Taxisok és utasok: beszélgetőtopic cégekről, dolgozókról és kollégákról, vezetőkről és (meg)vezetettekről, egymásról és másról - konkrétan bármiről, de politikamentesen.
"Tudni kell,hogy ez a szolgaltatas jelenleg nem ennyibe kerul,s barmilyen fajdalmas is,egyszer eljon az ido amikor a tenyleges arat kell majd kifizetni."
Nem, nem jön el az idő, mert mindig lesz olcsóbb. Egyszerűen meg kell értenetek, hogy elmúltak az aranyévek.
Napi 1500 Ft átlagban, amit meglehet takarítani a gázzal.
Az átlagosan 1 fuvar.
Gáz lassabb és a lassabb taxis kevesebb fuvart tud végezni, vagy nem mer annyi idővel belenyúlni a címbe.
Gáz=napi minimum 1 fuvarral kevesebb = gáz rosszabb kényelmetlenebb.
Csodálkozunk még, vagy megértjük így kb, 1/2 év után, hogy miért nem gázosak az autók, FŐLEG a budai taxisok köreiben???????:)
Olyan harmat gyenge lesz tőle az autó, hogy a Margit utcán kettesben tudok csak felmenni.
Nem vitatom, hogy gyengebb lesz tole az auto, de ha fel-egy ev utan igy tobb penz marad neked, akkor azert el lehetne rajta gondolkozni.
Nem tudom mennyit jartok kulfoldre, de amerre en jartam, szinte mindenhol gazzal mennek a taxik. Ezert csodalkozom olyan erosen, hogy Magyarorszagon nem, ugyanakkor az utasok kozul sokan dragalljak a taxizast, ti meg itt panaszkodtok.
jo hely a meki,de ott nem varjak el,hogy 2-3 millat,esetleg tobbet befektes,hogy dolgozhas.
Nagyon sok helyen megvan ez a befektetes.
Az egyetem 5 eve peldaul. Vegyuk azt, hogy az oktatas maga ingyenes, es ha nem jarnal egyetemre, csak minimalbert keresnel. 60 honap szorozva 50 ezerrel -- pontosan 3 millio forint beveteltol estel el.
Ha valaki egyetemre jart es most taxizik -- nos, az valoban kicsit sokat fektetett be.
(az Octaviban a 2001 elottiek csak "B" kategoriak,ezt sem ertem,de azt sem mitol "A" az Octavia)
Az Octaviaknal 2001-ben (pontosabban a 2001-es modellevtol, gyakorlatilag 2000 szeptemberetol)volt a rancfelvarras, amikor az elso ulesek tamlajanak elvekonyitasaval nagyobb hatso labter alakult ki. Azert szerintem még ez is eleg kicsi...
Ezen kivul az Octavianak a csomagtartoja is hatalmas es jol pakolhato, ami alkalmassa teszi taxinak.
jo hely a meki,de ott nem varjak el,hogy 2-3 millat,esetleg tobbet befektes,hogy dolgozhas.
mert kerdem en,hogyan meri nekem megmondani az a cegvezto aki engem nyuz es lehuz mindenkinel jobban,hogy milyen autot vegyek?????
van pofaja belokni,hogy a '92 es fekete 124-es nem jo ide taxinak.Mert a feher auto az uj dizajn,lehetoleg fiatal legyen,es Skoda Octavia.
(az Octaviban a 2001 elottiek csak "B" kategoriak,ezt sem ertem,de azt sem mitol "A" az Octavia).
Tudni kell,hogy ez a szolgaltatas jelenleg nem ennyibe kerul,s barmilyen fajdalmas is,egyszer eljon az ido amikor a tenyleges arat kell majd kifizetni.
Nezz utanna,hogy szakerok mennyiben allapitottak meg a maximalis tarifat a fovarosban,ezek a szamok nem ugy jottek ki,hogy hasukra utottek,sot meg a taxisokat sem kerdeztek.
jon a december,most van itt az ido,hogy arat emeljunk
Felve kerdezem ismet: gaz miert nem jatszik? A koltsegeitek jo resze uzemanyagkoltseg. Egy gaz-szett ára 30-50 ezer kilometer alatt megterul, utana pedig drasztikusan csokkenek az autozas koltsegei.
A profit maximalizalasahoz gyakran a koltsegek minimalizalasan keresztul vezet az ut.
Ha arat emeltek, en a magam reszerol meg kevesbe fogok taxit hasznalni. Ez nem fenyegetes, de azert elgondolkozhatnatok rajta. Ugyanis en vagyok az Utas.
Mostmar ertem,miert van ott annyi 6x6-os,a Des,Ov sarkon,az kozpontja a cegnek?
Ott lakom egyebkent,ha bejossz a lakotelep parkolojaban,szerintem meglatod a kocsimat is:)
Tehát bátran mondhatjuk mindannyian, hogy napi 10 000.- fölött kezdődik, a mi jövedelmünk:-(((
Csak a droidnál, ez konkrétan minden napra igaz.
Habár, ugye neki is van jobb nap, és roszabb nap. És mivel Ő sem naponta számol el, tehát bátran hazamehet, egy gyengébb napon kevesebbel , mert tudja, hogy lesz még JÓ nap is!
Legalábbis reméli:-)))
en sem akartam megbantani senkit
ti. tomajer nem tudtam,hogy ez a helyzet
jon a december,most van itt az ido,hogy arat emeljunk,bar ahogy nezem nem lesz belole semmi
persze a kocsogok a tagdijat biztos emelik januartol.kicsit hullik a hajam:((
eldontottem,addig hajtom a verdam,amig csak birja,ilyen arak mellett ez is luxus amit nyujtok.
(pedig mult heten mar kineztem az uj verdat)
Nem tudom, de 4 éve, vagy lehet volt az 5 is, a csengeryben a kolléga szólt: gyerekek legyetek szivesek és csak 1 picit jobbra menjetek, hogy elférjek.....bal szeme világa bánta:(((
1.) Srácok, lécci húzódjatok félre, nem férek el tőletek.
2.) Húzzámá' férre a kurvaanyádba, mi a faszomér' ász a zútközepén?!
Megjegyzem, az út közepén állás a taxisoknál sem szokatlan. Legutoljára, amikor egy rövidke dudálással jeleztem a kollégátoknak, vajon miért nem áll inkább a parkolóba, akkor kb. azt válaszolta: Mivanbazmeg, nincs rajta kormány, nem tudsz kikerülni? Beverek ám egyet!
Mert nálunk, a lettinél, 5300.- + tb 1300.- +tankolás.
És ennél van olcsóbb is!!! régi astra.
Persze, a Picassó asszem, vagy ötszázzal drágább, de normális embernek nem kell!
Ez persze itt nem a reklám helye, de nem árt ha tisztában vagyunk azzal, miről beszélünk!
Kolléga szólt a fiataloknak, hogy álljanak félre egy kicsit, mert nem fér el.
Erre az egyik kiszállt és lerugta a visszapillantóját.
Kolléga kést rántott és addig ijesztegette vele őket amíg elvágta a saját kezét.
Cigánygyerek bemegy a fagyizóba és kérdezi a skinhead fagyiárust: Shöller van? - nincs ! És Carte D`oor - az sincs! Akkor mi van - kérdi a cigány gyerek! MAGNUM
vannak igen,de az autok nem a Tele5 -e,hanem nehany vallalkozoe.
van lehetoseg felmatricazni az autot,ill. csak a Skoda Octavikat,s kapcs kemeny 3000ft tagdij kedvezmenyt.
Igen,ejszakas vagyok,s ilyenkor szoktam hazaerni,alvas elott meg olvasgatok.
Ezekre a magyar utakra nem is tudom milyen auto valo,tiszta vicc ami itt van.
A Mercin is legalabb evente ellenorizni kell,s van amit ki kell cserelni,bar a lengescsillapitok tovabb birjak mint 2 honap,meg a bontottak is:)
Na a leg alapvetőbbet nem is kérdeztem. Ha a bevételről nem is írok túl reálista, de a kiadást sajnos le tudják ellenőrizni. Ha valakinek lenn egy részletes avagy nem részletes éves kiadási leírási, viszonylag aktuális, akkor az jó lenne. Bevételnek meg majd a hasamra ütök, de a kiadás az ügye fix. ;)
Köszi előre is. Ha doc vagy ilyesmi akkor jöhet mailre is. Kösz!
Nekem nem tünkik újnak!
Tavaj januári Astra.
Máá lóg a bele:-(((
Most éppen a kéthetes lengéscsillapítókat kell dobni a kukába, mert már megint zörög:-(
lipp.... Áááá:-(
Viszont amiról zokogni akartam!
Haccorhat!
November elsejétől, a kötelező matricák szigorú elszámolásúak!!!
Az új belépők, és a kocsit cserélők, ingyen kapnak egy garnitúrát.
Ezen túl, ha elvesztetted, megsérült, stb. akkor a következőt ki kell fizetni!!!
Nna most arra gondoltam, hogy ilyen vastag bőr azért már.....
Nem elég, hogy hordjuk ingyen a Ááááá.....!:-))))
De az csak a monitorján van nekije. Kata meg ottan van a pacekjától két centire, osztán jól benyom egyet neki.
Hajrá Kata!!!!!!!! :)))))))))
egyébként én abszolút nem szoktam Katát uszítani.
Ugyeeeeeee, csogu? :)))))))))
Miazhogy -1db cigi???
Én legaktívabb bagós koromban sem dohányoztam, éjfél, egy órától, reggel hat, félhétig!!! :-)))
Ez is majdnem egy doboz lett volna:-)))
Ja igen, mégh az kellene, hogy milyen autóitok vannak és hány évesek, Remélem ez már nem lesz "Buta kérdés." ;)
Azt írtátok, hogy az Astra nem valami jó taxizásra, pedig felénk elég sok van. Mi is a baj vele? Sőt, erre még Ladák is vannak, meg régi Merci. ;) Szóval ezt nem értem. De inkább az első kérdés a lényeges, a második csak érdeklődés. ;)
Hali, köszönöm a válaszokat.
Nettó bevételt nem írtatok, pedig nem is az Apehtől vagyok, a statisztikai oldalhoz kellene. ;)
De ha kényelmetlen akkor mondjuk nézzük ezt:
Ha 100-120.000-et írok havi nettóhoz, napi 10 óra, heti 6 naphoz az jó? Vagy körülbelül tükrözi a valóságot? Vagy mit írjak?
Én má láttam olyan embert, aki beszélt olyan taxissal, aki decemberben, harminckétnapi munkával igeniss meg tudta csinálni a 300000.- nettót!
Aztán egy hétig ivott:-)))
Természetesen arra gondoltam, hogy vannak igen jó időszakok, vannak igen jó taxisok, és van, hogy ez a kettő valami véletlen folytán összetalálkozik:-)
Én még soha nem csináltam a felénél többet:-(((
Igaz, nem vagyok egy sztahanovista:-)))
bár én is utas vagyok, de már sokmindent felszedtem :)
a fő gond az a számolgatással, hogy olyan nincs, hogy 100%-ban utast viszel. A címhez oda kell menni, az utas lerakása után továbbmenni - ezeket a km-eket is a fuvardíjból kell fedezni. Pl. leraksz valaki délután 4-kor a belvárosban a dugóban, onnan elég nehéz kikavarodni, és még utána kezdhetsz gondolkodni a következő címfelvételen, de addig sem állhatsz egy helyben.
A fő gond az, hogy:
- sok a taxis még mindig, és kevesebb a cím - tehát romlanak az egy főre jutó fuvarfelvételek esélyei
- a tarifák nemigen emelkedtek az elmúlt évek alatt, a kiadások igen. Tényleg autót kell cserélni időnként, több cégnél (pl 6*6) egyszerűen nem tud fuvart felvenni az illető, ha nincs jó autója. (Pl. Opel Astrával elég szar esélyei vannak...) Ezt személyesen tapasztalatam sokáig minden reggel.
- a jó kocsi nem elég - ezen (is) ment tönkre az Est Taxi, ugyanis a sofőröknek (szintén személyes tapasztalat) sokszor a város alapvetői pontjainak hollétéről sem volt fogalmuk (pl: hol van a margít híd?)
- ma már senki nem ül be utcán, köszönhetően a magánszekor tevékenységének, tehát valamelyik fuvarszervező céghez kell tartozni. Ennek havi 40 ezer körüli díja van, ezért vehetsz fel rádión címeket. A cégnek tkp. mindegy hogy mennyit és milyen áron veszel fel, ők kapják a tagdíjat, a többi a taxis baja. Ezért nem érdekeltek a változásban a cégtulajok: neki megvan a havi fixe, elmenni nem nagyon lehet, mert magában nem él meg senki, és ha el is megy, max megy a másik céghez ahol éppen Öcsi bácsi, a tesó vagy nagynéni rendelkezik érdekeltséggel.
A legfőbb gond pedig az, hogy itt semmi másról nincs szó, minthogy minden taxis visszasírja a 90-es évek elején elérhető életszínvonalát, figyelmen kívül hagyva, hogy AZ A VILÁG MÁR MEGSZŰNT. Durván túlkínálati piac van a taxinál (kivétel hóesés :), amihez alkalmazkodni kell.
Meg a feleseged "netto arbevetele" 130000,addig a taxisnak ennek a min haromszorosat kene produkalni,ugyanis a parodnak nem hiszem,hogy uj iroasztalt,computert,fotelt kene vasarolnia min 3,de legkesobb 5 evente.
Az eredeti hozzaszolas, ami alapjan kalkulaltam, mar tartalmazta az uj autora felretett penzt, havi 40e forint ertekben. Ebbol a penzbol negyevente uj Octaviad vagy Nubirad van (az elozo beszamitasaval).
gondolom az asztalra is kell uj gumi és szervizeltetni is kell, hogy ne billegjen:))
Arról nem beszélve, hogy egy kis kenőpénz a szerelőnek, hogy még ma meg legyen, mert nem tud hol írni:)))
Persze, de a legnagyobb tetel nem valtozott. A kollega 237 ft-os benzinarral szamolt, ami ma is kb. ennyi.
A Sas,
Termeszetessen jobb lenne egyfolytaban utasokat vinni,de nem mindenaron,s vegkep nem alacsony aron,mert-lehet Te nem tudod,hisz nem vagy benne-ez a dolog igencsak nem jon be.
Erdekelne, hogy miert nem jon be.
a fizetes,ugye nem gondolod komolyan,hogy az altalad leirt 130000 ft -ot osszehasonlitod a feleseget fizetesevel,mert a parod alkalmazott,egy ft-ot nem fektetett be a PM-be,csaka tudasat es a munkajat,tehat igencsak santit az osszehasonlitas azzokkal a valakikkel akik ebbe a vallakozasba raktak a penzuket(auto,urh) + a tudasukat es munkajukat.
1) A 8 oras munka ma mar az allami szektorban is csak alom. (Ti nem szoktatok a PM elott este 9-kor felvenni utasokat?)
2) A kozepvezetoi beosztas extra felelosseget jelent, hiszen az embernek "alulrol" is es "felulrol" is elvarasoknak kell megfelelnie. Az alkalmazottat kirughatjak (a PM-ben heteken belul 504 ember veszti el az allasat).
3) A tanulas penzbe kerult (szamitsd be az egyetemi tanulmany alatt meg nem keresett penzeket is a "koltseg" rovatba).
Maradjunk annyiban: mindenkinek megvan a maga baja :-)
Meg a feleseged "netto arbevetele" 130000,addig a taxisnak ennek a min haromszorosat kene produkalni,ugyanis a parodnak nem hiszem,hogy uj iroasztalt,computert,fotelt kene vasarolnia min 3,de legkesobb 5 evente.
Az eredeti hozzaszolas, ami alapjan kalkulaltam, mar tartalmazta az uj autora felretett penzt, havi 40e forint ertekben. Ebbol a penzbol negyevente uj Octaviad vagy Nubirad van (az elozo beszamitasaval).
a fovaros altal maximalt tarifa 280 ft/km nappal,330 ft/km ejszaka.
Hogy jelenleg a taxicegeknel nem ez ervenyesul,ez a vezetok bune,igaz nekik teljessen mind1 mennyi a tarifa,hiszen nem ettol fugg a beveteluk.
