A történet mókás volt, barátaim hívtak fel, hogy átépítenek egy éttermet és szükségük volna néhány tanácsra. Amikor a címet mondták, akkor rádöbbentem, hogy ez a Pelikán volt.
Kaja.hu néven nyitnak hamarosan, vmi magyaros félönkiszolgálós éttermet.
Az egyik szakács októberig a Zsolt Udvar/Trió/Trieste egységben dolgozott, azt mondja, a Triestehez hasonló kajákat akarnak.
A fagyott hal szerintem is botrányt, ezt nem tudtam eddig elképzelni Sölét úrról.
(A Mossellennel is ez volt az egyik bajom. A másik az, hogy kiszárították a halat -persze az is lehet, hogy annyit ült a mélyhűtőben, hogy nem lehetett mást csinálni vele :( )
Minden esetre ha Sölét Gyula nyit egy másik vendéglőt, biztos elmegyek oda egyszer, sőt talán többször.
Én az eredeti helyen nem is voltam, csak a Nagymező utcában kétszer.
Másodszor volt némi gond, várni kellett az ételre elég sokat, elcseréltek két rendelést, ennek dacára jó élménnyel távoztunk. Nem kétséges, nem annyira jóval, mint első alkalommal, amikor minden lenyűgöző és nem túlzás: tökéletes volt.
A paradicsommártás a fehér lazac mellé cseppet sem volt harmóniában a hallal. A tintahal salátaágyon átlagos volt. Egyébként jókat olvastam a helyről, lehet, hogy pechem volt csak vele, mint a Mosselennel is...
Én is megyekszékhelyről ruccanok fel időnként, Aradról. :)
Közben meg lehet állni Makón, ahol nagyon jót ettem olcsón a Szent Gellért borházban. Ajánlom mindenkinek. A palackozott boroknak nincs vendéglői felárja, van olyan bor, ami drágább mondjuk egy plázás szaküzletben.
(Rendeltünk: Don Simon Leányka, 2003 (990), Vylyan Merlot 2004 (2500))
Én kipróbáltam. Az ételek tényleg nagyon rendben vannak, de a hely ... Kezdődik a röhejes hintalóval a bárpult tetején. Oké, megtetszett a miliárdos tulajnak Bécsben és kerül amibe kerül hazahozatta, de akkor is ... Az asztalok teljesen egymásra vannak tolva, a jobb helykihasználás érdekében. Mert hely az nincs sok - a szellősebb részben is egymás szájába lógnak a vendégek, útban a többieknek a WC felé, meg a személyzetnek a konyhába. A székek támlája aranyozott neoluxszal lefújt műanyagszerűség ... brr. Viszont a személyzet az egyik legjobb, amivel idén találkoztam.
Volt szo, én tutti irtam. A tulajnak volt egy Rozmaringja az obudai toronyházak tövében (afféle kockásabroszos kispiszkos, jo volt), az leégett, aztán lett egy valami nemtomminevű a Szépvölgyi elején, aztán ez a Rozmaring.
itt vagy pár éve voltam, a kaja rendben volt, de majdnem fizetés nélkül távoztam, mert nem akarták a számlát hozni.
Nekem a régi kockásabroszos jobban tetcett..
De ebédre szerintem jó, bár alighanem nyáron jobb, mostmá gondolom a kerthelyiség nem üzemel:)
aki szereti a halat, annak javaslom keddenként a pommo d'oro új, széchenyi utcai lerakatában. isteni tintahalat ettem, az egész hely pedig valóban nagyon olaszos. annyira, hogy vannak magyarul nem is beszélő pincérek, amit azért egy picit furának találok. mondjuk a vendégek nagyrésze is olasz vlt, de akkor is, ez mégiscsak bp....
Pl. érdemes az Árpád fejedelem úton parkolni a gyalogos felüljárónál, mert kellemetlen meglepetés lehet, ha a kapu nincs nyitva, és tovább kell hajtani a parti úton. Zavaró, hogy a személyzet túlöltözi a vendégeket. Sokan vannak, és kissé kelletlennek tünnek első pillanatban, de ha már valaki a szárnyai alá vesz akkor már ok. Az építés még mindig zavarokat okoz. A konyha elfogadható, a környezet jó, az épület zavaros, sokkal jobbat kellett volna kihozni az adottságokból.
Bizony, azóta az épületet is lebontották és újat építettek a helyére... A régi Kisbuda kapuja ott volt, ahol most az irodaházba lehet bejutni, nem jobbra mellette, ahol ezeké a rövid életű étterem-próbálkozásoké. Nagyon emlékszem arra, amikor először jártam ott, mert egész kiváló Szapáry-májat kaptam -- bár utóbb, már a Kenyeres u.-i helyen, sikerült felülmúlniuk egy még jobb kárpáti fogasfilével.
Egy év után voltam a Kogartban, és az az az érzésem, hogy kissé eltávolodtak a valóságtól. Tavalyig olyan tíz alkalommal jártam ott, volt benne egy Vylyan borvacsora is, így volt egy kialakult képem. Mostanra kb. 50%-ot emelkedtek az árak, és állítólag még jelentősen fognak, merthogy első osztályúak lesznek. Az étlap már most tele van 4-5000 ft-os ételekkel. Nem látom azonban hogy a konyha tudná követni. Bár csak egy levest ettem, de fantáziátlansága, sterilitása mindent elmondott. A julienre vágott zöldségek nem javítottak rajta. Nem tudom kinek fognak éttermet csinálni, mert egy lélek sem volt. A fizetésnél újabb kellemetlenség, a 10 %-os borravalót az egyébként kedves kislány 50%-osnak értette, és úgy kellett visszahívni. Nem tudom, hol tanították neki, hogy mennyit szokás adni, mert normális helyen legalább rákérdeztek volna, hogy biztos jól értette e. De nem jól. A Bagolyvár közepes konyhájával eddig nem volt túl nagy baj, de mostanában láttam, hogy bevezették a felszolgálási díjat, ráadásul rögtön 14%-ot. Eddig egy kedves nővel találkoztam ott, a többi morc. Viszont több a sznob mint a Kogartban, de legalább tele van, és van egy érdekes atmoszféra. Csak főzni nem tudnak.
Dohány/Nyár sarok, vagy fél éve ott lévő olasz. Il Terzo Cerchio, vagy mi is a neve.
Laza (hát olaszos:-) kiszolgálás, a személyzet egyrésze olasz, és a vendégek nagyrésze is. Ez kulföldieknél nálam mindig jo pont, pl nem hinném hogy az a jo kinai ahol a vendégek eszkimok:)