Beszélgettem az egyik Balaton IC-n az étkezőkocsi személyzettel, hogy szeptember 12. után mi lesz a sorsuk. Terespol beindul, meg még ősszel a Corona. Talán Bécs felé még decemberi menetrendváltástól valamin még lesz, de pl. a Hortobágyról nem tudtak semmit, pedig szerintem arra kellene tenni kocsmát, mert hosszú viszonylat.
A belföldi 1+ bisztróról semmi konkrétum nincs, még október sem. Ennek ellenére a kör-IC-s ARmz témára rögtön azt reagálták, hogy ha nem bírja el a forgalmat, akkor teljes értékű étkezőt is kap... hát, érdekes...
Ahol most élek / dolgozok, ott például olyan jelfeladós rendszer használatos, ahol akkor kapod meg a magasabb sebességfokozatról szóló kódot, ha a vonatod vége lejött a csökkentett sebességel bejárandó pályaszakszról. :)
Ferencváros-C elágazás is tudja ezt. De másutt sincs gond, egészen addig, amíg 40-es bejáratnál elegendő a fogadóvágányon adni föl a jelet.
A miskolci szerelvényfordulóban találtam három olyan fordát, aminél az összeállításnál az szerepel hogy "multifunkciós". Ez mit takar és mit értenek alatta?
Mivel ezzel szeretnék utazni 2 hét múlva (vonat-vonat-busz átszállással), utóbbinál 9 perc a csatlakozás, elkezdtem figyelni a vonatinfót. Ha kocsit soroztak volna ki, akkor gyanítom nem + 16 az induló késés, hanem több.Későn tolhatták be.
Vasárnap rendesen indultunk és így is narancssárgák voltunk a térképen. Ami érdekes:a miskolci visszatolás. Valakiért visszament? Rosszul választották ketté a két kocsicsoportot? helyen vá
Nagykáta felé Halbi vezérlő típusa, ebből az mv.-k nek kb. 20 százalékának van képesítése sajnos.
Nagykátán "élmény" akaszani és körbejárni...
Inga jobb lenne de se cirmos V43-3000 es se halbi vezérlő típusa sincs a dolgozók többségének..
23616-3669 páros rendszeresen cipeli a 7.45 kor induló pecsi Ic szerelvényét benne a Halbi vezérlővel Nagykátán körbejár a vezérlőkocsik egy részén még fűtési fej sincs a 470 es mozdonyokról kell vendégkábelt biztosítani..
A jv.-kkel nem volt gond, az ajtókat meg szerintem Keletinek kellett volna megcsinálni, mielőtt elküldik tegnap du. Erősen belesza..k szaga volt az egésznek a 13 perces késéssel együtt, amivel a Keletiből indult. Így nem tudtam elmenni az S36-ossal, mert akkor még nem látszott mi jön, nem volt bejelentkezve.
Nem járnak IC-ben, egynapos forduló, csak a 9307-9306-9428 tartozik bele (az első kettő minden munkanap, az utóbbi csak hétfőtől csütörtökig). Elvileg 4 db 2. osztály IC+ kocsiból áll. Van két másik, hasonló egynapos fordulója is a Keletinek: 9309e-9308 és 9309v-9314, ezek papír szerint egy 1. osztály és két 2. osztályú, fülkés DWA-DVJ kocsiból vannak kiállítva.
Be lehetne sorolni egy biciklis IC pluszt amugy, lenne igény... Néha van, de mivel a Keleti "ami maradt" alapon adja ki ezt a szerelvényt, nem lehet számolni vele.