Nekem az a "szerepem" a topikban, hogy egy kicsit az utasoldalt kepviseljem. Megpedig azert, mert en vagyok a Vilag Legjobb Utasa. Az ido feleben kulfoldon dolgozom, mint mar irtam Del-Kelet Europaban. Ha kocsival is megyek ki (Belgradba mindenkeppen, Szofiaba az esetek feleben, Bukarestbe szinte soha), az autot a varoson belul nem hasznalom, "BKV" jegyet pedig meg nem is lattam ezekben az orszagokban. Kizarolag taxival jarok. MERT OLCSO. A kollegaim/beosztottaim resze cegauto helyett taxibonokat kap.
Itt Budapesten lehet gondolkozni a 600 ft/km tarifan is. De akkor ki jarna taxival? Es milyen tavokon? (Pesten mar most is elofordul, hogy taxival csak a metroig megyek, es inkabb metroval fejezem be az utazast.)
De feltehetjuk maskepp is a kerdest: ha olcsobb lenne a taxizas, mekkora uj piac nyilna? Hany olyan ember kezdene el taxizni, akik ma keg inkabb az ejszakai busz megallojaban fagyoskodnak, vagy a sajat autojukat hasznaljak kozlekedesre, nagyreszt felesleges, kivalthato forgalmat generalva?
1; 15.
2; 39.
3; 0-300.000.- ft. nesze neked átlag:-)))
4; 3;pont. x 12 hónap:-) remélhetőleg, nem a 0-át kell szorozni:-)
5; türelem:-)
6; 8-10
7; van / az átlagnak csak volt:-( /
8; 2 db. / az átlag ritkán látja őket:-( /
1) a 3017-ben azt sugallod, hogy az allam "rabol". Atnezve Toporgo Bivaly tanulsagos listajat, ugy tunik, az allami fele fizetett penzek eltorpulnek az egyeb koltsegek mellett. Amit direktben az allamnak fizetnek be a taxisok, azt minden egyes allasban levo allampolgar befizeti.
Most akkor, a benzinből befolyó literenkénti kb. 140 ft, kinek a zsebébe megy??:))
Hello
en taxis vagyok,valaszolok,ha nem is mindenre:)
1,1994 ota vagyok taxis
2,30
3,ez valtozo,szamokat nem emlietenek
4,lasd 3. pont
5,taxinak alkalmas auto + olyan,ami cegeknel nem "zs" kategoria,2 eves hivatasos jogositvany,taxivezetoi engedely
a vallalkozasnak penzugyeleg megbizhatonak kell lenni, ti. nem lehet koztartozasod.
6,8-10 kozott(mar nem klubbozik,no kave a benzinkuton,Tulipan meg ilyenek,vegig melo)
Hello
egy par eszrevetel azokhoz amiket irtal,lehet nem fog tetszeni,s az is lehet nem lesz kielegito,de nem vagyunk egyformak.:)
nem sorrendben irom csak ami eszembe jut,ezert sorry
a gaz tema:
-ez kicsit ujdonsag,kicsit idegen,valoban jo,aranylag olcso,sot a legkornyezetbaratabb megoldas,s megis lassan terjed el,erre mondta Hofi G. anno,hogy hozzank csak a rossz dolgok gyuruznek be,a jok nem vagy lassan.
En spec. diesel autoval jarok,ezert nem gazositok:)
Ha allok es varakozok,ha vezetek es utast szallitok,vagy vezetek es nem szallitok utast en akkor is dolgozom,tehat tok mind1 ilyen szempontbol,hogy az egyik,hogy aranylik a masikhoz,ez is resze a munkamnak.Termeszetessen jobb lenne egyfolytaban utasokat vinni,de nem mindenaron,s vegkep nem alacsony aron,mert-lehet Te nem tudod,hisz nem vagy benne-ez a dolog igencsak nem jon be.
a fizetes,ugye nem gondolod komolyan,hogy az altalad leirt 130000 ft -ot osszehasonlitod a feleseget fizetesevel,mert a parod alkalmazott,egy ft-ot nem fektetett be a PM-be,csaka tudasat es a munkajat,tehat igencsak santit az osszehasonlitas azzokkal a valakikkel akik ebbe a vallakozasba raktak a penzuket(auto,urh) + a tudasukat es munkajukat.
Ki rabol?
itt a legnagyobb rablo az allam,illetve veluk egyenrangu rablo a taxitarsasagok vezetoi,az is parhuzamos bennuk,hogy fogalmunk sincs mire koltik a penzunket,azaz sejtjuk,hogy magukra.
tarifa
a fovaros altal maximalt tarifa 280 ft/km nappal,330 ft/km ejszaka.
Hogy jelenleg a taxicegeknel nem ez ervenyesul,ez a vezetok bune,igaz nekik teljessen mind1 mennyi a tarifa,hiszen nem ettol fugg a beveteluk.
az altalam elfogathatonak velt tarifa 2003 ban:
500 ft az indulo
250 ft/km
70 ft/perc a varakozas
Hali fiúk.
Beleolvastam a fórumba és nagyon sokmindent megtudtam amit szerettem volna. A dolgozatomat a taxizásról szeretném írni. Ha van itt igazi :) taxis, akkor keressen már meg e-mailen, de nem muszály, itt is megbeszélhetjük. A következők éredekelnének:
1. Hány éve taxizik/taxizol?
(Ha valaki tud átlagot az is jó.)
2. 1. Hány éves /vagy?
3. Mennyi a tiszta haszon havonta?
4. Mennyi a tiszta haszon évente?
(Lentebb olvastam hasonlót, de azt nem tudom mennyire fikció, avagy általános)
5. Mi kell a taxizáshoz (vizsga, papírok)?
(Annyit tudok, hogy kocsi, meg hogy valami vizsgát kell tenni?)
6. Napi hány órát dolgozik/zol?
5. Van-e feleség/ed?
6. Gyerek?
Az utóbbiak persze összefüggnek.
nem akarok tolakódó lenni, és persze név nélkül lenne a statisztikai részbe. Csak jó lennének közel valós adatok.
Előre is köszönöm.
mail: wajk@mailbox.hu
Azert egy kicsit kalkulaltam is. Toporgo Bivaly kollega sajat allitasa szerint evente 54.000 kilometert megy az autojaval, aminek -- szinten szerinte -- egy "gumitaxis" is a felet fuvarral teszi meg.
Ez 27,000 utaskilometer.
Ma egy atlagos utaskilometer mondjuk 180 forint. 27.000 x 180 = 4.860.000.
Ha ebbol kivonjuk a 3.3M koltseget, a maradekbol havi 130 ezres netto fizetes jon ki. Nem allitom, hogy ez sok, de az atlagnal egy kicsit magasabb. (Felesegem, mint a Penzugyminiszterium osztalyvezeto-helyettese, forintra ennyit keres.)
Es akkor a taxis kollega becsuletesen fizetett mindenhol, az autoja is korrekt muszaki allapotban volt, raadasul a kovetkezo munkaeszkozere is felretett.
egyet tisztazzunk: en nem azert jottem a topikba, hogy basztassam a taxisokat! Sajat velemenyemet ugy fejezem ki, hogy reggel indulaskor, vagy napkozben, ha egy megbeszelesre kell mennem, a BKV-berletem, a kocsikulcsom, vagy a telefonom utan nyulok-e.
Viszont van nehany eszrevetelem:
1) a 3017-ben azt sugallod, hogy az allam "rabol". Atnezve Toporgo Bivaly tanulsagos listajat, ugy tunik, az allami fele fizetett penzek eltorpulnek az egyeb koltsegek mellett. Amit direktben az allamnak fizetnek be a taxisok, azt minden egyes allasban levo allampolgar befizeti.
2) a legnagyobb tetel az uzemenyagszamla, ez az emlitett peldaban csaknem 50 szazalek. Ennek fenyeben kulonosen nem ertem, miert nem gazzal jarnak ma a taxik Budapesten. Igy a teljes evi koltseg akar 15-25 szazalekkal is alacsonyabb lehetne.
Emlékeztetőként, egy több mint három éves számítás, aminek a bevételoldala nem változott, a kiadási viszont...:-(((((
toporgo bivaly válasz erre | adatok | e-mail 2000-07-10 08:30:25 (41)
Tisztelettel ide karcolnám egy évi kiadását egy abszolut átlagos budapesti taxisnak
A nem taxis topic látogatók számára a mi a sok, mi a nem sok kérdésben egy kis segítség.
egészségügyi hozzájárulás 12x3900,- 46800,-
tb 12x11000,- 132000,-
Szja 12x5000,- 60000,-
iparűzési adó kb 15000,-
Fuvarszervezésdíja(tagdij)12x30000,- 360000,-
Mosás (heti 2) 104x600,- 62400,-
Nyomtatvány,számlatömb 6000,-
Évenkénti müsz.vizsga 7500,-
Felkészítés a vizsgára min 30000,- 30000,-
Urh készülék javítása kb 3x3000,- 9000,-
Taxióra javítás,tarifaáll,hitelesítés 10000,-
Pacsi a különféle vendéglátó helyeken egészségügyi intézményekben napi 3, 300 munkanapon
mert heti 6 napot dolgozom az 900x150 135000,-(diszpécser így adja ki a címet köteles vagyok kifizetni)
üzem anyag költség 54000 km-re az autóm nagyvárosi hivatalos normája 12,1 l/100km 1,548,558,-
4 olaj csere olajjal szűrővel 36000,-
kötelező biztosítás 54000,-
utaskár biztosítás 3000,-
Casco vagy van vagy nincs 15000,-
jármű javítása szerényen számolva 180,000,-
Gumi optimális esetben 2db 50,000,- ( A taxin 3 mm profil mélységig használható)
Őrzött parkoló (2 autómat lopták el eddig tehát szükséges) 72000,-
A jármű pótlása vagy részletet fizetsz vagy félre KELL tenned az autócserére minimum havi 40000,-ft
az évi 480,000,- akkor 6 évente letudod cserélni a kocsit egy taxizásra alkalmas tipusra
nem suzukira
Összesen 3,312,258,-forintocska plussz ami nem jutott eszembe/300 nap=11,040/nap
és még nem vittél haza egy forintot sem, nem büntetett meg a rendőr, nem váltottál meg késést a cégednél
és a ballagó öltönyödben ülsz a kocsiban, nem törtek/törted össze magad (hogy mit fizet ki a biztosító az több
másik topictémája)
nem vittél be pénzt a cégedhez reklámra, a csekkek kifizetésére ahogy hallom (Rádió és City taxinál megtörtént)
nem jártál szállodánál rendelésen ahol reggel egy reptérért (szabott áron nem kaszálva)
pergethetsz 500-2500 forintig a mandínernek
Nem cseréltél autót ennek járulékos költségeit nem részletezem de a fiuk megerősítenek benne 100,000,-
Egy igen jó taxis kb 75% kihasználtságot tud elérni a kevésbé ügyes gumitaxis ( vissza jár ugyan arra a környékre
címet felvenni mert ott tud 2-3 perces kiállással dolgozni) 50% hasznos kilométerrel termel ha nem ég meg sehol!
Szerintem a piac sokkal szelesebb lenne, ha az arak alacsonyabbak lennenek.
természetesen most belemehetnénk egy %-os megéri vagy nem éribe, de hidd el, hogy én is drágálom a taxit..........amikor utas vagyok, de nem drága, ha taxis vagyok...ez olyan felemás:)
nem normális dolog, hogy napi 12-14 órával lehet tisztességesen megélni.........nincs szünnap és ünnepnap!!!!
Meg valami: a sok kacagas :-DDDDDDDDDDDDDDD ugyan orommel tolt el, de azert az elgondolkoztato, hogy bar az en atlagkeresetem a magyarorszagi tobbszorose, itthon megis draganak talalom a taxizast, es tobbnyire alternativ megoldasokat keresek. Edesapam soha nem utazik taxival, pedig az atlagkereset legalabb duplajat keresi. A hugom es csaladja szinten relative jomoduak, megis inkabb buszoznak, ha nem a sajat kocsijukat hasznaljak.
Szerintem a piac sokkal szelesebb lenne, ha az arak alacsonyabbak lennenek.
csogu, az Est taxi nem volt lenyegesen olcsobb a tobbinel. En egyszer vagy ketszer ultem a Picassojukba, es bar maximalisan elegedett voltam a kiszolgalassal, nem talaltam sokkal olcsobbnak mas tarsasagoknal.
tomajer, az arak alacsonyabbak Szofiaban es Bukarestben, de nem annyival, mint a taxi kilometer tarifak. Belgradban majdnem minden dragabb, mint Budapesten, de a taxi lenyegesen olcsobb.
A kerdes az, munkaidotok hany szazalekaban szallitotok utasokat, es hany szazalekaban varakoztok. Nem erne-e meg jobban, ha alacsonyabb kilometerdijert ugyan, de folyamatosan dolgoznatok.
A kerdes persze elmeleti, hiszen nem tervezem taxitarsasag felallitasat :-)
A masik fo felvetesem: miert nem mennek gazzal a pesti taxik? Az uzemanyagkoltseg igy kb a felere csokkene. A gazberendezes ara nehany het/honap alatt megterulne.
Ezexerint, te egy befektető vagy, aki tele van pénzzel!
Mellékesen miért nem másoltad ide ugyanezen városok többi árait, és jövedelmi viszonyait???
És miért nem tetted mellé, Párizs, Berlin, és London taxiárait???:-)))
en, mint utas, nagyon draganak talalom a taxizast Budapesten. Ha alacsonyabbak lennenek az arak, tobbet taxiznek.
Budapest mellett Bukarestben, Szofiaban es Belgradban dolgozom. Ezekben a varosokban kizarolag taxival kozlekedem, es egyes beosztottaimnak is -- "BKV"-berlet es ceges auto helyett -- taxibonokat adok.
Mindharom varosban 50 es 100 ft kozotti kilometerdijak vannak, de tipikusan kozelebb az 50 forinthoz. A szofiai "OK Taxi" pl legkondis, uj Vectrakat es Hyundai Lantrakat hasznal, de a tobbi, altalunk hasznalt tarsasagnal is viszonylag uj, kozepkategorias autokon utazunk, tehat nem a szakadt-Moszkvics, szeteso-Dacia a szint.
Feltuno, hogy ezekben a varosokban a taxik mind gazzal mennek.
Magyarorszagon miert van ennyire keves gazos taxi?
Lenne-e eselye egy uj taxis cegnek, amelyik lenyegesen alacsonyabb aron vallal fuvart? Mondjuk ugy, hogy a jol reklamozott, jelentosen alacsonyabb ar miatt tobb nagy megrendelo szerzodne vele, es a telefonhivasok tobbseget is lekaszalna?
Jajj, még nints vége, nekem meg csak olyan videom van, amivel végig kell várni, a műsort, és csak aztán tudom elkezdeni elölről nézni:-(
Jajjmáá, ez az elmaradott analóg technika!:-)))
Kozlekedni azert nem lehet,mert:
- sok az auto
- benak,birkak, s leginkabb sotetek az emberek,keresztbe allnak a kocsik az utkeresztezodesekben.
-nincs egy a varost elkerulo ut,un. korgyuru,ha meglenne,ki lehetne tiltani a teherautok nagyreszet,europaban ez igy mukodik.
-rosszak az utak
- esszerutlenul zajlanak a javitasi,karbantartasi munkak
ma nem mondtak időt és 15 percre állt ki a kolléga. Visszafelé 12-re, de 17 lett belőle. Képtelenség közlekedni a kurva városban. Sok idióta kretés imád a dugóban állni :( Aki meg közelekedne miattuk szív. (csak szitit hívok)
Az elmúlt időben (cca.3 hónap) sokat taksziztam és nagyon elégedett vagyok, a pilóták normálisak, ing-nyakkendő, tiszta kocsik, mi megy itt? Sőt, egy lenyűgöző műszaki élmény volt egy 730ezret futott audival hazajönni, aminek semmi baja sincs :) A hiánák miatt nem taxiztam sokáig, de éccaka nincs más megoldás, olyankor a bkv aluszik... ha meg az ember gyereke be akar venni 2-8 sört akkor is haza kell menni :))
Ma hallgattam a forgalmazást a rádión, nagyon sűrű nap volt. Áldom az eszem, hogy lezoktam a városban a kocsiról nappal. Egész egyszerűen olcsóbb a taxi+bkv, na persze az éves bérlet luxusa... Majd megmérem, hogy mennyi idő alatt érnék haza melóból... Ma zugló-népliget 40 perc volt, szegény pilóta nagyon igyekezett, de repülni ő se tud...
Biztos ti jobban látjátok, de szerintem siralmas, hogy a városban csalinkázó kocsik 80%-a egy személlyel megy. Ennél hülyébb közlekedést!?
