Olyat kell venni, amelyiken 3 dolgot lehet külön-külön állítani: magasságot, rugó-előfeszítést és csillapítás keménységet. Az, ha akarod, még puhább, mint a gyári, vagy éppen magasabb is lehet annál.
Jó az csak hétköznapra semmi jelentősége. Mindíg az adott helyzethez útviszonyokhoz állítod, más egy hegyiverseny ,más egy pályaverseny, rally...utak minősége...
Ha ,rendben van a gyári M tech futómű teljesen jó a hétköznapokra és pályán is megállja a helyét ..ha , rendben van.
Nekem egyszer felújították egy helyen budapesten. 40 százalékosra csinálták. Postán intéztem. Visszavittem személyesen gariba és két ilyen félalkoholista kinézetű ember elkezdte nyomkodni kézzel a sárvédőt "nincs ennek semmi baja csillapít ez". Mutatom a papírt hogy kuka, kérem vissza a pénzem. Á a főnök nem ad csak úgy vissza pénzt. Gondoltam műszakira felújíttatom. Aztán vettem a bárdiba 4 sachs superturingot 60-80 ezer volt kb féláron.
Minden m es futómű cucctól csak jobb lesz egy E36. Mások lesznek a futómű szögek. Felújítathatod vagy vehetsz újat. Szerintem jó az ahogy a gyár kitalálta (kivéve a sima futóművel szerelt E36 magassága mert attól kiráz a hideg szinte kívánja az ültetést)
Jaja.:) havi 8000 km az 110-120 óra, amellett nem nagyon maradt idő kertészkedésre, térkő fűmentesítésre. Sajnos az egész kolóniából csak én szoktam késztetést érzeni, hogy rendet rakjak a ház körül, de az idén ez eléggé el volt hanyagolva.
Megvan egy újévi fogadalom.
Keresek új melót, mert így, ennyi melóval a kombi építgetése is csak hanyagolva lesz.
Tavaly előtt december 8-án vászonra kopott nyárival ugyanúgy rezonált nekem, gondolom az alacsony fordulat miatt. Nem szoktam csúszkálni vele, automata tds-el nem is illik. :D De sokszor van, hogy erősebben veszek egy-egy kanyart, és főleg taknyos úton ha zár a sperr akkor jön a rezonálás, ha olyankor gázt adok akkor elkezd kisimulni. Mondjuk mikor első alkalommal zárt össze, megálltam, mert azt hittem leszakadt valamelyik féltengely... :D
Szeretnék egy kis segítséget kérni. A board computeren szeretném átállitani a hömérséklet kijelzését farenheitröl celsiusra, de sehogy sem sikerül. Az autó bmw e36 compact 318 ti kisboarddal. Próbáltam, hogy a titkos menübe lépek, de ott az országkód átállitására nem tudok rájönni, hogy hogyan kell. Lock off ra állitom, de akkor sem enged semmit csinálni vele. A menü 15 pontos és a 13az országkód ami jelenleg us, gondolom ezért mér mérföldet és farenheitet. Ha tudtok légyszi segitsetek, mert már a netet átbujtam jópárszol de ehez a tipushoz nem találtam érdemlegeset.
:) Mit ne mondjak van két közös pont, 17 évesen én is beugrottam a peep show-ba, ha jól rémlik 20Ft-osokat kellet bedobálni:) Most meg a fránya körforgók:)
Nekem bilstein b12(60/40), 3.15 sperr, és egy saválló hátsó dob van, ezen kívül minden gyári, style 24 kovácsolt kerekekkel. Teljesen jó. Az e92 m3-on a csak a fékszett és egy normál szervíz kerül annyiba mint az egész autóm.
És abban sem vagyok bizos, hogy azt el merném úgy rúgni. Nyilván kellene, nem mondom, de nekem a régebbi nyers dolgok jobban bejönnek.
Az igazat megvallva eléggé korlátozott körülmények között van módom kipróbálni, vezetni ezeket az autókat,(max 5km lakott területen belül) de 0-60ig érzésre hatalmasat tol egy ilyen monstrum.
Az E36 lehet élményautó, de nem gyári állapotban. Vagyis akkor is az egy Astrához képest, de igazából a normális futómű, sperr, rövidebb áttétel kell neki, mint egy falat kenyér, és az sem tett volna rosszat, ha kipakolom a belsejét, mert így jó nehéz... Az M3-asnak ugyanez a baja, nehéz, és lehetne rövidebb az áttétel :)
Mezőkövesden van egy e30 kupé eladó, tegnap láttam. Igaz, elég szakadék szegény, de benne van a 2,8-as motor, a srác húzott egy 100m-es gumicsíkot, amikor elindult vele:)
Most azon agyalok, hogy eladom a 23i touringot a picsába (persze nem reális, mert sperres és igazán jó állapotú), oszt veszek egy e30-ast ismét. Na abban van élmény, nem érdeleknek az Ati féle felsorolt érvek, már az e46 is inkább csak optikailag tetszik, mint maga az autó. Nemrég próbáltam egy e46 323 ci-t egy barátom megbízásából, mielőtt feljött volna megnézni- hátt az e36 ugyanabban sokkal élvezetesebb. lehet velem van a gond.
De még mindig visszasírom a 4 hengeres e30 Is ződikét a driftes futóművével. na azok a gokart élmények ott voltak, még 6 henger hang nélkül is.
Mit értesz azon, hogy meg akar védeni? A menetstabilizátort ki lehet kapcsolni, és máris lehet küzdeni az életedért. 3-400 ló azért nem olyan egyértelműen megy egyenesen mint 200. Az, hogy kettőnél több légzsák van ezekben, csak jó pont, ha mégis szükség van rá, ugyanígy pozitív a merevebb kaszni.
Egyik M3 se a sterilitásról szól, mindegyik ordít, pontos visszajelzéseket ad az útról és a tapadásról. Egy mezei e36 a puha szilentjeivel és ballonos gumijával csak nyúlik, kenődik. Két nagy fékezés után meg csodálkozol, miért esik be a pedál. Biztos remek választás egy 6 hengeres 36 a maga árszintjével egy oviba járós kocsinak, de élményt kár is lenne benne keresni amíg kicsit is száraz az út. Egy F10 már tényleg steril, nem más mint egy nagy és csendes teknő, amivel még csak gyorsan hajtani sincs semmi késztetés.
Állok elébe:) Valaki? Meg én közúti napi használósok köréről beszélek,halandó embernek elérhető áron! és arról, hogy az e36 felettiek sterilek, légyen az akár e92 m3 is. De mentem már nagyturbós 500+LE e36-al vagy 300LE e21 is, persze odab@sz de nem oviba gyereket hordós autók, és ráadásul szeretnek szétesni:(
Kicsit Ernivel értek egyet nem a LE számít hanem az élvezet, hogy ne akarjon az autó megvédeni, pl. egy mx5 is tud egy szerpentinen nagyobb élvezetet nyújtani mint egy Porsche.
