De a gyerekeim rajta lógnak. Nem tudod a maximális csomagméreteket? kg/db és kg/ személy? Illetve összevonható-e több személy kvótája? Úgy tudom ezek légitársaságonként változnak.
Van két hatalmas bőröndöm, a londinerek rémei, igazából azokat szeretném vinni.
Nekem elég korlátozottak az információim, mert pénteken kaptam ezt az utat. Igen, MOST PÉNTEKEN délután! Az történt, hogy az utazási iroda a görögországi utazásomat elcseszte. Az apartmant még januárban foglaltam le és mint kiderült az iroda rossz időpontra rögzítette. Kemény alku és viták után ebben a kárpótlásban tudtunk megállapodni, hiszen az időintervallum kötött volt. Nos ezért az információ áramlás eléggé vontatott... PL. még nem kaptam meg az elektronikus visszaigazolást, amire megkapom a reptéren a jegyet stb-stb. Éppen az imént hívtam őket, hogy már csak 24 órájuk van, de nem szeretném azért ennyire elhúzni... Horror...
Én elég ritkán utazom repülővel, inkább négy keréken gurulok, ott nem számít a csomag mérete.
Utoljára a régióban kb. 10 éve voltam, akkor nagyot szívtam a légkondikkal. Odafelé elég kellemetlen volt, mert magyar viszonyokhoz illesztett nyári ruha volt rajtunk és az érkezés kora reggel volt, mint most lesz. A szoba átvétele csak délután történik, addig a 40-42 fokban rohadtunk a recepcióra várva.
Most rákészülünk és külön táskában lesz könnyű és strandviselet, hogy át tudjuk venni akár a wc-ben és átstrandoljuk a kérdéses időszakot.
A másik szívás, ami még durvább volt, hogy visszafelé meg alulöltöztük magunkat. A reptéren becsekkoltunk és a tranzitváróban várakoztattak. A gép kb. 3 óra késéssel indult és a barmok 17-18 fokra hibernáltak. Két gyerekkel egy szál ingben fagyoskodtunk, összebújva, mint a pingvinek. Utána tüdőgyuszitól a kiadós nátháig minden volt.
Gyomorbajra szedtek valamit? Nekünk egy gyakorlott utazó javasolt egy csodaszert, már utazás előtt el kell kezdeni szedni. Állítja, hogy a kasszam rakétákon kívül mindentől megvéd...
Koszi szepen ! Elolvastam a beszamolodat es vegul ha nem ugrik be valami mas nagyon jo last minute akkor azt hiszem mi is oda megyunk. Szeptember elejen szeretnek menni es ilyen meg nem volt hogy ilyenkor meg nem tudom hova. Hurghadan mar tobbszor voltunk es iden ugy dontottunk Sharm-ra megyunk. Csak az a baj nem tudom hova. Jol jonne a " jo tanacs". Az igenyek nem nagyok. Szalloda : tiszta, szep kert, ne haljunk ehen... ja es persze jo ar. Part: sznori szempontjabol erdekel hogy szep legyen, a nagy melyseg nem szamit, es lehetoleg ne legyen nagyon hosszu a steg amin a vizet el lehet erni. Ebbol a sarban tapicskolasbol elegem volt Hurgadan az Aquamarin - ban ( hiaba volt mindent felulmulo a szalloda es a szolgaltatasok a part mindent tonkretett, mert nem nagyon volt kedvunk abban a melegben 1 km gyalogolni oda meg egyet vissza hogy elerjuk a sznoris helyeket). Szoval HELP ! Mindenkinek koszonom ha ellat jotanaccsal.
Ismerős kép :) Bár szerintem a mi csomagjaink terjedelme is fog néhány pillantást vonzani :D Facebookon jelöljetek be nyugodtan (Gáthi Viktória, Szamoskér) vagy én is bejelölhetlek Titeket :)
Mi is 400.000 Ft/2 fő árért megyünk, látom még Ti is. Ez igazán jó ár volt.
Megújult weboldalon az Insight ezt az utat már 509.600 Ft-ért kínálja. Jó kis áremelés, ezek szerint mi még jókor fizettünk be, és ráadásul a Sierra most drágább a Savoy.nál amit nem teljesen értek, mert a Savoy a top 10 szállodák között van Sharmon. A Sierra csak a 43.-ik a Tripadvisor-on, ami viszonylag nagyon jó.
Ha sznorizásra alkalmas partot keresel, akkor a Sharm Plaza/ Resort nem rossz választás. A Grand Hotel Sharm el Sheik is jó lehet, de az talán gyakrabban szeles. A Sharm Plazában tavaly novemberben voltunk, írtam róla akkor beszámolót, a 22404 hozzászólásnál megtalálod, ha érdekel.
Köszönöm a segítségeteket. Végülis mindkettőtöknek igazatok van, hiszen ahogy Napfény1 írta, az úgy igaz, pontosan ezek a szempontok, viszont ahogy gaborszasz képein is látszik, a Faraana Reef partja úgy tűnik hogy úszásra is alkalmas nemcsak sznorizásra (akit ez érdekel)
Minden esetre egypár hotelt szeretnék felvenni a listára (eddig van a Faraana Reef, a Jaz Belvedere és a Naama bay-i hotelek egy része), aminek alaposabban utána tudok nézni, és amikor aktuális lesz az út, akkor már csak azok közül kell választani, hogy árban és időben melyik a legalkalmasabb.
Köszönöm az összefoglalót, de magamtól is tudtam értelmezni, hogy Sitike64 mit is keres :)
Szóval még egyszer: a bejelölt sárga vonalak közötti területen lehet úszni, ez azért nem kicsi (fényképek csatolva). Persze ha nem elég nekik több olimpiai medence méretű terület, akkor nem szóltam :) A part lassan mélyül kb. 1,5-2 méteres mélységig kényelmesen és akadálymentesen lehet begyalogolni. Utána jön a korallos rész, de az meg úgy sem téma, így értelemszerűen az "átjárókat" sem kell keresgélniük.
Így is van gaborszasz, de most Sitike64-nek keresünk szállodát, ill. partot és ő azt írta, hogy neki nem szempont a sznorizás egyáltalán. Olyan homokos partot szeretne, ahol be tud sétálni, úszni a fokozatosan mélyülő vízbe, tehát kvázi neki nem kell, hogy korall legyen a parton, sőt, inkább ne legyen. Meg rajta nem lesz maszk, hogy nézze, hol is van az a bejáró... Ilyen helyek egyébként inkább Hurghadán vannak, de ott már voltak, így Sharmon szeretne egy ilyesmit.
Naama Bay-t, illetve a Montazah részen a Jaz Belvedere-t találtuk eddig, ami jó lehet, de mivel van még idő az utazásukig, ezért még szívesen fogad tippeket, ahogy írja:) Szóval én csak erre írtam, hogy nem biztos, hogy ez az öböl az ő kívánalmaiknak jó lenne.
A Red Sea Hotelek kozul melyiket tudnatok ajanlani? (a Sharm-i hotelekre gondoltam) Foleg a part szempontjabol erdekel. Engem nem zavar hogy nem Budapesti az indulas. Koszi!
Én úgy tudom 00:05-kor indul a gép SSH-be. Nem igazán ismerem azt a szállodát, ahová mész, de keress rá itt a topicban és biztos találsz róla leírást :)
Ugyanekkor indulok én is, ha jól emlékszem 23:05-kor indul a repülőgép. Lehet, hogy együtt utazunk, de nem abban a szállodában leszek.
A Tropitel Oasis Dahab-ban leszek. Tud róla valaki valamit?
Az utat kárpótlásként kaptam, mert a Görög utam az iroda hibájából meghiúsult. Így csak pár napom maradt felkészülni, mert minden az utolsó pillanatban derült ki.
A Fanara strandján bőven van úszásra alkalmas vízmélység, tehát ha max. 2 méteres vízet kerestek, akkor ott megtaláljátok (persze, csak ha nem kilométereket akartok úszni egyhuzamban. A távoli képen az emberkék nyakig vannak a vízben, hűsölnek a 29 fokos vízben.) Elég sokáig szépen lassan mélyülő a partja, csatolok róla képeket, hogy lássátok milyen is. (párom és én szorizgatunk a sekély vízben.) Ezután jön a korallok felett átúszós szakasz, bár van egykét "átjáró is", ahol nem kell behúzott hassal bűvészkedni :) utána pedig a korallfal és a mélység...
Sajnos hamar eltelt a Sharm el-Sheikhi nyaralásunk, csütörtökön érkeztünk haza. Két csodálatos hetet töltöttünk el a Club Faraana Reef szállodában.
Nekünk a szálloda partja nagyon bejött. A szobánkkal sem volt semmi problémánk és a személyzettel is ki lehetett jönni.
Magával az étkezéssel sem volt különösen baj, a minőségével semmiképp. Igaz a választék nem üti meg egy magyar 4*-os szálloda kínálatát, de nem éheztünk, sőt pár kilóval nehezebben tért haza a család.
Két fakultatívon voltunk Szilvivel és Zolival. Mindenkinek csak ajánlani tudom őket. Kedvesek, figyelmesek és segítőkészek.
Terjedelmi okokból nem ide a fórumba írtam meg jó pár oldalas élménybeszámolómat a szállodáról, és a nyaralásról.
Sitike64! Az Iberotelt, mint hotelt, én ajánlanám, de a part inkább sznorisnak való: van egy homokos sekély rész, ahová kijönnek a halak, aztán egy korallmező és azon át lehet a mély vízbe jutni, de ezen a mezőn nagyon kevés víz van, még dagálykor is, tehát csakis maszkban, nézve, hogy hol úszik az ember, lehet átjutni rajta... A mélyben persze csodákat lehet látni, de nyilván Nektek a sznori nem szempont, tehát szerintem ez nem az, amit Ti kerestek...
Mi is pont erre fizettünk be szept 27-i indulással az Insight-nál, ezekbe a szállodákba. Mi is ajándékba kaptuk a Ras Mohamed túrát. szerintem is ők most a legjobb ajánlat Egyiptomba.
A szobák tradicionális Marokkói stílusban vannak berendezve. Ez kb. azt jelenti, mint amikor Magyarországon bemész egy étterembe és matyó hímzéses terítő van a fából készült asztalokon és mindenütt paprika füzérek és szenes vasaló, teknő lóg a falon. A külföldi azt mondhatja: "úristen, hogy néz ki ez a hely, milyen ócska", de valójában nem ez az igazság. Szóval tiszta, nem ócska, éppen csak marokkói stílusú. Az épületek kívülről kimondottan szépek.
A kaja olyan mint egyiptomban általában: nagy a választék, sok fajta kaja, de minden nap ugyanazok. Egyébként ehető, gyereknek vagy egyiptomi kaját nem kedvelőknek mindig van kis pizza, sült krumpli stb.
A tisztaság is elég jó, kb. 10-ből 9-et megérdemel.
A zsúfoltságot nem vettük észre, sem a parton, sem máshol pedig augusztus közepén voltunk ott.
A szomszéd Iberotel Faraana-ról nem tudunk semmit, messziről láttuk! :)
Úgy néztem, hogy a Club Faraana Reef mellett ott van az Iberotel Club Fanara & Residence hotel is, amit ezek szerint hasonló tengerparttal rendelkezik és hogy valamivel jobb állapotban van a hotel. Erről nem tudsz valamit mondani?
A Club Faraana Reef Resort-ot én is néztem, a képeken is úgy láttam, hogy lehet fürdeni, viszont eddig jó pár negatív véleményt is olvastam (pl.kicsi a part, zsúfoltak az ágyak és nem lehet helyet kapni csak ha korán reggel lefoglalod, a szálloda és a szoba is nagyon lelakott, kopott). Nem tudom, hogy ebből mennyi az igazság, hiszen ahány ember annyi ízlés és vélemény.
Az egyik fő szempont valóban a tenger, hogy "rendesen" is lehessen úszni, azaz ne csak mélyvíz vagy pancsoló legyen. A másik fő szempont viszont a tisztaság, a szobák normális állapota (nem azt mondom, hogy luxus legyen, de azért ne legyen annyira leharcolt se), és az ételválaszték is elfogadható legyen. Tudom hogy sok mindent kikötöttem magamnak, de próbálom a lehetőséghez képest a legmegfelelőbbet kiválasztani, végülis még van egy évem.
Tudnál valamit írni a szobákról és a kajáról is? Bocsi, de próbálom összegyűjteni a tapasztalatokat a könnyebb választás érdekében.
Köszi előre is.
Egyébként a mostani választásod is jónak tűnik. Árban szerintem mindenképpen és Kairót egyszer látni kell!
Csak megosztanám, hogy végül is hova sikerült foglalni idén szeptember közepére:
Insight Tours-nál találtuk meg a számunka legjobb ajánlatot, mert mindenképp szerettünk volna menni (fakultatív programként) Kairóba, ahová eddig még nem sikerült eljutni, mert a telepített idegenvezetők mindenkit lebeszéltek róla. (valszeg nem volt kedvük 2*8 órát buszozni)
Szóval egy kombinált utat választottunk, Kairóba érkezünk első esete, majd másnap egész napos Kairói program, ahonnan másnap este repülővel megyünk tovább Sharm-ra, ahol az üdülés többi napját töltjük. Ráadásul kaptunk egy ajándék fakultatív programot a Rus Mohammed-be ahová amúgy is szerettünk volna menni, magunktól is befizettük volna.
Azaz hagyományos megoldással ez azt jelentené árban, hogy üdülés + 2 fakultatív program, ráadásul a Kairói elég drága szokott lenni, főleg repülővel (kb. 70 e Ft)
Kairóban az 5*-os Le Meridien Piramyds, Sharm-on az 5*-os Sierra hotelben szállunk meg, természetesen AI ellátással. A Sierra gyönyörűnek tűnik, 6 medence, 7 étterem, biztosan jó lesz. A kairói szálloda kilátása pedig a piramisokra néz.
Mindezt megkaptuk illetékkel mindennel együtt 200 e Ft / főért. Azt hiszem ez tökjó!!!
Eddig egyszer voltunk Sharm-ban (szeptemberben megyünk másodjára) és a páromnak is az volt a kikötése, hogy lehessen "normálisan" is fürdeni a tengerben a snorizáson kívül. Sokáig keresgélt, aztán végül is talált egy egyébként is csodálatos szállodát, a Clu Faraana Reef-et 4*.
Az egész szálloda komplexum csodálatos, nagyon jók a medencék, szinte minden medencében van Pool bár. A medencéből kértük mindig az italt és sosem kellett sorban állni vagy várni a kiszolgálásra. A parton is van bár. A parton lefelé menet van egy grill étterem ahol vacsorázni is lehet.
A tengerben lehet pancsolni és úszkálni is kb. 2 m mély vízben, ahol van egy napozó stég is. A part szélén viszont indul egy hosszú móló be a korallok mögé. Ott már 8-10 méter mély víz van és gyönyörű élővilág. Oda hozták a búvárokat hajóval a többi szállodától.
Egyetlen negatívuma, hogy sokat kell lépcsőzni a parthoz, mert egy sziklafalon áll a szálloda, de mindez kibírható.
Összehasonlítási alapunk van, jártunk már Tunéziában, kétszer Egyiptomban és egyszer Jordániában is, még is talán legjobban ez a szálloda tetszett.
Én a parton csak végig sétáltam ott, viszont megkérdeztem Neked a Facebook csoportban, hogy mi a helyzet úszás ügyben a Jaz Belvedere-nél:) És azt válaszolták, hogy úszásra is alkalmas a part, fokozatosan mélyülő a víz, a stég végének a szintjén már kb. 3-4 méteres. Tehát olyasmi, amit keresel:)
Nem voltam még Red Sea hotelben, de hallottam már többektől, hogy jó színvonalúak:) Na, hátha lesz bp-i indulás, viszonylag jó árakkal majd...:)
Mi all inclusive ellátással akarunk szállást foglalni. Tud valaki véleményt mondani a Continental Plaza Beach hotelről? 4*-osnak írták, Last Minuttal elég jó árban van.
Írtam választ, de valamiért nem küldte el, így most újra megpróbálom.
A Red Sea szállodalánchoz tartozó hotelek az én tapasztalatom alapján is jobb minőségűek, színvonalasabbak. Igaz, hogy évekkel ezelőtt voltam ilyen szállodában, de azóta is az volt az eddigi legjobb. Sajnos a Red Sea hoteleket eddig nem lehetett Budapesti indulással foglalni csak Bécsi vagy Grazi, talán majd ez is megváltozik.
A Jaz Belvedere szállodát én is nézegetem, mert nagyon tetszik a hotel, a szoba is színvonalasnak tűnik, a youtube felvételein azonban úgy láttam hogy apálykor csak sártenger van, apályon kívül viszont be lehet menni, de csak térdig ér. Lehet viszont hogy van a parton olyan rész is, ahol fürödni is lehet, csak még nem találtam erről felvételt. Ezért örülök minden hiteles információnak arra vonatkozóan, hogy ténylegesen mi a helyzet, lehet-e úszni, vagy csak pancsolós rész és mélyvíz van.
Azt írtad, hogy Te is voltál ott, mit láttál ezzel kapcsolatban?
Kedves Sitike64! Ezt a 23251-es hozzászólásod valamiért csak most olvastam el, így nem regagáltam, szóval szívesen!:)
Igen, hátha lesz jövőre bp-i indulású Red Sea hotel is és akkor pl. a Ghazala szóba jöhet szerintem. Meg amit Kathy8 is javasolt, ill. Tice01-ék, akik most jöttek haza, szóval a Jaz Belvedere is alkalmas lehet majd Nektek. Jártam a hotel kertjében, partján és nagyon szépnek is találtam:)
Sziasztok! Volt valaki mostanában az Orietal Resort szállodában? Az érdekelne, hogy ott van-e AI ellátás a parton? Ill. milyen szórakozási lehetőség van a közelben? Elégedettek voltatok-e a szállodával? Köszönöm a választ!!
Valóban nem azért megy az ember hogy a medencékben fürödjön, a tenger mégis más. Ha jól értelmeztem amit írtál, van olyan szakasz ahol lehet úszni anélkül hogy több méteres mély víz lenne alattam. A youtubon próbálok felvételeket nézni róla, mert a hotel tényleg tetszik.
Valóban így van minden, Egyiptom az Egyiptom. Persze a klímán és a környezeten, a hangulaton kívül fontos az ára is. Sajnos az átlag embernek manapság ez nagyon lényeges szempont. Ahogy nézegettem az árakat (ami valószínűleg jövőre sem lesz olcsóbb) 2 főre max. 450-500 eft-ra gondoltam járulékokkal együtt. Valószínűleg valami last minute vagy előfoglalásos akciót kell majd keresnem. Azért a lábleérős úszásos tengeren kívül fontos hogy tiszta legyen a szálloda. Eddig még minden alkalommal sikerült elmondanom, hogy nem bántam meg a választást, szeretném ha ez most is sikerülne.
Gyalog be lehet menni a tengerbe, (cipő ajánlott), vannak korallok, de nem összefüggő, ki lehet kerülni. Lassan mélyül, nincs mély korallfal, de hogy mennyit tudsz úszni úgy, hogy leérjen a lábad, azt nem lehet tudni.
Délelőtt nagyon fúj a szél, hullámzik, nem igazán jó úszásra, délutánra csendesedik.
Viszont van 2 nagy medence, 141cm, alig vannak benne. Igaz nem azért megyünk Egyiptomba, hogy a medencében pancsoljunk.
Nem tudom hol foglaltál a Park Inn-be, de a Kartago és a Sun&Fun tájékoztatója is írja, hogy van a tengerparton bár. A Sun&Fun azt is írja, hogy a Radisson strandját lehet használni és a szállodából shuttle busz visz a tengerpartra.
A Naama Bay totál homokos , két széle a korallos. Tehát majdnem az összes hotel jó ott, plusz kínálatban még a Jaz Belveldere is jó az másik öbölben van. Nekem is van olyan ismerősöm, aki csak fürdeni megy a Vöröshöz :) Mert, a más klíma, más a táj , egy feeling-je van ami sokaknak tetszik, mert Afrika stb , na meg a jó árak vannak, és finom jó sós a víz , gyógyító a levegője :)
Ezen kívül még akad pár hotel ,most nem érek rá megnézni. De ár arányt is írhatánl , mert akkor úgy próbálunk segíteni.
Te Radisson vendég voltál, így a parton egyértelműen tartozott hozzá AI. Én nem tudom, hogy a privát strandon lesz-e valami ellátás, ha látják a kezünkön a park inn karszalagot. Illetve az lenne jó, ha beengednének a Radisson partjára. Állítólag a Radisson mellett van egy gyalogút, amin lejuthatunk a partra.
Az jó hír, hogy klassz a part.
Esetleg tudsz valamilyen tájékoztató jellegű időpontot, hogy mikor van dagály?
Én szemben a Radison Blu Resort-ban voltam : a part klassz, móló is van, és egy darabig be is tudsz menni - utána nem , szólnak a korallok "taposása" miatt.
Nekünk lent AI volt, parton a bárban italok, kávé, tea korlátlanul.
Feljebb a nagy medencénél snack-ek. (sült krumpli, pizza, tészta, hamburger, kolbászok, + fagyi pult és ott is egy bár italoknak stb.)
Én úgy értettem, hogy Sitike64 nem olyanra gondolt, mint a Nabq, ahol a bokáig, térdig érő vízben pancsolni lehet, hanem olyan homokos partot keresne, ahol be lehet úszni a tengerbe és ezért ajánlottam neki én is a Naama Bayt, mert ott ilyen lehet...
Volt-e valaki mostanában a Park Inn hotelban? Kaja, tisztaság? Illetve az érdekelne, hogy az 500m-re lévő strand az privát vagy bárki fürödhet ott. Van-e all inclusive ellátás a parton (gondolok itt sörre, üdítőre). A strandra a vendégeket valamilyen kisbusz szállítja-e le vagy gyalog kell menni? Ha van busz, akkor fizetős-e?
Esetleg a szállodán belül valami ajánlott rész, ami az étteremhez és az aquaparkhoz is közel van?
Mi csak jövő nyáron tudunk menni, ketten 13 éves lányommal. Olyan helyet és szállást keresek, ami közvetlen parti, közel van a központhoz, van pancsolós, és sznorizós része is a partnak. Két éve Hurghadán voltunk, nagyon jó volt, most 2 hétre tervezem Sharmot.
Hotellal annyi csak a kívánalmam, hogy tiszta legyen, és ha megoldható, ne legyen benne sok szláv , ez alatt a lengyeleket is értem. Köszönöm szépen a segítségeteket :)
Nem vagyok sértődős, és teljesen jogos amit írsz. Valóban sok szép hely megfelelne annak amit én szeretek, a probléma csak az, hogy én a tenger mellett Egyiptomot is imádom: a kultúrát, az embereket.
Valóban nem vagyok járatos Sharmon, de én úgy olvastam, és eddig úgy is gondoltam, hogy Naama bay a homokos rész, a Nabq bay esetében csak bokáig érő vizzel találkozhatok. Lehet hogy rosszul tudom. Én sajnos teljesen laikus vagyok ezen a területen, hiszen még soha nem jártam ott, nekem Hurghada az ismert.
"Valóban jól gondolod, engem a sznorizás nem érdekel, konkrétan csak fürödni, úszni szeretnék a vörösben. ..."
Előre is bocsánat a kérdésért, nem szeretném ha megsértődnél, de igazán érdekel, hogy miért ragaszkodsz a Vörös tengerhez?A világon a legtöbb tenger ilyen, amit Te is szeretnél....:) :) Gyönyörűbbnél gyönyörűbb tengerpartok, csodás szállodákkal. Választék van bőven....:)
Sharmon viszont nem a Naama a sekély rész, hanema Nabq, lehet hogy Te is erre gondoltál nem? Ott lehet, hogy találsz megfelelőt...:)
Bocsi, most vettem észre, hogy amíg válaszoltam, addig már Te is írtál. Hurghada valóban jó választás, de pont az a lényeg, hogy eddig minden alkalommal Hurghadán vagy Tabán voltam, és most jó lenne Sharmot is megismerni. Ezért próbálkozom.
Valóban jól gondolod, engem a sznorizás nem érdekel, konkrétan csak fürödni, úszni szeretnék a vörösben. Ehhez viszont a térdig érő víz nem elég. Ahol móló van, ott viszont valószínűleg már nagyon mély a víz, ami megint csak nem jó. Valami köztes megoldást keresek. A kutakodásom alapján lehet hogy csak a Naama bay lenne megfelelő?
Még egy észrevétel: szerintem Neked kimondottan Hurghada lenne a megfelelő... ott rengeteg hasonló pancsolós szálloda van, és valamivel olcsóbb is mint Sharm. Itt a legtöbb szálloda partján stégről lehet a vízbe menni, ahol pedig már mély a víz...