Viszont nemrég barcelonában taxiztam, ott nincs nagyon diszpécser meg telefonálgatás, kiállsz az útra és integetsz. Minden taxi egyforma színű (sárga-fekete).
hajnali 4kor 4 percet kellett a bőröndömmel várni az út szélén és jött egy. Egy kb 20 fős társasággal voltunk vacsizni és senki sem tudta a helyiek közül egy taxicég telszámát se, merthogy minek? Csak integetni kell :) Viszont a csomagért felszámoltak plusz 3 eurót! (az óraálláshoz képest), ez állítólag íratlan szabály ott. Viszont éccaka nem nézik a lámpát, ha utas van, nyomják, mint a disznó, azt hittem szétesik a fiat alattam, itthon évek óta nem utaztam ilyen műszaki állapotú géppek :))a menetszél tartotta egybe :))
Egyterű, egyterű, de hol a határ???
Komolyan mondom, már nem fogok meglepődni, amikor az első BKV-tól leselejtezett Ikarus megjelenik, szabadjelzővel, a városban:-)))
Nem egy utasom fel volt haborodva mikor egy ilyen "teherauto" jott erte.
en megertem,hogy szep a kilatas egy ilyen autobol,de aki azt kedveli menjen el kamionozni:))
Meghallgattam a radio musor ismetleset,igaz csak a masodik orat,szerencsere pasztor eszosztast nem.
Roviden arra jutottam,hogy ezek a problemak csak minket erdeklenek,a tobbi embernek van eleg,mas gondja.Nekunk kell megoldani,hiszen a "civilek" utazni szeretnenek velunk,s nem kivancsiak a bajainkra.nekik az a lenyeg,hogy azt kapjak amire szukseguk van,ti. elvigyuk oket egyik pontbol a masikba.
Az,hogy ez mennyibe kerul-termeszetessen esszeru kereteken belul-szinte mellekes.(mindenesetre nem 165ft/km be 2003 ban)
Valamikor, az őskorban / lehet hogy már meséltem:-) / vettem egy kombi Volgát 7 személyre volt vizsgáztatva, és meg is kaptam rá hét személlyel a taxiengedélyt. Még persze nem így hívták, csak egyszerűen megkaptam a taxivizsgát rá.
BudaTaxis voltam éppen. Volt egy rendelés, ahova több autót kellett küldeni, és nem volt mellém senki, csak tizenöttel. mondtam, hogy én el tudok vinni hatot, ne görcsöljünk.
Hááát amit én kaptam, hogy ne akarjam már elvinni a fuvart a kollegák elől.....:-(((
tehát ismét semmi...:-) sajnos amíg mindenki azt lesi hogyan juthat több fuvarhoz, a váci utcából nagykanizsa belváros is jó 10-el, addig nem várjatok változást...megállapodthatttok ti akármiben, mindig lesz aki beleköp, és olcsóbban elviszi az utast. én a helyetekben beszállnék a mikrobuszos személyszállításba. tudnátok hogy virágzik itt-ott, főleg ahol szar a busz/vonatközlekedés...
tomajer,
Tourist (volt Airport), Rádió vagy esetleg a kockás. Ezek közül amit ismerek közelebbről az a Tourist, ugyanis 2 évig a reptéren voltam a Minibus-nál.
Úgy látom ez az egyetlen "élő" Taxis topic úgyhogy itt kérdezem meg.
Az, hogy egy Taxi milyen kategóriába tartozik azt mi dönti el? Gondolok itt az A, B, stb... kategóriákra ami az autók hátulján van (már amelyiken van).
A politikusok?
Őket akkor tudod megszólítani, ha elhiszik, hogy mondanivalód valóban tömegek véleménye, és nem lobbi-érdek! (Nekik a "tömegek" kifejezés választók címszó alatt jelenik meg.)
Tehát:
Azért nem módosítanak szabályozókat, mert nincsenek meggyőződve arról, hogy a többség akaratát képviselnék vele.
Korrupció? Ne essünk át a túloldalra!
Pl.: a 600.000 Ft-os kompútered megadta magát, így nyista co értéked... (A többit rád bízom!)
Valahogy nemakarnak valtozni a szabalyzok,valahogy az illetekesek sz@rnak bele,hogy ertelmes szabalyokat hozzanak,valahogy mindig van valami kifogas.
Nem erdekes ez,kozben az ido telik,semmi nem valtozik,kinek jo ez az aktatologatas,idohuzas?
A cegeknek,s azok tulajdonosinak.
A szabalyokat tisztsegviseloknek,politikusoknak kellene meghozni,megvaltoztatni,nos egy kis ez meg az a zsebbe,s maris asztal alatt a taxisok dolga,a t. cegvezetok meg szedik a sapot.
Te nem igy csinalnad,oszinten?
Ez magyarorszag,nezz korul,pont itt ne lenne korrupcio,mikor a kocsidat nem tudod ugy levizsgaztatni,hogy ne vesztegess meg embereket.
Nem a cégvezetőket kell bántani, hanem azt elérni, hogy a szabályozók módosítása által ne legyünk ennyire kiszolgáltatottak nekik!
Onnan ismételten lesz választási lehetőség,s talán ismét a taxisok kerülnek előtérbe a "vállalkozókkal" szemben.
Ja: -Számomra van taxis, és van taxis vállalkozó...ha érteni...
könnyes szemmel tettem fel (nyugi! a saját estleges balszerencsémre gondolva+család!) a szalagot, de örülök, hogy ezt a szolidaritást nem dönthette el a cégérdek!
Gondolok itt arra, hogy barátunk felelőssége esetleg cégérdekeket ronthat.
Nyugi én meg éjjel félek:-(((
A multkor, péntek, vagy szombat este tíz körül, bandukoltam hazafelé, a Váci úton, és négy vagy öt őrült, kétkiló fölött repkedett el mellettünk!!!
Holmi piros lámpa, meg ehez hasonló földhözragadt szabályok nem jáccottak!
Hát, akkó most melyik jobb???:-)))
Hát nem én irogatok az öngyilkos topicba, de ha egyszer öngyilkos akarnék lenni, akkor biztos, " BIZTOS "-ra akarnék menni.
Nna most engem a dunából, ha nem csap agyon a vízzel való találkozás ereje, akkor kihozna az életösztön.
Nna akkor viszont nagyon kellemetlen lehet ott fázni a parton, és nézni, hogy indulnak értem a rendőrök:-(((
1 órája történt.
Az Árpád hídon leállított egy ürge egy taxit és bedobta az iratait, azzal a kikötéssel, hogy a taxis adja oda a rendőröknek.
És hopp leugrott a hídról.
Eltudom képzelni most a kolléga lelkiállapotát.
De jó, hogy nem engem állított meg.
Egyszer valaki kiszámolta, hogy ha mindenki csak nyolc órát dolgozna, sokkal jobban menne a meló, és pontosan ugyan annyit keresnénk, mint most a tíz, tizenkettővel!
Merthogy, az utas ugyanannyi lenne!
Tehát, nem is lenne olyan hülyeség, az a " kötelező nyolc órás munka /
Csak valahogy kiráuz a hideg az újabb " kötelezőtől":-(((
És me megint szemle!:-(((
Úúútálommm!
Jönnek, mennek, pöffeszkednek az autók között!
Ez az Ő napjuk! Egy napig, az etikusok körül forog a világ!!!:-)))
El kell jutni arra szintre-itt az arainkra gondolok-,hogy 8 ora alatt meg lehessen keresni a penzt.
Pl. szombat
10 percnel nem alltam sehol,volt,hogy menetkozben vettem fel a fuvart,megsem tudtam elerni az 5000ft/ora keresetet,s ennel jobban en mar nem tudok taxizni,2 es fel oran at ra sem gyujtottam,ki sem szalltam.
Ez nem siras,csak,mint kiderul,hiaba " megy a bolt" ilyen aron nem lehet! 2003-ban dolgozni,mert frankon nevetsegesek vagyunk.
Talan kiederul,hogy veszelyes sport ez,s nem eleg a forgalom,a vezetes,meg vannak,a full hulye belso szabalyok.
Ja,s lassan itt az ido,hogy kimondjuk,8 oranal tobbet igenis veszelyes dolgozni.Remelem az Eu dolgokkal ez is bejon,ti. Franciaorszag.
Holnaptól hordom a fekete szalagot az alfámon. Talán én leszek a következő... esetleg Te?
Eddíg beburkolóztam a "szürke eminenciás" köpenyébe. Reméltem, hogy pol. kapcsolataimon keresztül tolni tudok a szekerünkön, ma nem tudok igérni semmit!
Bocs!
Ne pánikoljunk!
Az áfa kevesebeket fog érinteni, mint eddíg, mert emelkedik a határa (4 mióra?), így én is ki fogok lépni az átalányadóból. Van egy kölköm, talén még építési hitelem is...
Az átalányadó pedig marad.
Ők nem emelték legalább ész nélkül a min. bért.
Talán az is sikerül elérni, hogy a vállalkozói minimálbár is szja. menets legyen...
Az tényleg vicc, hogy mi a vállalkozásunk két fő költségeleméből / autó, benzin / nem igényelhetjük vissza az áfát!:-(((
De amíg a taxistársadalom 80%-a alanyi áfamentes, addig nem nagyon lehet háborogni!
Persze amíg nem javul a helyzet, addig logikus, hogy aki teheti, áfamentes akar maradni.
Tehát, 22-es csapdája:-)
Semmi html-t nem irtam,pusztan a leendo 25% AFA rol irtam par sort,ami a kozlekedest erinti a nagyszeru kormanyunk tervei alapjan.
Valamint az egyenlo versenyfeltetelekrol az AFA kapcsan,de nincs kedvem ujra leirni.Vicc ez az egesz orszag.
Hagyd a franccba!
Már rég odébbált, talán el is felejtette, hogy járt erre.
Viszont ki mit tud a szaxervezetünkről???
Máá nintsen nyár!!!:-)))
Én most már direkt nem hívom fel őket, hogy kivárjam, történik-e valami.
Sajnálom, hogy ők semm értik, hogy első lépésként a taxisok / mi / bizalmát kell visszaszerezniük.
Ez meg csak igen aktív mozgással, és annak nagyon harsány propagálásával sikerülhet!
Tök mindegy, hogy ők mit mesélnek, a nagyon izgalmas tárgyalásaikról, a nyakkendősökkel, politikusokkal, ha mi itt lent nem látjuk, hogy léteznek!!!:-(((
Olvastam:
"A budapesti szinhazjegyek ketszer(2x) olyan dragak,mint a videki szinhazak belepoi."
Nos?
Tehat a szinhaz is lehuzza az embert,igaz Tizedes topicolo?
Persze eccer meg kéne nézni, a Hütőgép, és más háztartásigép szerelők, Jók? Rosszak? c. topicot:-)))
Lehet, hogy ott is beszélnek az emberek össze vissza:-)))
Hat igen,megvaltozott a vilag!
Lassan mindennek megvan az ara-s ezen senki nincs felhaborodva-kiveve persze a taxit,az mindig draga.
Nezzunk csak korul,s mindjart kiderul,hogy megsem.
Mennyiert dolgoznak a villany-,hutogep-,tv- es egyeb szerelok,az autoszervizek,vagy sima magan szerelok.
Komuvesek,festok,koltoztetok,stb.(ezekkel most talalkoztam ,azert irom ezt a peldat,csak neztem mint a Jani a moziban,en a "jol meno" taxis,talan a fele oraberuket eltudom erni egy atlagos napon.)
S hiaba a befektetesek-uj,szep,nagy,kenyelmes,klimas autok,stb-az ember rajon,hogy nem eri meg,tehat lejebb ad,pedig az a normalis,ha max. 5 evente csereled a Mercid,es nem a 15 evest egy 10 evesre.
88-89 Éjszaka a körúton hatalmas nyüzsi volt,ha ment előttem öt taxi a körúton,világító csillárral,mind az ötöt leintették még a Blaha előtt...hétköznap!Szóval a fizetőképes kereslet is csökkent azóta némileg.Ez persze semmit nem von le a cégek vezetőinek felelősségéből.
Persze, hogy sírtunk!
Hiszen, a 88-89 es arányokhoz képest!!!:-)))
Többünk élete derékba tört, családok roppantak bele abba, hogy : / ez most szó szerinti idézet ! /
"Nem ezt igérted ! :-((( "
Egyszerűen, amikor megnősültünk, jólmenő taxisok voltunk!!!
Tényleg!
Minden olyasmit megengedhettünk magunknak, amiket, akkor tényleg csak a felső tízezer.
Most meg, hááát taxisok vagyunk!:-(
Amikor megnősültem, / 13 éve / háromszor annyit kerestem, mint a feleségem.
Most, kb. ugyanannyit.
És nem az ő fizetése lett jobb:-)))
Nna ezt jól elmagyaráztam!:-)
Pedig nem akartam sírni!
A cégvezetők pedig nem akarnak kibújni:-(
Egyszerűen nem érdekli őket.
Amíg ottvagyunk, és tolongunk, hogy ennyiért is elvigyük a fuvarokat, addig nekik van igazuk!
A szakszervezetünk, meg elveszett:-(
Nna mindegy, október van, most karácsonyig elleszünk, aztán majd ráérünk januárban zokogni!:-)))
A latszat(uj,modernebb,nagyobb autok)ellenere szerintem sokat romlott a helyzett,felborultak az aranyok.
ti. a koltsegek nagyon elmentek,a bevetelek pedig nem tartanak lepest evvel.
Ha megmaradtak volna a '95-96 -os aranyok,akor nem lenne semmi problema.(bar volt aki mar akkor is sirt).
Ebben a feleloseg TELJESEN a cegeke ill. a vezetoike.S nem hiszem,hogy ez alol barmilyen magyarazattal ki lehetne bujniuk.
Igen azt hiszem itt van valahol az a bizonyos kutya eltemetve.A jelenlegi céges tarifákat olvasgatva,nem igen lehet kijönni gazdaságosan.Én 5-éve hagytam abba a taxizást,már akkor sem lehetett...Úgy látom a helyzet mit sem változott azóta.
hogy te mekkora egy f@sz vagy...
te is az a "kössünk bele mindenkibe" tipus vagy, aki csak ugatja a hüjeségeit, de az értelmes szóra nem reagál.
Áruld már el nekem, hogy:
- visszaolvastál-e
- megtaláltad-e a táblázatot, amit emlitettem?
a tizedesnek:
hogy mi draga es mi nem drag az relativ dolog nem?
500ft ert egy doboz cigi draga vagy nem?
200ft/ora parkolasi dij,draga vagy sem?
ilyen es ehhez hasonlo kerdeseket kb. 100-at fel lehetne tenni nap mint nap.
egyebkent a fovaros altal megallapitott max. tarifa
nappal:
270 ft/km
ejszaka:
330 ft/km
ezek a szamitasok a koltsegek szmbavetel mellett tortentek,ja es nem 2003-ban.
Szoval?
egyebkent-most bunko taxis leszek-ez nem egy szocialis juttatas,ha van penzed igenybe veszed,ha nincs mehetsz gyalog.
Persze, hogy nem vagy te hüle, csak a lekváros kenyeret hasonlítod, a marhapörkölthöz!!!
Jja, és egy kicsit még ki is szinezed:-)))
Bocsi, de a Béke tér, Lehel tér 1200.- ot nem veszi be a gyomrom!!!
Ez még igazi kemény hiénátol is szép teljesítmény lenne.
Nna most a Béke tér nem arról híres, hogy a város leg fertőzöttebb pontja lenne hienna ügyben!
Ha nem tünt volna fel, itten takcisok vannak, édes kedves olvtársam!
a frászt nem igaz. vidéken bagatell összegbe kerül a taxi, egyrész mert nincsenek távolságok, meg utas sem igen van. pécsen 7-800 Ft-nál csak igen extrém esetben fizettem többet, max. akkor ha a metro-ból mentünk haza, ami azért kinn van a p..ban :-) és ezért 3x ki...ták a hátsómat, bőrönd ki-be, stb.
pécsen pl. full tömve volt mindig minden droszt, és kizárólag csak akkor fogytak el ha bejött egy ic. egyébként fél napokat ácsorogtak.
itt meg az is előfordult hogy mire leértem egy számítógéppel a taxihoz, és még visszafordultam a monitorért már 750-et mutatott az óra (6x6) és persze emelgethettem a gépet egyedül.