A 23ti-ben az a jó - nagyon rövid áttétellel is - hogy nem ijesztgetős, lehet neki nyomni, nem fog szétszaladni a ménes. Ez szűk szerpentinen jó, de amint picit is szélesebb, egyenesebb az út, azért hiányzott az a 100+le az M3-as után. Persze egyenesben 500le is kevés:)
Rnie írta le jól, ez nem véd meg, ez zajos, ez nyers (Bár Ogréval is egyetértek, e30 nagyobb élmény) van hangja, ha tudsz vezetni és szereted a gépies dolgokat, igen, fasza az e36- no nem pályára, gyári állapotban meg driftelni, de a közúton egész élvezhető faktor, és mégis olcsón a legjobb ár/érték egyelőre.
Ebben egyetértek, gyári állapotában nem túl izgalmas, és a nagy súly azért rányomja a bélyegét. Én a B12 és 3,23-as sperr mellett sem érzem soha olyan tökéletesen az autót, mint az E30-at éreztem. Sokkal jobb, de már ebben is kicsit elszigeteltnek érzem magam az úttól. Le is padkáztam a gecibe pár hete. :) Megúsztam egy lengőkarcserével, állítással és felnifelújítással. Bár a felnik még nem tudom, hogy mibe fájnak majd, holnap akarom elvinni a szakihoz.
Ja és 100% egyet értek veled. Tök mindegy milyen gép csak élvezzük. Az öcskösnek is ezt mondom, hogy vegyünk egy vasat pályára és nyomjuk neki. Az a baj, ha elkezdjük tuningolni, évek mennek rá, milliók, és soha nem lesz tökéletes.
valóban sokat forduló kormánnyal, és 3.15 sperr-el :) De mégis csak utcai napi használatos autóról beszélek. Mentem már 500LE e36-al is, de az megint más élmény. Meg hiába megy hasonlóan egy 530 Dezső, de az egy komfortos autó, más célú. Igen is jó élmény egy 28i napi használatban. Ha tudsz hasonló élményt nyújtó és hasonló áron akkor hallgatom:)
De, nem is erről szól a dolog. Érezze mindenki jól magát . Van aki 1200-as ladával jön és szépen forgatja , van aki meg közel 400 lóerős géppel és csapnivaló . Mindkettő élvezetes, de el kell ismerni ,és legfőképpen nem véleményt formálni , legalábbis nem nyilvánosan.
Nekem is otthonos a kompót, végülis 10+ éve van sperres E36-om. De azért egy új autó, az új autó. Keveset autózok, így anyagilag nem éri meg, meg nem is izgalmas, de utazni csendben, kényelemben szeretek, ebben az E36 nem túl jó :)
Azért elég szerények azok az élmények, amit pl. egy 28i tud nyújtani azzal a súllyal és azzal a hosszú diffivel, hogy a majd' 4et forduló kormányáról ne is beszéljünk. :)
Élmény autó kategóriában valahol az e36-nál ért véget az izgalom, egy 23i,25i, 28i még elég nyers, nem akar megvédeni, csak és kizárólag az van amit Te csinálsz, émény minden perce. A mai autók bár technikailag fényévekkel az e36 után vannak, nekem nagyon sterilek.
De pl. a feleségem már nem hajlandó nagyobbacska útra eljönni vele, és valahol meg is értem. Mondjuk tavaly amikor nem ért rá és csak hármasban a gyerekekkel mentünk, simán végig nyomtunk egy Bükki túrát, na az élvezetes volt :)
Vezettem ilyet többféle motorral, már a legalapabb 30d is olyan brutálisan megy, ahogy Örni mondja, egy kb 10 évvel fiatalabb sportosnak mondható benzines 3ast, (az M3-t gondolom azért nem) simán elpics@z.
Tavasszal versenyeztem egy ilyennel, Esztergom-Tatabánya között.... 0-3 fokban, az egyenesekben és a nyújtott kanyarokban nagyon odavert, egyedül az M1-esnél a szűk kanyargós részen voltam gyorsabb. Brutális, hogy azt a nagy budi testet mennyire viszi a motor, és hogy mennyire próbálta megoldani a helyzetet a gép. Dőlt, három keréken ment, négy keréken csúszott, de elfordult, alig lassabban mint egy sportfutóműves, sperres, célgép.
Driftelni jobb a kompót, mert könnyebb a hátulja és a futómű miatt könnyebben keresztbe is áll :) A limó a legmerevebb, amelyiknek nem dönthető az ülése.
Az autósport amúgy is ki fog menni a divatból, egyre drágább lesz és egyre kevésbé érdekli a fiatalokat, a motorozással ugyanez történt. Plusz az állandó riogatás, hogy mi mennyire veszélyes, miközben sosem volt még annyi extrém "sport" mint ma. Akinek olyan a habitusa, az keresni fogja az izgalmas dolgokat, csak majd nem az autó lesz, hanem valami más, ahogy nekem is ugyanolyan szórakoztató a hegyről lefelé száguldani montival, mint csapatni visegrádon a kompóttal... De megkockáztatom, hogy egy lefelé futás is tud adrenalinbomba lenni, csak ahhoz sok edzés kell, hogy ne fájjon utána :)
A lényeg az volna , mi lesz pár év múlva .Mindenki pirostól pirosig fog gyorsulni , mert ezt tudja a tdi,cdi..akármi...:). Ha kellően meleg kapar az rendesen .
Bár a kompót sokkal rosszabb mint egy coupe vagy sedan és lassabb is, vezethetőségből, de jó volt látni a fiatalokat , hogy próbálkoztak .
Hétvégén megvolt az edzés. Mint mindíg sokan összejöttünk , volt pár srác aki kompóttal tolta , egyik sem volt hathenger , de próbálkoztak a pályán,ki több,ki kevesebb sikerrel de annál nagyobb örömmel.
Az egyik vendég megérkezett az új opel astra turbo nemtudommivel..és osztotta az észt az elzárt rész mögül.Persze egy idő után meguntam , szóltam neki mi lenne ha bejönne a pályára az autóval és mutatna pár trükköt.
Persze csönd lett rögtön .Lassan már azt is értékelni kell ,hogy hátul kapar az autó .
Csillagos. Csikós még franciaországot kerülgeti a 40 éves veteránjával. De addig beszerzek még egy min 15-20 éves szép propellerest is. A gatyámat ráköltve az is jó lesz még 15-20 évig. Utána napelem a tetőre aztán jön az elektronyos.
A legtöbb embernek, autózni, meg menőzni sokkal jobb az E46, ebben teljesen egyetértek. Az enyém annak érdekes, aki közveszélyes, kikapcsolt elektronikás autóval akar élményautózni, és szereti a hathengeresnek a dallamát. E46-ban nincs sperr alapból, és egy normális állítható futómű sem két forint.
Nekem ki kell várnom azt az egy embert a 10 körül az országban, akinek ez kell, és van is rá pénze, és nem magának akarja megépíteni, bár az is kérdés, hogy mennyit lehet spórolni vele egy saját építéssel....
De a mai BMW tulajok vagy felhasználók 99%-nak az én autóm teljesen érdektelen, szürke kisegér.
