Keresés

Részletes keresés

Almi602 Creative Commons License 2009.12.31 0 0 29771
BUÉK mindenkinek :)
jefkoT Creative Commons License 2009.12.31 0 0 29770
BÚÉK mindenkinek!
Zimizumi Creative Commons License 2009.12.31 0 0 29769
Helló Topik! Veletek jövőre ugyanitt és IRL is!

BUÉK!
Zz
gombfoci Creative Commons License 2009.12.31 0 0 29768
Boldog Új Évet az egész topinak!

kollina Creative Commons License 2009.12.29 0 0 29767
Sziasztok!

Most, az ünnepek alatt és nem is neteztem, csak a leveleket néztem, de látom nem volt nagy a forgalom. Mivel a karácsony már elmúlt, így már csak Boldog Új Évet tudok mindenkinek kívánni!

Nálunk jól telt a karácsony, pár kilóval is többek lettünk. Én sokat főztem: halászlé, rántotthal, húsleves, krumpli saláta, wellington szelet. Ez utóbbit most csináltam először, de mindenkinek nagyon ízlett. Lesz mit leadni. Sütüttem még krémest. A beiglit úgy vettem meg, arra már nem volt energiám, pedig ahhoz is van jó receptem.

Apa még ma meg holnap itthon lesz, így megyünk kirándulni. Olyan szép idő van most. :)

Mókus, a narancsos-kókuszos receptjére kiváncsi lennék. :))) Tetszett az ajándék M-nek?
jefkoT Creative Commons License 2009.12.24 0 0 29766
Boldog Karácsonyt mindenkinek!

Nyurga Nyúl Creative Commons License 2009.12.24 0 0 29765
Olvasás közben egyből az ugrott be, hogy "KÉPET, KÉPET!", aztán a végén ott is van! Várjuk, én főleg a hegyekről! :-)

Én most készítem életem második beiglijét, a napokban elblicceltem, úgyhogy ennél később már nem állhatnék neki! Az elsővel 20 évvel ezelőtt próbálkoztam, de anyu úgy diktálta le a receptet, hogy kifelejtette az élesztőt, így nem lett teljesen az igazi. Eddig mindig anyu csinált jó sokat, és csak el kellett szaladni érte, most viszont úgy gondoltam, hogy leveszem anyu válláról ezt a terhet és ezek után én leszek, aki viszi neki a sütit. (Meg a káposztát.) Azt hiszem, ezek is azok az apró fordulatok az életben, amik jelzik, hogy felnőttünk, és már mi gondoskodunk róluk. :*-

Mókus, hihetetlen, de pl. a kézállást pár hónap alatt megtanulják. Először a fal mellett másznak föl és számolva tartják magukat, hogy erősödjön a csuklójuk, a karjuk, közben próbálkoznak a lendítésekkel is, aztán valahogy egyszer összeáll. A rúdra meg Barnus egyelőre csak csimpaszkodik és hintázik rajta, de ezek a "kis majmok" pillanatok alatt ráéreznek és kúsznak felfele!
Az erősítések is úgy néznek ki, hogy padnál láb föltesz, hasizom, fekvőtámasz, meg ilyenek. Kb. ötöket csinálnak mindenből, és nem vasszigorral. A nőci számol, javítgatja a poziciót, rájuk szól, de nem hapták van. Kivéve, amikor tornabácsi füttyent egyet, akkor bizony igen, abba kell hagyni mindent, pisszenés sem lehet és mindenkinek rá kell figyelnie. Hihetetlen, hogy 50-60 gyereket hogy tudnak ennyire irányítani ketten!
Előzmény: mokusleqvar (29764)
mokusleqvar Creative Commons License 2009.12.23 0 0 29764
Nyúl, a rrúdmászás meg a kézállás alapnak számít? Jesszasz, akkor én megrekedtem az alapoknál - bár ez ügyben nem voltak illúzióim.

