Az első tapasztalatok a golf plusrol pozitívak. Tágas, kényelmes, a váltója szuper. Megy szépen az 1.4 motorral is. Viszont az ügyfélkapus rendszerben utánanézve fekete színűnek van feltüntetve, viszont az autó sötétszürke. Ezek szerint át lett festve az egész??
Sziasztok! Egy ezen a világon nem létező motort szeretnék beazonosítani. Ez egy Peugeot 106-osban van, és szerintem nyomi volt valaki a forgalomba helyezésnél, mert 50 kW-ot írt a teljesítményéhez, de ilyen motorja ezeknek nem volt. Néztem Saxo-k közt is, de ott sem létezett 50 kW. Igazából azért érdekel, mert ezek 3 féle motorral készültek és az alkatrészek szempontjából szerintem nem mindegy mihez rendelek.
A motorszám: 10FY5Q0352709
Aztán még az is érdekes, hogy az alvázszám szerint egy 2005-ös Peugeot 106-ot kapok de ez már nem annyira lényeges.
van egy feher focus mk2 1.6benzines autom. fura hang jon vhonnan hatulrol. amire eloszor gondoltam , hogy beragadt 1 kavics a gumi futofeluletebe de megnezve az abroncsokat nem talaltam...
ami fura hogy kb csak 40m km/h alatt hallok 'utemszeru dobogast' amikor guruluk, amint a gazra/fekre lepek a hang eltunik...
ha gyorsabban megyek pl autoapalyan 100 folott lelepek a gazrol szinten nem hallom a hangot.
szerintetek mi okozhatja? talalkoztatok mar ilyennel?
Auto inditoakku töltesevel kapcsolatban irok, van egy 98-as a4 1.9 tdi audim meg egy regi előkamras dízel Puntom, eddig kb napi használatban voltak most viszont karanténba kerültem. Van egy LiDL-es akku töltöm, felraknam az autók akkujat tolteni, viszont elgondolkoztam azon, hogy vajon úgy töltsem, hogy az a sarukat leveszem, magyarul az autó nincs feszültség alatt, vagy maradjon rajta aztán úgy csiptessem rá a töltőt es úgy töltsem? Csepptöltes módban gondoltam a töltést vegezni
Én állandóan be vagyok lépve. Viszont a letiltás (ugyanarra a nickre) hol működik hol nem. Mondjuk 4 oldalfrissítésig működik, aztán kettőig nem, majd egy frissítésre igen, majd 6x nem és így tovább. Még nem találtam rendszert benne. És nekem sosem működött rendesen - a hibabejelentőben szerintem kb 3 vagy 4 éve jelentettem be, és már akkor is azt mondták a modik, hogy tudnak róla, de nem lesz javítva.
Régebben működött rendesen, de nekem úgy tűnik, amióta a regnáló hatalom ráküldte a propagandistáit a fórumokra (is) a belépés után ~2órával megszűnik a letiltás. Aki állandóan be van lépve, az ennyit sem lát belőle.
A műszaki vizsga az egy olyan dolog, hogy a listájukon szereplő dolgokat megnézik, hogy megfelelően működnek-e (fékek, lámpák, ablakmosó, tartóelem nincs szétrohadva, kipufogógáz rendben van, stb.)
Ez helytől és ismeretségtől függően szigorú vizsga... Néha megszívatnak rendben lévő autóval is, de ha a haver viszi oda, és olyan a hely, akkor a "roncsot" is áttolják azért valahogy.
Az általuk nem vizsgálandó dolgokkal viszont egyáltalán nem foglalkoznak: hogy nem volt még soha vezérműszíj stb. cserélve, a turbó kaka, a befecskendező rendszer is az utolsókat rúgja, keresztben állnak az első kerekek, körbe volt kétszer javítva, stb. stb., na az pont nem érdekli őket.
Szóval a műszaki vizsga az nem vásárlás előtti, hozzáértő szerviz általi átvizsgálással!
Pár éve vettem egy Fiesta mk4-et magyar kereskedőtől, de még szlovén papírjai voltak, amikor kipróbáltuk a tesómmal (ő ért az autókhoz) Azt mondta a bátyám jó az autó alapjában véve, nem eszi a rozsda, szépen jár a motor, tiszta az olaj, a víz, belül is OK, vegyem meg bátran: de pl. a gumik szarok voltak rajta, a fék határozottan félrehúzott, valami zörgött benne, stb. Mondom a kereskedőnek, hogy ezek meg lesznek javítva? Hát peeeerszeeee, hiszen megy KPM vizsgára! De jó :-) Mentünk az autóért úgy egy hét múlva: magyar rendszám már volt rajta, de minden ugyanúgy vacak volt, mint a KPM vizsga előtt :-) Nem nagy gáz, apróságok, főleg egy olyan olcsó kis autón... Csak azért mondtam el, hogy "megfelelő kezekben" ennyi egy KPM vizsga, honosítás.
Pedig olyat is hallottam, hogy KPM en már azért buktattak kocsit, mert nem olyan szint világított az izzó. Nyilván a motort nem szedik szét darabokra, de azért csak nem engedné ék át egy külföldről hozott kocsit, ha egy hulladék és még új műszaki vizsgát is kap 2 évre...
Attól függ miben akarsz megnyugodni. Ha abban, hogy most két évig nem kell vizsgára vinni akkor igen. Ha abban, hogy akkor most te egy tökéletes állapotú autót fogsz kapni mert "átnézték" akkor nem. Ugyanis a műszaki vizsgának nem az a célja hogy azon az autón minden tökéletes legyen, hanem, hogy megfeleljen a biztonságos közlekedés követelményeinek. Tehát nem engedik át repedt gumifékcsővel vagy lógó gömbfejel, de ha pl. szét van ülve az ülés meg szarrákopva a kormány mert kétszer annyi kilométer van benne mint az óra mutatja az nem fogja érdekelni őket.
Ha nemet kocsit veszek és a honositás KPM vizsgával volt, de nem az ottani műszakival kapom a kocsit, hanem a magyar vizsgabázison kapott műszaki engedélyt, akkor az megnyugtat, nem? Ilyenkor alaposan atnezik?
Ma eladtam a motorhibás Citroen C4-esem 1,1 m-ért :) Úgyhogy mégis csak ért valakinek ennyit :) Buktam egy fél milliót ahhoz képest, amennyiért vettem persze, de legalább megszabadultam ettől az 1.6 vti xar "Prince" motortól. Ki tudja, ha meg is javítják, mennyi ideig bírta volna. Remélem az új gazdájnak nagyobb szerencséje lesz vele.
Az olyan autóknál ahol kennfeld termosztát van, pl. Nálam E46, nem lehet a légtelenítési folyamatot meggyorsítani esetleg azzal, hogy az autó jelet küldjön a termosztátnak, hogy nyisson ki?
Raktam be egy elektromos motormelegítőt, wifi konnektorral párosítva nagyon kényelmes lesz úgy látom. Csak már régebben is figyeltem, hogy olyan nehezen bírom légteleníteni.
Ha nem lehet így, akkor elmondanád, hogy Te hogyan csinálod?
Ha még csak a köd jelzésére használná..... de már vagy 100 kilométert ment amióta kijött a ködből, vagy esetleg fél órája még köd volt ( ködön értsd, látott némi párát) :(
én attól kapok idegbajt, hogy a köd jelzésére használják ég ha kel ha nem, nem zavarja a bunkót, hogy városba 2m-re álsz mögötte a lámpánál :(
sok embernek halovány fingja nincs mire van és ez mindegy, hogy milyen autó legyen a Suzuki egyetlen extrája vagy a vadiúj csili-vili telekjáró ne adj isten távolsági busz a hivatásos sofőrrel
diesel-nel nem lehet ilyen siman megsaccolni es nem egyertelmü a mérleg:
- fogyi kisebb (mennyivel 10-20-30% ?)