Ha ez vigasztal,én szívesebben megvenném a te autódat,minthogy valami dízel m-külsős bmw-m legyen. Amit én észre vettem,hogy sokan inkább már a 46-okat veszik,mert az "újabb" mint a 36,és már annyiért kapnak,mint amennyiért te árulod a 36-ot. Az nem számít nekik,hogy a tiéd tipp-topp,és ennyiért 46-ból csak az alja szart kapják. És egyetértek az előttem szólóval,hogy csak a név miatt vesznek bmw-t.
Tavaly átnéztem az e90 fórumba, hogy érdeklödjek, barátkozzak, mègis milyen vélemények és emberek vannak ott, kacérkodtam a gondolattal hogy olyat veszek. (99% diesel tulaj meg v dani, akit szerintem mindenki ismer, a rokona kocsijával menözik), ott elhangzott az a vélemény, hogy aki közúton kikapcsolja az elektronikát(dsc) az közveszélyes bünözö. Na nem lett e90em. Nem is lesz. Az új bmw-s társadalom valószínüleg csak a név miatt vesz bmw-t, és a gyár nekik termel. Ez a bmw mâr nem az a bmw. :-(
Én azért nem vagyok ennyire pesszimista, kétségtelen, hogy az E36 egy jó, olcsó alap lett. De sperres játékautók is készülnek, GT86, MX-5, erős autók is lesznek, gyakorlatilag ma már szinte minden gyorsabb, mint egy nem M-es BMW, pl 350Z-k is olcsósodnak... Vagy ott a Z4 kupé, ha már BMW. Soha ne mond, hogy soha, de én nem tervezek BMW hobbiautót az elkövetkező években, ha máshol laknék egy E46 M3 azért még bejönne.
De már most sincs akkora igény a sportos autókra, a kompót után sem kapkodnak, még alkudozni sem. Pedig azért annyira sok olcsón fenntartható, hathengeres, normális sperres, futóműves autó nincs a piacon. A magyar átlagvásárlónak meg amúgy is fontosabb az M-es külső, mint a hengerszám, futómű, vagy sperr. 100-ból 99 vevő a 18-as felnis M-es külsős 320d-t venné egy 16-os felnis, rejtőzködős 325i helyett, akármi is legyen alatta. Egyen keveset, mutasson sokat...
De aki nem teheti meg hogy "m-zároljon" egy igazi autót, és nem is tudja saját maga szervizelni-tehát életben tartani a jelenleg sem fiatal autóját az mi a francot vesz pár év múlva? Én bajban leszek, a jelenlegi új autó választékból nemigen kéne egyik sem. Tehát mire aktuális lesz a csere, vásárlás vehetek egy turbós, csúnya bontószökevényt, aminek minden méter ajándék. Szép új világ. Ez visszafejlödés, nem?
Nemigazán látom a benzinmotor előnyét egy ilyen autóban, ha az is remeg... Mostanában többször mentem új 318d-vel, az már nem olyan kerregős, mint az E90, és lehet haladni is vele. Egy sorhatnak még csak-csak lenne értelme, de egy ilyen négyhengeres benzinesért 17 millió... Ó édes istenem. Mondjuk ezt kint sem a magánemberek veszik, cégesnek meg jó lehet.
Minden megvan, amiért manapság rajong a vásárló: a név, a fullextra, a minőség, az alulról érkező nyomatékhullám. És ennyi. A BMW, amely mercedesebb a Mercedesnél. Tovább »
Nagyon régen egy barátommal kocsival indultunk el kocsmázni, letettük valahol, azután napokig kerestük mi is, a végén már azt gondoltuk, csak álmodtuk, de csak meglett :)
nem adom el, nagyon szeretem. Csak van egy gólyalábam amin csak 30-at ültető rugó van, azt szoktam télen berakni, de közel sem annyira komfortos mint a b12, igazából az a jó benne, hogy a b12 olyan komfortos mint a gyári, csak nem billeg :) Hátul viszont nekem már elég kemény, ott szerettem volna másik rugóval kísérletezni.
E36 :). A V8-al van egy 15-20 cm távolság a blokk és a hűtő között , ha ideálisan építed be. Persze ahhoz "rombolni " kell .Csak elfér ez is valahogyan :).
Én meg ma esete fogom ugyanezt álmodni.:))) De lehet beérem a B12-vel.:DDD Már vannak FB-n jelentkezők a gewindére, csak kell valami alá gyorsan.
Eddig a legjobb ajénlatom egy M-tec gátlószett 20i cabrióból egy-az egybe elől-hátul. nem is tom, de sztem vagy új, vagy olyan, amiről beszlltünk, aztán a Kárászis srác megoldja, de rugó is kell tehát cél: B12, vagy 14...
basszus nem fogod elhinni, két napja azt álmodtam, hogy vettem egy b14-et :) agyrém, mondjuk most lenne egy eladó b12-m :) Amúgy eddig minden télen kivettem elöl a bilstein-t, de most elegem lett nem veszem ki.
Kolegák! Ismét kérdés! Üzem meleg benzines gépjárműnél kb milyen meleg az olaj a teknőben? Hol lenne érdemes mérni? Hol szokták? Teknőben? Szűrő környékén?
Jó rég jártam erre. Segítséget szeretnék kérni :) Az alany egy 1995-ös 318i Touring. A gyújtáskapcsoló régóta szarakodott majd egy szép reggel megszorult gyújtás állásba. Kapcsolót kivettem zárashoz elvittem minden szuper nagyon jól működik viszont az autó nem indul:( Légszák lámpa világít az öndító rövidre zárva forog szépen de nem húz be mintha valami blokkolná a jelet. Gyári kulcs az új mellett lóg a karikán. Mindennemű ötletet javaslatot szívesen fogadok:)
A következő problémával fordulnék hozzátok. Az alany egy 1995-ös 1.8i Touring. A helyzet a következő: a gyújtáskapcsoló megszorult egy pozícióban nem lehetett levenni a gyújtást. Kapcsolót kiszedtük megjavították visszaszereltük működik is szépen forog. Viszont az autó nem indul. Mintha valami blokkolná a jelet. Önindító rövidre zárva forog viszont ne húz be.
Gyári kulcs megvan, légzsák lámpa világít. Valami ötlet? Köszönöm!
Jaj, akkor azt köszi, nem :). Titokban én is a b12-re vágyom, viszont az 50/30-as sportline coupen kevesebbet ültet. Valamelyik héten álmomban már b14-et rendeltem ebayről.
Vitázni nem akarok , távol áll tőlem ! Meggyőzni senkit nem akarok ! Az alap dologhoz visszatérve.. a szomszédban álló e36 felnije jobban érdekelne :).
Annak idelyén , aztán megerősítesz vagy nem , faragták a polski hátsó hidat lada alá , mondván négy tárcsafék. Aztán kiderült ,hogy a lada nem féderlapos felfüggesztéséhez jobban passzol a nagyobb
Én , inkább úgy mondanám minden napra jó a gyári fék teljesen, nagy különbség nincs a hűtött nem hűtött hátsó fék közt. Bár a sajátomban sem a mindennapi fék van (a tuning nem csak a motornál kezdődik),
több előnyhöz jutok mint ha , faragnám a 20-as motort hétköznapi használat mellett.
23-as hűtött ..semmi értelme. Ez az én véleményem .Persze a Te véleményed is elismerem.
