Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2009.01.25 0 0 14565

Akohollal próbáltam de az csak addig jó míg el nem párolog.

:-))) Hehe. Én is ezt mondanám...:-)))

Előzmény: Törölt nick (14558)
tatombak Creative Commons License 2009.01.24 0 0 14564

Köszi !

Természetesen rám vall ,hogy nem bírtam ki a "publikálást " ,ameddig szalonképes a motyó :)

Előzmény: john07_doki (14562)
tatombak Creative Commons License 2009.01.24 0 0 14563

Szia !

Jelen esetben egy(illetve kettő) TCRT5000 tip. opto-kapu játszik ,de mejd veszek valami kicsit ,smd pl.

Számolással semmi gond ,meg is állhat felette a kocsi ,akár 2 napra is ,utána is folytatja.Tehát bármennyi kocsi és bármilyen hosszú lehet ,valamint bármilyen sebességgel mehet ! A sebességet tekintve ez azért nem teljesen igaz ,de amit a modellek produkálnak ,az bőven belefér.

Úgy van megírva a program ,hogy csak akkor számol +1 et ,ha el is hagyta a motyó az opto-t....

Gondolkozom azon is ,hogy esetleg 7 szegmenses led kijelzőre kiíratom ,hány db valami haladt el :)

Szeretnék menni ,majd meglátjuk !

Üdv : István

UI: a költsége ennek sem horror :)

Előzmény: Jvnd (14561)
john07_doki Creative Commons License 2009.01.24 0 0 14562

Nagyon patent a szerkezet!!!

Off

>Nem röhögni az operatőri teljesítményen ! :)

Ha ezt a mondatot nem írod le, eszembe sem jutott volna. De a gyerekhangokkal aláfestett gyógyszereslevél imitációk kénytelen voltam.... :D

On

Előzmény: tatombak (14559)
Jvnd Creative Commons License 2009.01.24 0 0 14561
Szia, CNY70 szerű optoval csinálod? Nekem az a problémám a számolással, hogy ha egy valami elmegy felette akkor nem biztos, hogy egyet számol. A különböző fajtájú kocsik/mozdonyoknál nem tudom belőni, hogy csak 1 impulzus legyen. Késlelteni sem jó mert függ a sebességtől és a kocsi hosszától. Jössz majd a találkozóra?
Előzmény: tatombak (14559)
modelitt Creative Commons License 2009.01.24 0 0 14560

Szevasztok !
Részemről a Revel és a Humbrol festékekkel dolgoztam,akkor sebbenzint használtam
higitási célokra,de az ezközök elmosására mindig acetont használok,nekem ez bevált !
Most már ezekről a festékekről leszoktam,ki sakkoztam egy jobbat és ehez szintetikus
higitó kell,de a mosáshoz maradt a régi jólbevált aceton !!!
Előzmény: Törölt nick (14555)
tatombak Creative Commons License 2009.01.24 0 0 14559

Sziasztok !

Jelentem készen van a "számolós" foglaltságjelző !

Egyenlőre nem raktam a talpfák közé az optókat ,mert nincs itthon olyan kicsi (1mm -ert kéne reszelni) ,de próbanyákon műxik.

Működése az előrejelzett lett :

Ellenőrizni kívánt pályaszakasz bejáratánál opto kapu (talpfák között) ,számolja a felette elhaladó járművek számát ,majd a kijáratnál ismét(opto kapu) számol ,végül összehasonlítja a két értéket.Ha egyenlő ,akkor szabad a pálya ,ha nem ,akkor foglalt.

Ennél már csak a sárga lapos tányér és a lejtő egyszerűbb :)

Hátránya ,hogy a vagonok aljára kell az alufóliadarab ,bár majd kreálok egy kis erősítőt ,akkor talán még az sem.

A kimenetére vagy kapcsolótranzisztort ,vagy relét gondolnék ,ami sznte bármit(ket) képes kapcsolni.

Bal oldalon (sárga) ledsor..... kamerához közel eső első le a "TILOS" ,második a "SZABAD" ezt kéretik figelni :)

A bal oldalon matatok a gyógyszeres levéllel ,akkor jönnek a vagonok ,jobb oldalon mennek ki.

Nem mondom kis képzelőerő kellhet :)

Nem röhögni az operatőri teljesítményen ! :)

klikk
Gábor 70 Creative Commons License 2009.01.24 0 0 14557
Szerszám mosáshoz bármi jó! nálam nitro

A festékhez a gyógyszertári sebbenzin szerintem megegyezik a Revell hígítóval csak az ára a töredéke. Szerintem csak át csomagolás, egy névvel és árral ellátott üvegre.
nomova Creative Commons License 2009.01.24 0 0 14556
Szia!

A modellfestékekhez jó a szintetikus hígító.
Ecsetmosáshoz és a pisztoly kimosáshoz is egyaránt. És jóval olcsóbb, mint a modell hígítók.
Én évek óta ezt használom. A Tesco szintetikus hígító a legszimpatikusabb nekem.
Törölt nick Creative Commons License 2009.01.24 0 0 14554

Szia Jenss,

Javaslom, hogy keresd fel a Játékudvart, ami eddig a Ferenc krt-on volt, most hétfőtől pedig a VII. Wesselényi 24-ben lesz.

