Fijjug, ne foglalkozzatok ezzel a tirpákkal, ha jól emlékszem, néhány hónapja a Milleneumi Mount Everest Expedícióba is belekötött, hasonló problémákkal, hasonló stílusban. Nem érdemes dühöt pazarolni rá, provokatőr, arra veri a farkát otthon, hogy másokat feldühít. Barlangba nem jön, fogalma sincs róla, hogy hogy működik ez. Mondjuk nem is ajánlanám neki, hogy ezek után barlangászokkal találkozzon...
Azért van az Index fórum, hogy ordítsd világgá az összes sérelmedet (még nyiss vagy 5 hasonló témájú topikot pl:Barlangászlúzer - hátha a te véleményed alapján bennt hagyják.)
Kíváncsi vagyok, hogy te mit dolgozol,(mit értél el az életbe, hány új dologra tudod rányomni a bélyegződet) és hány százalék ADÓD bánja a kutatást (de, ha felvilágosultabb lennél tudhatnád, legtöbbjüket a munka szeretete, az utókornak valamit adni akarás - és nem a havi ~ 0 Ft vonza.)
Említetted a hepatitisszel megfertőzőtt embereket ...és mi van azokkal a tízezrekkel ( de lehet százezrek), akik naponta járványokban, éhiségben halnak meg,New York áldozatival, háborus menekültekkel, stb...azt hiszem te túl sok Tv-t nézel és nagyon belédivodott a propaganda....Mindenkit MEG KELL !!! menteni, ha lehetséges, ne játszd te az Istent és válogass, hogy kinek van, és kinek nincs joga és szüksége rá.
(És ne hozzd fel a emberi gyarlóságot - a haverod esete-mert lehet, hogy ha olyan helyzetbe kerülsz, pont az a mentős fog téged kiszedni a szarból)
A nagy XXI. századi civilizációban sajnos a legtöbben elfelejtitek feltenni azt a kérdést mielőtt trágárul beleröfögtök egy-egy forumba (mert a nicknév úgyis véd), hogy milyen lenne, ha velem történne, nekem hogy esne (Mielőtt belerugunk valakibe, alaposan rugjunk bele magunkba is, meglátjuk micsoda kéjérzet)
Félreértés ne essék, nem örültem volna, ha bennmarad, de fizesse meg a mentés költségeit!
Annak a fiúnak, akinek kilógott a nyelve 18 évig kellett várnia arra, hogy megoperálják, és szerencsétlen szüleinek úgy kellett összekörögnie a pénzt a külföldi műtétre. 18 évig így kellett élnie!
Erre egy felelőtlen bennragad, és pénzt, fáradságot nem kímélve 200-an mentik. Másnak pedig 18 éves koráig kilógó nyelvvel kell élnie, mert nem segít rajta senki.
Te tényleg egy atomsérült vagy, és egy szimpla Takony!
Az a 200 mentő azért van ott mert tudják, h. ez BÁRMIKOR BÁRKIVEL megtörténhet. A Barlangászat és a Barlangi búvárkodás már csak ilyen. Ezt nagyon jól tudja mindenki aki komolyabban űzi ezt a "sportot". Az a 200 ember mind barlangi mentő, vagy miskolci spec., plusz még a Szlovákok is segítenek. Nem egy felelőtlen lúzer volt. Kívánom kerülj egyszer hasonló helytzetbe. Nem a markodat tartanád...
És nem az adófizetők pénzén kutatnak, hanem a sajátjukon. Amúgy az olyan köcsögök kivételével mint te igen sok embert érdekel mi is van ott a föld alatt. De nem hiszem hogy értelmetlen és hülye kérdéseid válaszra méltatnom kellene, mivel te csak kötözködsz és provokálsz egy olyan témában amihez fingod nincs. Teeee igazság bajnoka!!! Ne aggódj!
Ki lesz fizetve. Nem te fogod, de tőled nem is kéne.
Atomsérült, te tényleg ennyire hülye vagy?
Információk nélkül, adatok nélkül, anélkül, hogy bárminek, ami a témával kapcsolatos utánanéznél, kavarsz itt mint egy ütödött! Tán, ha elöbb, mielött fikázol megnéznéd miröl is van szó!! Hogy mindenki a helyszinen most épp szabadságot vett ki, ingyen ment, sok mentö a saját és méregdrágán vett felszerelését használja, soroljam még??? Nézd már meg, mielött elszáll az agyad, hogy mihez is szólsz hozzá!!!
atomserult, te hihetetlen ostobasagokat beszelsz. mit frocsogsz itt az ertelmetlen hasonlataiddal, meg parhuzamaiddal? totalsux, erre mondjak, hogy genetikai vakvagany.