A Jaz Belvedere nekem is nagyon tetszett képek alapján. A tengerről írnál nekem egy kicsit bővebben. Konkrétan az érdekelne, hogy gyalog be lehet-e menni, mivel sok szálloda esetében olvastam, hogy a korallok miatt csak a mólóról lehet. Amikor nincs apály, akkor van-e olyan rész, ahol úszni lehet rendesen, azaz a lábam még leér, de azért legalább mellig ér a víz, vagy a gyaloglás után egyből mélyvíz jön? Tudom, hogy egy kicsit bután hangzik, de az idén nyáron Hurghadán a Titanic Beach hotelnél találkoztam azzal a helyzettel, hogy sokáig gyalogoltunk a bokáig, majd térdig érő vizbe (legalább 5-600 métert), majd hirtelen kezdődött a korallfal, ahol egyből 10-15 méter mély volt. (na én ide nem merek menni)
Bármilyen infót szivesen vennék erről a hotelről. Előre is köszi.
Általában a Coral Beach Montazah szállodát ajánlani szoktam, de szerintem a leírásod alapján az nem biztos, hogy a Te szállodád lenne...
Álomszép partja van, hosszan sznorizható, sok-sok hallal, és korallszőnyeggel alattad. Szóval vetekszik az Iberotellel, viszont kicsi a pancsolós része, ahol bokáig vagy egy kicsit feljebb ér csak a víz. Az a hely sznoris paradicsom, de ott és a környező hoteleknél is mint pl a Melia, csak stégről lehet bemenni.
Igazán köszönöm, hogy ennyi tippet is kaptam. A Jaz Belvedere az egyik legszinpatikusabb hotel, de nem láttam, hogy lenne ott kevésbé mély víz, de mégis úszásra alkalmas szakasz.
A Melia Sharm sajnos elég drága úgy néztem, pedig szép. Az Iberotelt nagyon sokan dicsérték, és talán az az egyedüli amit úgy láttam a youtube felvételeken, hogy gyalog is bemennek és nemcsak térdig ér. A Coral Beach-ről semmit sem tudok, de utánna fogok nézni.
Nagy segítség, hogy adtál ötleteket, hiszen a sok szálloda közül le kell szükítenem a kört, hogy melyik jöhet számításba a feltételeim szerint, azaz ár-érték arány, minőség, és persze a gyalog besétálós, nem nagyon mély vizes, de úszási lehetőséggel rendelkező partszakasz.
A Ghaza Beach hotelt én is néztem, de ahogy Te is írod, valóban csak Bécsi indulású jelenleg. Talán majd jövőre már Budapestről is lehet.
A "szentségtörést" csak arra értettem, hogy én nem a sznorizós részét keresem, mivel a mélyviztől egy kicsit félek, hanem konkrétan Egyiptom szerelmese vagyok. Ebbe beletartozik a kultúra, a tenger, és az emberek kedvessége is.
Sziasztok! Hotel Ghazala Beach-ről valakinek van már személyes tapasztalata? Tisztaság,kaja,strand illetve a személyzet hozzáállása érdekelne de ha tudtok szívesen olvasnám, hogy ti mit ajánlatok itt illetve a közbiztonság,reptér és az egypt air ről is szívesen olvasnák pár szót! Előre köszönöm :)
Tegnap jöttünk haza Sharmról. A Jaz Belvedere hotelben voltunk.
Úgy gondolom, ez a hotel megfelel az igényednek. Gyönyörű a szálloda (arab viszonylatban), tiszta, nincs lelakva, a kaja bőséges, de az ízek a szokásos egyiptomiak.
Egyáltalán nem zsúfolt, általában 10 ember volt a tengerben, a medencében volt hogy csak mi. A partra sem kell 7-kor lerohanni helyet foglalni.
A tenger lassan mélyül, 10 órától 4-ig apály van, egy kicsit kell gyalogolni, de lehet úszni.
A vízumról annyit, hogy az utazási iroda valamiért megakarja vetetni. Az ottani helyi idegenvezető azt mondta, csak Kairóba, ill. a távolabbi kirándulásokra kell.
A Ras Mohamed nemzeti parkba nem kell, és voltak többen sivatagi túrán, oda sem kell. Csak ha elhagyod a Sínai félsziget keleti részét.
Ez olvasható a Divingpro ( Váczi Szilvi és Jenei Zoli) lapján:
A sínai vízum érvényes aSínai-félszigetC szektorára, azaz például Tabára, Nuweibába, Dahabba és Sharm El Sheikhbe. Ha kirándulásokat terveznek pl. a Színes Kanyonba, a Szent Katalin Kolostorba, vagy a Ras Mohamed Nemzeti Parkba szárazföldről, akkor oda egyiptomi vízum kell, mert ugyan a Sínai-félszigeten van, de kívül esik a C zónán. Illetve búvároknak, akik el szeretnének látogatni a Thistlegorm hajóroncshoz, szintén szükséges a 25 dolláros vízum.
Egy kis segítséget kérnék. Voltunk már Sharm-ban 8 éve és most megint készülünk. Akkor két hét volt, kirándulásokkal, sok programmal. Most viszont egy hét lesz, pihenéssel, sznorkizással és egy Mózes-hegy túrával.
A kérdésem... úgy tudom, úgy olvastam, hogy ha csak a "parton" vagyok vagy esetleg még elmegyek a Tiran-szigetre, vagy a Szent-Katalin kolostorhoz (ott már jártunk) vagy feljebb a Mózes hegyre, akkor elég az "Only Sinai Visa", ami viszont free. Igaz ez?
Szia Sitike64! Miért lennél "szentségtörő"?:) Egyiptomot a tengerpartja, víz színe, illata, benne való úszás miatt is szeretjük:)
Sharmon egy picit tényleg nehezebb lesz ilyen beúszós szállodát találni, nekem első tippre a Ghazala Beach ugrott be, ami Red Sea hotel és egyelőre bécsi indulással látom fent a Divehard oldalán, de majd biztos mások is ajánlanak:)
Szívesen!:) Biztos vagyok benne, hogy jó lesz!:) Sun and fun-nál foglalt a barátod? Ez régen Best-es kizárólagos szálloda volt és néha nagyon jó áron lehetett kifogni, most azért ez magasabb egy kicsit annál...
Egy kedves barátomnak kérdezem, Ő most megy először SSH-ra.
Tetszik neki nagyon + amit olvastam tőletek is meggyőző volt szóval lefoglalta.
Szeptemberben megy - remélem tényleg jó lesz neki. Mi most márciusban a Radisson Blu-ban voltunk, az nagyon rendben volt, de most nagyon drága lett volna a többihez képest. (mi akcióban foglaltuk)
Imádom Egyiptomot, de eddig csak Hurghadán és Tabán nyaraltunk, itt az ideje hogy Sharm El Sheik-et is meglátogassuk. Az idő nem sürget, mivel csak jövőre tervezzük, de szeretnék addig is felkészülni.
Tudnátok egy-két szállodát ajánlani, az alábbi szempontok szerint? - Most biztosan "szentségtörő" leszek, de nekem a sznorizás nem szempont, tehát nem ilyen szempontból szeretnék választani.
- Bár úszni tudok, de mivel a mélyvíztől félek, így olyan helyet keresnék, ahol lehet úszni, azaz max. 1,5 - 2 méter mély a víz, és ha lehet akkor ezt a mélységet begyalogolva, fokozatosan lehet elérni. Úgy néztem, ez lehet hogy csak a Naama bay-en lesz?
- Jó ár-érték arányú szálloda legyen, ahol tisztaság és lehetőleg változatos kaja legyen, és lehetőség szerint ne legyen lelakott. 5 *-ra gondoltam, de nem szükséges a luxus kategória, hiszen az megfizethetetlen, vagy az erős 4 * is számításba jöhet, ha a többi feltétel megfelel.
Már nagyon sok szállodát végignéztem, de a katalógus ajánlatokban kevésbé bízom meg mint a személyes tapasztalatokban. Jó lenne ha javasolnátok párat és utánna azoknak jobban utánanéznék.
A legfontosabb szempont egyébként a tenger, azaz hogy gyalog bemehessek és úszni is tudjak. (Az idén Hurghadán a Titanic Beach-ben voltunk, és nem szeretnék hasonló módon járni, hogy fürödni szinte nem is lehetett a tengerbe, csak belefeküdni.)
Szia blaze73! Az én beszálómra is rákereshetsz, 2011-ből. Szupi hely, imádom!!:) Sznori csodás, de ott a parton egyből mélyvíz, pancsizni a szomszéd Melia Sharm partjára lehet átmenni.
Idén sajnos az ETI és más német és osztrák irodák nem indítottak július első hetéig utakat Sharmra. A miértjét senki sem tudja, de ők is le voltak tiltva, ugyanúgy mint mi magyarok tavaly . Hogy most feloldották-e már, és indítanak-e járatot nem tudom. Mintha azt hallottam volna, hogy már igen.
Szia! Írtam a publikus e-mailedre, de visszadobta a rendszer... az enyém működik, ha megtennéd, akkor írjál légy szíves információkat róla... mi 8 éve már oltunk ott (akkor még Tropicana Grand Oasis volt a neve), de megint oda készülünk. Előre is kösz!
Köszönjük az infókat! Tényleg hasznosak voltak, figyelembe vesszük a szálloda kiválasztásánál. A közeljövőben foglalunk és szeptember második hetében megyünk majd!
Köszi én is a híreket a szállodáról és a partról! Hááát, igen, ez az orosz réteg, akik oda jár, nem tesz jót a szállodák színvonalának, persze másrészről meg magának az egyiptomi turizmusnak nyilván jó, hogy most ők ott vannak és költik a pénzüket.
Tehát akkor az ellátás nem volt tökéletes, ez nem túl jó hír erről a szép szállodáról tényleg. De teljesen korrekt, amit írsz, hogy jó last minute árban, felkészülve erre, el lehet tölteni egy nagyon szép hetet ott. Örülök, hogy a fiadék jól érezték magukat!:)
Szeretném itt is megosztani nyaralásunk élményeit. Mivel mi kombinált úton voltunk, így ide csak azt a részt tenném be ami sharm el Sheik-i és dahabi élményeinkkel kapcsolatos.
.
.
.
Sharm el Sheikh
július 2 július 9
2-án reggel fél hatkor indult a gépünk Hurghadából Kairón keresztül Sharm el Sheikre. Fél tizenkettőkor landoltunk Sharmon. Az út során mindig üdítőket, kávét és teát kaptunk Egyébként maga a repülőút kb. 1-1 órás volt.
Idén is, ahogy tavaly a Coral Beach Montazah szállodára esett a választásom, több okból is.
Az egyik, hogy én személy szerint tavaly sem csalódtam a szállodába, annak ellenére, hogy az ételválasztékunk akkor az első héten szegényesebb volt.
Úgy gondoltam, hogy a látvány, amit a partja nyújt kárpótol majd, ha esetleg idén is hasonló lenne a helyzet. A másik ok, hogy nagyon jó áron tudtam befoglalni.
A tavalyi szobákra emlékezve idén már a foglalásnál úgy intéztem, hogy Beach front-on kapjunk szobát, mert tudtam, hogy a tengeri kilátás így garantált.
A szálloda 2 részből áll, amit egy út választ el egymástól
A felső részben van a recepció, az étterem, és a nagy medence is, viszont itt a szobák messze vannak a parttól, és a kertre ill. a medencére néznek.
Az alsó rész, ahova én eleve foglaltam az pedig egy lejtős részen van ahol különböző szinteken vannak a szobák egymás alatt, és a szobák mindegyike a tengerre néz.
A megérkezésünkkor jeleztem, hogy hova is szeretnék szobát kapni, egyből odavittek minket :)
Ez az alsó rész legfelső részén van. Így gyakorlatilag az étterem és a part között kb. félúton, teljesen ideális minden szempontból.
A szobánk így természetesen a tengerre és a mólóra nézett, teraszos volt.
Egy órakor már mentünk is ebédelni, és ebéd után pedig irány a Vörös:)
A szállodáról igazából már tavaly írtunk beszámolót, így erről most még egyszer nem írnék.
Sajnos a nyugati turisták utazási stopja miatt a vendégek összetétele idén megváltozott.
Amíg tavaly az első heti helybéli nyaralókon kívül zömmel olaszok voltak addig az idén nagyrészt oroszok. Igaz a Ramadan miatt a helybéliek viszont nem jöttek.
Elutazásunkig kb fél gőzzel üzemelt a szálloda, így pl ebédidőben volt olyan hogy szó szerint üres volt a medence és a part is majdnem.
Ételek: az ételválaszték mindenféle szubjektív érzés nélkül tényleg bővebb volt a tavalyinál.
Több volt a húsválaszték, és talán ízletesebbek is voltak az ételek. Volt olyan nap, hogy torták sora várakozott a tálalón. És talán a gyümölcs is több volt. Banán, sárga és görögdinnye, narancs, szőlő.
Viszont ettől függetlenül az orosz invázió sokat vont le az étkezés minőségéből. Rendre lepusztították az összes ételt még a díszítést is. Nah de sajnos tudjuk milyenek....
Sharm el Sheiken amióta kijárunk azaz 5. éve mindig Jenei Zolival és Váczy Szilvivel megyünk mindenféle fakultatív programra. A profizmusuk, és a baráti szívélyes és kedves hozzáállásuk garantálja azt hogy minden utunkból kihozzuk a maximumot. Minden évben van ráadásul egy pár olyan program is ami nem mindenkinek és pláne nem ilyen minőségben adatik meg.
Ilyen volt tavaly fiam ballagási ajándéka ami egy Thistlegorm roncsmerülés volt. Ezt Szilvi és Zoli fantasztikus szervezésének hála fiam kipipálhatta.
Idén egy másik nagy-nagy álmunkat sikerült Nekik valóra váltani.
Eljuthattunk Dahabba, és a Blue Hole-hoz. Ez a kirándulás volt az idei csúcspont! :)
Utaztunk autóval, majd dzsippel , egy kis mezitlábas ill. teljes felszereléses séta után pedig fiam és Zoli merülve, mi pedig felettük sznorkelezve fedeztük fel a Blue Hole-t.
Kis hegymászással gyönyörű panoráma fotókat készítettünk, majd ismét egy kis dzsip túra után szintén hasonló felállásban következett a Canyon merülés. Csodás érintetlen korallokban gyönyörködve, és kissé éhesen a két merüléstől a Lighthouse bázison frissítettük fel magunkat ahol már várt ránk egy fantasztikus ebéd. Egy kis pihi, és lazulás után vásárolgatás következett, majd egy frissítő nádcukor itallal búcsúztunk Dahabtól. Hazafelé gyönyörködtünk még a laguna gyönyörű panorámájában, fotóztunk egy párat, és az egész napos élményektől elpilledve indultunk haza. Csodás nap volt, melyet egy kedves, baráti hangulatban sikerült eltöltenünk.
Ezen a napon kívül még 2x mentünk Zoliékkal hajózni. Mindkét alkalommal fantasztikusan szép részeken merültünk. És hogy ne maradjunk az út során delfinek nélkül egyik alkalommal vagy 10 -15 főből álló delfincsapattal is találkoztunk, sőt kicsik is voltak a csapatban :)
Sharm el Sheiken töltött utolsó napunk szintén a delfinek jegyében telt, hiszen mintegy méltó zárásként elmentünk egy negyedórás delfinúszásra a velünk együtt utazó vendégkislány nagy örömére, hiszen Neki ez , az első ilyen közeli találkozása volt a delfinekkel. Én és a fiam már harmadszorra lehettünk ilyen közelségben ezekkel a csodálatos állatokkal, de a vendégkislánynak is egy életre szóló élményt sikerült szereznünk.:)
Ezzel a programmal fejeztük be idei kalandos és felejthetetlen pillanatokkal teli utunkat.
Köszönjük Nektek Szilvi és Zoli, hogy az idei nyaralásunkat is felejthetetlenné tettétek,
és Veletek együtt sikerült idén is 100%-ot kihoznunk abból a kis időből ami a rendelkezésünkre állt.
Maradtunk volna még, de már vártak az itthoniak, így aztán másnap kora reggel a szívünk egy darabkáját ismét otthagyva elindultunk haza.
A repülőnk haza fele is pontosan indult, érkezett. Szerencsére egyik szakaszon sem volt semmilyen fennakadásunk, késésünk, vagy bármilyen problémánk.
Új vagyok a fórumon, de szeretném megosztani Veletek a tapasztalatomat, mert nekem is sokat segítettek a hozzászólások.
Jenei Zolira és Váczy Szilvire (www.divingpro.hu) akadtam rá egy fórumon, akik sokadik éve kint laknak már. Nem tartoznak sem utazási irodához, sem szállodalánchoz, önállóan szerveznek búvárkodást, hajókirándulást, sznorizást, egyéb programokat. Nagyon profik, korrektek, nincs "meglepetés" költség, tanácsaikkal, amelyeket még itthon kaptam tőlük, majd odakint, igen hasznosak voltak és sokat segítettek. Az árak jók, minőségi szolgáltatással. Ezúton is köszönöm nekik!!! Szívből ajánlom őket mindenkinek, akik egyediségre vágynak és nem akarnak egy lenni a sok csoport-turisták között. Nézzétek meg a facebook oldalukat, a képek hangulata mindent elárulnak. Arra törekszenek, hogy egy tökéletes élménnyel zárd a napod. Nálunk ez minden esetben sikerült.
Szálloda: hosszas keresgélés után döntöttem a Sultan Gardens Resort 5* mellett, amely nekem tökéletes volt.Közel volt a Soho és Naama bay, 20 percre meg az Old Market.
Előnyei: nagyon tiszta, figyelmesek, nem hajtanak a borravalóra, de, ha kapnak, akkor meghálálják. Káprázatos a környezet, csodás a kert. A szálloda és a part tiszta, folyamatosan szedik össze a szemetet, ürítik a kukákat. Az étterem választéka változatos volt, a svédasztalokat folyamatosan töltik, a standard ételek mellett mindennap igyekeztek újakat kitalálni. Az asztalok tisztaságára rettentően ügyeltek, nem kellett letakarítanom az előző ételmaradékát, az üres poharakat állandóan elvitték, a pincérek újratöltöttek. Rajtunk kívül még egy magyar család volt, zömmel oroszok, lengyelek és arabok voltak gyerekekkel. Szerencsénk volt, mert kulturáltan viselkedtek, nem tolakodtak, talán azért, mert bőséges volt a mennyiség és a választék is. Nagyon szuper volt!
Hátránya: nincs a szállodának shuttle járata a közeli helyekre, egy taxi társasággal állapodtak meg, ami drága. Viszont annyi kocsi, taxi állt a szálloda előtt, hogy alku után negyed áron bevittek minket.
A következőket tudtam meg a fiamtól a Continental Plaza Beach hotelról:
A szálloda nagyon szép és jó helyen van, közel a reptérhez és közel a Naama Bay-hez. A hotel busza 3,- $ / fő áron visz be a Naama Bay-ba oda-vissza.
Nagyon nagy területen van, lehet a parttól jó távol is szobát kapni. Szerencsére ők középtájon nagyon jó helyen, mindenhez közel és szép tengerre néző szobát kaptak. A kert és a medencék nagyon szépek, a tengerpart szintén, a korallzátony és a sznorizási lehetőség kiváló. Van pancsolós rész is és van stég is a mély vízhez. A pancsolós rész nem túl hosszú, max 2 métert lehet besétálni és nem túl mély, de jól lehet benne dagonyázni.
Sajnos sok az orosz, ami nagyon meglátszik a szállodán. Mindent tönkre tesznek és összeszemetelnek.Az étteremben túl sokan vannak, sorba kell állni a nem túl változatos ételekért, nem takarítják az asztalokat rendesen. Az animáció szinte semmi, illetve csak az oroszoknak szól.
Amúgy nagyon jól érezték magukat, nem maradtak soha éhen, azt mondta bármikor vissza is menne, de tény, hogy az ellátás nem az igazi.
Azt mondta, a hotel legfőbb erénye a tengerpart és a látványos kert.
Nagyon olcsó last minute áron voltak, így nem morogtak semmiért, előtte utánanéztek, olvasták az értékeléseket, így tudták, mire számítsanak.
Szóval, akinek az ellátás nagyon fontos és nem igazán bírja az oroszokat az inkább ne ezt a hotelt válassza, de egy jó last minute áron bevállaható.
Mi pont oda megyünk, de utánatok. Szeptember 27-től, Szieszta II program az Isight-tal. 1 nap Kairó 6 nap Sharm a Sierra hotelben. remélem nagyon jó lesz, igen sokáig keresgéltem.
Van esetleg olyan partszakasz/szalloda amit ajanlasz vagy amit eppen nagyon nem ajanlasz - foleg abbol a szempontbol, hogy milyenek a sznorizasi lehetosegek. Par kilometert szivesen setalunk (lehet ott egyaltalan a parton vegigmenni?), sot igazabol az sem baj, ha nem egy hotel/part, hanem ketto - a tervezett ket hetbe belefer egy koltozes.
-a szél szinte mindig fúj de nem vészes ettől teljesen nyugodtan lehet sznorkelezni,a tenger tényleg 22-23 fokos de érdekes módon minél beljebb mész annál melegebb:)
-a levegő reggel 10 és délután 4 között alkalmas napozásra,az ottani napsütés még télen is nagyon durva,17 óra után lemegy a nap és vissza csökken a hőmérséklet olyan 20 fokra éjjel akár 15-re is.
-Mi két hétre szoktunk menni/kb 15-éve járunk télen /mindig van 2-3 'rossz" nap mikor erősen fúj a szél és a felhők miatt nem süt a nap,de teljesen kibírható,vagy más programot
kell csinálni,vagy a tengerparton szinte minden szállodának vannak szélterelős napágyaik.
-Luxort és a Királyok völgyét ilyenkor érdemes meglátogatni-
Szia! Holnap reggel érkeznek haza, majd kifaggatom őket :) beszéltünk szinte minden nap, elégedettek voltak. Talán a kaja a leggyengébb pont, úgy éreztem a beszélgetésekből. Holnap majd írok.
Letelt a bő hét :) van már valami további infód a hotelről, mármint a Continental plaza-ról? Képeket esetleg tudsz felrakni/küldeni?
Milyen összességében a hotel? Milyen az élővilág? Van szép korall fal? Nem fúj nagyon a szél? Hasmenős a kaja? :) Este lehet használni a medencét, van esetleg medencés buli?
Keresgeltem december/januari idojarasrol hozzaszolasokat - de nem nagyon talaltam. Azt persze megneztem, hogy 20-25C levego es kb ugyanennyi vizhomersekletre lehet szamitani. Eddig OK.
Viszont mi sznorkellezni szeretnenk - kerdes mennyire van szel/hullamzas avagy egyeb problema, ami megneheziti avagy eppen lehetetlenne teszi ezt? Egy ket hetes idoszak alatt kb mennyi jo/rossz napra lehet szamitani ebbol a szempontbol?
Nem utazik véletlenül valaki augusztus 9-én az Insight Tours szervezésében? Járt valaki mostanában a piramisoknál, vagy a Sierra Hotelban? Biztonságos (természetesen Kairóra gondoltam)? Előre is kösz a választ.
Sziasztok! Hú de régen jártam itt, de most jöttünk Sharmból egy kitűnő nyaralás után. A fakultatív programokban Szilvi és Zoli segítségét vettük igénybe, akik kiváló 3 progit szerveztek részünkre. Nagyon jó volt, sok ismertető szöveggel, pontos időbeosztással és rendkívül korekt módon még vendéglátást is kaptunk. Mindenkinek ajánlom Szilvit és Zolit, ezúton is köszönöm segítségüket és közreműködésüket.
Köszönöm a segítséged! Lehet, hogy ezerszer leírtátok, de aki először utazik Egyiptomba, szeretne biztos lenni abban, hogy kell vagy sem vízum. Sajnálom, ha ezzel értetlennek tűntem.
Kiegészítve blaze73 hozzászólását, nehogy megszívd. A példáidból kiindulva a Ras Mohhamed Nemzeti Park ott van Sharm mellett, beleférhet a nem megyünk sehová kategóriába. De ha oda mennél és szárazföld felől közelíti meg a szervező a parkot, akkor kell a 25USD-s vízum. Ha hajóval mész oda, akkor nem kell. Van olyan iroda, ami buszon viszi oda a népet.
Ha nem veszed meg a vízumot a belépésnél, akkor már nem teheted meg később. Mi is csak ez miatt vesszük meg a vízumot.
Jól értem, hogy ha csak sharm el sheikhben töltjük ezt a 8 napot, akkor nem kell vízum? Eddig úgy néz ki, hogy nem megyünk sem piramisnézőbe, sem Luxor, sem sehová,inkább pihenés és búvárkodás lenne.
"Szeretnék inkább más hibájából tanulni, mint hogy a sajátomból."
Ma van 16-a szerintem épp elég időd van rá, hogy utánaolvasgass egy kicsit. Ez a fórum éppen erről szól , itt mindent megtalálsz, csak egy kis időt kell szánni rá. Jó olvasgatást!
És ha ez a temérdek infó nem lenne elég akkor az iroda biztosan készséggel ad felvilágosítást az utazási, és repülési szabályokról, de a neten is megtalálod....
