Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2005.08.15 0 0 580

...Mert a rendelkezés ami ellen kapálódzik rá nem vonatkozik. Ö pedig egyes szám elsö személyben beszél....

És?

Eccerű magyar állampolgárokra vonatkozik, és ő addig nem megy amíg így van. Ő már az egész országot képviseli, akkor is ha egyes szám első személyben nyilatkozik.

Előzmény: Törölt nick (577)
nofene Creative Commons License 2005.08.15 0 0 579

Nofene, szerintem tévúton jársz. A biometrikus okmányok beveztése csak mellesleg üzlet, főként muszály, ráadásul asszem az izraeliek és a britek is elég jól állnak a teknológia fejlesztésében.

Ha Sólyom álláspontja elvi, azt kellett volna mondania, hogy addig nem utazik, amíg nekem meg neked ujjlenyomatot kell adnunk. Nem ezt mondta, és butaság is lett volna. Mondjuk, az is butaság volt, amit mondott.

Előzmény: netizen (514)
nofene Creative Commons License 2005.08.15 0 0 578
Nofene! :-)
Előzmény: alfredoo (512)
Törölt nick Creative Commons License 2005.08.15 0 0 577
S te a társadalom nevében nyilatkozol. Hol? Melyik társadalom ez? Ki k3rt r0ß? Ki választott?
Vagy a társadalom szónak nálad nincs értéke. Akár a seggedet is törölheted vele

Busth pedig újraváasztottuk.

Period.

De tudtommal itt most a magyar elnök elsönapi háryjánoskodásáról van szó.

Mert?

Mert a rendelkezés ami ellen kapálódzik rá nem vonatkozik. Ö pedig egyes szám elsö személyben beszél.

"addig nem megyek"

Miccósz ehhez?
Előzmény: Törölt nick (574)
netizen Creative Commons License 2005.08.15 0 0 576
:)
Előzmény: alfredoo (573)
Callie Creative Commons License 2005.08.15 0 0 575
melyik társadalom? milyen tájékozottság? bár ez elég off
Előzmény: Törölt nick (574)
alfredoo Creative Commons License 2005.08.15 0 0 573

netizen

nagy szellemek ha talalkoznak (akkor egy csomo latin idezet szuletik...)

na ez most inszinuacionak keszult...

Előzmény: netizen (567)
alfredoo Creative Commons License 2005.08.15 0 0 572

matrix

tudom mire irtad. csak az ervelesed hibazott. egyebkent szo sincs arrol hogy a fenykepet barki mellozni kivanna, inkabb ki akarjak egesziteni mas dolgokkal is.

Előzmény: matrix94 (559)
netizen Creative Commons License 2005.08.15 0 0 571
Tenere me, suaviter,
ama intime.
Me beasti dulciter,
et nunc amo te.
Tenere me adama,
vero somnio.
Amo te, o lux mea,
fiat unio.
Előzmény: Törölt nick (570)
netizen Creative Commons License 2005.08.15 0 0 569
Mare nubium. Umbriel.
Mare imbrium. Ariel.
Et itur ad astra.
Et itur ad astra.
Mare undarum. Io. Vela.

Mirabile dictu. Mirabilia.
Mirabile visu. Mirabilia.
Et itur ad astra.
Et itur ad astra.
Sempervirent. Rosetum.

Afer Ventus. Zephyrus.
Volturnus. Africus.
Et itur ad astra.
Et itur ad astra.
Etesiarum. Eurus.
Előzmény: Törölt nick (564)
netizen Creative Commons License 2005.08.15 0 0 567
neked is...
Előzmény: Törölt nick (565)
netizen Creative Commons License 2005.08.15 0 0 566
http://www.newamericancentury.org/
Előzmény: alfredoo (558)
netizen Creative Commons License 2005.08.15 0 0 563
Auribus frequentius, quam lingua utere.
Előzmény: Törölt nick (560)
netizen Creative Commons License 2005.08.15 0 0 562
hogy mennyivel jobb lenne, ha lenne egy olyan azonositó testrészünk (pl. ujjhegy) amit hivatalos ügyeink intézére használunk és ha nem akarom, akkor az erre illetékteleneknek nem kell megmutatnom az utcán is viselve mindenki előtt, mint ahogy azt most az arcommal kénytelen vagyok tenni. minority report (directed by steven spielberg)
Előzmény: matrix94 (559)
matrix94 Creative Commons License 2005.08.15 0 0 559