- lambda nagyobb, joval nagyobb illetve pontosan/altalanosan ismeretlen, pl. AGR strategiatol, igy evjarattol (valtoattetelektöl stb.) is függ
azert gyorsan egy diagram fekpadon mert ertekekböl:
jol lathato, hogy kisebb fordulaton is mar nagyobb a diesele (mert lambda nagyobb viszonyban nagyobb, mint fogyi kisebb), ha meg mar nagyobb fordulat az europai emissziocikluson kivüli es akkori applikacioval: AGR=0, levegö huss meglodul
akkor mar lambda is:
szoval (legalabb ezen peldaban a) dieselre még több is a tömegaram
Most meg az autógyártás is meglassult, az alkatrész is. Érdekes lesz a fenntarthatóság kérdése az elkövetkezendő években!
A napokban bele kellett néznem egy új rendszerű fékszervóba. Műanyag áttételek, vékonyka vezetőfólia a villanyalkatrészekhez, lemezből préselt fém herkentyűk, stb... Tudod, a szervódob, ami 50 évente (sem) megy tönkre :-)
Remélem meg is marad (azért régen is sok autón kettő volt), mert én meg attól kapok idegbajt amikor egy oldalon a ködzárófény a másikon a tolatólámpa. Vagy a mikor középre bebaxnak egy darab ködzárófényt.
szerintem ez nem helyes: "Egy két litreres motoron 90e km alatt kb. 180.000 köbméter levegő folyik át. A képlet űrtartalom x fordulatszám/2."
Azért nem, mert a töltesi fokot 1-nek vetted, pedig többnyire nem teljesen nyitott fojtoszeleppel mennek az emberek 90e km-t, a töltesi fok igy joval kisebb a szokasos üzemeltetes atlagaban.
Mas oldalrol megközelitve könnyebb nagyjabol kiszamolni (az érvet, hogy "minek számolni" persze elfogadom a gyakorlati szervizelés, csere szempontjabol, leginkabb azert, mert brutalisan különbözö üzemeltetesi viszonyok, porterheltseg van, siman lehet egy legszürö 500 km utan dzsuvasabb, mint egy masike 10e km után)
legyen a 2 literes motor 90e km-es teljes tavu atlagfogyija 7-8 l/100km
akkor 90e km alatt 6300-7200 liter benzint fogyaszt, ami kb. 8500-9700 kg
lambda 1 eseten ez kb. 125000 - 143000 kg levegö
ha a levegö sürüseget 1.2 kg/m3-nek vesszük (nyilvan nem allando ;), ez kb. 104.000-119.000 m3 levegö
nem, de jó utánanézni (ez nekem pihenés, sok a szellemi munka néha, kifárad az agyam), most nem sok közöm van az autókhoz, de volt, csakhogy már 22 éve komplexebb rendszerekkel foglalkozom....
Márkaszervizbe minden garis olajcserénél kidobnak minden szűrőt (az üa szűrőn kívül) , legalábbis Romániába. Az importőrök így döntöttek.
De az nyilvánvaló, hogyha egy olyan úton jársz, hogy ujjnyi por van a hátsó ablakon, akkor a szűrőn is az van. És én járok néha.
Egy két litreres motoron 90e km alatt kb. 180.000 köbméter levegő folyik át. A képlet űrtartalom x fordulatszám/2.
Teszteli a levegőszűrőket, megmérik a új szűrők ellenállását és a használtakat és kijön, hogy kb.50ekm után kell őket cserélni. De labor körülmények között.
Itt van egy, olvasd el a végén a következtetéseket. Az 1.5 dízel Dácia levegőszűrőit tesztelték.
De végezzünk el egy egyszerű számítást: 1 köbméter levegőben a kb. 50mikrogram szálló por jut, ez ideális esetben, városon kívül egy szabad pályán, határérték 100 körül, vannak 500-as mérések is.
Ezt befogja a szűrő. Ha ezt megszorzom 180.000 köbméterrel, 0.18 106 50*10-6 , kijön 9 gram=900mg.
- ami mellékesen azt bizonyítja, hogy egy márkás szűrő jobb az utángyártottnál, amiből belinkeltem egy grafikont. Az új szűrő áramlási ellenállása 10 col H2O - azaz kb.290Pa , 450mg telitettségnél majdnem a duplája.
Közbe egy 30ekm futott szűrő tele van bogárral és más nagyméretű szennyeződésekkel. Egyszerűen lecsökken a felülete.
mininél az ötsebességeshez van de a hatoshoz nincs. kb 7 éve kijártam ezt. a bmw a motorjaihoz sem ad el áttételpárt mert a fűzött tengelysor mindkét végén túlfedéses illesztéssel van feltéve a fogaskerék. szerinte pedig Te olyat nem tudsz csinálni
olaj nem jut oda, cserébe a csavar amin billennie kellene szétszopja a házat, vezérlésfedelet... de az anyját szomorítsa meg aki egy szaros ékelést kispórolt és felhegesztette.
az alsó tárcsa amin keresztül rángatja a főtengőt egy 4mm stifttel fixálódik tengelyirányba, múltkor egyben eltört leesztergálta a főtengely végét és a tárcsát is. 95 ezer a szíjtárcsa de ebbe kellett egy főtengő is. Mitsubishi :OO
alkatrész sincs hozzá. ez egyébként egy háromfázisú motor egy beleimplantált vezérlőegységgel, diódasor nélkül, az egyenirányítását egy tőle 1,5 méterre lévő inverteres egység intézi. van három főkábele és egy hatos meg egy két pines stekkere. konkrétan egy elvarázsolt kastély...
max szénkefét tudsz cserélni de nem az megy tönkre
Amiről Ő beszél, az egy működésképtelen hardver, arra kell még egy szoftver is. Az sem 5€-ból születik. (igen, akkor is durván nagy az "árrés", ha a darabszámra vetítjük)
"rovid.
gyarts szart, szarjon be, vegyel ujat..
milyen egyszeru uzlet politika ..."
Gyárts jót, keveset kell belőle előállítani, elbocsáthatod a dolgozók 2/3-át........ Majd mindet, mert csődbe mentél. Ez is egy lehetőség.
Megy az esés-kelés most is, ezt tisztán látszik a tőzsdei mozgásokon, illetve az iparági híreken.
Ezeknek a hullámoknak a lecsengése hosszú időt fog követelni és igen nagy valószínűséggel egy másik rend fog kialakulni.
Mindenkit érinteni fog még jobban a mai állapotokhoz képest.
Olvastam 1-2 éve egy gazdasági cikket arról, hogy nem cél a tömegek jóléte.
Szépen elinflálják a megtakarításokat, és az örökös rabszolgaság sorában igyekeznek tartani a tömegeket, akik termelik a vagyon annak a rétegnek, akik érdemben tudják befolyásolni ezeket a folyamatokat.
Ez úgy tűnik hamarabb megvalósult, mint akkor gondoltam :(
nos amikor egy 900e 1millás MHD Smart startergenerátora lekotlik amit nem javítanak, nem javítható (pl tengelyre hegesztett szíjtárcsa) akkor a 260 ezres cseredarab elindít öngyilkossági gondolatokat....
