Nem volt időm végigolvasni nekem sem mindenkit, elnézést ha voltak hasonló szempontok.
A következő kérdéseim lennének az elnök úrhoz
1. Komolyan gondolja az Elnök úr, hogy egy, a világtérképen egy babszemnyi ország elnökeként hozott bojkott hatására fogja az USA felülvizsgálni ezt az intézkedését? Ha igen, akkor ez naivság, ha nem, akkor meg várható eredmény nélküli gyerekes durcázás.
2. Tervez-e hasonló bojkottot azok ellen az országok ellen, akik hasonló biometria adatokat tartalmazó utiokmányokat, igazolványokat (tudtommal több EU ország is ezt tervezi) fognak bevezetni ?
3. Miért gondolja az Elnök úr, hogy 10 (de legyen 15, nehogy vki ebbe kössön bele) millió ember érdekeit képviselni hivatott szerepében a magánemberként (szerintem pl. tévesen) kitalált eszméinek hódolva mindannyiunk közös nemzetközi kapcsolati, gazdasági érdekeit veszélyeztetheti anélkül, hogy törekvésének bármi várható eredménye lenne.
4. Világszerte régen elterjedt és elfogadott az emberi fej első részéről (arcról) készült kép nyilvántartása. Elnök úr emberjogi, szabadságjogi szempontból milyen különbséget lát egy emberi testrész (arc) képének nyilvántartása és egy emberi testrész (első ujpercek tenyér felöli oldala) nyilvántartása között ?
én mint mezei állampolgára hazánknak pl. sokkal megnyugtatóbbnak tartanám, ha nem a fejemről készült képet nézegetné az egész hivatalnoki apparátus lépten-nyomon, hanem pl. az ujjam képét. Hiszen az ujjamat akkor és annak mutatom meg, akinek én akarom, és nem kell mindig az utcán is, civilek előtt is nyiltan viselnem,
egy kitalált példa, hogy jobban értsétek: a szomszédomban lakó BM útlevélkészitő tisztviselő, aki csak látásból ismer, miért kell, hogy felismerje akkor is a fényképemet, amikor csak civilben látott addig, és miért vagyok biztos, hogy civil kiváncsiságától hajtva belenéz majd az adatlapomba is, hogy mit irok ott, mikor szulettem stb. Ha az ujjlenyomatomat kellene leadnom, semmi ilyesmi rossz érzésem nem lehetne.
másik példa: miért van rossz érzésem attól a gondolattól, hogy a bankban a pénztáros futólag ránézve a személyimben lévő fényképre simán kifizeti a pénzemet bárkinek, aki ellopja a személyimet, kicsit hasonlít rám, és akármennyit gyakorolva (ott van a minta is a személyiben) hasonlóan oda tudja firkálni a nevemet.
A fentiekből kifolyólag sokkal kevésbé érzem aggályosnak az ujjamról készült biometriai adatok (kép) nyilvántartását, mint az arcomról készült biometriai adatok (kép) nyilvántartását.
5. Elnök úr olvasta már a Magyarországra beutazási vízumot kérő külföldiek részére szóló négy oldalas magyar nyomtatvány megalázó kérdéseit, a csatolandó igazolások, nyilatkozatok megalázóan packázó hosszú listáját?
Tud-e az Elnök úr arról, hogy magyar állampolgárként a nem magyar állampolgár édesanyám részére szükséges magyar vizumhoz szükséges meghivólevélhez milyen igazolásokra van szükségem? Hogy pl. többet járok a Földhivatalba (!!!) emiatt, mint bárkió?
Tudja hogy mennyit kell fizetni ezért, mennyit kell várni erre a papirra?
Tud-e arról, hogy BM alkalmazottak ilyenkor helyszini kiszállással vizsgálják meg minden alkalommal a házamat, a lakáskörülményeimet gyanus jelek után kutatva, hogy méltó vagyok-e arra, hogy édesanyámmal évente egyszer találkozzak.
És ez még csak egy meghivólevél, nem a vizum, amiért neki kell egy hasonlóan megalázó procedúrát végigszenvednie. (az USA-ban a meghivólevelet az irja, aki meghívja az illetőt, nálunk a rendőrség adja ki a nevemben, miután megvizsgálta, hogy méltó vagyok-e erre (előttem titokként kezelt szubjektív szempontok alapján) Marha jó, nem? Előbb talán a saját házunk táján kellene seperni...