Keresés

Részletes keresés

ysu Creative Commons License 2013.05.18 0 0 272

"Ha eljönnek az angyalok"

ysu Creative Commons License 2013.05.18 0 0 271

Legenda, tegnap este:

http://videotar.mtv.hu/?k=legenda

 

Persze lemaradtam róla, úgyhogy most néztem meg a videótárban. Fantasztikus volt. 

monti011 Creative Commons License 2013.05.17 0 0 270

"Hallottam már vele jó interjút a Danubius, Juventus, Neo Fm, sőt még a Lánchid rádióban is, és mindenhol az volt az alap, hogy a műsor közben a vendég dalaiból válogattak. Ez volt az első olyan eset, amikor a beszélgetést oda nem illő dalokkal szakitották meg állandóan."

 

 

Gondoltam, hogy össze tudjam igazán hasonlítani az interjúkat meghallgatok egypárat. Hát nem jött össze. Lánchíd rádió hangtárából pl csak az egyik van fent. És hát azóta jó pár rádió megszűnt...

Előzmény: ysu (264)
monti011 Creative Commons License 2013.05.14 0 0 269

Ja igen azt valamikor hallottam, olvastam hogy szöveg írásnál meg van neki hogy szeretné énekelni, mi a dallam. Csak az nekem egyezik meg a zeneszerzéssel illetve hangszereléssel.

Bár tulajdonképpen ha a szöveg és a dallam meg van akkor a dal is. Onnantól már csak elrontani lehet.

Előzmény: ysu (268)
ysu Creative Commons License 2013.05.14 0 0 268

Az Aprócska Blues-nál egyértelmű a dolog, hiszen már mikor megjelent a Megasztár válogatóján, akkor hozta magával, és az Eurovízió kapcsán többször is elhangzott, hogy az ő dala. Csak azért van mellette Madarász Gábor is feltüntetve az első lemezen, mert csak a dallam az övé, a teljes hangszerelést "Madi" csinálta (mivel Magdi nem tanult zenét, még hangszeren sem játszik). A Nem maradunknál nem hangsúlyozta, hogy ennek a dallamát ő írta, de a lemezborítón az ő neve is ott áll Jamie Winchesteré mellett. Az Aprócska Blues alapján feltételeztem, hogy a dallam (vagy annak egy részlete) az övé, a Jamie Winchester pedig a hangszerelést végezte.

Előzmény: monti011 (267)
monti011 Creative Commons License 2013.05.14 0 0 267

Igen, ebben két dalban nem csak szöveg író volt?

Előzmény: ysu (266)
ysu Creative Commons License 2013.05.14 0 0 266

A másik kettő esetében nem csak szöveg író volt?

 

Mármint az Aprócska Bluesban és a Nem maradunkban? 

 

A Szerelem dalnak a szövege nem semmi... 

 

Hát nem... ;)

Előzmény: monti011 (265)
monti011 Creative Commons License 2013.05.14 0 0 265

Én nem nagyon emlékszem riportra, mivel évek óta nem hallgatok rádiót. Van egy két beszélgetés amit megszeretnék hallgatni, de mindig elfelejtkezem róla... Itt most nem felejtettem el, gép közelben voltam, csak azért hallottam. De az szerintem alapnak tekinthető, hogy egy órás beszélgetés során legalább egy számot leadnak....

Azt olvastam, vagy hallottam passz... Meg youtube-on is ott van a neve, mint zeneszerző.

A másik kettő esetében nem csak szöveg író volt?

A Szerelem dalnak a szövege nem semmi... Csak simán ha zene nélkül elolvassa valaki spec szerintem egy dolog juthat az eszébe. :)

 

 

Előzmény: ysu (264)
ysu Creative Commons License 2013.05.12 0 0 264

Talán itt van a legnagyobb különbség, hogy egy rádió egy-egy beszélgetést mennyire vesz „komolyan”. Hogy csak legyen egy ilyen műsor amit lenyomnak valahogy vagy ténylegesen arra szolgáló, hogy „promotálja” az előadót, együttest. Ahogy a mr2 is tette.

 

Hallottam már vele jó interjút a Danubius, Juventus, Neo Fm, sőt még a Lánchid rádióban is, és mindenhol az volt az alap, hogy a műsor közben a vendég dalaiból válogattak. Ez volt az első olyan eset, amikor a beszélgetést oda nem illő dalokkal szakitották meg állandóan.

 

Nekem a Jó reggelt boldogság jön be nagyon, szép finom zene. Hangulata van.