Nehezen szabadulnak az emberek ettől a "régen ezeket még megjavították" berögzüléstől. Nekem is jönnek, hogy azt szerinte meg is lehetne javítani. Mikor mondom, hogy persze meg, de az alkatrész* és a munkadíj másfélszerese az újnak, és lesz egy javított de használt alkatrésze, akkor már senki sem szeretné a javítást.
a honosításkor is átmegy a vizsgasoron és át nézik alulról is, féket is mérnek, világítást néznek stb.
csak nem fizetsz egyedi vizsgáztatás díjat (39090ft) hanem egy "jelképes" összeget (8000ft), valamint nem két év műszakit adnak rá hanem annyit amennyi a kinti érvényessége volt...
Ez az épüljön a profit kitétel a dolog végtelenül leegyszerűsített nézete. Mind gazdasági, mind társadalmi oldaláról ez roppant összetett folyamat és a bedőlése beláthatatlan következményekkel járna. 100milliók megélhetéséről (a sajátunkról is!!) van szó. Az autógyártás manapság a világgazdaság talán legfontosabb pillére. Hogy szart gyártanak (ami azért ebben a formában erős túlzás) az egy táguló spirál, amiből durva megrázkódtatás nélkül nem lehet szabadulni. Előbb-utóbb valamilyen formában bekövetkezik ez is, de az nagyon fájni fog.
Nos, az van odaírva, hogy azokban a sivatagos országokbana levegőszűrőt ajánlott 15ezerkm-ként cserélni. !! Szó nincs sehol 5/7.5/10ezrente cseréről.
Arról meg jótékonyan hallgatsz, hogy normál körülmények közötti használat esetén 90ekm a csereperiódus.
Miután sem Magyarországot, sem Romániát nem említették sivatagos országként, maradjunk az utóbbi csereperiódusnál. Azt meg minden kezelésiben leírják, hogy ezek a futás teljesítmények normál körülményekre értendők, az ettől eltérő használat esetén ezeket csökkenteni kell.
Megjegyzem, a védelem szempontjából értelmetlen a sűrű csere, miután a használat során a szűrőképesség nem tud csökkenni, csak javulni. !! Ami csökken/het/ az az áteresztőképesség. A gyártó ez utóbbi okán teszi a rövidített ajánlásokat.
Azért bízom benne, ezzel a sima 1.4 szívó benzinessel, a maga 190 ezer kilométerével nem nyúltam mellé. Legalább ez a motor típus nincs a 20 leggázabb között... Bse vmi a motor kód.
Ha egy autó itthon KPM vizsgázott honosításnál és mindent rendben találtak, az azért jó jel vagy semmit sem jelent? Azt hallottam, hogy ott azért szigorúak...
Végül a vw golf plus mellett döntöttem, sima 1.4 benzines. Tudom, nem egy erőgép, de nekem a lényeg, hogy megbízható legyen, ne kelljen 10 000 km után motort cserélni.
Azt kérdezném, hogy tempó atot szerintetek utólag kB mennyibe kerülne beszereltetni?
Láttál olyan levegőszűrőt egy autóba, ami 1000km járt murvás úton?
Én elég sokat jártam minden autómmal murvás útakon.
Oda van írva a Skoda O3-as műhely könyvébe, hogy a poros országokban (Oroszország, Fehéroroszország, Görögország, szinte az egész Ászia és Dél Amerika) az olajat, a szűrőt, a levegőszűrőt és a pollenszűrőt 7500 vagy 15000 km kell cserélni.
Service interval display QI1 - Service display 5 000 km or 1 year (fixed) QI2 - Service display 7 500 km or 1 year (fixed) QI3 - Service display 10 000 km or 1 year (fixed) QI4 - Service display 15 000 km or 1 year (fixed) QI6 - Service display 30 000 km or 2 years (flexible)
erdekes, hogy nehany jarmünel az eltömödessel kicsit nö, masoknal kicsit javul a fogyasztas (persze pontosan, ellenörzött körülmenyek között kell[ene] mérni, ...ezert en stacioner pontban valo merest preferalom, nem tranziens teszteket) - sajat meresnel ha nyomaseses ott nött, en csak romlo fogyit lattam, igaz, csak feltöltött motorokon ismerem
Nem, sosem láttam olyat. (a szűrők az élettartamuk 7-9%-nál érik el a max szűrőképességüket, amit aztán végig meg is tartanak. Aki cseréli 10-15ezrente az pont a kevésbé szűrő tartományban használja. Ezzel pont azt okozza amit megelőzni szeretne)
Nem a statikus előtöltés beállításról írtam tegnap, hanem a működés közbeniről. De mindegy, hagyjuk. Elég ránézni a 4 és 5 hengeres motorra, hogy kiderüljön melyi kaz egyszerűbb.
Láttál amúgy olyat, hogy a szűrő annyira eltömődött, hogy megvalósult a tökéletes szűrés és átszakadt a betét? Nekem még a nagyon szennyezett szűrők sem szakadtak soha át, de olvastam egy cikket ami ezzel rigatott.
Rotaciós szivattyús 1.9 TDI két motorikus probléméja volt: a változtatható geometriás turbónál ragadtak le a lapátkák- ha nem vezette a tulaj az autóját dinamikusan,
a másik a vízpumpa, amit minden vezérléscserénél cseléni kellett, mert percre pontosan 130ekm tartott.
Egy újonnan vett Skoda O1-el (110 lovas 1.9 TDI) 280e km vezettem és soka semmi baja nem volt, se motorikus se más.
500e km simán elmegy, annyi, hogy a hengerfej pakolást egyszer ki kell cserélni- olyan 350e km futás után, mert át szokott égni, a víz és a kipufi járatok között- a jelenség az, hogy egy kicsit fogyasztja a hűtővizet.
A hengerfej nem görbül el, ahogy a 2 literes PD- nél, nem kell javítani, csak megtakarítani mindent és kicserélni a pakolást, új csavarok, stb.
Jó olaj kell neki, 15e km csereperiódussal és a levegőszűrőt is cseréltem minden 15e km.
Ez olyan dolog hogy 1.9 TDI -nél is 200 E km körül lehullik a turbó pár embernél, pedig állítólag nem hajtotta, többség meg megy 3-400 E Km-t gond nélkül. (Meg 600 at.)
De vajon az eredeti motorral? Esetleg megbontás nélkül? De ott az egyik hirdetésben is olvasni, hogy 300 ezernél motort cseréltek. Na mindegy, úgy néz ki, ennyit bírtak, de akkor ezek szerint nem élik túl a BMW-ket, Audikat. Mondjuk tény, egy városi kaliberű SX4 nem is arra való, hogy évente 25-30 ezret beletegyenek, ezt mondjuk aláírom. Köszi mindenkinek, meglátom mi lesz. Ez mondjuk mellékes, de tervben van az is, hogy lassan 30 éves fejjel kitanulom az autószerelő szakmát, aztán lehet, az 5 hengeresnél kötök ki mégiscsak. :D Igen, eléggé beléjük zúgtam. Volt szerencsém a napokban egy VW T4-est vezetni, egy álom, ahogy duruzsol az 5 henger. :D
S visszatérve ehhez a Suzukihoz. Mi lehet az ok szerintetek, hogy 300 ezer után megadja magát a technika? Anyag, vagy gyártási hiba inkább? 10 éve van nálam, nem titok, azért hoztam fel a 2.5 TDI-t, mert van egy ismerősöm, akinek mai napig van egy C4 A6-ja. Anno körberöhögött, mikor meglátta. Mondta, hogy az ez rég a bontóban lesz, miközben az Audi vígan menni fog tovább. Igaza volt, s az az érdekes, hogy abszolút nem is vigyáz az autójára. Persze ezek egyedi esetek, viszont mástól is hallom, hogy az SX4 ilyen, ennyit bír.
egyszer kell beállítani jól. miért kellene nézegetni? miben különbözik az egy szíjjal hajtott dologtól? nem a kisfogaskerékkel kell beállítani, finombeállításhoz az adagolót mozdítod ugyanúgy
Itt csak a pénzügyi keretek szabnak határt. Ennek a Suzukinak is legalább 1-1. 2 millió a piaci ára, most meg ér 0 forintot. Sajnos nem úszom a rengeteg pénzben. Hogy mi lenne a legjobb választás, nem tudom. Biztosan az újabb, de ahhoz hitelt kéne felvenni, amit annyira nem szeretnék egy olyan tárgyra, ami folyamatosan veszti az értékét. Kora annyira engem nem zavarna, ha egyébként motorikusan meg jobban bírná.