Azért volt fura, mert a Predi barátom 25-je nem volt hátul hűtött, de korai kivitel. de mind1, az a lényeg, hogy az az, és ok. Nagyon finoman jár a motor, veszi a lapot rendesen. Emelési pontok is teljesen rozsdamentesek. Olyan érzésem van, mint anno a 20i kupéval, ez ott lesz, azért a zsetonért.
Megnézem pontosan. A papírok közt jó sok mindent találtam H&R rugó, TA technic, meg valamit még. Sztem TA technic lehet Hátul a sárga gátlókra Tunninart felrat van nyomva, azaz sztem TA lehet jó eséllyel, de sose foglalkoztam ezekkel a félékkel. A rugó feliratát elfelejtettem megnézni.
Március 21-i számla van futóműről 591 euróról.... (a kocsi ezer volt házhoz szállítva, fél tank benzinnel:D) A próbakörön nem volt túl brutál, ha feljebb tudom tekerni és jó a karakter akár maradhat is, de jobban szeretnék gyári M-techet, vagy még inkább Bilstein B8,+Eibach azaz B12-t.
Közös pontunk, hogy ilyen szinten a tökéletességre törekszel. Nekem tapasztalatom, hogy a legtöbb ember xarik a részletekre az élet minden területén. Gondolom Te a munkádban is ilyen maximalista vagy, úgyhogy ha gondom lesz majd meglátogatlak. :)
Ez a körforgalom Nálad valami okkultista helyszín lehet mert mindig itt ftózod az autót. :) Egyébként szép téli felnit válaztottál és az autód is zsír mg mindig. :)
Compact műszerfal izzókkal vacakolok. A műszeregység kerete, amin a lámpa kapcsolók vannak, az hogy jön ki? Egyáltalán érdemes kibontani az izzók miatt, vagy matassak vakon?
Bár én is otthon ücsörgök, nem ez az általános. És eszembe jutott egy ismerős HR-es házaspár, filozófia és pszichológia végzettséggel, a cégautó 320i GT és Superb 1.8TSI kombi a családban ;) De kétségtelen, hogy annyi tutyimutyi férfi volt a karon, hogy évekig mennyország volt csajozás terén. Azóta is visszasírom azt a helyzetet, amikor egy nyelvszakosokkal közös kurzuson 5 ffi volt a teremben, és kb 300 lány :)
Az mondjuk szakmától független, mert aki pénzt akar keresni, mindegy mit végez, lehet valamennyit mindennel, csak van amivel könnyebb, van amivel nehezebb. De ügyes, ambíciózus szakmunkás nincs hátrányban a munkaerőpiacon összeségében, mert amennyivel kevesebbet keres, annyival korábban kezd el pénzhez jutni, 17-18 évesen, vs a nőgyógyász 28-30 évesen... Arról nem beszélve, hogy a szakik 90%-a a magas adókat csak szidja, de fizetni nem szokta:) Legalábbis én még számlát csak olyantól kaptam, akinek kötelező adni, pl a kályha garis bekötése miatt.
Jó ez nem általános példa, meg én is hitelre vettem, de azért néha bosszant ez a magas ló a bölcsészekkel szemben, akkor is, ha amúgy tényleg sok kretén van köztünk is, akiken én is csodálkoztam, hogy mit keresnek felsőoktatási intézményben...
:))) Na kérünk egy képet de gyorsan, látod már el is felejtettem a pontos színt. Nehogy lefóliázd az egyik legszebb színű m3-at! Jó mondjuk ha cabrio lenne, na de mindegy:)
Pl. hibátlan (tehát nem törött, kavicsos, csúszkasérült), projektoros, nem csöcsös, Bosch vagy ZKW lámpa párod van? Esetleg checkes, piros-fehér, gyári hátsó lámpa pár bal kormányos autóból?
Kicsit kómásan szürcsöltem a reggeli kávém amikor olvastam , felcsillant a szemem és nem akartam lemaradni róla :) Már nem bontasz E36-ot ? Érdekelne pár apróbb dolog, leginkább coupe cuccok. Köszi
Esküszöm, hogy vártam már, hogy mikor csapja le valaki ezt a magas labdát. :) Egyébként zavar is a szín, mostanában kezdtem el gondolkodni a fóliázáson, de amíg 1000 kilométert megyek marad phoenix gelb.
"Azt azért leszögezhetjük, hogy egy kabrió vonzza a tekintetet függetlenül attól, hogy BMW-e vagy más márka. Aki ilyet vesz, az vélhetően ennek tudatában vásárolja, még akkor is, ha a sunshine feeling miatt vásárolja elsősorban. Engem speciel zavar, ha bámulnak, nem szeretek a kirakatban lenni."
Még szerencse, hogy egy austin-yellow m3 elszürkül a forgalomban :)
Én a 28i vel hordtam a gyereket oviba, soha nem panaszkodott :) Tegnap mondjuk meglepett a 10 éves kisfiam hazafelé a következő kérdéssel: "Apa körbe tudnád driftelni ezt a körfogalmat?" Mire én: Nem fiam, azt nem szabad! - "De amikor ovis voltam emlékszem, hogy csináltad.." Gyerek nem felejt, vigyázni kell:)
Én kicsit többet mentem a ti-vel, de legtöbbször azért mentünk azzal Pestre, hogy ne álljon túl sokat egyszerre. És nem mondom, hogy nem volt egy kis pity-puty minden úton, de már nem szerelem. A bogarat akartam visszavenni az általad említett okok miatt, most már jóval nagyobb és erősebb motorral, de végül nem lett eladó. Most kivárok, meglátom mennyire lesz mozgékony a család a gyerekkel, hogy busz kell-e, vagy vehetek valami érdekeset, mert többet megyek egyedül :)
A tolótetőt én is max kibillentem nyáron, engem tűző nap idegesít. Amúgy kereken 1000 kiométert mentem május óta az M3-mal, pedig már patika az állapota pár hónapja. Tavasszal ki is gurulok vele egy találkozóra. Amennyiben van gyerkőc/vananak gyerkőcök akkor a sportautók már tényleg csak második-harmadik autóként jöhetnek szóba hobbi célból. Hobbi autónak pedig olyat kell venni szerinem, amelyet hoszútávon megtart az ember és befektetésként sem rossz. Annak nincs értelme, hogy a garázsban álljon egész évben és hatalmas értékvesztése legyen. Legalábbis is a mi szintünkön nem. :)
Bár sokat motoroztam és bringázok, valahogy engem zavar a szél az autóban, tolótetőt is max billentem. Ugyanakkor a boxster S, amit próbáltam egyáltalán nem volt huzatos, a résnyire húzott ablak zavaróbb, de még a tolótető is. Nem tartom kizártnak, hogyha legközelebb megbolondulok, akkor egy MX-5/MR2 lesz a garázsban álló, soha nem használt hobbiautóm. Vagy ha addig gazdagabb is leszek, Ariel Nomad ;)
A faxom se ítélkezett. Elmondtam a véleményemet és azzal zártam, hogy még az is lehet, hogy kabrióm lesz egyszer. Nem csak a fekete és a fehér szín létezik. Ebben az esetben a fórum 30%-át magamutogató embernek gondolnám, de ez qrvára nincs így. :)
Nem értem, hogy mi köze a Kelet-Európának (amely esetünkben inkább Közép-Európa) vs. Nyugat-Európa összehasonlításnak a kabriózáshoz. Ez elsősorban egyéniségfüggő dolog is, illete ízlés kérdése. A gondolatmeneted alapján mindenki fix tető nélküli autóváal járna Nyugaton. Mint látjuk, ez nincs így és nem csak azért mert nem mindenki boldog arrafelé sem. Azt azért leszögezhetjük, hogy egy kabrió vonzza a tekintetet függetlenül attól, hogy BMW-e vagy más márka. Aki ilyet vesz, az vélhetően ennek tudatában vásárolja, még akkor is, ha a sunshine feeling miatt vásárolja elsősorban. Engem speciel zavar, ha bámulnak, nem szeretek a kirakatban lenni. Ezért írtam, hogy egyéniségfüggő is a kabriózás.
