Keresés

Részletes keresés

larzen Creative Commons License 2005.11.09 0 0 3281
Maga a chip nem drága, húsz centtől és pár dollárig terjed az ára. Passzív 13.56 MHz-es RFID-s chip kell, úgy emlékszem. Kell egy fröccsöntő még, aki műanyagba önti az egészet.
Kellenek még az adatgyűjtők, amik a chipek egyedi kódját leolvassák és egy belső memóriába gyűjtik. Ezeket az adatgyűjtőket időnként számítógéppel ki lehet olvasni, onnan kell még egy szoftver, ami elvégzi a statisztikákat. Ha valamilyen online net kapcsolat elérhető, akkor valós időben megjelenhetnek az adatok a neten. Ha van egy megfelelő projektor, akkor a versenyzőkhöz is eljut az info.
Az egyetlen húzós tétel az adatgyűjtő. A kisfrekvenciás változata sokkal olcsóbb (kb. 50ezer/db), de annak erős korlátai vannak egyrészt egy leolvasás sebességben, másrészt egyszerre történő leolvasások mennyiségében. Most konkrétan nem emlékszem a számokra (korábban folytattunk erről levelezést egy szakértővel), de az még egy kis létszámú versenyre is kevés lenne.
De azt fenntartom, ha valaki talál elérhető áron programozható adatgyűjtőt, akkor a szoftvert elintézzük.
Előzmény: Döm dö döm (3279)
BTimea Creative Commons License 2005.11.09 0 0 3280
Azt hittem, azért kér(t)ed a javaslatokat, mert szeretnél javítani a versenyen.
A virslikérdést talán hagyjuk, ketten kétféleképpen láttuk a dolgot.
Zenét azért nem vittem, mert én nem futottam, de úgy látszik nem sikerült világosan megfogalmaznom, hogy a kedvenc zeneszámok bekérése és lejátszása egy gesztus lenne a futók felé, ami nem kerül semmibe (ha egyébként is van zeneszolgáltatás).
A körszámlálás ezeknél lényegesen komolyabb probléma. Ebben semmi sértő szándék nem volt, és ez azért nagy baj, mert ez volt a szomorú valóság. Vidám fiúk és lányok ültek egy padon (és itt nem az zavart, hogy vidámkodtak, hanem az, hogy sokáig azt hittem, hogy ők itt csak egyszerű érdeklődők, és nem jöttem rá, hogy tulajdonképpen ők a körszámolók - mert a viselkedésükből egyszerűen nem lehetett arra következtetni, hogy komolyan veszik a feladatukat), amikor elhaladt előttük egy futó, felírták a rajtszámát egy kis papírdarabkára, amikor betelt a lap, hátraadták és hátul a számítógépnél ülők rögzítették a rajtszámokat a rögzítés időpontjának megfelelő időeredménnyel. Tehát ha 5 vagy 10 perc alatt telt be a lap, akkor az ennek megfelelő idő került rögzítésre. Ilyenformán egyáltalán nem lehetett nyomon követni, hogy ki mikor haladt át a körszámolók előtt. Ha valakit véletlenül nem vettek észre, vagy az adatrögzítő véletlenül nem rögzítette (és erre minden esély megvolt - még ha oly nagyon figyeltek volna is 24 órán keresztül, ők is emberek, tehát tévedhetnek), akkor annak a köre elveszett. Ráadásul a verseny állását sem lehet korrektül követni, mert lehet, hogy valaki már elfutott, de a köre még nem került be a gépbe. Az világos számomra, hogy ilymódon elvileg jóval kevesebb emberrel meg lehet oldani a körszámolást, de nem látom az ellenőrzés lehetőségét. A videófelvételt nem tartom annak, nem hiszem, hogy bárki is végignéz egy 24 órás igen unalmas videót. A hagyományos módon ellenben, amikor minden megtett kör idejét regisztrálják, rögtön látszik, ha valakinél "nagy lyuk" van, akkor valószínűsíthető, hogy ott kimaradt egy kör. Ha valaminek, akkor ennek ellenőrzésére jó lehet egy videófelvétel.
A körszámolás és a pályakimérés alapvető dolgok egy körözős versenynél, ezeken semmiképp nem szabad spórolni.
Ha már ott tartunk, hogy a futók viszik az eredménykijelző táblát, akkor talán vihetnek magukkal frissítőket is, segítőket, asztalokat is és rendezhetnek maguknak a maguk örömére egy jó kis közös futkározást, ahogyan ez januárban meg is történt a Margitszigeten (lsd: Yours Truly). És még nevezési díjat sem kell fizetniük. Se sokat, se keveset.

