Keresés

Részletes keresés

Fleur88 Creative Commons License 2013.02.15 0 0 6065

Szia

Nekem ma érkezett meg a provisoire pont egy hónapba telt mármint úgy értem a legutóbbi beadástól számítva.

Én azért majd próbálok intézkedni úgy ahogy Szofi is leírta, hogy minél hamarabb legyen carte vitale-om.

Előzmény: Pista0 (6061)
Pista0 Creative Commons License 2013.02.15 0 0 6061

Igen, pont ma derült ki. Hazaértem pont tőlük és mit találtam a postaládában? Egy levelet hogy vigyem be azokat az iratokat azoknak az iratoknak a másolatait, amiket pont aznap vittem be :) Nem rossz így 7 hónap után. Azt mondta a néni hogy kb 2 hónap múlva jön a provizóre szám, aztán majd egyszer (ha jól értettem akár 8-10 hónap múlva!) a Carte Vitale. 

Előzmény: Fleur88 (6046)
Rufella Creative Commons License 2013.02.15 0 0 6060

A hàzastàrsi erôszak (ritkàbban de elôfordul, hogy a férfiak az àldozatok) mindig létezett. A nagyapàm is verte a nagyanyàmat. Csak idàig kevesen beszéltek ròla, tabu volt. Az utòbbi 20 évben kezdtek el a nôk beszélni errôl és segitséget kérni.  Kezdetben nem voltak forumok, intézmények sem erre, a rendôrök pedig hazaküldték az asszonyokat (mivel ezek is férfiak voltak, szinte természetesnek tartottàk a dolgot).

Ezen a videon még elég finoman jàtszodnak a dolgok:

http://www.youtube.com/watch?v=G-8P1yfBq60

Ha nem érted a szöveget, az sem baj, a képsorok magukért beszélnek.

Előzmény: Törölt nick (6059)
pannaszofi Creative Commons License 2013.02.14 0 0 6058

Ha van száma akkor az alapján kap egy számlát aminek az összegét visszakapja a securite social-tól, de az hosszabb ügyintézés! A carte vitale azért jó mert automatikusan küldi az adatokat a sec social-nak és ez alapján kapja az ember a visszatérítést. Ha nincs mutuelle akkor az orvosi költség egy bizonyos hányadát magadnak kell fedezned! Hát ez már csak ilyen itt, meg kell szokni! De legalább normális az orvosi ellátás, nem kell hálapénzt fizetni. Nem csak akkor figyelnek rád ha az orvos zsebébe pénzt teszel! Azt sem fizeti senki Neked vissza Magyarországon, igaz? Az mennyivel emberbarátibb?

Előzmény: Törölt nick (6056)
pannaszofi Creative Commons License 2013.02.14 0 0 6057

Szia,

nem azt írtam, hogy elhúzódik 1-2 évre, hanem azt írtam, hogy 1 vagy 2 éven belül be tudod nyújtani a számlát utólag is! Pl:elfelejted leadni, megtalálod a papírok között, vagy éppen megérkezel az országba és kivárod amíg számot kapsz, de közben beteg leszel. Ne haragudj, de nem tudom milyen lehetőség van akkor ha nincs pénzed kifizetni az orvosi ellátást. Nekünk ugyan nagyon kicsi a jövedelmünk, de eddig az orvost ki tudtam fizetni. Szerencsére nem sokszor kellett vinnem a gyerekeket orvoshoz. Olyan viszont volt, hogy megkértem a laboratóriumot, hogy később váltsa be a csekket amit adtam nekik és nagyon segítőkészen meg is tették. Amúgy alap helyzetben 1 héten belül visszautal a securite social és a mutuelle is. Ha nincs mutuelle akkor van olyan költség amit Neked kell állnod. 

Olyan is volt, mert sajna volt egy kisebb műtétem és még ügyintézés alatt volt a számom, hogy a kórház engedélyezte, hogy ne fizessem ki a műtétet és amikor meglett az igazolás a biztosításról elküldtem nekik és elintézték egymás között. Nézd! Szerintem ez nagyvonalúság volt és nagy bizalom is. Vajon Magyarországon ki tenné ezt meg? Vad idegen voltam nekik és egy 1700 euros műtétnek a számláját nem fizetették ki! Pedig még csak egy papírt sem kértek el arról, hogy intéződik a számom!

