Fradista.
De mivel intelligens is, ezért tudja, hogy mit szeretnél hallani.
Amit bekajolsz hamar és gondolkodás nélkül.
Attól függetlenül, hogy úgy gondolja-e.
De én biztos vagyok benne, hogy ő úgy is gondolja.
Amit nagyjából mindenki úgy gondol.
Amúgy az ilyen hangzatos és népszerű gondolatokkal mást nem is lehet kezdeni.
Mint jól bekajolni.
De most ide ez kell, ez kétségtelen.
Aztán amikor szembe jön az Üllői úton a Valóság nagybácsi...
Még egy adalék.
Előtte 1990 májusában lett bajnok a pólócsapat.
2. meccs vasárnap déltájban a nyitott Hajósban a Tungsram ellen. Ott fürdőztem ruhástul...
Egyébként a mostani Fradi-Dózsa mivel volt különbb a márciusinál.
Amikor a Tököli az utolsó percben fejelte.
Hangulatban, nézőszámban, hajtásban.
Jó, most jóval kevesebben voltunk,mint márciusban, pedig a TV ezt nem is adta.
Na, akkor miben ?
Csak az ótvaros duma, mi ?
Ha egyszer arra van szügségetek.
Abban most nem lesz hiány.
Győzzétek hallgatni.
És mikor mentek el az olimpiai bajnokaink, gyökér?
Vén hülye, a szar szöveged visszhangozzák a lilák, minket égetsz.
Bár szerintem te látens dózsás vagy, többet foglalkozol velük mint a Fradival, és nálunk csak a szart kevered.
Szebb időkben a magadfajtát a dunában úsztatták.
Úgy beszél, mint aki most tényleg elhatározta magát.
Mert döntöttem: biztos, hogy vállalok valamit a Fradiban. Ha már így fogadtak, nem futhatok el, nem tehetem meg, hogy nem veszem ki a részem a csapat feltámasztásából. Az Újpest-meccs olyan volt, mint régen. Ott voltunk tízezren, és mindenki egyet akart. Innen már el lehet indulni a telt ház és a jó szellemû, egymásért küzdő játékosokból álló Fradi felé. Már kétszer beszéltem az új tulajdonossal is, s mit mondjak, tökéletesen értettük egymást.
Akkor most nagy egymásra borulás következik, megtér a tékozló fiú?
A fiú eddig sem ment el, maradt a családban, csak kicsit visszavonult. És itt az ideje a család újraélesztésének, hogy ismét mosolyogjanak egymásra, kötődjenek egymáshoz a családtagok. Kezdjék újra közös életüket.
" Mert abban, hogy jót akar a Fradinak, biztos vagyok. "
És az ő Fradizmusa is vitathatalan.
Emlékszem valamikor 70-71-ben egy UEFA kupameccs elött ők játszották az előmeccset az ifivel a Stadionban.
Gólt is rúgott az ifiben.
És öt perc alatt lezuhanyozva, vizes hajjal már ott volt a "P"-ben a Fradi tábor közepén.
Mondjuk 96-tól a mai napig csak a Torgyán csinált itt bajnokcsapatot a Szabadival,Szeilerrel.
Csak a tények miatt.
Igaz, hogy őt a Torgyán küldte el.
Aha. ToJo csinálta a bajnokcsapatot.
Jó tudni.
Aki tönkrevágta a polócsapatot, aki alatt megszünt a kosárszakosztály, aki kitüntette magát a centenáriumon, és aki összehozta azt a remek meccset a Zágrábbal.
Torgyánért is rajongsz?
Mondjuk nagy paraszt vagy, ez legalább érthető.
Kit bociznál le hamarabb, tojot vagy várszegit?
Vagy mindegy?
Nem, nem hiszem. Nem tudom, pontosan mi leszek, nem szeretem ezeket a rangokat egy focicsapatnál, hogy ilyen meg olyan igazgató. Amit vállalok, az abszolút a szakmával függ össze.
Milyen feltételeket szab?
Például azt, hogy változatlanul dolgozhassak a Sport1-en. A válogatottaknál lemondok, de a tévézést, amíg a kettő nem üti egymást, nem ütközik a munkámmal, szeretném megtartani. "
Nem volna szabad így nyilatkozni.
