Nem túl OFF-ROAD téma, de nagyon örülök neki: ma VÉGRE volt időm venni új hangszórókat, 2 utas kis Pioneer gyártmányúakat hoztam bele. A régi, elszakadt szétment hangszóró maradványai némi szándékos rongálás után a kukában végezték, az újak gyönyörűen szólnak :) szóval mostantól még nehezebb kirángatni a kisautóból :)) A fogyasztást méregetem, számolgatom, a 7,3 - 7,5 nem változott, ennyi az annyi. Már majdnem megvan a 4000-edik nálam töltött kilométere, pedig még nincs két hónapja itt :DD
Ilyen ez, ha valahova lehetne menni, akkor a család szól közbe :( Ma megint meló van, most kb két hétig pihen az autó. Persze, ha nem jön össze a busz-bérlés, akkor lehet, hogy a Jimny-vel (is) megyünk Erdélybe, ma kiderül.
A pótkerékre kellene a zárható fedél, végül is, a leghasznosabbnak azt ítéltem :)
A másik motor kb ugyanennyi LE-t ad le, ha jól emlékszem 85-87 körüli érték volt a prospektusban.
'Stét!
A minap nézegettem a Suzuki Pestnél egy új, még eladatlan Jimny-t, abban már az "új" motor volt.
Nem sokkal erősebb egyébként...
Ha jól vettem ki nyugateui katalógokból, a kabrióban a mi motorunk van, a zártban az új.
Sejtettem, hogy létezik rács bele, megvannak a rögzítőpontjai. De vannak máshoz is, pl. a hátsó "küszöbön", az oldal"kárpit" mögött, stb.
Létezik a szalonokban hozzá itthon is kieg. katalógus, de horror árakkal.
No, nagy a csend, ezek szerint nem csak én dolgoztam az elmúlt két és fél hétben végig :)
Egy ismerősöm kint járt németországban, és valami kiállításról hozott Suzuki terepjáró prospektusokat. Van Grand Vitara 3 és 5 ajtós, Jimny, Jimny kabrió, Jimny Limousine, Ranger és tartozék katalógus.
A Jimny-k arrafelé minta többet tudnának, mint nálunk :( A motortér fotóján és az adatok között egy 1.3DOHC 16V motor van, pöttyet másként néz ki, mint ami a miénkben van. Az alapfelszereltség ugyan az, viszont a választható tartozékok listájáról külön prospektus szól. A kabrió nagyon jó fej, elég sok fotó van róla, kívül-belül, soft és hard top-al egyaránt. Ami nagyon megtetszett: a prospektusban látható modellekhez a pótkerékre kulcssal levehető fedél jár! Egy ilyet nagyon jó lenne beszerezni, vennék még egy MultiTrac-ot a pótkerékre és nem lenne gond, hogyan tegyem vissza a pótkeréktakarót - hiszen a mostani kis gumira is alig megy rá...
Ha nagyon ráérek (majd úgy május végén) scannelek a prospektusokból, mert marha jó fotók vannak benne.
Ja és a Ranger, jó fej: két ülés van benne, zöld, kis matricák vannak rajta kétoldalt, a pótkerék takaró is zöld szintén matricával, az első ülések mögött rács van. Ha jól értem ez egy külön sorozat, nem kapható állandóan, és vadászoknak ajánlják (a képeken is ilyesmit ábrázolnak, kutyával erdőben).
Szóval gáz, pár km-el nyugatabbra egy egész modellsorozatnyi Jimny van, idehaza meg egy: veszi nem veszi nem kap mást....
Tegnapi kör: du fél3-kor Kőbányán be az autóba, Mátészalka, Szikszó, (Miskolcon Sj...), haza. ~600 km. A pályán 130-140, amúgy 110-120. Nyíregyházáig 5700 HUF értékű benya fogyott, a többi nem néztem, de 140-nél 11-12 l/100 km...
Közben Tokaj mellett kihívtam a tűo-kat avartűzhöz, Miskolcon este 10-kor égőt cseréltem (éjfélkor már az ágyikómban volt, fürdés után!), egy órán belül vettem 2 pályamatricát (az első elszállt a menetszéltől...).
Szóval nem unatkozam.
Holnap viszem Hollósékhoz 60E-re, szombaton Szombathely, vasárnap Sopron.
Nem hagyom ellustulni.
:-)
Egy hónapja van meg, több, mint kétezer km-t mentem már vele. Kellett mindezidáig: olajat cserélni, alaposan kitakarítani, CD-t beszerelni, gumiabroncsokat cserélni. Ja, és autózni vele, amikor csak lehet! :)
Matiz!!!
Április 19-én, szombaton Suzuki 4x4 Klub találkozó!
Én valszeg meló után csatlakozom hozzájuk, addigra kb. a sóskúti homokozóban lesznek.
Mész?