Ennek ugyan még nem néztem utána de biztos van itt is lehetőség azoknak akiknek nincs pénze megfelelő orvosi ellátást kapni! 

Szép napot!

Előzmény: Törölt nick (6055)
pannaszofi Creative Commons License 2013.02.14 0 0 6053

Szia,

a carte vitale-t külön kell igényelni! A legegyszerűbb mód az, hogy ha megvan a rendes tb számod felregisztrálsz az ameli.fr  oldalra. Onnan kapsz majd egy belépési kódot, amit kérni kell és ha ez megjött postán a neten keresztűl el tudod küldeni a vitale igénylést. Én az igényléshez képest 2 hétre megkaptam a kártyát! Amit kértek hozzá az fénykép volt és születési anyakönyvi kivonat! De ezt majd az igénylés után küldik, hogy mi kell hozzá. Ja! Talán még az útlevél másolat kellett! Ha bemész az assurance maladi-hoz próbáld meg megértetni velük azt, hogy mivel itt az ellátásért fizetni kell, Neked nagy szükséged van a számra. Én is ezt mondtam, ráaádsul nekem még gyerekeim is vannak. Volt is számlám amit persze kifizettek, de sok hónap telt el! A számlákat visszamenőleg kifizetik(1 évre visszamenőleg, de lehet hogy 2 évre, ebben nem vagyok biztos), úgyhogy ha dokihoz mész kérj mindenképpen számlát(adnak is maguktól), fénymásold le és ha megvan a számod már küldheted vagy viheted az assurance maladie-hoz, de az eredetit. Ezt azért nem tudom biztosan, hogy vinni kell vagy küldeni, mivel nekünk küldeni kellett ugyanis Rouen-ben van a mi biztosításunk! Én postán küldtem el! Ha van kiegészítő biztosításod(mutuelle) ne felejtsd el jelenteni nekik ha megvan a számod, hogy intézni tudják a különbözet fizetést! De ha felveszed velük a kapcsolatot megmondják pontosan mi a teendő!

Ha kérdésed van, írj nyugodtan, amire tudok, válaszolok!

Szép napot!

Előzmény: Fleur88 (6048)
hook 07 Creative Commons License 2013.02.14 0 0 6051

Helló!

semmi többet annál mint amit bemásoltam. Válaszoltam nekik, hogy továbbre is érdekel a meló, de semmi válasz nem jött azóta....

gyanús.... ha tudsz valamit írd meg! Köszi.

Előzmény: damonic84 (6036)
Fleur88 Creative Commons License 2013.02.13 0 0 6048

Szia Szofi

Köszi szépen már jártas vagyok szóval személyesen megyek a legtöbbször és lerázni sem hagyom magam könnyen egyébként döbbenet hogy tényleg mennyire le akarnak rázni folyton.

Remélem hogy megoldódik lassan egyébként a Carte Vitale-t azt a num provisoire után mennyivel küldik?

Előzmény: pannaszofi (6035)
Rufella Creative Commons License 2013.02.13 0 0 6047

Mondtam ugye, hogy nincs tùl jò véleményed a nôkrôl. Ha  rossz tapasztalataid vannak, akkor érthetô. De akkor sem ajànlatos àltalànositani. Biztos vannak olyan nôk is, ahogy leirtad, de az én tapasztalataim szerint meg a féfiak egy része matcho, vagyis uralkodik a feleségén: mindenben ô dönt, az asszonynak nem lehet 1 szava sem (mert csak hülyeségeket tud mondani - szerinte), de fôleg ellent nem mondhat, mert akkor jönnek a pofonok...stb.). A statisztika szerint Fr.o-ban minden 2. nap belehal egy nô a férje brutalitàsàba. Nekem a szomszédom is igy halt meg.

