A jelenlegi modern fizika több mint 100 éves. Ma már inkább gátja, mint segítője a tudomány fejlődésnek. Szükség van tehát egy új fizikára. De milyen is lesz ez az új fizika? Erre keressük a választ.
Legfeljebb annyit tudhatsz, hogy makacs ember vagyok, aki nem hagyja magát lenyomni.
Olyan, aki nem rémül meg, ha át kell lépni a mai tudomány határait.
Olyan aki szereti a felfedezés izgalmát, de nem száll el a fantáziák világába.
Aki újat akar alkotni, az nem is lehet másmilyen.
"A te számodra fontos, hogy milyen néven adod ki a könyveidet, Újfizika címszó alatt..."
Az 5 könyvet magába foglaló sorozat a "Tudomány tabuk nélkül" címet fogja viselni.
"...a valódi tudományos közösség megítélése szempontjából."
Előre borítékolható a "valódi" tudományos közösség megítélése. Elmondom (csak neked), hogy mit fognak tenni.
Először megpróbálják elhallgatni, vagyis nem lesz semmi reakció.
Ha ez nem működik, akkor ádáz támadást fognak indítani ellene, 100 hivatásos relativista fizikus fogja egyöntetűen állítani, hogy hülyeség az elméletem.
Ha ez sem válik be, akkor majd engem akarnak lejáratni, mondván, hogy nem is vagyok fizikus, csak egy kókler. He ez sem elég, akkor majd csúnyább rágalmakat találnak ki.
De ezzel párhuzamosan egyre többen lesznek, akik megértik és értékelni is fogják az elméletemet.
Előbb-utóbb akad majd hivatásos fizikus is, aki az elmélet mellé áll.
A régi fizikusok lassan kihalnak és a fiatalok már az újfizika ismeretében nőnek fel
„De arra, hogy ténylegesen mi a fényközeg, arra még nem jöttek rá. Én igen. „
Na és miből áll a fényközeg??
A 3 méter hosszú hullámszakaszok, meg az átléphető fénysebesség, a nem létező fotonk, igazolás nélkül csak mese a részedről. Gyakorlati hasznot hozó újításod az nincs.:-(
A legfontosabb felismerés az, hogy létezik fényközeg.
Ez önmagában nem lenne eredeti felismerés, mert sokan rájöttek már. Egy kis késéssel még maga Einstein is. De arra, hogy ténylegesen mi a fényközeg, arra még nem jöttek rá. Én igen.
A másik fontos felismerés, hogy a fény nem folyamatos hullámokból áll, hanem rövid (kb. 3 méteres) hullámdarabokból. Ehhez kapcsolódik az a felismerés, hogy fotonok nem léteznek.
Egy harmadik felismerés, hogy a fénysebesség átléphető, vagyis nincs felső sebességi korlát. Ez alapján nagyon érdekes jelenségek jósolhatók meg előre, amelyeket rajtam kívül még senki nem írt le. Neked már elmondtam, de nem figyeltél.
Pusztán, mert te képtelen voltál ezek megértésére, azt képzeled, hogy mindenki az, hogy mindenki csak biflázik. És mindenki hazudik. Az egész világ.
A te önértékelési zavarod alapja, hogy képtelen vagy elfogadni a saját felfogóképességed szűk korlátait, inkább a világot vádolod csalással. Ami megpecsételi a sorsod.
„Szóval nem is az elméletemre vagy kíváncsi, hanem arra, hogy ki vagyok valójában? Talán nem az számít, hogy mit írok, hanem az, hogy ki vagyok? „
Azt már tudom, hogy milyen ember vagy, ezért a neved már nem is lényeges számomra. A te számodra fontos, hogy milyen néven adod ki a könyveidet, Újfizika címszó alatt, a valódi tudományos közösség megítélése szempontjából. Az én véleményem itt lényegtelen, nyugodtan X-re veheted.
Egy újfizikust az különbözteti meg egy régifizikustól (pl. tőled), hogy mi magunk építettünk fel egy-egy világot. Hogy ennek mennyi köze lesz a valósághoz, az majd elválik.
Szász Imre Gyula is, Cseik is, és én is.
Te azonban készen kaptál egy világot, amelyet gondolkodás nélkül bebifláztál, és elhittél. Te semmit sem alkottál, csak elfogadtad azt, amit beléd neveltek. És most lassan kiderül, hogy ez is csak egy fantáziavilág. A nem létező feketelyukak, féreglyukak, szingularitások, párhuzamos világegyetemek és időutazók világa. De ez már nem kell az embereknek, tömegesen fordulnak el ezektől. Azt értétek el, hogy egyre több ember fordít hátat a "modern" tudományotoknak, és menekül az ezoterikába, a különböző vallásokba, a laposföldes butaságokba, az UFO-k világába.
Ha lenne bátorságod szembenézni a valósággal, akkor te magad is látnád. De sem szemed nincs hozzá, sem bátorságod.
"Neked persze, van jó ítélőképességed, szövegértésed, asszociáló képességed, na és humorérzéked."
Most meg miért hízelegsz? Vagy csak ironizálsz megint?
Te is azt gondolod magadról, hogy van jó ítélőképességed, szövegértésed, asszociáló képességed, na és főleg humorérzéked. Nem így van?
"Kár, hogy kinyomtatott formátumú elméleted nincsen."
Kinyomtatott már van. Én magam nyomtattam. Már többen olvasták.
