Talán takarékosságból. Egyébként a Fiat Bravo-Brava-Marea szérián is megvolt ugyanez. A legdrágább Mareán a stab. a lengéscsillapítóra csatlakozott, a másik kettőn a lengőkarra.
Igen, tőcsavarozni kell a p@csába, oszt utána szerelhető tetszés szerint.:)
Mi 4X szedtük szét, meg vissza, de eleve két részben vettem azt a motort: DDD, tehát legalább 5X volt szétkapva. Utoljára kapta a teljes HF felújítást, aztán azóta kimegy a világból.
Tehát soha sehol senki nem tudott még felrakni egyetlenegy M52 HF-et anélkül hogy szétkurja a blokott? :) Pedig 20 év alatt gondolom megpróbálták páran.
Kérdeztem egy szerelő haveromat, hogy mi a véleménye a legendáról.. szerinte ha már volt ész nélkül szerelve, vagy meg volt főzve valóban kockázatosabb a vasblokkosnál, főleg akkor ha nincs kitakarítva a csavarfuratokból a belefolyt trutymó és úgy próbálják lehúzni..
De fabigéza leírta itt egyszer, hogy ők hogyan tő-csavarozták, azt logikusnak tűnik megtenni ha gyanús hogy volt már lent egyszer kétszer.
mert már okoztak/próbálták. Alublokkosat nem tudod hengerfejezni..volt már itt téma.Kijön a menet,aztán lehet szívni.ahengerfejcsavarokkal....Ha jól tévedek
szerintem: az mtech futomu (323ti) egy sportos utcai hangolas, stabil, jok a visszajelzesek, de sokszor tul puha. Ez a sokszor, akkor van amikor betapad, visszarug, megdol, billeg. Normalis ember szamara ezek az esetek mar a kozuti veszelyeztetes kategoria. Nekunk ez a kompromisszum. Tudod hogy ilyen, keszulsz ra ha zart palyan vagy, de el tudod vinni a csajodat dobogokore. Vagy veszel draga rugot-gatlot, ami dobogokon elpattog, palyan viszont sokkal jobb, de akkor meg keves lesz a gumi, kiesel a gyari ulesbol, toronymerevito kell. Legyen kibaszott jo hangja, zarjon ossze ha kell, a nyomatek ugyis mindig keves, a korido is le van szarva.
Nem. Gyíkhuszár jól mondja. 1991 szeptemberig a lengéscsillapítóra csatlakozott a stab. az M-nél. Az enyém '90-es évjáratú volt és ott ugyanezt láttam.
Az első nem igaz. M3-nál és '92 előtti többinél van a lengéscsillapító szárára kötve a stabilizátor. '92 utáni nem M3-nál a lengőkarra van kötve, ha M-tech ha nem.