Jaj, ne is mondd! Azt is nagyon-nagyon szeretem. Amikor megjelent a lemez, az volt az első dal, ami egyből megfogott. Azt tudtad, hogy a lemezen az az a dal, aminek a zenéjét is Magdi irta? (Eddig minden stúdiólemezen volt egy, az Aprócska blues és a Nem maradunk, most meg a Jó reggelt boldogság). Mostanában viszont a legeslegnagyobb kedvencem a lemezről a Szerelem lett. Ahogy kikiabálja a világnak, hogy "Szerelmes vagyok beléd", ahogy csodásan visszaadja ennek az "aranyködnek" az érzetét, hát az valami zseniális. És mivel ezt tévében még nem adta elő, ezért nem volt eddig olyan felvételem, ahol élőben énekelte volna. Most megnéztem a kecskeméti videót, és totál beleszerettem újra a dalba. :)

Előzmény: monti011 (262)
monti011 Creative Commons License 2013.05.12 0 0 263

Nem tudtam, hogy már tavaly is az volt a szándéka, hogy abba hagyja, de ha ennyire sikeres akkor nem kéne. Bár az is igaz, hogy jobb a csúcson befejezni, míg azt megvárni, hogy nem kíváncsiak rá. De a két évados telt házas előadások, gondolom nem véletlenek, elég valószínű, hogy még jó pár előadás telt házas lenne. Az mr2-es riportban elhangzott, hogy lesznek nyári előadások is.

Előzmény: ysu (259)
monti011 Creative Commons License 2013.05.12 0 0 262

Igen az meglepő volt, hogy beszélgetés közben egy dalát sem játszották le, míg az mr2-es esetében csak tőle adtak le számokat. Talán itt van a legnagyobb különbség, hogy egy rádió egy-egy beszélgetést mennyire vesz „komolyan”. Hogy csak legyen egy ilyen műsor amit lenyomnak valahogy vagy ténylegesen arra szolgáló, hogy „promotálja” az előadót, együttest. Ahogy a mr2 is tette.

Nekem a Jó reggelt boldogság jön be nagyon, szép finom zene. Hangulata van.

Előzmény: ysu (260)
monti011 Creative Commons License 2013.05.12 0 0 261

Hát igen, ez elég kiakasztó, hogy az a legjobb aki a legtöbb lájkot kapja.... Ha meg megnéznék az eladási listákat, hát magasan veri a többieket. Azt hiszem az lenne az igazságos. Ebben ez az esetben a 3 legjobb Magdi, Ákos és a Tankcsapda. Magasan az ő lemezeiket veszik. Ami szerintem mérvadónak kéne lennie.

Azt nem tudtam, hogy nem promotálja az internetes szavazásokat, annyira nem kísérem figyelemmel, csak feltűnt.

Előzmény: ysu (259)
ysu Creative Commons License 2013.05.12 0 0 260

Az mr2-s riport nekem kifejezetten tetszett. Magdi is jobban érezte magát benne, ez átjött. Elhangoztak benne olyan dolgok, amik korábban nem, vagy legalábbis az ő szájából még nem hangoztak el. Megerősített egy csomó olyan dologban, amit a régi riportok alapján éreztem, tudtam, de most ő maga mondta ki. Vicces volt az a rész, ahol a festésről mesélt. 

Nekem az nem baj, ha a riporter olyat kérdez, aminek elvileg utánanézhetne, mert a közönség nevében kérdez, és a közönség esetleg nem tud dolgokat, de azért érdekli a téma. De azt nem szeretem, ha Magdi egymás után ad 5 interjút, mind az ötben ugyanazokat a kérdéseket teszik fel, és ezért ő szorgalmasan ugyanazokat a válaszokat adja. Az igazán kiemelkedő interjúkban sikerül olyat kérdezni, vagy úgy kérdezni, hogy Magdi megnyílik, és valami olyasmiről kezd beszélni, amiről korábban nem beszélt. Ilyan volt számomra a Lélek Boulvard, a Záróra annak idején, idén a Szily Nórás interjú, és néhány rádiós beszélgetés, én most az mr2-set is ideveszem. A Class FM-s csak sablon beszélgetés volt, ráadásul arra sem vették a fáradságot, hogy a szövegrészletek között Magdi dalait játsszák be. Az mr2-n ezzel szemben meglepett a dalválasztás, egy egész csomó váratlan dal került bele, aminek nagyon örültem. Pl. a Boldogság van, ami nekem az egyik kedvencem, de egyelőre nem játsszák a rádiók. 

Előzmény: monti011 (258)
ysu Creative Commons License 2013.05.12 0 0 259

Már tavaly is az volt a szándék, hogy abbahagyja végleg. Aztán mégis elindult a következő évad. Most biztosra vettem, hogy ez csak afféle évadzárás, és természetesen folytatja jövőre. De már nem vagyok annyira biztos benne. Azt hiszem, most is az a szándék, hogy vége legyen, továbblépjen, aztán hogy Eszenyi visszahívja-e jövőre néhány előadásra, vagy esetleg más városokba meghívják-e vele, az majd kiderül. 