Ha pedig pontosan tudod, hogy Olivért kell keresni, akkor miért nem hozzá fordulsz a búvárkodással kapcsolatban? Szerintem ő a legilletékesebb amennyiben már előzetesen máris úgy döntöttél, hogy vele szeretnél menni....
Érdekes elmélet, hogy állítsa össze helyetted valaki a programodat :) Tudod mit? Én összeállítom nagyon szívesen , ha el is mehetek helyetted jó?
szia mi si 23 án megyünk sharmra valoszinű ugyanazzal a géppel ennit innit adnak a repülőn zacskot is mi előre vesszük itthol a vizumot de ott is lehet .mi is olivérékkel buvárkodunk tavaly is velük voltunk itt a honlapjukhttp://flowbuvarklub.com/rolunk 1 buvár tura 1 nap itt vannak árak mi is itt foglaltunk és nem az utazási iroda képviseletén keresztül.de ha megérkezünk jön majd az idegenvezető és részletes programot kinál árakkal pénzt annyit viszel amennit akarsz nincs határ. ha gondolod ez a számom és segítek ha felhívsz 0620 5597293.
23-án éjfél körül indulnánk Sharmba a Medici travellel, Radisson blue hotelre esett a választásunk, négyen fogunk menni a haverokkal 8 nap 7 éjszakára. Szükségem lenne pár infóra mert ez lesz életem első repülése és sok dologgal nem vagyok tiszába.
Először is mit rakjak a bőröndbe? Van valami olyan extra dolog amit ott nem kapni de hasznos dolog lenne vinni? Pl konnektor adapter stb... A 20 kilós súlyhatáron kívül van e valami mérethatár is amibe a bőröndnek bele kell férnie?
A kézipoggyászba mit rakjak? Gondolom italt és ételt adnak a repülőn, hányós zacskó is van szerintem, akkor még mi kellhet??
Gondolom amikor megérkezik a repülő, Egyiptomba kell a vízumot kiváltan. A vízumkérő lapot automatikusan kapjuk vagy el kell menni valahova igényelni? Sajnos még nem csináltam ilyet soha.
Mennyi pénzt váltsak? Van e valami maximum vagy minimum pénz határ amit be lehet vinni az országba? Arra gondoltam hogy 100.000Ft-ot váltok be usa dollárra. Mindent ki szeretnénk próbálni (bulizni, búvárkodni, quadozni, tevegelni stb..) El fogom tudni költeni a pénzem?
A búvárkodás hogy működik?
Megkeresem Olivért az otthonról hozott búvárszemüvegemben és békatalpamban, majd egyből mehet az amatőröknek való oktatás? Ez mennyibe kerül? Mennyi időt vesz igénybe? Lehet egyből a profi szintet csinálni, vagy kell valami tapasztalat szerzési idő hozzá? Az egész búvárkodás mennyi időt venne el a nyaralásunkból ( gondolom nem 1 alkalom)?
Tudna valaki nekem összeállítani olyan programot ami teljesíthető 8 nap alatt? Igazából nem akarok úgy ott lenni, hogy azért nem próbáltam, csináltam, láttam olyan dolgokat amiket érdemes lett volna, mert nem volt róla tudomásom. Ez lesz életem első Egyiptomi útja és lehet hogy az utolsó is.
Leírhatná valaki aki már tapasztalt Egyiptomban, hogy az utazás és az egész ottlét alatt mire kell figyelni, mik azok a hibák amibe ne essünk bele. Szeretnék inkább más hibájából tanulni, mint hogy a sajátomból.
Ha nekem kellene választani, akkor mindenképpen az Iberotel Club Faranát választanám. Nem voltam még ebben a hotelben, csak a kettővel mellette lévő El Faraana- ban, így csak az öblöt ismerem, ami gyönyörű. Van homokos strandolós rész, és nagyon szép a víz alatti élővilág. Az Azure Club a Nabq öbölben van, és nagyon hosszú stégje van a mély vízig, ahol lehet sznorkelezni. A parton nagyon sekély a víz, nem igazán alkalmas a fürdésre. Elég gyakori a szél is, ami nagy melegben nem rossz, viszont nem engednek be a vízbe sznorizni. Ráadásul , szerintem ez nem is közvetlenül vízparti.
Két hotel között hezitálunk. Ha jól olvastam utána, mindkettőnek van homokos és mólós partszakasza is. Az egyik az Iberotel Club Farana, a másik pedig az Azure Club (mindkettőt az anubisnál foglalnánk). Szerintetek melyik a jobb szálloda ár-érték arányban? Mellette-ellene szóló érveket is szívesen elolvasok, hogy dönteni tudjunk végre. Köszönöm!
Igen, voltam már a Faraanában is. A korallfal és az élővilág hasonlóan szép és gazdag, mint ott. Nekem a Sharm Plaza (illetve a Continental Plaza) előtti szakasz annyiban tetszett jobban, hogy sokkal kényelmesebb a sznorizási lehetőség, nincs olyan messze a móló, nincs egyszerre az a rengeteg lépcső. A fiamék holnapután mennek ebbe a hotelbe, majd elmondják a tapasztalataikat. Ő is volt már többször Egyiptomban, van valami összehasonlítási alapja.
Szia! Köszi a választ. Majd csak szeptember elején mennénk, akkor jön össze a társaság. A Faraana-ban is voltál? A Plaza-nál van olyan szép korall fal mint a Faraana-nál? Előre is köszi!
Mi tavaly a Continental Plaza Beach közvetlen szomszédjában a Sharm Plazában voltunk, így a partról és a víz alatti élővilágról tudom mondani, hogy nagyon szép. Van homokos rész is, ahol be lehet sétálni és pancsolni, és van egy jó ponton stég is, ahol be lehet menni sznorizni. Mikor mennétek?
Nem olyan széles a homokos sáv, mint az El Faraana- nál, de egész jó.
....azaz aki esetleg nem tud angolul, nem Sharmon történt a támadás, nem turisták az áldozatok, és nem is valamelyik turisták által kedvelt helyen (pl. Dahab) hanem El-Arishban, ami a határ mentén van.
Militants in Egypt's northern Sinai fired mortar rounds late Sunday at a military post in the provincial capital of el-Arish, killing a soldier as well as seven civilians, including two children, in a nearby residential complex, security and hospital officials said.
Számotokra tökéletes választás a Club Faraana Reef. Egész hosszú partszakasza van, ami homokos és lehet pancsolni, de ugyanakkor van mólója, ahonnan szebb élővilágot lehet látni mint a Rush Mohammed Nemzeti Parkban. Naponta több hajóval hozták oda a turistákat búvárkodni, sznorkerezni. Kicsit kellemetlen dolog lehet a szállodában, hogy elég sokat kell lépcsőzni a partra, de nem vészes. Ami kárpótol az a gyönyörű kilátás, lefelé a partra haladva. Félúton lefelé egy grill étterem van, ahol esténként lehet kajálni. Az egyik medencénél minden este diszkó, az italt a vízből kérheted a pultnál. (Más szállodában, ahol eddig voltunk este a medence használata tilos) A parton is van all inclusive bár. Egyébként tiszta a szálloda, a személyzet kedves.
Idén először szeretnénk utazni Sharm el Sheikh-be és egy kis segítséget/tanácsot kérnék Tőletek szállodák terén. Homokos tengerparti szállodát keresnénk, mert van aki nem tud úszni köztünk, de szeretnénk, ha nem lenne túl messze olyan partszakasztól ahol gazdagabb az élővilág a vízben és lehet sznorizni is. Amit még fontosnak tartunk az a tisztaság és az étel. Megtennétek, hogy ajánlotok pár szállodát?
Sharm-ba készülünk és a Continental Plaza-t néztük ki a neten. Aki már volt írjon légy szíves a szállodáról, mindent amit tudni lehet.
Ami legfőképp érdekelne minket, hogy milyen a part, mennyire lehet fürdeni a part közelében, és van-e móló amiről a nyílt vízbe lehet menni snorizni. Milyen az élővilág, szép nagy korall fal van-e, mint amilyet már tapasztaltunk Sharm-ban egy másik szállodában. (Club Faraana Reef Resort) A youtube-on egy videón azt láttuk, hogy hajókkal mennek oda búvárkodni. Ez jót jelent, de akinek tapasztalata van az írja meg légyszi!
Az alábbi szervezőket nem ismerem így nem tudok véleményt mondani.
Ha értesz angolul és nem kell magyar idegenvezetés, akár jó is lehet, de ezek mindig lutrik. Vagy bejön és nagyon jó lesz vagy nem. A magyarok közül én csak az Anubisos programon voltam, és annak is van már 5 éve. Hogy most milyen nem tudom. Ahogy azt sem hogy a Kartagos, vagy a lenti szervezésnek milyen a minősége. De azért az olcsó az nem feltétlenül jelenti azt hogy jobban is megéri.
Egy rövid sztori. Itt off így előre is elnézést.
XX éve mikor még Tunéziába nem nagyon lehetett menni, mi ott kint befizettünk egy 3 napos dzsip szafarira. A szállodánkból többen is mentünk. Mivel sok kocsi indult így kettéosztották a konvojt, hogy ne legyen nagy a zsúfoltság a megállóknál. Így mi és a másik szállodabeli csoport két külön útvonalon mentünk. Mikor 3 nap után visszaérkeztünk a szállodánkba mi el voltunk ragadtatva a sok csodától, rá fél órára megjött a másik csoport, és azt javasolták, hogy többet ilyen útra ne menjen senki. Mi a sivatagba este 6-ra értünk akkor tevegeltünk ott, utána várt a sivatag szélén egy úszómedencés szálloda. Ők délben a legnagyobb forróságba mentek oda, és estére pedig az úgyn. "matmatáknál" szállásolták el őket, akik földbe vájt házakban élnek a meleg ellen így védekezve. Viszont tele volt az ágyuk mindenféle bogarakkal..... Mi ide csak ebédelni tértünk be, és hűsölni a nagy meleg ellen....
Ezt csak azért meséltem el, mert tényleg szerencse is kell hozzá, hogy épp milyen utat fogsz ki.
Viszont ahogy lejjebb is írtam azért a piramisok, és más egyiptomi látnivalók lehet megérnek egy olyan szervezést ahol azért kb tudod hogy mire számíthatsz.
Köszönöm a tanácsokat. A kérdésem arra irányul, hogy mi lehet a különbség a magyar és kinti helyi irodák szervezése között, mert az ár lényegesen különbözik. Van-e köztük minőségi, szolgáltatásbeli különbség?
A helyi irodákon egészen pontosan mit értesz? A kinti egyiptomi cégeket? Amúgy én tapasztalatból mondom, hogy ha Kairón gondolkodtok, vagy akár Luxoron, érdemesebb pl az Anubis kombinált repülős útjára jelentkezni. Mi kipróbáltuk így is ás úgy is, azaz mentünk már busszal Hurghadáról ami kb 6-8 óra zötykölődést és ugyanennyit vissza, éjszakai utazást, fáradt érkezést jelentett, és mentünk 5 éve úgy, hogy Budapestről este Kairóba érkeztünk. Ott aludtunk, reggel pihenten indultunk a piramisokhoz , utána a Kairói Múzeumba. Mindezt profi kint élő magyar idegenvezetéssel. Délután kézről kézre adtak, segítettek becsekkolni, és estére Sharmon voltunk. Majd másnap frissen és teli klassz élményekkel kezdődhetett a sharmi pihenésünk. Az én véleményem, hogy Kairóba csak így érdemes menni, még ha ez drágább is. A piramisokat a szfinxet, a múzeumot egyszer mindenki megnézi, de nem mindegy hogy milyen minőségben. És többször úgysem megy az ember. Mi is csak a gyerkőc miatt mentünk másodszor. Egyéb fakultatív programokkal kapcsolatban itt egy link:
Ha gondolod vedd fel velük a kapcsolatot. Ők egy nagyon kedves fiatal magyar pár, akik már több éve kint élnek. Mi 5. éve Velük megyünk minden programra, és az hogy eddig minden évben fantasztikus nyaralásunk volt, részben Nekik is köszönhető. Kedvesek, és nagyon profik az összes program szervezésében és lebonyolításában. :)
Jövő héten indulunk Sharm el Sheikh-be, még nem jártam Egyiptomba, ezért lenne egy két kérdésem a fakultatív túrákkal kapcsolatban.
Nézegetve a magyar utazási irodák (Anubis, Karthago) és a helyi irodák ajánlatát az interneten azt látom, hogy majdnem dupla áron kínálják. Pl egy Kairó 1napos busz túra 32000Ft az Anubisnál, míg a helyi irodák 40-45GBP azaz kb 16-18000Ft-ért adják azonos programmal és szolgáltatásokkal. A repülős túra: Anubis 91000Ft, helyi irodák 125-128GBP azaz kb 50000Ft.
Mitől lehet ez az óriási különbség, ennyivel többet ad a magyar szervezés vagy csak szimplán jól és nagyot akarnak keresni a magyarokon, vagy esetleg a helyi irodák ennyire gyenge szolgáltatást adnak? Kérem osszátok meg tapasztalatokat.
Nem tudom, mire lennél kíváncsi, de az biztos, hogy a kb. 15-30 méter mély tengerbe még korai lenne bevinni a 3 éves gyereket. A partról is be lehet menni (fürdőcipő kell!!!) de csak kb. 5-6 méter hosszan (apály-dagály függő). A szállodáról már írtam. A szoba nem volt kifogástalan (voltak a miénktől sokkal jobbak is), de a megadott 5 csillag inkább 3-3 és fél lenne. Soha nem éheztünk, az étteremben mindig találtunk (a válogatós gyerekeink ellenére is - 11 és 13 évesek) olyat, ami a mi fogunkhoz való. Szerintem az ételekre nem lehet kifogásunk, volt választék. (Hasmenés nem volt - de vigyél SMECTA port.). Ja, és este jókat sétáltunk, volt a közelben néhány "bevásárló-központ".
A Dechatlon-os felszerelések is teljesen jók. Mi a fiamnak aki búvár 3 éve vettük ott a maszkot, és még mindig klassz puha a szlikonja. Tribord szemüvegeink és Mares uszonyaink vannak, több éve használjuk már őket, és egyikkel sincsen semmi problémánk.
Szerintem ez talán annyira nem nagy súly. Szemüveget és pipát mindenképpen javaslom, mert azt itthon mindenképpen fel tudod próbálni, és biztosan jó lesz, míg ha kint veszed meg ott nembiztos, hogy kapsz olyat amilyet szeretnél. Mi az uszonyt is visszük, mert hát az azért mind a búvárkodáshoz mind a sznorizáshoz feltétlenül kell. És igaza van az előttem szólónak, hogy ha megveszed azt haza is kell hozni. Érdemesebb így ezeket itthon a bővebb választékból megvenni.
ha kinnt veszed meg kb 15-20 euro már elég jok sznorihoz akkor is csak haza kell hoznod vagy ott hagyod .mi is vettünk tavaly ott kinnt és most azt visszük ki, inkább ruhábol kevesebbet mint sznoris cuccbol
technikai kérdés :D búvárkodáshoz ugyebár kell pipa, szemcsi meg talp. na, azt a helyszínen érdemes venni v vinni kellene? :D ma nézegettem őket, pl a negyed böröndöt elfoglalná egy ilyen cucc és nem is túl könnyű :D
hú az jo . ti is az anubissal jöttök?? már nem leszünk "egyedül". mi az ottani buvároktatotol kaptunk a hotel választásánál segítséget na meg persze a forumon is
ezt a beszámolot olvasva nagyon megörültem .. mi most 23-án megyünk ide az iberotelba mi is az anubissal és hajnalba érkezünk, remélem nekünk is hasonlo pozitivumokban lesz részünk . esetleg valaki jön még ekkor ebbe a hotelba?????
Kb 3 hét múlva tervezzük, hogy Egyiptomba megyünk nyaralni (az időpontunk sajnos elég fix).
Olvasgattam mindhárom topikot, de maradtak kérdéseim, és mivel úgy láttam itt szinte mindenki többször járt már ott, talán segítetek a döntésben:
- Marsa Alam vagy Sharm?
- elsőnél tényleg állandóan fúj a szél, ami miatt fürdeni sem lehet a tengerben?
- tudom, szentségtörő lesz a kérdés,- de van egy gyerekünk, aki fél a vízben úszkáló halaktól , viszont mi pedig nem a medencénél ülők vagyunk -, szóval tudtok-e olyan hotelt javasolni, ahol jó az ellátás, nem lepukkant, de a közvetlen tengerpartján lehet "pancsolni" is nem csak snorkelezni, merülni? Vagy ez miatt inkább Hurghada?
Július végén utazunk Sharm el Sheikh-be a Hilton Waterfalls szállodába. Érdekelne, hogy van e valakinek tapasztalata a szállodával kapcsolatban, illetve hogy a szálloda tengerpartja mennyire alkalmas a sznorkerezésre?
Teljesen(!!!) jól jártatok, most néztem meg az egyiptomi transzfer buszon megkapott infós csomagot, a RAS MOHAMED hajókirándulás 33 Eur/felnőtt, ill. 25 euro/gyerek áron lett volna, ott befizetve.
Az apartmanos rész végébe az olasz étterem nem üzemelt, legalábbis akkor nem, amikor egy alkalommal vacsoraidőben elsétáltunk arra. Sőt az a rész teljesen kihalt volt, az ottani medencénél sem volt egy lélek sem rajtunk kívül.
Azt hiszem, félig-meddig emlékszem erre a beszámolódra és hogy ebből tudtam meg, hogy az étkeztetést kicsit átvariálták az Iberotelben, mert 4 éve, amikor mi voltunk, még azért nem ilyen volt... a villasor végén lévő olasz étterem volt a vacsorázó hely 2. opciója, ott voltak normális kaják, a medence melletti étterem annyira nem volt a helyzet magaslatán akkor... De így, ahogy olvaslak benneteket, kaja OK lett a Fanarában...:) Lehet egyszer visszamegyek??:)
A hotel kiválasztásához egy kis segítségként bemásolom két évvel ezelőtti beszámolómat, amiben az Iberotel Fanarás tapasztalatainkat osztottuk meg veletek, külön kitérve a konyhai választékra. Remélem segíti döntésetek:
Nem tudom, hogy romlott-e a színvonal, mert tavaly Hurghadán voltunk, a sokak által nagyon jónak mondott Palm Beach Resort-ba. Az a közelébe sem ért ennek. Ott olyan komor volt a személyzet gondolom, lefárasztotta őket a rengeteg magyar és orosz és annyira rossz volt a kaja, hogy all inclusive ettük a vajas kenyeret, szobacseréről, hasmenésről már nem is beszélve Egyetlen pozitívum az volt, hogy szinte minden nap kijött két delfin a strandolók közé, plusz volt egy kis korallszirt a szomszéd üres telek partján.
Ezek után sokáig tanakodtunk, hogy hova menjünk idén, a Vörös-tenger miatt ismét Egyiptomot választottuk. Azt tudtuk, hogy Hurghada szóba sem jöhet (a hotel sem volt OK és a város is nagyon csúnya és koszos volt), így Sharm mellett döntöttünk, annak ellenére, hogy mindenki, akit kérdeztünk azt mondta: minden szempontból Hurghada a jobb nyaralóhely Így, utólag ez teljesen érthetetlen számunkra, de hát ízlések és pofonok
A hotel kiválasztásánál nagy segítséget jelentett, hogy a BR iroda egyik alkalmazottja első kézből szállította az infókat, ő is tagja volt annak a tavaszi csoportnak, akik személyesen felmérik a szállodákat évről-évre. Két szállodára szűkült a kör, az egyik a Royal Grand Azur volt, amelyik állítólag a legszebb szálloda, de a partja egyből korallos, tehát csak egy hosszú stégen lehetett volna bemenni a vízbe, a másik pedig az Iberotel Fanara Club&Residence volt, amelyik ugyan csak négy csillagos, de a legszebb parttal rendelkezik. Mi a másodikra voksoltunk, és mint kiderült nagyon jól választottunk. J (Azurosoktól hallottuk, hogy akkora hullámok voltak a strandjukon, hogy a stégről is csak délután engedték őket a vízbe, míg a Fanara öbölben lévő strandján állandóan nyugodt volt a víz, sőt számos hajó jött ide folyamatosan hozva a fakultatívon lévő turistákat és búvárokat.)
Szóval az indulás hajnali 2:45 helyett 4:30 lett, de így is simán a szállodába voltunk már reggel 9-re. Nem volt zsúfoltság és tömeg, nagyon személyes volt az egész, fél perc után már a nevünkön szólítottak, valamit hellyel és welcome drinkkel kínáltak. Egyből megkaptuk a szalagunkat és már küldtek is reggelizni. (A reggeli minden nap ugyan az volt, de ez máshol is így van. Kb. 6-7 féle pékáru - zsemle, kenyér stb. -, 4 féle sajt, 4-5 féle sajtkrém illetve körözött, 5 féle felvágott, legalább 10 féle édes péksütemény, friss croissant, főtt tojás, tojásrántotta frissen készítve többféle betéttel, 2 féle virsli, palacsinta, pirítós, kb. 5-6 féle lekvár és dzsem, többfajta saláta olivával, paradicsommal, répával -, kb. 10 féle gyümölcs (alma, körte, füge, dinnye, sárgadinnye, szőlő, banán, narancs, szilva, grapefruit) és többféle müzli. Ital Nescafé automatából 6 féle kávé, tejeskávé, cappuccino és kakaó volt, illetve forró víz teához friss lime és menta odakészítve. Egy másik gépből három féle gyümölcslé.)
Reggeli után szoba már el is készült, a recepciós személyesen kísért a szobába, széles mosollyal nyugtázva, hogy meg vagyunk elégedve vele, sőt még a baksist is visszautasította. (A jókedv és a vendégszeretet minden alkalmazottra igaz volt, nem láttuk őket mogorvának, unottnak vagy fáradtnak. Még éjfélkor is széles mosollyal lesték minden kívánságunk, pár nap múlva pedig már régi ismerősként kezeltek!) A 4205-őt nyertük meg, nagy és kényelmes franciaággyal, szép nagy terasszal és egy nagyteljesítményű légkondival, közel mindenhez. A mini bár fogyasztás fizetős volt, a kis palackos víz is, de ez nem volt probléma, több helyen lehetett jéghideg vizet vételezni akár több 1,5 literes palackkal is.
A strandra menet, a medencék mellett nagy bárpult, reggel 7-től 24-ig térítésmentes all inclusive italokkal, alkoholos és alkoholmentes koktélokkal, többféle üdítővel, Nescafé és Coca-cola automatával, víz automatákkal.
A strandról feljövet az ebédet többször csak a bárpult körül kialakított asztaloknál fogyasztottuk el. Itt többnyire kétféle olasz tészta volt paradicsom öntettel és reszelt sajttal, hot-dog, pizza, sült krumpli, többféle saláta és gyümölcs plusz mindenféle ital. A fő étteremben soha nem volt tumultus, esetleg amit várni kellett a frissensültes pultnál egy perc volt. Minden nap volt sült vagy főtt marhahús, roston csirkemell és többféle sült hal, kagyló és rák. Köretnek sokféle rizs és többféle sült vagy főtt krumpli, hasábburgonya stb. Olasz szakács csinált minden nap spagettit, annyi felé öntettel, hogy a legtöbbet fel sem ismertem (bolognai, spenótos stb.) és lasagnét. Töménytelen mennyiségű édességgel (az édes ragacsostól a finom aprósüteményig, fánkig minden) és gyümölccsel.
A vacsora pedig szintén terülj-terülj asztalkám volt, nem az ebéd maradékából, hanem minden nap sokféle új finomsággal. (A tavalyi rossz tapasztalatok után úgy készültünk, hogy nem nagyon fogunk tudni enni, ennek ellenére és a kínálatot látva akkor is találtunk valami harapnivalót, amikor még csak éhesek sem voltunk.) Az ebédhez és a vacsorához már bor és sör is dukált, egy kis baksis ellenében a pincér amint meglátott az ajtóban, már rohant is a fix asztalunkhoz előre odakészíteni az italokat.
A bár melletti teraszon minden este élő zene volt, más-más koktéllal vagy bóléval. Minden nap voltak animációs programok napközben és késő este is, de ezek elsősorban olaszoknak (a vendégek kb. 80% olasz volt) szóltak. Fakultatív programra csak egyre fizettünk be, hajókirándulásra és sznorkellre a Tirán-szigetekhez, jó volt nagyon, de a hotel korallszirtjei legalább ugyanannyira szépek voltak. Többször mentünk taxival bazározni, pl. Old Market-be (a taxik a szálloda előtt állnak, nagy alkudozás után négy főre 3 dollár volt), de van egy Fantasia nevű étterem és szórakoztató központ egy dollár távolságra, gyalog kb. 10 percre, amiből a legtöbb részt a hotel területén belül lehet megtenni.
Valószínűleg egy fakultatív programra fogunk elmenni, ez a Ras Mohamed NP lenne.
Az utazási iroda 45 Euro/fő áron vinne el, ha Bp-en befizetek. Az a kérdésem, hogy ez jó ár, vagy a helyszínen olcsóbb és jobb ajánlatok vannak e azonos szolgáltatással ?