Olvasd át a topicot. Valahol volt benne egy számitás, hogy mibe kerül Taxizni.
Mennyi a közteher, a kocsi költségei, a cégek lehúzásai. Elég durva összeg jött ki. Azt megkereseni... hááát... nehéz lehet.
Édes szivem...
De csinosak vagyunk ...
..........
....
Velem mi lesz?
Ááááááááááááááááááááá:-)))))))
Sz'al, a Béke téren találtál, egy hiénát, aki a Lehel térig elvitt 1200.- ért, és onnan futottál, a vonatig???
""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""
400 Ft ez a hely, 500 Ft az. Tatabányán pl. 500 forint a város egyik végéből a másikba menni. Ez órával is kb. ennyi. Szombathelyen a laktanyától a pályaudvarra 500 forint. (Igaz, ez még 1998-ban, amikor katona voltam.)
""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""
És képzeld, el,1988 ban mennyi lehetett???
Hat forinttal indultunk, hét forint volt kilométerenként, és kettő percenként!
És, hogy honnan jött ez a Szentlélek tér, Petőfi Csarnok ötlet???
Nézd! Ez egy szolgáltatás. Vagy igénybeveszed, vagy nem. Nem kötelező. Mehetsz pl. BKV-val is. Csak győzd kivárni, bírd a gyűrődést, a piszkot, és legyen ott a szemed a zsebeseken.
Egyébként nem hiszem, hogy ilyen olcsó lenne az élet pl. Tatabányán, ugyanis ez azt jelentené, hogy a taxis is olcsóbban jut mindenhez. Pl üzemanyaghoz, alkatrészhez, vagy a lakásrezsije olcsóbb, vagy a gyerekének a vitaminja, stb, stb. Akkor mindenki odaköltözne:) Nem gondolod? Egyáltalán, az melyik évben volt?
A másik. Ha fix tarifa van innen-oda, onnan-ide, akkor az egy nyereséges terület az APEH ellenőrök szempontjából.
A harmadik. Itt is érvényes az a mondás, hogy sok a fóka és kevés a hal. Itt is, mint az élet bármely területén, mindenki úgy adja el magát, ahogy tudja.
A sokadik. :)) A Lehel térről még nem láttam vonatot indulni. Bár ez lehet, hogy csak a figyelmetlenségem miatt történt :))
Most esett le :)) Bocsi, de csak most, pár nap elteltével kezdtem "nyomozgatni" a neten. Hát hiába! Ennyi év elteltével már nagyon nehéz felidézni a rég nem látott-hallott ismerősőket.
K.
hát én nem is várom el, hogy 5-6 milliós autó jöjjön értem, talán soha nem kértem se A, se B-s kocsit, teljesen megfelelt ami épp jött. Lehessen ilyet is kérni, de mondjuk ezt a járműcsere hisztit a tulajdonosok részéről én sem értettem, annyira mindegy miben ülök 10 percet, csak ne legyen hányadék a belseje. Nyilván ezt is a fokozott versennyel indokolják a tulajdonosok - akik egészen odáig fognak levenni titeket amíg nem tudtok kiállni magatokért - és a különféle eddigi elvetélt próbálkozásokból (szakszervezet, meg a többi) az látszik, hogy nem tudtok. alapítsatok egy fuvarszervező céget bagatell nyitó tagdíjjal, indulásnak olcsó tarifákkal, és szépen amikor beindul a biznisz és ismeri mindenki a nevet, el lehet kezdeni emelgetni fokozatosan a kívánt szintre.
röhögni fogsz, de van :-) már sokszor fejtegettem itt tomajernek, hogy túl sokszereplős a piacotok, és hiába emel fel mindenki 240/km-re, lesz legalább egy cég aki kiugrik belőle, és mondjuk egy 180-as ajánlattal elviszi a teljes fővárosi vállalati megrendelői piacot, te pedig a 240-es tarifáddal dekkolhatsz a kályhánál órákat.
meg ugye létezik a határköltség-határhaszon elmélet is valahol, tehát pl. amíg nekem reggelente 1500-ért megérte bejönni a céghez taxival, 2800-ért már nem érte volna meg, tehát válaszottam volna a bkv-t.
igen téves elképzelés, hogy "majd úgyis visszajönnek az utasok" - nem fognak.
évekkel ezelőtt volt pécsen egy árháború, a végén 55 ft volt a kilométer, az egész város taxival járt még 3 buszmegállót is. amikor visszarendeződtek az árak, szépen visszaszoktak az utasok is a buszra.
Tele5 nel nincsenek 10 sec-es cimek.Ejszaka legalabbis nincs,meg az idoszukites is ritka.
Nehany tutiban sorbanyomas megy,persze csak a "brigadtagok" kozott.
Mas.
Budapesten a nappali tarifa 270ft/km,az rjszakai 330 ft/km ben van maximalva.Az osszeget a a varosi vezetes allapitotta meg,s nem ugy,hogy a hasara utott.
A cegek atlag 160 ft/km aron fuvaroznak,ez kozel 100%-os arengedmeny!
Miert nem ezt reklamozzak?!!
Kivancsi lennek van e meg olyan szolgaltatas ahol ekkora kedvezmenyt kapnak a kedves vevok??
Gondolkoztam azon, hogy mit is tudsz te neki segíteni!?
Felvétel, a cityn kívül van mindenhol, a belépési díjat, legfelljebb reklámcélból engedik el néha, barátokat, meg neki kell szereznie, nem teheted meg helyette!:-)))
Szia Sas!
Ez az, jól emlékszel. Tényleg ez volt az utolsó "verdánk". Az OTP-zöld 123-as.
Azért az az idő nem volt rossz! Jó időnként visszagondolni, nosztalgiázni. Az elején - mikor váltottam - nagyon nehéz volt, mivel visszahúzott a szivem. De hallgattam az eszemre,- és nem bántam meg - nem mentem vissza. Jó, hogy most már az éjszaka éjszaka, az ünnep pedig sütés, főzés, készülődés. Az elején , ahogy emlékszem vagy 4-5 hónapig totál kivoltam. Éjszaka fent voltam, nappal bóbiskoltam :))
Próbáltam mondogatni a jóbarátnak a dolgokat, de azt hiszem most elég erősen eldöntötte. Ő úgy tűnik majd a nappalos csapatot boldogítja.
Én valahogy mindig csodáltam az ő türelmüket - ami a városban és az URH-n ment! :))
Szia Kata!
Utolso emlekem valami zold 123-as,exferjed tenyleg itt nyomja,valami alvazszam(628).
Akiket felsoroltal mind ismerem szemelyesen,bar a Breko(672)Radional nyomja,Lajos es a Komuves Taxi 2000,Mormogi itt van:)
19(sr)valoban budas,volt ido,hogy a cso vegen is ult:((
44 nappalos.
A visszateresrol csak egy volt kollegat tudok idezni-talan emlekszel a Kaktuszra-"Csak a pengek maradtak".
Ebben azt hiszem benne van minden,nagyon kemeny,foleg itt a Tele5 nel,a tobbi cegnel kicsit nyugisabb,az urh hallgatasbol itelve,itt
"mindenkinek Ferrarija van" ha erted mire gondolok:))
Attol fugg mennyire "penge" az ember,de 2-3 honap a min. mire megszokja a kozeget.
En az ejszakarol nyilatkozom,a nappal passz,bar ott kulon "allatfajtak" viszik a primet,s talan nehezebb mint ejszaka,legalabbis nekem az volt.
Arra is szamits,hogy nem klikk mentes a brigad.
talan egy probat meger,de tobbet nem,nagyot valtozott a dolog,miota abbahagytad.
Az a helyzet, hogy tudom én, hogy nem egyszerű, ő is tudja, de ugyebár család, gyerekek ...és valamit dolgozni kell. Ebben még olyan nagyot nem csalódott. :( Eltöltött már egy jó néhány évet veletek.
Tudom, hogy nem könnyű "odabent", de "idekint" sem az.
Én is tulajdonképpen kényszerből váltottam, és ha nem lett volna olyan erős az elhatározásom (és alapos indokom), akkor biztos, hogy már újra ott "púpolnék" valamelyik tutiban.
Te melyik cégnél vagy? És ki vagy? :) Melyik András?
Nem ismered véletlenül a Brékót, Kőművest, 321 Lajost, Mormogit, Taraczközi (volt 19) Pistit - bár ő azt hiszem Budás, 44 Feri ....
Bocsi, elég nehéz így felidézni, URH-t is 100 éve hallottam, de valakit keresek, akit ismerek.
Kérdezhetném úgy is, hogy hanyas vagy? Vagy ha itt nem, de az emilemre elküldhetnéd, ha ráérsz...
Én '97-januárban fejeztem be az egész taxizást, talán emlékszel rám, a 11-es (lány)Kata vagyok.
Az ex-férjem használta egy jó ideig a kódomat, és ha jók az infóim most ismét ennél a cégnél van - bár ez engem abszolút hidegen hagy. Viszont (!) van valaki,egy ezeréves jóbarát, aki szintén ott dolgozott, és újrakezdené. Gondoltam segítek neki, ha segítetek nekem :)))
Sziasztok!
Ma lett kész teljesen az autóm megvan a sárga rendszám, forgalmi, rádió, taxióra beszerelve...
Aug. 20-án léptettem be az országba a verdát és nem egészen 1 hónap alatt taxi lett belőle!
Ugyhogy hétfőtől kint vagyok az utcán. :)
Nagyon csend van a szakszervezetnel,csak nincs valami problema,mikor lesz gyules vagy hasonlo?
S legfokeppen mik a hirek tarifa ugyben,mert kezdunk nevetsegesse valni az araink miatt.
Elso lepcsoben egy azonnali 30% aremeles lenne szukseges!!!Majd kovetkezo ev elejere elerni az 1euro/km arat.(mindezt termeszetessen a "tagdijak" emelese nelkul ertem,tc. "cegvezeto urak").
Sajnos mercire nem jött össze!
1.9 pdtdi lett belőle!
Viszont kellemesen csalódtam a bürokráciában mert nagyon gördülékenyen mennek a dolgok eddig!
A négy 0-ás papír kb 1 óra alatt megvólt valamint a mozaikban is nagyon kedves és segítőkész hölgy foglalkozott velem a legkellemesebb csalódás pedig a Visegrádi u. ahol ugyan a pultos hölgy borzalmasan flegma volt de 5 perc alatt végeztem!
Sziasztok!
Végre nekem is meg van az "uj" autóm ugyhogy mostantól nem nyaggalak benneteket, hogy merci vagy vw. Azért mindenkinek mégegyszer kössz a tanácsot. Egyébként én is gondolkodtam a picasson de szerintem városba min. 10 et bekajál az 1.6 os daewooból kiindulva.
Elkeszult a Szepvolgyi ut,tipikus esete annak,hogyan lehet megcsinalni valamit baromi dragan,ugy,hogy se ertleme,s vegulis semmi haszna,na jo,az utpalya tenyleg jo minosegu lett,remelem nem a kov. nyarig.
De,az osszes tobbi,maradt az ugyanolyan dugo,sot majd mindenki az "elkeritett" buszsavban fog nyomulni,az "urak" meg buntetnek,remelhetoleg.
Ezentul lehet a Pusztaszeri utrol balra is fordulni,nem lesz rossz,foleg reggelente.
Sziasztok Taxisok!
Sziasztok,
Van köztetek olyan, ki szerint a felesége/barátnője nem tud vezetni? (de a hölgy nagyon szeretne!!!), és nem engedi a volán mögé?
Ha igen, és még jó fej is, még most (pénteken) küldjön egy e-mailt a számával, és azonnal visszahívom! Részletesebben majd akkor.
Amúgy régen soha nem mondtam be a diszpécsernek, hogy csekkel fizetnék, mindig csak a taxisnak szóltam. És csak a cégnevet mondtam be anno és mást nem is írt rá a taxis.
A céget meg marhára nem érdekli, hogy merre járkálsz. A közvetlen vezetőimmel szoktam menni hazafelé, integetünk egymásnak, amikor elválnak útjaink egy kereszteződésben. Marhára tudják, hogy nem taxival járok, de nem is érdekli őket.
Nagy bajod nem lehet belőle, mert a fuvar után zsebre rakod a lét, kiszámolsz a másik zsebedből ugyanannyi csekket és bemondod azt. Eddig így adtam el, csak közben emberem átment másik céghez, így most új kapcsolat kellene.
Az utas, és a cég nevét rá kell írni a dátummal, időponttal együtt, amikor a címet a RÁDIÓ-ról felvettem!
Ha nem rádióról vettem fel, akkor be kell diktálnom a fuvar után rádión, a csekk sorszámát, és ugyanezeket az adatokat:-(
Tehát?!:-(((
Jól ki kell képezni azt aki megveszi:-)))
És még így is megtudhatják a főnökeid, hogy merre járkálsz!:-)))
Teljes mértékben átruházható, ugyanis nem névre szól. Van rajta egy sorszám (mindegyiken más :-)), egy összeg (ebből vannak hasonló darabok :-)), illetve egy hologram. Rá van még írva, hogy 6x6, meg utazási utalvány, meg telefon, meg kellemes utazást kívánunk. De ha látsz valahol 6x6 taxist, kérdezd meg, milyen a "buszjegy", mert ők így nevezik ezt a csekket. Semmi nem szükséges hozzá, csak annyi, hogy ezt szerződött cégek kapják (mint az enyém is) és néha kérnek egy cégnevet (az a Westel, az utas neve pedig a taxis számára lényegtelen!), azt be kell mondani.
Eladnám 20.000 forint értékű 6x6 taxicsekkem, ami a kedvezményes díjszámítás miatt durván 23000 forint értékű utazásra jogosít. Én ezt kapom a cégnél, de autóval járok, így nem sok hasznát veszem. 1.000-es, 500-as és 100-as címletekről van szó, csak oda kell adni és kész. Megvállnék tőle 13.000 forintért. Csinálhatunk belőle akár rendszert is, havonta durván ennyit kapok. Érdeklődni az e-mail címemen lehet.
Néha én meg azt hiszem, hogy a magyar nyelv divatjamúlt, mint írásmód!
A "konkrét csávó" a'la RTL Club, már kiment a divatból. Ha gyermekeink meghülyülnek a suliban, mondhatjuk: "Sulibaj!"
DE! Ha apák diliznek fiaik után befelé, akkor mit vam mit tenni?! (Psssszt!)
Végy egy nagy levegőt!
Négy nyelv tudásával, 24 fokos autóval, csak azt tudom mondani, hogy negyedik éve nem látom a Ringet közelről, pedig ...
HACCORHAT Ring tranyó: 7000.- Hotel, 8500.- / 1500.- leadó /
Még a reptérről is ennyi az ennyi!!!:-(((
Tényleg néha azt hiszem, szellemi fogyatékosokkal kell együttdolgoznom!
Mééé???
Kinek jó ez, hogy ennyivel, a meghirdetett, kimatricázott árak alá megyünk reklám nélkül???
Persze még jó, hogy nem kell nagybetükkel kiírni az autóra!:-)))
Tele5,Buda atjatszo a harmashatarhegyen van,csak gratulalni tudok,mert nekem a VIII. ban es a XI. ben alag van vetelem.
Sziget:
en csak vittem utast,nem lestem a tomegben,mert utalom a tomeget,a nappalosok szvsz nem voltak kivancsiak a szigetre.
Transzfer:a transzfer adocsalas,jo lenne,ha ezzel tisztaba lenne mindenki,s foleg a cegvezetok.ha megfognak transzfer ugzileg minimum 100000 rugo bunti.
Repterre 5-6 ezer ft korrekt ar,ha nem a kozeleben laksz:))
Tarifa:ujra leirom,hogy a jelenlegi ceges tarifak nem tukrozik a valosagot.2003 as tarifa min:
300/250/50
ajanlom a taxis ujsagot,ahol lebontva vannak a koltsegek es valamint az,hogy mennyit kellene keresni a 0 szaldohoz.
Havi 550000 ft(brutto),csenben szoljon aki kozulunk megcsinalja ezt?
mas(off)
kihivtam a mosogepszerelot,5000 ft volt a kiszallasi dij,ugye ertitek mire gondolok?????
A hátizsákosok ugyanúgy sorban álltak, mint a "részegek". Ugyanúgy pénz volt a zsebükben, amit arra szántak, hogy kényelmesen hagyhassák el a Szigetet.
Csak éppen a taxisok nem voltak sehol.