Nem tudja mit is csinálna, mit is szeretne, de azt is csak másodállásban.
" Visszaléptettek. Mégpedig a Torgyán, Szabadi páros. De ne beszéljünk erről, sötét időszak volt a Ferencváros életében. "
Mondjuk 96-tól a mai napig csak a Torgyán csinált itt bajnokcsapatot a Szabadival,Szeilerrel.
Csak a tények miatt.
Igaz, hogy őt a Torgyán küldte el.
És az sem volt valami világos korszak amikor a Nyíl edzősége idején az edzés addig tartott amig a Bacsa meg nem jött, hogy 11-eseket rúgjon, kedvtelésből.
Mindentől független neki itt a helye.
Vitathatalanul.
És várjuk a produkciót.
Öt év után visszatér az Üllői útra Nyilasi Tibor. A volt válogatott futballistából lett edző, mint beszélgetésünk során elmondta, szerdán azzal a szándékkal ül le a Fradi elnökével tárgyalni, hogy igent mond a hívásra, azaz vezetőként visszatér az Üllői útra.
Szinte napra öt éve, hogy otthagyta a Ferencváros kispadját, s azóta sehol nem vállalt komoly edzői munkát. Tudatosan lépett hátra a magyar futballban?
Visszaléptettek. Mégpedig a Torgyán, Szabadi páros. De ne beszéljünk erről, sötét időszak volt a Ferencváros életében.
Ettől még másutt lehetett volna edző, de mindenkinek nemet mondott. Miért?
Túlságosan mélyek a kötődéseim a Fradihoz. De ez csak a kérdés egyik oldala, a másik az, hogy lassan már mindenkitől bocsánatot kellett kérnem, hogy nem adtam fel a függetlenségemet, nem vágtam bele kalandokba. Manapság mindenütt a pénztelenség az úr, én meg ha edzőséget vállalok, akkor ezzel a játékosoknak is egyfajta garanciát jelentek. Márpedig garanciát sehol nem kaptam, így nem is adhattam senkinek.
Kielégítette a háttér?
Miért, mindig csak az számít, ha valaki az első vonalban van? Nem biztos, hogy csak a tûzvonalban lehet értékes munkát végezni. Én megtaláltam a helyem a korosztályos válogatottnál és a Sport1 csatorna kommentátori székében. És néha kimondottan jó kikerülni a reflektorfényből.
De még most sem akar előre lépni a fénybe, hiszen hiába hívták szövetségi kapitánynak. Mitől félt, miért nem vállalta?
Nem volt mit vállalnom, illetve visszautasítanom, hiszen hivatalosan nem merült fel a nevem. Megvan a kapitányválasztás pontos útja-módja, s még mielőtt bárki is felkérhetett volna, a média rám repült, én meg elmondtam, hogy jelenleg két másik feladatom van, s az tökéletesen kielégít. Közfelkiáltásra meg mégsem lehetek kapitány.
Nem lehet, hogy éppen azért nem kérték fel, mert úgy gondolták: Nyilasi úgysem vállalja?
Előfordulhat, de ezen kár töprengeni, már megvan az új kapitány.
És ki az?
Nem én nevezem ki, mondja ki az a nevét.
Visszatérve a Nyilasi névhez, mindig, mindenütt a levegőben volt. Még ijesztgették is vele rosszul szereplő csapatok edzőit.
Tehetek én erről? Még volt, hogy tiltakoztam is ellene.
Nem örült, hogy forog a neve, hogy nem felejtették el? A Fradi-tábor például öt éven keresztül szinte folyamatosan nyilasitibizett.
Ez jólesett, mint ahogyan a szombati Újpest-meccsen a Nyíl, gyere haza! felirat is. Megható az a szimpátia, amivel fogadtak.
És hazamegy végre?
Szerdán azzal ülök le Furulyás Jánossal tárgyalni, hogy megegyezünk. Megérintett a meccs hangulata, megtörtént a hivatalos felkérés, s eldől, hogy mit tudok vállalni.
Edző lesz?
