Ide szeretnénk gyűjteni minden hasznos(nak látszó) információt, tapasztalatot, kérdést, ami szükséges lehet a görögországi 246 kilométeres ultrafutóverseny teljesítésében. http://hu.wikipedia.org/wiki/Spartathlon
Ez csak annyit, hogy ne állhasson egy csapatban 20 fiúból és szaggassanak 24 órán keresztül. Kevesebb lehet, minden további nélkül. Amikor kezdtük csak 3an nyomtuk váltogatva. 5 embernek azért elég jó kihivás, de ha találtok még embert, akkor max. 8 fiúig és 4 lányig nyugodtan bővíthettek!
A 2006. évi márciusi versenyek között találod. http://www.steppenhahn.de/ultramarathon/umlauf.html Egy hatalmas vásárcsarnokben rendezik a 48 órás verseny mellett, csipes időmérés, 200 m-es körpálya, lehet hasítani mint a disznó. Igaz, a link alatt közvetlenül nem biztos, hogy megtalálod a 12 órás versenyt is, de lesz itt még majd aki segít eligazodni...
Ez mit jelent, hogy max. 12 fős? Mert elég egyértelműen leírjátok, hogy 8 fiú + 4 lány. Mert akkor lehet, hogy nem ilyet keresek. Hanem valami lazábbat, kevésbé kötöttet, mint a sárvári. Ahol majdnem mindegy, hogy hány fős a váltó (legalábbis, ha jól rémlik 2-3-4 fősek is szoktak lenni)... Mi 5-en volnánk, de csak én vagyok nő (és ebből nem engedek ;-), és valami jó kis kihívás kéne. Azért nekünk 5-ünknek 24 óra az volna...
A 2006 naptár pedig már felkerült. Ezek szerint nem túl könnyen megtalálható, ugyh akkor gyorsan keresek valami jobb helyet. Egyelőre a legalsó "sportszervezés" gombbal megnyiló oldalon a "rendezvénynaptár" gombbal található meg.
Bocsi, a héten felteszem valami gyorsabb helyre.
Hamarosan megírom a versennyel kapcsolatos infókat is.
Hauanita:
Már jó sok csapatot megkerestem, jó lenne egy nagy-nagy banzájt összehozni. Így nagyon örülök az érdeklődésednek!
A 24 h röviden: max. 12 fős váltók versenye (8fiú, 4 lány) 1360 méteres, szintes kör a VE főépületei körül, részben a 6h útján, csak nem oda-vissza, hanem körben. Akár körönkénti váltással - idén a Szeged ezzel nyert: mi óránként, két óránként váltogattunk, ők meg 1-2 körönként -. időpont: Március 18-19.
Bocsáss meg, hogy ilyen későn válaszolok kérdésedre, de Bécs-Bp óta nem ültem a gép elé. Szóval a sóóldatra visszatérve. mint az írásomban is olvastad a fő problémát a gyomrom okozta. Sokáig azt hittem, hogy ez a sóóldat miatt volt, mivel igen keveset fogyasztom, az volt az elő gondolatom, hogy itt a van a kutya elásva.
De valószínűleg tévedtem.
Beszéltem egy két orvossal, és véleményük szerint vagy a vízzel, ( olyan bioflórákat tartalmaz, amely a mi szerveztünknek idegen, és ez esetleg gyomorproblémákba torkolhat ) vagy a úgynevezett turistabetegéggel ( más környezetbeli vírusok stb, stb mlynek a problémái mint fent ) magyarázták. Mindenesetre még vizsgálom a témát, biztos beszélgetni fogok Andrisékról is erről, és probálok megoldást találni, amelyre majd a jövő évi verseny fog választ adni. Egyenlőre többet nem tehetek.
EperésSör Megkattintottam a honlapodat, és csupa múlt idejű beszámoló van rajta. Nemvolna kedved egy jövő évi versenynaptárat feltenni? Legalább nevek-távok-helyszínek-dátumok szintjén.
Óóóó, mikor lesz nektek 24 órás váltótok???? És hol? Van egy csapatom, ami kihívásokat keres :))), de mi nem egyéniben gondolkodunk... Sárváron "csak" 12 óra van váltóban ugye?
Most,hogy már túlvagyok önmagam ünneplésén és másokén is, el kell kezdeni tervezni a következő szezont, mert célok mindig vannak és azt is el kell valamikor érni.
Tehát kérdésem sokkal nagyobb tudású és tapasztaltabb kollégáimhoz a következő: szeretnék jövőre febr. 15 és márc 20 között menni egy vagy 100 kilcsis vagy 12 órás versenyt valahol viszonylag közel. max olasz vagy osztrák esetleg jugo területen, ha van rá lehetőség. Ha itthon lenne az még jobb lenne...
Aki tud ilyen versenyről az írjon róla és az egyéb tudnivalókról...
Most volt idom elolvasni a beszamolokat eloszor... gratulalok a teljesitmenyhez es a beszamolohoz is! Jo volt olvasni oket. Sok sikert es kitartast a kovetkezo Spartathlonhoz (ha az kell :)! Vegatti, ezutan mar kulon is drukkolni fogok az elso teljesitesednek!
Azt a délutánt sose fogom elfelejteni. Megvártuk, amíg Nunes kimegy a szobából, aztán halkan kiosontunk az erkélyre, András, Balázs, Levi meg én. Levi elővette a dobozt, levette a fedelét és körbeadta a KÓKUSZGOLYÓKAT. Lassan, élvezettel fogyasztottuk a szert és éreztük, ahogyan feltöltődnek izmaink az energiabombától. Másnap elindultunk és harmadnapra mindannyian Spártában voltunk. Szegény Nunes kiállt Korintosz előtt.
Szóba került már itt a topicon is a profi - amatőr összehasonlítás. Ez a különbség az ultrafutásban mit jelent pontosan? Vannak Magyarországon "profi" ultrafutók, akik tényleg ebből élnek? Lehet tudni, hogy kik ők?
Peti, Sopronban a verseny előestélyén a holnap melyiket futod? Melyik csapatban indulsz? kérdésekkel én is nyaggattalak. Válasz: az egészet. Még ekkor sem esett le. Rá is kérdeztem; Nálatok mindenki pihen vagy nem érkeztek meg a Csapattagok? Válasz: egyénibe indulok. Szóval ezúton kérek elnézést a töketlen kérdéseimért.
Azt már látjuk, bizony szereted az édességet. :-)))
Igazán nincs miért, csak elmentem kicsit mozogni. :-)
Jó volt a múlt hetid de azért vannak bennem félelmek. Hiába, sokat beszélgettem Imaroval. :-))) Én idén még három túrát néztem ki: Tanúhegyek, Bakonyi Miki, Vulkántúra. Aztán ha nagyon szivatni akarom még magam, a Tortúrát át lehet gondolni.