arra irtam volna a BM-es példát (ezek szerint nem volt szerencsés a példa, bár szerintem a szemléltei a dolgot) hogy mennyivel jobb lenne, ha lenne egy olyan azonositó testrészünk (pl. ujjhegy)  amit hivatalos ügyeink intézére használunk és ha nem akarom, akkor az erre illetékteleneknek nem kell megmutatnom az utcán is viselve mindenki előtt, mint ahogy azt most az arcommal kénytelen vagyok tenni.

Tehát emberjogi, szabadságjogi, 'anti-big-brother-jogi' szempontból én kevésbé érzem aggályosnak az ujjlenyomat nyilvántartását mint a fényképem nyilvántartását.

Előzmény: alfredoo (553)
alfredoo Creative Commons License 2005.08.15 0 0 558

netizen

1., nem tudom mi a pnac.

2., nem csak te vagy a jobboldalon. nagyon sokan amerikat en bloc utaljak.

3., en sem szeretem amerikat, mert szeretni jucikat es a csokifagylaltot szeretem.

Előzmény: netizen (557)
netizen Creative Commons License 2005.08.15 0 0 557
egyszeruen nem tudom megerteni az amerikaellenesseget. ami ugye csak 'kodolt' de meglehetosen vilagosan itt van. PNAC =/= marika. hányszor kell, még hogy elírjam. én csak a PNAC-ot utálom...
Előzmény: alfredoo (540)
alfredoo Creative Commons License 2005.08.15 0 0 555

netizen

akkor ha ez ilyen altalanos jelenseg valoszinuleg van erre statisztika.

mintha szenatorne asszonysag evett volna kiflit a tescoban fizetes nelkul... es utana hogy fel volt haborodva.

ha jol ertem a kodolt nacizast visszavontad es elfogadtad magyarazatomat.

ha ez nem igy van es tovabbra is ugy erzed hogy kodoltan naciztalak akkor bocsanatot keerek es ISMETLEM eszem agaban nem volt sem kodoltan sem kodolatlanul nacizni.

az mar csak hab a tortan hogy a naci fogalma is vitathato lenne es valoszinusitem hogy egy mai naci LENYEGILEG kulonbozik egy akkori/hajdani nacitol.

Előzmény: netizen (550)
alfredoo Creative Commons License 2005.08.15 0 0 553

matrix

azt hiszem nagyon sok igazsagod van. a vita elment off iranyba, pedig mar mintha tegnapelott mondtam volna.

azt is hogy solyom urnak a MI dolgainkkal kellene foglalkoznia.

a megadott peldaid is szemleletesek voltak.

a szemelyis penzfelvetelnel nem irtad hogy a bunozo siman megegyezhet a penztarossal vagy ugyintezovel es osztoznak a penzen es plane nem veszik eszre az alairas es a szemelyi meg nem feleleset. tobb millio forint eseteben ez vegul is ertheto...

a bm-es peldad nem ul mert nyugodtan tudhatja a neved. de egy bm tisztviselo miert is elne ki maganelete minden bujat bajat a hivatalaban? a kivalasztasanal kell ilyesminek szempontnak lennie.

gondolom azt is vizsgaljak hogy tanarok es papok lehetoleg ne legyenek pedofilek.

Előzmény: matrix94 (546)
netizen Creative Commons License 2005.08.15 0 0 552
aquilla non captat muscas..
Előzmény: Törölt nick (549)
netizen Creative Commons License 2005.08.15 0 0 550
az amerikaiak betartjak a dolgokat es tudjak hogy a metron jeggyel kell utazni. otthon valszeg tudják. Budapesten szinte mindegyik amnéziába eseik.

es ezzel szemben a magyarok maradnak kinn 3% felett es ido utan... meg minden... melyik magyarok, kik?
Előzmény: alfredoo (523)
alfredoo Creative Commons License 2005.08.15 0 0 548

ragika

a lenyegi valtozas 1988-ban tortent. amikor utlevelet kaptunk.

es a vizummentesseg is lenyegeben onnan datalodik. szerintem a vizummentessegrol beszeltem. te meg sz.sz. (szokas szerint) keversz es kavarsz...

