Az akku tényleg lutri már.,én már az akkumulátort 6 évesen ki cseréltem(bár még indított),de mérés szerint kuka volt,és nem árt időnként rá tölteni,de "hosszas"csepp töltéssel,bizonyos esetekben,egy "rossz" akkumulátort is vissza lehet "hozni"(jártam így),szóval,ha cseréled,néha tölts rá,oszt hello..
A kitekert kormánynál,a néha néha kattanás,az passz,de kétség kívül lehet "ezer" ok,de én is a féltengelyt,annak a csuklását gyanítanám,bár a Hatosnak ezen része (is),egy erős,túl méretezett "cucc"(fontos a porvédő "egésze")..
Na ez a kérdés engem is érdekel...... :) bár nekem még jó a 215-ös pacsker, váltóméretben számológép szerint tökéletes mert 0%-ot ír átmérő különbségre, viszont én tartok tőle, hogy a 225-ös pacsker már olyan széles, hogy kátyúnál beleverne a sárvédőbe, de javítson ki valaki ha tévedek, illetve nekem egy gumis azt mondta hogy ennél a méretnél már más Et számos felni is kell... de ha valakinek sikerült feltenni a 225-ös pacskert a 215 helyett és frankón befér oda egyéb módosítások nélkül az ne rejtegesse az infót :D
JA ÉS KEDVES FÉRFI TÁRSAIM!!!! HÉTVÉGÉN NŐNAP, NE FELEDKEZZÜNK MEG ERRŐL AZ APRÓ RÉSZLETRŐL!! :D (csak az otthoni kellemetlen helyzet elkerülése érdekében írtam) :D
Andris, a koppanás oka lehet a felső lengőkar, a féltengely folyamatosan kerelne kitekert kormánynál,akksit meg tedd jóféle töltőre,(Ctek) azellenőrzi is van e cellazárlat,stb, ha jó és indul vele a kocsi, akkor pipa, ha nem akkor csere, bár 9év hosszú idő egy akksinak.
Hátha vki tudna segíteni. Hátsó féknyereghez rendeltem új vezetőcsavarokat,mert a bal hátsó beragadt,
cikkszáma: GJ6A-26-699
Meg is jött, de nincs hozzá a szettben a kis gumigyűrű, amit a végére kell tenni.A fék robbantott rajzán a gumigyűrűhöz nem tartozik cikkszám, csak egy bekarikázott4-es van hozzáírva.Én már kutattam utána, de hátha vki találkozott már vele.(nem a porvédőt keresem, hanem amit a fékkengyelbe kell beletolni, 1 db/oldal.)
Én 5w30-at rakok az enyémbe(235000km), ,és 10ezrenként cserélem, és mint az előző kolléga is irta, a csomagtartóban ott a tartalék 1L. ;-) próbáld mndig max-on tartani a nívónál,heti 1x ránézel, és minden rendben lesz, bár függ,hogy mennyit mész vele/hét. Ha kb 120-130km/h-val jársz, akkor semmi gond, de ha űzöd, akkor csipigeti rendesen. Nekem holland-magyar távon 2-3 deci. De a németeknél kinzom igazán, osztráknál tankolás,pihi, ell.rátöltés, és utána semmi változás hazáig.
Köszi, megnyugtattál! Az előző kocsim egy Mondeo volt, azzal állandóan volt gondom és már megijedtem, hogy ezzel is kezdődik, rögtön az elején...
Még a gyári akksi van benne, elméletileg 9 éves az is, nem kéne lecserélnem? Nem volt még dízel kocsim, nem tudom ezekben mi egy akksi élettartama.
Ha ütközésig kitekerem a kormányt és úgy indulok, akkor nem mindig, de ad valami egy koppanó hangot és amúgy enyhén jobbra húz a kocsi. Lehetséges, hogy kezdődő féltengely?
Tegnap vettem egy 2006-os Mazda 6-ot és ma reggel vettem észre, hogy amikor leállítom a motort, elkezd villogni egy piros autó szimbólum, benne egy villáskulccsal. Nem múlik el a villogás a kocsi bezárása után sem. Ez valami szervíz idejére hívja fel a figyelmet, vagy valami hibajel?
Srácok, adott a 17-es gyári felnim, amin eddig 215/45R17-es gumi volt. Most kell vennem új nyáriakat, és ahogy látom, jelentősen olcsóbb a 225/45R17-es méret. Van esetleg, aki ilyennel használja és minden ok, vagy szentségtörés, és maradjak a gyári méretnél? (tudom, hogy van gumis topic, de úgy gondolom, itt okosabb válaszokat kaphatok)
ugyan nem válaszolt senki, de időközben elvittem egy lengéscsillapitó tesztre, ahol aztmondták, lehet a toronycsapággyal van a gond... ok, nem ismerik ezt az autót, mert CX-9 nem sok van, de ebben az autóban nincsen toronycsapágy ezen rajz szerint...
Nem hoztam el végül, mert most kaptam egy követ az első szélvédőbe (5k) plusz lakatoltatnom kell a bal küszöbömet (beázás) így kicsit átszámoltam a dolgaim. De ha valakit érdekel szívesen intézem neki. Azon gondolkodtam, hogy kiszedem a benne levő monitort, és egy 7colos tabletet beépítek. De ez így kb 30-40k lenne. Ennyit meg nem szánok rá.