Előzmény: Döm dö döm (3277)
Döm dö döm Creative Commons License 2005.11.09 0 0 3279

Mennyiből jönne ki egy körözős verseny berendezése? Chipek darabja mennyi?

Váltóknál elég egy chip, vagy megölnek, mert lassítja őket az átadás?

Lehetne esetleg építeni egy ilyent, s később fejleszteni, vagy másikat építeni.

Szerintem egy "egyszerű" is ki lenne használva.

Konkrét árajánlatot lehene?

gy.

Előzmény: larzen (3276)
7241gabi Creative Commons License 2005.11.09 0 0 3278

A teljesség igénye nélkül néhány gondolat az elhangzottakkal kapcsolatban:

Virsli Sárváron: Én gulyáslevesre emlékszem, de mivel túl sokan álltak sorba érte és épp a dobogóért futottam eszembe sem jutott kiállni 2 mp erejéig sem.

Szponzor Sárvár: Tudjuk, hogy Gyuszinak nincs túl sok lehetősége, ezért Tapír segített neki a fürdős kedvezményt intézni.

Frissítés Sárvár: Konkrét javaslatként elhangzott közvetlen a verseny után, hogy célszerűbb lenne a frissítő asztalt a másik oldalra tenni. Reméljük Gyuszi figyelembe veszi jövőre. Egyébként a kínálat teljesen profi volt.

Frissítés Ujj Zolinál: szegényes és a frissítőállomások személyzete NAGYON nincs a helyzet magaslatán.

Frissítés Békéscsaba-Aradon: a váltóhelyeken OK, de mindenütt máshol siralmas.

Körszámlálás: Egy kísérlet erejéig kipróbáltam milyen dolog kört számlálni Ujj Zolinál a szigeti 30-ason. Gyilkos dolog, utáltam, pedig türelmes ember vagyok, és állítólag jól is alkalmazkodom bizonyos szituációkhoz. Zoli adott előre nyomtatott táblázatokat, kiosztotta kihez melyik rajtszám tartozik, őket mind megkerestem a rajt előtt a későbbi beazonosítás végett (7-8 futóm volt). A köridőket kellett mindenkihez felvezetni. Nem tűnik nagyon bonyolultnak, mégis egy futót, az utolsó köre után vissza akartam küldeni még egy körre. A tavalyi 50-esen nekem számoltak el egy kört. Szóval egész egyszerűen nagy a hibalehetőség, kell a váltás, kell a chip. A chipes időmérés  a championtól bérelve nagyon drága, többszöröse a verseny teljes költségvetésének. A gyártásra csináltunk egy ksgvetést, 10 milla lenne.  Jelenleg egy szlovák céggel levelezek (gyk. alkudozok).  Amit most már látni, hogy egy szervező nem tudja kifizetni a bérlési díjat, de összefogással talán lehetséges. Ujj Zoli egész biztos benne lenne (konkrétan ő vetette fel az együttműködést), gondolom a FB közgyűlés sem zárkózna el, de ez még mindig nagyon kevés.

Piaci helyzet a versenyszervezésben: néhány hozzászólásból arra kell következtetnem, hogy a verseny értelmezésével van baj.  A képlet teljesen egyszerű: aki igényes versenyt csinál, annak híre megy, és oda mennek a versenyzők. Igen, a kevésbé igényes versenyek kiesnek a körforgásból. Lehet, hogy nem szűnnek meg, lehet, hogy családias formában megmaradnak és színes foltjai lesznek az ultrafutó palettának, de nem lesznek meghatározók. Aki ilyen szeretne maradni, annak nem kell szabvány, nem kell minősítés, de ne is akarjon a magyar kupasorozat részévé válni.