Biztosan valamelyik tutiban panaszkodtak, hogy de rossz is nekik, mert alig van utas.
Nem tudom, mert én éjszakás vagyok...és tudod azért, mert a piásnak van pénze amíg ez a hátizsákosra nem jellemző.
Mivel nem jótékonyságból dolgozunk (bár néhányan ezt elvárják tőlünk) ezért arra a fuvarra megyünk rá ami megéri.
... és az orvosok odaállnak a nyugdíjasklub bejárata elé a töküket vakarni? (mivel egy másik orvos elorozta előlük a behajtási engedélyt?)
MOST szerinted mennyi autó áll a Sziget kijáratánál?
A fő kérdésem arra vonatkozott, hogy miért álltak sorba az autók, hogy hazavigyék a "részegeket" és hová tűntek, amikor a hátizsákkal cipekedők szerettek volna taxival menni?
Mert nappal aztán végképp nem éri meg a transzfer!
Gondolom.
Olyan dugó volt a környéken, hogy aki egyszer kiszabadult, józan ésszel többet be nem ment!
De lehet, hogy már, ha utolsó utáni nap volt, akkor nem is volt szerződésük, és nem is mehettek be?
A többi taxi, tehát az általad látott Rádiotaxik pedig egyáltalán nem mehettek be a szigetre, tehát csak kint vizslathattak.
Potya? fuvar reményében:-(
Ezen az alapon, minden fuvar potyafuvar:-)))
megpróbálok nem kötekedni.
szó volt itt a szigetes taxiszolgáltatásról.
láttam magam is a kígyózó taxikat éjjel. sőt igénybe is vettem 1x-2x! utolsó (utáni?) nap, szerdán gondoltam, nem cuccolok a csomagokkal a BKV-n lesznek ott elegen, inkább fizetek.
nem meglepő módon szigetlakók megintcsak szépen rendezetten, tömött sorban várták a taxikat.
csodák csodájára azonban a taxik nem jöttek.
nappal a sok hátizsákos, cuccos (józan) embert vajon miért nem akarták elvinni a kedves taxisok? miért nem kígyóztak úgy az autók, mint amikor éjszaka a részegeket lehetett szállítani?
a szigetről kiérve pedig láttam a sok 3-777-777 (bocsi, nem tudom a nevüket) taxist, akik keselyűként vizslatták a hátizsákosokat, potya(?) fuvar reményében.
már sehova, csak ritkán, amióta vettem kocsit, de addig kb. minden nap. amúgy I. ker moszkva - batthyány tér között valahova (a többit adatvédelmi okokból hagyjuk :-)
egyébként tényleg rámálltak páran reggelente, általában ugyanaz a 3-4 autó jött :-)
de ma 5 után kicsivel fogok rendelni egy W betűs céghez délbudára :))
Hogyén mé nem tudok ijjen nagyvonalú utasokkal tanákozni:-(((
Nemmindegy mit mondott a diszpancser? Te a transzfert kéred, oszt jónagyot!
Eccer múlnának máá el ezek a transzferek!!!:-((((
A másik ötleted jó, de...nagyon sok ember összhangját követeli meg.-(((
Mi már régesrég nem vagyunk ilyen szervezettek!:-(
de majd most!
Összekapjuk magunkat!
na most én ezt nem értem. ti elvben sokan vagytok. egy vidéki városban pl. az egyik hasonló urat - nevezzük jegenye bácsinak - a következőképpen szoktatták le a taxizásról, és az utasok lehúzásáról: valaki beült hozzá, elmentek az erdő szélére, ott elöjöttek a többiek, és úgy megverték ill. széttörték a kocsiját, hogy sürgősen más állás után nézett.
aki meg budalineba beül, annak úgy kell, húzzák csak le :-)
nemrég jöttem haza prágából, hát szóval igen. 11 km hoteltaxival, 700 czk (5600 ft). amikor ezt elmeséltem egy ottani hivatalos taxisnak, hülledezett, majd ugyanezt a fuvart viszafelé kihozta 550 czk-ból (4800 ft). Hivatalosan a 11 km 232 czk-ba került volna, dehát a hoteltaxiban órával nem fáradtak, a halotaxis meg isten tudja milyen tarifát nyomott (btw olyan szakadt volt az egész taxis meg a kocsi is, hogy inkább másnap is hoteltaxiztam, az legalább p607-es volt).
ja és persze 2A-ról meg bejöttem óra nélkül 5 rongyért with 6*6 (jaj nem is emlékszem, mit mondott a diszpécser, most 2-es? vagy transzfer?) - már hogy lenne a reptérről 2-es b+ gondoltam magamban, aztán mondtam hogy kap egy 5 ezrest, aztán lesz..om....
Szolnokon egy Renault egyterűvel taxizó mezítlábas a Volántaxi matricájához 99,5%-ban hasonlító felíratot rakott az autójára, ez is hasonló megtévesztés szvsz.
Engem egy hiénának el tetszett zavarni! (Tette ezt elég agresszíven!)
50 kiló vagyok, és így -bár a jelentkező utas hozzá nem szált be tőlem pedig elzavarta- némi-nemileg önérzetem belerokkant a ténybe. (most vizes borogatás, pépes étel, aszpirin!)
Nagyra nőtt barátunkat invitáltam a kocsiba, "jer beszélgessünk itt csak 25 fok van!", de annyira tellett neki, hogy "POFÁNVÁGLAK, HA NEM TAKARODSZ!" kijelentéseit vég nélkül ismételgesse.
Szerettem volna neki ecsetelni a szakszervezet előnyeit, az összetartásunk szükségességét, sajna hiába...
Kérem a szakszervezet segítségét!!! :))))
(Most röhögtem, ha nem is korrekt a jelzés!)
Amúgy barátunk félreérthető "budaline" szabadjelzővel, és a Budataxira hasonlító (ötszögű) matricával az oldalán kaszál! Néztem a Budás kollégák oldalán, hát azon az szerepel, hogy "r" a karikában. Ez nem a fogyasztó félrevezetése, és az oltalom alá vont felségjellel való visszaélés?!
(Egyáltalán van itt budás?)
Van ám renszáma is a trógernek! (EBM-459)
A Mammut retek utca felőli oldalán kaszál a retek!
Drusza !
Mivel én sem vagyok egy gépírónői alkat és két és fél órai gépelést tudtam egy gombnyomással kitörölni,most csak annyit, voltak jó tr.ek és rosszak. Ne boncolgassssssuk tovább nem hiszem hogy át akartak verni ( "én kérek elnézést")pláne nem ennyivel. Bocs ha megbántottalak,bezséljünk a nőkröl!
hello
szerintem félreértettél:
1. nem Lánchídas móka volt, azok valóban csillaggal meg voltak jelölve. A Blaha nem volt megjelölve
2. a kollégád nem a transzferárat akarta kérni csak miután ültünk jó 20 mp-et ,megkérdeztem mennyi lesz? Akkor volt egy zavaros mondata, hogy a transzfert kérem-e? (ez is elég zavaros tudom, de éjjel volt, bocs ha nem tisztán idézem:) )
3. Nem kérdeztem, hogy óra nélkül mennyi lenne, hisz az emberek 90%-a szvsz azért használja a szigettaxit, mert előre tudott áron utazik. Így mi a rákért kérdezném meg mennyi óra nélkül?
4.Mint írtam , valahol sejti az ember -még ha nem is taxis- hogy ezek az árak óra alattiak és ha nem kapásból az órát akarja kifizettetni akkor úgyis megkata volna... így nem
5. Felkészültebb taxisoknál van egy lista melyik transzfer mennyibe kerül , pl a tegnap estinél volt.
6. 100 Ft miatt senki nem telefonál be - én legalábbis nem- , mert miért lenne nekem jó az ha elveszíti az állását? Nem ilyen vagyok.
7. Ahhoz képest, "hogy a szakmájához egy kicsit is értő taxis nem ott állt sorba a Szigeten" számomra meglepően sok taxis volt ott... nem tuodm mekkora a Citytaxi állománya, de nagyon sok taxit lehetett látni ki-be járni a szigetről
8. Nem értem miért tételezed fel, hogy úgy ülök be hogy átvágnak????? Nem így ültem be, ezért tettem szóvá. Évente nem egyszer taxizok, de nem is vagyok nagyfogyasztó.
9. Én sem haragszom rátok. peace:)
10. p.s. tegnap okulva tomajer kolléga beírásából , azzal kezdtem hogy transzfer Móricz:) óra így is bekapcs, és pont annyi volt ótával mint a transzfer, de így is kapott borravalót. Nem érzem magam szőrösszívű utasnak, egyszerűen csak azt várja az ember hogy ne próbálják meg átvágni és még olyan látszata se legyen... fontos a látszat is.
röviden, tömören ennyi
Ezt a türelmet, jólneveltséget!!!
Láccik, hogy Cikitaxis vagy!:-))))
Aztat még nemiss említettük, hogy Budapest GPS-hez használható digitális térképe, még nem készült el, és aztsenem, hogy a Kempiből indulva nincs olyan pontja a városnak, ahová egymás alternatívái lehetnének az alagút, és a rakpartok:-)))
Szevasz forest...!
Kicsit utánad olvastam Te huncut vagy, szeretsz vitatkozni!
Nem baj!Ez viszi előre az emberiséget.
A tágabb értelembe vett belvárosban előfordul,hogy esetenként egyszerre 30-40 taxis érzi úgy,hogy ezt a bemondott címet ő bizony két perccel tudná teljesíteni és tök egyszerre megnyomikálja az URH-ja gombját.Ne tagadd,értesz hozzá ezek a jelek kioltják egymást,a diszpécser mered maga elé,hogy is kéne kiadni a címet,hiszen az utas már lent áll a kapuban és ilyenkor mondja azt,hogy szűkítek:30mp. NA és ez az a pont ahol mindenki szarna a navigácijóra(by T.).Azt el kell,hogy ismerjem,ha kint állok keresztúron és tíz perccel kell valamit megtalálnom akkor kellene,na de gondolj bele a taxisok 50%-ának nem ér annyit az autoja amennyibe ez kerülne.
Más!
Nem tudjuk honnan hova mentél. Attól,hogy átmész a Lánchídon még nyugodtan lemehetsz a Rakpartra.Nem értem.Azon viszont el lehet gondolkozni,hogy ha mindenki a Lánchídat választotta lehet,hogy jóval többe került volna az általad gyorsabbnak titulált útvonal.A taxisnak meg az a feladata,hogy a legrövidebb úton juttasson célba,szerintem minden más megoldást az utasnak kell kezdeményezni,kivéve nagyon-nagy forgalom esetén.
Már nem divat "sétáltatni" feleslegesen az utast,minél előbb szálljon ki hadd jöjjön a másik.
Egyébként nem beszélsz butaságokat,van igazságod is csak az a lekezelés ahogy előadod magad az szúrja a fijjug szemét.
A kedvezményt illetően pedig nem vitatkozni kell,elég szólni és ha jogosult vagy rá,meg fogod kapni.Nekem pl. futtában még eszembe sem jutott,lehet hogy a 30 év aktív sport miatt.Egyszer próbáld meg,ha megáll! Sokkal jobb!
Építő kritikáidra számítunk(komolyan)de szólni fogunk ha nincs igazad!
tommy
Ne haragudj,de nem igazán értem!
A taxis nem transzfer árat akart hanem órát /mondjuk ebbe még az apeh sem tudott volna belekötni/,ezek után megkérdezi,hogy transzferárat akarsz-e,majd bemond egy a transzfernál 100.-,azaz egyszáz forinttal többet.Persze ez érthető,hisz mindenki keresni akar,ez is hat zsemle ára,és amikor megérkeztetek az 1800 helyett 2200-at (vagy csak körül,de mennyire körül?) mutatott az óra ... vagy lehet,hogy nem is így volt? Igazából ezt csak te és a taxis tudja!
Vagy várjál csak egy picit, most jut eszembe: hát nem lehet,hogy le volt zárva a LÁnchíd,és mint tudjuk a Taxisok nem navigácijóval (by Tomajer)transzferálnak hanem a legrövidebb úton.!Ezek szerint Te észre sem vetted,hogy néhány transzfer ár meg volt csillagozva és a táblára ki volt téve,hogy ezek a fránya csillagos transzferek a hétvégén nem érvényesek?! Vagy mást mondok, észrevetted sőt lehet,hogy Te kérdezted először:-óra nélkül mennyi lenne?. Erre a taxis órát akart...,de a többit már tudjuk. Vagy mégsem?
Hidd el a taxis már nem vár borravalót,annak is örül ha valaki a korrekt órát kifizeti!
Most elárulom neked,hogy a szakmájához egy kicsit is értő taxis nem ott állt sorba a Szigeten, pontosan a néhol alákalibrált transzfer árak miatt!Csak azért ment be néha hogy a "Kedves Utasok" autóhoz jussanak és ha már beállt a sorba és a "Kedves Utas" transzfer árat kért,akkor azt megadta neki még ha magában nem is értett egyet vele!
Még valamit,kis apróság,de tudod meg kell említenem. Ha ez így volt ahogy mondtad,ha-tegyük fel- mégis neked van igazad és ezért betelefonálsz a City-központba cityszámmal,esetleg nyugtával tudod bizonyítani az esetet,az a taxis ki van zárva a City-ből árdrágítás miatt,tehát ezért sem hiszek neked hiszen ki az az őrült aki ezt 100 forintért megkockáztatja amikor éveket várt rá,hogy bejusson.
Ennek ellenére mi nem haragszunk rád,te csak egy átlagos "Kedves Utas" vagy aki egy évben egyszer úgy ül be a taxiba,hogy úgy is át fognak vágni.
üdvözlettel egy "kedves" cikitaxis
Ez nem igazi lehúzás, ugye, merthogy nem jótékonysági intézmény ő, hogy még ő beszéljen rá téged, hogy kedvezményt adhasson!
erdekes erkolcsi normaid vannak. ha engem atbasznak penzzel, vagyis nem annyiert visznek, ami meg volt hirdetve, azt ugy nevezik, hogy lehuzas. elvegre sokan a fix tarifa miatt mennek egyaltalan taxival. az meg kulonosen gusztustalan, hogy valaki 100-200 forinttal probalkozik be. jo hogy nem bassza meg 20 forintert a kutyat futtaban. egyebkent meg ugyan mar ne kelljen nekem senkivel vitatkoznom, hogy kedvezmenyt kapjak, mikor meg van hirdetve.
meg egy erdekes adalek:
az elmult napokban a City Taxit es a Kempinsky taxijait hasznaltam, ugyanarra a cimre mentem mindegyikkel, es mindegyik az alaguton keresztul ment, holott ott mindig csak lepesben lehet haladni. tegnap sajat kocsival mentem, a navigacio a rakpartot javasolta, es fele ido alatt ott voltam (!!!) pedig abszolut nem ismerem budapestet (legalabbis autoskent). erdemes ezen elgondolkodni.
Ha te nem mondod, hogy a transzfert kéred, és nem reklamálsz azonnal, ahogy bekapcsolja az órát,...elkezd a zember spekulálni, hogy háthate nemiss tudod, hogy létezik a transzfer, és szó nélkül, jattal megtoldva kifizeted, amit az óra mutat!:-)))
Ez nem igazi lehúzás, ugye, merthogy nem jótékonysági intézmény ő, hogy még ő beszéljen rá téged, hogy kedvezményt adhasson!
Tehát jog szerint neked tökéletesen igazad van, de emberileg valahol érthető, a próbálkozás:-(((
világos, hogy csak oda vonatkozik. De ha az ember odakéri a fuvart akkor miért nem a transzfer az alap?????? miért az óra? amúgy nem tiltakozott amikor a transzfert fizettem, ebből is gondolom hogy csak próbálkozás volt...
Tehát: A transzferek, CSAK ÉS KIZÁRÓLAG a kihirdetett helyszinekre vonatkoznak!!!
Ha csak két utcával előbb, később, jobbra vagy balra szeretnél menni, akkor normál taxifuvarként működik!
Megoldás, mint mondám, a fuvar elején tisztázni, hogy mit, és mennyiért szeretnél!!!
Itt most alapvetően nem ti vagytok a hibások, de....!?
Nem-e-lehetne-e, hogy a fuvar elején, vagy menetközben rákérdezzetek???
Nem vagyok cikis, nem tudom milyen szabályok vonatkoznak a szigeti transzferekre, de itt asszem inkább félreértésről lehet szó!
És, hát néma gyereknek....:-))))
ui. viszont szóvá fogom tenni a cikitaxi központjában!!!