 

Magdi sohasem promotálja az internetes szavazásokat. Talán ezért is, általában nem nyer bennük, annál is inkább, mert a rajongói rétege széles, és nem feltétlenül a legaktívabban internetezők közül kerül ki egy jó része. Vicces azért egy olyan szavazást olvasni, hogy "Ki a legjobb énekesnő?", választani már eleve csak tehetségkutatósok közül lehet, legutóbb ugye Antal Timi, Radics Gigi, Hien, Tóth Gabi és Magdi, majd aki a legtöbb lájkot kapja, az lesz a legjobb énekesnő? Hát szerintem inkább az, aki először megtölt egy Arénát emberrel, esetleg a lemezét megveszik, akinek jó dalai vannak, aki 20 év múlva is fennmarad, stb... De ők tudják. :) 

 

Előzmény: monti011 (257)
monti011 Creative Commons License 2013.05.12 0 0 258

Ja a két rádiós riportot meghallgatva felvetődik egy kérdés bennem. Ennyire tudatlan és ostobák a riporterek? Olyan kérdéseket tettek fel, illetve olyan dolgokat mondtak félre, amit egy max félórás felkészüléssel elkerülhetek volna. Gyakorlatilag ennyi idő alatt össze lehetett volna szedni valós információkat.... Nekem a mr2-es riport mondjuk jobban tetszett.

monti011 Creative Commons License 2013.05.12 0 0 257

Olvastam. Ez most azt jelenti, hogy vége az előadásoknak erre az évadra vagy „végleg” befejezte a Magdalénát?

Más, igen érdekes az ez évi Fonogram közönségdíja. Szavazni lehet, de csak akkor ha van facebook regisztrációd és elérted a 18 éves kort....

Ha jól láttam ezt a szavazást egyedül ő nem „reklámozta”. Bár nem néztem végig az összes jelölt facebook oldalát.

Előzmény: ysu (256)
ysu Creative Commons License 2013.05.12 0 0 256

Magdaléna búcsúzott, 2 évnyi teltházas előadás után. Magdi ezt írta a Facebookon:

 

"Magdaléna megpihen!Köszönöm annak a sok embernek aki látta és szerette őt. Mind a 27 500 nak! 
Sokat kaptam magam is ettől a különös kis nőtől és a legfontosabb, hogy megtanított hogyan szeressem magamat úgy, ahogy voltam-vagyok és leszek!
Remélem Magdaléna üzenete és mondanivalója örök és mindenkihez elér!!!"

 

Az utolsó előadáson Magdi két platinalemezt is átvehetett, egyet a Magdaléna Rúzsáért, egyet pedig a Tizenegyért. 

 

ysu Creative Commons License 2013.05.09 0 0 255
ysu Creative Commons License 2013.05.04 0 0 254

Ezen a linken visszanézheted! Kicsit sokat kell várni a betöltésre, de előbb utóbb csak bejön.

Előzmény: monti011 (253)
monti011 Creative Commons License 2013.05.04 0 0 253

Köszi! Keresztesre azért kíváncsi lettem volna az első részből. Az a baj, hogy ilyenkor én még bőven kint vagyok a kertben...

Előzmény: ysu (252)
ysu Creative Commons License 2013.05.04 0 0 252

http://videotar.mtv.hu/?k=Legenda

 

Máté Péter volt az első Legenda, Bebe, Keresztes Ildikó és Kökény Attila az előadók. Így szinte biztos, hogy Magdi az LGT-sben fog szerepelni. 

Előzmény: monti011 (251)
monti011 Creative Commons License 2013.05.04 0 0 251

Nem láttam, amikor be linkeltem, akkor vettem észre, hogy már volt az első rész....

Előzmény: ysu (250)
ysu Creative Commons License 2013.05.03 0 0 250

Te láttad? Volt Magdi az elsőben is? Vagy ő csak az LGT-s részben lesz? 

Előzmény: monti011 (249)
monti011 Creative Commons License 2013.05.03 0 0 249
monti011 Creative Commons License 2013.04.30 0 0 248
ysu Creative Commons License 2013.04.18 0 0 246

PLATINALEMEZ A MAGDALÉNA!!!!

ysu Creative Commons License 2013.04.17 0 0 245
monti011 Creative Commons License 2013.04.17 0 0 244
monti011 Creative Commons License 2013.04.03 0 0 243
ysu Creative Commons License 2013.03.26 0 0 242

Nekem plakátom nincsen, csak egy link a sok közül arról, hogy idén Magdi is fellép a Volt fesztiválon, július 4-én. 

 

http://www.sziget.hu/volt/hirek/hazaibol_sem_lesz_hiany_a_volt-on.14999.html

Előzmény: monti011 (241)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!