Amennyiben arra céloztál volna, hogy esetleg irigységből kifolyólag miat nem szeretem a kabriót, akkor leszögezem, hogy nem így van.
Pontosan ilyen kirándulásokat tervezünk mi is! :) Inkább az országutakat és a kis mellékutakat preferálva az autópályák helyett,ahol a táj és a környezet olyan.
Nem felvágás vagy csajozás miatt tervezek cabriot venni hanem mert már régóta járok olyan autókkal amik abszolút semmi örömöt nem okoznak,és ezt szeretném pótolni 6 hengerrel és egy nyitható tetővel. Anno volt tolótetős autóm amit imádtam,és ezért gondoltam a cabriora.
Én meg pont veled értek egyet, bár csak egy napfénytetős cópém van :) Egyrészt meg kellene érteni egy csomó embernek, hogy mindenkinek szíve joga azt szeretni amit akar, másnak semmi köze hozzá, kurv@ra nem kell benne logikát keresni. Pláne nem ezen a fórumon, ahol emberek olyan autókba szerelmesek és ölnek pénzt ami másnak ultra nagy baromság. De éppen ez a lényeg, hogy soha senkit nem szabad megítélni, vagy elítélni, ha valakinek egy tabant a szerelme és abba milliókat öl, de jól érzi magát akkor Ő csinálja jól és kész.
Hat éve cabriozok (e36 320, e46 330). Nem akarok senkinek imponálni. Szeretem és kész. Szögezzük le: a cabriok a világ boldogabbik felének készülnek, ahol nem irritál senkit egy tizen-huszonéves BMW, mégha vászon is a teteje. Ezt nyilván nehéz értelmezni egy sárba ragadt K-Európai provinciában. Ketten a feleségemmel majd száz évesek vagyunk(tehát öreg bácsi, fiatal csaj nem játszik), minden évben a cabrioval megyünk nyaralni. Keresztül kasul bejártuk az Alpokat, Toscanat, minden napot élveztem. Szégyelljem magam?
Visszatérve az eredeti kérdésre: csak klímával, és élhető a hétköznapokon is!
Van egy haverom, velem egyidős. 40 éves korában (6 éve) vett egy makulátlan e36 kabriót. Elkezdte az önmegvalósítási projektjét. Akkoriban kéthetente buli volt nála, mindig bandáztunk, sok pia, főzés, minden. belejött. elkezdett csajozni. A kocsira kurva sok pénzt költött (eredetileg is nagyon ott volt, de AC Schnitzerből kellett minden), 120 e km-es kocsiról beszélünk.
Most elvált, de a kocsi maradt a szerelme.
Csak egy történet röviden.:) Ha ránéz a kocsijára (nemigen használja gyakran) a szép emlékek jutnak eszébe. Szerintem 50 éves korában megint el fog kezdeni csajozni :)))) Pedig mondják, hogy egy e36-tal nem lehet. DE. Persze egyéniség is kell hozzá, Pista Bácsinak van :)
Vessetek rám követ, de mindig is egy értelmetlen, exchibicionista faxságnak tartottam a kabriót, legyen az Porsche 911 Carrera vagy leszakadt Escort. Magamutogatás az egész mert el nem tudom elképzelni, hogy mit lehet benne élvezni pl. 40 fokban a városban, vagy autópályán az erős menetszélben stb. A hátrafordított baseball sapka az 50-es úron vagy fejkendő, napszemüveg, fiatal csaj-öreg bácsi páros meg a hab a tortán. Aztán lehet, hogy nem vagyok még elég öreg hozzá és 20 év múlva kabrióm lesz, a fax se tudja. :))
Városban fejkendő napszemüveg aztán már nem is gáz. De néha látok pályán is beöltözve ablakok fel szélfogó fel napellenzők fel de akkor meg minek cabrio?
Hát , de na ...az eszem megáll néha. Persze , hogy a leendő kollégának is válaszoljunk : igen van huzat rendesen minden körülmények között a párodnak nem fog tetszeni .
Jövőre tervezek egy cabriot beszerezni és ezzel kapcsolatban lenne néhány kérdésem.
Mivel még nem utaztam e36 cabrioban,a kérdésem az lenne,hogy mennyire huzatos városi használat mellett ha az ablakok fel vannak húzva vagy pedig le vannak engedve? (Feleségem elég érzékeny a huzatra és ez az egyetlen fenntartása az autóval szemben)
Mindenképpen 6 hengereset szeretnék,lehetőleg 2.8-asat azonban ebből itthon elég ritka a választék,ezért valószínűleg külföldről kellene hozni.
Klímásat szeretnék,nem ragaszkodom a digit klímáshoz (úgy tudom,hogy a vezérlő egység szeret elhalálozni? )
Valamint gondolom érdemes lenne a modellciklus végéről választani.
Hétvégén. Sötétben megyek, sötétben jövök, semmit se tudtam csinálni. Nem SOS karácsonyig kell valamit tenni.:D hogy beállíthassam a fa alá. (asszony azt szeretné, ha eladnám, mert szerinte nem lesz kihasználva...) Dehogynem.
Ez kifejezetten a nèmet piacra gyártott, optmalizált változat. Ahogy előttem írták a nyelvi beállítások is ide tartoznak, de a futómű illetve az üzemanyag ellátás ès a kenési rendszer különbségeit takarja( vannak ún. "Kaltland" verziók más éghajlatra), és még az alapfelszereltség is ez alapján módosulhat. De a sperrdifihez semmi köze. Rakj fel már képeket!
Szerintem valami más lehet. Láttam már österreiche packettet is, sztem valami másra utalhat. Pláne, hogy ebben nincs board, csal külső hőm. mérő. (lehet azt méri németül :DDDD)
A gyári futómű az gyári rugó-gátlót jelent, az összes többi cucc ugyanaz, és vételkor lett kb minden kopó, fogyó eszköz újra cserélve. Azóta alig futott, ténylegesen harmadik autó volt (LandCruiser és Laguna, később a Panda mellett.)