Mázlista vagyok, én fôzni egyáltalán nem fogok, mindhárom nap hivatalosak vagyunk valahová. Viszont a sütés nagyban megy, én csinálom a beiglit, és a sütôképtelen családtagok is kapnak aprósóütemányt ajándékba, valamint én viszek az egyik családi összejövetelre is.

lesz a beiglin kívül vaníliás kifli, 'hósipkás hegyek', tervezek még gesztenyegolyókat, narancsos-kókuszos golyót, esetleg mézest.

Ha kész lesz, és sikerül szépen kiadjusztálni, teszek fel képet.
Nyurga Nyúl Creative Commons License 2009.12.23 0 0 29763

mi szerepel Gergő kívánságlistájának élén?
Naggggyon jó! :-DDDD

 

Csak egy gyors bekukk, mert mindjárt kiszaladok a piacra. Ráadásul ma még munkanap van, de szerencsére párom már itthon van. Na szóval, tegnap este 10 órakor megejtett bevásárlóutamon szuper occcccsó dolgot találtam a Tscban, először nem is hittem a szememnek:gyerek fogkefe 98 Ft! Soft. (MATTES) Kibontva is teljesen okénak tűnik, és ennyiért nekünk szuper, mert Barnus állandóan szétrágja!

Boldog készülődést mindenkinek! :-)

 

fogfeke, ahogy Barnus mondja
Előzmény: P_Andi (29761)
kollina Creative Commons License 2009.12.23 0 0 29762
:)))) Ha jól fog bánni a széffel, még hasznára is válhat. Biztos tudja már, hogy dús gazdag pasi lesz :))))))
Előzmény: P_Andi (29761)
P_Andi Creative Commons License 2009.12.23 0 0 29761
A listákról jut eszembe: írtam már mi szerepel Gergő kívánságlistájának élén? Ó, nem autó, nem legó, nem vmi társasjáték, hanem egy széf. Bizony, többször mikor voltunk vásárolni pl. barkácsáruházakban és meglátta, alig lehetett elcipelni a széfektől és kijelentette, hogy semmi mást nem kér az angyalkától, csak egy széfet. ==:-O

Azt tudni kell, hogy nyaraláskor is alig lehetett elrángatni a szobai széftől, és amikor kórházban voltam, akkor is az volt a fő attrakció a szobában. Hát kicsit zizi a gyerek, nem tagadom, de most már megtartjuk (kicsit zizi, kicsit öntörvényű, de a miénk :-D )

P_Andi
Előzmény: kollina (29755)
P_Andi Creative Commons License 2009.12.23 0 0 29760
Komoly mennyiség. Hát szerencsések vagytok, mi komoly összegeket költöttünk idén legóra, pedig van amit használtan vettünk. Karácsonyra is lesz egy adag, mindkét fiú imádja. Barsu is büszkén mutogatja miket épít: "nédd!" :-)
Előzmény: Nyurga Nyúl (29751)
P_Andi Creative Commons License 2009.12.23 0 0 29759
1 óra furulya :-O

Ez a kajálás látom kardinális kérdés máshol is. Emlékeztek Gergő milyen dundi volt, mostanra már se híre se hamva a pufi comboknak, karoknak. Persze nagyon megnyúlt, ő a legmagasabb a csoportban. Néha azt hiszem, hogy a végtelen energiamezőkből merít, mert alig eszik és mellé megy a szokásos pörgés ezerrel.

Barsu (ő nevezi így magát :-) ) sztem 2x annyit eszik, mint Gergő. Ráadásul ha meglátja a salátámat este, mindent félredob és azt követeli. Főleg a répáért (pépa) van oda, hát láttatok már ilyen gyereket?! Azon röhögtünk a párommal, hogy van olyan gyerek, akinek azt mondják, hogy ha eszel egy kis répát kapsz a sajtból/húsból/krumpliból, ő meg fordítva van vele amint meglátja a salátás zacsit: ha eszel egy falat sajtot, kapsz répát. Komoly, mi?
Előzmény: Zimizumi (29749)
P_Andi Creative Commons License 2009.12.23 0 0 29758
LOL
Azért a 7-e az komoly!!!!