Előzmény: Törölt nick (541)
matrix94 Creative Commons License 2005.08.15 0 0 546

Nem volt időm végigolvasni nekem sem mindenkit, elnézést ha voltak hasonló szempontok.

A következő kérdéseim lennének az elnök úrhoz

1. Komolyan gondolja az Elnök úr, hogy egy, a világtérképen egy babszemnyi ország elnökeként hozott bojkott hatására fogja az USA felülvizsgálni ezt az intézkedését?  Ha igen, akkor ez naivság, ha nem, akkor meg várható eredmény nélküli gyerekes durcázás.

2. Tervez-e hasonló bojkottot azok ellen az országok ellen, akik hasonló biometria adatokat tartalmazó utiokmányokat, igazolványokat (tudtommal több EU ország is ezt tervezi) fognak bevezetni ?

3. Miért gondolja az Elnök úr, hogy 10 (de legyen 15, nehogy vki ebbe kössön bele) millió ember érdekeit képviselni hivatott szerepében a magánemberként (szerintem pl. tévesen) kitalált eszméinek hódolva mindannyiunk közös nemzetközi kapcsolati, gazdasági érdekeit veszélyeztetheti anélkül, hogy törekvésének bármi várható eredménye lenne.

4. Világszerte régen elterjedt és elfogadott az emberi fej első részéről (arcról) készült kép nyilvántartása. Elnök úr emberjogi, szabadságjogi szempontból milyen különbséget lát egy emberi testrész (arc) képének nyilvántartása és egy emberi testrész (első ujpercek tenyér felöli oldala)  nyilvántartása között ?

én mint mezei állampolgára hazánknak pl. sokkal megnyugtatóbbnak tartanám, ha nem a fejemről készült képet nézegetné az egész hivatalnoki apparátus lépten-nyomon, hanem pl. az ujjam képét. Hiszen az ujjamat akkor és annak mutatom meg, akinek én akarom, és nem kell mindig az utcán is, civilek előtt is nyiltan viselnem,

egy kitalált példa, hogy jobban értsétek: a szomszédomban lakó BM útlevélkészitő tisztviselő, aki csak látásból ismer, miért kell, hogy felismerje akkor is a fényképemet, amikor csak civilben látott addig, és miért vagyok biztos, hogy civil kiváncsiságától hajtva belenéz majd az adatlapomba is, hogy mit irok ott, mikor szulettem stb. Ha az ujjlenyomatomat kellene leadnom, semmi ilyesmi rossz érzésem nem lehetne.
másik példa:   miért van rossz érzésem attól a gondolattól, hogy a bankban a pénztáros futólag ránézve a személyimben lévő fényképre simán kifizeti a pénzemet bárkinek, aki ellopja a személyimet, kicsit hasonlít rám, és akármennyit gyakorolva (ott van a minta is a személyiben) hasonlóan oda tudja firkálni a nevemet.
A fentiekből kifolyólag sokkal kevésbé érzem aggályosnak az ujjamról készült biometriai adatok (kép) nyilvántartását, mint az arcomról készült biometriai adatok (kép) nyilvántartását.

5. Elnök úr olvasta már a Magyarországra beutazási vízumot kérő külföldiek részére szóló négy oldalas magyar nyomtatvány megalázó kérdéseit, a csatolandó igazolások, nyilatkozatok megalázóan packázó hosszú listáját?

Tud-e az Elnök úr arról, hogy magyar állampolgárként a nem magyar állampolgár édesanyám részére szükséges magyar vizumhoz szükséges meghivólevélhez milyen igazolásokra van szükségem? Hogy pl. többet járok a Földhivatalba (!!!) emiatt, mint bárkió?

Tudja hogy mennyit kell fizetni ezért, mennyit kell várni erre a papirra?

Tud-e arról, hogy BM alkalmazottak ilyenkor helyszini kiszállással vizsgálják meg minden alkalommal a házamat, a lakáskörülményeimet gyanus jelek után kutatva, hogy méltó vagyok-e arra, hogy édesanyámmal évente egyszer találkozzak.

