Én elősszőr is csinálok egy kellemes kis zőldfűszeres szezámmagos pácot, abban hagyom egy napot pácolódni, aztán sóval bedörzsölöm, és átkötözöm szalonnával. Így megy a grillre.
Amúgy nem olyan könnyű elmenni grillezni valahova, én példáúl azt se tudom hol lehetne. A Margitszigeten gondolom lehet, de ez se biztos. Még szeretnék egy nyárbúcsuztató grill partit rendezni valami szép helyen :)
Tegnap vendegsegben voltunk - BBQ, hamburger, virsli etc.
Hat nem volt jo a hamburger - illetve nekem izlett, de nem hamburger volt. Egybedult fasirtra emlekeztetett a legjobban az ize. Az erdekessege, hogy keves tejet tettek a hushoz, ettol nem szaradt ki. . .(no meg attol, hogy raszolt a ferje a haziasszonyra, hogy sutes kozben ne nyomja ki a levet a pogacsakbol. . .).
A legegyszerubbek a zoldseg felek, pesto szeruen, szoktam petrezselymet is osszekutyulni fokhnagymaval, keves olajjal, nagyon jo ize van.
Ami kevesbe hizlalos, az a friss paradicsom, hagyma, cilantro osszevagva - ha surubben akarom akkor teszek hozza paradicsompuret, es a paradicsomnak csak a husat hasznalom, a levet-magjat nem.
Lehet a paradicsomszoszt lassu tuzom fozni, adni hozza izesitoket, tenni bele erospaprikat, magyaran sajat keszitesu BBQ szoszt csinalni.
Szombeton este a gyerekem tejfolt kevert ossze valami keszen vett indiai - es nagyon eros - szosszal, hihetetlenul jo izt adott!
A legtobb hazi keszitesu szosznak sok ido kell, mert lassan kell fozni, de lehet oket jol fagyasztani.
Én sem vagyok oda a pácolásért. Szerintem sok idő. Csak fontos tudni, hogy ha natúr húst sütünk, akkor le kell zárni, hogy a húslé, nehogy kifolyon belőle.
Mostanaban mi a hust natur sutjuk - foleg az oldalast - es martasokat adunk melle, ki mit szeret, martsa bele a hust. Azt hiszem csaladi kedvenc lett belole!
Mindig szerettem a sok apro falatot, ezzel meg tokeletesitve lett. A koret szinen. . .2-3-4 fajta, nem sok, mindenbol kicsi. Nagyon jo!!!
Hamár ennyien emlitették a Kotányit, van egy direkt halakhoz szánt fűszerkeverékük. Én szezámmagos olajban szoktam pácolni a húsokat, aztán pedig megforgatom őket Grill mix keverékkel, vagy ha az nincs különleges ételízesítővel.
Ugyanúgy lehet elektromos grillen is bent ez igy igaz. A pác lé azért lecsöpöghet és nagyobb füstöt hagyhat, szóval ha valaki ettől félne akkor lehet fűszerkeverékeket is használni.