Ami a feminista akciòkat illeti, bizonyàra vannak akik fölhasznàljàk a nôk haragjàt, elégedetlenségét  céljaikhoz. En nem veszek részt ilyenekben. Sôt semmilyen tüntetésben, tömegmozgalmakban. Nem szeretem a csordaszellemet.

Jòs nem vagyok (mint te :), de bizom benne, hogy az emberiség története vehet jò irànyt is. Legalàbbis ezt kivànom, hiszek benne és igyekszem tenni is ezért, a magam szerény mòdjàn. :)

Előzmény: Törölt nick (6045)
Fleur88 Creative Commons License 2013.02.13 0 0 6046

Szia Pista

Az nem elég ha a munkaadód  neked is be kell menned és be kell adnod az öszes általuk kért papírt ami pedig:adnak egy nyomtatványt ki kell tölteni, RIB, anyakönyvi kivonat franciául, személyi fénymásolat és az össszes Bulletin de paie fénymásolata ezután vársz vársz ésmajd egyszer küldenek egy átmeneti számot vagy visszaküldik hogy ez meg ez nem jó.

Előzmény: Pista0 (6031)
Rufella Creative Commons License 2013.02.12 0 0 6044

Ami engem illet, miniszoknyàban màr rég nem jàrok és alkoholt sem fogyasztok az utcàn. :)

Előzmény: Törölt nick (6043)
Rufella Creative Commons License 2013.02.12 0 0 6042

:) Nem ugy mûködik ez...  Elôször is nincs esély utcai verésre, màsodszor nem futok el semmi elôl sikitva.

Előzmény: Törölt nick (6039)
Rufella Creative Commons License 2013.02.12 0 0 6040

Hahaha! Neked sem lehet tùl jò véleményed a nôkrôl ! Pedig vannak harcos nôk is, akik kiàllnak a jogaikért!

Előzmény: Törölt nick (6029)
Rufella Creative Commons License 2013.02.12 0 0 6038

Amikor elôször turistaként jàrtam Pàrizsban (80-as évek), az arab léhûtô pasasok (egész nap a falat tàmasztottàk a napon) nemcsak hogy bàmultàk a fehér ember lànyàt, hanem a nyomàba is eredtek. Ha véletlen megàlltam egy kirakatnàl, akkor meg is szolitottak. Nagyon tolakodònak talàltam, alig lehetett leràzni ôket. Azota biztos még rosszabbodott a helyzet, de szerencsémre most màr észre sem vesznek (igy ötven fölött :)))

Előzmény: Fleur88 (6027)
Rufella Creative Commons License 2013.02.12 0 0 6037

Aucune chance! En közel 20 éve buddhista vagyok. :)

Előzmény: Törölt nick (6026)
damonic84 Creative Commons License 2013.02.12 0 0 6036

Üdv! Nekem is dettó ezt küldte vissza. Megtudtál esetleg valami "közelebbit" erről a cégről?? 

Előzmény: hook 07 (6021)
pannaszofi Creative Commons License 2013.02.12 0 0 6035

Szia,

azt javaslom, hogy menj be személyesen az assurance maladie-hoz. Ez elméletileg minden városban kell hogy legyen. Ha Te kis helyen élsz keress rá a neten, hogy hol van a legközelebbi "iroda". Bocs, látom Lyonban laksz! Tehát ott biztos van! Ha megpróbálnak lerázni verd ki a cirkuszt! Ne túl hangosan, inkább határozottan, úgy mint aki tisztában van a jogaival!

A 3 nyelvű anyakönyvi kivonatot el kell fogadják gond nélkül! De fontos! Hívd fel a figyelmüket arra, hogy ez 3 nyelven, közte franciául írodott, mert tapasztalatom szerint nem olvassák el, csak elutasítják, hogy ez nem jó!

Nekem több helyen bent van ez a kivonat és nincs vele gond! Igaz a CAF-ból jött olyan levél, hogy fordítassam franciára az amúgy francia nyelven is írodott okmányt, de miután bementem és jeleztem, hogy ez francia is lenyugodtak. A szövegkiemelő csodákra képes:-) Tudod az a zöld. Egyébiránt ők is használják ha fel akarják hívni a kollega figyelmét valamire!