Mi jelenleg itt vagyunk kint. Teljesen biztonságos. Tegnap átautóztunk Dahabba, és sem odafele sem visszafele útközben sem volt semmi gond. Sőt ma este míg a taxinkra vártunk fél óra alatt vagy 6 gép szállt le... Valószínű beindult az élet :))
Nincs mit :)) Kíváncsian várom majd ősszel a beszámolód:)Most megfogtál a hosszú nadrággal :D nemigazán emlékszem vissza, hogy miben voltak, de szerintem egy vékony hosszabb nadrágot azért tegyetek be biztos ami biztos alapon :)
Igen mi félpanzióval voltunk, de a 6 napból amit kint töltöttünk 4-et hajóztunk ahol kaptunk ebédet, és korlátlan italfogyasztást, így nekünk ez pont megfelelt. :)
SOS kérdésem volna, hogy Sharm el Sheikh-en biztonságos e a napokban a nyaralás, a jövő héten indulnánk és sehol nem találok használható információt!:( Előre is köszönöm!:)
Utána néztem, van Sierra beach bár a parton. Mi jobban örülünk a svédasztalos étkezésnek, a Savoy csak félpanzióval van, az AI igen horror áron lenne míg a Sierra AI ellátású. A Sierraban is hosszú nadrág kötelező vacsoránál zárt cipővel, mint a Sayoy.ban ?
A Sayoy partjáról igen jókat írtak, nekünk a sznorizáshoz biztosan megfelel.
Köszi mégegyszer, októberben beszámolok az utunkról
Sajnos hogy fordítva hogyan működik azt nem tudom, azaz hogy ha Sierrás vagy akkor mit és hogyan használhatsz, de biztosan lehet a beach bart használni, hiszen a Sierrások a Savoy partját használják. Viszont át kell kell menni a SOHO mások oldalára, ezért lehet egy póló rövidnadrág nem árt.
Minket golfkocsival vittek át , előtte átszóltak hogy megy 2 vendég a Savoyból. AZ étteremben meg már vártak, és az asztalunkhoz kísértek.
A Savoyban az éttermek menüválasztásosak, viszont a Sierrában svédasztalos, így ezért mentünk néha oda.
Két hete jöttünk haza a Sunrise Select Diamond Beach Resortból.
Igazán rosszat a hotelre nem tudok mondani, persze, volt némi hiányosság, de ezeket a problémákat szinte azonnal pótolták.
Kaja: Családdal voltunk, a gyerekek (akik 12 és 14 évesek) igen válogatósak, de mindig találtak a fogukhoz valót (pl egyik este cordon bleu!), nem éheztek.
A partról közvetlenül is be lehetett menni (homokos-köves) kb. amíg térdig-derékig ért a víz (kisgyerekeseknek ez előny!!!) kb. 50.60 méterig /tovább nem, mert kifütyültek/, de a mólóról (ennek a hossza kb. 100., max. 150 méter), már csak a bójákon belül lehetett sznorizni (hátránya, ha apály volt, igen közel volt a korall).
Az indiai éttermet pedig mindenkinek ki kell próbálnia!!! (-all incl.-ban benne van, csak foglalni kell a vacsit).
Igazán nem tudom mire lennétek kíváncsiak, de ha van vmi, akkor szívesen válaszolok.
Ez a szálloda is benn van az Insight kínálatában, de nálam az előzetes rostán egyből kiesett, már nem tudom, hogy miért de biztosan volt oka, legalább 30 szállodát részletesen vizsgáltam így nem emlékszem a részletekre de nekem nagyon nem tetszett. Nézz utána Te is.
Eddig vártam a válasszal, mert személyesen akartam megkérdezni az ismerőseinket, akik most itt vannak Sharmban és az Iberotel Club Fanara-ban vannak éppen (Anubissal jöttek). Tökéletesen meg vannak elégedve a hotellel, mind a szolgáltatásaival, a szobákkal és az étkezéssel is. Superior szobákat kapott mindenki, ami közel van a parthoz. Hajnali érkezés ellenére, azonnal megkapták a szobákat (early check in előzetes kérése és fizetés nélkül). Nagyon segítőkészek, kedvesek és udvariasak a hotelban dolgozók. Nincs telt ház és több az olasz vendég.
Ha ez a 2 versenyző maradt ahogy írtad: Iberotel Club Fanara vagy a Sunrise Diamond, akkor az Iberotelt ajánlanám magasan! Étkezésre külön rákérdeztem és azt mondták, hogy ők nagyon szeretnek enni és mindig finomat találnak, nagy a választék mind a húsok, mind a köretek tekintetében, a grill teraszon is finomakat esznek (pizza, hamburgerek stb), egyedül ami talán feltűnt nekik (bár nem édes szájúak), hogy a sütemény választék nem olyan bőséges.
A partja meg (de ezt már tudod) nagyon szép és teljesen végig sznorizható a Farana öböl is (de ha a tengerrel szemben állsz, akkor balra is sznorizzatok el) az a Ras Umm Sid merülőhely. És még egy kis adalék: :) kétszer találkoztak Manta rájával :)
Szia klindu! Hát ezzel most nagyon megleptél, hogy a Waterfalls partjára írod, hogy nem túl szép... Mondjuk így, hogy nem engedtek elúszkálni, valóban csak a szálloda partját tudtátok megnézni, de nem gondoltam volna, hogy nem túl szép a korall, hááát, akkor ez kilőve a jövőben. Pedig a szálloda maga biztos szuper, ahogy a képeken látom:)
Én ezt választanám.:Reef Oasis Beach az iberotel és a faraana club között fekszik,a neckermannál foglalhato, az egész öböl legjobb szállodája de ez minden igényed kielégiti /kaja ,szobák part, kert korall,ezért drága is/
igaza van Altakrisznek a Melia, Savoy,Baron környéke is jol sznorizható , jobb szállodák közt lehet válogatni.
Mi tavaly átsétáltunk a Hilton Waterfallshoz: vettünk drága belépöt a szállodába /napi jegyet/ Hát a Hilton partja nulla a faraanahoz képest, ráadásul 1 méterrel sem engedtek tovább uszni.Hiába van közel a faraanához alig van korall.
Kárba veszett a napijegyünk mert sürgösen vissza is mentünk a club faraanaba.
Az Iberotelnek nagyon nagyon szükös a partja.
a faraana igaz hogy kopottas belülről, a kaja se tul jo, de nagy a választék.én nagy evö vagyok, de éhes nem maradtam
kárpotol a gyönyörü hatalmas kert, 3medence,suuper part/sziklára épült/ 2 vizmelletti szuper étterem, nagyon bulisak az animátorok
vagy a drágább Reef Oasis Beachot kell választani vagy a Ras Nasrani öbölben válogatni
Nézegettem a szálloda fekvését a Google Earth-on és úgy látom, hogy kitűnő tengerparti fekvésű Savoy mögött van a Sierra, és közöttük helyezkedik el a Soho tér, ami gondolom egy szórakoztató-bevásárló központ. Kérdésem, hogy ekkora távolságra a parttól lehet e fürdőruhában lemenni a tengerpartra. Milyen a két szálloda átjárhatósága?
Úgy látom, hogy a jobb oldalon kell lemenni a tengerhez. Nyilván nekem más karszalagom lesz, mint a Savoy vendégeinek, ezért AI szolgáltatást ott nem vehetek igénybe . Van e lehetőség Sierrás vendégnek a parton ingyen fogyasztani ?
Te pl milyen formában vacsoráztál a Sierrában Savoy vendégként ?
Köszönöm szépen a válaszaitokat! Meg fogom várni az aktuális Montis beszámolót is, de nem szeretnék mindent egy lapra feltenni.Próbáltam visszakeresgetni régebbi írásokat is, olvastam olyat, hogy a Plaza Beach-nél és a Garden Reefnél biztosan szép az élővilág, meg talán lehet kicsit pancsizni is. Tudja-e valaki, hogy errefelé lehet-e a hotelek között átjárni? Milyen a szél erősség, meg az áramlatok? Szóval nehezített-e a sznorizás?
Ha a két szálloda közül akarsz dönteni akkor a Sierrát javaslom. Nyaralni konkrétan egyikben sem voltam, de a Sierra a Savoy testvérszállodája. 2 éve a Savoyban nyaraltam többször mentünk át a Sierrába vacsorázni.
Szóval a Savoy Sharm egyik legigényesebb szállodája, így a "kistesó" sem lehet "gagyi" :) És szerintem sok szolgáltatást ugyanúgy igénybe vehetsz a amit a Savoyban kapnak a vendégek. Az ételválaszték sajna nem annyira nagy, de ott is mindig találtunk valamit enni, éhen nem maradtunk. :)) És a SOHO téren van ami szintén nagy előnye.
A partja nekem ugyan nem jött be, mivel én több korallhoz vagyok szokva illetve nem szeretem annyira a meredek korallfalat.
De ahogy lejjebb mvera írta a Sol Sharm partja sem a legszuperebb, ezért ha Nekem választanom kéne én mindenképpen a Sierrát választanám.
Szia! Mi két éve voltunk a Sol Sharmba. Hát szinte minden szempontból felejthetős. Tisztaság, kaja part. Nem a legtisztább. Életembe akkora csótányokat csak az állatkertben láttam mint ott. Sokszor úgy tűnt hogy direkt rontanak el dolgokat egy kis plusz pénzért. Hajszárító, klíma, 2 naponta. Az ételek minősége sem volt a legjobb, sem a választék. A korallok elég halottak voltak, mindent belepett a homok. Főleg most hogy a Montiban voltunk és annak a partjával összehasonlítva elég nulla. Hacsak nem el jöttök hajókázni minden nap másfelé. A Sierrát nem ismerem, de ha a part fontosabb elég jó árkategória a Monti, megfizethető. Igaz az sem 5 csillag, de jobb minden szempontból a Solnál.
Már közeledik az utazásunk, de csak az a biztos, hogy Sharm llesz és az Insight-tal utazunk szeptember-októberben.
Az Insight szálloda választékából kettő között dilemmázok, a Sol Sharm és a Sierra között.
Tudom egyik sem tengerparti ez nem nagyon zavar, hol jobb a part és a sznorizási lehetőség ? Nem vagyok nagy merülős búvár csak egy szemüveggel (pipa nélkül) szeretek úszkálni és kicsit merülni.
A Sierra 5 csillagos, de csak 17.000 Ft/fő-vel drágább a 4 csillagos Sol-nál. Ez a többlet számomra elfogadható ha több tekintetben jobb szolgáltatást, ellátást kapunk.
Előre is köszönöm segítő válaszaitokat, hogy könnyebben tudjak dönteni.
Sem le sem rá nem akarlak beszélni, de én a Meliát és akár a Montazaht sem vetném el... Hidd el, hogy ott is hibátlan a part sőt....talán "érintetlenebb" mivel ott nem kötnek ki hajók! Montazah gyenge pontja eddig a kaja volt, de mától 1 hétig ott leszünk így lesz teljesen friss infóm hogy milyen az ellátás ha nincsenek ott a helyiek. Megpróbálok teljesen objektív lenni :-)
Sziasztok, vegyétek tárgytalannak a 2vel ezelőtti HSZemet. Páromnak a Faraana nem tetszett, a sierra pedig kiesett mert nincs a parton. legtöbb pedig a Nabq részen van oda meg nem szeretnénk menni. Szóval más szállodákat néztünk:
klindu - elnéztem a linkedet, csak a karthagora kattintottam. Ma néztem át az Anubist! jók az árak és jó szállodáik vannak. leválogattunk párat - Sunrise Diamond, Radisson, Melia, Hilton waterfalls, és persze Iberotel Farana. Már csak ezek közül kell választani :D
na itt bajban vagyunk, kb hasonló mint korábban. Sharmot a snori miatt választottuk, és az már világos h erre a legjobb Faraana öböl. Itt nyert is az Iberotel magasan de a kajára sokan panaszt olvasok, jókat meg szeretünk enni :/ nem tudom mennyire vész a helyzet. A sunrise diamondról nem sok infó van itt, tripen az utóbbi időben szinte csak max pontot adnak mindenre. Néztem h a szálloda elég gyorsan reflektál a véleményekre. korábban sokan panaszkodatak pl az animátorokra. idén már nagyon dícsérik őket. a szálloda ujnak mondható (2008as) és szépen felszerelt, a kajákat mostanában nagyon dicsérik ami igen ritka a sharmos hotelekben ahogy nézem. A szobák is korrektek, és nagyok (standard 2fős szoba 44nm az iberotelnél ez 17nm - booking foglalás alapján néztem az infókat). A sunrise olcsóbb 20ezerrel. Szóval szemben áll a csittifitti szálloda, jó konyhával és a hibátlan korallos part. Sunrise partjáról nem nagyon sikerült infót találnom.. nem tudom mennyire lehet eluszkálni (tudom h iberotelnél az egész öböl "szabad"), és mennyire nagy ott az élet a vízben. Ezen a részen van amugy a szálloda.
Én 1 hetet voltam a Montiban tavaly, Kathy8-ékkal és altakriszékkel, akik még egy további hetet maradtak utánam. Sajnos az én hetemen a kajáról valóban nem sok jót tudok elmondani...:( Ahogy mvera26 írja, az arab vendégek, akik akkor nagy számban voltak ott, szóval az ő kedvükért volt a választék inkább. Túlfűszerezett húspogácsák és egyebek voltak, viszont normál csirke hús annál kevesebb... Így nekem nem lett ez a kedvenc szállodám, de a többiek a 2. héten egy hatalmas javulásról számoltak be kaja tekintetében, amit csak azzal tudunk magyarázni, hogy elmentek a helyi vendégek. Így aztán simán lehet, hogy máskor is teljesen megfelelő az étkeztetés, igaz, ez az én dolgomon már mit sem segít:) A szoba viszont 5 csillagos volt, kilátással a tengerre és a Tirán szigetre, talán még a Melia Sharmban se volt ilyen jó szobánk...:)
A sznori valóban fantasztikus itt, de a kis vízben tényleg csak pancsizni lehet, nem az a halnézős kis vízről van szó, ami pl. a Fanara öbölben megvan.
A Plaza Beach-nél is egészen biztosan szép az élővilág, mivel a Korall Kertek merülőhelynél található és már sznoriztam/merültem is ott, de partról nem tudom, hogy pontosan milyen a vízbejutás.
Szerintem ezt is, azt is szokták itt emlegetni:) Aki volt mindkettőben, azt mondja, hogy azért az Iberotel egy kicsit "elegánsabb" épületekből áll, de a Faraanának is megvan a maga hangulata! Én legközelebb leginkább a középsőbe mennék el: a Reef Oasis Beach-be:)
Köszönöm szépen a választ! Sajnos az iroda a Savoyt "csak" félpanzóra tudja foglalni, az ár pedig így már kicsit magas, úgy hogy nézegetünk tovább.
pár másik felmerülő lehetőség: Sierra Hotel - bookingon/tripen sok jót olvastam (8,6os értékelés) viszont nincs saját partja (a SOHO felett van), de a Savoy partjára lehet lesétálni ami kb 5-600méter.. viszont jobb oldalra esik a stég, arra amerre Te is írtad h szebb a korall. Island view resorts - savoy mellett közvetlenül. még nem volt időm tüzetese átnézni.. elsőre a fent említett hotelek alatt van színvonalban, de a legalább van saját partja.
Sajnos az iroda legtöbb 5/os szállása a Nabq öbölben van. itt vissza olvasva az jött le h snorkelezésre ez nem a legalkalmasabb a szél és a hullámok miatt. 1-2szállásnál majdnem 700méter a stég..
Amit viszont sikerült elintézniük foglalás szinten, bár nem szerepel a kínálatukban:
Club El Faraana Reef Resort - vegyes érzelmeim vannak, bár tavaly ezt néztem ki. A páromnak maga a szálloda része nem tetszik -kopottas, leharcolt- és a tripadvisoros/bookingos hsz-ek alapján a kaja nagyon gyenge. All Inc rendszerrel még nem nyaraltunk, és jó lenne finomakat enni. amihez kétség nem fér hogy a part élővilága gyönyörű, és ez a fő ok amiért Egyiptomot (azon belül sharmot) kinéztük. Szóval ez kicsit kétségessé teszi, ráadásul drágább is kicsit mint a sierra. Másik alternatíva az Iberotel sajnos nem fogalható velük, mással drágább. Az árak egyébként 2 főre 8/7re AI: Sierra 360, Faraana 380, Island 405
savoy/island view előtti partszakasz mennyire marad el a Farana öbölhöz képest? Kevesebb a hal, vagy nincs annyi fajta? Megéri a Faraana a part miatt úgy h kajában és a minőségben gyengébb?
Mi is az Iberotelbe megyünk júli 23-án :) Az utazási irodás volt ott, és nagyon dicsérte. Biztosan jó lesz :) Tripadvisorön és Bookingon is jókat olvasni róla.
Mi két hete jöttünk haza a Motiból. Két hetet voltunk. A reggelivel semmi gond nem volt. Mindíg volt rántotta, főtt tojás, palacsinta, péksütemények garmada. Vaj, sajt, felvágott,stb. vagyis a szokásos. Az ebédhez is az étterembe kellett felmenni. Két féle leves, és többféle második volt. Sütemény, gyümölcs, saláták is mindíg. Csupán egy volt a probléma, hogy periodikusan ugyan az váltakozott, és ez két hét alatt uncsi. A vacsorára ugyan ez vonatkozik. Bár éhen nem lehet halni, mert össze tudod válogatni magadnak az ételt, hogy változatos legyen. Amikor mi voltunk még nem volt fullon a szálloda. Oroszok voltak, de elviselhető kategóriába tartoztak. Viszont elég sok arab vendég volt, 2-3 napos váltásokkal. Amikor ők voltak többen, akkor a kaja egy kicsit inkább az ő ízlésüknek szólt. A part viszont mindent kárpótol. Most van kinn Altakrisz, ha haza ér biztos beszámol a legfrissebbekről. Egyébként pénztárcámhoz viszonyítva, ide vissza mennék még egyszer.
Gondolkodom, a Montanzah és a Continental Plaza Beach közül melyiket válasszam, ehhez kérnék egy kis segítséget. A Montiról elég sokat írtatok, sok szempontból ideális (megfizethető, hotelek közötti átjárhatóság, lehet kicsit pancsizni, szuper sznori). Viszont étkezés és oroszok tekintetében a Trip Advisoron rettentően lehúzzák. nem vagyok túlzottan haspárti, és eddig félpanziós helyeken jártam csak, de azért jó lenne nem éhezni. A Plaza Beachről viszont nem sok info van itt fent: ott lehet-e kicsit fürdeni is? Mennyire szeles? Az a partszakasz milyen?-nem vagyok túl jó úszó, de mindenképpen halakat akarok nézegetni. Ott át lehet-e menni más hotelek strandjaira?
De jó újra látni az Iberotelt!:) A lépcsőket, lépéseket én nem számoltam, de jó, hogy Te igen!:)
Akik szokták írni a Faraanás lépcső mennyiséget, azoktól kérdezném, hogy végül is az számszerűleg tényleg több, mint amit stoffi55 írt itt az Iberotelnél??
Ez nem jó hír viszont, hogy ilyen zsufi a part akkor is, amikor nincs teltház. Mi teltházasnál eléggé kivoltunk azon, hogy délutánra körbe lett bástyázva a napágyunk, de úgy, hogy konkrétan mellém ültek az idegen turisták, mert nem volt más választás. És ha az árnyék elment onnan, ahol eredetileg volt (ami nyilvánvaló), akkor nem volt megoldás, hogy arrébb húzzam az ágyamat.
Új vagyok itt, eddig csak olvasgattam a fórumot! Most viszont nagyon úgy néz ki, hogy Sharm El Sheikh-re megyünk nyaralni, és lenne pár kérdésem!
A Radisson Blu hotelt néztük ki. Azt olvastam itt nemrégiben, hogy valaki volt ott tavasszal, neki tetszett :)
Leginkább az érdekelne, hogy milyen a szálloda előtt a part? Sekély vagy hirtelen mélyülő? Mennyire van ott tömeg ott ill. a medencénél? Ellátás milyen?
A lent említett SAVOY ami Sharm egyik legszínvonalasabb szállodája, white knight bay öbölben van itt biztosan tudsz sznorizni is.
De ha a ettől szebb partot keresel, akkor vagy a Ras Umm Sid reefet ajánlom, ahol a csúcs szállodát (Reef Oasis) viszont Mo-ről nem lehet foglalni, de a másik két szálloda is minden igényt kielégít ahogy azt lejjebb is írták (El Faraana és a Iberotel Club Fanara) A másik gyönyörű part a Ras Nasrani rész, itt nagyon tudom ajánlani a Baron Resortot, illetve a Sensatorit. Mindketttő európai 5 csilis viszont egyik sem olcsó. Egy kicsit alacsonyabb árfekvésű a Melia Sharm , és a Melia Sínai, ezek is a Ras Nasrani csodás partján vannak.
Egyéb szállodákról szerintem sok infót találsz itt, ha beírod a szálloda nevét a keresőbe biztosan fogsz találni róluk infót.
Én is voltam a Tropicanaban nekem sem jött be... :( Sajnos Sharm legszelesebb részén van .:(
Sziasztok. Egy kis segítséget szeretnék kérni tőletek. Már 5 ször jártam egyiptomban. Makadi öbölben. Tavaly a Makadi Palace szálloda előtti rész élővilága volt a csúcs.
Egyszer voltunk Sharmon áprilisban a Tropicana Grand Azúr hotelben, de sajnos egyszer sem engedtek ki a piros zászló miatt.
Tudnátok nekem olyan hotelt ajánlani, ahol tutira be tudok menni sznorizni, és színvonalas 5csillagos all. inkl.
Pont a Savoy előtt sajnos egy kissé már le van pusztítva a korall, de ha elúszol jobbra a parttól ott viszont már sokkal szebb. Sajnos engem nem engedtek messzire, mert a hajók is ott járnak.
Ha a nevemre rákeresel, 2012-ben nyaraltunk ott, akkoriban írtam a szállodáról, és a partjáról is képekkel.
Maga a szálloda csodálatos, az ellátás pedig pazar. Sharm egyik legszínvonalasabb szállodája.
Mögötte pedig ott a Soho, ahol a Savoy vendégei sok szolgáltatást ingyen vagy kedvezményesen vehetnek igénybe (étterem, jégpálya stb...:)
Itt egy link egy videóval a Savoyról amit anno készítettem.
Tud nekem segíteni valaki,hogy a Coral Beach Resort Tiran partjánál van e homokos rész?A képek alapján látom,hogy van stég, de csak azon keresztül lehet bemenni a tengerbe?Előre is köszi a válaszokat
Sziasztok! valakinek esetleg friss élménye a Savoy Hotellel kapcsolatban? Azt látom hogy a hotel felszereltsége és az ellátás igen jó (de persze erről is szívesen hallanék +infót) a part és a snorizás érdekelne hogy mennyire ép itt a korall és mennyire van tele ez a rész halakkal. köszi :)
Két hét múlva indulunk az Amwaj hotelbe Sharm el Sheikhbe, és szeretnék pár információt a hotelről aki már járt ott(tisztaság, tengerpart, személyzet, ételek)! Előre is köszönöm!
Bocsi, a kicsit furcsa kérdésért, de az Iberotel Club Fanaraban van tengerparti bár, mert a képeken nem látom? (Ha nincs, akkor a lépcsőkön állandóan fel kell gyalogolnom, ha inni szeretnék??)
Utcán 10 euro egy karton de gagyi-hamis,rendes "tabakban",reptéren...stb 20-22 körül van a Malbi,ez ugyanaz a svájci gyártású mint itthon,csak 20 szálas:)
Nem emlékszem pontosan, de olcsóbb, mint itthon. De nagyon ingadozó a minőségük. Piacokon, utcán nagyon olcsó, de nagyon rossz minőségű. Nagyobb boltokban, vagy a reptéren olyan, mint nálunk, áruk drágább, mint az utcán vett, de olcsóbb, mint nálunk.
Értem, na, akkor majd írd meg, hogy mi lett a választás!:) A KT által évek óta favorizált Sultan Gardens-re én egyébként nagyon kíváncsi lennék, hogy milyen:) De ha máshova mentek, onnan is várjuk majd a beszámolót:)
Jövőre akkor lehet ezt az öblöt fedezzük majd fel. Addig meg még agyalok, hogy melyik is a kettő-három közül. Remélem látok valami jó árat és akkor az dönt majd. Bár idén is úgy indultam hogy Melia lesz és mégis maradtam a tavaly már bevált Montazah-nál :)
Igen az klassz ha ott is végig lehet sznorizni jó hosszan én is azt szeretem. :) Szerencsére a Ras NAsrani is ilyen. A Melia Sínaitól egészen a Sensatoriig, sőt még tovább is mentem tavaly.
Tudnátok nekem tapasztalatokat mondani a jaz belvedere szállodáról?étel,Shuttle-busz,tenger, ez lenne fontos de ha valaki leirná a tapasztalatát azt megköszönném.
Vén Halásznak: a Sol Sharm strandja = Jaz Belvedere strand. És, ahogy olvasom alább, meg tudom is, ott nem valami csúcs a sznori..