Ugyan ez volt nekem is... Tegnap sziget, igaz már kicsit pityókás voltam, úgyhogy nem is értettem, hogy mi van. A szigeten ki van írva: Móricz 1800. Oké kocsiba be. Óra pörög, gondoltam az elszámolás miatt. Móriczon 2000Ft. Nem volt erőm vitatkozni, de nem is adtam egy fillér borravalót sem.
amúgy nem értem, ha nem éri meg a transzfer ár akkor miért megy ki taxizni? lehet, hogy hülye kérdés de tényleg nem értem. Európai színvonalú taxisok olcsón meghirdetik az utat aztán rutinosan bepróbálják az ügyfél átverését...
Megint tele vagyunk sok okos varoslakoval.
Az arakat meg csupan azert kell megemelni,mert 2003 van,s nem hiszem,hogy barki orulne neki,ha 1995-os arszinvonalon dolgozna vagy kapna a fizeteset.
Akinek esteleg azota nem volt fizetes emelese,attol sorry.
Nem vagyok, egy szigettaxis, mint nappalos de asszem a Cikitaxi van ott neeem?
Márpedig ők nem a lenyúlásról híresek!!!
Nagy volt a különbség, az óra és a transzfer között?
Merhát " ami -legalábbis az utasnak - jó." bizony sajnos mindig a mi bőrünkre adnak kedvezményeket!:-(((
Nem vagyok, egy szigettaxis, mint nappalos de asszem a Cikitaxi van ott neeem?
Márpedig ők nem a lenyúlásról híresek!!!
Nagy volt a különbség, az óra és a transzfer között?
Merhát " ami -legalábbis az utasnak - jó." bizony sajnos mindig a mi bőrünkre adnak kedvezményeket!:-(((
nekem általában jó véleményem van a taxisokról, de 7végén szigetről befele csak megpróbáltak lenyúlni. ugye kinnt transzfer árak vannak, ami -legalábbis az utasnak - jó. Ki van írva ha nem meghatározott helyre megy az ember akkor óra alapján megyünk. Beszállok és a Blahára mentem. Nagoyn hamar odaértünk de a "kedves" taxis "persze" nem transzferárat akart számolni hanem órát... még ártatlan arccal meg is kérdezi, hogy a "transzferárat kéri?" .... utána a transzferre bemond 100 ft-al többet... nem tudom mi szükség erre... baromi sok melójuk volt kinnt a szigeten és még itt is le akarják nyúlni az embert? Tavaly semmi gond nem volt, kapott is borravalót....
Tomajernek má megin igaza van!
Vetted Tomajer majd indulásnál kikeresi,miután letette a droszton a telefont.:)))))))))
Passátból az a pdtdi eleje az összes gyerekbetegséggel. Nálunk pl. az egyik kollégának 15.000-nél kikönyökölt a hajtókar,ez gari nélkül elég grízes és azt mondja fogyasztani is 7-8 között szokott. A w210-ből azt hallottam a 290-es nem egy eltalált motor,szerintema 300-ast vedd,az egy kiforrott,tönkretehetetlen motor.Ha meg ugyanolyan árban van mint a vw akkor meg pláne!
Sziasztok!
Elnézést, hogy megint személyes témával jövök elő de eljött a kocsicserém ideje és még mindig nem tudok dönteni tehát a tisztelt kollégág segítségét kérném!
Amik közt nem tudok dönteni: 1998-99 es 1.9 pdtdi WV Passat vagy 97-98 as 290-es vagy 300-as td E klasse. Tehát ha valakinek van e 2 tipusban jó vagy rossz tapasztalata az legyenszives segíteni!
Előre is köszi mindenkinek.
Mondjuk mit?
Kapjon minden taxis egy pisztolyt két tárral, és rendezzék le egymás közt 2 hét alatt?
Ha vetted magadnak a fáradtságot és megnézted mik taxis szakszervezet céljai, akkor nem mondanád ezt.
Ezért van az az érzésem, hogy csak a saját hangodat akarod itt hallatni, és ezért vagy rosszindulatu, ezért csusztatsz.
Hmm... vissza kéne olvassalak, hogy vajon irtál-e már jót taxisról.
Már megint minden mondatod tőből hibás, vagy hamis!!!:-(((
Vagy direkt szórakozol vekünk, vagy tényleg gőzöd nincs arról amit írsz:-(
Tehát mostantól bocsi, de nem reagálok rád!
Ha csak a szellemi képességeid miatt vagy kommunikációképtelen, akkor sorry, nem te tehetsz róla, de nem vagyok gyógypedagógus!:-(((
Azért én megnézném,hogy gurulsz a Nádor u.ban a TV mögött az Erzsébet tér felé és a diszpécser azt mondja:-figyelem szűkítek,Arany J. 15. harminc másodperc!
indulas elott beirom a cimet, utana massal nem foglalkozom, csak hogy minel elobb odaerjek. TMC raadasul a dugokat is jelzi es automatikusan ujratervezi az utat.
Kíváncsian nézném gyalogosként,hogy a kormányt elengedve püfölöd a navit mert nem tudod,hogy ez balra vagy jobbra esik a Nádortól
"en tenyekrol beszeltem. pl ma egy brit ugyfelunk (nem tudta hogy magyar vagyok) figyelmeztetett, hogy ha hetfon pestre repulok, veletlenul se taxival menjek be a varosba, hanem shuttle busszal. NA EZ A GAZ."
na jó, azért ha az ember külföldre megy rászán 3 percet hogy tájékozodjon, hogy ne ..ák át. megsúgom, hogy prágában ugyanúgy le van osztva a reptér, csak ott látszólag kultúráltabban nyomják, egy öltönyös csóka pakol bele a szintén öltönyös sofőrrel rendelkező autóba, amiben még óra sincs, és elég rendesen megkérik a fuvar árát.
sőt, párizsban is nagyon lazán levették nemrég az ismerőseimt.
az airport minibuszról pedig csak annyit, hogy annál szarabb szolgáltatást még nem láttam (egyszer máltáról hazaérkezve annyi volt a szolgáltatás, hogy "keressenek egy sofőrt amelyik arra megy"..hát kabbe :))
Azért én megnézném,hogy gurulsz a Nádor u.ban a TV mögött az Erzsébet tér felé és a diszpécser azt mondja:-figyelem szűkítek,Arany J. 15. harminc másodperc!
Kíváncsian nézném gyalogosként,hogy a kormányt elengedve püfölöd a navit mert nem tudod,hogy ez balra vagy jobbra esik a Nádortól,mert ha jobbra azt nappal néha egy délelőtt alatt sem éred el.
Arról nem is beszélve,hogy én voltam kint kétéve az Oktoberfesten és a mikor kigurultunk a parkolóházból a haver autóján ragasztva volt a matrica és kb. tíz percbe került mire meggyőztük az utasokat,hogy nem fogjuk őket elvinni sehova. Pedig nem ismertük Münchent "mint a tenyerünket" és még szabadjelzőnk sem volt. Mi lenne ha megpróbáltunk volna dolgozni?
A tisztességes taxisok egyet szeretnének :
A LÉTSZÁMKORLÁTOT ! Majd utána lehet azt mondani
a "fostaxisnak",hogy most vagy beállsz a sorba vagy még az unokád sem fog taxizni Mo.-n!Addig sajnos azt kell mondanunk az ilyen kritikus hangvételű topicolóknak,hogy igen sajnos van ilyen is. De befejezem mert ez a ... nem ,még a nevét sem írom le úgy felbosszantott,hogy lehet csak Tomajer topictárs stílusában tudnám csak folytatni. CSá:)
"huha, most aztan megszeppentem. azert ezzel a "barhol a vilagon"-stilusu fellengzos dumaval az a gaz, hogy nem hiszem, hogy pl kiismered magad lisszabon elovarosaiban, meg perfektul vagod a portugalt. de nemetorszagban pl a legparasztabb torok taxisofor is nalad kulturaltabban tud megnyilvanulni, ott pl teged eleg gyorsan elhajtananak, ugyhogy talan kicsit vegyel vissza az arcodbol. amugy meg barki lekoroz teged, akinek van navigacio a kocsijaban.
"
Elég szomorú, ha azt hiszed, hogy ennek a szakmának, a legnehezebb, és legfontosabb része a helyismeret!!!
Az EstTaxiban vót nagiácijó!:-)))
"de. veled ellentetben en vittem valamire"
Honnan tudod, hogy én nem???
Szeretem a szakmámat, én már gyerekkoromban is autót akartam vezetni.
Tehát megvalósítottam az álmaimat:-)))
De te itt azt mondasz amit akarsz, mi meg ugyi azt hiszünk amit akarunk:-)))
Tehát nem nézzük le a másikat!
"
Nem hallottál még piacvédelemről???
arra gondolsz, mikor odaallitanak 2 ukrant a piac kapujaba? :D
"
Ugye ezt nem kell tételesen cáfolnom?:-)))
"El sem tudod képzelni, hogy amit ezek a mikrobuszok csinálnak törvénytelen???
miert lenne az. ha en angliabol akarok egy Rollst rendelni brit soforrel, szivem joga hogy megtegyem.
"
Ugye ezt is érzed, hogy sántít?
Hiszen nem rendelte őket személyesen senki!
"
milyen buncselekmeny miatt? ezert max perelhetsz
"
Én már találkoztam /sajnos:-( / szabálysértési feljelentéssel is!:-)
"
szarnak ra. ha nekem megeri 1000 kilometert autozni, csinald. legfeljebb elhajtanak a taxisok a paraszt stilusod miatt
"
Nem hiszem, hogy szarnának rá, én azt sem, hogy a stílusommal lenne bajuk!:-)))
Itt az elmaradott magyarországon, egy átlag taxis, még egy másik városba se mehet át dolgozni, mert nem érvényes oda az engedélye!
tuudóóóód?:-)))
Tehát szabálysértést követ el mindenki, aki pénzért budapesten személyfuvarozást végez sárga rendszám nélkül. /BKV kivétel:-) /
Tehát, még a reptéri buszok is biza!!!
Csak végre kéne egy ütőképes szakszervezet, egy jó ügyvéddel aki ezt be is bizonyítja:-(
"
nem gondolom. ellenben szivesen fizetek tobbet, ha tudom, hogy nem basznak at, es kulturalt kornyezetben utazhatom.
"
Ezt meg ugye megint nem kell elemeznem!:-)
Nálunk kulturált környezetben utazhatsz, és nem vágunk át!!!
Próbáld ki!
De ha szivesen fizetsz többet, azt örömmel fogadjuk:-))))
elég sok lesz mert pl. magyarországon bérfuvarozást sárga szolgáltatói rendszámtáblával lehet végezni még 2004 május után is. a pesti taximmal ezekszerint kimehetek dolgozni az oktoberfestre
feltetelezem hogy:
1) ismered Münchent mint a tenyeredet
2) perfekt beszelsz nemetul
3) szamlakepes vagy
4) egy tiszta, legkondicionalt, boruleses E-Klasse-d van
sokan fognak veled utazni biztos.
Tehát:
1) Ők ismerik Budapestet? /nem /
2) Perfect beszélnek magyarul? / nem /
3) Számlaképesek? /nem tudom. ÉN IGEN! /
4) egy tiszta, legkondicionalt, boruleses E-Klasse-d-vel jöttek? / nem, De nekem van egy tiszta légkondicionált Opel Astrám /
Hidd el egyetlen németnek nem volt még kifogása ellene:-)
nem tudom figyelted-e, hogy ott van a beirasomban a "tisztelet a kivetelnek" kifejezes. nem szoktam altalanositani, de a tobbseg sajnos lehuzos. ez teny.
mert mi is tortent?
szar kerult a palacsintaba, a magyar taxisok lehuzasai es fos szolgaltatasai miatt (tisztelet a kivetelnek!) valakinek megeri kintrol behozni taxikat, akik tuti nem huzzak le a jonepet. erre te rogton azt reagaltad, hogy hogyan lehetne lenyomni oket, meg csak veletlenul sem gondolkodtal el azon, hogy talan jobb es korrektebb szolgaltatast kene nyujtani az ugyfeleknek, es akkor nem lenne szukseg kulfoldi taxikra. na ezert nem fogsz te a budos eletben egyrol a kettore jutni, mert mindig masok lehuzasan jar az agyad
"
Ez pl. elég személyes!
Ettől "váltottam stílust":-)))
Amellet, hogy ugye nincs is igazad:-(
Merthogy a világon sehol nem tűrik, hogy máshonnan jött szolgáltatók beleszarjanak a palacsintájukba!
Egyszerűen érezni mnden szavadból, hogy szarházi macskajancsinak tartasz minden taxist:-(
A "tisztelet a kivételnek", csak tiszteletkör!!!merthogy nem a normális a kivétel, hanem a lehúzós!!!
Csak ugye az látszik, és arról érdemes, a "klubban" mesélni! :-(
A magyarokról alkotottt véleményedet meg...:-(
en tenyekrol beszeltem. pl ma egy brit ugyfelunk (nem tudta hogy magyar vagyok) figyelmeztetett, hogy ha hetfon pestre repulok, veletlenul se taxival menjek be a varosba, hanem shuttle busszal. NA EZ A GAZ.
Nem, nem minden taxis szemet lehuzos geci, akik kozott van par kivetel.
nem tudom figyelted-e, hogy ott van a beirasomban a "tisztelet a kivetelnek" kifejezes. nem szoktam altalanositani, de a tobbseg sajnos lehuzos. ez teny.
Én, ha egy topicba belerondítok, előbb olvasgatok kicsit!!!
Te viszont hihetetlenül bunkón lebaltáztál bennünket, onnan a csodálatos távolból!
Miért is kéne ezt nekem tolerálnom???
Olvasd csak vissza magad, ha nem hiszed, hogy bunkó voltál!!!
Nekem meg van itt annyi hitelem, hogy megengedhessem magamnak, hogy néha " stílust váltok" Merthogy tudják, hogy nem ez a stílusom:-)))
Az általad leírtakkal, meg nem foglalkoznék újra tételesen, mert minden megállapításod hamis!
A " pákedves " meg azt szerette volna kifejezni, hogy addigra máá elszállt a gőz, és tsak mosolyogtam rajtad:-)))
A magam által leírt "büfizésre" utaló kijelentésem csak azért szaladt a sorokba, mert ez a kibabrált rendszer eldobta négyoldalas-szívhezszóló- győzködésem, és ez igazán elhajította toleranciám Nyéklédházáig!
picit nagy ide az arcod, ugyerzem...
olvasd el szepen ezt a topicot, talan tobbet fogsz latni es maskepp.
Nem, nem minden taxis szemet lehuzos geci, akik kozott van par kivetel.
ha te csak mast lattal, akkor sajnallak, nagyon peches vagy.
Édes fiam, te egy akkora tahó vagy, hogy kiesik a kapa a szádon!!!:-)))
latom rogton ervekkel nyitsz. bravo. nem tudom megfigyelted-e, hogy en nem kocsogoztem le senkit, ugyhogy ezzel a sajat szellemi szinvonaladrol allitottal ki szegenysegi bizonyitvanyt. jobb taxisok a magadfelek miatt szegyellik magukat.
Itt olyanokkal tárgyalhatsz, akiknek ez a szakma a kisujjukban van, és megállnák a helyüket akárhol a világon!!!
huha, most aztan megszeppentem. azert ezzel a "barhol a vilagon"-stilusu fellengzos dumaval az a gaz, hogy nem hiszem, hogy pl kiismered magad lisszabon elovarosaiban, meg perfektul vagod a portugalt. de nemetorszagban pl a legparasztabb torok taxisofor is nalad kulturaltabban tud megnyilvanulni, ott pl teged eleg gyorsan elhajtananak, ugyhogy talan kicsit vegyel vissza az arcodbol. amugy meg barki lekoroz teged, akinek van navigacio a kocsijaban.
Nem vagyok benne biztos, hogy te a saját szakmádban ezt elmondhatod magadról:-)))
de. veled ellentetben en vittem valamire.
/mert ha így lenne, akkor nem vennéd a bátorságot ahoz, hogy beleugass olyasmibe amihez nem értesz!/
munkambol kifolyolag eleg sokat utazom, sokszor taxival is, de igaz is, en vagyok a dilettans. mindig az ugyfel a hulye, nem?
arra gondolsz, mikor odaallitanak 2 ukrant a piac kapujaba? :D
El sem tudod képzelni, hogy amit ezek a mikrobuszok csinálnak törvénytelen???
miert lenne az. ha en angliabol akarok egy Rollst rendelni brit soforrel, szivem joga hogy megtegyem.
pl. Szépen rendszám szerint feljelentjük őket a saját országukban,
milyen buncselekmeny miatt? ezert max perelhetsz.