Nem, nem hiszem. Nem tudom, pontosan mi leszek, nem szeretem ezeket a rangokat egy focicsapatnál, hogy ilyen meg olyan igazgató. Amit vállalok, az abszolút a szakmával függ össze.
Milyen feltételeket szab?
Például azt, hogy változatlanul dolgozhassak a Sport1-en. A válogatottaknál lemondok, de a tévézést, amíg a kettő nem üti egymást, nem ütközik a munkámmal, szeretném megtartani.
Úgy beszél, mint aki most tényleg elhatározta magát.
Mert döntöttem: biztos, hogy vállalok valamit a Fradiban. Ha már így fogadtak, nem futhatok el, nem tehetem meg, hogy nem veszem ki a részem a csapat feltámasztásából. Az Újpest-meccs olyan volt, mint régen. Ott voltunk tízezren, és mindenki egyet akart. Innen már el lehet indulni a telt ház és a jó szellemû, egymásért küzdő játékosokból álló Fradi felé. Már kétszer beszéltem az új tulajdonossal is, s mit mondjak, tökéletesen értettük egymást.
Akkor most nagy egymásra borulás következik, megtér a tékozló fiú?
A fiú eddig sem ment el, maradt a családban, csak kicsit visszavonult. És itt az ideje a család újraélesztésének, hogy ismét mosolyogjanak egymásra, kötődjenek egymáshoz a családtagok. Kezdjék újra közös életüket.
1.) " Persze nem teljesen: megtartott néhány jövedelmezőnek tetsző "üzletágat", így a Fradi sör ( a gyár literenként tíz forintot fizet - május óta elfogyott kétmillió liter után húszmilliót utaltak át Várszeginek )... "
Tehát május óta 20 millió liter .
Hat hónap alatt ?
Az évi 40 millió forint.
Ha negyedéves elszámolás, akkor is csak 80 millió / év.
Jó, ez sem kevés pénz de mégsem annyi, mint az indulatgerjesztők 600 millere.
KS 2003-12-02 25.oldal
2.) ...és Kovács úr 65 évesen megtekíntette élete első Fradi meccsét...
Az FTC nem Celladam-reklám
Kovács Ádám tiszta körülményeket ígér
NSZ • 2003. december 1. • Szerző: Szendrei Lőrinc
Nem lesz Celladam-reklám az FTC – mondja Kovács Ádám, aki a napokban úgy döntött, jelentős összeggel szponzorálja a nagy múltú egyesületet. Ezzel szemben minden téren tiszta körülményeket ígér.
El tudja mondani az FTC kezdőcsapatát? – kérdezem Kovács Ádámtól Pilisborosjenőn, a Celladam cég központjában, ahol mostanában a korábbiaknál lényegesen ritkábban tűnik föl. Amióta híre kelt, hogy jelentős összeggel szponzorálja a ferencvárosi labdarúgó klubot, egyik stúdióból a másikba, egyik interjúról a másikra siet, és közben tárgyal, tárgyal és tárgyal.
– Tudom, de nem akarom, hiszen minden meccsen változik. Nem az én feladatom a csapat összeállításának kialakítása. Ebbe a későbbiekben sem kívánok beleszólni.
Honnan ez a hirtelen fellángolás, elhatározás? Ön nem a futball, egyáltalán, a sport iránti figyelméről vált híressé.
– Először is: szeretem a focit. Szeretem a Fradit. Másodszor: valóban nem forogtam a pályák, klubok környékén, de ami most történt, felháborított. Képtelenségnek tartom, hogy a bírók által megadott gólokat és az azokkal elért eredményt lenullázzák. Mi köze van a botránynak a pályán elért eredményhez? Azt nem szabad elvenni.
Hasonló botrányokért büntettek már külföldön is. És legalább ekkora szigorral.
– De nálunk már másodszor szabják ki ugyanazt a büntetést. Ezért döntöttem úgy, hogy beszállok. Meg kell keresni az FTC megmentésének, megújulásának esélyeit. És én ezt kínáltam föl, amit az Üllői úton elfogadtak.
Tudja, hogy mit vett meg?
– Hogyne tudnám. Magyarország legpatinásabb és legnépszerűbb klubját, ami mögött hatalmas energiák állnak készen, hogy segítsenek rajta.