"Mindjárt kiderülne ki vagy valójában a nickjeid mögött. :-)"
Szóval nem is az elméletemre vagy kíváncsi, hanem arra, hogy ki vagyok valójában? Talán nem az számít, hogy mit írok, hanem az, hogy ki vagyok? És ha kiderülne, hogy egy ismert fizikus vagyok? Akkor azonnal elhinnéd az elméletemet?
"Na azt már nem, ugye? :-("
Ha megjelennek a könyveim, akkor úgyis kiderül.
Bár álnéven is lehet írni, de nem mindenhova.
Pl. könyvet sokan írnak álnéven. Majd meggondolom.
Nem az. Az energia azt jelenti, hogy az anyag rendelkezhet munkavégző képességgel.
A téridő pedig egy értelmetlen fogalom, amely a tér és az idő szavak összeírásával jött étre.
Semmi közük egymáshoz.
"Mivel az anyagnak és az energiának diszkrét formája is létezik..."
Az anyagnak létezik részecskés formája. Ez a hagyományos atomos anyag.
Az energia azonban általában nem diszkrét, csak egyes esetekben. Például a fény, mivel nem folyamatos, hanem kb. 3 méteres darabokban keletkezik, így az energiát is adagokban szállítja. De pl. a rádióhullámok már folyamatosan szállítják az energiát.
"...így az időnek is van diszkrét alakja, a tartama."
Ennek így semmi értelme. Milyen alakú a diszkrét idő? Meg tudod mondani?
A fizikában használatos időtartam felosztható darabokra. 1 nap, 1 óra, 1 másodperc, stb.
Sőt, az is igaz, hogy minden korban volt egy legkisebb időtartam, amelyet mérni tudtak. Ez egyre kisebb és kisebb lett, ahogyan fejlődött a méréstechnika. De ettől az idő nem lett diszkrét. A legkisebb mérhető időtartam nem az idő tulajdonsága, hanem a mérésé.
"Mindenki a saját elméletét tolja . . . felépít maga köré egy fantáziavilágot, . . . egyszersmind el is zárja magát a valóságos világtól és egyedül marad."
Ez vagy te, meg a többi "újfizikus"
Ez különböztet meg benneteket a tudománytól, ami a valóságról szól, s aminek művelői nem magányos fantaszták, hanem okos emberek, akik a szakmájuk többi okos művelőjét is meg tudják győzni az eredményeikről. Ez a minimális feltétele annak, hogy a döntéshozók bízzanak a munkájuk értékében, társadalmi hasznosságában, s támogassák.
Eközben ti egymást se értitek, egymást se becsülitek, pusztán a magánhóbortjaitokat kínálgatjátok. Egyedül akkor pendültök egy húron, amikor a valódi tudományt vádoljátok ostobasággal, korrupcióval. De nem veszitek észre, hogy minimális hitelességetek sincs ehhez.
„Tehát az idő egy fogalom, amelyet bátran használhatunk, habár a valóságos anyagi mivoltában nem létezik. Ezért hivatkozok rá én is. „
Amennyiben a téridő az energia egy formája, úgy az idő elválaszthatatlanul kapcsolódik az energia és közvetve az anyag megnyilvánulási formáihoz. Mivel az anyagnak és az energiának diszkrét formája is létezik, így az időnek is van diszkrét alakja, a tartama.
„Persze ez vereség, amelyet nem tud mindenki simán feldolgozni. Ilyenkor idiótának nevezi azokat, akiket nem tudott meggyőzni. Aki felépít maga köré egy fantáziavilágot, az egyszersmind el is zárja magát a valóságos világtól és egyedül marad.”
Ez egy tipikus Freundi elszólás. Tükörbe néztél? :-)
"Szerinted az idő nem valós létező, csak elméleti fikció."
Tényleg nem valós létező, de nem is fikció. Hanem egy hasznos fogalom, amelyet azért talált ki az ember, hogy könnyebben tudjon beszélni és gondolkodni a történésekről, az elmúlásról, a múl és a jövő eseményeiről. Azért, hogy sorba tudja rendezni az eseményeket, hogy hogyan következtek egymásután. Például azért, mert így megtudhatja, hogy melyik esemény melyik másik eseménynek lehetett a kiváltó oka, és melyik esemény volt a következmény.
Tehát az idő egy fogalom, amelyet bátran használhatunk, habár a valóságos anyagi mivoltában nem létezik. Ezért hivatkozok rá én is.
Bízom benne, hogy előbb-utóbb megérted az idő fogalmát.
Mindenki a saját elméletét tolja, mert abban hisz. Ez így normális.
Ezért jó a vita, amelyben mindenkinek meg kell védenie a saját elméletét.
Ha nem tudja megvédeni, akkor valami baj van az elméletével.
Persze ez vereség, amelyet nem tud mindenki simán feldolgozni. Ilyenkor idiótának nevezi azokat, akiket nem tudott meggyőzni. Aki felépít maga köré egy fantáziavilágot, az egyszersmind el is zárja magát a valóságos világtól és egyedül marad.
Nagyon nehéz ebből kimászni. Legtöbb embernek nem is sikerül.
„ Ha az éter kemény és szilárd lenne, és körülöttűnk van akkor azt éreznénk, és meg sem tudnánk mozdúlni.”
Láttad a Terminátor II. azt a jelenetét, amikor a zsaru alakú terminátor átsétál a vasrácson? A vasrácsban meg elakad a pisztoly, ami szintén vasból van. Most képzeld el ezt fordítva. Úgy megy át rajtunk a éter, mint terminátor a rácson. ;-)