Stiloknak betegsége hogy eltörik elöl a rugó . Ezt a gyártó is felismerte elég hamar és ezzel a tányéros megoldással gondolták megoldani a problémát . Tehát így a törött rugó -elvileg- már nem tud a gumi irányába mozdulni.
5hengeres TDI-t audiba '98 ban raktak utoljára, aztán már csak T4 Transporterbe és a Volvókba pl V70 szereltek belőle. sajnos már legalább 15 évesek azok is.
Vagy az még. De mondjuk az is rizikós, nem is kicsit, szvsz persze. S az az érdekes, hogy ez típushiba is, ahogy láttam, másnak is ugyanezek a problémák jöttek ki, valakinél már 200 000-nél is. Amúgy arról az 5 hengeres 2.5 TDi motorról mik a tapasztalatok, nagy visszalépés, s hülyeség lenne? Sokan mondják, hogy a világ egyik legmegbízhatóbb motorja.
Köszi a választ. Lehet az lesz, már ezt is fontolgattam. Csak kissé szomorú azért, mert mindig időben megkapta az olajcserét, néha még a 10 ezer km-t se megvárva. De mit lehet helyette venni, ami megbízható? Én már az Audi-féle 5 hengeres 2.5 TDi-ket nézem itt elkeseredésembe. Na jó, azért nem megyek benne tönkre, több is veszett Mohácsnál. Csak egy Suzukitól nem ezt vártam volna.
Nem tudom, hogy jó helyre írok-e, mennyire vág a fórum témájába, de hátha tudtok segíteni.
Van nekem egy 2007-es Suzuki Sx4-em 1.5 glx motorral, 99 lóerős, M15A motorkódra hallgat. A problémája, hogy elkezdett kopogni a motor, olajnyomás jelző lámpa kigyulladt. Elvittem egy siófoki szervizbe, ahol a motort se bontották meg, kompressziót se mértek, de már rögtön 500-600 ezres felújítási összegekről szónokoltak. Nem tudom, de nekem az az érzésem, nem kicsit akartak lehúzni, vagy egyszerűen nem akarták elvállalni, s azért mondtak ekkora összeget. Csak furi, hogy kompresszió mérést se végeztek rajta, ezt el is mondták, mikor rákérdeztem. Nem tudom van-e valahol egy szerviz, Siófok-Szfvár-BP vonalában, ahol legalább egy kompressziót mérnének a motoron. Majdnem kifelejtettem, hogy még vezérlés se volt cserélve az autón, 320 ezer km van benne amúgy, szóval akár ettől is kopoghatott a motor, nem tudom.
A J Astrában igaz hogy az 1.6 Dieselt érdemes kerülni? Az 1.7 CDTI mennyire megbízható Diesel motor? Kicsitplehet? lomha, azt olvastam. De megbízható azért? Normál esetben hány km t megy el ilyen motor? 400 ezer benne lehet?
Ismerosi korben volt 1.4 D4D Corolla, kb. 2008 kiadasu, ujonnan vasarolt. Roppantul elegedett volt vele a gazdaja. Tudott olyan menest, mint az 1.9pd VW. Eggyetlen gyermekbetegsege volt, a korrodalodo fekcsovek. Mai napig is meglenne neki, ha nem utik ki alola egy kanyarban.
Van amikor kell az áram és nincs. A benzin drága a gázpalack a cseretelepen olcsó.
Business case->Amikor majd jön a hosszú tél adok el áramot a fagyoskodó szomszédoknak.
A gyerekeim szerint az irónia magam vagyok így ironizálni nincs szükség.
Bolondság de tervezem az öregkorom és feladat, hogy több kilométerre ne legyen humanoid vagy lakott település. Ugyanakkor valahogy olvasnom kell majd az index fórumot, az egyetlen örömem mostanában, sehol nem lehet ennyit nevetni.
Azt hiszem amit mondtál azt értem. Ebben a motorban szerintem az a kenés amit a főtengely szanaszét spriccel az olajteknőből, a szelepszár az jogos. Amin elgondolkodtam, hogy van amelyik gyárilag ilyen és belekukucskálva a boltban szerintem ugyanaz a motor van rajtuk. Egy próbát megér, kb. 20.000ft-ból az egész újjáépíthető ha nem jön be. Keresek majd gázos gyertyát, láttam ilyet persze csak gépjármű motorba, de talán majd meglesem mit tesznek a gyárilag gázos motorba és az majd jól elvezet a megoldáshoz.
Elnézést a picit OFF és béna témáért, de nem találtam jobb topic-ot!
Van egy egy hengeres négyütemű 208cm^3 motor amire teszek egy benzin/gáz karburátort. Ez egyszerű. Amit nem tudok, hogy ilyenkor kell-e gyertyát cserélni vagy maradhat az eredeti? Illetve a gázüzem ezeknek a szög egyszerű motoroknak okoz problémát?
A motor és a karburátor is kínai a színe és a típusa nem igazán releváns, de olyan honda replikának tűnik.
A lenéző stílusodból ítélve te itt vagy valaki, legalábbis azt hiszed, amivel nincsen baj hiszen biztosan veteránként letettél már ezt azt az asztalra, ugyanakkor egy fontos szót jegyezz meg: tisztelet.
Attól mert valaki nem úgy ír ahogy te szeretnéd még nem kell fölényesen lecseszni mint egy óvodás. De hát no, internet...
Egyre jobban tetszenek nekem ezek a VW Golfok mis, kB 2011-12 évjáratban, ezzel az 1.2 tdi motorral mennyire megbízhatóak? Van a Poloknak vmi típus betegsége?
Készült ez két fajta rendszerrel (Denso/Valeo) és félautomata valamint automata változatban. De mindegy is, rá kell dugni diagkészüléket és megfejteni mi a hiba.
A climatic a butábbik rendszer, de a hőmérsékletet annak is kellene szabályoznia.
Leírásod alapján a csappantyúk felejtenek el mozgolódni, ezért nyomja folyamatosan a meleget.
Azt már hallottam, hogy házilag nem érdemes hozzáfogni ha részleteiben nem ismeri az ember, mert elég macerás a hozzáférés.
Bár az angol elég "hottentotta" számomra, de kisebb szöveget begépelek a fordítóba, s valami információt ki lehet nyerni (persze a szakszöveget elég furán fordítja sok esetben).
Nem klíma, a télen használatos fűtőegységről szerettem volna némi tájékoztatást kapni.
Egyébként 2007-es születésű, 102 LE-s 1,6-os és benzines gép.
Mint alant kaptam részben választ, valószínű a járatokban lévő csappantyúk nem működnek rendesen, mert az 1-es és 2-es fokozatban is teljes erővel nyomják a meleget.
Azt már tudom, hogy elég macerás a fűtéshez hozzáférni, nekem nem érdemes nekilátni.
Komolyan gondolod, hogy egy 8éven át gyártott, több mint 1tucat motor változatú típusban egyforma az összes egr szelep, miközben jelentősen változott a környezetvédelmi előírás is?