Azt is tudja, hogy ennek a klubnak milyen a gazdasági helyzete, hogyan állnak a számlái, milyen költségekkel jár a fenntartása, fejlesztése?
– Ezt még nem tekintettem át.
Hihetetlen. Ön nem csupán a rák elleni szérum kikísérletezőjeként, hanem kőkemény üzletemberként is ismert. Ön egész életében számolt: hol molekulákat, izotópokat, hol pedig pénzt. Mindkét területen milliós, milliárdos tételeket kellett és kell ismernie. Most pedig bele se néz a számlákba, hanem vakon felkínál 2,1 milliárd forintot?
– Így is mondhatjuk. De nem így van.
Vabankra játszik?
– Hát, ha ragaszkodik a kifejezéshez, akkor igen. De én ezt másképp látom. Az FTC nem vabank. A Fradi egy kultúra, egy szellem, része még a magyar népléleknek is. Nem veszhet el. Éppen ezért áll mögöttem számtalan ember.
Kik?
– Számos kisvállalkozó, akik nem csupán a szeretetüket, hanem a munkájukat, energiájukat is hajlandók feláldozni a Fradiért.
Értsem úgy, hogy a 2,1 milliárd forint sok száz helyről jön össze?
– Igen, igen. Létezik egy számla, amiről a szerződésben meghatározott időpontokban maradéktalanul lehívhatja majd a pénzt az FTC. Erre én vagyok a garancia. Egyébként ehhez csatlakozhatnak majd a Fradival szimpatizálók. Sok száz, de talán sok ezer helyet, embert is említhetek. Olyan emberek, akik nem tündökölni akarnak, hanem a Fradiért tenni.
Úgy hangzik, mint ha országos mozgalmat szervezne.
– Megszerveződik az majd magától. De figyelmeztetem: ettől ez még nem politikai mozgalom! Ha pedig arra céloz, hogy a Fradihoz a története során rendre jobboldali jelzőket aggattak, nem vitatom, magam is jobboldali vagyok. De higgadt és nem szélsőséges. Nem is lehetek más. Hogy mást ne említsek, az én családom is szenvedett eleget. Kitelepítéstől a vállalkozásaim megalázásáig mindenben volt részünk. Már „hiányzott”, ha nem jött az adóellenőrzés, a felszámolási eljárás, a bírósági végrehajtó. Ennek ellenére itt vagyunk, élünk, talpon állunk. Sőt, a Celladam is el fog jutni a célba. Jó úton haladunk.
Halottam, hogy sok teher van a vagyonán. Honnan van most mégis ennyi pénze?
– Más a magánvagyon és más a vállalkozói vagyon. Valóban vannak adósságaim, amelyek miatt többféle teher van rajtam. Csakhogy lényegesen nagyobb a kinnlevőségem, vagyis az évek alatt másoknál megrekedt pénzem.
Egyesek szerint ez a 2,1 milliárd forint nem is az ön pénze. Ön csak az ismert, milliók szemében jogosan tisztelt, következésképp megbízható ember, akit most strómannak használnak.
– Aki engem ismer, nem állíthat ilyet rólam. A strómanságot határozottan viszszautasítom.
Konkrét név is elhangzott. Esetleg Demján Sándor áll a háttérben.
– Ez is képtelenség. Ne keverjék olyanba Demjánt, amihez nincs köze! Régen, évekkel ezelőtt, valóban többször voltunk üzleti kapcsolatban. Bankárként egy ideig mellettem állt. Vállalta, hogy finanszírozza a bioenergetikai programomat, amit végül nélküle vittem végig, ő tudniillik közben megvált a banktól. Demján Sándor nem azon az úton jár, amelyiken én. Közel másfél évtizede nincs közöttünk semmiféle üzleti kapcsolat.
Úgy tudom, szerződése van a kínai néphadsereggel – ők komoly lehetőséget látnak a Celladamban. Egyébként – ugyancsak a hírek szerint – a kínaiakkal kötött üzletet Fekete János, a neves bankár, a Bank of China magyarországi központjának egyik mentora is segítette. Kínai pénz is lesz a Fradiban?