Igen ez így van, a jaz belvedere-el azonos a strand. Én úgy láttam a képeken, hogy a Sol-nak külön beach része van medencével és bárral. Nem tudom, hogy milyen a sznorizás, a hirdetésben, (ami ugyan csak reklám ) azt írják, hogy jó. Egyenlőre a jó ár és a megfelelő vélemények alapján választottuk. Egyébként legjobb ár/érték arány a Sultan Gardens resort a KT-val, az nagyon tetszik, csak kb. 100.000 Ft-tal drágább. Még nem döntöttünk, keresek jobbat, de két főre nem szívesen mennék max 400.000 Ft-felé.
Radisson Blu : én itt jártam 3 hónapja. Pazar. jártam korábban az Oriental Resort-ban is 5* , de ez sokkal jobb. kaja, tisztaság, park, személyzet (!) A Radisson Blu Resort-ot csak ajánlani tudom. Kiváló hely.
Hurhada fórumban tettem fel egy kérdést, de van Sharm vonatkozása is. Előzmény itt
Insight tours kérdésekre választ Tőletek is szívesen fogadnék, illetve ha nem 11 napra mennénk valószínű inkább sharm lenne mint hurghada. Szerintem jobb, de ebben megerősíthettek :)))
Sziasztok! Kicsit kavarodós ez a Fanara téma, úgy látom:)
Az Iberotel Fanara partján (ahol valóban nincs móló és a korallok felett kell átúszni a mély vízhez), ha állok a tengerrel szemben, akkor a bal oldali móló, az az El Fanar, privát beach mólója. Tehát ahhoz max. a vízben úszva a végéig lehet elmenni, azon a vízbe jutni a Fanara vendégei nem tudnak.
A jobbra lévő és az öbölben középső, Reef Oasis stégjére vagy felengednek, vagy nem, hallottam olyat, akit nem engedtek, minket igen, de ez 4 éve volt...
A másik szélen lévő hotel, a Faraana, ott van egy fa stég, ami elvileg nem a hotel saját stégje, de AZT használják a hotel vendégei. Viszont odáig az Iberotelesek nem tudom, hogy mindig át tudnak-e sétálni, mert ott van egy kis kerítésféle, ha jól tudom.
Vén Halásznak: a Sol Sharm strandja = Jaz Belvedere strand. És, ahogy olvasom alább, meg tudom is, ott nem valami csúcs a sznori...
Ahogy látom, az Anunál most jó akció van a Montira, jövő heti indulással, viszont az Iberotel, ugyanazokkal a kondíciókkal 20 ezerrel drágább.
Nah akkor meg is válaszoltam magamnak a kérdést :)
Saját tégje nincsen jobbra a Reef Oasis stégje van talán a legközelebb hozzá.
És klindus én még mindig nem a FARAANA-ról hanem a FANARA-tól beszélek. És szerintem westfal is .A két hotel neve majdnem ugyanaz, de az öböl két szélén vannak, viszonylagos távolságban.
Az Insight Tours tényleg jó áron dolgozik. Én a repjegyet vettem Tőlük:)
Az biztos, hogy ha a fiam már nem lesz iskolás én is ősszel fogok menni... De talán az október vége az őszi szünet miatt drága nem? Én inkább a szeptember vége október elejei időpontot választom majd , talán ez a legolcsóbb :))
Igen a Ras um Sid a Ras Nasrani mellett Sharm másik nagyon gyönyörű része!:) És árban pedig teljesen egyforma mindkét szálloda (Montazah, Fanara) Úgyhogy a döntés eléggé nehéz :))) A bőség zavara:))
Viszont talán annyi a különbség hogy a a Fanara egy kicsit magasabban van, és nincsen saját mólója, jól tudom?
Sajna én meg a tiédet nem látom. Ha rámegyek az email címedre, az office outlookos levelező programját nyitja meg, nem tudom miért... de ahhoz én nem nagyon értek :) Én publikussá tettem az enyémet- elvileg, írj rám légyszi, ha te látod.
Nekem is a sznorizás a és tengerparti fürdési minőség az első szempont. A szállodák medencéibe igen ritkán megyünk be, csak a tengerbe. Sok extra szolgáltatást nem igénylünk, kényelmes szoba, elfogadható étel-ital választék és kiváló tengerpart. Miután többször voltam Egyiptomban, most kirándulást nem tervezünk, egy hétig csak sznorizás és napozás.
Október végét céloztuk meg, akkor itthon már hideg van és a Vörös tenger még jó meleg, ez adja meg az igazi élményt és még karácsonyra is marad egy kis barnaságom.
Mivel minden évben több helyre is megyünk, ezért az ár is lényeges. Nézegetve az árakat az Insight Tours árai kb. 100.000 Ft-tal olcsóbbak a KT vagy az Anubis átainál.
A Sol Sharm-ot választottam. Igaz nem tengerparti, de azt a 600-800 m-t minden reggel végig sétáljuk, egész nap a parton vagyunk, ott is van komfortos ellátás és előzetes információk alapján jó a sznorizás lehetőség, szimpatikus a móló kialakítása és a lényeg, hogy két fő részére mindennel együtt 340.000 Ft alatt kijön.
Köszi a segítséget! :) Megy még az easy londonból is sharmra, de ha hozzávesszük még a londoni kijutást, na az úgy már tényleg nem éri meg. Az egyptair nekem kb. 130000 ft/fő-re jön ki, a turkish airlines igaz olcsóbb, de -2 nap ezzel a menetrenddel. Megkérdezhetem, hogy ti mennyire jöttök ki az egyptairrel és mennyivel előtte foglaltál? (persze csak ha nem zavar) Mik a tapasztalatok, mennek még lejjebb az árak? Az insight tours-os egyptair jegyekről tudsz valamit? Ők mennyire drágák?
Igen abban igazad van hogy van ettől kisebb moló is, de a Ras Nasrani-n jobbra is balra is hasonlóak... Itt azért is hosszabbak, mivel szélesebb a korallfal...
Megírod majd hogy melyik szállodát választottad?
Az az igazság hogy még egy ugyanazon szállodán belül is vannak eltérések időszakonként is. Egyik héten pl gyérebb a másik héten meg már jobb a választék stb... Ezt ki-ki döntse el magában.
Sajnos a "minőségibb" szállodák árban is sokkal drágábbak...
A másik érdekesség. Pl van akinek a pazar medencés, lagunás wellnes-es szállodák jönnek be, és sokan le sem mennek a tengerpartra. És a szállodát magasra értékelik, holott esetleg a partja nagyon gyenge....
Nekem a sznorizás az első szempont. A másik hogy a fiam miatt sokat megyünk hajóval merülni. Így én igyekeztem olyan szállodát keresni, ami nem drága így a merülésekre több jut, viszont amikor a szállodában vagyunk, vagy netán más ok miatt nem tudunk merülni, akkor is lássak sok csodát a tengerben, hiszen ezért megyek:))
Örülök, hogy jól éreztétek magatokat. Igen ez a szálloda tényleg annak jó aki gyakorlatilag a Vörös szépségéért megy elsősorban és nem kell luxus. Mondjuk Nekünk a lenti részben azért kimondottan szép szobákat mutattak, és a mi szobánk is teljesen rendben volt:) Tavaly nem volt gond a vízzel sem , kérés nélkül be volt készítve minden nap, pedig sokszor nem voltunk a szállodába a sok hajós progi miatt, sőt ha kértünk adtak egy másodikat is. De jó hogy írod erre majd odafigyelünk ;) :) Sajnálom, hogy nem tudtál végülis intrózni, de így van majd legközelebb...
No még egyszer, nem tudom mi volt az a zagyvaság ami bele került.
Sziasztok! Sajnos véget ért kéthetes utunk. Sharmon a Coral Beache Rotana Montazahban voltunk. Pár szóval a szállodáról, mert láttam néhányan vacilláltok hová menjetek. Akinek nincsenek igazán nagy igényei és a Vörös a fontos, annak tökéletes ez a szálloda. A szobái nem egy 5 csillagos kategória, de alvásra megfelelő. Takarítani is jöttek minden nap. Egyedül a vízzel volt időnként probléma, mert elfelejtett a srác adni, de ha szóltunk kaptunk rögtön. Az ételekből is lehetett valamit szemezgetni mindig, főleg a süteményeik voltak isteniek. Igaz ha valaki két hétre megy annak egy idő után unalmas, mert ugyanazt a menüsort változtatják általában. Gyümölcs is volt mindig elegendő. Elég sok volt az arab vendég, de periodikusan, és két napnál nem voltak tovább. Nem voltak zavaróak. Oroszok is voltak, mint mindenhol, bár annyian nem mint más szállodában. A part az felülmúlt minden elképzelést. Szerintem az egyik legszebb part. A szomszédos Baron és Sensatori partjánál is szebb. Nagyobb élővilággal és gyönyörűbb korallokkal. Kétszer voltunk Szilviékkel hajózni. Isteni volt. Delfineket is sikerült látni A Tiran közelében. Most is nagyon kedvesek és segítőkészek voltak. Csak ajánlani tudom őket. Hát a fáraónak is sikerült meglátogatni bennünket, de az Antinal csodákat tesz. Szerintem nem attól függ, hogy valaki mennyire vigyáz a kajákkal. Mi 3-an mentünk. A párom és a lányom mindent megkóstolt és jó ízűen evett. A férjemnek voltak jó kis hasgörcsei, neki kellett gyógyszer. A lányomnak kevésbé ő nem szedett. Én folyamatosan szinte csak rizsen, répán és főtt krumplin éltem mégis a második hét közepére, pont mikor először szerettem volna intrózni jól begörcsöltem. Igaz 1-2 nap és túl voltunk rajta. Ez a kis kellemetlenség sem vette el a kedvünket és a tenger kárpótolt mindenért. Egy okkal több hogy visszatérjünk. Intrózni, csak ott! Szóval aki ide akar menni az ne tétovázzon. Köszönet még egyszer az egész fórumnak és Főleg Krisztának, azért hogy ide mentünk.
Ha lesz időm képeket és videót is fogok válogatni, de most sajnos vizsga kötelességeim miatt hanyagolnom kell a képeim rendezgetését. De ha bárkinek kérdése van természetesen válaszolok.
Sziasztok! Sajnos véget ért kéthetes utunk. Sharmon a Coral Beache Rotana Montazahban voltunk. Pár szóval a szállodáról, mert láttam néhányan vacilláltok hová menjetek. Akinek nincsenek igazán nagy igényei és a Vörös a fontos, annak tökéletes ez a szálloda. A szobái nem egy 5 csillagos kategória, de alvásra megfelelő. Takarítani is jöttek minden nap. Egyedül a vízzel volt időnként probléma, mert elfelejtett a srác adni, de ha szóltunk kaptunk rögtön. Az ételekből is lehetett valamit szemezgetni mindig, főleg a süteményeik voltak isteniek. Igaz ha valaki két hétre megy annak egy idő után unalmas, mert ugyanazt a menüsort változtatják általában. Gyümölcs is volt mindig elegendő. Elég sok volt az arab vendég, de periodikusan, és két napnál nem voltak tovább. Nem voltak zavaróak. Oroszok is voltak, mint mindenhol, bár annyian nem mint más szállodában. A part az felülmúlt minden elképzelést. Szerintem az egyik legszebb part. A szomszédos Baron és Sensatori partjánál is szebb. Nagyobb élővilággal és gyönyörűbb korallokkal. Kétszer voltunk Szilviékkel hajózni. Isteni volt. Delfineket is sikerült látni A Tiran közelében. Most is nagyon kedvesek és segítőkészek voltak. Csak ajánlani tudom őket. Hát a fáraónak is sikerült meglátogatni bennünket, de az Antinal csodákat tesz. Szerintem nem attól függ, hogy valaki mennyire vigyáz a kajákkal. Mi 3-an mentünk. A párom és a lányom mindent megkóstolt és jó ízűen evett. A férjemnek voltak jó kis hasgörcsei, neki kellett gyógyszer. A lányomnak kevésbé ő nem szedett. Én folyamatosan szinte csak rizsen, répán és főtt krumplin éltem mégis a második hét közepére, pont mikor először szerettem volna intrózni jól begörcsöltem. Igaz 1-2 nap és túl voltunk rajta. Ez a kis kellemetlenség sem vette el a kedvünket és a tenger kárpótolt mindenért. Egy okkal több hogy visszatérjünk. Intrózni, csak ott! Szóval aki ide akar menni az ne tétovázzon. Köszönet még egyszer az egész fórumnak és Főleg Krisztának, azért hogy ide mentünk.
Ha lesz időm képeket és videót is fogok válogatni, de most sajnos vizsga kötelességeim miatt hanyagolnom kell a képeim rendezgetését. De ha bárkinek kérdése van természetesen válaszolok.
Igazad van, nem kell szentírásnak tekinteni a véleményeket és a rangsorolásokat. Én is voltam 100-ik rangsorolású szállodában és tökéletesen megfelelt.
Azért a móló nem rövid, igaz nincs 800 méter, de 150-200 biztosan, persze ennyi séta nem árt. A legtöbb helyen azért 25 -40 méter között van.
Idén én olyan szállodába megyek Sharm-ra ami 600 m-re van a tengertől, de ez sem zavar, mert az AI ellátást le kell fogyasztani.
Egyébként a Coral Beach Resort Montazah a középkategóriás árfekvésben van ( Anubis)
Én az Insight-tal megyek, jelenleg az a legolcsóbb, kicsit kisebb a szálloda választéka, de azért lehet találni megfelelőt.
Szia.Sajnos tényleg nincsen nyáron easy Milánóból:-(Ha mindenáron easy-vel mennél keress talán más városból, bár szerintem nem indul máshonnan sem.Én Egyiptair-el megyek azt nézted már?Vagy a Turkish Airlines-t tudnám ajánlani.
Sziasztok! Nézte esetleg valaki mostanában az easyjet milano-sharm járatát? Pár napja figyelem és azt írja, hogy csak jún. 26-ig áll rendelkezésre. Láttam, hogy vannak akik egyénileg utaztok, ti tudtok erről valamit? Idén mennénk először Egyiptomba és szóba jött az egyéni szervezés is, de ha az easy megszünteti a milanoi járatát, akkor lehet marad az iroda.:( Köszönöm előre is:)
Nem tudom Neked mi a hosszú, de lehet akkor nem egyről beszélünk, mert a " Monti "mólója átlagosnak mondható. Az összes hasonló hosszúságú a környéken. Nálam a hosszú móló Tropicana Grand Azure-nél kezdődik ami 800 méter :( Na az tényleg baromira az :(
Egyébként én már régen rájöttem, hogy az értékelés nem mérvadó, így ezeket nemigazán szoktam nézni. Ami Nekem bejön másnak nem, és fordítva.... Én voltam már 5 csillagos szörnyű szállodába is (pl a fent említett Tropicana) és voltam 4 csilis teljesen rendben lévőben is.
A Montazah pont attól jó, hogy olcsó szálloda, és mégsem lepukkant, viszont nagyon jó az elhelyezkedése, így akinek a jó sznorizási lehetőség az elsődleges annak ez ideális lehet.
De persze ez az én véleményem. Nem akarok én senkit sem rábeszélni, csak adtam egy ötletet a döntés megnehezítésére:)))
Lejjebb már linkeltem be a Montazahról egy videót, amit tavaly készítettem, beteszem mégegyszer:
Lehet, hogy jó szálloda a Montazah, én még nem voltam ott, de a Booking.com csak 7.4 pontot adott, a Tripadvisor is csak közepesre értékeli a 127.-ik a 222 szálloda közül.
Az is jelent valamit, ezt is figyelembe kell venni. A fényképek alapján nekem túl hosszúnak tűnik a móló. De nem akarok lebeszélni senkit, itt is biztosan nagyon jól lehet nyaralni.
:) csakhogy ne legyen olyan egyszerű a választás, egy kérdés: a Montazah-t nézted már? Árban szerintem verhetetlen:) és a legjobb helyen van:)) Mi 3 hét múlva pl. oda megyünk (vissza) :))))
Nem akartalak lebeszélni a Jaz-ról,csak az én személyes véleményem írtam le,mert valóban sokan nem mondják el a kevésbé jó dolgokat és sztem ezek is fontosak,hogy tudjunk mérlegelni:-)Fakultatív program keretében lehet menni a Ras Mohamedhez és a Tiran-hoz is sznorizni.Mi a Ras-hoz mentünk óriási szélben:-)a végén mondták,hogy ez is jó,de a tiran sokkal jobb:-)
Egyébként tényleg érdemes elsétálni a Sensatorihoz,könnyen be lehet jutni,van ott is biztiőr,de az 1 hét alatt egyszer kapcsolt le minket(nem volt akkor 40 fok és kimerészkedett a napra a bódéjából):-)de nem foglalkoznak különösebben a jövő-menő turistákkal.
Egész éjjel az oldalakat bújtam. Összevetettem a szállodákat ár és egyéb értékrend szerint.
Azt gondolom a bőség zavara. Tulajdonképpen a pénztárcám vastagsága fog majd dönteni.
Teljesen kihúztam a Jaz B.-t. Most meg megingattál. Ha lehet a szomszédoknál sznorizgatni akkor az más ám. Mert árban ez a hotel messze jobb pl. a Sinai-nál.
Elnézést hogy belebeszélek, de ha az élvezhető sznoris part a lényeg akkor a Sensatori előtti rész és attól jobbra egészen a Meliák végéig az egyik legtutibb hely Sharmon hidd el....:)) Ha a Jaz egyébként tetszik és át lehet menni a Sensatorihoz akkor ne sokat gondolkodj...
Ha árban és minőségben egy kicsit jobb kategóriás szállodát szeretnél akkor Melia Sharm v Melia Sínai, ha jó a 4csilis és egyébként mindennel rendben lévő szálloda akkor a Montazah, ennek van a legjobb fekvése, mert így mindkét oldalra hosszan el lehet sznorizni, vagy a Tiran Island de ez nem parti... És ha egy teljesen európai színvonalú és minőségi szállodát szeretnél ami egyébként nem csili-vili, viszont maximális a színvonala, akkor Baron Reosrt, vagy a mellette lévő Sensatori.
Ezeket olvastam én is különböző véleményes oldalakon, ott is az angolok nagyon prüszkölnek a sok orosz miatt. Viszont mint tudjuk mindenki azért nem ír ám véleményt. A sok orosz, gyerekekkel az egy kicsit megrémiszt. S általában nekem nem is a gyerekekkel van bajom, hanem a szüleikkel :) A gyerek csak látja a "jó" példát.
Azt tervezem, hogy még se ez a hotel lesz a befutó.
Mi máj elején jártunk ott,így tudok segíteni egy keveset:-)
A hotel nem rossz,tiszta,gyönyörű rendezett parkja van,mindig szorgoskodik ott a személyzet:A tengerpartja lassan mélyül,éppen ezért sznorizásra nem igazán jó!Van egy kis molója,de ott sem igazán sok hal van,így aki csak volt egy kis csöpp esze az átjárt a köv.hotel(sensatori)stégjére,na ott van látnivaló!!!!Igaz ez kb.2perc séta a parton,de ennyi igazán belefér,a partnál jobbra kell menni.A kaja közepes,semmi extra.A vendégek 98% orosz,gyerekkel!!!!A személyzet,animáció fullra beszél oroszul,ez kicsit zavaró,de már mindenhol oroszok vannak....:-)Shopping lehetőség nincs,az utcai fronton kőhalom jobbra és balra is,tehát taxizás van,ingyenes transzfer nincs.
Pár évvel ezelőtt voltunk Sharmon, és istenien éreztünk magunkat. Sajnos azóta nem volt lehetőségünk rá, de egyszer még visszamegyünk. Akkor sajnos nem volt lehetőségem kartust készíttetni magamnak, bár nagyon szerettem volna.
Most talán egyik nagyon jó ismerősöm utazik valamikor a nyár végén Egyiptomba, és őt szeretném megkérni, hogy csináltasson nekem egyet. Aranyból ha lehetséges, ha nem marad az ezüst.
Szeretném megkérdezni olyanoktól, akik az elmúlt időszakban jártak kinn, és esetleg vettek, vagy csináltattak kartust, hogy kb. milyen összegre lehet számítani.
Aki mostanában utazik annak nagyon jó utat és jó pihenést kívánok, és nagyon irigy vagyok, hiszen gyönyörű helyre mentek.
Sziasztok! Hamarosan véget ér a kéthetes "Sharm update" utunk. Holnap után megyünk haza. Köszönet innen is újra Szilvinek és Zolinak a sok segítségért és felejthetetlen hajókázásokért. Ha haza értünk majd egy kis beszámolóval, képekkel jelentkezem.
Sajnos van amelyik irodánál kötelezően ki kell fizetni... Próbáld meg kérni hogy vegyék ki az árból.
Tavaly a Neckinél én így kértem. Azt mondta a csaj, hogy kiveszi, de ha mégis kellene és magánúton veszem a reptéren, akkor az iroda nem vállal érte felelősséget ha nem vár meg a transzferbusz.
De ettől nem kell parázni, rendszerint a vízumos ablaknál nincsen senki, és hamarabb lehet végezni, mintha a kivárod az irodás csoportos vízumos sort :)) Tehát ha kellene is érdemesebb lenne ott intézni. De ha nem terveztek semmilyen fakultatív programot ahova szükséges, akkor fölösleges.
köszönöm a válaszod még nem foglaltunk pedig jul 23.án szeretnénk menni , de most megint hezitálunk a hotelek közt . valami csodára várva hogy melyik lesz a befuto
Sziasztok! Nem jön valaki innen véletlenül 12-én Sharmba? :) Most először utazunk Édesanyámmal Egyiptomba és örülnénk ha időnként odacsapódhatnánk rutinosabb társasághoz. :)
Köszi minden segítséget ,döntöttünk .Coral Beach Resort Rotana Montazah lett a nyertes. Lefoglaltuk.Kívánok Nektek kellemes utazást és kikapcsolódást. ybcsy13
Akkor sajnos nem talizunk :( de addig is jó válogatást... mveráék 12-e után jönnek haza, ha még vártok pár napot, akkor lesz a Monti-ról friss infó:)) Aztán eldöntitek, hogy Faraana, vagy Monti, vagy valamelyik másik... :)
Igen így -így ahogy írod , majd egy pár sort azért írok róla :DDDDDDDDD
Nagyon klassz lesz nagyon várom , gyönyörű a zátonya, a hotel környéket meg ismered ;) A cápát is kíváncsi leszek látjuk -e :) majd lepacsizunk vele :D
Lehet most van a dömping, később eltűnnek mint a kámfor ,mint tavaly is!Ha most vannak lehet akkor nem lesznek ;) Az is lehet ahogy azt a misic tv-jükön látjuk ,hirdetik a hoteleket, és lehet a Monti jó áron volt most nekik !
A képek gyönyörűségesek!:) Jó lenne ha én is látnék egyszer végre beluga delfinrajt:))
Hát amit az arabokról írsz az sajna nem jó hír. :( De valószínű, hogy ebben az időszakban sok hasonló kategóriás szállodára jellemző ez. Emlékszem tavaly mindenki ugyanerre panaszkodott. Bár azért tavaly talán nem volt ennyire durva a helyzet nem, csajok? Vagy már én nem emlékszem ezekre a kis bosszúságokra?
Sajnálom, remélem a jövő hétre elhagyják végre a szállodát, és lesz még egy pár nyugis napotok:)
Eddig azon gondolkodtam, hogy jól döntöttem-e hogy ramadan-kor megyünk, de most ezt látva lehet, hogy igen. Bár előbb semmiképpen nem is tudtam volna menni, de így nem is fáj annyira a szívem:)
Nem az alsó részen vagyunk, hanem az alagút kezdetének magasságában. Az arabok nem fogynak hanem szaporodnak. Kezd a színvonal csökkenni, a legnagyobb baj, hogy a vízért állandóan könyörögni kell mióta ők itt vannak. Pár napig nem volt gond ezzel, de most már körülöttük forog a világ. Ezzel a csapattal ma futottunk össze, csak kár hogy nem palackorrúak voltak.
Igen és sajna én pont azon az 1. héten voltam kint Kathy8-ékkal és altakrisz-ékkel. A viselkedésükkel nem voltak olyanok az arabok, hogy bármi problémám, vagy kifogásom lett volna, de sajna a kaja (talán) nekik kedvezhetett, főleg, ami a húsválasztékot illeti...
Altakrisz, igen, Ramadánkor nem lesznek ott ők, tuti:)
Mondjuk ha még tudtok várni akkor várjátok meg mvera beszámolóját, ami frissebb lesz:)
Vagy az enyémet, ami július 9-e után várható (bár én azért ezzel a résszel szemben kicsit elfogult vagyok) De szerintem ár/érték arányt tekintve verhetetlen :))
Igen az első héten nekünk is pont ennyi volt az arab , és a kaja akkor sajna nem volt megfelelő! De hál égnek a 2. héten eltűntek és lám a kaja is jobb lett ;) Meg inkább olaszok voltak túlnyomó részt ,orosz alig! Lehet most megint dömping van arabokból ,akciós lehetett nekik a Monti ;) Amúgy nehéz volt a lenti részre szobát kapnotok ???