Így tudsz jutni valamire, nekem is így sikerült! Pedig nálunk még bonyolultabb is volt, mert a férjem munkahelye miatt nem a lakóhelyünkhöz tartozó maladie-hoz kellett menni! A telefont felejtsd el, lehetetlenség bármire is jutni!

Szép napot!

Előzmény: Fleur88 (6028)
Juditclara Creative Commons License 2013.02.12 0 0 6034

és az "én ismerem a vallásomat" cimkéjű darab, pár év múlva majd sírva könyörög, hogy segítsünk, mert ő nem így gondolta... :-/ meg hasonlók.

az emberi ostobaság határtalan :-(

a miniszoknya meg lehet, hogy dögös, de határtalanul kényelmetlen ;-) akár csak a tűsarok egész napra. 

ezeket ki is szavaztam a ruhatáramból, na azért be kell ismernem, akad pár darab elfekvőben, sosem lehet tudni alkalmakra ;-)

de én már csak nacis csajszi maradok, édes, színes balerinatopánokkal ;-)

Előzmény: Törölt nick (6024)
Juditclara Creative Commons License 2013.02.12 0 0 6033

köszönöm :-DDD

azt hiszem elmondhatom, hogy szinte minden állatot imádok, bár vannak kivételek, pl. a 4 lábnál többel élők, vagy a toll- vagy szőrtelenek. de ezek a fehér bundások a kedvenceim közé tartoznak :-)))

szóval köszi és ne hagyd abba ;-)

Előzmény: Törölt nick (6020)
libertas86 Creative Commons License 2013.02.12 0 0 6032

Szia!

Én is kapcsolatban állok ezzel a személlyel,illetve más is akiről tudok.

Vegyük fel a kapcsolatot és tudunk infókat cserélni.

guth.krisztian@gmail.com

Itt elérsz!

Pista0 Creative Commons License 2013.02.11 0 0 6031

Én július óta dolgozok, a munkaadóm be is küldte nekik amit kellett és semmi. A héten adom be én a papírjaimat, hátha így elindul valami, de már a munkaadói bejelentéssel működnie kéne, a munkavállalónak nem kéne semmit intézni. Bürokráciában Magyarország - és szerintem az egész világ - felett járnak az biztos.

Előzmény: Fleur88 (6028)
Fleur88 Creative Commons License 2013.02.11 0 0 6028

Légyszíves segítsen valaki hogy lehet a Securité Social-ra hatást gyakorolni???

Már augusztus óta dogozom és beadtam a papírjaimat mindent amit kellett az anyakönyvi kivonatom három nyelven van lefordítva, a fizetési papírok,személyi fénymásolat,RIB és egyszer mikor még nem ez az anyakönyvi kivonatom volt visszaírtak, hogy ez nem jó mert olyan kell nekik hogy francia forditó fordítja franciára.

Szóval szereztem olyat Magyarországról ami három nyelven van és az önkormányzat adja ki.

Egyébként mivel LYonban lakom a Rhone Alpes-hoz tartozom de egyszerűen lehetetenségnek tűnik hogy még a numero PROVISOIRE ami egy átmeneti szám is megkapjam úgy hogy teljes munkaidőben dogozom 6 hónapja és a mutuelle is járna.

Már egy hónapja hogy beadtam ba papírjaimat újból az új három nyelvű anyakönyvi kivonattal de semmi válasz ha felhívom őket akkor jön a válasz hogy várjak még majd bizos jön a válasz de a nevemet sem kérdezik meg.

Katasztrófa.

Azt írták amúgy hogy április óta szigorítottak az anyakönyvi kivonaton úgyhogy ezt jól megszívtam.

Akinek van bármi féle mostani tapasztalata velük kapcsolatban kérem segítsen.

Fleur88 Creative Commons License 2013.02.11 0 0 6027

Szia Rufella

Én is Lyonban lakom és most télen pédául szeretk úgy járni hogy rajtam van a kapucni egy dolog hogy kevébé fázom de a másik dolog , hogy utáom mikor a metron bámunak a főleg (arab) férfiak fiúk. És ez még a jobbik eset mikor nem szónak be valamit ,úgy hogy farmer van rajtam és hosszú kabát. Néha esküszöm aztkívánnám hogy bárcsak énis viselhetnék valamit a fejemen mert tényleg nagyon zavaró.