– Lehetséges. Egyébként Fekete János az MTK-nál érdekelt. Az viszont igaz, hogy ő is megpróbálta segíteni a Celladam sikerének útját. Ennyiben számítottam és számítok is rá.
És még kire számít?
– Nem árulhatok el többet.
Miért? Végül is a legpatinásabb magyar együttesről van szó.
– Éppen ezért.
A világ jelentős klubjai mögött nagyon komoly tőkék húzódnak meg. Csak egyet említek: például a Berlusconi tulajdonában lévő Milant.
– Mit mondjak erre? Az FTC sok-sok magyar ember Milanja lesz. Nem kell mindenkinek Berlusconinak lennie hozzá.
A Ferencváros körül mindig izzott a politika. Az ’50-es években egy időre még a nevét is elvették. A rendszerváltás után az Üllői úton kampányolt az MDF. Később Torgyán József öltözött zöld-fehérbe. Ön sem titkolja, hogy a mérsékelt jobboldalra húz.
– Na és? Én tiszta körülményeket ígérek minden területen. A számlákon, a pályán és a tribünön.
Mit tesz, ha mégis megjelenik a transzparens, hogy „Indul a vonat”?
– Az a transzparens azért jelenhetett meg a lelátón, mert hasonló indulatok a társadalom egyéb területein is izzanak, rombolnak. Én ezt iszonyatosnak tartom. Erkölcsileg, emberileg irtózom a szélsőséges jelenségektől. Elutasítom. Bízom benne, hogy ha valóban tisztességes, átlátható helyzet alakul ki legalább az Üllői úton, eltűnnek, de legalábbis csökkennek az indulatok, és csak azért gyűlik össze a közönség, hogy örüljön a focinak. Szép példának tartottam, hogy a Fradi–Újpest előtt találkoztak az öregfiúk, Bene, Rákosi és társaik. És nagyon szép volt a meccs is. Mert azt ugye tudja, hogy a focit valójában a drukkerek játsszák? Az az erőtér, ami a tribün és a pálya alkotta katlanban keletkezik, hasznos. Ha jól bánunk vele, az öröm forrása. Márpedig örömből, sikerből manapság nem bővelkedünk.
A szurkolókat, a versenytársakat az is izgatja, hogy mi lesz ezek után az FTC-vel?
– A Fradi jó csapat lesz. Vannak még kiváló szakvezetők, akikre számíthatunk.
Azt már mondta, hogy nem szól bele az öszszeállításba. De mint tulajdonos, mégsem hallgathat, ha elmarad a siker.
– Amikor a Celladam megteremtésébe belekezdtem, akkor sem azt latolgattam, mikor fogok elbukni.
Úgy tudom, már tárgyalt Nyilasi Tiborral. Miben állapodtak meg?
– Semmiben. Elmondtam, mit akarok. Pénzről nem, hanem elvekről, elképzelésekről beszéltünk. A válaszhoz még türelmet kért, amit én respektáltam.
A Celladam reklámja megjelenik majd a focisták mezén?
– Nem. Az FTC nem Celladam-reklám.
Elnézést a hasonlatért, de nem fél attól, hogy úgy fog járni, mint Stadler József?
– Most meglepett. Remélem, csak annyiban hasonlítok Stadler Józsefhez, hogy most már nekem is van közöm a focihoz. Ha belegondolok, én is kerülhetek még börtönbe. Ebben a világban ez ellen nincs biztosíték.
Bocsánat. Nem a börtönre, hanem arra gondoltam, hogy a zajos sikerek után egyszer csak kiürült az akasztói stadion.
– Ilyen nem történhet az Üllői úton. Sőt! A hétvégén visszatért a nép, telt ház előtt, rendbontás nélkül győztünk. Vagyis visszatért a bizakodás és az öröm is a stadionba.
Hát, nem sok gond volt két és fél év alatt.
Mondjuk egyetlen egyről nem hallottunk.
Azt az utolsó három-négy hónapot leszámítva, amióta bejelentette, hogy elmegy.
És itthon sportvállalkozás nem működik nyereségesen éveken át.
Egy-egy jobb éve lehet ( nálunk a BL,Dózsánál a kormányzati idők, az MTK-nál amikor el tudtak adni játékosokat.
De két-három éven át egyik sem volt nyereséges.