és mondjuk még megkérdezzük a Német taxiskamarát, hogy mit is szólnak az ötlethez, hogy ezt ezentúl akkor kölcsönösségi alapon mi is így szeretnénk csinálni:-)))
szarnak ra. ha nekem megeri 1000 kilometert autozni, csinald. legfeljebb elhajtanak a taxisok a paraszt stilusod miatt.
ui: miből gondolod, hogy azok a buszok olcsóbban mentek, mint mi???
nem gondolom. ellenben szivesen fizetek tobbet, ha tudom, hogy nem basznak at, es kulturalt kornyezetben utazhatom.
Ha jól emléxem mentünk 7000.- huf/ autó, ami nincs 2000.-/ fő.
Megeszem a kalapom, ha ők 10 euro alatt mentek fejenként!!!:-)))
Édes fiam, te egy akkora tahó vagy, hogy kiesik a kapa a szádon!!!:-)))
Itt olyanokkal tárgyalhatsz, akiknek ez a szakma a kisujjukban van, és megállnák a helyüket akárhol a világon!!!
Nem vagyok benne biztos, hogy te a saját szakmádban ezt elmondhatod magadról:-)))
/ mert ha így lenne, akkor nem vennéd a bátorságot ahoz, hogy beleugass olyasmibe amihez nem értesz! /
El sem tudod képzelni, hogy amit ezek a mikrobuszok csinálnak törvénytelen???
pl. Szépen rendszám szerint feljelentjük őket a saját országukban, és mondjuk még megkérdezzük a Német taxiskamarát, hogy mit is szólnak az ötlethez, hogy ezt ezentúl akkor kölcsönösségi alapon mi is így szeretnénk csinálni:-)))
ui: miből gondolod, hogy azok a buszok olcsóbban mentek, mint mi???
Ha jól emléxem mentünk 7000.- huf/ autó, ami nincs 2000.-/ fő.
Megeszem a kalapom, ha ők 10 euro alatt mentek fejenként!!!:-)))
Kérünk benneteket járjatok nyitott szemmel az idei verseny alatt, szedjünk össze minél több információt idén,hogy megpróbálhassunk lépéseket tenni, hogy jövőre már ne vigyék el a munkát előlünk.
na oreg te le se tagadhatnad hogy magyar vagy.
mert mi is tortent?
szar kerult a palacsintaba, a magyar taxisok lehuzasai es fos szolgaltatasai miatt (tisztelet a kivetelnek!) valakinek megeri kintrol behozni taxikat, akik tuti nem huzzak le a jonepet. erre te rogton azt reagaltad, hogy hogyan lehetne lenyomni oket, meg csak veletlenul sem gondolkodtal el azon, hogy talan jobb es korrektebb szolgaltatast kene nyujtani az ugyfeleknek, es akkor nem lenne szukseg kulfoldi taxikra. na ezert nem fogsz te a budos eletben egyrol a kettore jutni, mert mindig masok lehuzasan jar az agyad.
egyebkent ugy megis milyen lepeseket akarsz tenni ellenuk? amugy meg felhivod a hamburgi Hertz-et (HH = Hansestadt Hamburg) es rendszam alapjan megkerded, ki berelte az autot.
elég sok lesz mert pl. magyarországon bérfuvarozást sárga szolgáltatói rendszámtáblával lehet végezni még 2004 május után is. a pesti taximmal ezekszerint kimehetek dolgozni az oktoberfestre
feltetelezem hogy:
1) ismered Münchent mint a tenyeredet
2) perfekt beszelsz nemetul
3) szamlakepes vagy
4) egy tiszta, legkondicionalt, boruleses E-Klasse-d van
Ezen egy picit elmerengtem.
Magyarán lennének kéklámpás taxik, akik semmi mást nem csinálnának, csak a renitens "taxisokra" vadásznának, és azokat vernék addig, amig csak jó utra nem térnének?
Vagy egy tisztességes taxis a vázolt helyzetben menjen oda a rendörhöz és kérje rajta számon, hogy miért nem intézkedik a rossz "taxis" ellen?
Valóban a taxis feladata?
Mint minden szférában itt is meg kéne teremteni a szabályozott környezetet, amit viszont ki más tartatna be, mint az állam? Hogy ez pénzbe kerül? Urambocsá' ha nincs lehetösége a taxisnak csalni, akkor bizony adózni is fog rendesen, ugyhogy van rá fedezet.
A taxisok szakszervezete kényszerlépés. Nem azért alakult, hogy a fizetett betegszabadségért és nyugdijért harcoljon, hanem a szabályozatlan helyzetböl fakadó problémákra keresett megoldás - kérdés, hogy ki lehet-e kényzseriteni ilyen módon a szabályozást illetve a betartatatást.
Takaritsak ki maguk kozul a bunko es csalo taxisokat ahogy akarjak / tudjak. Ha meg nem megy akkor ne csodalkozzanak hogy nem tudnak arat emelni. Nem 1980ban vagyunk, nem csak allam bacsiert es fizetesemelesert kell nyafogni. Ennyi.
Bocsass meg, de szerinted a felvazolt helyzetet kinek kellett volna es hogyan megoldania?
Ha egy taxis lat egy masik "taxist" a jardan acsorogni, es a rendorok nem tesznek semmit, akkor radion hivja oda a kollegait, es tegyek helyre a parasztot?
Onbiraskodas? Nem lenne tul jo...
Igenis a rendor ne nezzen el, csak mert taxis! Vagy ha odamegy akkor ne a markat tartsa (bar ez itt mar off)
Pedig elegge vicces ha azt akarod mondani hogy pl minden 6. nemet / angol stb. fuvarnal gaz van a taxival.
Nem a ti dolgotok ellenorizni. Csak eppen a ti megelhetesetekrol van szo. Most eppen nezitek hogy a szakmatok lezullik, a jovedelmezo lehetosegeket kicsipegetik es arra vartok hogy megemeljek az arakat hogy a maradekbol is meg lehessen elni. Szerinted igy lesz?
Semmivel nem vagyunk rosszabbak, mint a török vendégmunkások!
Amiben nálunk nagy nagy hiányosságok vannak, abban, nem mi vagyunk a kompetensek!!!
Szabályok, és azok következetes, ellenörzése, betartatása!!!
Ezeket mi nem tudjuk meghozni, megtenni!!!
Nem tudjuk kivetni magunk közül a nem idevalókat, mert nincsenek meg hozzá a jogosítványaink.
Az ellenörzési jogokkal rendelkezők, meg, ha egyáltalán ellenőriznek, akkor taxit rendelnek!:-)))
Nna ja, egy céges taxist nem nagy kunszt ellenőrizni:-(((
Az tán nem veri meg a bácsit!
Te is tudod, én is tudom, és Ők is tudják, hogy hova kéne menni ellenőrizni!
Mégsem mennek oda!:-(((
Ma láttam, a Vámház krt. 3-5-7 ? előtt, a járdán, a láncon belül egy taxit, benne ült a sofőr, tehát utasra vadászott.
A kocsi és a házfal között, kb negyven centi maradhatott, lehet, hogy annyi se.
Tőle tíz méterre ott állítgatták meg a rendőrök az autókat, és csinálták a fölösleges dugót.
Nem mentek oda hozzá:-(((
Miért????
Azt a bunkót, aki ott mer állni, nekem kellene onnan elzavarni???
Itt azt olvasom, hogy a többség ilyen!!!
Tehát egy sokezres szakmából, az elenyésző kisebbség / akiről érdemes, érdekes beszélni, mesélni a Clubban:-) / alapján alkotsz véleményt:-( Chromax csak a 6x6rol irt velemenyt. Ebben a cegben egyedul 15-25% ra teheto azoknak a szama akivel nem volt megelegedve. Azaz atlag minden 6.-4. rendelessel volt problema. Ez nem elenyeszo kisebbseg.
Ebben az atlagban nincsennek benne a palyaudvari, drosztos, ettermi es egyeb vicces taxisok akikkel egy atlagember / turista konnyen osszefuthat. Igy mar nem csoda hogy olyan a velemeny a taxikrol amilyen. Ennek pedig egyenes kovetkezmenye hogy lassan szepen kimazsolazzak a piacot...
Szvsz. nincs a világon olyan szakma, melynek a művelői 100%-ban tökéletesek!!!
És ebben a taxi asszem a világon sehol nincs jobb helyzetben mint mi!!! :)) ez jo vicc volt...
A " nyugati minőség"-ben nem csak ez van benne, hanem az a bizonyos 100%-os kvázi, német, svájci, osztrák tipusú megbízhatóság!!!
Amit épp az imént kértetek számon rajtunk.
Pl.:
Tisztességes bevétel mellett kevesebben fogják sajnálni az időt arra, hogy elmenjenek tisztességesen reggelizni:-)))
NEM!
Nem ugyanarról beszéltek:
"1. Korrekt, igényes: szerencsére a többség ilyen volt, főleg akik a legtöbbször jöttek értem. Normálisan el lehetett velük beszélgetni, tiszta volt az autó, stb.
2. Igényes droid: tip-top volt az autója, időben érkezett, legrövidebb úton vitt. "
Itt azt olvasom, hogy a többség ilyen!!!
Tehát egy sokezres szakmából, az elenyésző kisebbség / akiről érdemes, érdekes beszélni, mesélni a Clubban:-) / alapján alkotsz véleményt:-(
Miért van az, hogy tőlünk azt várjátok, hogy 100%-ban legyünk tökéletesek, miközben, egy vezető bank, vezető brókere, egy olyan pasi lehetett, akiről én fuvar közben le nem venném a fél szemem, és egy fél percre se engedném kiszállni fizetés nélkül:-)))
Szvsz. nincs a világon olyan szakma, melynek a művelői 100%-ban tökéletesek!!!
És ebben a taxi asszem a világon sehol nincs jobb helyzetben mint mi!!!
Merthogy egyre több helyen taxiznak, menekültek, bevándorlók, vendégmunkások, akik még a helyi nyelv ismeretével is hadilábon állnak!
Jja, és miből gondolod, hogy keleti árakból, lehet nyugati minőségű szolgáltatást biztosítani???
Szvsz ugyanarrol beszelunk :). Rendezetlen minosegu szolgaltatas, rendezetlen piac, erre a taxisok legfobb gondja az hogy mennyire kellene felemelni a dijakat.
...és néha azon is elgondolkodtam, hogy annak ellenére, hogy magánmegrendelőként eddig súlyos százezreket hagytam a 6*6 zsebében, egyszer sem mondták a diszpécserek, hogy kösz, hogy vagy :-) amikor megvettem az autót, és elmeséltem pár rendszeresen vivő sofőrnek, kicsit ki voltak borulva :-)
én kb 1-2 évig nagyon sokat taxiztam, volt hogy napi 3x is. ezalatt azt hiszem a 6x6 kb. fél gárdáját megismertem, meg mutatóba más cégeket is. nem is magával a szolgáltatással van a baj (a sokszáz rendelésből nagyon kevés esetben kellett 3-4 percnél többet várni), viszont az emberi tényező annál inkább problematikus. Talán már vagyok annyira autentikus a kérdésben, hogy elmondhassam milyen taxisfajtákat ismertem meg:
1. Korrekt, igényes: szerencsére a többség ilyen volt, főleg akik a legtöbbször jöttek értem. Normálisan el lehetett velük beszélgetni, tiszta volt az autó, stb.
2. Igényes droid: tip-top volt az autója, időben érkezett, legrövidebb úton vitt.
3. Nem igényes droid: műszerfalon tele hamutartó, koszos kocsi, menet közben cigi, opcionálisan panaszkodás, hogy milyen szar a taxi manapság. Ilyen is volt úgy 5-10%-ban. Üdítő eset volt amikor az érkező Astra sofőrje indulás előtt még reggelizett.
4. Nem igényes vállalkozó: szakadtabb autó, 2-es helyett 1-es típusú próbálkozások (nagyon ritkán szóltam, ha az a 120 Ft tette boldoggá...), menet közben a forgalom többi résztvevőjének ide-oda elküldözgetése, minősített esetben a munkáltatóm árpolitikájának durva szidása / út hosszának keveslése (céges rendelésnél :) kb. szintén 5-10%. Menet közbeni címfelvételek, ill. egyszer: itt a sarkon kiteszem, jó, mert elkések a következő címről :-)
5. Öcsi bácsi típusú sofőr, aki már menet közben ledumálta a diszpécserrel a másnapi vidéket, és fennhangon bizonygatta, hogy őt aztán nem veri le senki (autó szintén gané) kb 5%
6. Est taxi - no comment :)
Szóval azt hiszem, amíg a 3-5 kategóriák előfordulnak (és én ráadásul sok sofőr és diszpécser előtt ismert, gyakori megrendelő voltam), képzelem mit szól a külföldi, ha mondjuk 4-es kategóriában repítik ki a forma-1 re 8500 ért. Akkor már mikrobusz...egyszerűen ki kellene vetni magatok közül ezeket az embereket.
A repterre mar nem allhattok be mert a kis hazi maffia lenyulta. Drosztok ugyszinten. Nem mentem meg olyan taxissal aki ne panaszkodott volna a taxiscegekre (hulye vezetes, maffia stb stb..). Most ugy nez ki hogy a legnagyobb rendezvenyt (F1) is finoman lenyuljak (Megneznem hogy hogyan bizonyitod a berfuvarozast es hany ev mulva szuletik barmi is az ugyben). Ha lenne bp.-n jol mukodo es megbizhato taxiszolgaltatas akkor eszebe sem jutna senkinek nemet soforokkel illegalis taxizasba kezdeni (ha jol tudom nem ugyanaz a koltsegkategoria). Maradnak a Mari neni utak... Eddig ha jol olvastam az osszes javaslatotok arrol szolt hogy meg kellene emelni a dijakat...
elég sok lesz mert pl. magyarországon bérfuvarozást sárga szolgáltatói rendszámtáblával lehet végezni még 2004 május után is. a pesti taximmal ezekszerint kimehetek dolgozni az oktoberfestre pl. mert akkor ott éppen nagyon jól megy, majd átnézünk a hanoveri vásárhoz mert ott épp nagyon jól megy egy hétig, körbe járjuk európát mindenhol négy öt nap ahol éppen rendezvényvan. Ezek szerint így lesz. Hidd el nagyon sok mindenen gondolkozunk. Teljesen lezüllött, minden baj forrása a pesti taxi. Beszüntetni azonnal a taxizást!
Németországban bérelt kölcsönzői autók, HH kezdetű német rendszámmal, német sofőrökkel Mellesleg a helyi taxisok is elgondolkozhatnak hogy mennyire lezullott a bp-i taxi a kulfoldiek szemeben ha megeri igy a szolgaltatast beinditani. 2004 majus utan nem biztos hogy sok esely lesz ez ellen vedekezni...
régen jártam már erre, mivel mostanában nem taxizom :)
Viszont jártam prágában:
Árak: (kb *8 minden)
induló 30kc
guruló 22kc
várakozás nem emlékszem :-)
ez a társasági tarifa, a magán izlés szerint.
reptér ua. mint itthon, egy cég kocsijai uralják az egészet, még óra sincs bennük, reptér-nem túl messze lévő szálloda (kb 8-10 km) = 550kc.
na persze a társasági sofőr is megautóztatott rendesen, még szerencse hogy a cég fizette :)
Tudomásunkra jutott, hogy bizonyos vállakozás a tavalyi Forma-1 verseny idejére kb 150 mikrobuszt telepített Budapestre. Németországban bérelt kölcsönzői autók, HH kezdetű német rendszámmal, német sofőrökkel. Szállodákból és egyéb szálláshelyekről pénzért szállították az utasokat a verseny helyszínére. Tehát nem sponzori és csapat autók ezek, bérfuvarozást végeztek és valószínű fognak végezni idén is a mi piacunkon. Kérünk benneteket járjatok nyitott szemmel az idei verseny alatt, szedjünk össze minél több információt idén,hogy megpróbálhassunk lépéseket tenni, hogy jövőre már ne vigyék el a munkát előlünk. Érdeklődjetek a szálláshelyeken az ismerős portásoknál, londinereknél, ki mit tud ezekről a fuvarokról. Tavaly Fehér VW kisbuszok voltak itt, Europcar, és Hertz kölcsönző cégektől. Az információkat emailben, vagy telefonon várjuk.