Ha soha, senki, semmit nem kutatott volna, akkor meg ma is a kobaltaval hajigalhatnank a mamutok utodait, meg szaladgalhatnank a farkasok elol, hogy ne egyenek meg. Az alapkutatasok lenyege (legyen az matematika, termeszetvedelem, vagy barmi mas), hogy nincs kozvetlen, azonnal merheto hozadeka. Ahhoz meg vegkepp senkinek semmi koze, hogy valaki a szabadidejeben mit csinal, honnan keresi meg a ravalot, ha az a hatalyos torvenyekbe nem utkozik. Arrol mar nem is beszelve, hogy az ilyen sportot uzoknek (epp a fokozott kockazat miatt) szokott lenni biztositasa. En is ritkan megyek el az Alpokba anelkul, mert az osztrakok szivbaj nelkul kiszamlaznak 50000,- schillinget egy helikopterutert, mikozben a franciaknal ugyanez ingyenes.
A nevtelensegrol csak annyit, hogy nalam valos emailcim van az adatoknal, es a domain alapjan eleg konnyen azonosithato is vagyok. Csok!
Ezek a kutatok rendes dolgozo emberek, szabadidejukben kutatnak, mivel sajnos magayrorszagon tudomanyos munkabol nem lehet megelni. Kulfoldon nincs egeszen igy. Es a kutatasok nagy reszet sajat maguk fizetik. Az egyesuletek, sajat peldankon keresztul tudom, szinte semmilyen tamogatast nem kapnak. A koltsegvetes 80%-at a tagdijak teszik ki. Ugyhogy gyorsan fogdd vissza magad mert hujeseget beszelsz.
Hol van andezit meg bazalt szerinted egy karsztteruleten? Neked meg iskolaba kellett volna jarni, tanulni!!!!
Tegyük fel, hogy egy olyan helyen mész át az úton, ahol nincs zebra. Elüt egy autó. A balesetben te voltál a hibás. Ahhoz mit szólnál, ha nem foglalkozna veled sekni, nem jönnek ki érted a mentők, és ott véreznél el, csak azért, mert te hibáztál, és úgy feküdnél még ott napokig, mint egy macska a 2-es úton. Szavaidból arra következtetek, hogy szerinted ez lenne a helyes út egy ilyen szituációban. Márpedig hasonló ez a két eset, nem?
Majdnem. Az Esztramoson úgy néz ki, hogy nem hibázott senki.
Kutatnak? Az adófizetők pénzén?? Mit kutatnak? Hogy mennyi bazalt, meg andezit meg cseppkő van ott? Ki a f@szt érdekel? A kötél nem szakadhat el csak úgy, ellenőrizni kellett volna. Ne meséljen ilyen baromságot senki, lehet, hogy a nagy oktató szarul kapcsolta be. Egyébként az összetarhált alapítványokat a cégek azért támogatják, hogy ne kelljen adót fizetniük.
Menjenek el dolgozni!! Folytassanak a társadalom számára hasznos tevékenységet, ne zavaros vizű trutymókban úszkálgassanak.
Azon kivul, hogy azt szeretem az internetben, hogy mindenkibol kihozza a valodi enjet, csak egy apro megjegyzest. Ez a srac buvar es barlangasz. A mentesen nagreszt buvarok, es barlangaszok dolgoznak, akik aterzik, hogy ok is kerulhetnek barmikor ilyen helyzetbe. Esetleg nezz el egy ilyen barlangi-mento honlapra, es fikazd le oket is, hogy minek kockaztatjak az eletuket, amikor toled a srac nyugodtan fel is fordulhatna. Csak nyugodtan, batran, hosiesen, nev nelkul.
Hat te tenyleg atomserult lehetsz!
Hallottal mar olyanrol, hogy tudomanyos kutatas? No es olyanrol, hogy baleset? Ha jol figyeltel, akkor azt is hallhattad, hogy elszakadt a vezetokotele? Es a szabalyok teljes betartasaval merult? Na es emellett azt is latni kell, hogy az ilyen fantasztikus, elszant kutatok miatt tarnak fel annyi barlangot az ANP-ban, ami nemreg a vilagorokseg resze lett.
Es azert a vakbelgyulladasos haverodat, felteszem nem eppen perforacio elott allt,
siman meggyogyitottak. Namost akkor miert zavar teged az, hogy harcolnak egy emberfeletti kitartassal biro kutatoert? Masik, a hivatasos mentokon kivul, mindenki, a barlangi mento szolgalat es a barlangaszok is ingyen dolgoznak. Vagy alapitvanyi penzekbol. Es nem az olyan kocsog mentalitas miatt valtak vilaghiruve, mint amit te itt nyomsz......
voltam
Nem tudom, mi a fasznak kellett ekkora drámát csinálni egy ilyen önfejű lúzer miatt.