És valóban, a kérdés érthető volt, csak éppen az adatok hiányában válasz nem adható rá. Vagy arra gondoltál, hogy írjuk le az összes változatot és majd kiválasztod a neked tetszőt?
A Skoda amiről beszéltél, az majdnem kétszer annyi lóerős, mint az 1.4-es Kia.
Pontosabban nem árt meghatározni vásárlás előtt, mire is van szüksége az embernek.
Boltba menni és gyerekeket iskolába hordani, vagy Hollandiába járni 5 személlyel sok csomaggal, netán a szerpentinen minél élvezetesebb jobb időt menni.
Ha megy az angol, ezen a linken az 56. oldaltól megkapod a rendszer működésének teljes leírását.
Szerintem Climatic változatod van.
Ha dízel, akkor van egy elektromos fűtőegység is beépítve, azért elég gyorsan kimelegíti az utasteret.
A rendszer a következő képen kell működjön: beállítod a hőfokot és a ventit pl. az 1-es fokozatra, ha többen vannak az autóba vagy esik az eső, akkor a 2-es fokozatba.
Folyamatos haladásnál - meleg motornál- tartja a beállított hőmérsékletet az utastérbe.
A venti vezérlésének nincs köze a hőmérséklet vezérléséhez.
Az autóba van egy hőmérő. A beállított hőmérséklet függvényében a klímabokszban vannak csappantyúk, amelyek a meleg vagy a hideg levegőt engedik át az utastérbe.
Ha örökösen kell kapcsolni a ventit, akkor ezek a csappantyúk nem működnek.
Motorok mozgatják őket, van végállásuk, azt el szokta felejteni a rendszer.
Tudnátok nekem abban segíteni, hogy egy G Astrában az EGR csatlakozójának vagy vezetékének mi a neve és hogy lehet-e ellenállást mérni rajta?
Kb 3 hete volt egy egér cserém. Azóta hibátlanul, check nélkül ment. Ma egy autómosást követő 3. indulásnál az alapjárat ugrált majd annyira leesett, hogy leállt a motor. Pöccre röff majd ugyanez plusz check. Gyanús, hogy nem-e a vezeték húz vagy hasonló.
Esetleg alapjárati motorra gondolnék.
Sikerült hazajutnom vele, de menet közben hol világított hol nem a check idegbaj jelző. Amikor éppen nem világított akkor rángatott kellően. Szvsz ha az egér lenne rossz akkor az folyamatosan rossz lenne.
Birtokomba került egy Golf Plus jármű, és ezzel kapcsolatos lenne a kérdésem:
(Tudom, van célirányos topik, de azok majdnem halottak, kérdésem pedig általános)
A belső fűtési rendszert ilyenkor amikor fűteni kell, a klíma használatakor beállításra szolgáló (jobb-baloldali) hőfokszabályozó szabályozza-e?
Elvileg, általánosan nem avatkozik be, a fűtőmotor ford. számmal manuálisan kezelendő -szerintem.
Amiért felmerül bennem a kétely, az autó beindítása után néhány perccel már meleget nyomat be, de amikor már elég meleg van bent -szerintem- csak kikapcsolással lehet csökkenteni a hőbefúvást, majd 2-3 perc múlva ismét be kell kapcsolni, hogy ne hűljön ki a kabin. Nem győzöm ki-be kapcsolgatni.
Hátha tettek valami "csavart" megoldást a fritzek, valaki nem tudja-e?
A 2009 Octavia 2-es az egy FL és a 1.8 TSI, bzb-cbab motorkóddal, láncos motor, 118KW-os.
Mindenféle gondok voltak vele.
Szerintem keress egy Octavia 3-ast, azt 2012-től gyártják, az MQB platformon. Az könnyebb is mind az O2-es.
Ezekbe szereltek egy 1.4 TSI 103KW-os változatot, CHPA motorkóddal- ez már az új E211 család, ami szíjas, azzal nem voltak problémák.
A 1.4 TSI-ből sokkal nagyobb a kínálat is, mind az erősebb 1.8 TSI-ből.
A régi 1.8 TSI és az új 1.4TSI nyomatéka egyforma, 250Nm. Nagyon dinamikusan vezethető az O3-as 1.4 TSI és keveset fogyaszt.
Nekem volt 3db. Octavia 2-es dízelem (az egyiket 9 évig használtam- a motort is cserélték) és a családba most van egy 2015-ös gyártású Octavia 3-as, az nagyon jó autó.
6 évesen szinte semmi baja nem volt, csak a vízpumpa, ami típushiba- meg egy zörgés a üa vezetéknél a padlólemez alatt, amit gariba megjavítottak.
Agyatlan... A fénykép az autó kereskedés ben készült még Már július óta a nevemen van... De mit is vitatkozom magukat hiper szuper autószerelőnek képzelő idiótákkal, akik még egy jellegzetes motorhang alapján fogalmuk sincs mi lehet a baja...
Fórumban segítségkéréskor 2-2,5milliós javítási költség minden alkatrészt hibásnak feltételezve a hirdetésben már csak NÉMI RÁFORDÍTÁS és "egyéb baja nincs".
:)))
Mondjuk reális, mert "varázsló a kiszemelt új tulaj, aki majd hibátlanra VARÁZSOLJA.
Dehát mint tudjuk a veréb is madár és a lószar is csak addig van amíg....
A sorsa kb. előre látható. Valaki megveszi tőled párszázért és felkerül a hahura megkímélt, tökéletes állípotúként.
Majd a kocsi mellett pingvinezve sajnálkozva közli a gyanútlan vevőjelölttel, hogy ja tegnap, még csendes volt, biztos csak egy olajcsere kell, vagy egy gyújtásállítás.
Aztán -sajnos- lesz olyan aki ezt majd el is hiszi és elviszi a kocsit.
Sajnos gyakorlatilag mindennaposak az ilyen esetek a használtpiacon, mert pl. egy 20ezer forntos átvizsgáló szakember az a lehúzás csimborasszója a hozzánemértők szemében.
no emberek, nemtom licit közben érdekel-e valakit, de kész lett a kuplungom:-))
kapott egy új villát, 2 féltengelyszimmeringet, 1 belső félteng csuklót, mert gyorsításnál rázta a kormányt, a kapcsolótoronyhoz van új alkatrész nem ócsóé, de új, meg 2 deci váltóolajat, mert annyi hiányzott.
egész könnyen használható gép lett belőle, legalábbis az előző állapothoz képest:-D
és ha egy autó megtudja hogy eladásra kerül,megbosszulja magát...
"Sziasztok.
Lenne egy szürke C4 esem 2010/11.hó, 132 000 km, 1.6 vti benzines eladó. Már az ujabbik verzió. Exclusive, legmagasabb felszereltségű, tolatóradar, ülésfűtés, esőszenzor, tempomat stb...
Itt tudtok írni. Sajnos úgy alakult, hogy ez a benzinár nekem már túl magas. Iranyar: 2m."
Még azt szeretném tőletek kérdezni, hogy ha úgy döntök (már pedig efelé hajlok) hogy nem javíttatom meg a motort több százezerért, akkor reális áron mennyit kérhetek a C4-esemért, ha motorhibás? (motor megy és maga az autó is, csak ugye zörög már alapjáraton is).
A legolcsóbb a C4 1.6 vti exclusive-ból ami nekem van, most 1.8m Ft.
Reálisan 1 milliót kaphatok érte ha hibás?
Majd aki megveszi, viszi olyan szervízbe, amilyenbe szeretné.