Egyébként nekem nincs az arabokkal bajom kollegáimmal is nagyon jól kijövök igaz kicsit más a felfogásuk.

Előzmény: Rufella (6023)
Rufella Creative Commons License 2013.02.11 0 0 6023

Pire encore!

Lyonban lépten nyomon olyan fiatal lànyokkal  talàlkozom, akik bàr europaiak, bebugyolàljàk a fejüket fekete kendôkbe. :(

Divat lett? Némelyek azért mert muzulmànnal hàzasodnak, de vannak egészen fiatalok is. Nem fogjàk föl, hogy ezzel sajàt szabadsàguk megnyirbàlàsàban vesznek részt ? :(

Előzmény: Törölt nick (6017)
Pista0 Creative Commons License 2013.02.11 0 0 6022

Ha fizetés bruttó akkor nagyjából reálisnak tűnik, a többiről nem tudok nyilatkozni.

A 3 db kép is reális lehet, a francia tb kártyához kettő kell, a maradék lehet akár belépőkártya is. 

Természetesen ezekkel a hirdető is tisztában lehet, ettől még lehet átverés!

hook 07 Creative Commons License 2013.02.11 0 0 6021

Sziasztok!

Egy kis segítséget kérnék. Találtam a neten egy franciaorszégi álláshírdetést amire az alábbi választ kaptam. Érdeklődnék, hogy hallott-e már valaki erről a cégről, vagy tud-e akármilyen információt. Az ajánlat nagyon jónak, sőt túl jónak tűnik!!!! A 85 euró pedig amit előre láttatlanban kell majd befizetni jó befektetésnek tűnik a "várható bérek" tekintetében. 

Ezért kérem, ha valaki tud, vagy hallott valamit a céggel kapcsolatban kérem ossza meg velem.

Előre is Köszönöm mindenkinek!

Tisztelt Uram!

Jelentkezését  rögzítettük!  az alábbi tájékoztatást küldjük!

Először is tudatom önnel, hogy ön a FMP SARL construkcion hirdetésére jelentkezett. Amit tudni lehet a munkavégezésről, helyről, és időről, illetve általános

tájékoztatásban közlöm az alábbiakat. Marseille-ben egy 12 emeletes irodaház kivitelezésén dolgozunk. Erre a helyszínre keresünk szak,-illetve betanított

munkatársakat korlátozott számban. Szakmunkás lehet: Burkoló, víz-központi fűtés szerelő, Gipszkartonszerelő, festő. Természetesen mi is a magas minőségre

törekszünk, (mint a legtöbb konkurens cég) Cégünk hírneve nem engedheti meg a

negatív kritikát. Ezért nagyon

körültekintően válasszuk meg munkatársainkat.

A heti munkaidő 40 óra/hét. Ami napi fél óra ebédidőt tartalmaz. Fizetés 2 hetente van, a betanított munkatársak bére: 850 euro /2 hét( x2 1700 euró/hó)

szakképzetteknél ez természetesen magasabb összeg... 1100 euró /2 hetente vagyis havonta 2200 euró.

Ebből levonásra kerül a 

szállás rezsihányad. 6 Fő van elszállásolva a 3 szobás lakásokban, (szobánként 2 Fő) Az 1 Főre eső rezsihányad 30-35 euró közt van. Az 1 év munkaszerződésre

van lehetőség, 2 havonta hazajárás a cég költségén.

