Keresés

Részletes keresés

hygy Creative Commons License 2002.09.24 0 0 549
Hello!

Dzsudzsi: na ami eddig megvan az itt van: de meg csak weboldal kezdemeny.

elektronikus gyujtas kepei

bye
HyGy

Előzmény: Dzsudzsi (544)
Dzsudzsi Creative Commons License 2002.09.24 0 0 548
Hali!

Köszi az infót! :)
Arra nem gondoltam, hogy kapcsolóból szerezzek hall érzékelőt, de akkor abban volt mágnes is, nem?

Cső!
Dzsudzsi

Előzmény: hygy (546)
hygy Creative Commons License 2002.09.24 0 0 547
Hello!

Iatsam:
Szerintem sok jora ne szamits. :) Bar attol fugg hany eve all ott, mennyire volt paras a hely meg meg ki tudja mitol. Szal lehet nagyon nagyon szar is a helyzet. Szet kell szedni es megnezni. AKkor kiderul de nem kis melo lesz.
Sok sikert hozza.

bye
HyGy
jawa350 TS

Előzmény: _latsam (545)
hygy Creative Commons License 2002.09.24 0 0 546
Hello!

Dzsudzsi: Ize nem menozok, :) ha igy erteted akkor bocs de rosszul mondhattam valamit es nem igy akartam, szoval ezt ketten csinaljuk. En a gyujtas reszet a Laci meg az elogyujtas szabalyzast. A gyujtas maga mukodokepes mert kiprobaltam asztalon trafoval meg gyertyaval, hall kapcsoloval magnessel.
A magnes fotengelyre rogzitesere egyenlore meg megoldast inkabb 3 talaltam ki.
- Ha szetszedsz egy kisfloppy meghajtot akkor annak az aljaban az alaso tarcsa peremen van egy picike magnes kb 1x1mm gondoltam hogy ezt az also tarcsat kompletten felrogzitem a fotengelyre. Egy csavarral.
- A masik hogy van egy olyan magnesem amit a fontengelyen levo excentrikus cuccra ami emelgeti a megszakitot abba bele furok egy lukat es bele csavarozom.
- A harmadik megoldas hogy esztergaltatsz aluminiumbol egy hengert amibe fursz egy lyukat es abba rogzited a magnest.

A hall kapcsolot meg nem direkt felejtem el megnezni hanem veletlenul. De en elektronikai boltba vettem es ilyen nyomogombos kapcsoloba volt.

Es ha kesz lesz az egesz project es mukodik. (Mar akkor is ko fogom rakni ha elogyujtas szabalyzas nelkul meg lesz).
Szal akkor ki fogom tenni a netre egy helyre az osszes infot amim van,ertem ez alatt a kapcsolasi rajzot a nyakrajzot amit terveztem belultetesi rajzot, leirasokat, meg mindent.
Jelenleg abban az allapotban vagyok hogy a ket nyak mukodik, bedobozoltam mar. Es most arra varok, hogy apam meggyogyuljon es megesztergalja a cuccokat amit kertem. Ha ezek kesz vannak akkor csinalok fotokat meretezeseket mindent.
addig kerlek varjatok turelemmel.

De megprobalom megnezni a hall kapcsolo tipusat is. Csak mindig elfelejtem.

bye
HyGy

Előzmény: Dzsudzsi (544)
_latsam Creative Commons License 2002.09.24 0 0 545
Yo Reggelt!
Lenne egy kérdésem a tapasztaltabbakhoz. Most, hogy közeledik motorom összerakásának kezdete: mire számíthatok egy évek óta letett blokkban ami nem szaxerűen volt letéve és tárolva? (nem öntöttem olajat a hengerekbe, nem tuti páramentes fűtött nagyszobában tároltam és nem forgattam át időnként a főtengelyt, stb...).
Sam
Dzsudzsi Creative Commons License 2002.09.23 0 0 544
Hali!

Dobi85: Hát szerintem elég érdekes az a fajta megoldás, amit javasolt a szerelőd. Szerintem valami led-kapura gondolt, abban megvan az adó is meg a vevő is.

hygy: Ha már itt menőzöl a gyújtásoddal, akkor mondjad már meg légyszives, hogy milyen hall érzékelőt használsz. Nekem főleg ez a probléma, mármint a sajátomhoz is keresek. Hogyan akarod felrögzíteni a főtengelyre a mágnest?

