Miután mindenféle rendszámmal foglalkozó topic-kal találkoztam, de olyannal nem ami az 1990 előtt kiadott rendszámokkal, azok történetével foglalkozik, vettem a bátorságot, egy ilyent nyitni.
Arra kérem az ide írókat, az általuk feltett rendszámokkal kapcsolatban a lehető legtöbb információt, képet, évjáratot tegyék fel.
Ezt egy blogban találtam. Darabig vitatkoztak, nem Weapon-e véletlenül a kocsi, esetleg Ford, aztán a vita eldőlt, hogy GAZ-67. Hanem aztán érkezett egy hozzászólás:
Tudnál-e bővebb információval szolgálni erről a képről? Ismered-e a kocsin ülőket, vagy csak úgy hozzád került a kép? Amiért kérdezem. Nagybátyám 1952-ben katona volt és sofőr. Egy éjszakai dunai pontonhidas átkelésen halálos baleset érte. Két teherautó összeszorította.
Akik ott voltak, hogy elkerüljék a vizsgálatot, felelősségre vonást, a sötétség leple alatt belecsúsztatták a Dunába. Az egyik tettes 25 év után, mikor elévült a dolog, kereste meg a családot, mert nem hagyta a lelkiismerete. Innen tudjuk, hogy mi is történt.
Kérlek, ha módodban áll, tegyél fel egy nagyfelbontású képet. A kormánynál ülő fiú lehet, hogy nem a nagybátyám, de az ellenkezője is igaz lehet. Így nagyon hasonlít rá, az biztos! Köszönöm.