Frankon kiprobalom,bar nem fuzok nagy remenyeket a dologhoz,foleg mert en ejszakas vagyok,az esemnyek meg ugye napkozben zajlanak.
Sokkal igzsagossabb lett volna valami matrica rendszer,amit vagy megvesz a taxis vagy nem.
Ja nappal
jarkalok mostanaban es dobbenten tapasztalom,hogy a "kollegak" zoknis labukat az ajtora feltve varakoznak a varos kulonbozo pontjain!!!!!!
Hat nem egy felemelo latvany,lattam mar tele5-ost,6x6 -ost is ilyen piheno pozicioban,leesett az allam.
Kicsit kulturalatlanabbul nem lehetne meg????:((((
A Buda es a City atjatszo is atkerult a Harmashatar hegyre,roppant nagy oromomre,meg az osszes Tele5-os oromere.
Csak annyit,hogy azert mert ua. hegyen van,nem valaszinu,hogy a jo pozicio ugyanott van,sot biztos,hogy nem,a leverodesek miatt tobb meterrel,sot akar 100 meterekkel is csuszhat a jo hely.
Azért amikor a mienk volt, azt bírtam!
Napi három négy kanyart meg lehetett csinálni. /optimális esetben persze:-)! kettőt ki, kettőt be:-)/
A VIP-sáv lehetősége megfizethetetlen.
Tavaly egyszer sem jártam a ring közelében a négy nap alatt:-(
Ez azért van, mert néhány zseni az urh-n előadja (a tízszeresét), hogy mennyit keresett a ringen, holott lehet, hogy örült, hogy a szokásos (jobb napi) bruttója megvolt.
40 rugo lett a tagdij,allitolag csak ebben ahonapban a forma 1 miatt.
komolytalan,azert plusz penz kerni,ami a ceg feladata tiszta vicc.(az ingatlan kozvetito sem ker plusz penzt a jutalekan kivul,mert esetleg szep,s jo hazat kozvetitett)
masresz ennyi penzbol szvsz. egesz nyarra meg lehetett volna szerezni a Riot vagy a Zold Pardont.
nagyon kivancsi leszek erre,mert a tele 5 nek se hotelje,se panzioi,valamint no reklam,mibol tudja majd a t. utas,hogy mi viszuk 8500-ert.??????
olvastam,hogy a multiplex mozik mar 20% kihasznaltsagnal jovedelmezoek,kovetendo pelda!!!!!
Tood, az öreg motorosoknak még országos engedélye van.
Így máá tsak a helyi vagyány tsávókkal kell megküzdeni:-)))
Szóval ismerettség, kapcsolatok, és némi bátorság kell hozzá:-)
Jja, meg egy balatoni nyaraló:-(((
Több 6x6-os, illetve Tele5-s taxist láttam a Balatonon nyomulni. Persze le voltak szedve a felségjelzések, de azért a 6x6 kockája a hülyének is feltűnik :)))
Egyszerű a dolog!
Betelefonálsz a Frekvenciagazdálkodási Intézetbe, különféle fondorlatos trükkökkel megtudod hol van a Teletök átjátszója és/vagy beülsz egy Teletök taxiba és azt mondod az átjátszóhoz. Ezt általában már illik tudni a taxisnak. Majd elfelejtettem vinned kell egy zacskó 2-3cm átmérőjű kavicsot hátha a helyszínen nem lesz,mert majd a kerítésen túlról ezzel kell dobálni a póznán lévő kis vasat,hogy elmozduljon bármerre,bármennyit. Ha ezzel kész vagy hazamehetsz, meglátod a taxis a szomszéd előtt fog állni. Ennyi az egész,csak szakemberhez kellett fordulnod!
Remélem eggyel több fanatikust szereztünk a Taxisrajongók klubbjának egyébbként is népes táborának.
maradok üdvözlettel
1 tutista
Idézet az autós topikból:
Felírom az alább látható taxist (remélem ő vagy a családja magára ismer), mert másfél hónapja a nap közben a házunk előtti kapubejáróban mereszti a seggét, és húzza a száját meg vágja a pofákat ha valamelyik tulajdonos ki- vagy netán be szeretne állni a kapun. Eközben a Róna utca forgalma türelmesen várja, hogy ez a tuskó elinduljon végre és szándékozzon odébbgurulni.
Úgy-úgy!
Ez az ő erénye! Életben maradt. Ez itt a FŐ kérdés!
Ha egyetértünk abban, hogy tevékenységünk (TGFSZ) célja az, hogy ő is vállalhasson csili-vili autót, akkor egy nyelven beszélünk!
Legyen üzletmenet, legyen -kalkuláható- napi bevétel, akkor ő is -el/várhatóan- csalakozik majd a kívánatos színvonalhoz!
A fekete-fehér kérdésében a képek lehetővé teszik, hogy a Te szemed adjon valami plusszt! Nem a drága labor! A szemed, a látásod, a kiemelések, a téma!
Kedves Dj.! Nagyon szeretném, ha újra lehetne b/w laborom, mint kölyökkoromban, de lefoglal (full time!) a megélhetési harc!
(Már azt sem tudom, hogy hol lehetne fixírsót/előhívót venni, mivel a Forte nincs többé!)
Nem lehúzni akartam a Daciást, csak éppen nagyon elcsodálkoztam, hogy a jelenlegi piaci helyzetben valaki még életben tud maradni úgy, hogy nem csilli-villi az autója.
(Kb olyan ez, mint amikor engem hülyének néznek, mert fekete-fehérre fényképezek a XXI.században... Mit tudják ők....)
Kérlek ne bántsd a Dácsiást!
Én is belevetettem magam egy lepusztult luxsautóba az üzleti/társasági kényszer miatt. Most visszasírom a suzukámat, DE NAGYON!
Talán dákós kollégánk úgy itéli meg,hogy erre az üzletmenetre 2 petákot is felesleges befektetni, s nem biztos, hogy téved, talán ő gazdálkodik okosan!
Az is lehet, hogy rendelkezik olyan szakmai tapasztalattal, hogy 5-10 percet ránkver (térképezés nélkül!) célbajuttatás tekintetében. A "beülőst" pedig általában ez, és az ár érdekli!
Tudom nehéz ellenkezni a "nekem jobb van, és ő mégis ugyanannyit keres" filozófiával mégis azt gondolom, hogy ma a minden taxis egymás iránt érzett szolidaritásra van szükség, mintsem egymás leszólására!
Ne vitatom a szolgáltatásunk minőségét javítandó törekvékek helyességét, csak tartsuk ezeket racionális keetek között!
Kérlek válaszom ne tekintsd személyes, -főként-negatív kritikának, pusztán a vadkapitalizmus -már beivódott- torzításait szeretném baráti soraimmal ellensúlyozni!
Az én taxiszámom is négyjegyű volt, tehát nem lett volna alapom leszólni a "telefonszámos kollégákat", bár elismerem olykor barátaim élcelődtek ilyen módon.
Azért látom egyszer csak úgyis ki leszek derítve!
Egyébként nincs ellene túl nagy kifogásom, csak szereték "szürke eminenciás" maradni, talán így ügyünknek is jobban tudok használni! (TGFSZ)!
Hétfőn Budapest belvárosában Dacia taxit láttam (!) Mezítlábas volt.
Az o.k., hogy itt Szolnokon van még valaki, aki körlámpás Zsigulival taxizik, nade a fővárosban?
(Szerintem az ő titkuk az, hogy sokan azt hiszik, hogy a régi autó olcsóbban viszi őket, ami nagy tévedés, mert pl.Szolnokon mind a három cég ugyanolyan árakkal dologzik...)
"már akkor- fegyelmezett forgalmazást, céltudatos munkát tapasztaltam. "
De mint itt olvashatod, ezt a taxistársadalom, jó része, nem tekinti erénynek!:-(
Juteszembe: Akkó temondogattad aszt este, amikó meggyötté, hogy a százná nagyobb telefonszámokkal lehet hazamenni aludni???:-)))
Máá nemtoom pontosan idézni:-(
1985-ben én a cb 19-es csatornán diszpécserkedtem. Ha áttekertem a 21-esre, hogy eladjak egy keresztúrt -már akkor- fegyelmezett forgalmazást, céltudatos munkát tapasztaltam.
Az idő őket igazolta...
(Kezdő vagyok. A :DDDDD mit jelez?)
www.kff.hu -n megtalálod az előírásoknk megfelelő típusokat. Ha az ott megadott gyártási év előtti a csotrogány akkor nem felel meg.
Tudomásom szerinr általános korhatár nincs...
fel evet nappaloztam,2001-ben,no comment,tonkrement a kocsim,elfogyott a megtakaritott penzem,sosem tudtam normalissan peznt keresni,mondjam meg???
Mondtam az asszonynak,vagy visszamegyek ejszakazni,vagy nezek mas melot,de ne nappal nem vagyok hajlando taxizni.
Elgondolkodtato,hogy mibol elnek meg a nappalosok,mert nalunk annyival tobb cim nem volt,viszont minden sarkon allt egy taxis,plusz a tutiban 3-4-en.
A legtobb tiltast is abban az idoben szedtem ossze:))
Csak tudnam mi a banatot tisztel a kollega a City-ben,az osszes "baromsagot" ok kezdtek el,atobbiek csak majmoljak,azt hiszik az a titka,pedig nem,szvsz. a marketing,de ehhez nincs koze az 2 percnek,az idomeresnek,az etikai bizottsagnak.
mas.
hetvegen belehuztam,keruletre nyomogattam,teljessen inkorrekt modon-10 fuvarbol 2 volt amire odaertem idoben-egesszen normalissan kerestem,meg veszek egy jobb radiot,s talan mar penzem is lesz.
lehet igy kell taxizni,kar,hogy most jovok ra:))
Ha a lap címét a címsorban adta meg, ellenőrizze, hogy nem vétett-e gépelési hibát.
Nyissa meg a(z) kep.tar.hu honlapot, majd keressen a szükséges információval kapcsolatos hivatkozásokat.
Másik hivatkozás kipróbálásához kattintson a Vissza gombra.
Kattintson a Keresés gombra, ha információkat szeretne keresni az Interneten.
404-es HTTP-hiba - A fájl nem található
Internet Explorer
Viszont, ha így széjjelaprózod a mondanivalódat, akkó nem bírunk rája egyszuszra válaszolni:-(((
Nehogy aszidd, hogy ennyit meg bírok jegyezni:-)))
Jja igen, a takcis, meg a net?:-)
Mi itt már évek óta hincsük az igét, ölég kicsi
eredménnyel.
Még azt a rohatt ótót se tutták nekem összeesemesezni:-)))
Te hol jártál eddig?:-)))
Fix tarifa!
Megnyugtatlak(?!), akkor is behajolnak majd a multinak, és visszaforgatással meg fognak felelni az igényeiknek! Aki ezt fizetni fogja, az megint a taxis lesz!
Ezen csak akkor lehet változtatni, ha van koncepciónk! Ajánlanék egyet-másikat, de ez pénzkérdés, szóval nehéz ügy!
Hol lehet kapni 36-os krovát szombaton? (Költői a kérdés!)
Szenci is bakizott egy nagyot!
Elkezdett szélsőjobbos irányba hirdetni. Következzésképp a baloldal bojkottra szólított fel itt a neten.
Arra egyik fél sem gondolt, hogy szívni csak a családeltartó taxis fog!
Mennyi érdekes kérdés merül fel...
Van cégvezetőnk aki tőzsdézik. Ha nagyot bukik kin óhajtja behozni veszteségét? (Ez is költői!)
Lapozok.
Kedves Peredi Péterünket a sztrájk alkalmával mi "vittük a mennybe", most a tgk-vezetőket ő viszi a sírba! Hurrá!
Ugye nem lesz több "érdek-képviselőnk- aki íróasztal mögül akar a sofőrnél okosabb lenni?!
Adakoznék adatokkal, de -közös ügyünk érdekében is!- lapulnék tovább.
Vannak terveim, elképzeléseim...
Láttam közelről a Budát, a Kockát, 2000 -et, Tele5 -öt. Szóbeszédből ismerni sejtem az egykori Est viszonyait, értem és tisztelem a City törekvéseit, bízom benne, hogy a Rádiónál is vannak elégedett kollégák, s remélem a 6*6 -nál is meg lehet éln valahogy. A Budapestet azért hagyjuk, mert szerintem náluk a legkedvezőbb a létszám-cím viszony!
Ha emberi mivoltom részletei érdekelnek, akkor -egyedüli családfenntartóként- gyáva, nem túlságosan buta, főként nem rosszindulatú taxisnak tartom magam.
Annak feltétlen, és tiszta szívből örülök, hogy egyre több taxis érti meg a jelen szavát, következésképp internetezik, és nem csak játszik dili játékokat a gépén!
Alacsonyabb tarifával, meg a visszapörgetéssel fuvart szerezni, mint lázjuk mindegyik tud:-(
Akkor derül majd ki a szakértelem, ha egységes tarifával állunk az utazóközönség rendelkezésére.
Sőt, még kiállási díjat is kérünk!!!:-)
Nna aki így több fuvart produkál, az ÉRT HOZZÁ!!!
tudomis: Ha akarsz, persze maradhacc inkognitóbann, de most, hogy talán megpezsdül itt az élet, én mégis szeretnék többet tudni a táraságról.
Meséjjmég lécciléccilécci:-)))
A Holdról!
1984-óta még mindig azt hiszem, hogy becsületes taxizásból meg lehet élni, + azt is, hogy ez egy szakma, plussz, hogy létezik még kollegalitás...
Tavaly kb 3 honap volt.
Most lehet mar gyorsabban megy,hatszel szukseges.:))
Amit a Radiorol irtak,szerintem igaza a Tele5 re is,en bar magat az embert nem szeretem,azert elismerem,talan a Szenci az egyetlen,aki ert is valamit ahhoz amit csinal.
Dicsértessék! (Nem a cégvezető!)
Olvasgatom soraitok, -s bár fáj már a szemem- annyit megértettem, hogy nem vagyunk túl elégedettek!
(Erre Sipi rögtön jót ír: gondjainkra a TGFSZ a gyógyír!)
Izé'! Azt akartam volna írni, hogy szervezni kell a taglétszámot, mert a számok is ékesen beszélnek!
Ha nem olvassák be az általánost, akkor kézi-bigyón (közel állva az átjátszóhoz) el lehet juttatni felhívásunk a kollégákhoz. Mivel egy szakszerveződés közérdekre számot tartható bejelentése, még csak jogi aggályoat sem kell figyelembe venni. Fontos, hogy "bigyózó" barátunknak legyen engedélye a készülékre, valamint ne legyen frekvencia korlátozása!
Pllanatnyilag még annyit, hogy ha nekiugrunk HP. torkának, annál hangosabban fog ellenkezni.
Mi történne, ha -közös ügyünk érdekében- együttműködésre kérnénk fel?
Kedves csogu!
Neked címeztem, mert épp a Tev véleményed tűnt szembe:)) Elnézést, hogy csak így belekontárkodtam a fórumotokba. Nehéz megállni szó nélkül, ha H.P-ről van szó:)) Dolgoztam a Rádió Taxinál, és rossz volt látni azt a zuhanást, amit cégvezetői mohósága okozott. Szétzüllesztett egy olyan csapatot, akikkel öröm volt a munka, fel sem tűnt, hogy 12 órát dolgozunk. A megrendeléseket reggelente MI vittük át a Cityhez, és NEKÜNK kellett könyörögni, hogy vegyétek fel a zuglói címeket. Aztán pár hónap alatt az önérdekű intézkedések (illetve olykor az intézkedések hiánya) odáig vezetett, hogy a megrendelők nem hívtak többé minket... A többit ismeritek: elmentek a jó taxisok, mert pénzt KELLETT keresniük. És a felhígulás hozta az utaspanaszokat, aminek a következménye újabb címcsökkenés lett. Ma is találkozom még volt kollegákkal, akik ottmaradtak. Az elmúlt három év alatt nemcsak autót nem cseréltek, de tartozásaik vannak (TB, APEH, lízing), már alig mosolyognak és a nyaralást csak az utasok történeteiből ismerik. Ne csodálkozz, ha rossz a véleményem H.P-ről. Budapest egyik (ha nem a leg)jobb csapatszellemű társaságát verte szét a mohósága.