A képeken jól néz ki, még a nagyfelbontásuakon is. A valóságban kevésbé. Kezdődő rozsdásodás a hátsó ívek visszahajtásánál és ez első sárvédőkön is. Viszonylag sok apró festék leverődés. A rétegvastagságmérő szerint a tetőn 70 mikron, oldalt körben véletlenszerűen mérve 120-300, egy helyen 1200. A hirdetés szövege szerint (nagybetűvel) SÉRÜLÉSMENTES. Bár lehet hogy nem volt komolyabb sérülése csak összekarcolták és azt javították mert a kasztnielemek szépen állnak. Az utastér átlagos, a kárpitok ülések jók, a kédergumik több helyen kopottak, szakadtak. A kormány és a váltó elég ramaty a 134000 km-hez képest. A szervízköny 70000 ezerig vezetve, későbbről a műszaki vizsgák számlái vannak meg. A motor nagyon szépen jár, semmi lánc és hidrotőke hang.
Haverom is megjegyezte, mennyivel jobban néz ki belülről a compact, mint a korábbi M3-asok (az egyik digit klímás volt, a másik tekerős). Mindezt úgy, h E90 után most F30-a van, látott már modern BMW-t közelről, és egyáltalán nem érdekli őt a veteránozás, jángtájmerezés...
Jaj ja éertem. A lámpa nem gyári. Az egy sonar lámpa. Így vettem. Végül is gányolás.... Nem akarok gányolni.... Kormány is cserélve lett, kis board nagyra, hozzá tanítva. Központi zár, haza kísérő fény stb .. de nem csuda munka. Azt én is utálom. Ja, tettünk bele PDC-t, de gyáriért nem adtam azért 25 rugót mert az "gyári" azért álljon meg menet...jó ott az reverzális is :D (DE ÉRTEM A LÉNYEGET MIT AKARSZ SUGALLNI FELÉM)
Mikor én vettem a Compactot szakadt volt (103K volt az órában)
Akkor vettem bele gyári újat. Az 70K után lyukadt ki bár nem anyira mint a képen, de hasonló. Mondjuk nekem akad kicsit a váltóm, és rövideket megyek, az biztos csökkenti a gomb élettartamát :)
A váltógomb és a kormány azért nem támasztja alá a feltűntetett futást. Nekem 260ezer km volt az órában, amikor vettem, és nem volt ennyire elkopva egyik sem. Ennyi alatt nem szabadna lefoszlani a bőrnek a gombról. Nekem most 290 felett van a kocsiban, és még mindig csak matt rajta a bőr.
INPA-t se hogy sem sikerül felrakni. Közben találtam egy PA Soft 1.4 nevezetű programot, felraktam az ingyenes demó verziót, tökéletesen kommunikál a kocsival, de mivel demó, nem tudom megnézni a hibákat. Letöltöttem a full verziót is, ebben viszont nem engedi kiválasztani milyen kábelem van, csak a saját "bmw scanner" kábelét keresi. Nekem meg KDCAN ebay-es USB-s kábelem van. Létezik még valami más program is esetleg, ami nem 25 lépésből telepíthető, mint az INPA?
Üdv Kolegák! Valaki csinált már olajhőmérséklet vagy olajnyomás visszajelzőt a kocsijába? (analóg órára gondoltam, mert tetszik) Ha igen, hogyan? Képet esetleg .... :) 93-as benznines QP-m van! Köszönöm előre is!
Nekem is tourungot dobotta gép,holott mondjuk soha nem akartam..de ennyi pénzért ez a lottó ötös.kár lett volna kihagyniMeglepően kevés a rozsda ennyi pénzért a tökéletes megfejtés....
Értem , akkor inkább vendégként voltatok jelen a versenyeken .Átnézem a fotó emlékeim :). hátha rajta lesztek .Részemről pályaversenyzés , hegyi , ring...stb. :)
Lőjenek le ... de , hogy a mátrai hegyiversenyt betiltatták az idióták....összeülnék egy vitára velük ..anno meg volt , ez volt az uniós irány..három fácán végett ami tenyésztőtelepen nőtt föl , és bérkilövő volt az elejtője.....van véleményem róluk...elnézést a kitekintésért!
Ha megveszed a zőődet, akkor arra a célra tökéletes a gátló szett. Ez alá meg megy majd Bilstein B12, ha már nincs gyári rugó.:)
Egyébként porszáraz a motortér, a kormánymű se enged, kettő kicsike fuszik van, a csomiajtón. Egyébként gyárinak néz ki a fényezés is, de fasse tudja, az élek szép, maga a kocsi ott van:) Majdnem olyan jó, mint az egykori kupém.
Itthon a tudomány.:) Próbakör megvolt. Két csíkot húz a kerék, ASC nincs, így úgy néz ki gyárilag sperres. Jah és nem Avus, hanem Monteal blau. Rosszul mondták. de ez is jól néz ki. Már Gábornál ünneplünk, anya egyelőre csendben van :DDD
Valami coilover gátlók vannak benne, kibaszottul letekerve, márciusban rakták alá. Hátul sárga, elől rozsdamentes vastag száras kék rugókkal, alig bírtam beállni a kapubeállón. Jól megy:))))
Van egy eladó rozsda és törésmentes E36-om ;) A hangja is rendben van, gyári kipuff, de hat henger. Opcionálisan rendes sperr és normális, stabil futómű. Plusz újszerű téligumik ;)
Ahogy mondod! A BMW autóklub öszi vezetéstechnikai tréningjén 3 (!) E36-os volt a harminc autóbol! Három éve még kb a mezőny harmada volt 36-os... Két éve én is 46-al járok, bár most a fiam keresi első autóját, megnéztünk egy-két 36-ost, hááát az a hang mindent visz! A 46-os a fasorban sincs! Csak az a k... rozsda ne lenne mindegyiken!
Aztán majd bérelhetsz neki valahol egy garázst és titokban találkozgathattok. Néha elmentek autózni, aztán lemosod, vaxolod, porszívózod; ő majd mormog neked a hat hengerével...aztán hozzá költözöl végleg és boldogan éltek, míg el nem porlad.
Tud nekem valaki segíteni abban, hogy keresem annak az alkatrésznek a cikkszámát, aminek a touring hátsó kézifékpofái vannak fogatva.
Hővédőtárcsa vagy nem tudom i annak hivatalosan a neve. Elvannak már porladva, így a kéziféknek a pofáit, nem tudom normálisan rögzíteni. A problémám meg az, hogy így a kézifék szinte nem is működik mert vennem kell két olyan lemezt.
A probléma: a vérlő panelen 16fokot baállítva hideg levegőt fúj, viszont ha megemelem 0,5fokal elkezd forró levegőt fújni, nem lehet finoman szabályozni. Fűtéscsapot megnéztem 12v-al "kattog" szét nem szedtem.
Bele mértem a fűtéscsapra menő csatlakozóba, 8,9V-ot és 13,5V-ot mértem. 16 foknál 13,5V és mikor emelem 0,5fokot azonnal átvált 8,9V -ra tehát nincs fokozatosság.
Urak, keresek klímaventit 525tds-ről, vagy hasonlóan nagyot, vagy két kicsit szintén keskenyet. Illetve m30b35 179 végű piros matricás compit, ezt lehet csak próbálni ha valaki belemegy:) Bp környékén, köszi!