Jajh de jó látniiiiiiiiii!:))) "Honvágyam" lett egyből :) Szuper!!! nagyon köszönöm a képeket, igen ezek közül a szobák céloznám meg valamelyiket! :))
Sajna szerintem most akkor Ti jártatok úgy mint mi tavaly. Az első hetünkön elleptek bennünket is, de a második hétre már el is mentek. Amikor mi megyünk most, pont Ramadan lesz, úgyhogy akkorra már biztosan nem lesznek ott.
Köszi a helyzetjelentést!:) Örülök, hogy jól érzitek magatokat, és hogy ennyire bejött a part! :) Tudtam én...;) :D Nemhiába járok vissza erre a részre már idén negyedjére:))
Akkor ezekszerint eddig a kaja sem rossz. Ez is jó hír!:)
Ok várom majd a képet, bár azt tudom, hogy hova akarok menni, csak azt nem, hogy az hányas szoba:) Sajna nem emlékszem a szobaszámra.:)) De várom majd, és a képes élménybeszámolótokat is:)) Addig meg még nagyon sok szép élményeket kívánok! :)
Sziasztok! Egy kis helyzet jelentés a Montiból. Nem lepukkadt szálloda, valamilyen kaját mindig lehet találni. A lányom igen válogatós, de még ő sem maradt éhen sohasem. A partja gyönyörű a víz alatt. Ennyi féle halat még nem láttam csak akváriumban egyszerre. Igaz a szél az eléggé fúj ki van téve a piros zászló, de be lehet menni a vízbe. Kriszta! Otthon majd teszek fel képet arról hogy hová kérd a szobát. Itt hiába vettünk netes kártyát az elbutított képek sem akarnak felmenni a facera. Üdv mindenkinek.
Már írtam Kathy8-nak egy emailt, hogy vegyen fel a facebook csoportba:) Reménykedem benne hogy akcióznak még igen, de azért jó tudni, hogy egyikkel se lövünk nagyon mellé:)
Szia nyünyü24! Én voltam mindkét Meliában és a Montiban is:) Még akkor voltam a Sinaiban, amikor a Best kizárólagos szállodája volt, de most, ahogy látom, átvette a S and F az árusítását. Ahogy nézem, annyival nem drágább a Montinál, mint mondjuk a Sharm:) és még hátha akciózzák, úgyhogy szerintem azt se vessétek el:) Szupi kis szálloda, pedig ott nem is sikerült a vágyott, parthoz legközelebb eső kőbarlang erkélyes részre kerülni, csak kicsit hátrébb, de legközelebb nem nyugszom, amíg oda nem adnak szobát:)))
Ha bekerülsz a Facebook csoportba, a nevem alatt mindhárom nyaralásról találsz majd albumot:)
Voltam egyébként az Iberotel Fanarában is és azt is tudnám ajánlani, de annak az árából még jócskán faraghatna az Anubis...
A Monti lenti része szuper 5 csilis ,szupi szobák pazar kilátás parti medi...fenti rész 4 csili.Tehát nekem is bejött ,nyilván nem a legszebb ahol voltam,de a lenti része az !!!
Legjobb helyen fekvő hotel a Monti ,mi már csak így hívjuk. 😃😀😊😉Nem tudom ,h el olvasrad e a képes részletes beszámolót amit tavaly nyáron írtam ? Ha nem szólj ;)
Egy kedves fórumostársunk most van kint, és épp pár perce adott helyzetjelentést, ezt a részt bemásolom:
"Szerintem a Rota partja a legszebb a többiekéhez képest..." Szóval szerintem bátran foglalhatsz ide is... Talán 2 hét múlva pedig lesz friss élménybeszámoló is Tőle, mivel még csak 1 napja vannak kint...
Nagyon tetszik a part!:) A szálloda meg olyan normális kategóriának látszik valóban, tényleg meggondolandó, köszi! Egyelőre ez a szálloda az ami ár/érték arányban a legjobbnak tűnik számomra.
Itt egy link a amit a szállodáról és az előtte lévő partszakasztól készítettem, hátha mégis kedvet kapsz hozzá: :)
https://www.youtube.com/watch?v=7RcNJZpfoYc
A másik klassz partszakaszhoz tartozó szálloda a Fanara. Ez Sharm egy másik részén van. Ez is csodás, bár ezt a részt én csak a tenger felől láttam a hajóról sznorizva. :)
Néztem képeket a szállodáról, azért gondoltam hogy kicsit lelakott, nyilván nem olyan csilivili mint a Meliák (ezért magasabb az áruk is, persze ez érthető) Más partszakaszt tudnál/tudnátok ajánlani még sznorizás szempontjából? Vagy maradjon ez a környék?
Az általad említett szálloda szerintem egyáltalán nem lelakott, bár nemtudom egyébként, hogy ezt mire érted... Én is voltam ott tavaly többek között pont Kath8-al együtt, és idén is oda készülök:))
A szobák teljesen normálisak, sőt szerintem az árhoz képest azért szerintem még igényesebbek is az átlagnál.
Persze ahogy írod a szomszédos Meliák tényleg kicsit igényesebbek, de azért ennek sajnos ára is van.
Ha sznorizás és a látnivaló az elsődleges szempont akkor szerintem a Montazah nagyon jó választás, mert az a partszakasz az egyik legszebb Sharmon, és a szálloda ennek a partszakasznak kb a közepén van, így jobbra és balra is hosszan el lehet sznorizni.
Ha be akarsz kerülni a face-es csoportba vedd fel Kathy8-al a kapcsolatot a, mert Ő az egyik admin.
Szüleim már voltak Sharm el Sheikhben tavaly, idén mennék velük én is, úgyhogy megfelelő szállodát kutatok:) Tudnátok ajánlani olyat ahol sznorizni lehet és igazán szép a zátony? A Coral Beach Rotana Montazah-t néztem ki a visszaolvasgatás során (Kathy8 leírásából többek között), jó áron is van aránylag, de kicsit lelakottnak tűnik. A mellette levő Meliák már jobban tetszenek, de drágábbak is jelentősen sajnos. Augusztusban mennénk, akár last minute foglalással. Olvastam hogy létezik valamiféle facebook csoport beszámolókkal, képekkel, oda hogy tudnék bekerülni? Szeretnék minél jobb helyet választani:) Köszönöm a segítségeteket előre is!:)
Kedves Fórumozók! Mi az Anubissal voltunk Sharm el Sheiken. A programokkal nagyon meg voltunk elégedve. Külön köszönet Olivérnek a hajózásokért! Óriási élmény volt! A tenger csodálatos és Sharm teljesen biztonságos, csak ajánlani tudom!
Majd lehet legközelebb megmondom Zolinak, hogy nekem csak a cetcápát mutassa, ha netán nem venném észre, a szirtit ne:))) Még nem készültem fel a találkozásra:)) Viccet félretéve igen, nekem többször volt, hogy hiába a mutogatás, csak néztem ki a fejemből, hogy most mit is kéne konkrétan nézni:) De olyan is volt, hogy egyszer csak leesett, hogy ááááááá, ott van, ahová bámulok már nem tom mióta:)
A Yolanda nekem is a kedvencem, de Ras Mohamed minden merülő helye csodás. Zolinak meg nagyo jó szeme van, rögtön észrevesz mindent ami mellett mi simán elúsznánk. Legutóbb egy óriási kőhalat mutatott meg (volna), mint utólag megbeszéltük odaúsztam fölé, végig bámultam a sziklát és nem láttam meg, annyira bele volt olvadva a környezetébe! Szerintem azt a három cápát sem láttam volna meg amelyek alattunk húztak el. Na de azért a cetcápát csak észrevettem, ami majdnem nekem jött :-)
Sziasztok! Én is Zolit és Szilvit ajánlanám Sharmon, mert velük mindig nagyon jól éreztem magam, szuper, élménygazdag és biztonságos merüléseim voltak, valamint a jó társaság is garantált volt mindig:) A tavaly júniusi kirándulás, amit Kathy8, altakrisz és f.zoli75-ék társaságában töltöttünk el a Tirán szigetnél is egy ilyen csodás nap volt, ahol minden óhajunk teljesült: teknősök, krokodilhal, óriási anemonák és felsorolni sem tudom mi még, rengeteg csodás halraj, valamint a lagúnába ki is úszhattunk egy kicsit a fehér homokpadra. De akár mondhatnám a Ras Mohammedet, ahol, a szárazföldről való sznorizás után, tavaly már merülhettem is, pl. a Yolanda Reef-en, ami számomra az eddigi legcsodásabb merülés volt és nagyon remélem,vissza fogok menni oda (is) - :)
Májustól több barátunk volt itt Sharmban és csak az ingyenes sínai pecsétet kértek és kaptak is, mindenfajta gond nélkül. Nem szüntették meg (mivel ezt egy nemzetközi egyezményben rögzítették) ugyanúgy választható mind a két vízum fajta. A rózsaszín vízumkérő lapra rá kell írni: Only Sinai.
Mintha magamat olvastam volna:)) Bár én nem tettem le a búvárvizsgát, ettől függetlenül az élmény teljesen ugyanaz:))
Jó olvasni, hogy más is ennyire "fanatikus" lett minden téren :)
Szerintem Te is , meg én is roppant szerencsések voltunk, hogy Zoli és Szilvi vezetett be Sharm csodás világába először:))
Mi ráadásul az első utunkon belenyúltunk a tutiba a szálloda és part szempontjából is, így a "szerelem" kódolva volt:))
Valószínű, hogy rabul ejtett volna a Vörös élővilága ezek nélkül is, de így ez teljesen 100-os volt :)) És azóta is minden utunk tökéletes hiszen adva van hozzá minden: napfény, tenger csodás halak, és korallok, és Zoliék...
Tavaly pl fiam nagy álma vált valóra Zoli által. Amióta letette 12 évesen nála a vizsgát azóta szeretett volna roncsot merülni, és én ráadásul mintegy ösztönzésképpen beígérten Neki, hogy ballagásra ezt kapja Tőlünk. Na mondanom sem kell ment a "matekozás" ezerrel, hogy összejön-e pont abban a két hétben amikor mi kint vagyunk. Az első héten nagyon úgy nézett ki, hogy nem, de Zoli és Szilvi kitartó szervezésének hála, a második héten Thislegorm-ot merült a fiammal. :)
Mondanom sem kell, milyen nagy örömöt szerzett ezzel Nekünk:)) Azóta is emlegetjük:))
1 hónap és mi is megyünk újra:) Már alig várjuk:))
Sziasztok, megtaláltam Olivert a magyar búvár oktatót a facebookon is: flow Dive Club- búvárkodás Sharm el sheiken. Júniusban készülünk vissza, most buvarvizsgat is teszünk, van aki kezdot, van aki haladó vizsgát tesz. Oliverrel egyeztetunk a tananyagrol, az oktatás menetéről, aminek a része, hogy a nyílt vizi merulesek hajokirandulas kereteben lesznek,es a csodálatos merulohelyeken történnek. Ras Mohamed es tiran mellett készülünk helyi merülő helyeket is kipróbálni, Oli ras um sidet ajánlotta, ahol nagy esély van manta rajat látni. Remelem a delfinek is megvarnak. Legutóbb a hajó kirándulásokat elveztuk a legjobban, a hajó személyzete nagyon segítőkész volt es Olivér nagyon részletesen megismertetett bennünket a tenger elő világával es nagyon jo búvár sztorikat is meg hallgattunk tőle. Igazából mar nekünk is van sajatunk: a delfinekkel találkozás merules kozben. Aki szeretne olyan hotelben lakni, aminek gyönyörű a partja es jók a sznorizasok, azoknak az Iberotel club fanarat ajánlom. Közel van a buvarcenterhez es a városközponthoz is. Próbálok meg szep képeket feltölteni. Sharm lett a kedvenc helyunk.
altakris levelét olvasva ihletet kaptam megosztani veletek töredékét annak a rengeteg élménynek, ami számomra Sharm-ról származik:
Május elején mentünk imár 5.ig alkalomból Sharm-ra.
Első út esetében az indok (miért éppen Sharm) az volt, hogy itt a tenger élővilága gazdagabb, csodálatosabb, mint Hurghadán. Mieőött elindultunk volna, itt a fórumon is utánajártunk, hogy illetve hová lenne érdemes elmenni kirándulni, és egy kedves ismerősöm ötlete alapján eltökéltem, kipróbáljuk(férjemmel együtt) az intrózást, ami a búvárkodásnak egy betekintést adó lehetősége, ami nyitott bárki számára. Tehát már itthon, ajánlások alapján megkerestük Szilvit&Zolit, és még az utazás megelőzően le is szerveztük a kirándulásokat.
A búvárkodás:
Hogy milyen volt intrózni?
Egy csoda, egy nem várt érzés, egy óriási felfedezés. Egy óriás napoleon -hal is odajött kíváncsiskodva, körbeúszott, és mikor a hajón a maszkot levettem az arcomról, éreztem, hogy a mosoly nem csak az arcomon, hanem az egész lényemből sugárzik. Tudtam , most éltem át ezt először, de nem utoljára.
Azóta visszatértünk, a búvár tanfolyamot és vizsgánkat is Zolinál végeztük. (Nem is tudnám másként elképzelni, mint azt, hogy olyan emberre bízom életemet a víz alatt, akiben bízom.) Első merülési napunkon, képesített búvárként, Ras Mohamend-en történt, és akkor épp egy cet-cápát láttunk. Azóta számos merüléssel gazdagodott még az élménytárunk, és Zoli a legcsodálatosabb helyeken legváltozatosabb tengeri élőlényekkel hozott már össze...legfrissebben, azaz most május elején Ras Mohameden 3 szürke szírti cápával!
Kirándulások:
Valaki mesélte, hogy a Sinai félszigeten az a szállóige járja, hogy amit Isten elvett a szárazföldön, azt visszaadta a tengerbe...
Szilvi megtanított más szemmel látni a sivatagot, megtaláni az oazist, a csendet, az ízeket, a szineket, megérteni ezt a másvilágot. Akkor ébredtem rá igazán, mikor az egyik utazási irodának kihelyezett idegenvezetőjének kiránduláskról szóló ismertetőjét végig hallgatva, rákérdeztem valamire, és nem kaptam választ.
Láttuk Ras Mohamed-et száraz földön és víz alatt is, és egy csodás, rejtett oasis, és a felejthetetlen,
Tőlük tudsz érdeklődni fakultatív programokról. Naponta mennek hajóik , a hét több napján is a Tiranhoz és Ras Mohamedhez is. Nagyon kedves fiatal magyar pár, akik ráadásul kint élnek. Keresd őket bátran, biztos mindenben fognak segíteni.
Mi 5 éve amióta kijárunk azóta minden évben velük megyünk minden programra. Már első alkalommal olyan volt Velük mintha ezer éve ismertük volna egymást, és ismeretlenül is barátként üdvözöltek. Fiam náluk (Jenei Zolinál) tette le a búvárvizsgáját 12 évesen, tavaly pedig a haladót...
Innen a fórumról is sokan mentek már velük, találsz sok-sok infót, és ha a nevemre keresel én is sokszor írtam már róluk.
Sziasztok, mi most jöttünk meg Sharmrol. Egy barátom ajánlott egy magyar búvár oktatót, Olivert. tobb napot merultunk vele Tiranon es ras mohameden is, ahol együtt merultunk delfinekkel is!!!!! Hihetetlen élmény volt. Annyira szep az élővilág es merulesek sem hasonlithatok máshoz. itt tudjatok elérni Olivert: http://flowbuvarklub.com
Úristen!!!! Nagyon szépen köszönöm ezt a korrekt választ és segítséget!!! :))
Akartam írni neked emailt, de kétlem hogy annyi 8-as lenne abba az emailcímbe, de légyszives vegyük fel akkor a kapcsolatot egymással , az én email címem : csohkrisztian@hotmail.com
De ha jó a te mail címed akkor írok én, ez legyen a legkevesebb!!!
Neked úgyis friss a dolog ezzel a Delfines témával kapcsolatban, és én is mindenképpen el szeretném intézni hogy ha már ott leszünk ezt is átéljük! :)
Fúú most nagyon feldobta ez a napomat!!! Előre is köszönöm a segítségedet.
A delfináriumokról én jót még nem hallottam/olvastam... amit írtál 5 év, az istenes is, én úgy olvastam hogy 1-2 évet élnek le ezeken a helyeken, aztán meghalnak. Bár nem csodálom.
Szia! Igen én is pont így szeretnék velük találkozni, már le is szerveztem a programot, amin ,ha nem is 100%, de 99% ,hogy úszhatok az élőhelyükön velük! :)
Mi most Hurghadára megyünk és ez az egyik miértje is ,miért oda. A zátony neve, ahol a delfinek "laknak" Shaab el Erg, magyarul a programot Delfinháznak szokták nevezni, csak sok fakultatív szervező vagy nem oda visz, vagy nem időben! Tehát mivel voltam már csak nem jött össze akkor, mert túl későn értünk ki a hajóval, így most olyat kerestem, aki 99%-ra garantálja, h találkozunk velük! Azért 99% ,mert nyilván a szabad élőhelyükön úgy is ők döntik el ,hogy amikor oda érkezik egy-egy hajó mikor van kedvük megmutatni magukat! :) Remélem most sikerül! A programnak három fontos tényezője van, egyik viszonylag szélmentes nap, kora reggeli kihajózás, és nem túl sok ember a hajón! Ha ilyen szervezőt találsz, akkor mondhatni 99%,h találkozhatsz velük ;)Privát ha gondolod tudok segíteni magyar szervezőt is, írj e-mailt nekem.
Egy német utazási irodát is be tudok linkelni erre a Shaab el Erg-re Hurghadán:
(ezeknek írtunk, korrektül válaszoltak, kint kell a hotelből felvenni velük a kapcsolatot)
Aztán általánosságban, hajóról majdnem mindig látunk delfineket, előfordulhat, hogy bármelyik zátonynál találkozhatsz velük, ugye ezeknek sokkal kisebb az esélye,mázli kérdése. ;)
Sharmon ilyen konkrét zátonyról nem tudok ,ahol ilyen nagy valószínűséggel lehet velük találkozni.
Aztán, van egy Samaday Reef nevű hely, ehhez Marsa Alam-ra kell utazni, az egy másik delfinház ,csak az Marsán van.
Ehhez itt egy oldal, amit találtam, ahol szerveznek ide programot Marsáról:
Aztán volt nekünk Marsán olyan ,hogy a parti srácok zodiákkal bevittek minket a mélyebb vizekre, és ott amikor jöttek a delfinek ki lehetett ugrani. Sajna én nem vállaltam be, mert úgy gondoltam problémás nekem visszamászni a gumicsónakba, de férjem és még páran kiugrottak. Voltak akik mégsem látták őket,mert mire kiugrottak pont elmentek onnan, de férjemnek hatalmas mákja volt , ő a szervező sráccal ugrott ki és ő hozzájuk oda úsztak a delfinek :D Mi akik a csónakban maradtunk , meg végül is egész közel láttuk őket, mert játszadoztak ott átúszva a csónakunk alatt ,szinte karnyújtásnyira voltak. :D
Azt hiszem kiveséztem a delfin kérdést :D Sokat gondolkodtam, (vagyis minden utamnál agyalok rajta,) én is a delfináriumon,de kihagyom.....éppen nem olyan rég láttuk a tv-ben, miszerint fogságban max 5 évet élnek amúgy sokkal de sokkal többet asszem 30-at! :(
Sharmnon a hajókirándulások alkalmával szinte minden évben találkoztunk delfinekkel. De csak a hajóról figyelhettük őket. A nyílt vízen sznori közben találkozni velük? Hm ...hát ehhez nagy szerencse kell! :)
Azt sem igazán lehet szerintem kijelenteni, hogy mely partszakasz az ahol találkozhatsz velük, bár tavaly én pont betájoltam a hajóról, és a Ras Bob - Ras Nasrani rész magasságában (Melia Sínai, és a Montazah szállodák előtti rész) láttuk őket, illetve másik alkalommal pedig Ras Mohamednél. De persze nem a parthoz közel, hanem jóval beljebb.
Idén először mennénk nyaralni egyiptomba barátnőmmel, viszont nem tudom eldönteni hogy melyik részére menjünk. Mindenképpen szeretnék olyan részre menni, ahol a nyílt tengeren van lehetőség a delfinekkel találkozni. ( Semmiképp nem Delfináriumban, azt mélységesen elitélem ) Sokat olvastam róla, de biztos sokatoknak megadatott már a lehetőség erre. Olvastam arról hogy némelyik part szakaszokra még a fürdőzök közé is kikeverednek. Előre is köszi mindenkinek a segítséget! Üdv.
Aki 2 hétre szeretne nyáron Sharmra menni annak pl. szupi CONTINENTAL PLAZA BEACH : május 23. 139e , június 12. 154e, július 3-10-17-ei indulások 159e +ill 2 hetesek !A Dive Hard Tousr közvetítőnél néztem ,de asszem KT-s út.
Én még csak sznorival láttam cápát, a Nasrani részen, egy bébi cápácska úszott el mellettem:)
Egyelőre nem tudom eldönteni, hogy vágyom-e cápát látni merüléskor, de ezt úgyse én döntöm majd el, ott és akkor:)) Max. ha nem akarom látni, becsukom a szemem, hihi:)
Klassz lehetett! :) Lehet akkor azt a cápát láttátok amit mi is tavaly:) :D Ras Mohamedhez közel láttuk meg a hajóról, aztán rá pár percre ugrott is fiam meg Zoli merülni... :) :D
Mellette lévő Baron Resort sem rossz, azt nagyon tudnám ajánlani, mi 2x nyaraltunk ott, de sajnos az sem olcsó. A Baron mellett van a Coral Beach Resort Rotana Montazah. Én júliusban ide megyek. Tavaly voltam itt Nekem bejött a szálloda. A szobák amiket megnéztünk, és amibe laktunk is minden igényt kielégített, nem lelakott. Az ételválaszték az első héten egy kissé kevesebb volt, de a második héten már nagyobb volt a választék, de mi egyik nap sem haltunk éhen. Előnye ennek a szállodának a jó ár/érték arány. Nagyon jó helyen van, jobbra is és balra is hosszan el lehet sznorizgatni, viszont ehhez képest olcsó, és mégsem lepukkant. Az Anubis utaztat ide.
A Montazah mellett van még a Melia Sharm szálloda ez 5 csillagos és egy kicsit igényesebb szálloda, és amellett pedig a kistesója a Melia Sínai. Mindkét szállodáról szintén jók a vélemények.
Szia! Ha arra a Conrad hotelte gondolsz ami a Ras Nasrani-n van a Baron Resort mellett, akkor azt már atépítették.Sensatori lett a neve. Klassz hiper modern szálloda lett, és az ára pedig igen "borsos".Mo-ról nem is nagyon foglalhatö, talán a S&F-nál láttam tavaly.Én más Conrad szállodát nem ismerek, de persze elképzelhető, hogy van.
Áh ,nem baj ám :) figyi tudom ,h nyilván nem azért mentetek !!! :)
Majd ír más :) De azért pár kép csak lett a hotelről :) Meg a merülősek is biztos jók ,azt ha felrakod a prividhez majd meglesem ;)
Nem semmi a TS akkor ,megy a szarrágás rendesen! Erre azt mondom ,sokkal jobb lenne akkor ,ha ezt be is fejeznék és lenne fapados járat innen :)))
Mondjuk a piát nem ,h ott nem de itthon is hanyagoljuk , inkább lenne a megszokott kis képernyő monitor ,ami jópofa elfoglalja kicsit az embert ,néha nézi éppen merre járunk ,milyen magasan stb ... egyre lepukkantabbak a gépek, meg egyre gyérebb a kaja is, és van pofájuk az árakat meg emelni !!! no comment ;)
El is felejtettem, hogy naponta többször találkoztunk delfinekkel, hosszasan úszkáltak a hajó mellett, hagyták magukat csodálni. Sajnos merülés közben még nem volt szerencsém delfinekhez, de ami késik nem múlik. Na de mint mondani szokás a cápa se kutya.
A gép menetben először Sharmon szállt le aztán ment Hurghadára, jövetben meg Hurghadáról jött és egyből jöttünk haza. TS volt. Tovább folytatódnak a megszorítások, már nem voltak alkoholos italok és csak a kajával kínálgatták körbe a népet üdítőkkel, másodjára már nem jöttek. Na de ezt tudnám a legkönnyebben elviselni, inkább a súlyhatárt hagyták volna békén.
Képeket is alig csináltunk :-( Szánom-bánom, hogy nem voltunk túl lelkiismeretes fórumozók, mondtam is Szilvinek, hogy ebből baj lesz, nem merek a szemetek elé kerülni. De annál jobbak voltak a merüléseink, mindegyiket nagyon élveztük és még 3 szürke szirtcápát is láttunk. Dahabbról azért készült pár kép, azokat majd kiválogatom és felteszek néhányat.
A Dominába meg biztos megyünk még, ha nem lesz ennél sokkal drágább.
