Miután mindenféle rendszámmal foglalkozó topic-kal találkoztam, de olyannal nem ami az 1990 előtt kiadott rendszámokkal, azok történetével foglalkozik, vettem a bátorságot, egy ilyent nyitni.
Arra kérem az ide írókat, az általuk feltett rendszámokkal kapcsolatban a lehető legtöbb információt, képet, évjáratot tegyék fel.
A bámészkodók nekem is feltűntek, az üres buszt nem szúrtam ki. Vagy megrendezett kép, vagy majdnem baleset, ahol a rendőr bácsi kezébe veszi az eseményeket.
Fotót én sem TV-s 1300-ról, sem 1310-ről nem láttam, de még csak nem is emlékszem ilyenekre. TU-s 1300-ra és TZ-s 1310-re igen. Mondjuk nem lenne csoda, ha egy kombináció imaradt volna, a Daciák akkoriban elég hektikusan érkeztek. Anyám '80 szeptemberében fizetett be egy 1300-ra, akkor a Merkuros fickó csak annyit mondott neki: Asszonyom, ha érkezik szállítás, három héten belül átveheti a kocsit. A sorszám akkor 3124-en állt. Ott is maradt egészen '81 novemberéig, pedig közben jópár Daciát átadtak, csakhogy leginkább Lada és Skoda típusmódosításként. Bár igaz, amint megindult a sorszám, anyám tényleg megkapta a kocsit három héten belül.
Kitárgyaltuk ezt anno , hogy ezek az ideiglenes rendszámok voltak a hatvanas években , de a Minin jól megfigyelhető , hogy milyen elnagyoltak a karakterek , és mintha nagyobb lenne , mint a sima rendszámok . Ilyen van valakinél ?
Több állami rendszámú Chevyről maradt fent kép , Zilről annál kevesebb :
Volt már erről is szó , hogy legalább egy Adenaurer volt állami szolgálatban , de nem emlékszem , hogy a rendszáma meg lett volna . Itt csak a számok látszanak :
A virágoktól nem teljesen látható a Protze rendszáma, de húsz év után először a Sfîntul Gheorghe helyett kimondható a Sepsiszentgyörgy, és... ez is valami.
Lett még egy logó léces kollégánk. Ő most sok mindent töröltetni szeretne innen,picit megsajnáltam talán a sajátjait amivel többet duplázott? Nem ő a másét akarja töröltetni. (Itt megtekinhető,remélem az a valaki meg önálóan levonul innen a fórumról.) : https://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9071968