Náluk mindig van régi, dobozos Zeuke cucc.

Mt.

Előzmény: jenss (14552)
nomova Creative Commons License 2009.01.24 0 0 14553
Sziasztok!

Egy TT-s kollégával lenne egy kérésünk.
Festés céljából nálam van egy Nohab és egy Szergej, a gépek már majdnem elkészültek. A kolléga szeretné, ha digitális üzemmódban működnének.
De sajnos nem kapott dekódereket. CsíkosháTTú kollégától rendelt kettő dekódert. Viszont egy kicsit várni kell rájuk.
Ha valaki ki tudna segíteni minket 2 db dekóderrel amíg megérkeznek az újak nagyon megköszönnék. Így hamarabb tudnának futni a szépségek.
Miután CsíkosháTTú kollégától megérkeznek az új dekódereket, azokat adnánk vissza a kapottak helyett.

Segítségetek előre is megköszönénk: NoMoVa-modell és W.Róbert
jenss Creative Commons License 2009.01.23 0 0 14552

Ugyan ez nem a börze topik, de inkább itt keresek először.

Tehát érdekelne a régi időkből Zeuke féle vörös, vagy szürke fékpofás, (tehát még a nem integrált fékes) teher kocsik megvételre.

Csak saját dobozos, kifogástalan példányokat vásárolnék.

Ha valakinek van ajánlata, katalógusszámmal várom email címemre.

Jens

jenss Creative Commons License 2009.01.23 0 0 14551

Szia!

A címed az nem titkos ez igaz,

viszont az email nem biztos hogy át ment, mivel még nem kaptam választ rá!?

Jens

Előzmény: modelitt (14529)
nomova Creative Commons License 2009.01.23 0 0 14550
Szia!

Azon a topicon már kisebb dolog miatt is összementek már a "tisztelt modellezők".

Előzmény: Lavadome (14548)
nomova Creative Commons License 2009.01.23 0 0 14549
Szia!

A Linzbauer féle Vasútmodellezés c. könyvben leírja az eljárást parafa esetére.
Csak egy baj van vele. Ott kelő hígítású festékbe keverte, majd kiterítette száradni.
Száradás után ugyanazzal a festékkel, csak sűrűbbel ragasztotta a talpfák közé.
Én egyszer kipróbáltam. Nekem nem jót be az eljárás, mert a parafa állandóan felúszott a festékben. Többször is végig kellett nyomkodni, hogy végre a helyén maradjon.

NoMoVa-modell
Előzmény: kombi (14542)
Lavadome Creative Commons License 2009.01.23 0 0 14548
Szia Nomova!

Részemről semmi gond!
A porrugdosástól pedig még nagyon távol álltunk :)
Köszönöm a beszélgetést!

Üdv: István
Előzmény: nomova (14541)
john07_doki Creative Commons License 2009.01.23 0 0 14547

>Módosítottam egy kicsit a lombosítási eljárásomon, szerintem előnyére változott az összhatás. Bár a fénykép csak részben adja vissza. 

Öööööööö.... biztosan jó topic-ban vagy? Ez nem egy bonsai? :-DDDD

Piszok jól néz ki!!

Előzmény: BaTTka 1 (14546)
BaTTka 1 Creative Commons License 2009.01.23 0 0 14546

Ha már az ágyazatnál tartunk! Most csináltam a diorámámhoz zúzott bazaltból (tisztára Soronkőhidán éreztem magam:-), de nagyon sötét lett. Azt vajon mivel lehetne világosítani? Próbáltam egy kis szürkével, de nem lett igazán jó. Vagy a festék típusa (Modakril) nem illett az az anyaghoz?

Más. Módosítottam egy kicsit a lombosítási eljárásomon, szerintem előnyére változott az összhatás. Bár a fénykép csak részben adja vissza. 

Előzmény: etwg (14543)
Törölt nick Creative Commons License 2009.01.23 0 0 14545

Na ja!

TT, az 1:120 kötelez!:-)))

Előzmény: nomova (14541)
john07_doki Creative Commons License 2009.01.23 0 0 14544

>Az utóbbi időben elkezdtem agyalni

nickneved után szabadon; kombi-nálni. :-))) /Bocs!/

Egyébként csak azt szerettem volna írni, hogy megboldogult gyerekkoromban (70-es évek), amikor édesapám építette nekem az asztalt, a diódarálóval feldrabolt dugók csak úgy, minden festés, kezelés nélkül kerültek felragasztásra. Nem is volt azzal semmi probléma. Nekem tetszett. Néha az orrom meg-megcsapta a dugóba szivárgott bor szaga, de engem az sem zavart. :-D

etwg Creative Commons License 2009.01.23 0 0 14543

Valamennyi anilin festékkel illetve ruhafestékkel. Ha egyik sincs, akkor fapáccal. Abbol is két fajta van, az egyik szeszes alapu a másik meg vizes. Az elöbbi jobb valamivel.