Köszi a beszámolót és nem sértődök meg ,hogy nem sznoriztál ott :) De azért majd valakitől jó lenne az infó ,mert ki tudja ősszel hova megyünk és akkorra jó lenne tudni valakitől biztos infót :)
Örülök,hogy mind a foglalás a végén ,mind a nyaralás + merülések jól sikerültek :) Jó volt olvasni !!! Gondolom bejött a hotel akkor úgy összességében :) és még az is lehet máskor is szívesen mentek majd ,ha jó áron lesz ;)
A menetrend amúgy ,hogy alakult a végén ,milyen géppel vittek ? Ez már egyből Sharmra ment ?
Majd ha visszaálltatok esetleg pár képet feltöltenél az Egyiptom csoportban ??? Nagyon örülnék neki, ha már a sznoriról nem lett infóm :))hihi :)
Tegnap érkeztünk meg a Domina Coral Beach EL Sultanból. Gondoltam írok pár dolgot, beszámolónak nem nevezném mert elég hiányos lesz (önhibánkon kívül).
A szállodát az alpharooms-on foglaltuk, simán ment. Indulás előtt egy héttel kiderült, hogy egy nappal később van gép, át kellett foglalni, az is simán ment. Az elszámolás az egy kicsit furcsa volt mert újra ki kellett fizetni az új összeget és a régit visszafizették kb 1 hét múlva, de külön díjat nem számoltak fel.
Mi "pool view" szobára fizettünk be, de az ablakunkból inkább a tengerre volt kilátás mint a medencére. A szoba nagyon tiszta, rendezett, nem lelakott. Naponta frissitették a minibár tartalmát. Ott tartozkodásunk idejére esett a szülinapom, délután mire hazamentünk, egy kis torta várt az asztalon. Kedves gesztus volt. Na de nem ezért írok jókat róluk :-)
Még elég kevés vendég volt, ezért csak egy étteremben lehetett enni. A kaja nekem nagyon bejött. Más szállodákban láttunk már olyat, hogy sok asztalnégyzetméteren ugyan az vagy hasonló kaja volt ragozva, ez it egyáltalán nem volt jellemző. Mivel olasz tulajdonú természetesen a pasta-k jók voltak. Egész jó volt csirke is, grillezett zöldségek stb. Minden étkezés után úgy álltam fel az asztaltól, hogy még jó lett volna megkóstolni néhány dolgot, de az ember kapacitása véges. A gyümölcsök talán lehettek volna egy kicsit bővebben, de így is volt sárgadinnye, datolya, narancs és gyümisaláták. Külön kiemelném az egyik este felszolgált borjúsültet. Annál finomabbat itthon sem lehet enni. Sajnos ebédelni csak utolsó nap ebédeltünk, a többi napon hajón voltunk, de az a vacsorához hasonló volt.
A Domina nagy területen fekszik, de nem kell az egészet bejárni, a fontosabb dolgok egymástól nincsenek nagyon messze és a taf-taf is egészen használható eszköz, ha nincs kedved sétalni. Nem minden bar és étterem van benne az AI-ban, de akár hol vagy a Dominában, nem kell sokat menni, hogy hozzájuthass a sörödhöz :-) Elvileg ingyen WI-Fi van az egész Dominában de sajnos ez csak első nap működött, valami kábel szakadt el.
A partról sajnos nem írhatok sokat, pedig Kathy8-nak megígértem, hogy feltérképezem. Mivel mindennap hajóztunk erre nem jutott idő. A stégeket 9-kor nyitják és 6-kor zárják (Domina idő szerint). Első nap éppen 6kor érkeztünk le a partra és csak 2 percre engedett be minket az őr. Na ennyit sznoriztam a Dominában. Igaz, aztán merültünk is, de az mélyebben volt.
Oroszok, itt is vannak de aki tud mondani egy olyan helyett ahol nincsenek, kap egy pöttyös labdát.
Összességében nagyon jó volt, a partot egy másik alkalommal kell felderíteni.
Szerintem vedd fel Szilviékkel a kapcsolatot sznori ügyben, mert április 22-e óta kint vannak, és szerintem őszig kint is maradnak. Bár nem tudom Ti mikor mennétek, de ha mégis akkor amikor már nincsenek kint akkor is fognak tudni segíteni:)
Segítséget szeretnék kérni fakultatív programokkal kapcsolatban, színes kanyon, Dahab, Ras Mohamed, sznoris hajókirándulás. Sajnos amikor megyünk Zoli és Szilvi pont nem lesznek Sharmon. Rajtuk kívül tudna valaki megbízható programszervezőt ajánlani?
A vízummal kapcsolatban írnám, hogy az ingyenes sínai vízum választásának lehetősége továbbra is fennáll, a rózsaszín vízumkérő nyomtatványra azt kell írni, hogy: ONLY SINAI Tehát ezt a kedvezményt nem szüntették meg! :)
Tegnap fizettük ki a május 9-i indulással az utunkat a Coral Beach Rotana Tiran szállodába.A befizetésnél kértem a számlán ne legyen rajta a vízum,mert mi most csak hajós progira megyünk,így elég lesz nekünk az "Only Sínai "vízum. Mire felhívta a figyelmemet a hölgy,hogy azt a tájékoztatást kapták az irodák az egyiptomi nagykövetségtől,miszerint május 1-től egész egyiptomba 15 ről,25 dollárra emekedik a vízum.Az ingyenes sínai vízum is megszűnik.Igaz azt is hozzá tette,volt már erre való próbálkozás többször is,de ez ugyis csak ott a helyszínen fog kiderülni,amikor a kitöltött vízumkérővel sorba állunk az ablaknál.Úgyhogy én is nagyon várom pár fórumtárs értesítését,hogy ők most 2-án mit fognak tapasztalni.De szerintem sem rughatja fel a nemzetközi egyezményt az egyiptomi kormány,mivel az több szomszédos országgal kötetet.
Szió:)) Jajj nem, sajnos nem a szárazföldire megyünk, :( hanem hajósra. :) (bár a szárazföldi tényleg csúcs volt:))) de most inkább merülnénk ),viszont a hajóshoz is kell a vízum.
Szóval ez az amiről beszéltem: ha csak annyi a hír hogy borzalmas a kaja, és azért ne menjen valaki ide v. oda, mert ott 2 hétig éhezni fog, akkor ettől mindenki megretten, pedig ami egyiknek nem jó, mert nem tudja azt az ételt megenni, az a másiknak meg pont megfelelő...
Tehát így nem lehet általánosítani, és ezért nem kell a másikat elriasztani...
Mondjuk mi igyis-úgyis megvennénk, mert Ras Moha program nálunk alap ;) :D, és oda mindenféleképpen kellene, de ettől függetlenül nem jó hír a többieknek...:(
Hát igen, izlések és pofonok. Mi pont a zöldséget, salátát preferáljuk persze hús mellé. Krumplit, rizst, pékárut viszonylag keveset eszünk mostanába. Ha higiénikus lesz az étterem, akkor nekünk ebből a menüből nem lesz problémánk.
Pedig ezt mondták, többen is - mellettem ültek a gépen mesélték, hogy minden jó volt de a kaja nagyon monoton volt, és zöldséget-salátát kb. 3 hónapig látni sem akarnak................
Altakrisz! Lehet előre örültem, a mai, Kartagos infó szerint máj. 1-től nem lesz ingyenes Sinai vízum már:( - de persze azért még a remény maradt ez ügyben:)
A "rossz" kajával kapcsolatban mindenkihez: Azért kérdeztem a Faraanából érkezőt, hogy kb. hányszor volt normális csirke hús, mivel nekem nagyon fontos, hogy ez a fajta hús legyen az adott szállodában. Ha ez van minden nap legalább egyszer, már nem haltam éhen:) Sajnos - bár vékony testalkatú vagyok - én tésztával, vagy sült krumplival és zöldséggel nem tudok annyira jól lakni, hogy meglegyen a komfort érzetem. A halat nem szeretem, a marhát pedig a legritkább esetben tudják finoman elkészíteni odakint, tehát sajna, ahol nincs csirke, ott én - ha nem is éhezem - de nem tudok rendesen táplálkozni. Nem lényeg, hogy ezerféle választék legyen, csak tudjak csirkét enni valami körettel.
Alternatív kajálás pedig sok, várostól kívül eső helyen nincsen. Ha a közelben van akár egy gyors kajálda, akkor OK és még csak nem is akadnék ki, hogy erre plussz pénzt kell fordítani, nekem fontosabb, hogy a "sportolás" (úszás, sznori, búvárkodás) mellett viszonylag normálisan jól legyek lakva:)
Szia , annyival egészíteném ki ,mi nem éheztünk ;) csak ez volt a nyaralás első hete kaja ügyileg az eddigi leggyengébb. A második héten szerencsére már jókat ettem ,ezt írtam is már ;)
A szállodát csupán a tengerpartja miatt választottuk és le van már foglalva, januárban le volt. Akár kutyaxart is felszolgálhatnak, ha olyan a tengerpartja, mint amit írtak a fórumban és egyéb oldalakon. Két éve voltunk Hurghadán ott is mondták, hogy esett a kaja szinvonal. De így is varázslatos volt. Nekünk nem az a lényeg, hogy tele zabáljuk magunkat, csak tudnom kell róla, hogy alternatív kajálásra mennyi plusz pénzt kell kivinnem. Meg előre fel akarok lélekben készülni, hogy ne ott mérgelődjek. :) Így sokkal kevesebb dolog ronthatja meg a nyaralást. A szállodával kapcsolatban csak egy elvárásunk van, a szép, tiszta, korallos partszakasz.
Bár hozzáteszem én sem voltam még abban a szállodában, de az, hogy a kaja rossz, annyira szubjektív... Van akinek nem izlik, de más meg mindig talál valami ehetőt...
Ha egyéb tekintetben megfelelő a szálloda, nem biztos, hogy másikat kellene nézni emiatt.
És az is teljesen jogos, hogy ha szuper ételekre vágyik az illető, akkor ne Sharmra menjen, hiszen ez 1-2 szállodát kivéve nem erről szól...
A Montazah szálloda is megosztó e tekintetben ahova én megyek.
Tavaly 3-an voltunk innen a fórumról ebben a szállodában egyszerre, és mégis Nekem és a fiamnak jó volt a kaja, a másik két kedves fórumos társnak nem. Persze én sem mondom azt, hogy fullos választék volt, de mi mégis mindig találtunk ehető kaját 2 héten keresztül, és egyáltalán nem éheztünk.
Ettől függetlenül a másik két illetőnek is igaza van, a maguk szemszögéből, valószínű nekik nem jött be, ennyi.
Ha le is van foglalva, ne hallgass olyan ember véleményére, aki nem járt ebben a hotelben. Értem én, hogy mindenkinek más az ízlése... Bocsi blaze73, de ne ijeszd el az oda készülőket.
Mi négyszer voltunk ebben a hotelban, sosem haltunk éhen. A tészta pl. mindig ehető, van leves, pizza, rizs-krumpli, valamilyen husi. Nem luxusszálloda, de nagyon rendben van.
A személyzet nagyon kedves, csak emberszámba kell venni őket és ez nem feltétlenül baksist jelent.
Szállodánál mindig azt nézzük meg először mi a fontos. Ha jókat szeretnél enni, ne feltétlenül Egyiptomba menj.. Ha sznorizni, kikapcsolódni szeretnél és nem a luxust választod, ez a szálloda kiváló. Van pancsizós része a partnak, amit nem sok szálloda mondhat el magáról. Igen, 170 lépcsőfokot kell megtenni a tengerig, de ha ezt bevállaljátok, nem fogtok csalódni. Kérdés esetén én is szívesen segítek.
Ha nem volna gond inkabb e-mailben valaszolnék.Keveset vagyok gép előtt mostanában.Ezen az e-mail címen felteheted kérdéseid és ha tudok válaszolok mindenre.
Köszönöm a leírásod. Nyáron a családdal mi is ebbe a szállodába megyünk. Mi két hétre megyünk és nem szeretnénk ha az utazás örömét elrontaná pár apróság, amire meg lehet próbálni lélekben előre felkészülni. Ezért lenne jópár technikai és kevésbé technikai kérdésünk. 23 kérdést írtam össze, amivel első körben nem terhelném a fórumozók idegzetét. A profilomnál megtalálod az email címem, így a kapcsolatot fel tudod venni velem. Emailen szívesen megadom a skype, vagy a mobil elérhetőségem. Természetesen ha telefonszámot kapok, akkor én foglak keresni. Szóban, a kérdéseimmel sokkal kevesebb idődet rabolnám el. Ha ez így túl tolakodó számodra, akkor próbálkozom itt a fórumon.
Hello Ati89! Köszönjük a beszámolót!!:) Akkor a kaján kívül, úgy látom, azért meg voltatok elégedve. Az a bizonyos finom sült csirke, az kb. hányszor bukkant fel az étkezések során?:)
Tényleg szerencsések voltatok, én nem is csodálom, hogy visszavágytok:)
Na sajnos a nyaralás véget ért és haza érkeztünk. Szuper hetünk volt. Érkezésnél 37 fok várt minket.Másodszor jártunk a párommal Sharmon de nagyon beleszerettem főleg a tengeri világába.Ha tehetném éjjel nappal a víz alatt lennék.A biztonsággal nem volt gond.A szállodáról egy párszót. Érkezésnél egy kis baksis az útlevélbe és mindjárt kedvesebb volt a recepciós úriember. :) A szoba szinte tökéletes volt.A medencére néző emeleti szoba.10 bol kb olyan 7-8 pontot adnék rá.A szálloda kertje is csodálatos volt.A tengerpart szintén.Nap ágyat is tudtunk mindig találni igaz 3 szor ha voltunk lent a sok fakultatív program miatt. Egyetlen dolog ami miatt nem mennék vissza többet az az éttermi kínálat.Nagyon sovány választék.Szinte egész héten csak rizst tudtam enni.Egyszer krumpli pürét.Viszont a sultcsirke az csodás volt. :)Reggeli az nem volt rossz.Ebéd hát az is elég sovány volt.Mi snacken voltunk.Pizzát,hamburgereket sultkrumplit ígértek.Ebből egyedül a pizza valósult meg ha az annak nevezhető volt. az éttermi kínálatra kb olyan 4-5 pontot adnék.A bárok kínálata is kicsit nevetséges volt.A üdítőket 1 decis műanyag poharakba töltöttek.A sprite es a cola kb. ihatatlan volt. egyedül a vacsoránál volt igazai. :) a fanta az jó volt .Cocktailt se tudtak nagyon keverni.A végere csak belejöttek egy kicsit.animációs programokról nem tudok sokat mondani mivel egyiken sem vettünk részt.A kaján kívül minden tokéletes volt számomra a hotelben.
4 szer voltunk merülni a párommal.mindegyik csodálatosan sikerült igaz intro merülések voltak de egyenlőre ez is megteszi.Láttunk potyos ráját,rengeteg bohóchalat.Volt szerencsénk delfinekkel hajózni és bálnát is láttunk.Szóval nagyon szerencsés hajó túráink voltak.
Bízom benne mihamarabb ismét vissza térhetek Sharmra.
Ha valakinek bármi kérdése van szívesen válaszolok mindenre.
Szerintem az, hogy május 1-től emelkedik a vízum ára, biztosan igaz, de hogy megszűnjön a nemzetközi egyezmény ami az ingyenes sínai vízumot illeti, az már kétséges... de sajnos ebben a jelenlegi helyzetben ez is elképzelhető. :(
Kíváncsian várom majd a beszámolód. mi az utóbbi 2 évben abban a szállodában voltunk (a part miatt mentünk oda). tavaly augusztusban a szolgáltatás minősége nagyon visszaesett az előző évhez képest, az árak viszont nem.
Jóval szegényesebb volt az éttermi kínálat az előző évhez képest, poharakat nem mosták el és műanyagpoharak sem voltak folyamatosan. Az egész száloda koszosabb volt, kevesebb animációs program. De nem panaszkodok, a tenger mindenért kárpótol. Érezzétek jól magatokat.
Aki fent van Facebook-on , azt szeretném megkérni nyomjon egy tetszik gombot (like-ot) a képre kattintva, a jobb felső sarokban ! :) Nem kerül semmibe , semmi adatot nem kérnek a szavazáshoz és semmit sem kell előtte elfogadni , ez csak egy egyszerű tetszik lenne :) Köszönöm szépen a segítségeteket ! :D Szép napot !
A Radisson Blue Resort biztos hogy jobb, csak sajnos jóval drágább is. Próbálok egy olyan szállodát keresni, ami árban is megfizethető de azért a színvonala is jó mind tisztaság mind kaja szempontjából. Mit hallottál mire panaszkodtak? A választék nem volt elég vagy a kaja minősége volt rossz? Eddig nekem csak olyan infóm volt, hogy olasz a tulajdonos és ennek megfelelően főznek.
A segítségeteket szeretném kérni. Az idén úgy tervezzük, hogy SSH lesz az uticél. Egyiptomban már többször is voltunk, de ez a rész eddig kimaradt. Olyan helyet keresünk, ahol van sekély tengeri rész is, elég nagy az úszómedence, és lehetőleg van a közelben vásárlási lehetőség is, vagy valami olyan rész ahova este ki lehet sétálni. A Sea Beach Resort & Aqua Parkot (régi Tropicana Sea Beach) néztük ki. A képek és a vélemények alapján szép és tiszta szállodának tűnik és az ételt is dícsérik. Sajnos friss véleményeket nem nagyon találtam, így ha valaki volt ott mostanában, a véleményét szeretném kérni.
- Tisztaság, étel-ital, esti műsor, bevásárlás, tengerpart stb.
Továbbá azt is szeretném kideríteni, hogy mit jelent a Mózes hegyi fakultatívnál, hogy "nagyon megerőltető". Szeretnénk elmenni, de én egy közel ötven éves, irodában dolgozó, ezáltal ülő munkát végző nő vagyok, aki nem valami nagy túrázó. Ilyen tipusú ember is belevághat, vagy tényleg csak nagyon sportos alkatú induljon el. Ha volt valaki közületek ezen a kiránduláson, leírná a tapasztalatait? Köszönöm a segítséget.
Ja tudniuk kellett volna ,csak a kis hölgyike akivel chateltem kötötte az ebet a ..... h ez TS ! De nem hittem neki haha ,és igen ahogy írod ez csak ilyen esetben jön így ki !
Ha - légitársaság megjelölés nélkül is - ránézel egy menetrendre, és a hazaút korábban van a napon belül, mint egy hete az odaút, az csakis olyan társaság lehet, akinek a gépei nem magyar felségjellel mennek, kintről indulnak és oda térnek vissza, tehát jelen esetben nem a TS, hanem az Air Cairo.
Ezt egy utaztatással foglalkozó cég alkalmazottjának ránézésre tudni kell. Persze mindenki hibázhat... :)
A poggyász súlya miatt jó az Air Cairo, de így kb egy fél nappal kevesebbet vagy kint, és a visszaútadkor meg hajnalba kell kelni.
Ez egy 2-3 hetes nyaralás esetében nem gond, de 1 hétnél azért nem kellemes... :(
Szerintem tuti nem indul 2 gép, de akkor meg van a miértje a menetrendnek :( Eddig állította nekem a KT ,h TS gép fog menni és csodálkoztam is ,mert a visszaút sehogy sem jött ki csak AC vel , peddig értetlenkedve kérdeztem tőlük ,h ez AC vel szokott kijönni ,hogy a visszaút ilyen korai onnan, most értem már Csak azt nem miért mondtak TS -t?!
Hát, én amit láttam fotókat erről a kirándulásról a neten, ott láttam tevegelőket, az biztos:) Úgyhogy talán lehet reménykedni, hogy tényleg van rá lehetőség:)
Köszi az infót! :) Inkább erre a "lájtosabb" túrára fogunk benevezni. Érdekelne a Mózes hegy is, de szerintem azt kihagyjuk jelen állás szerint... :)
Mondjuk most még a menetrend változással vagyunk elfoglalva. A szombati TravelService-t áttette az Anubis csütörtök Air Cairo-ra. Ami egy kicsit lerövidíti a kint tartózkodást... :(
Szia! Igen, van lehetőség teve bérlésre:) Itt a program leírása a Divehard Tours oldaláról kimásolva:
A Biblia alapján a Mózes-hegyen nyilatkoztatta ki Mózesnek a Tízparancsolatot. Itt látható az akkori égő csipkebokor is.A túra a késő esti órákban indul a szállodától. A közel 2300 m magas Mózes-hegy csúcsára éjjeli gyalogtúrával lehet feljutni, mintegy 800 méteres szintkülönbséget kell megtenni (kb. 5 km, 4 és fél óra alatt nagyon megerőltető). Útközben az ösvény mentén pihenésre alkalmas beduin sátrak találhatók, lehetőség van tevék bérlésére is (kb.50 LE /teve). Hajnali 5:30 körül érjük el a csúcsot, ahonnan megtekintjük a napfelkeltét. Ezután visszaindulás a hegy lábánál található Szent-Katalin kolostorhoz, amely a világ egyik legrégebben lakott keresztény kolostora. Itt látható a valamikori égő csipkebokor, amelyben a Biblia szerint az Úr megszólította Mózest. Felhívjuk a résztvevők figyelmét, hogy meleg ruházatról mindenkinek gondoskodnia kell!
Szia Skov! Inkább a Mózes hegyi a masszív túra:) A Színes Kanyon annál sokkal light-osabb, egy normál, nem edzéshez szokott erőnléttel is megcsinálható. És nagyon szép program!:)
Írtam privit, elmagyaráztam a döntések okát - remélem megérted.
Szállásban megfogadom a tanácsokat, a repjegy viszont sokkal jobb időben és olcsóbb a Turkishnál mint az IT-nél. (8 nap esetén 20.000.-Ft/fő, 10 naposnál 30.000.-Ft/fő -vel olcsóbb)
Most írtam emailt ! Kb olyan ahogy itt olvaslak ,mintha nem írtam volna Nekes semmit :( Pedig igen részletesen megírtam . Ha ennyire bizonytalanok vagytok akkor SEMELYIK netes foglalós oldalról se rendelj ,mert találni rossz hsz-t mindről !!!!! Ne komplikáld túl a dolgot ! Nyilván én is megnéztem az értékelésüket ,de arra jutottam ilyen alapon akkor sehol sem tuti a tuti! Mi a Hotel4U-t próbáltuk eddig éss a Travel Republikon foglaltunk most , de az Alpharroms.com is teljesen jó! Hidd el nekem töviről heygyire kiveséztem őket, ezeken fizethetsz más pénznemben is , nem csak GBP -ben ! De ha abban akarsz abban is tudsz! Ezekhez hasonló angol oldal van még pár ,de ott egyszerűen vagy nem tudsz más pénznemben fizetni vagy nem enged csak angliai reptérről beállítást!
Tehát (1-2 hotel néha kivéve) a legjobb ez a 3 oldal !!!!
Repjeget meg a helyedben az Insight Tours-on keresztül intézném ,ha drága a milánoi átszállásos megoldás vagy mert nektek az komplikált, plusz az Egypter-re az IT tól olcsóbb venni jegyet. Október még messzi van amúgy ,de előre jobbak az árak több hotelre , vagyis lehet venni előtte is csak szállást ,de ahogy figyelgettem pl nekünk most olcsóbb volt nyárra mint már ha most foglalnék és vagy előtte egy héttel mondjuk.
Köszönöm. Tényleg felhívtam őket és a hölgyike erre az egyszerű kérdésre hogy a feltüntetett TP=AI, nem tudott válaszolni, de megkért hogy tartsam a vonalat és megkérdezte. Ezek után született a válasz hogy nem AI csak reggeli ebéd vacsora.
Elhiszem ami mondasz, csak tudnám hogy akkor miért ülnek ott?
Na mindegy.
Amennyire látom a legtöbb szállásfoglaló honlap nagyjából egy árban van, ezalól két kivételt találtam: alpharooms és a sunshine co.uk. honlapot. Ezek viszont nagyságrendekkel olcsóbbak (van ahol azonos feltételekkel 120.000.-Ft volt a különbség a többihez képest)
Esetleg valaki már foglalt valamelyiknél? Tapasztalatok?
Persze ránéztem a cégek értékelésére többnyire nagyon pozitvak, de volt aki azt állította, hogy 3 nappal az indulás előtt közölték, hogy probléma van a kért szálloda nem tudja fogadni - valószínűleg azért mert a szálloda túlfoglalta magát.
A bookingon(magyaron) a teljes ellátás az megfelel az all-inclusive-nek. Szerintem nem értették mit akarsz kérdezni,de ha átállítod fölül a nyelvet angolra rögtön látod,hogy az az AI. Mi már voltunk így.
A Mózes hegyre mennyire nehéz felmászni?Turához nem szokott ember is felérhet,vagy ott hal meg fuldokolva levegőt kapkodva?Van valami állat kecske ,szamár, ló, teve ami felvisz esetleg?
Nem úgy értettem, hogy itthon ne foglalj szállást, hanem csak annyit akartam mondani, hogy azt a + 200 fontot nem hiszem, hogy ki kellene fizetni valamiért amit nem tudsz biztosan.