UMSZ: szövetség van, de nem működik. Mozgolódás van az ügyben, decemberben közgyűlés lesz, ahol sok dolog nyilván a helyére kerül.

Versenyzők igényei: neki rendezed, neki akarsz megfeleni. Akkor csinálj olyat, ami neki jó. Ha van kritikája, az biztos nem véletlen. Gondolkodj el rajta, hogyan tudod megoldani. A legtöbb dolog nem pénzkérdés, hanem odafigyelés.

Kedves Eperéssör és Gyuszi!

A legnagyobb különbség kettőtök között, hogy egyikőtök konstruktív, igyekszik a kritikákból tanulni, a másikótok pedig a kritikát magát söpri le.

Nyílván világos, hogy  ki kicsoda.

Szerintem.

Döm dö döm Creative Commons License 2005.11.09 0 0 3277

Köszönöm a felajánlást! Hozzátok a táblát, s írjatok.

Nem tudom miért kell leragadni a virslinél (különben a futóknak nem kellett sorba állni, s nem voltak ott helybéli gyerekek, csak válktótagok.) Volt még zöldségleves, túrós tészta, gulyás, raguleves, arra lennék kiváncsi, hogy milyen időközönként adjuk, lehetőleg úgy, hogy ne lassítsuk le a 12 órásokat (lehet, hogy ők a verseny után akarnak enni?)

Szívesen venném, hogy mire mentetek chip ügyben, mert össze kell rakni egy berendezést, amit esetleg körbe lehet adni. Miskolci illetőségű van köztetek?

Kedves Timea!

A sértő megjegyzésedet (vidám tinédzserek, néptáncosok) az emil címemre küldd!

ugyanis az én kérésemre jöttek segíteni, s a videót megnézve megállapíthatom, hogy a tinédzserek nem dolgoztak rosszul. A néptáncosokat pedig azért kértem meg, mert voltak akik azt kérték, hogy legyen valami szórakoztató műsor.

A kérdésemre, hogy milyen zenét szeretnél nem válaszoltál, s nem is hoztál semmit, így nehéz a kedvedre tenni. Mindenesetre örülök, hogy a fúvósokkal nem beszéltem.

Körszámlálás 3 évig mi is hagyományos módon csináltuk, de a "világ halad"! 

Ha valakinek van ötlete várom!

gy.

Előzmény: iSTVán a dombfutó (3271)
larzen Creative Commons License 2005.11.09 0 0 3276
Sajnos a chip téma ott megakadt, hogy egy ChampionChip technológiájú középfrekis RFID-s olvasó darabja félmillióba kerül. Na most egy mérőpont két olvasó szokott lenni. Ha valaki beruház egy ilyen rendszerbe és vesz kettő vevőegységet, akkor kitűnő körversenyeket tud rendezni. Ha vesz négyet, akkor start és célidőt tud mérni. Hat olvasóval (ez már 3M ft, ugye) lesz idő féltávról is. És akkor ezt a rendszert még nem tudja triatlon versenyen használni. Mert jó lenne sok helyen használni, hogy gyorsan megtérüljön a befektetés.
Aki esetleg tud ilyen olvasót olcsóbban, szóljon, én a szoftvert megszponzorálom hozzá.
-balazs- Creative Commons License 2005.11.09 0 0 3275
Nem topikon történt hanem egymás közt. Továbbá Gabi is futott ezzel kapcsolatban pár kört.
Előzmény: iSTVán a dombfutó (3274)
iSTVán a dombfutó Creative Commons License 2005.11.09 0 0 3274
"A chip kérdéssel pedig a Sötét Oldal minden tagja foglalkozott már. Tehát a felvetésed nyitott kapukat dönget."

Bocs, úgy látszik nem vagyok teljesen képben. Megírnád, hogy melyik hozzászólásokban nézhetek utána?
Előzmény: -balazs- (3273)
-balazs- Creative Commons License 2005.11.09 0 0 3273

Á, értem már. Ühüm.