Cső!
Dzsudzsi

_latsam Creative Commons License 2002.09.23 0 0 543
Nem én csináltam, hanem az előző tulaj. Trabi gyuszi van átültetve. Jövőv héten hozom a mocit (sajna almásládában) mint a költözés utolsó darabját. Majd ha velem lesz próbálok némi képet beilleszteni. Aztán végre indulhat a felújítás.
Előzmény: hygy (541)
hygy Creative Commons License 2002.09.23 0 0 542
Hmm hat nem tudom te mirol beszelsz de az infras jeladot ugy szoktak hogy:
az egyik oldalon egy infra ado led a masik oldalon pedig egy infra vevo led.

Es egyebeknt annyi feny meg nem jut be a dekli ala, hogy az infra fenykent lehessen erzekelni......
De ez baromsag, mert ha igy mukodne akkor pl a te motoroddal este sotetben nem is lehetne motorozni? :)))))))))))))))))))))) jo kis gyujtas lenne az. Szoval hidd csak el infra ado es infra veveo ledet szoktak ehhez hasznalni.... De a vevo led is elkoszosodhat. Szal az altalam leirt hatranya akkor is meg van.

bye HyGy
aki ejszaka is szeret motorozni :)

Előzmény: Dobi 85 (540)
hygy Creative Commons License 2002.09.23 0 0 541
Par napon belul nekem is az lesz bibibi. :)

Elogyujtas szabalyozasod is van?

Esetleg kitehetned az aramkori rajzokat is. Meg ami doksiaid vannak valahova. :)

bye
HyGy jawa350

Előzmény: _latsam (539)
Dobi 85 Creative Commons License 2002.09.23 0 0 540
Újra én!
Az infra sugarat nem berendezés kelti hanem a nap-
ból jövő fénysugár alkotója.(Ezzel a fénnyel látnak az infrás távcsövek is).
A főtengely végére rászerelnek egy tárcsát ami
szaggatja ezt a napfénybe található infra sugarat.
Ne mondjátok,hogy a dekni alatt nincs fény mert
ez az infra sugár sötétben is megtalálható ugyanúgy mint a távcsöveknél.
Egyébként a tank alá is kerülnek kissebb műszerek.
A szakimnak 20éve van meg ez a megoldás és ő dícséri.(Bár neki üzlet nem biztos,hogy önzetlenül beszél).
Előzmény: Dzsudzsi (536)
_latsam Creative Commons License 2002.09.23 0 0 539
Sziasztok!
Jó rég írtam errefelé, de azért olvasom a topicot. Most is csak annyit akartam mondani, hogy nekem HALL-os a gyújtásom bibi!:)
Sam
hygy Creative Commons License 2002.09.23 0 0 538
Dobi:

12V-os zseles aksi kb 4000 forint.
Elonye hogy karbantartasmentes.

A dugok, hajtokar, gyuruk jatek (szal felujitokeszlet) kb 10e forint hengerenkent.

bye
HyGy

Előzmény: Dobi 85 (534)
hygy Creative Commons License 2002.09.23 0 0 537
ize, a hallkapcsolo az hall elem. Ami azt erzekeli hogy, a hall kapcsolo kozelebe egy magnes kerul.
Hat a szakid akkor nem annyira szaki mert:
1. ha mar mindenkeppen az infrast javasolja akkor tudnia kell neki hogy ezt ugy szoktak megoldani hogy nem egy allando infra fenyt kuldenek ki rajta hanem egy bizonyos frekvenciaju jelet, es utana a masik oldalon egy szurovel levalasztjak es kesz.
2. Az infras hatranya viszont abbol adodik, hogy ha elkoszolodik a blokkban az infra led (amire igen nagy esely van) akkor nem fog mukodni a gyujtasod.

Viszont a hall kapcsolosnal nincs mi el koszodjon, ez is bika szikrat ad amitol egyenletesebben jar a motor, a teljesitmenye igen minimalisat nol, (kb 5-10%-ek) ha nagyobb teljesitmeny novelest akarsz akkor kell az elogyujtas szabalyzas, a fogyasztasa meg kb 0.5 litert csokken. Es ez sem allitodik el.

hygy
da jawa 350 TS

Előzmény: Dobi 85 (535)
Dzsudzsi Creative Commons License 2002.09.23 0 0 536
Hali!

Dobi85: Szerintem a hall.en nem halogen elemes, hanem hall elemes. A hall érzékelő a mágneses teret érzékeli.