Ha az eltérés esetleg abból fakad , hogy az egyik szoba jobb helyen van mint esetleg a másik (olcsóbb) lenne, kint ezt biztosan tudod korrigálni kevesebb pénzért. Tehát szobát foglalj itthon, de nem kell ezt túl bonyolítani, hiszen ha AI szobát foglalsz tengerre néző felárral, akkor azt kell, hogy kapj (szerintem), és ha megmutatják kint a szobát és nem felel meg, kint kevesebb pénzért tudsz variálni.
Bár Legutóbbi priviben történt írásom óta eldőlni látszik egy-két alap dolog. Tehát Sharm-ra megyünk , 10 napra, egyéni szervezésben, Turkish airlines-sal.
Már csak a szálláson való agonizálás van....
Egyiptomra melyek a JÓ szálláskereső oldalak? (az eddig általam nézett oldalak: alpharooms, travel.... valami most nem jut eszembe, Booking, agoda, sunshine co.uk. és természetesen a kinézett szállások saját oldala)
A Booking biztos nem, mert náluk nincs AI, csak teljes ellátás. (felhívtam őket hogy ez a két dolog náluk azonos-e, de nem)
Szóval hol keresgéljek?
Ami miatt rágom magam, az saját tapasztalat. Nemrég jöttünk haza messziről és a bookingon foglaltam. Még elutazás előtt rájöttem hogy nem jól, a szálloda jó, csak a szoba kategóriáját csesztem el (egyel jobbat kellett volna), módosítani már nem tudtam hely hiányában, de gondoltam mindegy, majd a helyszínen megoldom. Hát nem lehetett. Full telt ház volt.
Ez esetben nem volt különösebb gond, mert mindig úton voltunk, a szállodát szinte valóban csak alvásra használtuk, de most más a helyzet: egy egyiptomi nyaralást a rossz szálloda vagy szoba választás teljesen gajra tud tenni, hiszen ott leszek a nap 24 órájában.
Ráadásul (Kathy már tudja) egy picit helyhez is vagyok kötve, tehát a Domina szállodákban vagy a környékén szeretnék szállást találni, olyat ami közvetlen tengerparti vagy legalábbis közel van tengerhez és nem kell 30 percet sétálni egy pohár vizért a szálláshoz, vagy pld. WC-re, ja és mindezt megfizethető áron. Tudom, tudom sokat akarok.... Most éppen a Domina Harem-et nézem, de ott is elakadtam, mert nem tudom, hogy az árhoz milyen szoba tartozik (azon kívül, hogy kertre, medencére, tengerre néző) és hogy az AI ellátás mit takar. (azt hogy az AI ellátásban különbségek vannak az értékelések közül hámoztam ki, a travel... valami írja is, hogy adott szálloda AI light, bronz, silver vagy gold ellátást tartalmaz, de a többi szálláskeresőnél ez lutri.)
Na sikerült megint bő lére eresztenem, bocs ha sokat egerészek, de szeretnék jól dönteni.
Kicsit túlgondolod ezt az egészet. Sztem nincs semmi különös ebben ,h az miért olcsóbb annyival!Ha megnézed az alapárakat egy nem ilyen Egyiptomra a legjobb oldalakon ,az alap szoba közt is jó nagy küli van!pl akár még a Booking on is....amúgy majd írok ám neked nem felejtettem el!
Double Or Twin - Sea View, All Inclusive (only £387.93 per person)£775.86
Double Or Twin - Sea View, All Inclusive Special!! (only £583.16 per person)£1166.32
Itt mindkét árszintű szoba fent van.
Tehát valószínű, hogy a special megjelölés valamilyen eltérés lehet a szobánál vagy az ellátásban, és lehet, hogy az Alpharooms esetleg ilyen szolgáltatást nem árul, míg a Travelr. igen...
Rá kell kérdezni az oldalon ahol foglalnád. Biztosan megírják, hogy mi van az árban.
De én még mindig azt mondom, hogy ennyit nem hiszem hogy megéri itt ráfizetni, kint negyedéből szuper lakosztályt is tudsz intézni... A szeptember közepe-vége ráadásul már nem a totál főszezon.
Mivel én is most megyek így először, sajnos még nemigazán vagyok gyakorlott egyéni utazó, így ebben nemigazán tudok tanácsot adni. :(
Érdekes amit írsz, mert én eddig akárhány szállodát néztem a különbség a két ill. 3 hoteles oldal között max 10-20 fontos nagyságrendet tett ki. Kb. ugyanazokkal az árakkal dolgoznak.
Viszont azt is tudjuk, hogy a szobafoglalás egyiptomi mércével mérve minden szempontból lutri, akár utazási irodával mész akár egyénileg. Ez általában az adott szállodától, a telítettségtől, az utas nemzetiségétől is függ. Így véleményem szerint
nem érdemes csak azért 200 fonttal többet kiadni egy tengerre néző szobáért, mert ha többe kerül akkor tuti jobb helyen is van, legtöbbször úgyis kint alakítható a szobaválasztás... De ez most csak a magánvélemény.
Majd este még rákeresek más oldalakon is összehasonlításképpen.
Segítség!!! (Különösen a gyakorlott egyéni utazók - altakrisz(?)
Lehet hogy én hülye vagyok de nem értem...
Úgy néz ki hogy szeptemberben (én 17-27-ig néztem, két fő, AI ellátással) a Sheraton Sharm Hotelbe szállunk meg. Lehet hogy van jobb is, vagy olcsóbb, még keresgélek, de most az ELVET szeretném megérteni.
Szóval megnéztem az Alpharooms-on ahol a legolcsóbb fenti feltételeknek megfelelő ár: 741.96 font. Ez tengerre néző. (van olcsóbb is, de csak azokat a szobákat hasonlítottam amely tényleg azonos paraméterekkel rendelkezik.
Ugyanez a Travelrepublic-on : 949 font. Szintén tengerre néző.
Na most ez szinte kereken 200 font különbség ami nagyon sok!! Lehet ennyi különbség árban két "azonos" szoba között, vagy az egyik rosszabb mint a másik csak ez nincs leírva?
Hogy lehet megnyugtató módon szállást foglalni, ha nem is tudom miért fizetek? Lehet hogy az olcsóbb bár a tengerre néz de alagsori, a másik meg pazar kilátással rendelkezik? A fotókról nem derül ki semmi, elég "zsákbacicának " tűnik.
Ha pár ezer forintos különbség lenne nem is irkálnék, de pld ez nagyon jelentős különbség, ezt nem tudom a két szállásfoglaló portál "működési hasznának" betudni.
Jajh Dubait én is megnézném ismét:))) Én még akkor láttam amikor földszintes házak voltak szinte csak (kb 20 éve...)
A reptere már akkor is fantasztikus volt. De ezért kár körbeutazni a fél világot:)))
Nekem amúgy a Qatar a kedvencem... Szuper kényelmes gépei vannak, és pazar volt az ellátásunk is:)) Igaz 14-15 órát repültünk de 3x kaptunk 3 fogásos kaját, és korlátlan italfogyasztás volt. Kaptunk párnát, zoknit, fejhallgatót, fogkefét, fésűt, és takarót az útra,az ülésekben monitor, ahol a legújabb filmcsatornák tömkelege volt, stb...:))
Visszatérve az egyptair-re, ott pl 15:40 kor indulsz, és 21:15-re már Sharmon is vagy... Mintha charterrel mennél, mondjuk egy hurghadai megállóval... Szóval ez azért sokkal rövidebb ám:))
Mi megelőzésre a Normaflore-t szoktuk használni, ezt talán adhatod a pici gyerkőcnek is. Utazás előtt 1 héttel már mindennap 1-et megiszunk, + utazás alatt is végig. Illetve valamilyen immunerősítő sem árt, ha előtt már elkezded.
De sajnos ettől függetlenül elkaphatja a gyerkőc is és Ti is. Nemigazán van olyan szer ami tuti biztos...
Természetesen arab ország lévén vannak bizonyos dolgok amiket be kell tartani (csapvíz fogyasztása tilos, még fogmosásra , gyümölcs lemosásra is, illetve olyan ételek kerülendők amik érintkezhetne vízzel) de ettől függetlenül
elképzelhető hogy elkapjátok. De ha azt vesszük, akkor nyáron ahol medence van, itthon is sűrűn előfordul a nagy melegben.
Viszont egy nagyon fontos dolog. Az itthoni hasmenés elleni gyógyszerek erre semmit nem használnak.
Felnőtteknek az Antinal nevű gyógyszer az amivel meg lehet szüntetni a hasmenést, és rögtön az első gyanús jelnél 2 szemet be kell venni, majd 4 óránként 1-et. Ezt már az első napon jó ha beszerzitek. Ha nem kell akkor az csak jó :))
Azt viszont nemtudom hogy mi a megfelelője az Antinal gyógyszernek amit 3 éves gyerkőc is szedhet. Ezt érdemes lenne valahonnan megérdeklődni.
Csak az a baj hogy nem tudom miről van szó... Kathy8 még nem írt. Jól érzem hogy nem publikus(?), mert akkor nem is feszegetem tovább...
Még megnéztem az Emirates honlapját - nagyon szeretek velük repülni - aszerint 290 euro+54 euro tax árért elvisz Cairóba Bécsi indulással, csak az a baj Dubai-on (!!!!) keresztül. Rémálom. 5,5 óra Dubai +átszállás majd visszafelé (nem is értem!)+3 óra Cairó és még valahogy le kell jutni Sharm-ba.
Mondjuk a Dubai reptér megér még egy misét!
Ha esetleg még is el lehet mondani a megoldást vevő vagyok!
Repjegyben én is csak azt tudnám javasolni amit Kathy8 fog írni Neked. Ha lenne 12 napos lehetőség, én is azt választottam volna...
Ők tavaly is így mentek, tehát ki van próbálva a dolog:))
Ha viszont az a variáció mégsem lenne jó, akkor szerintem mégis marad az Egyptair...
Én januárban ugyanígy végig zongoráztam az összes lehetőséget (Bécs, Milánó, Isztambul, ETI, Fly Niki, stb...) de Nekem mindig az Egyptair maradt a legolcsóbb és legmobilabb variáció:)
május végefelé szeretnénk a (júliusban lesz 3 éves) kisfiúnkkal Sharm el sheikhbe utazni (még nem foglaltunk hotelt, de szimpi a Sea beach resort). alapvetően nem vagyunk betegeskedősek, a gyerek nem jár még közösségbe, talán ennek tudható be, hogy nagyobb betegségei nem voltak még. a lényeg, hogy eléggé trtok ettől a hasmenéses vírustól. tudtok ajánlani konkrét dolgokat, amivel meg tudjuk előzni? vagy csak régen kellett ettől trtani? sosem jártunk még ilyen messze, gyerekkel meg főleg :) ez az egy félelmem van, nem vagyok parás típus, de jó lenne egy betegség mentes nyaralás :) köszönöm szépen előre is a segítő válaszokat!
Tényleg írtam, de a honlap privije az a fránya Outlook vagy mi a ragya, amihez én baromira nem értek. Meg is írtam az email címemet, hogy arra válaszolj, ha megtisztelsz.
A kérdésem nem változott: ahogy láttam Te inkább az egyéni szervezésű út mellett foglalsz állást, ami egyezne az én véleményemmel ha tudnék olcsó repjegyet szerezni. (Bp-i indulással olyan 110e-be már kiegyeznék)
Ha megerősíted hogy tudsz segíteni, akkor itt megadom a email-em - egyszerűbb.
Én egyáltalán nem ragaszkodom a Sol Sharm-hoz, én írásomban csak a korábbi hozzászólásra reagáltam példaként említve összehasonlításként az árakhoz.
Valamikor korábban szerintem Te írtad itt a fórumon, hogy tudsz segíteni az önálló repjegy foglalásba, írtam is Neked privit kb. 1 hete, de nem kaptam rá választ.
Pld. Charter gépekre lehet-e jegyet kapni és ha igen kb. mennyiért?
Van-e valami olyan lehetőség - azon kívül amit lent már leírtam - hogy hogyan lehet a legolcsóbban egyénileg kijutni?
Már azt is néztem, hogy Cairóba repülni és onnan busszal le Sharmba de nem sok kedvem van buszozni a Sinai félszigeten, mert bár így 100 e alatt kijön, de elég sok időveszteség és a kényelem (bárha azt nézem akkor ha Egyiptair-el megy az ember, akkor a Cairói tanszfer alatt (kb. 3óra) le is érek Sharm-ba, már ha jó a busz indulási ideje.)
A Hauza Beach Hotelt megnéztem de nekem október elejei időpontra standard szobára a Bookingon (majd nézem még másol is) 139 e Ft adott ki - nem tudom Te hol láttad a 186 euros árat?
A Dive Hard Tours CSAK közvetítő iroda !!! Őket érdemes viszont figyelni igen ,mert náluk előbb fent vannak az utaztató irodák útjai érdekes mód , jó üzleti fogás !!!Amúgy velük is szoktunk menni mint közvetítők....
A Sol Sharm témához ,még nézd meg a Hotel4U, és az Alpharoomsnál. Viszont néztem én is pár hete, és a Sol esetnében kicsit drágállom az árat !!! Viszont pl van olyan hotel ami szupi és sokkal olcsóbban ki tudsz jönni így külön jeggyel.
Sőt van eg hotel a neve Hauza Beach most újítják fel nyárra kész uccsó símitások , na az 1 hétre allinc 2 főre 186 euró ami piti érte !!!
Én nem ragaszkodnék ennyiért a Sol Sharmhoz , sőt Jaz Belvedere ott van mellette és mégis csak parti az is fent van ezeken az oldalakon jó áron !
Plusz irodánál a Melis Sínai sincs rossz áron ha megnézed Sun Fun nyárra ! ;)
Igen ezt Vén Halásznak is írtam, hogy ez akkor buli ha az irodák alternatíváját nem tudod elfogadni.
Mivel nekem nagyon behatárolt a szabim, 15 naposra nem tudok menni, 8 napra meg nem megyek...
Persze ha lett volna az Anubisnak 12 napos útja, lehet én sem variáltam volna...
A menetrendről csak annyit, hogy a charterekkel is bukhatsz 2 napot, mert még utazás napján sem biztos a menetrend. Most viszont már előre tudom mire számíthatok, és így variálom a szabit. Pár éve sikerült a 8 napos út helyett 6 napra mennünk... Na akkor határoztam el, hogy kihagyom az irodákat. Persze azóta tavaly ismét irodával mentünk, de ott 15 napra nagyon jó áron sikerült foglalni. Az átszállásról meg anniyt, hogy volt olyan hogy korán reggel indultunk, és délután érkeztünk haza , mert még elmentünk egy kicsit Jordániába. Sőt ott ki is szálltunk. Szóval a charterek sem minden esetben mennek közvetlen Sharmra, így a cairói átszállás max egy jordániai kitérő:))
Amúgy én sem a Travel-on foglaltam ezt csak azért hoztam fel , mert már korábban is írtak erről az oldalról.
Értem amit írsz, csakhogy én pl ha a fene fenét eszik akkor sem tudok 12-14 napra elszakadni, tehát marad a 8 napos variáció, amiből az Inisght a menetrendszerinti járata miatt veszítek két napot és az a példaként említett Sol Sharm szállodába a 6 nap 5 éjszakáért már nem annyira vicces a 330e.
Különben megnéztem az általad említett travel repuplic honlapon ugyanezt a szállodát és azonos időben, tehát 10.04-11 közötti időben, AI ellátással, középárfolyammal számítva (valutaváltó) 338 font=127.000Ft tehát 1000 Ft-al kevesebb mint a Bookingon.
Nem bogarásztam végig, tehát biztos van olyan szálloda vagy időpont amikor a travel republic lényegesen olcsóbb a booking-nál, de itt most nem.
Most azon gondolkodom, hogy mivel az Insight menetrendszerint repültet, ami ugye minden nap van, megkérdezem, hogy mennyivel drágítja meg náluk ha két nappal tovább maradok - így kompenzálva a repülő miatt elveszett időt, ha egyáltalán lehet, mert a honlapon csak hetes turnusok vannak feltüntetve. Csak baromira bosszant, hogy egy hülye vállalhatatlan menetrend miatt nekem kell többet fizetnem+2 nap szabi.
Ha ez nem megy, akkor álláspontom szerint a legolcsóbb és legjobb egyéni megoldás az Air Berlinnel (Nikifly) Bécsből repülni mert az ha jól emlékszem az hajnali 01 körül indul, reggel 6-ra SHS-be van, vissza pedig délután 17 óra körül indul és 21 óra körül van Bécsbe. És közvetlen! Ez 118e/fő tehát az említett szállodába 2 főre 363 e -re jön ki, de valóban 8 nap 7 éjszaka.
Bécsbe a Népligettől indul busz - időben foglalva- 4000 Ft/fő a retúr jegy (csak oda 3000 Ft) és kifelé még viszonylag jó a gép indulásához, viszont visszafelé gáz, mert az utolsó busz 19 óra körül indul Bp-re és az első csak 07 órakor, tehát van egy éjszaka a Bécsi reptéren, vagy kocsi, annak minden költségével.
Mondjuk tényleg nevetséges, hogy két világváros között NINCS tömegközlekedés este 8 és reggel 7 között!!! Semmi! SE busz, se vonat, se hajó se semmi!!! (Hozzáteszem én nem röhögtem amikor két hete ott dekoltam, mert este 8-kor szállt le a gépem).
Még annyit hogy nagyon szemezek a Divehard tours-al, mivel ők viszont normálisak, és nagyon le tudják vinni az árakat az indulás előtt kb. 5-7 nappal (meg lehet úszni 200 e alatt/2 fő amibe minden benne van) csak bevállalósnak kell lenni mert lehet hogy nem nagyon tud válogatni az ember szállodák között. Meg az is lehet hogy csak 3 hely van hiába mennétek 4-en., vagy lehet hogy hiába vettél ki szabit adott hétre, csak a jövőhéten lesz olyan hely ami neked is megfelel. De mi ketten vagyunk, és ebbe az összegbe az is belefér ha sz*r a menetrend.
Megfontolandóak tanácsaitok. Valóban nem egyszerű a döntés. De van az anyagiakon még egy szempont a kényelem. Ahogy számoltátok nem feltétlen olcsóbb, vagyis számottevő különbség nincs az egyéni és az irodás utazás között. Több átszállást nem szeretem, ki lehet fogni jó charter menetrendet is. Pl 2012-ben a KT vel olyan szerencsénk volt, hogy majdnem két nap plusz jött össze. Egerák-ékkal voltunk.
Most megyünk családostól (6 fő) 5 napra Istambulba, az teljesen egyéni szervezésű. Az Egyiptomot még novemberig el tudom dönteni, különösen, ha további hasznos infókat kapok Tőletek, köszönöm mindenkinek.
A meglátásod helyes, már ami a repjegyet illeti...
Az tényleg jogos hogy pl az Egyptairnél buksz 2 napot, de így is marad tisztán 10 nap...
Ha az Insight-nál veszed a jegyet ők olcsóbban adják....
Aki nem tud 15 napra menni, annak ez még mindig jobb variáció mint ha 8 napos utazási irodás útból marad jó esetben 7.
A többi variációt is megnéztem én is, a wizz-easy combonál sok az átszállási idő, + az easy csak bizonyos napokon repül, és így amiket néztem pont nem arra a dátumra esik amikor lenne jó wizz-es repjegy ár.
ETI, és a kinti irodák charterek is max. menni, és így jó esetben 9 de lehet hogy csak 8 napod marad.
Szóval szerény számításaim szerint marad vagy a charter , ami kötött időpontos, vagy az egyptair ami sokkal mobilabb.
Viszont a hiba szerintem a Te számításodban is a Booking. Az az oldal eléggé magas árakkal dolgozik. Van ettől jóval olcsóbb szállodafoglalós oldal is.
Akárhogy számoltam, nem jöttem ki olcsóbban - röviden levezetem. Én szállodára 120 e számoltam (ez két főre értendő) ami már igen jó szálloda (szerintem), de van olcsóbb is és ehhez kell a repjegyet hozzárendelni.
Na: fapadossal csak Wizz air és Easyjet kombinációval lehet eljutni egy átszállással (én Genfet néztem, de lehet miláno is) ez kerekítve (lefelé) 100 e /fő
Bécsből Nikifly (ez beolvadt az air Berlinbe) közvetlen, nagyon jó menetrenddel 118 e (de hozzá kell számolni a Bp-Bécs-Bp utat, ami busz lehet de ez minimum egy éjszakázás a bécsi reptéren vagy kocsi (pályadíj+üzemanyag+parkolás).
Budapestről SHS, kairói megállóval egyiptair kb. 140 e. és elég sz*r a menetrend (délutáni indulás éjjeli érkezés, onnan hajnali indulás = 2 nap veszteség.)
Lehet Turkish air-ben gondolkodni (Bp-Istanbul akár fapadossal, Istanbul- SHS) de ez sem olcsóbb és sokat kell várni a reptéren.
SHS-re jár még a Thomas air de csak angliából indul, és hiába olcsó, megdrágítja a kiút.
Opció lehet, hogy bármely légitársasággal eljutunk Cairóba és onnan SHS-be - most a legolcsóbb (én október elejei indulást néztem) az air Italia 87 e. Bp-Cairo, de onnan az Egyipair 47 e visz el SHS-be 1 óra alatt.
Lehet hogy valamit még nem zongoráztam végig de nagyjából erre jutottam.
Az Insight nagyon jó árakkal dolgozik, de még 1x: a menetrend miatt 2 napos veszteséggel kell számolni, és itt tenném hozzá, más utazási irodáknál az indulás elég bizonytalan. Ők charter géppel utaztatnak, csakhogy a ezek a légitársaságok azt vállalják, hogy adott napon elviszik az utasokat. Hogy hajnali 1-kor vagy 23.30-kor az mindegy és mint olvashattuk az is előfordul, hogy szombat helyett vasárnap indulnak.
Összegezve, ha az Insight -et vesszük alapul, ott az általad említett Sol Sharm AI ellátással 2 főre október 4-11 128.000 (booking) + repjegy 140e/Fő = 408e egyéni szervezéssel, tehát kb. 70ezerrel olcsóbb az utazási iroda, viszont nem lehet játszani a repülő indulással amig egyéni szervezésben igen.
Fapadossal kijön kb. annyiból mint az Insight ajánlata, de nem számoltam hozzá a feladott csomagokat és egyéb pluszokat és a macerát sem a reptereken (átszállás, várakozás, késések)
Ha valakinek van más, jobb alternatívája én vevő vagyok rá!
Bár nem engem kérdeztél, de én is egyénileg megyek. Az előnye ennek az utazási módnak, hogy sokkal jobban tudod variálni a napokat, az irodák 8 ill. 15 napos útjaival szemben. Többre ill. kevesebbre is mehetsz. Én pl idén 12 napra megyek.
A másik nagy előny, hogy több szálloda közül tudsz választani, és azon belül is többféle szobatípust. Mondjuk a Booking-os oldal tényleg nem a legolcsóbb, de ha más szállodás oldalakat megnézel ott találsz nagyon jó áron szállást. Lejjebb volt szó ezen a fórumon már a Travelrepublik nevű oldalról, ennek nagy előnye, hogy minimál összeggel tudod lefoglalni a szállást, és utazás előtt pár héttel kell csak befizetni a többit... Van sok repjegyes oldal is, pl nekem az egyptair volt a legolcsóbb...
Ha összeadod a repjegy és a szálloda árát, akkor olcsóbb leszel mint az irodák.
Nekem 3 főre a 12 nap majdnem annyira jött ki mint az Anubisznál a 8 nap.
Én is elgondolkodtam az egyéni szervezésű úton. Más országokba már egyénileg megyünk.
Az előnyökről és hátrányokról.
Előny, hogy szabadon lehet szállodát választani, olyat is ,mely nem szerepel a hazai irodák kínálatában. De ez sem túl vonzó, mert 10-15 szálloda közül lehet választani az irodáknál is, ami talán elégséges.
Az ár, mennyivel olcsóbb egyénileg,mint akciósan vagy lm úton irodával ?
Pl az Insight-nál Sol Sharm Ai mindenestől egy hét két főre 330.000 Ft. hasonló a KT-nál sokkal drágább. Egyénileg a booking.com-on mennyibe jönne + repjegy.
Kis hátrány, hogy reptéri traszfert egyénileg kell megoldani, de ez nem vészes.
Lehet, hogy rosszul látom, de mi a fő előnye az egyéni útnak a Vörös tengernél. ?
Többen is érdeklődtetek felőlünk. Április 22-től újra Sharm El Sheikh-en tartózkodunk! Várunk benneteket a megszokott környezetben, a tőlünk megszokott színvonalon nyújtott intro (bevezető) merülésekre, sznorkelling túrákra, búvártanfolyamokra, képzett búvároknak izgalmas merülésekre. Bővebb információ weboldalunkon: www.divingpro.hu
Ha kérdésetek van vagy bármiben tudunk segíteni, írjatok bátran az info@divingpro.hu e-mail címre.