Meg a szervizekben. Csak előre egyeztetni kéne szerintem.
Kollegának 10éve csereltek uccsó széria Sierra hátsó futómű nagy szilentet. Normaidő/normalovettára... Csak ugye a célszerszám már rég nem volt a Ford szervizben. Úgyhogy el voltak vele egy ideig...de a számla az eredeti megegyezésre szólt. Ugye a célszerszám hiány az nem berohadt, letörött csavar, hogy rezsióradíjra mókolják...
Ne haragudj, de nem igaz, amit írsz. Majd ha kész lesz, ne félj a végén közlik, hogy ezt is, azt is, amazt is ki kellett szedni, szerelni, 3 egész munkanap ráment, az napi 8 órával megszorozva 24 óra x 12 000 ft plusz anyag.
És örüljek, ha tenyleg csak annyi. Normaidő... Max a mesében van ilyen.
Qrvára el vagy tévedve, de persze semmi fogalom mellett is véleményt mondasz. A gumi/kerék csere egységárban megy, amennyit megcsinál annyit keres. A motorod meg normaidős, a valósan ráfordított időt nem lehet kiszámlázni. Az egészségügyes hasonlatod meg orbitális hülyeség.
Bennem is megérett, hogy egy senkiházi troll vagy, aki szorakozni jár ide, mert ennyire ütődött ember nem lehet. Így neked is jár az x.
Irigyellek... Bár nekem lenne ilyen problémám, hogy egy kB 3 ezer forintos ablaktörlő lapátom megy tönkre, nem pedig kB 2,5 millió forintos motorjavításom lesz...
Valami elhalálozott az első szélvédőmosóval kapcsolatban.
Nem működik az a funkció, amikor magam felé meghúzva spriccel az ablakra, majd töröl hármat.
A lapát sem megy, nem a szivattyúval lesz a probléma.
A kapcsoló kar lehet a hibás, vagy van valahol még egy elektronika, ami a három törlést végzi, és az ment tönkre, vagy egybe van ez építve a kapcsoló karral?
Akkor bekaphatják kB...ugyanaz mint a magyar egészségügy... Aki most covidost, azt meggyógyítjuk, akinek meg emiatt életmentő vizsgálatai, kezelései, műtétei maradnak el megint hónapokig, az dögöljön meg. Szuper!
Csak azt nem értem, ha a tetves szerelők órabére mondjuk 12000 óránként fixen, akkor nem tök mindegy, hogy mondjuk felrak 10 gumiszettet egy nap 120 ezerért vagy megcsinál egy csapágy sort ugyanennyiért? Gondolom csak a munka jellege miatt dobták félre, mert ki szeret sokat gányolni, senki. Mondjuk amilyen egy elátkozott szerencsétlen lúzer vagyok, lefogadom az egész országban 1 autó vár motorjavításra. Az enyém!
szerintetek hány hétig lesz még ez a nyűglődés? még azt sem képes leírni melyik zsákfaluban szarik rá a szerelő. ha egyáltalán így van. a megbontás előtti lehetséges 4-5 százezres költség is már két milla a fejében....
Legjobban akkor jártam volna, ha amikor meghibásodott, azonnal felraktam volna eladásra, így hibásan, aztán már régen vehettem volna egy másikat. Már bánom...
Hiába hivogatnám, félre van rakva a kocsim a fenébe. Múlt héten hívtam, annyit mondtak, hogy ezen a héten se biztos hogy elkezdik. A téligumi cserékkel nem kell xarakodni és sokkal több lóvé jön be... A motor szétszerelés meg nem kis munka. Xarnak bele sajnos. Majd örüljek, ha januárban elkezdik.
Csak úgy ne fog hívogatni a szerelő, hacsak nem abban állapodtatok meg, hogy naponta hívjon fel. Nem tudom milyen szerelőd van, de mindenféleképp menj oda nézd meg mit csinált, csinált-e egyáltalán valamit, mit ajánl és az mennyibe kerül... Lehet, hogy ő is azon mérgelődik, miért nem hívod már fel!!!
Na azok sokszor lököttebbek mint az ápoltjaik. :) Volt egy nálunk, annak az volt a rögeszméje, hogy miért cseréljük az egész gyertyát amikor csak a porcelán lett kormos.....
Aztán lerendezte a motort. Komáromban elszakadt a vezszíja. Kollégájával elvontatták Budafokra, 5.-ben, mert ha nem forog a motor, nincs fékszervó...... Mondjuk így sem volt, de legalább kijött két hajtókar is a blokk oldalán. :D
Mindenki ezt mondja. Szerelő se hívott. Szóval itt már felkészültem sajnos, hogy a teljes motorban minden egyes csapágy, tengely, dugattyú,szelepek, vezérlés, hengerek, szijak tönkremennek, úgyhogy legalább 2 millió forint lenne a javítás. Annyit még biztosan nem költők rá. Akkor gyujtsák fel!
Szerintem ehhez a diagnózishoz kevés egy telefonos felvétel.
A videón elég csúnya hangja van annak a motornak.
DE.
Én is csináltam már olyan felvételt ahol azt akartam megörökíteni, hogy milyen szépen, selymesen jár egy motorom (burkolatlan veterán és tényleg csodás járással) aztán visszanézve elszégyelltem magam, hogy mi ez az éktelen csörömpölés. Szóval.....
Ez az amiről beszélek,ha kinyalja,ellapítja a csapágyat akkor a hatókarnak is vége.Meg lehet alulról csapágyazni "eladásra" csak nem sok értelme van mert úgyis visszacsorog az eladó nyakába.
Még annyit tapasztaltam -hátha esetleg valaki tud segíteni- hogy valóban ez hajtókar csapágy tipikus tünete-e, hogy hideg indításkor amikor több órát állt az autó és elsőre beindítottam, ez a zörgő-kattogó hang kb 10 mp után megszűnt. Ha viszont utána újra leállítottam és beindítottam a motort, akkor másodjára már nem szűnt meg a motor zörgése. Ez tipikus csapágy tünet?
a szerelők meg javítani szoktak és nem akarnak 2x annyit szívni fele pénzért.
Mert ha nem veszed ki a motort a váltót kel kibillentened levenned, arról nem beszélve csepeg az olaj a nyakadba folyamatosan a fejed felett kel dolgoznod egy állvány helyett
A Scenicből nekem váltóstól kikapták előre az egészet odakint szedték le a váltót gondolom 2x gyorsabb volt így mint a helyén szívni.
De az XC60 EGR "váltószelep" cseréhez -nem az EGR szelep ami nyit/zár ez a gáz útját változtatja, hogy a hűtőn vagy ne a hűtőn menjen- nem vették le az EGR hűtőt inkább kicsit bűvészkedtek, de időbe spóroltak sokat és nekem is pénzt, ha jól emlékszem az EGR hűtőstől a melódia normaideje 16ó ,de lehet tévedek
Ennél a motornál a termosztáttól a vízpumpához menő vízcsövet is úgy kellene cserélni, hogy motort ki, és akkor szépen lehet bontani/visszaépíteni a szívósort a légszűrőházzal meg a sok szar érzékelővel... de nekem ez nem volt opció: maradt a sok szívás!
A csapágysor 20-25 ezer, ékszíj gombokért van a többihez képest képest (1-2 ezer ft). Nem tudom mennyi van a vezérműláncba, de ha ki van szedve a motor, akkor azt is érdemes cserélni (30 ezer körül van a feszítővel együtt) A kuplunggal mi a baj? Elvileg a főtengelynek se lehet baja, de ha gépmunka kell, az dobhat az áron.
Nem vagyok szerelő, de hogy ebből a hangból hogy jön ki, hogy a csapágysor a hibás...