Cső!
Dzsudzsi

Előzmény: Dobi 85 (535)
Dobi 85 Creative Commons License 2002.09.23 0 0 535
Helló!!!
Ez a hall.en megoldás ugye a halogen elemes amit
a nyugati autokhoz is használnak.
Nekem a szakim az tanácsolta,hogy a gyujtást infra
sugár vezérelje.Azt mondta, hogy kijön 15e huf-ból
és egyszerűbb beszerezni hozzá az alkatrészeket.
Előnyei:(elmondása szerint)
-egyenletesebb a motor járása
-bika szikrát ad
-nagyobb a motor teljessítménye
-kevesebb a fogyasztása (3l)
-soha nem állítodik el (nem kopik)
Hátránya:
-amikor leveszed a motorról a deknit nem megy.
Mert a napból jövő infra sugarak szabályozás nélkülkerülnek a műszerekre.(De ha leveted a deknit és letakarod a motort egy papírral akkor
már működő képes.

Előzmény: fuzvik (521)
Dobi 85 Creative Commons License 2002.09.23 0 0 534
Helló Skacok!
Köszi a tanácsokat.Olyan infora lenne szükségem,
hogy 2 ujhenger+2dugattyú+dugattyúgyürük mennyibe
kerülnek.(Eredeti (cseh)jawa alkatrész.

Mi az előnye a zselésakkumlátornak és mennyibe
kerül egy 12v-os.

Előre is köszi mindenkinek.
Hello!!!

fuzvik Creative Commons License 2002.09.22 0 0 533
Hali!

Hygy:
Valoban, ez sokkal jobb otlet!
Linearis az elogyujtastolasa a kepletnek?
Mert szerintem az idealis fuggveny eleg gorbe...
Most azon gondolkozom, hogyan lehetne beallitani egy adott fordulaton a legidealisabb gyujtasszoget.
Nem nagyon tudom elkepzelni, hogy huzom a fulet 70 korul, haver meg hatul gyujtastkalibral a laptoppal...
Ja, es kiraly az oldal!
Akkor én is:
www.jawaczclub.nl

-Misi-:
Hol csinalod a jogsit es kb. mennyibe van?

URAL M72:
Nem hollanderre gondolnak, hasonlit ugyan hozza
de megsem az mert ket csavar fogja a hengerhez.

meno-mano:
Nem nagyon tudok erre mit mondani,
a hideginditas gondolom szivatoval tortenik,
tehat nem ugy mint a csepptankosnal,hogy swimmelni kell.
hogyha csak tolassal indul, szerintem tulszivatod.
A szimeringeket meg csaktan kicserelte a tag.

Nincs valakinek veletlenul Skodri 105 visszapillanto tukre(az a szep kromozott)?
Tartoszerkentyu nem kell hozza.

Elore is koszi.

Viktor 360,559

hygy Creative Commons License 2002.09.19 0 0 532
Talan szimeringek? Fotengely szimeringeid jok?

Hja es szivatot huzol neki?

bye
HyGy

Előzmény: meno-mano (530)
URAL M72 Creative Commons License 2002.09.19 0 0 531
Hollanderre gondoltok, nekem is kéne kettő darab.
Előzmény: Dobi 85 (526)
meno-mano Creative Commons License 2002.09.18 0 0 530
Hali sracok!mar vagy 2 hete nem jartam erre mert kesz lett a gepem es azt nyuztam igy a szezon vegen.
fuzvik;csak a"szakim"?gondolta ugy hogy rakeni masra a feleloseget(felfurasugyileg)pedig o volt a barom mert elvittem mashoz es 1ora alatt elinditotta a gepet.Amugy szerinted mi az oka annak hogy hidegen a joegnek sem indul csak ha betolom melegen meg elso rugasra?
Na csako!350TS
Előzmény: fuzvik (508)
hygy Creative Commons License 2002.09.16 0 0 529
http://www.zone.ee/jawa/Internet/terve.htm
valaki akarta tudni hogy hogy lehet beazonositani a motorjat. :) jawaslom ezt az oldalt.

bye
HyGy
jawa350-638

Előzmény: Dobi 85 (528)
Dobi 85 Creative Commons License 2002.09.16 0 0 528
Köszi szépen,megpróbálom valami nagyobb városban.
Nekem is eszembe jutott csak Békés megyébe élek.
Ahol semmit nem lehet megkapni semmihez.

No comment!!

Előzmény: hygy (527)
hygy Creative Commons License 2002.09.16 0 0 527
Hello!