És ez még csak egy meghivólevél, nem a vizum, amiért neki kell egy hasonlóan megalázó procedúrát végigszenvednie.  (az USA-ban a meghivólevelet az irja, aki meghívja az illetőt, nálunk a rendőrség adja ki a nevemben, miután megvizsgálta, hogy méltó vagyok-e erre (előttem titokként kezelt szubjektív szempontok alapján)  Marha jó, nem?  Előbb talán a saját házunk táján kellene seperni...

alfredoo Creative Commons License 2005.08.15 0 0 545

netizen

azt teszik meg az orszagok es a kormanyok amit tudnak. majd ha uj helyzet lesz akkor ujra probalnak tenni.

szerintem nekunk nincs mitol felni (kormanyilag) inkabb minket vedenek meg. nem is a joszandekra hivatkozom hiszen az talmi lehet. inkabb arra hogy sokan vagyunk. ha a kommunizmusban nem tudtak teljesen megfigyelni, ha ott is engedniok kellett valami fuggetlenseget (morgas, hoborges stb stb) akkor a demokraciaban sem fogjak tudni ellenunk felhasznalni az osszegyujtott tenyeket.

de egyszeruen nincs mas kiut.

Előzmény: netizen (539)
netizen Creative Commons License 2005.08.15 0 0 544
ontosan tisztában vagyok azzal, hogy milyen szintü alakoknak van szükségük, hogy itt az Indexen kapjanak gutaüt...bocs(!), nyilvánosságot. Pl neked.
Előzmény: Törölt nick (534)
alfredoo Creative Commons License 2005.08.15 0 0 543

ragika

komolyan veszlek bar nem szivesen vitatkozom veled. es nem mondunk akkor sem emberekre azt hogy 'ezek'.

miert nezed le a vitapartnereidet? engem italozassal vadolsz meg kuszasaggal. de mast ugyanigy lenezel. szerintem a vita egyik alapfeltetele a masik tisztelete.

Előzmény: Törölt nick (534)
netizen Creative Commons License 2005.08.15 0 0 542
te biztos igy szoktad. felenk ne ez a szokas :)
Előzmény: Törölt nick (535)
alfredoo Creative Commons License 2005.08.15 0 0 540

netizen

ha a hitler melletti jobboldali kiallasra gondolsz akkor nem naciztalak le kodoltan. azt allitottam hogy magyarorszag (a magyar jobboldal) kitartott hitler mellett, szerintem valami rosszul ertelmezett becsuletessegbol.

es azt kertem szamon hogy kitarthatna amerika mellett is.

nem tudom hogy ezzel miert is naciztalak le teged vagy a magyar jobboldalt?

egyszeruen nem tudom megerteni az amerikaellenesseget. ami ugye csak 'kodolt' de meglehetosen vilagosan itt van.

Előzmény: alfredoo (538)
netizen Creative Commons License 2005.08.15 0 0 539
a viszumkotelezettseggel onmagaban nincs semmi baj. baj azzal a hozzakapcsolt adatbanyaszati izevel van ami mostansag kialakul. szegeny jo ragika tenyleg nem latta a the net c. filmet, vagyha latta is, nem ertette meg vagy nem akarja megerteni. komolyan azt hiszi, hoyg ezek a biometrikus izek megvedik a kulfoldi terroristaktol. majd amikor ellopjak a szemelyiseget es felahsznaljak ugy, ahogy az szamara kellemelen, majd rajon mirol is van szo. jok ez a biometrikus izek, meg jok a szamitogepek is. letrehoznak egy csomo olyan problemat ami nelkuluk nemis letezne. de azon ragika mar szvsz keveset gondolkodott, hogy ogyis lehet haz, hogy a bin laden csalad a jelenleg regnalo elnoknek csalad jobaratja. ezek nagyon erdekes dolgok am...
Előzmény: alfredoo (531)
alfredoo Creative Commons License 2005.08.15 0 0 538

netizen

eszembe sem volt kodoltan vagy kodolatlanul lenacizni. hol tettem ezt?

Előzmény: netizen (533)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!