Tök jó, hogy Barnus tornára jár, nem csoda, hogy élvezi, dobbantózni meg trambulinozni asszem minden gyerek imádna :-)

Édes az a 4. _családtag_kutyus, majd tegyél fel róla nagyobb képet is!
Előzmény: Nyurga Nyúl (29745)
P_Andi Creative Commons License 2009.12.23 0 0 29757
Számológép :-)

Ne búsulj, én rendszeresen elfelejtem miért indultam el a házon belül, csak nézek szerte széjjel, hogy most mi van, mit is akartam. Néha az a kényszerképzetem, hogy a női szervezet szülésre lett kitaláva, 1-2-3 után (megfelelő válasz aláhúzandó) annyira lestrapálódik, hogy aztán már hullik szét... Nekem a kettes szám van aláhúzva... Még jó, hogy idejekorán megcsináltattam a hivatalos iq tesztemet, hogy legyen mivel villogni a fénykoromról, ha majd már 100 alá csökken. :-)

Viszont a krumplifánk receptjét megírhatnád, mert az a kedvencem - már amennyiben a köretnek való fajtáról beszélsz.

Andi
Előzmény: kisbogyika (29756)
kisbogyika Creative Commons License 2009.12.22 0 0 29756

Nyúl, kreatív anyuka vagy, szóval elárulom a lámpatitkot. Sima ikeás rizslámpa, energiatakarékos (nálunk 24 W-os) izzóval. Akrilfestékkel megfestheted, melegedni nem fog, egyetlet próbléma, hogy nehéz takarítani, ezért kb kétévente újat kell gyártani. Jó szórakozást! MOndjuk nálunk nem ilyen nagy a belmagasság, de ugye ehhez tudsz bármilyen hosszú kábelt rakni.

 

Lányok, szuper anyagot vettem,mert kitaláltam, hogy Emmának varrok kistáskát szülinapjára. Ha esetleg valakinek van szabásmintája kétbalkezes anyuka részére, légyszi küldje el.

 

Nálunk a karácsonyi menü stahl karácsonyi különszámából pulyka és krumplifánk, illetve anyukám hoz kocsonyát :( meg székelykáposztát. A bejgli most sül, mézeskalács dobozban puhul, dr oetker dekorgyönggyel marha szépek lettek, és nem kellett a cukormázzal bajlódni.

Valamit még akartam, de csoda, hogy ennyire vissza tudtam emlékezni. Olyan hülye vagyok, hogy múltkor 18-at 6-tal számológéppel kellett elosztanom...:(((

kollina Creative Commons License 2009.12.22 0 0 29755

Én irigyellek, ugyanis imádjuk a legot. :) És nálunk is ezt hoz a Jézuska, lesz mit rakogatni. Meg már szülinapra is megvan a lista mindkettőtől. Úgy tűnik mi már szakosodunk, mert Fruzsi már a lányosakat kéri, Milu meg mindegyiket, amiben repülő van. :)))) Csak sajnos mi nem kapjuk, venni kell. Kinézett egy racers szettet, versenyautós pálya és távirányítós. Csak az ára horrorisztikus, családi összefogás kell hozzá.

 

Nálunk alacsony a szoba, meg nem is olyan nagy, így elég a 60-as izzó, és mindegyiknek az ágyán van éjjeli lámpa. Ikeás, csiptetős.

 

Tornára csak járjon B. mindenképpen hasznára válik. És ki tudja, lehet még sokra viszi majd vele.

Előzmény: Nyurga Nyúl (29751)
kollina Creative Commons License 2009.12.22 0 0 29754

Ilyen csillagok nálunk is vannak, meg bolygók is. :))) Tök jól lehet látni őket, villanyoltás után.

 

Tetszik a napocska lámpátok.

Előzmény: gombfoci (29750)
kollina Creative Commons License 2009.12.22 0 0 29753

Gratulálok Barnusnak!

