A tanárom meg hozta a nyulas írásokat, kb 1000 oldal! Könyveket azt még nem tudja mikor hozza mert be adta az iskola könyvtárába, hogy fénymásoljanak a dikáoknak!Ha azzal végeznek azt is hozzs!
Hát az a helyzet, hogy a távolság szerepet játszott, mert őt találtam merg itt a közelben. Na ez így nem igaz, inkább úgy mondom, hogy ő válaszolt is a mail-emre.
Volt aki meg nem.
Innen az oldalról néztem tenyésztőket és abból választottam. Meg más fórumon hallottam is róla és dícsérték az állományát.
Mindenképpen törzskönyvezett nyulakat akartam megbízható helyről. De most, hogy megismertelek Te is felkerültél a listámra:)))
Jövőre szeretnék jobban állományt fejleszteni az idei a felkészülés.
Látom dolgoztatok az oldalon.A tartalom alapján egész jó egészségügyi oldalt raktatok fel. Ilyenkor bánom, hogy annak idején nem tanultam angolul. Most majd kérlelhetem a nagyobbik csemetémet,hogy fordítson nekem.
Az időpontot ,meg a szükséges dolgokat majd egyeztetjük. A könyv biztos sok érdekességet tartalmaz.Én az ilyen régi szakkönyveken elszoktam csodálkozni, hogy mennyi minden ma is érvényes és időtálló dolog van bennük. A mi fajtánk őseiről van benne szó?
Az egyik tanárom is nyúlazott, és vannak neki nagyon sok nyulas könyvei!Kedden hozza nekem az iskolábba, 18 féle van neki! Említettem neki az egyesületet és van neki egy angol könyve amiben a magyar óriásnyúlat is említi! Az ő nagy apja régen vett magyar óriásnyulakat és azt mondta hogy lehet hogy Mátrai Józseftől származtak!(NEM BIZTOS!!!!) Ha sikerül jönni vmelyik hétvégén azt kérlek jelezd akármelyik csütörtökön, akkor vele van órám azt igérte minden nyúllal kapcsolatos könyvet nyomtattványt össze szed! Amúgy nyúltenyésztésből vizsgázott!Nem rég 1 telep kereste fel tenyésztés vezetőnek, az urat Kiss Zsoltnak hívják!!
Akkor ha minden jól alakul velünk "újoncokkal" kapcsolatban,utána jössz felénk tetoválni és intézni a törzskönyvezést?Apropó, a Tamás neked sem köldte még el a nyuszijaim adatait?
Én a Nagy Jánostól szereztem tudomást a Tamás állományáról.Ő ajánlotta és telefonon megbeszéltek alapján kerestem fel.Annak a gazdanapnak a környékén sem jártam.A gyűlésre ha meghívnak én is szívesen elmegyek,érdekel nagyon ez a dolog. Talán addigra engem is bevesz a vezetőség a csapatba. Ha szüleid nem érnek rá akkor szerintem valakinek biztos az útjába esik ahol laksz és szívesen elvisz.Tényleg merre laksz? Üdv! Karesz67
Jelenleg Török Lászlóval vettem fel a kapcsolatot. tőle lesz vadas bakom. Ehhez szeretnék majd 2 anyát. Késöbb szeretném bővíteni az állományt terveim szerint több színváltozatot is tartanék.
Aha értem! Majd valamikor meg látogatom! Ha a szüleimnek lesz idejük!:-))) Meg a legfőbb célom hogy gyűlésre el jussak! Ezt a takarmányozás dologról le szálltam, mert ebbe dűlőre jutni nem lehet!
Szia! Én felkerestem a lakhelyén.Neked biztosan tetszene! Tudom hogy etet tápot,ha elolvastad az írásomat láthatod, hogy megvan annak is a helye.A Tamás is azon a véleményen van, hogy a fajta megfelelő intenzív takarmányozási és tartási feltételek nélkül nem éri el a kívánt súlyt. Vannak neki külterjes tartásban is állatai /egy bekerített területen szabadon vannak az állatok ,némi eső és szél elleni védelemmel/és istállóban ketrecesen is tartja a nyulait.Azt mondta, hogy a kintiek jelentősen elmaradnak a bent tartott állatoktól. Arra igaz nem kérdeztem rá, hogy a kétféle tartásmódhoz milyen takarmányozást alkalmaz.Ja és elárulom én is etetek tápot , igaz csak mértékkel.Azt szeretném, hogy az állományom jól fejlett egészséges tenyészállománnyá fejlődjön.
"Bár lehetne ez irányba terelni, okozna meglepetéseket is, de problémákat is." - Ezt most az istállóra érted vagy a parlagi-tanyasira? Ez nekem nem tiszta. Előre is köszönöm a választ.