Szerintem nem az anyamacskát ütötte el, hanem a kis kandúrt, az újszülöttet. Az pedig nem tud félreugrani egy akármilyen lassan mozgó autó elől, még nincs benne veszélyérzet.
Már megbocsáss, de nem lehetett valami életrevaló reflexekkel megáldott macska. Ha egy 120-szal száguldó autó elől nem tud elugrani, megértem. De hogy egy tolató kocsi elüssön egy normális macskát...
Két héttel ezelőtt még 3 macskánk volt. Kettő kandur, egy lány. Más macskák nem igazán jártak hozzánk, a kandurok elzavarták őket - ha nem akkor én.
Két héttel ezelőtt kinyiltak a szemei a lánycica egyetlen kandur kölykének. Úgy döntöttünk, hogy maradjon. Két héttel ezelőtt eltünt az anyja. Nap mint nap neveltük, 3-4 óránként kajáztatva. Ahová mentem a portán mindenhová követett a pár centis lábaival. Nagyon megható volt.
Most temettem el. Kiállás közben rámentem autóval.
Jesszus, hova zullik ez a topic. Azt hiszem meg fogom mondani a moderatornak, hogy figyelmeztesse a nyelvvedoket - bepiszkitja a macskauldozeses temakat. . .
A hiba ott van a párhuzamban, hogy a macska - a vakonddal ellentétben - nem a lánc része. A rágcsálóknak rengeteg természetes pusztítójuk van, persze a hülye ember azokat is kiirtja.
A Word hosszú ú-val írja, hogy utál? Gratulálok neki és a készítőinek. Tényleg nézz már utána valami értelmes helyen, olyan szó, hogy "útál", nincs. Mint ahogy "írtóbrigád" sincs, mert az irtó is rövid i. A kibicet meg k-val írjuk.
Egyet nem értetek, hogy a természetben körforgás van. Vakond ki, kártevők elszaporodnak, mivel nem az egyetlen tápláléka a lótetű. Megeszi a pajorokat, gilisztákat, stb.
Macska ki, jönnek a rágcsálók be, és innentől minden megrágva, fertőzve. (pl: leptospirozis)
Nyugodtan lehet kiírtani a lánc egyik szemét, az egész megborul.
"A mostani két kutatás egyébként alátámasztja azt a közel két évtizedes elméletet, miszerint a higiénikus nyugati élet részben felelőssé tehető az allergia és az asztma nagyarányú terjedéséért. Az úgynevezett higiénia hipotézis szerint az emberi immunrendszert nem teszik próbára elég korán a betegségek és a piszok, így a későbbiekben a test túlreagálja az olyan kis ingerléseket, mint amit például a pollen okoz."
"azoknak a gyerekeknek, akik egy vagy több állattal együtt nőnek föl, vagyis immunrendszerük sokkal inkább próbára van téve, életük későbbi szakaszában általában kevesebb dologra lesznek allergiásak."
Ilyen környezetben (fórum) nem mindig szokás. Indulatokat váltana ki. Gondolj csak bele! (<- Ez a mondat így, felkiáltójellel a végén kissé idegesnek tűnik.)
Milyen kártevő fogja a gyepemet pusztitani a vakond kiirtása után ami miatt permeteznem kéne???? Max a macska szar árt neki, arra viszont nem a permetező a megoldás.