Nem igazán Pest, de közvetlen vonzáskörzete. Születésnapot ünnepeltünk az érdi Admirálisban. Azt kell, hogy mondjam, hogy fantasztikus volt. Bélszinek, csiga, hal, levesek, minden. Van honlapja is. Egyetlen bajom az volt, hogy szombat délben 1 órakor mi voltunk egyedül, aztán még egy 4 fős asztaltársaság. Holott nincs messze, pláne budaiaknak.
Két hibát követtem el. Az egyik, hogy rossz fotót tettem a kaja neve mellé, mert a képen látható étel neve: Fokhagymás áfonyában sült kacsa hagymás mogyoróburgonyával.
Illetve szólhattam volna arról is, hogy ez egy hat fogásos menü része. Elnézést, de íme a bizonyság:
Eszembe jutott a piacos vicc a burgonyával és a zsiráffal...Ez az étel szerintem kacsa vagy libamell kemencés burgonyával, vörösbormártással és hagymaraguval. Szerintem. De tuti nem bélszín puliszkával...
Csak annyi, hogy felesleges itt a túl sok reklám. Eddig még soha nem lett jó vége. Sölét utat én is szerettem, bár kaptam tőle vajhalat személyesen tálalva, hogy fagyott volt a közepe. Az Opus erősen felejtős volt. Most meg megint jön egy helyről a reklám, krumpli alakú puliszkával. Nem kellene már gyerekek ...
én egyszer voltam a nagymező utcában a RP-ben tapasztalatomat be is irtam ide, akkor sikeresen elérték nálan a sohatöbbet kategoriát - és asszem nem egyedul jártam igy.
mi volt a rozsdassal? emlekszem hogy erosen reklamszagu bejegyzesek voltak rola eleinte. de en is jartam ott es jo volt, legalabis nem volt semmi ellenemre amit adtak. maga solet ur szolgalt ki. csunya vege lett vagy mi?
Én is dunántuli megyeszékhelyen vagyok, és itt azé van hova menni. (fehérvár)
Az ország legjobb éttermei között bőven akad vidéki is, sőt, nem megyeszékhelyi hanem kisebb is. (fertőrákos, tolcsva, bánd - hogy csak párat emiltsek ami szerepelt a szomszéd topicban, ahoz ez a téma:)
Az különben nagyon ciki ha valaki ugy érkezik egy ilyen helyre hogy teljesen rábizza magát a felszolgálókra?
Egyáltalán nem ciki - ha olyan a hely. RÉgebben gyakran jártam olyan helyre enni, ahol megkérdeztem a pincért: ma mit is fogok enni?
Én szivesen járnék ilyen helyekre de az árak kissé kemények,mégha a minöséget meg is kell fizetni.Meg nem tudom meddig tartana "felengedni" egy ilyen szép helyen.Igy is eléggé feszélyez,hogy a legtöbbször az elméleti "tudásom" nem párosul a gyakorlatiassággal az étterem látogatások ritka pillanataiban..azért itt(is) nagyon érezni a pestiek és a nem pestiek közti lehetöségek különbözöségét..Életstilus,életritmus,választási lehetöség,helyszinböség,stb..
Ahol pl én élek(megyeszékhely-
Dunántul) a legnagyobb gond ha ismerösök látogatnak meg,egyszerüen nem tudom öket sehova jo szivvel elvinni vacsorázni.A minöség amolyan "vidékies",esetleg egy-két ételt jol csinálnak de akkor vagy a közeg zavaro és gyengécske,vagy kellemes a környezet de fantáziátlan a kinálat.
szoval ha jo kis gasztokalandokra vágyok,nagyritkán irány a föváros..ott meg kijön rajtam a "kisvakond a nagyvárosban" effect:)))
Az különben nagyon ciki ha valaki ugy érkezik egy ilyen helyre hogy teljesen rábizza magát a felszolgálókra?Mert én pl szivesen rendelnék ezt is,azt is..aztán lehet hogy az nem gasztronomia hanem zagyvaság:)
a bornál nincsenek ilyen gondjaim,ott szerintem a legtutibb elfogadni a szakvéleményt,mikor mihez mi a legjobb választás.
A Trió Étterem (ex Zsolt-udvar) Bock vacsoráján ott voltam én is baráti társasággal. A tányéromon "Bélszín java (ha lehet véresen) fanyar gombamártással és juhtúrós puliszkával " látható. Ritka élményben volt részem fogyasztásakor. Ezen az este megismerhettem személyesen is Bock Józsefet, akinek a 2005-ös Hárslevelűje megmutatta, hogy a jó borász fehérben alkot igazán, de a 2004-es Ermitage-t is az istenek italaként fogják emlegetni.
Örülök a váltásnak, mert itt lakom az utcában és hihetetlen kényelmes leugrani délben az önkiszolgáló üzemmódban is színvonalas étterembe.
Akkor ha mar ilyen bennfentes vagy, elmondanad par mondatban, hogy miben mas ez az uj hely, mint a Matteo, milyenek az arak, milyen irannyvonalon halad a konyha?
A Zsolt-udvarban (I. kerület, Zsolt utca 8.), mint itt is, mások is írták a tulajdonos (Gyetvai Fivérek Rt.) föladta Laci bácsi szakmai vezetésével zajló veszteséges működtetést és Buday Péterék Trió Étterem néven újrafogalmazták a szakmát. Az étlap izgalmas, az árak szerényebbek, az adagok nagyobbak, a tálalás és a kaja minőség remek. Élő zene!!! (ritka) Gyertyafény és jól válogatott borlap. A gyakorló étterembejáróknak ajánlom, mert az apró finomságokra, részletek harmóniájára érzékenyeknek üdítő a hely.
Nagyon kellemes élménnyel gazdagodtam tegnap este a Les Amis étteremben.
A II. ker. Rómer Flóris utca sarkán a kis szuterén üzlet nem éppen étteremnek való, de mediterrán színeivel, barátságos hangulatával elfeledteti hátrányát. A felszolgáló, üzletvezető Árvai Gábor sokunknak ismerős a Két Medvéből, a Lugasból, a Kispipából és a Rosensteinből. Remek vendéglátós iskola. A vacsorám isteni volt. A vargányagomba krémleves ízei, sűrűsége telitalálat és a bélszínlángos kovászos uborkával első osztályú volt. A báránypörkölt káposztás nudlival hívogatott az étlapról, de majd legközelebb. Barátságos árak, jó arcok a szomszéd asztalnál.