 

Miki után nálunk is csokin éltek, de azért eldugtam pár mikit meg tábla csokit, jó lesz majd a kakaós sütidbe, az nálunk nagyon bejött. :)))

 

Menü: halászlé, rántotthal, wellington szelet cumberland mártással (ezt először fogom csinálni, nem tudom milyen lesz és mennyire lesz sikere, de már meguntam, hogy mindig rántotthús, vagy töltött káposzta legyen a hal mellett), krumplisaláta, rizs, krumplipüré, húsleves. Sütöttem mézeskalácsot, vettem beiglit. Sütök még krémest.

 

Légyszi oszd meg velünk a kekszes-zselés csokiszalámi és az almás-marcipános kuglóf receptjét. Inkább a listára jöjjön, a mélemet többet olvasom.

 

Nálunk már nagyon izgatottak a kölykök, megy a visszaszámlálás, csak lassan múlik az idő, mert reggel és este is megkérdezik mennyit alszunk még karácsonyig, és Milu zokon veszi, hogy este is ugyanannyit mondok, mint reggel. :)))

Előzmény: Zimizumi (29749)
Nyurga Nyúl Creative Commons License 2009.12.22 0 0 29752
Nálunk is 320 a belmagasság, ezért kéne valami lelógó. Olyan jókat találtam, de 20-30 cm-es belógással! Azért gondoltam akár valami nem gyerekesre, de mégse annyira komolyra. A csillagos ég nagyon szuper lehet! :-)
Előzmény: gombfoci (29750)
gombfoci Creative Commons License 2009.12.22 0 0 29750
torna: hűű, nagyon jól hangzik!

lámpa:
én is annak idején 1 évig(!) kerestem 100-as izzós lámpát, nem is találtam nagyon sehol, minden lámpa 60-as volt. Aztán végül egy Ikeás nap lett, az ugyan lapul a plafonra, 3 db 40-es izzó kell bele. Legalább nagyobb a fényereje (320-as belmagasság).
http://www.ikea.com/hu/hu/catalog/products/00072884
Aztán a Tesco-ban lehet kapni fluoreszkáló csillagokat, és azok meg a plafonra lettek ragasztra. Szóval amikor lekapcsoljuk a villanyt este, kirajzolódik a Göncöl szekér és társai... :-)
Előzmény: Nyurga Nyúl (29745)
Nyurga Nyúl Creative Commons License 2009.12.22 0 0 29751

Nálunk is hasonló, csak méhecske van, és nagyon kevésnek találom most már a fényét.

 rémálom a kádban Főleg, hogy karácsonyra legót fog kapni. Csak mutatom a mennyiséget, családi örökség! És egy kicsit kéretik engem sajnálni, mert nekem kellett elmosni! Másrészről irigyelni is lehet, mert ha ezt mind megvettük volna...

a normál kerékvágásba (azaz fényen él).
:-DD

Előzmény: kollina (29747)
Zimizumi Creative Commons License 2009.12.22 0 0 29749
köszönjük a drukkokat az előadáshoz, a gyerkőc nagyon jó fej volt és persze ügyes (lámpaláz nuku). Gergi is jó fej volt, hogy végig kibírta a koncertet - pedig egy óra tömény furulyázás igazán emberpróbáló dolog. :-)

Nyúl, nekem az ex-anyósom mondogatta mindig, hogy az ő gyerekei és tanítványai mikulás után egy hétig gyakorlatilag csokin éltek. Én is hagyom a srácoknak, hogy ilyenkor csokizzanak kedvükre. Talán az első két napban ment Gerginél az evés rovására, és egy hét után tényleg megcsömörlött a sok édestől és visszaállt a normál kerékvágásba (azaz fényen él). Barnabás meg talán egy tábla csokit bontott fel (de meg nem ette), valamint megette a bécsi vásárból hozott pálcikára fűzött marcipános desszertjét.

A kutyihoz gratula, és szerintem a torna is tök jó lesz Barnusnak!

Nálunk is lóg egy viszonylag gyenge, inkább dekorációs funkciójú lámpa, de amikor legóznak, akkor az állólámpát kapcsoljuk fel és az ad elég fényt.

