Segítséget szeretnék kérni ! Magyar nyelvű használati utasítást lehet-e találni az Aveohoz?
A ridóhoz is nagyon jó lenne magyar nyelvű tájékoztató, mert csak tippeljük a beállítást, ami sikerül is, de okosabb a rádió mint mi, és szeretnénk kiaknázni a lehetőségeit.
Sziasztok!Keresek bontott első ajtót(vezetőoldal),illetve géptetőt.2007-es 1.4-es benzines aveo sedanra.A szín kék metál.(mystic blue).Ha valaki tud szóljon.Üdv
10 éves AVEO-nk van. Egy ideje menet közben elmegy az alapjárat. Minden kereszteződésben lassításnál, megálláskor leáll a motor. Általában pár perc, vagy 1-2 km megtétele után helyre áll az alapjárat. Mi lehet az oka?
Egy kis segítségre lenne szükségem. Az aveom akumulátor kímélője nem működik vagyis nem kapcsolja le a lámpát magától eddig jó volt. Az (ajtónál a gomb az jó ellenőriztem) a vezető ajtóról a belső világítást sem kapcsolja fel. Tudnátok segíteni, hogy hol keressem a hibát. A válaszokat ellőre is köszönöm.
Annyi fejlemény van, hogy reggel elmentem szerelőhöz, rádugtuk gépre és a holtponti jeladó cserére szorul....! ha ez lenne a jelenlegi legnagyobb gondom, már boldog is lennék...! de nem ez! sajnos ott is kellett maradnia a kocsinak, mert az odafelé úton a jobb első fékem befogott...és kb szénné égett :) :(
Úgyhogy új holtponti jeladó, tárcsa és betétek, valamint az abs jeladót is megnézi....! már előre fáj a dolog :( de ha kell az autó, kell az autó...nincs mit tenni! Egyébként azt mondta, hogy így hirtelen ránézésre rendben van!
Jah...meg még egy stabilizátor pálcát is kicserél...!
2006-os 1.2-es Kalosom van, mostanában a következő probléma fordul elő.
Napi első indítás után leáll pár másodperc után....második után általában szintén, harmadikra már jó. Olykor világít a CHECK lámpa is, ami vagy úgy marad egy következő gyújtásig, vagy elalszik menet közben. Tipp?
Másik problem: előfordulhat, hogy befog a tárcsafék? Volt már valakinek ilyen Kalossal? Este azt tapasztaltam, hogy vagy meglehetősen megnövekedett a motorfék ereje, vagy foghat a fék...! Megálltam, jobb első fék elég meleg volt (holott esett az eső)...sőt...kicsit mint, ha égett szag is lett volna...de ma megyek vele egy kicsit, lehet csak hallucináltam... :)
Az első kérdés most égetőbb lenne, hátha van tippje valakinek! Péntek reggel megyek hibakód kiolvasásra....aztán "ha úgy van", akkor ott is hagyom a szerelőnél...!
2006-os 1.2-es Kalosom van, mostanában a következő probléma fordul elő.
Napi első indítás után leáll pár másodperc után....második után általában szintén, harmadikra már jó. Olykor világít a CHECK lámpa is, ami vagy úgy marad egy következő gyújtásig, vagy elalszik menet közben. Tipp?
Másik problem: előfordulhat, hogy befog a tárcsafék? Volt már valakinek ilyen Kalossal? Este azt tapasztaltam, hogy vagy meglehetősen megnövekedett a motorfék ereje, vagy foghat a fék...! Megálltam, jobb első fék elég meleg volt (holott esett az eső)...sőt...kicsit mint, ha égett szag is lett volna...de ma megyek vele egy kicsit, lehet csak hallucináltam... :)
Az első kérdés most égetőbb lenne, hátha van tippje valakinek! Péntek reggel megyek hibakód kiolvasásra....aztán "ha úgy van", akkor ott is hagyom a szerelőnél...!
Nekem másodszor fordult már elő. Nálam az a megoldás jött be, hogy kiszereltem a zárszerkezetet és a kapcsoló házába kompresszorral befújtam. Így először sikerült teljesen megjavítani, most másodszor pedig úgy működik a kp-i zár, hogy lassan fordítom el a kulcsot. De még mindig jobb, mint 18 ezerért egy új zár.
Még új vagyok itt. Átolvastam jó pár oldalt, de nem találtam az enyémhez hasonló problémát.
2008-as 1.2 8V 5a. Aveom van. Eddig kop-kop semmi bajjal. Most jött elő egy kisebb probléma. A központi zár nem zárja le az ajtókat. Nem távos, csak kulcsos. Egyedül csak azt az ajtót zárja, amiben a kulcs van (vezetői). Ha lenyomom mindet, kinyit, mintha misem történt volna. Csak a zárással van baj. Biztiket megnéztem, mind jó. reléjét nem találtam a könyvben sem, a biztifedeleken sem. Orvosolható ez a baj otthon, vagy szerviz lesz a vége? Válaszokat köszi!
Nem lehet hogy amivel állítod a hideg meleg kapcsolónál van a gond?Legjobb tudomásom szerint egy csapot nyit meg ami a belső kis fűtőbordákhoz (olyan mint a hűtő az autó elejében csak kisebb) vezeti be a vizet!Ez azt u a utastérben van a műszerfalban. A termosztát az csak akkor nyit ki ha az autó hűtő irányában ha elérte a megfelelő hőfokot!De a belső fűtéshez nincs köze!Két dolog miatt lehet itt gond vagy a a kapcsoló nem nyitja ki a csapot vagy nem keringet a szivattyú ,de azt észre véned mert a víz hőfok emelkedne a szokotthoz képest!
Nem értek az autókhoz, de ajándékba kormányvédőt szeretnék adni valakinek, akinek Chevrolet Aveo-ja van. Biztos rossz helyen keresem, mert nem találom a neten, hogy mekkora a kormánykereke, vagyis, hogy mekkora kormányvédőt vegyek rá. Tudtok segíteni? Köszi