És közben hány csapat épült le szinte nullára.
Itthon az anyagi biztonság az, amit célul lehet kitűzni.
Elmondom, hogy a világ legnagyobb csapatainál is vannak anyagi gondok rendesen.
De kezelhetőek.
De legalább érted, hogy miért kellett a zsidónkat gyorsan elengedni.
Nem adott hónapok óta pénzt.
Gond lett volna.
És a részvények meg nála voltak.
Egyébként tanultak az ügyből a Furulyásék.
A Kovács már csak akkor kapja meg a részvényeket, ha teljesen kifizeti.
Ezért tekintik addig csak támogatónak.
És - bár ezt nem te írtad - a csapatnak nem adott a zsidónk 1,8 Mrd-ot soha.
Azt a Club kapta a tulajdonért.
Csak a tények miatt.
Azt hiszem most először írok a topicodba, tehát illendőnek tartok egy rövid reagálást a nyitó soraidra.
írod:
"Tehát.
A klub anyagilag nagyjából rendben van.
Most, hogy milyen játékosok vannak itt az teljesen mellékes.
Máshol sincsenek jobbak.
És megjelentek akik újra kavarnák.
És pont ugyanazok akik eddig kavarták.
Akiknek tökéletesen megfelelt a Dalnoki, Nyíl Albert, Novák és Varga nélküli Ferencváros.
Vajon, mi lehet a magyarázat ?"
Anyagilag nagyjából rendben van?
Nos úgy látszik, ezt csak remélhettük. A vg "kiszállás" után nem erről beszélt Furulyás.
Játékosohoz már nem kell írni, a tények ismertek.
Kavarás: jogos, mindig ugyanazok a nevek a tűzközelieknél.
A szurkolóknál viszont nehéz elvárni, hogy emlékezzenek. Ez az egyik legszomorúbb tulajdonsága a tömegnek. Mint ahogy K ügynök megjegyezte valahogy így: az ember nagy tömegben buta és hisztérikus.
Nem kell Nyilasiig menni, elég megnézni Hrutkát, Pintét, Lipcseit. Pedig a 27. nélkülük nem lett volna.
Nyáron csak úgy ötletszerűen felvetettem, hogy jó lenne ha a Nyíl ismét szerepet vállalna.
Összeránthatná az FTC hatalmas táborát.
Mivel az Index moderálási elveit gyakran megsértem önhibámon kívül, nem találom a beírásomat.
Csak a reakciók vannak meg.
Egyet idéznék és nem a személyeskedés, hanem a három hónap alatt változó idők miatt:
"HORI válasz erre | adatok | e-mail 2003.07.09 09:27 (64647)
Nyilasi... Prisztás barátja, Fenyő üzlettársa; Kisbandika üzletfele. Na ilyen ember ne kapjon semmilyen hatalmat, max. legyen edző. "
Most meg ő lett a megváltónk.
Még ma is ott volt a kettes elött a drapi.
Nyilasi Tibi.
Mondom, gyorsan változnak az idők.
És így legyen az Üllői út 129-ben bárki okos .
Néhány hétig.
Bárhol lehet jó üzletet és focit csinálni nagy pénzből!
1.8 mrd eléggé nagy összeg kis hazánkban. De semmi egy félhülye európai középcsapatnál.
A PAOK embereinek kikerekedett a szeme a Loki költségvetésén, ők egy évben ennyit utazgatnak el, akkor miről is beszélünk?
Ebben a világban minden így műkszik, ilyen jutalékos rendszerben, még az én kis vállakozásom is!
Sajnos!
Emellett van a NIKE-val egy beszállítói szerződés is a sportolók felruházására szvsz .
Emellett bevételi forrás a jegyeladás, ami tegnap szezoncsúcsot döntött, ezt azt hiszem nem kell magyarázni!
Az ELÉG VOLT ideje alatt még az UEFA meccsen is min. 3000-rel kevesebben voltunk.
Tudom, hogy 1 ft astadion, de a te frappáns szeilered nyilatkozta, hogy ez is átverés, azért nem élt vele az RT.
Tudod az üzleti zseni bróker fiú, akinek jövő hónaptól nem lesz állása!