Szóval Sárvár esetében egy pár FB a háttérben már tett felajánlást és igyekezett segíteni az idei versenyt, több kevesebb sikerrel. A chip kérdéssel pedig a Sötét Oldal minden tagja foglalkozott már. Tehát a felvetésed nyitott kapukat dönget.

Tímea felvetései pedig szerintem egész konkrét javaslatokat tartalmaztak.

Az első feladat, főleg november derekán, amikor még elég messze a következő verseny, számba venni a problémákat. Itt tartunk most. Utána lehet csinálni egy prioritás listát, esetleg el lehet vinnin a listát és a témát az UMSZ kögyűlésére. A konkrét javaslatok pedig azon múlnak, hogy kinek mire van szüksége vagy igénye.

A jelenlegi vitában még nem jutottunk el egy konszenzusig azzal kapcsolatban, hogy milyen feltétel és szolgáltatás szükséges egy ultra versenyen.

iSTVán a dombfutó Creative Commons License 2005.11.09 0 0 3272
Kapkodás...
Szóval "nem leragadni"!
iSTVán a dombfutó Creative Commons License 2005.11.09 0 0 3271
Csak annyi, hogy értelmezésem szerint EperésSör megjegyzése a "virslikérdés" kapcsán hangzott el, nem pedig a nagyobb horderejű dolgok kapcsán. (Egyébiránt biztos vagyok benne, hogy BTimea nem a levegőbe beszélt, és tényleg volt tumultus egyes időszakokban, csak leírtam a saját tapasztalatomat és reménykedtem volna benne, hogy ha valakinek saját pozitív vagy negatív emléke van, hozzáteszi, hogy árnyaltabb legyen a kép.)
Tényleg rá kellene már térni a konkrétumokra. Ha a rendező olyan "béna", hogy nem tudja normálisan kiírni az eredményeket, akkor úgyis ott van tucatnyi FB (kísérő, váltó), viszünk egy jó nagy táblát, és óránként átmásolgatjuk jól olvashatóra. A futók örülnek neki, hogy tettünk valamit. Szóval ilyesmiket kellene szerintem felajánlgatni, és leragadni annál, hogy mi mennyire volt pocsék.
Ha a magyar ChampionChip megfizethetetlen a szervezőknek, akkor ajánlani olcsóbb céget, aki ezt megcsinálná, vagy pl. felajánlani a FB SE anyagi segítségét.
Vagy megszervezni, hogy az ultrafutók pl. jövedelemadójuk 1%-ával valahogy támogathassák a körszámlálás, időmérés kapcsán felmerült - mindenki által elismerten létező - problémákat.
Szóval ilyesmiket várnék. Lehet, hogy bennem van a hiba.
Előzmény: -balazs- (3269)
EperésSör Creative Commons License 2005.11.09 0 0 3270

nem, talán az lehet, hogy amire már mások is utaltak, azaz éppen ennek a sportágnak a specialitása, hogy együtt versenyez profi és amatőr.

Ez óhatatlan feszültségekhez vezet, amit persze lehet minimalizálni.

Nem okvetlenül jó egy amatőrnek ha profi körülményeket teremtek, és pláne nem jó egy profinak ha nem érzi megfelelőnek ezeket.

nem tudom, nem tudom.

Az elhangzott javaslatok szuperek. Én annak idején kaptam egy UMSZ féle ajánlást hogy mi és hogyan jó, de abban egy szó sincs, vagy volt a lebonyolításról!

Na itt kellene egy egységesen megfogalmazott elvárás a dolgokról.

