Nem biztos, hogy nagyon kell sötétíteni azt a kéket... Egyes modellezők szerint a makettek szinét kissé halványabbra kell venni, mint az eredetiét. Ezt egyszer anno nekem levezették, hogy az emberi szem csal annyira, hogy ha ugyanazt a RAL kódú szint használod modellen, akkor az sötétebbnek tűnik.
A DOM Models TT-s méretben is megjelenik. A következő kocsikat lehet majd megrendelni. A kocsik előre láthatólag a második félévtől lesznek elérhetők. A modellek műgyantából készűlnek rézmaratott alkatrészekkel. A forgóvázak, vonókészülékek és a kerekek Cseh országi gyártóktól származnak. A tartálykocsik a RÁBA gyár által készített vagonok modellei. A gabonaszállító kocsik eredetijét Romániában, Aradon gyártották:
Jól néz ki a halberstadti vagon. A feliratok is pontosak és a helyükön vannak. Szerintem a színe egy kicsit világosabb, mint az igazinak. Viszont az is lehet, hogy csak a fotó miatt tűnik így. A hütővagonok is szépek.
Van webszerkesztőm,mivel "civilben" számítástechnikával foglalkozom,de Őt mostanság nem tudom elérni:S Ezért találkozom egy szakival a 7végén,aki remélhetőleg nem csak most,hanem a jövőben is dolgozni fog nekem,mert van pár ügyfelem is akinek weblapot kellene csinálni.
Két domain is van már regisztrálva e célból,úgyhogy türelem,tornaterem:)
Nem lenne érdemes csinálni egy saját domain-nel egy honlapot?
Csak azért kjérdezem, mert csíkos-műhely is úgy indult, hogy pár közeli ismerősnek megbütyköltem pár dolgot, majd arra gondoltam, hogy jó lesz ez amolyan "sörpénznek" a konyhára, ma meg ez a kompleTT vállalkozásom.:-)) Azért szidom magamat néha, mert nem korábban váltottam. Ha komolyan veszed a dolgot egy kicsit is, akkor érdemes.
Első képen egy OFF méretű V43-asban a fehér LED. Kicsit neonos, hatsa van, de még elmegy. A másodikon a régi BTTB (Schicht) emeletes vezérlős része, ebben 150mCd-s SMD sárga van. Valahol van egy képoem, amiben egy BTTB BR56 szerkocsiba épített világítása van, az is sárga, sőt az OFF Fleischmann porosz T3-ba is ilyet raktam. Annyi trükk még van, hogy vagy ezüst, de inkább matt fehérrel érdemes a lámpák belsejét kifesteni, a'la Fleischmann.
DE! Volt nálam egy USA tolató dízel, N-ben, egy Atlas modell, abban bizony az un. Golden White LED világított, és csak az áramfelvételéből lehetett tudni, hogy nem izzó.
Szóval, ha nem számít az ár, akkor az utóbbi, a "Goldn White".
Többieknek, akik nem tudják:
A szokványos nagy fényerejű sárga LED-ek ára a negyede a "Warm White"-nak hírdetett fehér LED-hez képest. A "Golden White" meg a "Warm White" duplája és Goldent még hazai nagykerben sem láttam, nemhogy üzletben.
Persze, mert itt a munka elismrést kap. Ha meg vannak hibák, akkor igyekszünk rá felhívni a figyelmet.
Mondjuk ebben a topicban én nem olvastam még olyan kritikát, hogy "xar az egyész, hibás, el van ba...ltázva."
Ha kritika jelenik meg, akkor az általában olyan, hogy "amit készítettél, az jó, de annak a szellőzőnek 1-2mm-rel kisebbnek/nagyobbnak kéne lenni, kicsit jobban meg kéne dönteni a homlokfalat", stb, stb.
Ez utóbbi a kritika szerintem, mert előre viszi a dolgokat. Az előbbit hadd ne minősítsem.
Egy OFF méretben készül egy kisebb forradalom hazai téren, az "elkövetője" rendszeres vendég a műhelyben, és minden tőlem telhető segítséget meg is kap. A festetlen mesterdarab előtt ugyanúgy emeltem a kalapom, mint jakoa kolléga művei előtt, mert kb ugyanaz a szint. De csak festés után derült ki, amikor már az ideiglenes alvázon volt a kaszni, hogy bizony itt-ott nem hozza rendesen az igazit. Képzelem, ha az lett volna a reakcióm, hogy "xar az egész csinálj újat". Nem előkerültek fotók, meg tolómérce, és lám-lám, készül is az új kaszni, mert festve előjöttek azok a gondok, hogy hol is kell a méreteken változtatni. Kritika, és megoldás. Halad is a dolog, hála istennek, de még rengeteg munka vár ránk, amíg sínre tehető lesz.