Akkor egy dolgot mondj el nekem, miért nem álltak oda a szeiler mellé a drapinál, miért nem vetették le az ULTRÁKKAL. Az elmúlt hónapokban szerinted ők voltak a csaszik a kapu mögött, most miért nem léptek az ő brókerükért?
AZ is fura, hogy eddig miért nem volt hangjuk!?
Pont a derbire múlt el a torokfályás és pont addigra tanulták meg a dalokat!
Fura, hogy akkor tették, amikor az ULTRÁK újra ott voltak...
Szerintem én Tőled sem olvastam még itt egy HAJRÁ FRADIt, csak úgy magában, vagy egy elemzésed végén!
Annyi, hogy ezek a csapatok ennyit tudnak futballból, mint amit tegnap lehoztak.
Ha két, viszonylag nyílt sisakkal játszó társaság játszik, elég jó meccs lejöhet.
Ha bemegy a Simek kapufája, akkor meg lehet az életben nem állunk fel.
Nincsenek nagy különbségek, sokszor a szerencsés pillanatok döntenek.
Az ajándéktárgyak a jelenlegi árúsítási rendszerben meg jó ha a Kruj családot eltartja.
Ráadásul mindent ő gyártat le.
Nála a NIKE mez sem eredeti.
" A fotex nem is akart csapatot csinálni, ha akart volna, akkor most a mainál is komolyabb csapat rohangálna a CSODÁLATOS FERENCVÁROS ZÖLD-FEHÉR mezében. "
A Fotex üzletet akart csinálni.
Soha nem is titkolták.
Csak Magyarországon jelenleg nem lehet a fociból üzletet csinálni.
Komoly játékos nem jön ide és az egész dolog csak a mecénások jóindulatán múlik.
Nehéz ezt a jutalékos demagógiát elfelejtenetek.
Ha eladok két mezt, akkor X forint folyik a Fradihoz.
Ez soha nem így működött.
Minden GT működése két dologból áll.
Bevétel, kiadás.
Bevétel az ajándéktárgyak, reklám, szponzori pénzek, TV pénzek.
Kiadás meg a csapat fentartása.
Ha több a bevétel, mint a kiadás, akkor gazdaságos és megéri a tulajnak.
Ellenkező esetben kiszáll egy idő után.
Ez nem jótékonykodás, hanem üzlet.
Akár a zsidónk csinálja, akár más.
És teljesen lényegtelen, hogy százzal több mez megy-e el.
Nem tényező egy ekkora cégnél.
Egy forintért árulják a stadiont és a környékét 2 X 25 évre.
Ennyi pénze csak lett volna rá a zsidónknak.
Ha más nem, vesz fel hitelt.
Egyébként azt hallani, hogy a Vasas meg is veszi a sajátját.
Ez az ultrásdi dolog meg elég nevetséges.
Ugye, itt volt tegnap az év utolsó meccse, pont a derby, jó az idő, nem adja a TV és a hétközben elment a zsidónk.
Minden feltétel adott.
És a 60 ultragyerek mögé meg beállt többszáz gyerek az utcákról, terekről.
És a hangerőt ők adták hozzá.
Jó, a szócsövet az ultrák.
Egyébként egy rendesebb Hajrá Fradi nem volt.
A " ki nem ugrál" volt a leghangosabb.
Jellemző.
Azért mert nem érdekelte, mert nem engedték, mindenestre nem tudta. A Fotex finanszírozta az RTt. Többel, mint amennyi bevétel volt a Fradi-sörből. Az, hogy a többiből nincs, sőt viszi a pénzt, azt pont ezzel a hozzászolással ismerted el.
De abban sincs bevétel annyi, mint amennyire ti hivatkoztok, évi hatszázmillió. Ezt a HVG írta, tölük vették át mások. Az meg a másik, hogy Várszegi a leginkább érdekelt abban, hogy sikeres legyen a klub, neki ezek a jogok csak úgy lehet üzlet, ha a 95-ös Fradi örület jön el újra, és évekig tart. Azt pedig csak eredményekkel lehet, amiért ő valószínüleg tenni is akar. Persze, ha valaki leszurkol neki 1.8 milliárdot, akkor eláll az üzlettöl.