Nekem 6ezerért akarták adni a Karácsonyi-Nagynál. ("Nem része az autónak") Nem kértem. Megvettem az Osanban 4900ért (EÜ+háromszög+izzó+picike táska, és elfér a pótkerék mellett)
sziasztok, tetszik a cee'd ezért olvasgatom a fórumotokat. különösen az új 3 ajtós tetszik. lopják ezeket? a váltózárról annyit hogy az egyik ismerős autóját azért nem vitték el mert volt benne. felfeszítették a zárat, feltépték a váltószoknyát és otthagyták a kocsit. lehet hogy megzavarták a rohadékokat.. viszont az elvontatás ellen nem ér semmit. valakinek van 2.0 literes diesel? bár az 1.6 is jól megy, próbáltam..
Kb. erre utaltam én is. Sztem egy jó és korrekt autóvédemi szakember is azt mondja (általában), hogy szinte mindent el lehet vinni. De tény, hogy attól még védekezni egyáltalán nem haszontalan (sőt), ugyanis egy tolvaj egyik legnagyobb rizikófaktora az idő...
"Nem gondolom, hogy ezek mende-mondák, pl. a váltózárról is már bebizonyosodott, hogy igazán csak motortérzárral együtt ér vmit."
Ha valamit el akarnak vinni, akkor elviszik, legfeljebb trélerrel jönnek érte. Ezek az védekezések csak azért vannak, hogy az alkalmi tolvajt elriasszák. Mert a váltózár is csak addig elég, amíg nem nyitják fel a motorháztetőt, és nem rakják kézzel kettesbe az autót. Az gyári immobilizerhez viszik magukkal a dobozt, és átkötik. Persze egy sima riasztó ezt megnehezíti, de ha tényleg készülnek, akkor azt is ki tudják iktatni.
Nem gondolom, hogy ezek mende-mondák, pl. a váltózárról is már bebizonyosodott, hogy igazán csak motortérzárral együtt ér vmit. Az én OFF Bertone Coupe-m váltózáras volt, amit elloptak. :((( Éppen terveztem a motortérzárat is... (persze, lehet, hogy trailerezték...nemtom, de már mindegy)
Sok mindent mondanak mindenről csak az a gond hogy eddig senki sem látta hogy igy müködik. váltózárra is azt mondták kilehet nyitni de eddig még csak hallottam róla, próbáltak már kinyitni áltózárat de eddig nem sok sikerrel jártak:) szal a mende mondák mindig lesznek , egyébként meg ha nem lenne biztonságos akkor némely bank nem követelné 3,5 milla felett hogy benne kell lennie Sőt jövöre úgy néz ki még 3 bank csatlakozik ehezz mert igy látják hol az autó ha a tulaj nem fizet:):) és egyszerüen leállitják majd azt mennek érte.
Mások is máshol. Tudod hány ECS+-t akartak nekem már eladni? Ilyenkor én pislog, és ártatlanul megkérdezi: Nem csak CRDI-hez van? A válasz meg: Ja, de... :)))
Végül ott vettem, ahol a legtöbbet kínálták a Lacettimért.
És a Ceed bowdenes és a bowdent blokkolja a zár:) én gps-es riasztót szoktam ajánlani . nyomon követheted neten hol a kocsi letudod állitani kitudod nyitni betudod zárni mindent egy kattintással vagy telefonról csak a kártya havidijját kell fizetni. ha riasztásvan jelez a telód is meg látod a neten is . szerintem ez most nagyon jó és 100000 ft ból megáll.
A + tempomatot jelől az elektromos csomag mellé ... Nekem tegnap este szóltak,hogy megérkezett a verda nov.5-én rendeltem és januárra igérték nem baj valahogy kibírom majd, hogy elöbb megérkezett :)).
Ma voltam megnézni a telepen nagyon tetszik remélem jövő hétvégén már birtokolhatjuk ..
60-ért egy tempomat ajándék. Egyébként pedig nagyon hasznos, akár benzines, akár diesel kocsit vezet az ember. Egyébként más márkák esetében kis túlzással az elektromos csomag extrái külön-külön kerülnének annyiba, mint maga a csomag. Nem vagyok kereskedő, nem ezért mondom:).
Azért ez a váltózár is érdekes: nekem a Lurdyban azt mondták, hogy Cee'dbe nem lehet, mert nem rudas, hanem bowdenes. Ezután írja be West, hogy kedvezményes váltózár csere. Szóval hogy is van ez? :)))
Én valószínűleg hagyom a gyári riasztót, és egy kapcsolható indításgátlót szereltetek bele, ami rablásgátlóval is össze van kötve. Eredetileg váltózárat szerettem volna, de lebeszéltek róla. (Bár csak már ott tartanánk, nekem január elejére ígérik az autót. SW 1.6 CRDI EX Lim+ ECS+)
Úgy irigyellek, én még nagyban el vagyok veszve a papírjaimban és minden nap törlesztő részletekkel álmodom. Viszont már fejből megy az összes felszereltségi szint a listaárakat kívülről fújom, úgyhogy lassan elmehetnék KIA értékesítőnek. :)))))) De azért már körvonalazódik a fejemben a végleges verzió. ;)
Voltam szervízben a rángatással/rántással kapcsolatban. Elmentünk egy szakemberrel próbaútra és megállapította, hogy a motor normális működése NEM ilyen. A rántás nem normális jelenség és az én esetemben nem az üzemanyag, nem a sok városi araszolgatás az oka.
A KIA központ elmondása szerint egy hasonló esettel találkoztak, ahol a vákuumcső tíszítása után a probléma megszünt. Ezt az enyémen is elvégezték, azonban ez most nem segített!
Így immár a KIA hivatalosan is értesült a szakszerviznek (KIA M6) köszönhetően a problémáról.
Kérem azokat a Ceed 1.6 Crdi tulajdonos társaskat, akiknek a kocsijuk szintén rángat, hogy legalább jelzés szintjén tudassák szervizükön keresztül a KIA Mo.-gal, hogy hasonló problémájuk van.
Így talán kicsit nagyobb hangsúlyt kap a probléma és gyorsabb lesz a megoldás.
Ha minden a tervek szerint alakul akkor most pénteken veszem át az autót.
/Cee'd 1.6 Crdi EX. Lim + Elekt. csomag/ Mennyire jó a gyári riasztó. Érdemes valami jobbat belerakatni, mert persze elmondva és leírva jó a gyári is, de az élet mindig mást hoz..
A csomagtartóval nekem is volt problémám, de megtaláltam a megfelelő technikát.
A középtől kicsit balra kell rátenyerelni és úgy nyomni lefelé, így akár 10cm-ről is pontosan zár. Persze azért nyomni kell, mert önsúllyal, vagy kis nyomással nem záródik pontosan.
Az illesztések nálam, mindenhol passzentosak, nincs elnagyolt rész az autón.
Más.
A rángatásos dolog továbbra is tapasztalható néha, de ez inkább apró rántás, ami szerintem a motor velejárója. Ritkán fordul elő és az sem zavaró.
Gyanítom, hogy másoknál is csinálja a CRDI csak nem nagyon veszik észre.
A zörgéses problémám is megmaradt. A vezető oldali műszerfal felől rezonáló műanyag zörgést tapasztalok néha. Egyébként az autó zörgésmentes.
Összegezve 1200 Km tapasztalatát: Nagyon dinamikus, jól vezethető, jól fogyasztó, pontosan összerakott, minden igényt kielégítő (EX) autót sikerült vásárolni.