Dobi85 szerintem ha bemesz egy szocimotoros boltba akkor lehet kapni. Pecsen volt a motoros boltba uj. (Mar ha arra az aluminium izere gondolsz.)

bye
HyGy
jawa350

Előzmény: Dobi 85 (526)
Dobi 85 Creative Commons License 2002.09.16 0 0 526
Segítsetek!!!!!!!
Olyan alkatrész kellene nekem ami a kipufogókönyököt a hengerhez fogja a 350-638as
tipusnál.Aki tudna segíteni kérem írjon a jawa-350@freemail.hu e-mail címre.
granturismo Creative Commons License 2002.09.15 0 0 525
Sziasztok
Nincsenek esetleg valakinek eladó alkatrészei Velorex háromkerekűhöz?
-Misi- Creative Commons License 2002.09.13 0 0 524
Üdv JAWA pajtások, kész az 1963-as Jawam (350) teljesen fel van újítva, hónap végén meg elkezdem a jogsit, mostmár azért az is kéne:)
NA majd küldök képeket, üdv mindenkinek és további jó motorozást, bye -Misi-
hygy Creative Commons License 2002.09.13 0 0 523
Fuzvik! JEzus maria most olvasom mit irtal! :) Nehogy mar felrakj 6 erzekelot. 1 magnes kell es et hall kapcsolo 1 1 a ket hengerhez. A tobbit aramkorrel kell megoldani siman keslelteni kell egy adott idot. A fordulatszam fuggvenyeben....
hygy Creative Commons License 2002.09.13 0 0 522
Hali!

Fuzvik nem tudom a hall tipusat. :) 4 laba van :) mint az osszesnek. Tobb boltba is vettem itt pecsen. (Felvasaroltam az osszeset.) Es az osszes ugyan olyan tipusu. Ilyen kis nyomogombba meg ilyenekbe volt. :)
De szerintem akarmelyik masikkal elmukodik ami foldre huzza a kimenetet mikor elotte van a magnes. Ha kesz let kiteszem www-re az osszes anyagot amim van az egeszrol.

Hat en masfajta gyujtasszog allitasra gondoltam. A szocimotoros listan, egy mikrokontroller vezerlesut talatunk ki ami egy keplet alapjan mindig a legjobb elogyujtasi szoget allitja be.

Biztos lehet kapni. :) Meg kell nezni.

HyGy
jawa 350 TS

fuzvik Creative Commons License 2002.09.13 0 0 521
Udv Jawasok!

(NAGY KEZDOBETUVEL: JAWA, MERT UGYEBAR TULAJDONNEV)
Es megegy keres: A hozzaszolas vegere szerintem celszeru lenne odairni a moci tipusat, igy nem kellene allandoan visszakeresgelni.
Rendben?

j.t.maston:
Mar egyszer leirtam, de most akkor ujbol:
Szeged, "ROLLER AUTO ES MOTOR ALKATRESZ"
Kossuth L. sgt-n jossz az Izabella hid felol, at a keresztezodesen a kozpont fele, es a Hotel Tisza(tehat a jobb oldalon) elott egy par utcaval a sarkon van egy sarga haz, ki van ra teve egy kis tabla, feher alapon piros betukkel: Roller. Ebbe az utcaba kell bemenni, a keresztezodesig.
De elmehetunk egyutt is, ha gondolod.
Hetkozben nem tudok mailt olvasni!
Ha kell a szamom elkuldom maganba.
Tel.: 62/2312049

Kozerdeku kozlemegy: Legjobb csillapitoloaj: Castrol Synthetic Fork Oil SAE 10w
(Nincs Castrol reszvenyem!)

Hygy:
Mi a tipusa a hall-nak?
En harom fajta gyujtasszogre gondoltam, tehat hat erzekelo.
Mondjuk:
<800 f/min
800-4000 f/min (normal ertek)
4000<
osztasban.

(be lehet akkorat allitni, hogy negyesben 20-al
pofogsz!(legalabbis nekem mar sikerult)
kar, hogy nem mertem le az erteket, de szerintem siman nulla volt a "predist". Ezzel az ertekkel elment kb 40-ig aztan mar erossen kipuffba gyujtott.

Es lenne egy kerdesem:
szerintetek lehet kapni harom elektrodas gyertyat rovidmenetuben(1/2")?

PA(L)
Viktor
Jawa 360,559

bakirobi Creative Commons License 2002.09.13 0 0 520
CSá!
Szerintem mindenképpen nézd meg, hogy járó motornál van e töltés az aksin, mert az enyémnél is néhány óra alatt lemerült az aksi, mert nem volt jó a feszszabájzó. (A trabié király hozzá)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!