Ebbe a topicba várunk minden Pentax gyártmányú terméket. Mivel létezik canon ill. nikon adok veszek, így kérem a topicot életben hagyni.
Licitálós portálok linkelése nem megengedett és tiltást von maga után.
Irányár megadása kötelező!
Nem segítünk a lopott fotós cuccok eladásában!
Kérjük, minden gyári számmal rendelkező termék mellé, amit eladásra kínálsz,
add meg az eszköz sorozatszámát. A szám utolsó karakterét kicsillagozhatod.
A sorozatszám nélküli hirdetéseket töröljük, a feladót pedig egy hétig
kitiltjuk az adok-veszek topikokból.
A szériaszámot a hozzászólásban kell elhelyezni, szöveges formában. Képen nem megfelelő!
Vásárolj körültekintően!
A fórum felhasználói általában nem vállalt valós identitású személyek, így
beazonosításuk nem mindig lehetséges. Figyelj erre a vásárlásoknál és
csereügyleteknél!
Lehetőleg utánvéttel fizess, vagy vedd fel személyesen a kapcsolatot az
eladóval, mielőtt előleget utalsz át!
Ha mégis csalás áldozatává válsz, tegyél rendőrségi feljelentést! A csalók
gyakran kézre kerülnek, de a vizsgálat sokáig húzódhat.
A magyar piac legfőbb jellemzője, hogy pici, ezért aztán igen sokszor mutat fura, torz jelenségeket. Ebből néha jó jön ki az egyszeri embernek, néha rossz, figyelni kell. És ma már szerencsére nem gond kinézni a nagy piacra, akár áruért, akár csak viszonyítási alapért.
Érdekes egyébként, hogy a magasabb kategóriájú vázak K10D,K20D viszonylag olcsón cserélnek gazdát itthon.Én egy hete vettem K20-at átszámítva kb.360 euróért amit a német ebayon sem lehet olcsóbban megvenni.Ráadásul megvolt az a lehetőségem is, hogy kipróbálhattam a gépet nem kellet zsákbamacskát vennem.Ehez képest a belépő szintű gépeket valóban túlárazzák a hazai használtpiacon.
Amúgy az lehetséges, hogy onnan ide 10EUR-ért elhozzák, innen oda meg ennek a négyszereséért viszik a csomagot? Vagy csak én vagyok a béna futárszolgálat/posta ügyében?
Mármint hogy abban a pillanatban épp 80 k körül állt a licit? Persze, olyat lehet látni. Érdemes a bal oldali oszlopban oda klikkelni, hogy Beendete Angebote, és akkor azt látod, hogy végül mennyiért mentek el cuccok. :)
A K7 vázak most olyan 530-550 környékén cserélnek gazdát.
Ja, magyar ország, ahol 4 hónapnyi hirdetés után is csak nem sokkal többért vitték el a K20D-met, mint amennyit te vízionálsz a K200D-re, és ahol már 1 éve is picivel 80 fölött ment el a K10D-m.
tudod, amióta egy fényképezőgép méretű cuccot 10 euróért elhoznak németországból, azóta igenis figyelembe kell venni az ottani árakat. nyilván hülye lesz bárki megvenni drágáért, ha jóval olcsóbban megvehető ott kint és a postázással együtt is kevesebből kijön
a 80ezer forintos K-7-et meg megnézném mielőtt hülyeségeket elhiszek (amúgy miért nem vetted meg ha ennyire olcsó volt? :))
Az egy dolog, hogy mennyiért hirdetik, az meg egy másik, hogy mennyiért veszik meg. A német ebay-en a napokban 220 és 250 EUR között mentek el K200D + 18-55 kitek, esetenként portrémarkolattal. Ez pedig igencsak 60 kFt környéke.
A K-r váznál sokkal nagyobb technikai fejlődésnek kellene lennie ahhoz, hogy lecseréljem a K200D-met...
Ha volna (lesz) H264 video autofókusszal (a K-r utódjában), s megmaradna a 12MP-es érzékelő, akkor biztos vennék egy olyat, de szerintem a K200D akkor is megmaradna... De attól félek, hogy a K-r utódjában a legfontosabb változás egy nagyobb felbontású érzékelő lesz, nem a jobb videofunkció (vagy a kettő együtt horror áron, mert a K-r sem mondható éppen olcsónak)...
Pedig szerintem is 60k a teteje, amit most a piacon el lehet érni. Az már más kérdés, hogy K200D-ről kategórián belül talák K-r-re érdemes csak váltani.