Első képen egy OFF méretű V43-asban a fehér LED. Kicsit neonos, hatsa van, de még elmegy. A másodikon a régi BTTB (Schicht) emeletes vezérlős része, ebben 150mCd-s SMD sárga van. Valahol van egy képoem, amiben egy BTTB BR56 szerkocsiba épített világítása van, az is sárga, sőt az OFF Fleischmann porosz T3-ba is ilyet raktam. Annyi trükk még van, hogy vagy ezüst, de inkább matt fehérrel érdemes a lámpák belsejét kifesteni, a'la Fleischmann.
DE! Volt nálam egy USA tolató dízel, N-ben, egy Atlas modell, abban bizony az un. Golden White LED világított, és csak az áramfelvételéből lehetett tudni, hogy nem izzó.
Szóval, ha nem számít az ár, akkor az utóbbi, a "Goldn White".
Többieknek, akik nem tudják:
A szokványos nagy fényerejű sárga LED-ek ára a negyede a "Warm White"-nak hírdetett fehér LED-hez képest. A "Golden White" meg a "Warm White" duplája és Goldent még hazai nagykerben sem láttam, nemhogy üzletben.
Persze, mert itt a munka elismrést kap. Ha meg vannak hibák, akkor igyekszünk rá felhívni a figyelmet.
Mondjuk ebben a topicban én nem olvastam még olyan kritikát, hogy "xar az egyész, hibás, el van ba...ltázva."
Ha kritika jelenik meg, akkor az általában olyan, hogy "amit készítettél, az jó, de annak a szellőzőnek 1-2mm-rel kisebbnek/nagyobbnak kéne lenni, kicsit jobban meg kéne dönteni a homlokfalat", stb, stb.
Ez utóbbi a kritika szerintem, mert előre viszi a dolgokat. Az előbbit hadd ne minősítsem.
Egy OFF méretben készül egy kisebb forradalom hazai téren, az "elkövetője" rendszeres vendég a műhelyben, és minden tőlem telhető segítséget meg is kap. A festetlen mesterdarab előtt ugyanúgy emeltem a kalapom, mint jakoa kolléga művei előtt, mert kb ugyanaz a szint. De csak festés után derült ki, amikor már az ideiglenes alvázon volt a kaszni, hogy bizony itt-ott nem hozza rendesen az igazit. Képzelem, ha az lett volna a reakcióm, hogy "xar az egész csinálj újat". Nem előkerültek fotók, meg tolómérce, és lám-lám, készül is az új kaszni, mert festve előjöttek azok a gondok, hogy hol is kell a méreteken változtatni. Kritika, és megoldás. Halad is a dolog, hála istennek, de még rengeteg munka vár ránk, amíg sínre tehető lesz.
Mindhárom hűtő a selejtezésüket megelőző Hbkks-sorozatú utolsó pályaszámát kapta? A piros csíkosból(no nem a mesterből) 1991-92 között vagy 30db volt letárolva Bp-Angyalföld állomáson, amíg a csövesek szét nem lopkodták belőlük az összes alumíniumot.
Az iwiw-en fut, mint klub a TT vasútmodellező klub.
Gyakorlatilag teljes átfedéssel a B.TT.B. klubbal. Ez utóbbi pedig erről a topikról nőtte ki magát. Az iwiw-es klubot Peti kezdeményezte és nyugodtan fel lehet rá iratkozni, ha iwiw-ben jártas vagy. Ha nem, akkor sem maradsz le semmiről, mert az információkat itt is, meg a B.TT.B-n is megtalálod.:-)
Köszönöm a segítségedet Mester:) Tényleg kicsit el vagyunk tűnve,de csak mert gőzerővel próbálunk dolgozni,és remélhetőleg nemsokára hallatunk magunkról ismét:) A 2008-as év vége kicsit több gondot hagyott,mint kellett volna,ezek is megoldásra várnak:S A weblapról többet tudok mondani a jövő héten,a győri kocsikról képet az iwiw közösségi oldalon a "TT vasútmodellező klub" galériájában találnak az érdelkődők. A modellek ára klubtagok részére kedvezményes.
Csatlakoznék az előttem szólókhoz! Ez a topik tény sokkal másabb mint a többi barátibb ,segítőkész az építési topikról ez a véleményem. Rosszat nem mondhatok mindig kaptam a segítséget bármiben el akadtam. Kritikával is illettek, hiányos tudásom helyre igazították, még szerencse ,hogy nem hagytak a saját káromon tanulni. Ami nem is anyagiban, inkább időben mérhető. Amiből igazán nem sok van, hiszen terv az rengeteg. A kritikát én is nehezen viselem, de a jobb előfeltétele, hogy ismerjük savanyú oldalát is a cukornak.
És abban is, hogy lehet tőletek kérdezni és válaszoltok. A hangulat innen a TT-s csapaté és nem jelenik meg benne a készítő-vásárló. Igy lehet a tudást őszintén tisztelni és munkáitokat csodálni.
Szerbusztok ! Köszönöm,hogy ijen sok szépet és jót mondtok rólam,de ez mind nem jöhetett volna létre,ha annó nem ismerkedek meg szegény megboldogúlt Aszódi Lacibácsival !!! Ő szerettette meg velem a vasút modellezést, annak minden csinnyát-binnyát és belém súlykolta azt az elvet,hogy ugyan annyi idő valamit elkészíteni jól,mint rosszúl !! Én senkivel nem akarok sem versenyezni,sem rivalizálni...Tudjátok követni a munkáim, az én elvem a minőségi munka,de sajna ez nem ócsó !! :-)) De azért úgy gondolom, hogy azért elérhető áron dolgozom,ezt nektek modellezőknek kell eldönteni !!! Emlitenék egy nagy pozitivumot TT -berekben,mink készitők,nem acsarkodunk,és járatjuk le egymást,hanem kikérjük egymás véleményét,kritikályát és még jó barátok is vagyunk,és nem dolgozunk egymás ellen,és alá !!!Ebben különbözünk a másik tábortól,véleményem szerint..
Én azt javasolnám, hogy fehéret tegyél bele, melyet "ízlés szerint" átlátszó sárga festékkel lehet "lágyítani" olyanra, mely a leginkább tetszik. Ez valahol a kettő között van. (Ehhez szerintem még a hideg fehér is jó).
"ScaleTT (Petiumék) győri kocsijai, ha jól emlékszem 4500 körül indulnak."
Erről tudsz többet mondani? Követem a topicot, de nem dereng ezekkel a kocsikkal kapcsolatos infó (persze lehet, h átsiklottam felette). Az 57-es győri "ó"-s kocsikat csinálják meg?
Amennyiben ez nem terv, hanem már megvalósult, kérhetnék néhány képet akár ide, akár e-mailben?