üdw,

Előzmény: Hauanita (3266)
-balazs- Creative Commons License 2005.11.09 0 0 3269
Hümm, bevallom, nem értem...
Előzmény: iSTVán a dombfutó (3268)
iSTVán a dombfutó Creative Commons License 2005.11.09 0 0 3268
Ha már a poénoknál tartunk: természetesen nem csak másod- és harmadrangúakról, hanem tizedrangúakról is esik szó.
Előzmény: -balazs- (3267)
-balazs- Creative Commons License 2005.11.09 0 0 3267
Igen, tényleg csak másod és harmadrangú problémákat vetettünk fel. Mindegy milyen a verseny, a lényeg, hogy fussunk. A részletek, mint, hogy mennyi a táv vagy hogy megy a frissítés, le vannak tojva.
Előzmény: EperésSör (3264)
Hauanita Creative Commons License 2005.11.09 0 0 3266
Ettől függetlenül, ha azt akarod, hogy legyenek a versenyeiden minél többen, akkor Neked kell alkalmazkodnod... Ha a profikat nem tudod odavonzani, akkor az amatőröket kell. Bár ez a hozzászólás nem volt éppen futócsalogató...
Előzmény: EperésSör (3264)
Sánta Kutya (SK) Creative Commons License 2005.11.09 0 0 3265
Mindig vannak futók. Hó, sár vagy van, vagy nincs, másfél hónappal előre nem tudható, de volt, hogy jeges volt a pálya, és még akkor is futottak egyesek. Terepviszonyokat tekintve futható, tehát jellemzően nincs tele kidőlt fákkal meg ilyenekkel. A szintemelkedés azért benne van, főleg az eleje durva Bükkszentkeresztig.
Előzmény: olipapa (3261)
EperésSör Creative Commons License 2005.11.09 0 0 3264

Asszem mindig meglesz ez a, vérprofi (vagy magát annak érző) és amatőr futó közti igény különbség. Nemigen tudsz olyat tenni hogy az a másiknak is jó legyen.

Ha adsz valamit az egyik megköszöni a másik azt kérdi mért így adtad, mért ezt adtad!

iSTVán a dombfutó Creative Commons License 2005.11.09 0 0 3263
Kifejezetten a virslire koncentrálva: nekem pl. soha nem szokott gond lenni, az a pár másodperc, ami esetleg az osztásnál elveszik, még az elfogyasztásának idejéhez képest is csekély. Idén kifejezetten a kedvemben akartak járni, azonnal adták volna úgy, hogy nem kell felmennem a lépcsőn, én inkább felsétáltam, mondván addig is pihenhetek. Hiába, nem vagyok valami komoly futó. És ahogy észrevettem, a résztvevők többsége sem restell időnként belepihengetni.
Előzmény: BTimea (3258)
olipapa Creative Commons License 2005.11.09 0 0 3262

Nekm pont kb. áprilistól már biztos nem ok, mert akkor már a pedált tekerem inkább. A futó szezonom szeptembertől úgy kb márciusig tart. Nyáron semmit nem szoktam futni. Az már sok lenne.

Ja, a cipő amit kérdeztél mégegyszer: Shadow 9 tr. Nekem semmilyen feltörést, vízhólyagot és hasonló szenvedős dolgot nem művelt a lábammal eddig. Tudom egyéni, hogy kinek melyik modell jön be.

Előzmény: larzen (3260)
olipapa Creative Commons License 2005.11.09 0 0 3261

Mivel ugye én alapjában bringás vagyok, jellemzően csak a bringabanda topikban hallatok magamról.

A tortúrán milyen állapotok szoktak uralkodni? Hó, sár szempontból kérdem. Futható?

Előzmény: larzen (3260)
larzen Creative Commons License 2005.11.09 0 0 3260
Hello! :) Nem is tudtam, hogy fórumozol. Kár, hogy csak utólag tudtalak beazonosítani.