Az amelyiknél fémszemcsék vannak a gázolajszűrőházban? Egyszer tegyél bele rosszabb minőségű szűrőt, máris saját magát végzi ki a motor. Azok a rézszemcsék leválnak valahonnan. A siemens csúcsokat németben cseredarab ellenében felújítják 150 euróért. Felprogramozás után működnek.
Ha a házméret megyezik, és mindkettő bontatlan (=nem volt tuningolva, áttétel variálva), akkor elvileg át. Viszont van bőven esély rá, hogy nem lesz tökéletes, mivel a dión rajta marad a csapágy egy része, a másik része marad a diffiben (legalábbis elég nehézkes roncsolás nélkül leműteni), szóval két egymástól független, több százezret futott csapágyfél nem biztos, hogy jó barátok lesznek.
Más: a Ford 143 lovas 2.0 TDCI-ről tudsz bármit (2011-es mondeo pl.)? Korábban nem voltak ezek túl megbízhatóak, talán Denso rendszerűek, de igazából semmit hallani róluk mostanság.
Fontolgattam egy X3-mast, végül egy X5 4.0d lett belőle ... Sajnos nem E36 lett így hanem E70. Hiába, öregszik az ember, meg kell a hely a három gyereknek. Sajnos ha az ember olyan BMW-t akar, amiben hátul hárman elférnek kardánalagút nélkül, akkor nincs más választás ...
Megy mint a szél! Nem tudom szokták-e ilyen autóknak szerpentínen tolni, de én kb mindenkit letoltam vagy megelőztem vele ebben a pár napban :DDD Persze Rni-vel még nem találkoztam :]
Nem is mondtam, hogy tök jó lesz. A sedan sárvédőpereme alá hátul egy kicsivel több fér be, mint a coupénál. Nekem 8,5 széles felni, ET13-mal és 215-ös gumival befért, 225-tel vagy szélesebbel már nem. Elöl viszont nem fért el ugyanez.
Szerintem akkor is határeset. Bár 215 és 215 közt is lehet különbség gyártótól függően. nekem 225 van 8,5x18-on, igaz limon, nem tudom a coupénál ugyanúgy van-e az ív.
Gabesz: A linkelt képen lett-e nyúlva a sárvédőívhez? Peremezés, kivágás? Szerintem itt már kelleni fog, vagy be kell dönteni a kereket amennyire csak lehet, akkor még talán elfér. Én azért nem nyúlnék az ívhez, mert szerintem onnantól jóval nagyobb esély van, hogy kirügyezik. Na meg a futóműgeometria sem erre van kitalálva. E30-on volt kis ET-s felnim, esőben a nyomvályúban megálló víz ki akarta cibálni a kezemből a kormányt. Meg kellett szokni. Mindig megváltás volt a téli kerék. Igaz, még normál ET-vel is az a magyar utakon.
fetitaco: Hirtelen fejből nem tudom, hogy melyik oldal. De tényleg minimál, az íven semmi nem látszik, csak a gumi fekete egy keskeny sávban, de csak annyira, hogy ha letakarítom, nem is látszik, hogy hol éri.
föttögős: Hát hajjak meg tezsvírem, képek alapján nem tűnik ganénak ennyiért. A mercik ebből a korszakból tetszenek, én is nézegettem őket annak idején. A felni odaver. :)
Én ezt a 4cm-t nagyon nehezen hiszem ám el.
Nekem hátul 225 van fent et20-al, de nagy döccenőnél simán beleért. Új rugóval,valamivel jobb lett, de az egész hátulját átkellett alakítanom. Légrugós futómű, kikeményítve meg kiemelve. Mostmár 4-5 személynél sem ér bele. Szép meg jó, de volt vele kínlódás, mert az ívet nem akartam bántani.
Nem utolsó szempont nyilván, de nem is az első helyen szerepel. Nem hinném hogy litereket dobna rajta, pláne hogy a gyári matrica ír 17-es felnit meg 225ös gumit.
Helló.Két napja írtam a 320 fűtésproblémámról.Kérdésem a következő,van más légtelenítő csavar is esetleg az autón(a kiegyenlítő tartályon kívül)vagy a radiátort hogy tudom máshogy légteleníteni?
De azt ugye tudod, hogy nem fog elférni a felni a gyári sárvédőívekben? Et 35 225 széles gumival épp elfér. Sőt, az egyik ívem hangyányit beleér néha. Csak annyit, hogy a koszt leszedi a gumiról, de ennyire határeset már ez is.
Rendben van , hogy ezzel akarsz járni melózni , de akkor megint csak előjön a kérdés. Nagy felni , nagy gumival többletfogyasztással .. vagy az előírt.
Gondolom nem utolsó szempont a fogyasztás , ha "munkaautó" lesz .
Jelenleg egy style 36 (15x7 et47) felni van rajta 205 / 60 /15-ös téli gumival, ezzel vettem az autót. Nem gondolom,hogy az egy zoll pluszban akkora megterhelés lenne, szintén 205 vagy max 215-ös gumival.
A sperrt valószínű 90%-ban nem használnám ki,de szeretném ha lenne. Sajnos nincs másik autóm és ezzel járok melózni télen-nyáron, erre nekem tökéletesen megfelel a 18is. ( nem arra kell,hogy nyáron 40 fokban a 225-ös gumit lefüstöljem álló helyben )
A kinézet miatt meg hajlandó vagyok áldozni a komfortból . ( igen tudom h szar autó, nem rávaló a felni, keskeny rajta a gumi stb... sztem akkor is k*rva jól néz ki :D )
Azok a motorok szimplán betegágyak :). Milyen cigányság már ez, hogy tervezünk egy motort 40-es olajra, és menet közben rájövünk, hogy inkább 60-as kell neki. Egyszerűen szarok, a 60-as olaj meg ragtapasz a nyílt törésre...
Szerintem is furcsa ez 10w-60, de megtudtam, hogy eleinte a gyári manual 10w-40-et írt elő minden motorjukba, majd amikor a TS (Twin Spark = hengerenként 2db gyertya) és egyes korábbi motorok tömegével mentek tönkre olajozási problémák miatt, megváltoztatták az előírást 10w-60-ra ezeknél a motoroknál. Nem tudom, mennyi eredménnyel jártak, de a TS-motoroknak ma is elég rossz hírük van.
Szerintem Ferrarinál is minimális van előírva, mégpedig az, ameddig a kopogásszenzorral és a vezérlővel le tud menni. A papíron lévő maximális teljesítményét viszont azzal fogja csak elérni, amihez méretezve lett az egész rendszer. A régebbi Honda Type-R-ek is ilyenek: 98-as kell bele (pl. Accord Type-R, Integra Type-R). Elmennek 95-össel is, csak gyengébbek, kelletlenek, állítólag szar az egész úgy.
Az amcsi M3 amúgy szerintem nem a 91-es AKI benzinnel 333 lóerő, mert azzal kevesebb, az sem kizárt, hogy 300 alatt lehetne padolni vele. Illetve az EUR M3-tól inkább valami környezetvédelmi baszás miatt lehet gyengébb a normális üzemanyaggal.