Apartmanjaink önellátóak, így mindenki annyit költ élelmiszerre, tisztálkodási szerekre, amennyit gondol. Az árak Magyarországi viszonylatban vannak. Lehetőség

van túlórára, ami maximum napi plusz 3 órát nem haladhatja meg. Ebben az esetben 20 euró/ óra a túlórai díj.   A szállást ingyen biztosítjuk 3 szoba konyha

fürdőszoba összkomfortos lakásokban. A kiutazás csoportosan történik, ami azt jelenti hogy felszállási lehetőség, Miskolc, Debrecen, Budapest, Győr városokban megoldható. A kiindulás előtt az útiköltség árát kérjük megfizetni, ami 

85 Euró/ Fő. Ami a ( Money Trasnfer) western union-nál kerülhet befizetésre február 11.-tő, vagy február 22.-ig. Az utazási szervező részére. INDULÁSI IDŐPONT:

2013.FEBRUÁR 25.-e napján van az indulás  HYUNDAI TIPUSÚ  9 SZEMÉLYES KISBUSZOKKAL. Felszállásnál csak

azok a személyek utazhatnak, akik a western union befizetési bizonylat másolatát felmutatják.

Amit kérünk: Kérjük hozzon magával hideg élelmet, (3 napra elegendő,mert az élelmiszer itt sem kerül többe mint Magyarországon.) 2 hétre (az első

fizetésig) költőpénzt. (10-15 euró naponta) Amit feltétlenül hozzon magával, személyi igazolvány, 3 db személyi igazolvány kép, születési anyakönyvi kivonat,

Magyarországi TB  kártya. 

A megérkezésüket követően másnap ügyintézőnk kérelmezi okmányai alapján az EU Betegbiztosítási kártyát,és megkötjük önökkel a munkaszerződést, munkaköri

leírással együtt, Magyar és

Francia nyelven is. Postakártyát állítunk ki dolgozóink részére, ugyanis a bérkifizetést kártyára kapják (hasonló mint a bankártya, csak kevesebb a kezelési

költség) Ezen a napon sor kerül még Hepatitis C szűréses vérvizsgálatra, mellkasi röntgenre, és általános

vizsgálatokra. A harmadik napon tolmács

segítségével balesetvédelmi oktatásban vesznek rész. A többi napokon ismerkednek munkaterületükkel, környezetükkel, illetve raktárunkból felveszik a

munkaruházatukat, amit szigorú szabályok betartásával kell hordani, szerszámokat alkalmazni. További kérdésével kapcsolatosan állunk rendelkezésére, akár

telefonon vagy email-ben.  Üdvözlettel: Molnár József 

Juditclara Creative Commons License 2013.02.10 0 0 6019

háááát... ennek a történetnek se lesz a vége "jó tett helyébe jót várj" vagy vmi ilyesmi.

maradjunk inkább a cuki kisállatos fotók küldözgetésénél ;-) szívmelengetőbb

Rufella Creative Commons License 2013.02.10 0 0 6018

:(((

Előzmény: Törölt nick (6017)
Rufella Creative Commons License 2013.02.09 0 0 6016

Aranyosak... (amig kicsik, de ki tudja mi lesz belôlük ? :)

Előzmény: Törölt nick (6014)
Rufella Creative Commons License 2013.02.09 0 0 6015

En megértelek (igaz, engem is mindenki naivnak tart :). Igy lenne a helyes, de a màssàgtòl valò félelemnek is van magyaràzata. Mindenki, aki ragaszkodik a sajàt kulturàjàhoz, nyelvéhez, veszélyeztetve làtja mindezen értékeket az "idegenek" (a màs kulturàju, nyelvû, vallàsù emberek) àltal. Amig a bevàndorlòk kevesen vannak és beilleszkednek egy tàrsadalomba (igyekezve ugy csinàlni, ahogy te is irtad), addig nincs baj. De amikor ezek kerülnek többségbe, s eszük àgàban sincs fölvenni az "ôslakosok" szokàsait, hagyomànyait, betartani törvényeit, akkor kezdôdnek a bajok, az összetûzések (akkor veszik észre az emberek a màssàgot). S amikor odàig fajulnak a dolgok, hogy az ùjonnan érkezôk (nagy szàmukbol kifolyòlag) akarjàk ràerôszakolni a hàzigazdàkra elveiket, szokàsaikat, akkor a befogadòk szabadsàga kerül veszélybe, elveszithetik kulturàjukat.

A kulturàlis olvasztòkemencének nem vagyok hive én sem.

Előzmény: Juditclara (6009)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!