Tegnap láttam a tv-ben, hogy 200 ember fertőződött meg hepatitis c-vírussal hibás vérátömlesztés miatt. Velük mi lesz??? Őket nem sajnálja senki? Pedig ők még nem is tehetnek róla.
Egy ilyen felelőtlen pancserért pedig kivonul 200 mentő, amikor pedig a haveromnak vakbélgyulladása volt, akkor vágták a pofát a mentősök, hogy miért nem ment be gyalog a kórházba. Ha egyszer tartozásom lesz, és megfenyegetnek miatta, akkor majd én is tartom a markom, hogy szerencsétlenül jártam, életveszélyben vagyok.
Nem tudom, mi a fasznak kellett ekkora drámát csinálni egy ilyen önfejű lúzer miatt.
Tegnap láttam a tv-ben, hogy 200 ember fertőződött meg hepatitis c-vírussal hibás vérátömlesztés miatt. Velük mi lesz??? Őket nem sajnálja senki? Pedig ők még nem is tehetnek róla.
Egy ilyen felelőtlen pancserért pedig kivonul 200 mentő, amikor pedig a haveromnak vakbélgyulladása volt, akkor vágták a pofát a mentősök, hogy miért nem ment be gyalog a kórházba. Ha egyszer tartozásom lesz, és megfenyegetnek miatta, akkor majd én is tartom a markom, hogy szerencsétlenül jártam, életveszélyben vagyok.
Bódvarákó, 2002. január 29. (MTI) - Megtalálták a Bódvarákó melletti Esztramos hegy Rákóczi-barlangjában rekedt Szilágyi Zsolt 26 éves kutatóbúvárt, aki az elmúlt hét szombatjától foglya a víz alatti üregnek. Ezt 12 óra előtt 4 perccel jelentette a bejáratnál Taródi Péter, a Magyar Barlangi Mentőszolgálat vezetője.
A bent rekedt fiatalember mellett van a mélyben az őt megtaláló búvártársa, Czakó László, az Észak-magyarországi Búváregyesület tagja.
Hogy a kutatóbúvárt miként hozzák ki, víz alatt vagy a fentről vágott tárón át, az későbbi szakmai döntés eredménye lesz.
Mindenesetre most ételt és meleg teát, szőlőcukrot juttatnak le Szilágyi Zsolthoz, hogy felerősítsék a még a mai napon megtörténő kimentés előtt.
Elérték a barlangban rekedt búvárt
Egy mentőbúvár eljutott ahhoz a barlangászhoz, aki még szombaton rekedt a föld alatt Aggtelek közelében. A fiatalember jól érzi magát, folyamatosan ellenőrzi pulzusát.
Újabb hírek.
A sráchoz egészen közel járnak. Egész éjjel egy orvosnő tartotta benne a lelket, aki most is mellette van, mert a srác, már többször ki akart jönni vakon egyedül a helyről. Már tudják, hol van, csak az odavezető utat nem lelik a búvárok. Közben egy speciális agyagmegkötő anyagot hozatnak valahonnan, hogy kitisztítsák a vizet, és jobban tudjanak benne tájékozódni, illetve megtalálni azt a lukat, ahol a srác betévedt az adott részbe. Már nagyon fáradt, és állítólag közösen küzdenek az elalvás ellen. Az éjszaka több krízisponton is átesett a dokinő segítségével. Most már több, mint 40 órája bent van. A rekekklubbon fél hétkor lesz bővebb tájékoztató. A többi adón csak pár szóban említették.
myo
A hírek szerint még nem tudták kiszedni. Egy résen keresztül kommunikálnak vele. Kint fekszik egy párkányon, de már azt hiszem több, mint 24 órája bent rekedt. A veszély most már a fáradtság, és hogy elalszik, mert akkor visszacsúszik a vízbe és megfullad. Búvárcuccban van, ami elég meleg, így kihülés nem fenyegeti. Éppen utat próbálnak fúrni hozzá a flakon keresztül, a hang irányába. A mentőbúvárok folyamatosan merülnek érte, de eddig még nem sikerült megtalálniuk, hol van. Valami oknál fogva eltévedt, kötele elszakadt. A 10 órási hírek szerint sürgetik a mentést a kimerülése miatt. Egyelőre ennyi nagy vonalakban.
myo
en mar most szolok hogy szeretnek az Albaba lemenni valamikor februar tajan. kezd igazan elegem lenni a vizsgakbol es mar mozoghatnekom van, szeretnek agyagos koszos faradt lenni:)