A várólista az ilyen, ha 2-3 héttel előre megegyezünk, hogy mikor fogom vinni, akkor másnapra kész. De vannak akut esetek, amikor odaviszed ugyan, de akkor várni kell... Persze volt olyan, hogy útközben kidőlt a lengőkar, felhívtam a szerelőt, mondta, hogy persze vigyem csak, majd ha idő kerül rá megcsinálják... lerakta a tréler, aztán esett le a szerelőnek, hogy akkor a többi autót se nagyon tudja mozgatni az enyémtől... délután hívott, hogy kész van... de egy motorbaj az más.
Ezért most nem feltétlenül a franciákat kell szidni, ezt a motort a BMW-vel közösen fejlesztették ki (az is lehet h a BMW kib.szásból csinálta nekik :D), de a minikben is van ez a motor...
2012 Kia ceed 1.6 G4FD, 160K km, olajat zabbantja 4dl/1000km jelenleg.
Nem sok bíztatót olvastam: azt írják ezek 200-250 ezer km körül felújítósak (láthatóan ez is erre a pályára állt), illetve volt akinek kiterjesztett gariba pont 160 ezer km előtt már csere volt.
Van esetleg tapasztalat ezzel a motorral, egy gyűrűzés segíthet még rajta vagy utántöltés a nagyhalálig?
Nem, a chipen kívűl más is. Új autó sincs igazán. Ha fél éve vettél egy új átlag valamit kis akcióval, flottás áron, stb, akkor az szerintem tudja az árát ma is. Vagy többet, áremelések is voltak közben.
3. megcsináltatni használni a világ legnagyobb baromsága amikor egy rendbeszedett autót eladnak, persze a következő tulaj örül
azt szoktam mondani
besétálsz a szalonba lerakod az új autó árát az asztalra és megvetted az első 150-200eKm "gondtalan" autózást
5-10évesen megveszed az autót fele harmada áron azt a pénzt amit az előző tulaj a szalonba hagyott te majd kifizeted apránként a szerelőnek és alkatrész kereskedőnek
Azért köszönöm a segítséget és tök jóindulatúan kíváncsi vagyok a véleményetekre, hogy melyik opciót érdemes választani?
A, eladni nyomott áron motorhibával az autót és szólni a szerelőknek, ha nagy baja van, hagyják a búsba
B, megcsináltatni akár 1 milliós áron is, és akkor normál áron eladni?
Melyikkel járhatok jobban? Ti hogy döntenétek? Mindenképpen eladom szerintem, sajnos ez intő jel, kár hogy nem hallgattam azokra, akik mondták, hogy isten óvjon a francia kocsiktól...
Mivel egy fötengely köszörülés,csapágysor,tömítések,gyűrűzés,hf síkköszörülés,vezérléscsere,esetleg kuplungcsere a motorkivétel miatt 200eft anyag, és vagy mégennyi munkadíj is jár hozzá.
Ennyiért persze lehet műszakis működő autót venni.
tulajdonképpen mit vársz ettől a fórumtól? online állapítsák/mondják meg mi baja van, mondjanak egy árat rá és majd ennek alapján fogsz kardozni a szerelővel ahová vitted?
amilyen mentalitással itt nyűglődsz talán nem véletlenül nem nyúltak eddig hozzá.
az hogy mennyit keresel nem befolyásolja azt hogy mibe kerül a javítás.
Ebben is én vagyok a legszerencsétlenebb ember ezen a kib...ott földön. 100 autóból 99-nek 10 évig az olaj meg a gumicserén kívül az égvilágon semmi baja én meg a 3. rohadt tragacsot fogom ki 3 év alatt...
Kösz a bunkó stílust. Van elég bajom enélkül is...Arányaiban nézzük például...210 ezret keresek havonta...pl ha közlik, hogy 1 millió lesz a javítás költsége, akkor nyeljem le és kész? Nehogy már egy rohadt szaros motorban elromlott nyíves csapágysor meg mittomén még mi ha cserélni kell, egy komplett használt autó ára legyen...Vicc!
vasárnap délután leraktam a csapágyas autót, hétfőn reggel bementem meghallgattuk csapágy volt a diagnózis 2 óra múlva hívott lent a karter és helyes a diagnózis, na a javítás utána kicsit lassabb volt de ezt az ár is tükrözte meg nálam is voltak financiális gondok
igaz a barátom barátja üzlettársa volt, de a mai napig oda hordom az autómat, bemegyek megbeszéljük mit kellene csinálni megállapodunk mikor vigyem akkor viszem délután másnap hozom, a műhelyben az udvaron véges a hely a szerelőnek nem az az érdeke a mi fosunkat tárolja
ahogy írták a szerelő bizalmi állás mint a nőknek a nőgyógyász, ha nem bízol benne vidd máshová.
A számlázás meg nem hasraütésre történik mint láttad itt alább vannak munkákra normaidők azt számlázzák jobb helyeken, de még itt a sötét keleti végeken is.
Vedd a fáradtságot sétálj be a műhelybe, higgadtan beszéld meg a főnökkel szeretnéd tudni mi a baja a kocsinak konkrétan, tárják fel a hibát megbontással adjanak egy árajánlatot a javításra mert szeretnél továbblépni ha gtk az autó mihamarabb
Én még azt is kinézem a műhelyből, hogy majd azt hazudják, hogy a 2 hétben végig az én kocsim javították és majd 14x10, azaz 140 óra munkadíjat számolnak fel...Hogy bizonyítsam majd, hogy nem így volt?
Egyébként egy komolyabb hiba javítására Pesten vagy ahol ti éltek, mennyit kell várni? Azért az nonszensz, hogy 1 hete lesz holnap hogy bent a kocsim és sehol semmi...Legjobb esetben is 2-3 hetet kell várni!!!
opel zafira a ban csereltem bal elso tompitott izzot mert kiegett. ahhoz, hogy kivegyem a tompitottat ki kellett vennem a bal elso fenyszoroban levo iranyjelzot is.
a csere ota nem megy a bal elso iranyjelzo. neztem az izzot, de nem latom hogy a szal benne eltort volna, szoval fogalmam sincs mi lehet a baj. tudnatok 1-2 tippett adni?
Sajnos momentán nem tudom megmondani, szervizban van a varázsgömböm. Pont a hangmodulátorával van baj, már kétszer is elvétette a telefonos/neten közvetített hangok felismerését.....
Nem értem, ha itt elvileg sokan értetek az autókhoz, akkor a hang jellege alapján senki sem tud segíteni, hogy ez tényleg hajtókar csapágy lesz? Vagy mi a nyavaja? Mert hogy hang alapján a szerelő rámondta, karter leszerelés nélkül, azért hátha nem az...
Ettől rettegek én is. Ki szedik a nyomorult motort, közlik hogy ez is tönkrement, az is tönkrement, mondanak egy laza 800 vagy 900 ezres ajánlatot. Hát akkor közlöm, hogy gyujtsák fel. Ennyit biztosan nem fizetek ki. Ennyiért kapok egy 10-12 éves használt valamit.
Amúgy ha árajánlat után nem akarom megjavittatni a horribilis összeg miatt, kezembe adják a ki szedett motort és vigyem ahova akarom?