Vigyázz a ragasztásnál, mert elöfordulhat, hogy a vizalapu festékek felhigulnak a faragasztotol (sajnos több gyári termék is ugyanzt teszi). Ezért kiprobálni a bevetés elött.

Én a szeszes pácot, illetve még nagyon régi (cca. 30 éves) ruhafestéket használok

kombi Creative Commons License 2009.01.23 0 0 14542
Tisztelt(t) Kollégák!

Az utóbbi időben elkezdtem agyalni, hogyan lehetne az itthon elfekvő parafahulladékot (dugó, alépítmény gyártáskor felszabaduló nyesedékdarabok, stb) felhasználni kavicságy készítéséhez. A próbálkozásokban odáig már eljutottam, hogy a maradványokat megőröltem és többé-kevésbé szemcsenagyság szerint szétválogattam.

A kérdés az, hogy mivel lehet/lenne érdemes megfesteni az őrleményt, hogy a színezés után a darabkák ne ragadjanak össze és a többi szóróanyagoz hasonlóan, beszórhatók legyenek a keresztaljak réseibe?

Régen (talán valamelyik Trost könyvben) mintha olvastam volna egy ilyesféle eljárásról, de hogy hol, arra már nem emléxem...
nomova Creative Commons License 2009.01.23 0 0 14541
Tísztelt modellezők!

Egy, a körültekintetlenségemen alapuló dologról szeretnék pár szót közzétenni.
Egy börze topicon majdnem összerúgtuk a port Lavadome topic társsal.
Az általa eladásra kínált termékre megjegyzést tettem, mely félreérthetőnek hatot.
A börze topicon általában, - és ez sajnos igaz - erre már ugrottak volna.
De Lavadome topic társ megmutatta számomra, hogy ő nem tartozik a sokak közé.
Félreértésünk tisztázása a kulturált megbeszélés medrében, email-en keresztül lezajlott.

E pár sorocska közzétételét csak azért éreztem fontosnak, mert az említett modellező társ ebben a topicban is jelen van.

NoMoVa-modell
Törölt nick Creative Commons License 2009.01.23 0 0 14540

Szia,

Igen, a nagyablakosra gondoltam. Ezek mind a V200-0 széria volt.

Később a V200-1-esnek változott az ablakkiosztása, de azt már csak az EDV számozás utáni, BR221-ként adta a Bttb.

Ismereteim szerint a Tillig is csak ezt a változatot gyárja, mint V200-1 és BR221.

Tudom, más az orr íve is, meg egyéb apróságok... ehhez bizony más szerszám kellene.:-)

Én az előbb csak a kasztni feliratozása tekintetében hoztam a párhuzamot.

De a mechanikus iránykapcsoló hasznos információ volt.

Köszi.

Az eredetiről szerencsére már van honnan informálódni:

:-)

G.

Előzmény: csttom (14538)
Törölt nick Creative Commons License 2009.01.23 0 0 14539
Igen, miközben írtam, elkezdett derengeni, hogy ilyen is volt - beszéltünk is róla anno, amikor faggattalak a mozdonyról.:-)
Előzmény: Törölt nick (14537)
csttom Creative Commons License 2009.01.23 0 0 14538

Szervusz

Elnézést, hogy bele dumálok.

De a teso V200-nál a nagy oldalablakos (öntött számos) is volt először nagy motorral és mechanikus lámpa iránykapcsolóval, majd nagy motorral diódával, utoljára pedig kis motorral.

Csttom

Előzmény: Törölt nick (14535)
Törölt nick Creative Commons License 2009.01.23 0 0 14537
Van nálam egy égi MIBA újság, pont az első 5 db DB V200-ól szól egy terjedelmes cikk, fotókkal bőven illusztrálva. Az első példányok úgy álltak forgalomba, hogy a DB "keksz" helyett DEUTSCHE BUNDESBAHN felirat díszelgett az oldalukon, és - figylem! - nem volt harmadik lámpájuk felül.
Előzmény: Törölt nick (14535)
Törölt nick Creative Commons License 2009.01.23 0 0 14536

Részemről elfogadva.

Közben beszéltem BaTTka1 kollégával, ha neki is jó, akkor szerintem "kertészkedjünk" inkább. Nem rossz a foglaltság érzékelés téma sem, de az megint elektronika lenne. Analógban lehet érdekes a dolog, digitlisban má meg van a megoldás nagy gyártó, és kis műhely szinten is.:-)

Előzmény: rakaTTantunk (14523)
Törölt nick Creative Commons License 2009.01.23 0 0 14535

Szia,

Persze, egyről beszélünk.

Nekem az a 67-68-as 004-es hiányzik, de olyat nem nagyon találok sehol sem.:-(

Ez olyan, mint a testvérmozdonyánál, a V200-asnál a DB kekszes, majd a későbbi, teljesen sima oldalú.

G.

Előzmény: Lavadome (14533)
Törölt nick Creative Commons License 2009.01.23 0 0 14534
Ezt a motorból is meg lehet tudni. A nagyon régi Zeuke motor átmérője nagyobb, mint a később általánossá vált körmotoré. 1968 után má csak ez a kisebb volt beépítve mindenhova.
Előzmény: Lavadome (14533)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!