Túranaptár: http://ttt.tr.hu/naptar --> Idén már "csak" a Tortúra 65 lesz.
Év elején (kb. áprilisig) hagyományosan csak rövidebb távú teljesítménytúrákat rendeznek.
Előzmény: olipapa (3257)
iSTVán a dombfutó Creative Commons License 2005.11.09 0 0 3259
Bocs, ha szabad egy megjegyzést: amennyiben az ötletek nem képeznek szigorú üzleti titkot, akkor örülnék ha ide kerülne, szívesen olvasnám. (Valóban, talán nem Spartathlon, de mióta hagytuk az "Ultramaraton" topikot elsüllyedni, azóta ez a hely látja el annak a "feladatát" is.) Azt is meg szoktuk írni, hol lehet a legjobban futófelszerelést venni, miért ne lehetne ugyanígy leírni a futóverseny-rendezés "kellékeinek" legjobb beszerzési helyeit is?
Előzmény: Döm dö döm (3256)
BTimea Creative Commons License 2005.11.09 0 0 3258
Nagyon jó, hogy a futóknak van lehetősége javaslatokat tenni a verseny javítására, csak azt nem értem, hogy ezek, különösen, ha ingyen, vagy minimális pénzből megvalósíthatók, miért nem valósulnak meg.
Mivel előzőleg egy ausztriai versenyen láttam, hogy jó előre megkérdezték a nevezetteket, hogy kinek mi a kedvenc zeneszáma, ezeket aztán a versenyre beszerezték, és lejátszották, bátorkodtam megkérdezni, hogy ugyanez nem működne-e esetleg Sárváron is. A válasz valami olyasmi volt (http://gportal.hu/portal/fussunk/), hogy persze, hozhatok magammal zenét, és majd lejátszátok. És különben is ott lesznek a helyi néptáncosok is. Hát én nem pont erre gondoltam. A helyi néptáncosok amúgy is maradandó emlék számomra, amikor a verseny végeztével a parkban szerettem volna lefeküdni és aludni egy órát az eredményhirdetésig, teljes erővel rázendítettek...
Többen javasolták (köztük én is) a nagy méretű eredménykijelző táblát, hogy a futók menet közben is lássák, hogy hogy állnak. Óránként két A4-es méretű papírlapot sikerült kiragasztani, a futás irányával szemközti oldalra, hogy a futók még véletlenül se láthassák meg...
A körszámlálásról csak annyit, hogy amikor láttam, hogy valójában hogy működik, egyszerűen nem akartam elhinni. Egy rendező hölgynél érdeklődtem ezzel kapcsolatban, elég ingerült hangú választ kaptam, hogy mit akarok, hiszen még videofelvétel is készül. Megnézte ezt már valaki azóta?
Már jó néhány körözős versenyen voltam, kivétel nélkül mindenhol úgy történt a körszámolás (itthon és külföldön is), hogy minden futó mellé hozzá volt rendelve egy körszámoló, aki felírta az elhaladáskor az idejét (egy körszámolóhoz természetesen több futó is tartozott, a körszámolók bizonyos időközönként váltották egymást). Van, ahol ezt még a chipes körszámolás mellett is így csinálják. Én a körszámolást csak az említett, hagyományos módon látom biztosítottnak, nem gondolom, hogy a vidám tinédzserek által papírfecnikre felrótt számok alapján korrekt eredményt lehet elérni.
Nagyon jó ötlet a virsliosztás, de nem gondolom, hogy a 24 órás futók beállnak lökdösődni a helyi gyerekek közé. Persze, a kisérők erre vannak rendszeresítve, de nem biztos, hogy minden futónak van kisérője.
Szerintem ezek a dolgok nem kerülnek külön pénzbe, vagy minimális anyagi ráfordítással megoldhatók, érdeklődve várom, hogy 2006-ban sikerül-e valamit megvalósítani belőle.

Előzmény: Döm dö döm (3256)
olipapa Creative Commons License 2005.11.09 0 0 3257

Sziasztok!

Tudtok, lesz még az idén, jövő év elején valami hasonló hosszú terpverseny mint a Piros 85 volt? Az persze nem baj, ha komolyabb kicsit szervezésileg.

Különben köszönöm a társaságot az itteni topikosoknak akikkel a piroson együtt futhattam!

Döm dö döm Creative Commons License 2005.11.09 0 0 3256

A minősítésről, s a céhekről.

Szerintem a futók minősítsék a versenyt, s ne a "hozzáértők"

Tanmese (off) Beköltöztem egy házba, melyen több kémény volt, de azt amelyikre nekem szükségem volt még nem használták. Köteleztek rá, hogy a kéményseprő vállalattól szerezzek engedélyt., ill. igazolást, hogy a kémény megfelel az előírt szabványnak.Jött a mester fizettem, postán megkaptam az engedélyező okiratot, majd kicsit később kiderült, hogy a kémény használhatatlan, mert nem lukas. Az összes födémnél le volt dugózva.