Szerinted mi lehet amikor bevitte lábon, és működik a motor? Ja, törött főtengely, dugattyúk, szakadt vezérlés.....a motor meg működik. Hát persze. Fogalma sincs arról se amit beszél, csak napok óta itt nyavajog. :((
Csak azt nem értem, ha látják a kocsin, hogy kB javíthatatlan, mert az összes dugattyú és a csapágyak eltörtek, főtengely kettétört, a vezérlés elszakadt, akkor miért nem mondják a pofámba, hogy vigyem a roncstelepre, mert nem lehet javítani
Ha hiszed, ha nem, sajnos nem tudom. A szervizbe 1 hete bevittem, pénteken én hívtam őket, mire annyit közölték, hogy hajtókar csapágy. De még nem álltak neki, sőt lehet, hogy ezen a héten se lesz kész. Gondolom mivel rengeteg meló van vele, xarnak rá, nem foglalkoznak vele. Sokkal több lóvé bejön a napi 20 téli kerékcseréből. Ezért inkább félrerakták, aztán majd örülhetek, ha még idén leszerelik a kartert és megnézik, mi a hiba.
Elég szomorú, hogy ha valakinek motorhibás lesz a kocsija, xarnak a fejére hetekig, oldja meg, járjon gyalog, csak mert a kérek cserék több pénzt hoznak kevesebb melóval. Sajnos attól tartok, úgyis el kell adjam, mert senki nem csinálja meg. Motorhibás autót utaljak a szerelők...
"nem akarok a 'HA'-ra gondolni. nincs ertelme.. elmult, megusztak" ...hálát lehet adni
"nekik csajos auto kell,.. nekem meg ertelmes." ...pech :)
"egyébként ha csajoknak kel mondjanak ők autót ami tetszik nekik, aztán te a felhozatalból eldöntöd mit szabad megvenni :)" +++++
"megneztem a jazzokat.. nincs kifogas ellene, de dizelt szeretnek.. es talan nagyobbat. "
kívül (pl. biztonsag, gyürödesi zona miatt) vagy belül (helyigeny) nagyobbat ?
Te szeretnéd vagy ök ?
az ekezethiany miatt nem tudni, hogy ök szeretnek dizelt (tippem szerint nem, de ki tudja), vagy Te irod, hogy dizelt szeretnék"
"Van már egy praktikus kocsi a családban, biztos, h kell még egy? Ők igényelnék?" itt is a hasonlo kerdes felmerüleset erzem, mint a fentinel az enyem esetén
persze egyik sem baj ! ...meggyözés is müködhet
illetve tul sok ismeretlen tenyezö van [tudom: Te 1 tipusrol kerdeztel ismeretet, velemenyt, de ez többeknek ajanlasi kerdest - is - jelentett; ilyen ez a kommunikacio: A gondol valamit, probalja elmondani - már az is gyakran más - B meg amit kiért belöle :))
ismerősöm ugyanígy fejre tette az ugyanilyen vectráját, két fa közé az út menti erdőbe. a csomagtéren keresztül(kombi) mászott ki, mert a fáktól nem nyíltak az ajtók:-)
vett rá egy motorháztetőt, szélvédőt, kikalapálták a bh sárvédőt, oszt kész, azóta is megy.
azt csak azért írtam oda, hogy estéről reggelre eltört:-DDD
nagy puhulás után szép lassan kezdett elfogyni a pedálút, tegnap már csak előre tudtam reccs nélkül váltani, hiába fékeztem le R előtt a nyelestengelyt egy előrefokozattal, nem emelt ki már.
úgyhogy a vasárnap délutáni "énidő"met beáldoztam egy váltólevételre, merazjó:-) aknán főleg:-DDD
Mazda 5,Mazda 6,MPV 2.0 Dieselről beszélünk. Valaki meg tudná esetleg mondani,hogy 2004-es MPV és 2010-es Mazda 5 blokk és hengerfej különbözik-e valamiben? Elvileg RF kódos mindegyik. A sallangok nem érdekelnek,csak maga a fűzött blokk és a fej.Előre is köszönöm!
Ki tart +10 éves autót kvázi gyári műszaki állapotba?
Ha a gazda keveset jár vele, akkor attól öregedik minden rajta (kuka minden ami gumi, fékek lerohadnak az állástól, lengéscsillapítók is, stb.), ha meg sokat akkor attól.
egyébként ha csajoknak kel mondjanak ők autót ami tetszik nekik, aztán te a felhozatalból eldöntöd mit szabad megvenni :)
nekik csak a szín meg a forma számít, te meg tudod mi az ami fos mi az ami kevésbé fos :)))
ez nálunk is nehezen ment, nejem SUV-t akart én se voltam ellene bár én egy egyterű vagy kombival is el lettem volna, aztán valahogy a Sportage/Tucson/CX5 után XC60 lett
most tervebe volt egy ház előtt álló eldobható autó nekem ha évente 3x kel mennem amikor nincs itthon a nagyvas, jött nekem, hogy P206, hogy nézzen már ki valahogy , mondtam nem ezt én döntöm el mi lesz és a lényeg elektronika csak a gyújtás legyen benne nem kel se servo, se ABS, se légyzsák, semmi,
azért az se lenne baj ha nem minden kérdésed másik nickkel jönne :P
leírták a metódust
ha megvan ami tetszik, jössz kérdezel ismert típus hibáról, nekiülsz és a TC videóit végignézed ők megpróbálták összeszedni melyik típus melyik motorja kerülendő, vannak márkafórumok mert az hogy XY tipus Z motor még lehet kevés van, hogy motorkód alapján ajánlott vagy nem ajánlott egy motor
A sztereotípiákat meg hagyd el mindenki gyárt jobban rosszabbul sikerült autókat és ahogy írták 10-15évesen többet számít a gazda mint a márkajel
De keress 1,6 fostáviát Fabiát talán találsz sedant, vagy Passat szintén 1,6/1,8/2,0
Ha ragaszkodsz a sedanhoz ami 20éve ment ki a divatból az is nehezít
Ezerszer és még egyszer le lett írva. Ennyi pénzért nem típust veszünk hanem állapotot. Felmész a használtautóra elkezded szűrni, először hogy benzines aztán hogy egymilla alatt. Lesz pártízezer találat, tovább szűrsz, hogy pl szeretnéd ha minél fiatalabb lenne. És amikor eljutsz egy kezelhető számig mondjuk 250 alatt akkor egyesével megnézegeted a hirdetéseket és a legszimpatikusabb 10-et meg utána személyesen is. Majd végül már amikor lesz 3 jelölted akkor azokat elviteted állapotfelmérésre.
Akkor milyen autót vegyek 1 milliós keretből, ami benzines, és még a motorja se lesz csapágyas az első ezer km után, mint a fostalicska C4-es ipari vashulladéknak???
Lejjebb irtad, hogy praktikus csajos autot kerestek. Az asszonynak vegul Honda Jazz-t vettunk, 1.4, CVT, 2011 gyartas, 2012 model. Köln kornyekerol szarmazik, nem rozsdas az alja. Eddig maximalisan pozitiv a tapasztalat az autoval, az asszony imadja. Belul nagyon tagas. Voltam vele 500 km-es uton es nagyon kellemesen utaztam. Konfortos a felfuggesztese. 90km/H-nal 1800rpm, 130km/H-nal 2500rpm, szoval nagyon kellemesen csendes. 5L koruli fogyasztas. Az ules nagyon kenyelmes. Hatfajos vagyok, de ebben meg sem ereztem a 6 oras utat. Olcso gumimeret, viszont draga iridiumos gyujtogyertyak. A CVT valtoban olajat es szuroket cserelni sem olcso mulatsag, de ha kezivaltosat vesztek, akkor ez mar nem tema. Az A oszlop elott is van egy kis ablak, sokat segit a kilatasban.
Ami hibat eddig tapasztaltam, hogy haladas kozbe baloldalrol zizego hang jon, ami hatarozottan fordulatfuggo. Ez meg oknyomozast igenyel. Remelem segithettem.