Az alfások meg a 10w60 olajjal, 100-as benzinnel csak azt bizonyítják, hogy műszakilag anALFAbéták. Jáááj.
Aha, lehet. Mondjuk írják is ott, hogy a teljesítménye csak 333LE, talán épp ezért.
Azt hittem, hogy tudom, de ezt látva bizonytalanná váltam:)
Meg aztán most sokat forgok alfások között, akik egyrészt a 100 lóerős 1,4i-be is 100-as benzint és 10w-60 olajat öntenek, másrészt azt mondják, hogy a Ferrarinál nem előírás a 98-as vagy jobb oktánszámú benzin, amin eléggé csodálkoznék, de ha mégis így van, akkor talán az M3-M5-be sem?
Úgy, hogy az általad linkelt leírás szerintem amerikai piacra szánt M3-hoz való, mivel 91 AKI-t (Anti Knock Index - oda is van írva) ír elő minimálisnak, és nem ajánlottnak. Ez RON-ban (tehát kísérleti oktánszámban, amilyen itthon használatos mértékegysége az üzemanyag kompressziótűrésének) 95-nek felel, amivel még el tud menni az M3. Viszont messze lesz a 343 lóerő, mivel visszavesz az előgyújtásból, mert ilyen üzemanyagnál már detonál(na). Amúgy ez valami tesztkérdés? Mert szerintem ezt te is tudod.
A 160171 utolsó mondata, ezért nem akarom (akartam eddig).
Nem értek hozzá, de ha értenék (és lenne lehetőség) biztosan nem hagynám másnak csinálni. Amellett, hogy elismerem: vannak nehézségek ebben az ügyben mindenkinek, azt gondolom, hogy - jó magyar szokás szerint - a fiaskó mögött van egy bizonyos fokú igénytelenség is. Tudod miért gondolom? Mert amikor legutóbb megjött a fényezőhöz az egyik festék, kibontottuk, beledugtunk egy pálcát, azt mellé tettük az elküldött minta mellé (amit az ajtóból vágtunk ki) egyből látszott, hogy világosabb. Magyarul szarik rá, még ennyit se csinál meg. Vagy ha meg is csinálja, "jóvanazúgy". Na ez lehet, hogy 100 ember 99-nek jóvan, de nekem nem. Én hajlandó is lennék megfizetni: kérjen háromszoros árat azért a két deci festékért, de akkor igen, kísérletezzen vele, szöszmötöljön, fújjon próbát.
Azért lettem ilyen, mert annak ellenére, hogy nem sok szolgáltatást vettem eddig igényben, kurva sokat csalódtam és látom, hogy mások is szopnak a magyar szakikkal. Gányolnak, igénytelenek, kapkodnak, átbasznak, leszarják az egészet.
Diessel: köszi. Pont ezért vittem ugyan ahhoz a fényezőhöz. Húsz éve fényez, valószínűleg már két évvel ezelőtt is ugyan úgy csinálta a dolgokat, mint most. Kezdek beletörődni, hogy mellé kell fújnia, de már előre félek.
Most beszéltem kíváncsiságból egy barátommal, aki - a változatosság kedvéért - Kecskeméten volt fényező a merci gyárban, és sok jóval nem biztatott ő sem. Azt mondja elvihetem hozzá, sprektrofotométerrel lefotózza, standoxból kikeveri, fúj egy kártyát, aztán ha jó, kifizetem, ha nem, akkor majd felhasználja valamire. Viszont szerinte nehéz ügy lesz, mert igazából nem is a színnel van a baj, hanem a floppal. Ezt meg ezer dolog befolyásolja (többek között amiket te is mondtál), szóval a konklúzió: f*szom se tudja :).
Nekem talán fél évvel a telifény után kellett fújni az egyik ajtót. Ugyanott kevertek, ugyanaz fújta, és napon rohadtul elüt. Nem kicsit voltam mérges, mikor megláttam. Azóta beletörődtem, bár mégy egyszer talán teszek vele egy kísérletet, ha újra kedvet kapok az autócsinálgatáshoz.
Egy jó felnist viszont ajánlhatnátok, lepadkáztam két BBS-t. Valószínűleg csak esztétikai baj, mert nem rázott, de azért nem árt megnézni. Elég csúnya lett mindkét perem. Az első lengőkarom elgörbült, akkorát kapott. Festeni hogy lenne érdemes? Lehet, szabad porfesteni, vagy jobb fényezni?
Az a baj hogyha ugyanazzal rendszerrel is festenék még akkor se biztos hogy eltudnák találni, mert szokták a festék recepturát időnként változtatni (környezet kimélés, ujjitás feljavitás stb) miatt.
Sajnos ez össze tettebb. nem lehetetlen, mert lehet kisérletezni pénztárca kérdése a dolog. de egy ajtó miatt senki se fog idegrohamot kapni.
Valószinüleg a legjobban ugy járnál,ha mellé fényeznének.Bízd rá a szakira.
Vannak olyan szinek aminél még az is számit ki fújja fel a szint, ha ugyan azt a festéket két külön szaki fújja akár egyszerre és a végeredmény nem lesz ugyan az. (fényező pisztoly márka, festék higitás, levegő nyomás, , megfelelő távolság, szóráskép, hányréteg, ezek is mind befolyásolnak)és azt még nem említettük , hogy fakult a kocsid szine 2 év alatt.
Mi köze van a "rendes fényező műhelynek" ahhoz, hogy a színt el tudja-e találni vagy nem? Egy gyári színt gyári technológiával szerintem egyébként is könnyebb, mintha most én beállítanék egy kék vasdarabbal, hogy ezt két évvel ezelőtt egy ismeretlen ember ismeretlen rendszerrel keverte ki a 297/5 színkód alapján (de nem az!), keverd ki pont ugyan ezt. Szerintem a lecke fel lenne adva. Csak szemre tudja, sehogy máshogy. Nincs az a műszer, ami kiírja neki egy képernyőre, hogy miből hány tized grammot tegyen bele.
Engem az értékvesztés nem érdekel, egyrészt nem másnak csinálom, másrészt a ráköltött összeg fele sem jön már vissza.
Akkor még nem jártál rendes fényező műhelyben .Talán a garancia a kis hazánkban eladott új Mercedes autók garanciális fényezését ő csinálja , mellette ha már a Bmw-nél vagyunk a mini
beszállítója.Na , ez nem is érdekes , ha a fényeződre hallgatsz fényezzétek , Te tudni fogod , hogy egy picit elüt , más meg nem veszi észre. Ebből óriási értékvesztés nincs , legfeljebb szúrja a szemed .. egy e36-nál.
Láttam már csodákat kijönni ilyen helyekről is. Én még nem találkoztam olyan fényezőműhellyel, ahol a színkeverés is helyben zajlik. Állítólag ajtó esetén a melléfújás teljsen általánosan bevett gyakorlat, én ezzel tudok nehezen azonosulni.
Ha elvinném a haverodhoz és szar lenne (amire minden esély megvan), akkor az lenne a mentség, hogy előzőleg nem ő csinálta, és mégis hogy a francba tudná kikeverni ugyan azt a színt, amit egyszer valaki más ki tudja milyen rendszerben kevert ki. És igaza is lenne.