Futás: mikor úgy gondoltam, hogy már "futó" vagyok vettem egy pipás dzsekit sok-sok pénzért, mondván ez garantáltan lélegzik, nem ázik át, (10m magas vizoszlop nyomását kibírja)stb. Közölhetem, hogy már az első alkalommal átázott, nem szellőzik. Marad a kivágott szemetes zsák, ami belefér a legkisebb zsebbe is.

On. Ettől függetlenül megértettem a minősítés fontosságát, mint már írtam, hisz nélküle nincs ranglista!

Versenyszervezés:

"Ha az én véleményem, ötleteim nem mérvadóak, akkor kérdezzetek mást, aki jobban ért hozzá, nézzetek meg egy-két külföldi versenyt!
Nézzetek utána, hogyan lehetne /akár kevés pénzből is/ sokkal jobb versenyeket rendezni.
Mert lehet!"
Mindenki véleményére kiváncsi vagyok, s Mindenkit kérdezek HOGYAN?

Sőt Mindenki segítségét várom, hisz úgy kezdtük a versenyrendezést, hogy ha más nem rendez, akkor mi futók rendezzünk magunknak! Kiss Zoli 2001-es felhívása!!

A kérésem csak annyi, hogy konkrét dolgokat kérek, nem általánosságot, s hogy kíméljem a fórumot a válaszokat lehet a  www.fussunk.gportal.hu  -ra is küdeni.

...HA LANGYOS A SÖR NEKEM NEM JÓ!

Előzmény: ultrafutó (3250)
miki Creative Commons License 2005.11.09 0 0 3255

András,

Köszi az eredménylistát. Ha majd lesz honlap, a még fellelhető történelmet is össze kellene rajta gyűjteni.

De el is szomorít egy kicsit, mert azt mutatja, ugyancsak visszafejlődött a sportágunk az utóbbi 20 évben.

Előzmény: alow (3248)
maydayray Creative Commons License 2005.11.09 0 0 3254

http://www.ultraned.org/kalender/index.php

ha még esetleg nem ismered. oszt már itt sem vagyok.

de, még annyit: Tomatorral abban nagyon egyetértek, hogy igenis sokan mennek külföldre, ha jó versenyről hallanak. Én Bécsbe is így mentem, Kassára is így mentem. Mára Kassával is megbékéltem, Bécset örökre szívembe zártam, és az Eifelmaraton-t is csak ajánlani tudom. És pont az élménybeszámolók miatt soha nem fogok a pesti Rakpartmaratonon futni.

Na tényleg elzúztam.

Előzmény: -balazs- (3222)
kaktusz7 Creative Commons License 2005.11.09 0 0 3253
Nem tudod, mi van Kis Király Ernővel? Mostanában nem hallok róla.
Előzmény: alow (3248)
alow Creative Commons License 2005.11.09 0 0 3252
Amint már írtam nagyra értékelem Szabolcs önkéntes tűzoltását.
Zoli nem a konkurense, hanem a sorstársa.
Csupán amiatt lettem kicsit csalódott, hogy ami a futók és a versenyszervezők számára – szerintem – az egyik legtermészetesebb és leginkább magától értetődő tevékenység (ráadásul minimális infrastruktúrát és munkát igényel; csupán egy kis rendszeresség és odafigyelés szükséges hozzá); szóval a részidők feljegyzésére – a külön felkérés elmaradása miatt – nem maradt ideje.
Csalódottságomat növelte, hogy évek óta fut és pár éve versenyszervezéssel is kísérletezik.
Szabolcs történetével párhuzamba állítotam Editét, aki életében egyszer versenyzett 3 kilométeren, egyébként csak a testnevelés órákon futott, és negyed évvel korábban azt sem tudta, hogy van élet a maratonon túl is.
Előzmény: ultrafutó (3250)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!