Anine, én nem főzök most karácsonykor, hanem sütifelelős lettem. Lesz kekszes-zselés csokiszalámi, almás-marcipános kuglóf és mandulás csokitorta + bejgli és mézeskalács.
De én is kíváncsi vagyok a többiek menüjére!
Előzmény: Nyurga Nyúl (29745)
kollina Creative Commons License 2009.12.22 0 0 29748

Nagyon édes. (a kutya :))))) )

 

Látom, jól kijönnek egymással. :))

Előzmény: Nyurga Nyúl (29746)
kollina Creative Commons License 2009.12.22 0 0 29747
Nálunk a hálójukban egy repülős lámpa van, ilyen, csak az égő nem pilótás.
Előzmény: Nyurga Nyúl (29744)
Nyurga Nyúl Creative Commons License 2009.12.22 0 0 29746
két kiskutya
Nyurga Nyúl Creative Commons License 2009.12.22 0 0 29745
Zumi, hogy sikerült Barni előadása?

PAndi, nagyon ötletes az adventi kalendáriumotok!

Mi kb. 7-e táján észleltük a csokis adventi teljes kifosztását! Magyarázat: az egérke elvitte! Hova, hát az egérlukba! :-D
A mikuláscsomagok meg akkor lettek elkobozva, amikor Barnust többször az asztal alá elbújva találtam, fülig csokisan. Egy, abból az időből származó párbeszéd:
Anya, van még abból a csokiból?
Melyikből?
Hát, amit az asztal alatt szoktam enni! :-D

Mi az utóbbi időben vittük Barnust külön tornára. Mint utólag kiderült, egy elég híres tornász pasi tartja, és az iskolai csapat is elég híres ezáltal. Nem akarjuk tornásznak nevelni, csak egy kicsit ügyesedjen a mozgása, meg erősödjön és nyújtson. A kicsik az alapokat tanulják: dobbantóról ugranak, trambulinoznak, a kézállással próbálkoznak, rúdmászás, és az erősítések. Az oviscsoportunkból többen jának oda, ezért Barnus is lelkes, meg tetszik is neki. Heti 2x van.

Ja, és képzeljétek, lett egy benti kutyusunk! Méretileg Barnusnak pont ideális, vérmérsékletre is, mert tűri, hogy nyúzza, vehemensen szeretgesse. Nekem viszont kissé második gyerekem lett, mert mondanom se kell, hogy én vagyok a főnök, és rólam levakarhatatlan. Barnus nagyon szereti sétáltatni, egreciroztatja, agyonszeretgeti, élvezi, hogy van egy nála kisebb is a családban. Mindig azt mondja, hogy most már négyen vagyunk. :-)
Nyurga Nyúl Creative Commons License 2009.12.22 0 0 29744
Sziasztok!
Mi szobafogságban egy hete, Barnus ugatós köhögésével és taknyosságával, ami szerencsére már múlóban.

Tudnátok segíteni abban, hogy milyen lámpát lehetne föltenni a gyerekszobába általános világításként? Most egy méhecske van fönt ami 1x60w, és elég kevés a fénye. (Főleg nekem, és főleg télen!) Tudom, többféle fényforrás kell, de egy erős központi számomra szükséges. Kicsit nehezebb a helyzet, mert csillárszerűen lelógó kellene a belmagasság miatt. Már lemondtam arról, hogy valamilyen igazán gyerekes legyen, de mást meg nehezen találok. Kíváncsi lennék, kinél milyen lámpa van, vagy esetleg milyet tervez föltenni!
mokusleqvar Creative Commons License 2009.12.20 0 0 29743
illetve ajánlom még a Dörm*gő D*mötört. A decemberi számot ugyan még nem láttam, de nyáron megvettünk kettőt-hármat, és szerintem nagyon rendben van. mesefronton nem olyan erős, de a versek-mondókák nagyon jók, és véééégre, vééééégre látszik, hogy van élet Weöres S után is. Az éves előfizetés 1,5 könyv árából kijön.
Előzmény: gombfoci (29741)
gombfoci Creative Commons License 2009.12.20 0 0 29742
Mától pedig klassz plüss pizsamák a l*dl-ben.
klikk.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!