elkezdtem az utazáson gondolkodni, a szállásokat nézegettem, a hosteleket, ahol van egyágyas szoba (!), a két hétre 150ezernél kezdődött . azért gondoltam ezt olcsónak...

Előzmény: bluekiwi (1338)
bluekiwi Creative Commons License 2005.02.03 0 0 1338

Na csak megnezeted velem a reszleteket! ;)

Nezd, ha nem akarsz sokat kavarni, fontos a kenyelem, gyors ugyintezes es nem gond a penz, akkor valaszd ezt. Itt vegul is mindent megkapsz egy helyen.

Előzmény: Törölt nick (1336)
bluekiwi Creative Commons License 2005.02.03 0 0 1337

Persze, nem is azert mondtam, jobb mint a semmi.

Most hallok errol az iskolarol eloszor, fogalmam sincs. Rakerestem a neten, latom, hogy letezo valami, a reszleteket nem neztem meg.

Amennyiben jo minosegu iskolarol van szo es megvan ra a kereted, nem sok, mondjuk en nem fizetnek ennyit ket hetert, kevesnek pedig nem mondanam.. Termeszetesen a te penztarcad es igenyed dont.

Előzmény: Törölt nick (1335)
Törölt nick Creative Commons License 2005.02.03 0 0 1336
Előzmény: bluekiwi (1334)
Törölt nick Creative Commons License 2005.02.03 0 0 1335

Köszönöm, hogy máris válaszoltál.

tudom, hogy 2 hét alatt nem lehet sokat tanulni, de nyelvgyakorlásnak, nyaralással összekötve gondoltam, hasznos lenne.

Az EF árai vonzanak, szállással kb 100 ezer/hét, nem rossz. vagy gyanúsan kevés? 

Előzmény: bluekiwi (1334)
bluekiwi Creative Commons License 2005.02.03 0 0 1334

Rengeteg iskola van, gyozzel valasztani.

Roviden nekem az a velemenyem, hogy 2 hetre nem erdemes beiratkozni sehova, teljesen mindegy, milyen minosegu iskolarol van szo, az eredmenyen nem fog ez latszani.

Az en regi sulimat tudom ajanlani, bar fogalmam sincs, ott van-e ket het. Ha erdekel, dobj imelt es megadom a telszamukat. Anyanyelvi tanarok vannak, vegyes tanulogarda, jo tapasztalataim vannak, bar en nem jartam be rendszeresen. Fel evre 300 font.

Előzmény: Törölt nick (1333)
Törölt nick Creative Commons License 2005.02.03 0 0 1333

Sziasztok!

nyáron nyelvtanfolyamra szeretnék menni Londonba. tudnátok mesélni jó, megfizethető iskolákról? a rossz tapasztalatok is érdekelnek!

pl. milyen volt a csoport összetétele (életkor, nyelvi szint)?

a családnál való elhelyezés? a tanarak?

én már nem számítok juniornak, középfokúm van, és csak 2 hetet tudnék menni.

Konkrétan az EF nyelviskolát próbálta valaki?

Köszönöm előre is!

Törölt nick Creative Commons License 2005.02.02 0 0 1332
Köszönöm a segítséget!
HP13 Creative Commons License 2005.02.02 0 0 1331
Holnap megyek a Lutonra de Londonba csak péntek délben. A National Gallery 90% a többit még nem tudjuk. Sajnos most olvastam, hogy a Churchill múzeum csak 11-én nyit :( Este pedig egy thai étterembe megyünk. Még sosem ettem thai kaját :D Szombaton focimeccs, aznap este születésnapi vacsora egy pubban a barátom családjával, vasárnap pedig már jövök is haza :(
szabi1975 Creative Commons License 2005.02.02 0 0 1330

Sziasztok!

Ha esetleg valaki szallast keres Londonban (es mar itt van kint):

http://www.gumtree.com/cgi-bin/show_posting.pl?posting_id=1913074

Udv!

Sz

atlantisz2004 Creative Commons License 2005.02.02 0 0 1329
Előzmény: Törölt nick (1326)
Vajk Creative Commons License 2005.02.02 0 0 1328

Eccleston House

Eccleston square 36(?)

3 perc a Viktoriatol gyalog....

Előzmény: Törölt nick (1326)
Tevemadár Creative Commons License 2005.02.02 0 0 1327
Tényleg az!
Köszi!
Előzmény: gaborp73 (1325)
Törölt nick Creative Commons License 2005.02.01 0 0 1326

Sziasztok,

2 személy részére keresek szállást Február 8-ra, egyetlen éjszakára Londonban. Fontos lenne, hogy mindnél közelebb legyen a Victoria buszpályaudvarhoz.

Tudtok ajánlani vmi elfogadható helyet?

gaborp73 Creative Commons License 2005.02.01 0 0 1325
atlantisz2004 Creative Commons License 2005.02.01 0 0 1324

Üdv!

A barátom tegnap este jött vissza. vasárnap +12 fok és őrült napsütés volt...

Előzmény: Banshee (1314)
bluekiwi Creative Commons License 2005.02.01 0 0 1323

Banshee!

Az imeledre irt tegnap reggeli valaszom visszajon, nem megy at. Most elkuldtem meg egyszer. Roviden a lenyeg: nem tudjuk meg hova megyunk, ott csak a talalkozo lesz, szoval ha kesobb jottok, lemaradtok. Hacsak fel nem hivsz a szamon amit megadtam.

udv

bk

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!