Sziasztok, egy röpke étteremajánlóban kérném a segítségeteket. Egy olyan teljesen (vagy valóban megoldottan elválasztott) nemdohányzó helyet keresnék két fő részére Budapesten, ami elsősorban csöndes, kulturált (lehessen beszélgetni, ne dübörögjön valami háttérzene, az asztalok lehetőség szerint szeparáltan legyenek egymástól, ) estét kínál. Bizonyos szempontból ünnepi vacsoráról volna szó, így legalább egy közép, de akár felsőkategóriás éttermet keresek. Ezért elsősorban a hely minősége számít (helyszín, étel-ital). Mellette mondjuk az ár sem elhanyagolható kérdés, de az inkább másodlagos.
A milánói makaróni is magyar találmány. :-) A milanese ugye a "bécsi szelet", aztán itthon elkezdték paradicsomos makarónival/spagettivel tálalni, és rajta ragadt a milánói név. :-)))
Hát azért néha érdemes beülni egy bécsi kisvendéglőbe, ha igazán jó Wiener Schnitzelt szeretnél enni.... :-) Vagy kicsit egyszerűbb kiadásban a Bécsi Szeletezőbe (Csepreghy utca)
Távol álljon tőlem, hogy kötözködjek, de ha te "meglepő módon tudsz és szeretsz" főzni, akkor miért akarsz egy olyan ételt étteremben enni, amit kizárólag otthon lehet jól elkészíteni?
Ez egy very english olasz recept. A valódi bolognese bizony sok paradicsommal készül, amit órákig (néha egész éjjel ) főznek kis lángon, hogy besűrűsödjön. (Egy autentikus receptet láthattunk a Keresztapa első részében is)
Egyébként ifjabb koromban fő sztár volt otthon a pizza bolognese. Egy olasz világosított fel, hogy ez valójában nem is létezik, csak pastan... (illetve német szakácskönyvekben)
Szerintem bologneset csak otthon érdemes enni...étteremben nekem mindig "gyíkhús" marad. Nem is hiszem, hogy egy Kríziában csinálnának. Szerintem ott csak raffináltabb pastakat adnak.
Egyébként a mi kedvenc pizzazónk a da Lello a Karolina/Bartók sarkán - közel van, és viszonylag elfogadható árai vannak. De pont bolognait még nem ettem ott. Olasz a tulaj, a szakácsokról nem sokat tudok.
Drága árfekvésben biztosan van néhány jó (pl. a Kriziat szokták dícsérni), de én ilyen helyekre nem nagyon járok.
Hááát, ha nem parmezánnal akarod, akkor kerüld az olasz éttermeket. Akkor viszont hol fogsz igazán jó szószt kapni? Szerintem lehetetlen kívánságod van. :-)
roppantul koszonom az eleslato es hatekony tanacsot. ez mondjuk nem tartozik ide, de meglepo modon tudok fozni. szeretek is. azonban en ettermeben szeretnek jot enni. ezert kerdeztem itt.
Mar nem az (bar szerintem eleve sem volt kiemelkedo). Az izraeli es az indiai tulajdonos finoman szolva osszevesztek, az utobbi lelepett, es megnyitotta az Arany Janos utcai Kashmirt. Szoval inkabb oda erdemes...
azt mondjatok meg hogy hova kell menni ha egy jo bolognait szertnek enni, azta paradicsomos, zoldfuszeres martasban uszo soksok daralthussal keszult tesztafeleseget. ;> aminek sajt van a tetejen (nem, nem parmezan). napok ota keresem azt az izt amin szocializalodtam, de mindenfel formedvenyket kapok. amit eppen most ennek olasjos darlathus hagyman lepiritva amibe raadasul erzesem szerint meg egy joadag erospistat is raktak, ami nem lenne oriasi baj, ha sok sok paradicsomot (vagy legalabb aranyfacan puret) is raktak volna bele. de nem...izetlen az egesz ugy ahogy van. nemregiben a tonettben ettem olyat mai majdnem jo volt csak parmezannal szortak meg a tetjet amit egyebkent imadok, csak en meg a cuclizmusban szocializalodtam es bolognaira sima sajtot szeretnek. tudom az en hibam, en kerek elnezest h nincs elegge kifinomulva az izlesem. de akkor is, hol ehetnek egy jot?